Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                     Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online..


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΚΑ ΠΥΛΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.. και Reuters: 15ετες ευρωομόλογο σχεδιάζει η ΕΕ..
To συνέταξε αυστριακός οικονομολόγος με εντολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Το «ελληνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης», που ο ίδιος συνέταξε με εντολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ως επικεφαλής του ειδικού της προγράμματος για «Κοινωνική πρόνοια, απασχόληση και ευημερία στην Περιφέρεια», παρουσιάζει ο γνωστός αυστριακός οικονομολόγος και διευθυντής του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Καρλ Aιγινγκερ, σε συνέντευξή του στο νέο τεύχος του μηνιαίου αυστριακού οικονομικού περιοδικού «Τρεντ».


Εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη συζήτηση που διεξάγεται γύρω από την Ελλάδα, ο κ. Aιγκινγκερ παρατηρεί πως, μέσα στους τελευταίους μήνες και στα τελευταία χρόνια έχει δοθεί ελάχιστη προσοχή στην εξέλιξη ενός αυτόνομου προγράμματος ανασυγκρότησης της Ελλάδας και η τωρινή προσαρμογή θεωρείται πως έχει σχεδιαστεί και έχει επιβληθεί στη χώρα από την τρόικα.


Ο αυστριακός οικονομολόγος στο πρόγραμμά του προβλέπει «δέκα πυλώνες» με «συγκεκριμένο και πραγματοποιήσιμο» περιεχόμενο για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, που είναι: ενεργοποίηση των πόρων από τα κοινοτικά περιφερειακά προγράμματα, διοικητική συνδρομή για διόρθωση οργανωτικών λαθών, μείωση της ανεργίας των νέων, αύξηση της ελκυστικότητας άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα, φιλελευθεροποίηση της νομοθεσίας για ανταγωνιστικότητα, εξέλιξη του «Οράματος 2025» για μελλοντικούς κλάδους της οικονομίας, εξάλειψη «λευκών κηλίδων» στη συζήτηση γύρω από την Ελλάδα, χαλάρωση του κοινοτικού δικαίου για τη φάση του πακέτου διάσωσης, διευθέτηση διεθνών διενέξεων, δημιουργία εθνικής σύμπνοιας.


Οπως σημειώνει στη συνέντευξή του, ο ίδιος δεν αποφεύγει θέματα «ταμπού» και ως παραδείγματα επισημαίνει ότι θα πρέπει να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία σε σχέση με το μέγεθος, τα ειδικά δικαιώματα και το ρόλο του ελληνικού στρατού, ενώ θα πρέπει να υπάρξει «πάγωμα» όλων των αγορών αμυντικού υλικού σε όλη τη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής, να αρθεί η φοροαπαλλαγή για εφοπλιστές και την εκκλησία καθώς και η πληρωμή των μισθών των κληρικών από το κράτος.


Πρόσφατα, σε άλλη συνέντευξή του, ο κ. Αιγκινγκερ είχε επισημάνει πως εκείνο που χρειάζεται κυρίως η Ελλάδα είναι ένα όραμα για το μέλλον της και προς τούτο είναι απαραίτητο να αλλάξουν οι δομές των τωρινών πακέτων λιτότητας, με άμεση προτεραιότητα τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη διακοπή της οπισθοδρόμησης της οικονομίας.


Το σημαντικότερο είναι να υπάρξει τώρα ένα όραμα, «ποιους στόχους θέλει να επιτύχει και πού θα βρεθεί μετά την κρίση η Ελλάδα», και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να υποστηρίξει τους Έλληνες στο όραμα για το μέλλον της χώρας τους, είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο κ. Άιγκινγκερ, απορρίπτοντας συγχρόνως τα σενάρια εξόδου από την Ευρωζώνη, έξοδο που απορρίπτει, ούτως ή άλλως, η πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού.


Κατά την άποψή του, για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας στην Ελλάδα, είναι αναγκαίο να αλλάξουν οι δομές των τωρινών πακέτων λιτότητας, με πρώτο και σημαντικότερο βήμα τη νέα ίδρυση εταιρειών για την προώθηση της οικονομίας. Μόνον με τον τρόπο αυτό, υποστηρίζει, μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, προπάντων για τους νέους.


www.vima.gr
...................................................................................................................................................................


Σχέδιο έκδοσης 15ετούς ευρωομολόγου επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η ΕΕ αναμένεται να δώσει εντολή στις τράπεζες Barclays, Credit Suisse, DZ Bank, Morgan Stanley και Societe Generale να διαχειριστούν την έκδοση ευρωομολόγου με χρονικό ορίζοντα το 2028.
http://www.reuters.com/article/2012/06/25/european-union-bond-idUSL6E8HP9PO20120625



Tι είναι το ευρωομόλογο;

Το ευρωομόλογο είναι ένα ομόλογο, το οποίο θα εγγυώνται όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Το να δανείζεται η Ευρωζώνη ενιαία και όχι κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά θα έχει θετική επίπτωση στο επιτόκιο δανεισμού, αφού είναι διαφορετικό να υπάρχει ένας «συνασπισμός» κρατών που δανείζονται όλα μαζί σαν ένα και διαφορετικά να προσπαθεί κάθε κράτος-μέλος να τα βγάλει πέρα.

Όσο περισσότερα τα κράτη-μέλη που δανείζονται ταυτόχρονα, τόσο καλύτερες εγγυήσεις μπορούν να μπουν για τους δανειστές. Με άλλα λόγια, χώρες όπως η Ελλάδα,η Πορτογαλία,η Ιρλανδία κ.ο.κ θα μπορούσαν να απαλλαγούν από το βραχνά του υψηλού (έως τοκογλυφικού) επιτοκίου των αγορών.

Υπάρχουν τρεις λόγοι για τη θέσπιση ευρωπαϊκού ομολόγου, οι οποίοι προβάλλονται είτε μαζί είτε χώρια.



Ο πρώτος είναι πρακτικός – δημοσιονομικός. Οι υποστηρικτές του ευρωομολόγου θεωρούν, δικαίως, ότι ένα ομόλογο με την εγγύηση της Ένωσης –είτε της ίδιας ως νομικής προσωπικότητας είτε ενός οργανισμού που θα φτιαχτεί επί τούτου– θα είναι λιγότερο εκτεθειμένο στην κερδοσκοπία και θα έχει χαμηλότερη απόδοση για τους αγοραστές του, δηλαδή χαμηλότερο επιτόκιο και δεν θα επιβαρύνονται υπερβολικά οι προϋπολογισμοί των κρατών μελών. Επομένως, λένε, δεν θα χρειάζεται κάθε τόσο η Ένωση να φροντίζει εκ των ενόντων να στηρίξει ένα μέλος της που κινδυνεύει, όπως τώρα την Ελλάδα και την Ιρλανδία, αφού τα κράτη μέλη θα μπορούν να δανείζονται με ενιαίο και χαμηλό επιτόκιο.
Ο δεύτερος λόγος είναι νομισματικός. Με αυτόν τον τρόπο, λένε οι υποστηρικτές του ευρωομολόγου, η Ευρωζώνη θα γίνει πιο ελκυστικός τόπος χρηματικών επενδύσεων, τα ευρωπαϊκά ομόλογα θα ανταγωνίζονται τα ομοσπονδιακά ομόλογα των ΗΠΑ στη διεθνή αγορά, το ευρώ θα αποκτήσει μεγαλύτερη σταθερότητα και θα ενισχύσει τη θέση του ως νόμισμα στο οποίο τοποθετούν τα κράτη τα αποθέματά τους.
Ο τρίτος λόγος είναι πολιτικός. Με το ευρωομόλογο, λέγεται ορθά, θα συνδεθούν οπωσδήποτε ρυθμίσεις διαχείρισής του, κι έτσι θα ενισχυθεί η συνοχή της Ένωσης. Επιπλέον, αν και το ομόλογο θα εκδοθεί για τις ανάγκες των κρατών μελών, σύντομα, αφού θα υπάρχει, η χρήση του θα επεκταθεί για επενδύσεις σε ενωσιακό επίπεδο, σαν τα «δίκτυα» που είχε προτείνει ο Ζακ Ντελόρ, όταν ήταν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτό θα απαιτήσει σταδιακά αύξηση του προϋπολογισμού κ.ο.κ.

Οι αντιρρήσεις που προβάλλονται είναι δύο. Πρώτον, ότι ένα ομόλογο που το εκδίδουν όλες οι χώρες μαζί, θα έχει επιτόκιο που θα αντανακλά ακριβώς αυτόν τον συνδυασμό, και επομένως θα είναι υψηλότερο από το επιτόκιο που πληρώνουν σήμερα π.χ. η Γερμανία, η Ολλανδία, η Δανία ή η Αυστρία. Αυτές οι χώρες λοιπόν θα επιβαρύνονται περισσότερο από όσο τώρα, για να στηρίξουν τον δανεισμό κρατών σαν την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Δεύτερον, το σχετικά χαμηλό επιτόκιο των ευρωπαϊκών ομολόγων θα είναι κίνητρο γι’ αυτές τις χώρες να πάψουν να τηρούν δημοσιονομική πειθαρχία. Θα συνεχίσουν να δανείζονται ακόμα περισσότερο, και στο τέλος η κρίση χρέους που θέλει να καταπολεμήσει το ευρωομόλογο θα επανέλθει

98 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα ...γραψε και κλαψε...οπως ελεγαν οι παλιοι ποτες στις ταβερνουλες...

Ο ΓΑΠ, το ΠΑΣΟΚ και τα κερατιάτικα της Κόστα Ρίκα

Όσο ψάχνουν βρίσκουν… και άλλα χρέη στο ΠΑΣΟΚ. Το τελευταίο επεισόδιο ακούμε ότι αφορά σε έξοδα παράστασης στις συνεδριάσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ως γνωστόν ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου ήταν και παραμένει -για λίγο ακόμη- πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Επί της προεδρίας του το… καράβι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έγινε …κρουαζιερόπλοιο διοργανώνοντας συνέδρια σε εξωτικούς προορισμούς και συστήνοντας επιτροπές που όργωσαν τον Αναπτυσσόμενο κόσμο.

Μέχρις εδώ όλα καλά, καθώς στη διετία που κυβέρνησε τη χώρα ο ΓΑΠ, αρκετοί ευχόταν να είναι γεμάτη η ατζέντα της Διεθνούς, προκειμένου ο τότε πρωθυπουργός να αναπτύσσει περαιτέρω τις πολλαπλές επαφές του και να μην ασχολείται με τη πεζή διαχείριση της κρίσης εν Ελλάδι.

Τώρα όμως ανακαλύπτουν τον… λογαριασμό.
Ακούμε ότι στο ΠΑΣΟΚ ψάχνοντας να οριστικοποιήσουν το δυσθεώρητο, έτσι και αλλιώς, χρέος ανακάλυψαν ότι το Κίνημα (σ.σ. ιστορικός αναχρονισμός) έχει επιβαρυνθεί με σημαντικά έξοδα που είχαν την εντύπωση ότι χρεωνόταν στην Σοσιαλιστική Διεθνή.

Μόνο η διήμερη συνδιάσκεψη της Διεθνούς στην Κόστα Ρίκα τον περασμένο Ιανουάριο, ακούμε ότι στοίχησε στο ΠΑΣΟΚ περί τα 3 εκατ. ευρώ.

Η εξήγηση σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι απλή: Κυριάρχησε το «γράφτα στον Πρόεδρο».

Με αυτά και με αυτά το χρέος του ΠΑΣΟΚ ξεπερνά τα 130 εκατ. ευρώ και ή θα κουρευτεί από τις τράπεζες κατά 80% ή θα επιλεγεί, όπως έγραψε η στήλη (Το ΠΑΣΟΚ, η πτώχευση και το φέσι) η πτώχευσή του και η ίδρυση νέου κόμματος.

George είπε...

Καλημέρα......πάμε για Παπαδόπουλο στο υπ. οικονομίας μια από της καλύτερες επιλογές αν συμφωνήσει

Γεράκι είπε...

Καλημέρα σας....οι συμπολίτες μου έχουν φάει ΠΟΛΛΑ...κ εγω τους βοήθησα να φάνε περισσότερα...το δημόσιο πάσχει...δουλειες δεν υπάρχουν..δεν υπάρχουν πολιτικοι να ασκήσουν πολιτικη..δεν σου φτάνουν να ζήσει αυτα που έχεις στην άκρη ..Πως να σκέφτεσαι αισιοδοξα?Ωραια ξεκινήσαμε την ημέρα..

μπαρμπαλιας είπε...

α και κατι για τους φιλους χαρακογραφους...
παρακολουθουμε μερες τωρα την "επιθυμια"μερικων ,για 420 μοναδες.
απορω με τις εκπτωσεις...
μηδενια ,παιδια.γιατι 420 μον και οχι στο -420 μον ;;;
ειπαμε τεχνικη συμβολη "η συμβουλη...αλλα μην ξεπερναμε και τον καταστροφολογο απο την αλλη μερια στο βν...

...και εν πασει περιπτωσει ...πρροσεχως θα εχουμε ανοδο "η μηδενισμο;;οτι θελετε μας λετε..
αλλα να μας πειτε αν εχετε χαρτια "η αν επιθυμειτε διακαως να τα παρετε μηδενισμενα...εγω παντως δεν σας δινω ...γιατι τα εχω μπαουλιασει...

Γεράκι είπε...

εγω είδες..σε κάθε γνώμη κρατώ κ την αισιόδοξη ματιά μου...

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημερα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟ και ΑΝΤΩΝΗ

Ωραία έχεις δίκιο ΑΝΤΩΝΗ μου τους βοηθήσαμε να φάνε πολλά αλλά ξεχνάς ότι καταλάβαμε το λάθος μας τουλάχιστον οι περισσότεροι . Γ αυτό όχι άλλες ΧΑΡΕΣ .
Ηρεμία λοιπόν αισιοδοξία και ΣΧΕΔΙΟ για να πάρουμε το αίμα μας πίσω

PS είπε...

κλμ σε όλους.
Μετά από εντατική εξέταση όλων των δεδομένων (σε μια κυβέρνηση που η εκπροσώπησή της σκόπιμα παραπαίει,ώστε να μη χρεωθεί κανείς και τίποτε στη σ.κορυφής),αποφασίζεται άμεσα η τριανδρία για το υπ.οικονομικών.
Υπουργός:Τσάκας.
Υφυπουργοί:Σαλιαρέλης-Ανωμερίτης.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καλήμερα..στην "δική" μας κυβέρνηση
ποιόν είχαμε υ.οικονομικών?

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα σε όλους και από μένα.
Παρακαλείται ο επόμενος υπ. οικονομικών να προσκομίσει και τις ιατρικές εξετάσεις του.

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα! Μου αρεσε η τριανδρια AV χαχα.Μην ξεχναμε: Πριν απο σημαντικες συνοδυς κορυφης ,eurogroup κλπ οι αγορες ΠΙΕΖΟΥΝ τους πολιτικους για λυσεις ριχνοντας τα χρηματιστηρια

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Κώστα G ο Μιχάλης είναι ο τσάρος της δικής μας κυβέρνησης. Άριστες οι ιατρικές εξετάσεις του!!

michele είπε...

Καλημερα Βαλια,λιγη χοληστερινη την εχω εδω που τα λεμε..

Γεράκι είπε...

για να δουμε κλεισιμο στο ωριαιο..γιατι τα πράγματα ειναι άσχημα..

giannhs kon είπε...

ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΦΡΕΝΑΡΑΝΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ

michele είπε...

Εχουμε βαλει τα "διχτακια" ΓΙΑΝΝΗ..και βλεπουμε

Γεράκι είπε...

πραγματι οπως ειχαμε πει οτι στο 557 θα λειτουργησει μια στηριξη...εχουμε ακομα δρόμο..

giannhs kon είπε...

Δοκιμες κανω στο PlayStation v10 χαχαχα

michele είπε...

Τρωει χωσιμο η Εθνικαρα ,μαλλον λογω Νοmura, το 1.15 ισως κρατησει αντιδρουν τα σιδεροσωληνια προς το παρον που εχουν καλα αντανακλαστικα

Γεράκι είπε...

κάκιστο εάν σπάσει το 61% στα fibo η ETE (60λεπτο)..δηλ στην ζωνη που είμαστε εδω..τελευταια ευκαιρία αγαπητοι μου..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους...
Κυβέρνηση μόνη ψάχνει...
Δείκτης χωρίς κατεύθυνση ψάχνεται...για να δούμε αν θα κρατήσει η πρώτη στήριξη που είπε χθες ο Hawk, ίσως βοηθήσουν λίγο οι έξω σήμερα.
Μπάρμπα μου ακόμα δεν μπόρεσες να προσαρμοστείς με τις γραμμές και τους χάρακες χαχα, δεν είναι τίποτα μαγικά ούτε πιστεύω να το θέλουν...απλά κοιτάνε το διάγραμμα του ΓΔ και βλέπουν που είναι οι επόμενες στηρίξεις, χοντρικά που το βλέπω είναι εκεί που γράφτηκε, στο 420, δηλαδή πίσω στο 1988-1989 βοήθειά μας αν δεν κρατηθούμε σήμερα-αύριο. Φυσικά δεν σημαίνει ότι θα γίνει κιόλας... μια και τίποτα δεν ισχύει απόλυτα στις μέρες μας...
Δες τον Μπουτάρη με την gayσύναξη...ποιος θα το πίστευε πριν μερικά χρόνια... "σοβαρός" επιχειρηματίας και Δήμαρχος παρακαλώ, το ουστ εννοείται βέβαια...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μικέλε πρόσφατο τσεκ απ και στο Μαξίμου γρήγορα, άντε δεν μπορεί περιμένει η χώρα...
Και χαρτί από γυμναστήριο ότι είσαι γραμμένος...

michele είπε...

Χαχα Πανο μου τα γυμναστηρια δεν τ αντεχω, αν και κυκλοφορουν μερικες καλλιγραμμες κυριες,προτιμω τεννις και γενικα θαλασσια σπορ,αν και τωρα εχω βαρυνει λιγο..
Η εθνικη φαινεται απορροφησε την προσφορα μεγαλο ογκο εχει σημερα ,εξ ου και το υψηλο ημερας,αναμενεται και η δημοσιοποιηση του νεου ΥΠΟΙΚ εντος της ημερας.

Γεράκι είπε...

ΓΔ..εαν εκλεινε σε 60λεπ πάνω απο το 575, ίσως ένιωθα λίγο καλύτερα αν κ μουδιασμένος ακόμα..μετα θά εχουμε αντίσταση στα 595 την οποια εαν δεν πάρουμε..κλαψ...

michele είπε...

Λιγο βιαστικο σε βλεπω Hawk ,μετα απο μια μερα με μεγαλο χωσιμο,η αντιδραση γινεται σιγα σιγα για να μην μπαινουν ευκολα αυτοι που πουλησαν..Αυτο ισχυει βεβαια σε περιπτωση που θελουν να γυρισουν το μαγαζι

μπαρμπαλιας είπε...

...Πανο αν δεν σαρεσει απο μικρος...κοματι δυσκολο να το γυρισεις μεγαλος...επομενως;;;

Γεράκι είπε...

καλα..αυτα που λεω δεν σημαινει γίνονται μεσα στην ημέρα..η βραχυπρόθεσμη τάση ειναι για κάτω..εάν δεν σπάσει το 595 τότε απλα επιβεβαιώνεται η κάθοδος..
βεβαια μπορει να μην καν φτάσει στο 595...τεσπα αλλα μην σας ζαλίζω με τα ενδεχόμενα...

giannhs kon είπε...

Άναψα φώτα δυνατά
Μα το σκοτάδι δε σκορπά
Καταλαβαίνω
Τη νύχτα σέρνω
Ταξίδι είναι όλα τελικά

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αντώνη δεν μας ζαλίζεις καθόλου...βοηθάς, λέγε εσύ για να είμαστε προετοιμασμένοι.

ο dwk είπε...

Από τον ΟΜΧ στη στήλη του ΔΝ:
«Το μισθολογικό κόστος στην Ιρλανδία μειώθηκε στο 126% το 2012, από 147% που ήταν το 2008.

Στην Ελλάδα περιορίστηκε στο 123% εφέτος από 140% το 2009, στην Ισπανία, αντίστοιχα, μειώθηκε στο 131% από 140%, στην Πορτογαλία στο 129% από 136%. Στην Ιταλία αυτή η τάση μείωσης δεν έχει φανεί ακόμη και η αναλογία κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος παραμένει στο 138%...

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι οι 4 από τις 5 χώρες, που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης, βρίσκονται σε σωστό δρόμο, αν και έχουν να διανύσουν μία απόσταση, που τους χωρίζει ακόμη από τη Γερμανία, όπου το μισθολογικό κόστος βρίσκεται στο 111%...

Ένα άλλο αισιόδοξο στοιχείο στην ευρωζώνη είναι η αξία του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών. Και οι 5 χώρες, σύμφωνα με το ΔΝΤ, αθροιστικά είχαν το 2008 έλλειμμα 320 δισ. δολαρίων και το 2012 μόνο 103 δισ. δολάρια... αυτό είναι φυσικό αφού οι 5 χώρες εισάγουν τώρα λιγότερα …έλα όμως, οι εξαγωγές τους έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 11%...

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το δημοσιονομικό έλλειμμα στην Ελλάδα μειώθηκε στα 15 δισ. δολάρια το 2012 από 37 δισ. δολ. το 2009, στην Ιταλία στα 37 δισ. δολ. από 82 δισ. δολ., στην Ιρλανδία στα 14 δισ. δολάρια από 49 δισ. δολ. το 2010, σημαντικές μειώσεις υπήρξαν επίσης στην Ισπανία και Πορτογαλία...

Οι απόλυτοι αριθμοί λένε περισσότερα για το επιτυχές αποτέλεσμα από την εξοικονόμηση κόστους λόγω του ελλείμματος, καθώς κατά τη διάρκεια μίας ύφεσης σπάνια πέφτει η αναλογία ελλείμματος προς το ΑΕΠ... Τώρα, όμως, δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη σαφή καλυτέρευσή τους…>>>>

Εσύ Νεοέλληνα συνέχισε να διασπείρεις ότι δεν πετυχαίνουμε ποτέ τίποτε και οτι απλά μας κυνηγάνε οι κακοί ξένοι για να μας πάρουν τον πλούτο μας και να μας κόβουν τους μισθούς επειδή μας ζηλεύουνε και θέλουν να μας αγοράσουν κοψοχρονιά χωρίς εμείς να φταίμε πουθενά και χωρίς να κάνουμε ποτέ ενδοσκόπηση και εφαρμογή αλλαγών…»

giannhs kon είπε...

Καλημερα ΠΑΝΟ

ΗAWK η δυνατή στήριξη που δεν πρέπει να χαθεί το 550 δεν είναι ???

Γεράκι είπε...

κοιτάχτε..εγω ακολουθω την τάση..προς το παρον την ωριαια..στηρίξεις βρίσκεις πολλες οι οποιες όμως όλες σπάνε ή αντεχουν..αυτο που με φοβίζει περισσότερο ειναι να δοκιμάζει αντιστάσεις με αποτυχια δηλ να επιβεβαιώσει την ένταση της καθοδικής τάσης..
Αλλο σεναριο ειναι το εξης..κλεινει πάνω απο τον 10αρη (60λεπτο) για μερικές ώρες (χωρις να φθάσει πχ στο 595 ποτε) κ εκ νέου κλεισει κατω απο 10αρη..τοτε κ αυτο θα με φοβισει εξισου πολυ..
Πάντως με βάση τα fibo (60λεπτο) η τάση ειναι ανοδικη ακομα..Καταλήγουμε στο συμπέρασμα..τι τον βολευει τον καθένα..!!!!

michele είπε...

Ενδιαφερον αυτο που παρεθεσε ο ΟΜΧ..Η αγορα κινειται προς τα πανω με μυτουλες και γυρισματα..οπως ειπε κι ο Hawk πανω απο 592 θα ξαναγινει ενδιαφερουσα,αλλα και μεχρι τοτε φυλαμε και τα νωτα μας

Γεράκι είπε...

Η ταση καθορίζεται λίγο πολυ απο το κινητους μέσους και επίσης νεα υψηλα/χαμηλα κ αντιστροφα...ο στοχαστικος συμπληρώνει το παζλ..απλα πραγματα..

Γεράκι είπε...

οσο κουβεντιαζουμε πρασινιζει περισσοτερο..θα ήθελα κλεισιμο πάνω απο 576 (ΜΑ10) για να δω μετα το 591-595..εκει θα παιχτουν αρκετα..

Γεράκι είπε...

Οσο δεν κλεινει πανω απο 10αρη..τοτε η καθοδικη τάση επιβεβαιώνεται ακομα πιο έντονα..

Γεράκι είπε...

..δικες μου ερασιτεχνικες εκτιμήσεις..

michele είπε...

Μεγαλης σημασιας η απορροφηση 4 εκ τμχ της ΕΘΝΙΚΗΣ σε λιγοτερο απο μια ωρα και καλο το τεχνικο σημειο που εφτασε..η ζωνη του 1.15 δηλ ,εκανε 1.16 χαμηλο

Γεράκι είπε...

http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=129079788

απο τωρα?...ποσο τους σιχαινομαι..

PS είπε...

Εντονη ήταν η αντίδραση της ΚΕΔΕ για την έκθεση της τρόικας περί αύξησης των προσλήψεων στους ΟΤΑ. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το προσωπικό των δήμων και των νομικών τους προσώπων κατά τη τελευταία διετία όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε κατά 5.562 άτομα, ενώ οι δαπάνες μισθοδοσίας, παρά τη μεταφορά προσωπικού στους δήμους, μειώθηκαν κατά περίπου 20% και λόγω τα εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.

Από τα στοιχεία που παρατίθενται στην έκθεση της τρόικας, χωρίς υπερβολή μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι η «δημιουργική λογιστική» φαίνεται πως αποτελεί «αγαπημένο σπορ» και της μόνιμης αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα, σημειώνει χαρακτηριστικά η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, καλώντας τους συντάκτες της έκθεσης να προχωρήσουν σε από κοινού επιβεβαίωση των στοιχείων, διαφορετικά, όπως υπογραμμίζει, «θα πρόκειται για μία ακόμη συκοφαντία, η οποία έχει ως στόχο να πλήξει την αξιοπιστία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της χώρας μας σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο».
---Το ποιοί είναι αυτοί που λένε ότι "μας συκοφαντούν οι δανειστές",το ξέρετε πιστεύω.
Ότι πιό βρώμικο/βδελυρό/διεφθαρμένο γέννησε ποτέ η ελληνική ιστορία,έχει το απύθμενο θράσος να μιλάει ακόμα.

Γεράκι είπε...

ας ακουσω λίγο μουσικουλα με γκάζια για να μην βγω εξω με ενα τσεκουρι κ σφάζω κόσμο..με τα κα(ο)λοπαιδα που έχουμε μπλεξει..


http://www.youtube.com/watch?v=oqqIAy-d8vM

michele είπε...

Hawk δημοσιευματα απο εφημεριδες και site του Μπομπολα θελουν προσοχη και για τα πολιτικα τους και για τα παραπολιτικα τους.Αντιλαμβανεσαι τι εννοω,αν οχι μπορω να επεκταθω..χαχα

PS είπε...

Γ. Στουρνάρα λέει ο Σ Μπαλής στη νετ

Γεράκι είπε...

ενα καλο όνομα...σημαινει ανακαμψη στο ΧΑΑ?τι λέτε?

PS είπε...

the drinks are on the house hawk

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Το πρώτο ελληνικό smartphone από την MLS

michele είπε...

Θα προτιμουσα Αραπογλου αλλα και ο Στουρναρας μου κανει

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για τον Κώστα...και για όλους βέβαια

http://www.capitalhealth.gr/Article.aspx?id=1539634

michele είπε...

Eνδιαφερον το αρθρο ,να προσεχουμε και την υγεια μας..μπραβο ομως και στην ΜLS καληξ εταιρεια απο αυτες χωρις εμπορευσιμοτητα που ομως εχουν αξιπρεπεστατη πορεια εν αντιθεσει με τα σαπια

PS είπε...

"...για τον 56χρονο είχε γνωματευθεί από το 2004 ποσοστό αναπηρίας 67% το οποίο στα τέλη του 2007 επεκτάθηκε στο 100%, με γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής του Ι.Κ.Α. Αργους, στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι η αναπηρία του 56χρονου ήταν διαρκής και εφ' όρου ζωής και πως έχρηζε συμπαράστασης τρίτου προσώπου.

Ο 56χρονος εντοπίστηκε να πουλά οπωροκηπευτικά προϊόντα σε λαϊκή αγορά του Περιστερίου και να οδηγεί Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ενώ στον έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε άδεια ικανότητας οδήγησης αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας στο όνομά του."
O "τυφλός" μανάβης συνελήφθη.
Οι επιτροπές που του έδωσαν 100% αναπηρία πότε;
Του αγίου @@@ ανήμερα θα είναι,
στη χώρα Μ@@@ τι περιμένετε,να τους ξεσκίσει ο σαμαράς μήπως;

PS είπε...

τα σχέδια άλλαξαν με τα ελκα.Θα πάρω μόνο αν τα ξκαναδώ από 0,80-0,90 και θα τα δώσω λίγο πριν το 1,20,δείτε το διάγραμμα που έχουν πρόσφατα.

michele είπε...

0,9480-0,9970 εχει ενα gap το ελκα

Γεράκι είπε...

το παλευουν..θέλουμε ωριαια κλεισιματα πανω απο 10αρη (60΄) για να βλέπουμε τα πραγματα λιγο πιο αισιοδοξα..εχουμε μια γραμμη καθοδικη τάσης (οπου στην ετε ειναι πιο καθαρη) κ μετά το δύσκολο ο 50αρης..

michele είπε...

Αντιγραφω απο Πετραν:
Οι ξένοι σήμερα 26 Ιουνίου, σχεδόν απέχουν και αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η άνοδος δεν θα έχει συνέχεια, αντιθέτως ...
... σύντομα θα έρθει η ημερομηνία λήξεως.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ...
Αρα μονο οι ξενοι ανεβαζουν το χρηματιστηριο.Η μυρωδιας η βαλτος ο φιλος μου ο Πετραν

ΠΑΝΟΣ είπε...

who gives a shit... μετά συγχωρήσεως που λένε.

μπαρμπαλιας είπε...

...kai τα δυο Μικε ...και γρηγορα...

Γεράκι είπε...

Πάνο..αμερικανίζεις..μου αρέσει αυτο..χαχαχα...who gives a fuck!!!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Βάλτος ή βαλτός ??

michele είπε...

Στην Alpha καμία συναλλαγή ξένων ..λεει ο Πετραν
ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ χαχα

giannhs kon είπε...

Με 40 βαθμούς δικαιολογείτε χαχαχα

michele είπε...

Τι να πω δεν μ αρεσει να σχολιαζω το "φιλικο" site αλλα ενιοτε αδυνατω να αντεξω..

giannhs kon είπε...

Άστα αυτά μας τσεκάρεις να δεις αν ήμαστε ετοιμοπόλεμοι χαχαχαχ

Γεράκι είπε...

φιλικο??...δεν υπάρχουν φίλοι σε τετοιες δουλειες...χαχαχαχα..

Γεράκι είπε...

παρατηρουμε οτι η προηγουμενη στηριξη κ πλεον αντισταση αντεχει 572..να το εχετε υπόψη σας...προς το κακό σενάριο βεβαια..πρεπει μια μια να τις παιρνουμε..διαφορετικα..παρτε άλλη μια ανάσα..

Γεράκι είπε...

..λάθος..αναπνοη..πάρτε μια καλή αναπνοη..

michele είπε...

Ειναι φιλοι δεν το ξεχναμε..ιδιαιτερως ο ΔΝ στο προσωπο του οποιου τρεφω ιδιαιτερη εκτιμηση παρα τις οποιες διαφωνιες μας.Και ο Πετραν ειναι πολυ καλος ρεπορτερ αλλα δεν του τα λενε ολα..Ασε που 2 τραπεζες ΜΗΔΕΝΙΣΑΝ και δεν ειδα να προηγειται της πληροφορησης οπως θα επρεπε.( ΠΡΟΤΟΝ και ΛΑΙΚΗ)

michele είπε...

Τωρα που ξερουμε το νεο Υποικ μπορουμε και να γυρισουμε λιγο..ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ,απλα να κλεισουμε θετικοι σημερα

Γεράκι είπε...

αντε να κοιτάξουμε λίγο πιο μακρια..να κάνουμε την χάρη στον mic..προτιμώ να μην κλεισουμε κάτω απο 576 (εν δυνάμη) στο εβδομαδιαίο..θεωρω οτι ειναι αρκετα κακο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΚΥΠΡΟΥ...δεν λέει να κουνήσει, η χειρότερη συμπεριφορά. Πιο κοντά στο κάτω γκαπέ παρά στο μεγάλο επάνω που το βλέπει με τα κυάλια νομίζω...

Γεράκι είπε...

πραγματι Πάνο..δεν κατάφερε ουτε τον 50αρη (ημερησιο) να σπάσει σε αντιθεση με τα υπόλοιπα κ μαλιστα γυριζει καθοδικα..βεβαια υπάρχει κ ενα ίσως..ίσως..τωρα που τραβω γραμμες..ξερεις..χαρακομανι..

michele είπε...

Η ΚΥΠΡ ειναι στο μνημονιο Πανο..η δε εβδομαδα Hawk δεν εχει τελειωσει ακομα,θα δουμε ημερησια συμπεριφορα στο 566

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Ωραια υποδοχή κάνει η ΕΤΕ στον Ράπανο!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Με κάματε χαρακόβιο και μένα σιγά σιγά χαχα....σύμπτωση ή όχι, τα πιστεύεις ή όχι δεν έχει σημασία...δυο φορές ακούμπησε και δεν μπόρεσε η άτιμη...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τώρα αυτό το ίσως δεν ξέρω που πάει...

Γεράκι είπε...

αα...μα ειπα..κοιταξα λιγο πιο μπροστα..μια μου λες, κοιτας το ωριαιο κ σε τρωνε οι στηριξεις/αντιστασεις..απο την αλλην μου λες βιαζεσαι επειδη ειδα εβδομαδιαιο..παπαπα..

michele είπε...

μα η εβδομαδα δεν εχει τελειωσει ακομα ,το 60 λεπτο ειναι αριστο για trading εγω ειμαι οπαδος του ημερησιου για βραχυ-μεσοπροθεσμο διαστημα

Γεράκι είπε...

κοιτα..η Κυπρ σχηματίζει ενα καλα οργανωμένο κανάλι...κάτω απο προυποθέσεις συνηθως τα ωραια κανάλια ομορφα σπάνε...περιμενω τον στοχαστικο κ την συμπεριφορα των τιμων...φυσικα δεν πρεπει να κανει νέο χαμηλο..οκ?

giannhs kon είπε...

Αν κλείσουμε στο 575 είναι καλό

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΟΚ Αντώνη ευχαριστώ...θα περιμένουμε και την δική σου ματιά...
Όσο εμείς κοιτάμε μπροστά αυτό γυρίζει πίσω...ελπίζω προσωρινά.

Γεράκι είπε...

ΓΔ..πολυ βραχυπροθεσμα εαν κλεισει κατω απο 567,69 στο 60λεπτο.. θεωρω οτι κατηφοριζουμε για κάτω..δεν ξερω εαν θα παμε στα πρωινα χαμηλα..ή εαν ειναι το καθιερωμενο της παραγκας..

giannhs kon είπε...

Mας κάνουν ασκήσεις πανικού σε συνθήκες Σαχάρας

michele είπε...

560,63 το επομενο σημειο

Γεράκι είπε...

πάντως τα χαρτια κάνουν οτι ειχα περιγράψει κ φοβόμουν να μην γίνει..
"Αλλο σεναριο ειναι το εξης..κλεινει πάνω απο τον 10αρη (60λεπτο) για μερικές ώρες (χωρις να φθάσει πχ στο 595 ποτε) κ εκ νέου κλεισει κατω απο 10αρη..τοτε κ αυτο θα με φοβισει εξισου πολυ.."
Ουτε κατάφεραν να κλεισουν πάνω απο 10αρη..λίγο προσοχη...

Γεράκι είπε...

ισως φταιει κ ο αμερικανος...ο οποιος ειναι χάνει τον ρυθμο του εδω κ ωρα..

giannhs kon είπε...

Δηλαδή κύριοι πρέπει να αντέξει το 550 (εκεί είναι και το δίχτυ χαχαχ) και να κλείσουμε στο 575 για να ξαναβάλουμε πλώρη για το 600 ΣΩΣΤΑ ??

Γεράκι είπε...

τελευταιο σχόλιο γιατι κουραστηκα θα έλεγα..θεωρω να σπάσει το σημερινο υψηλο δηλ γυρω στο 573 (αρα σπαει κ ΜΑ10)..στην συνέχεια να σπάσει την καθοδικη γραμμη τάσης γυρω στο 578-80 κ μετα ο 50αρης οπου θα ειναι..καπου στο 595-600..με τις ταπεινες γνώσεις μου..Οχι αλλα περι ΧΑΑ..παμε εξω τωρα..

michele είπε...

Xοντρικα σωστα Γιαννη,εν τω μεταξυ ειτε ανεβαινει ,ειτε πεφτει στην ΤΕΝΕΡΓ συνεχιζουν ν αγοραζουν οι μεγαλομετοχοι

giannhs kon είπε...

Κατάλαβα είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως έτσι ?? χαχαχαχ

ΠΑΝΟΟΟΟ τελικά με τις γραμμές δεν την παλεύω με τίποτα

ΚΑΛΗ ΒΟΛΤΑ HAWK

Γεράκι είπε...

χαχαχα...εννοω αμερικα..χαχαχα..λες να πάρω το air jet κ να παω για ψωνια?

giannhs kon είπε...

ΚΑΛΟ HAWK ΚΑΛΟ

giannhs kon είπε...

Καλά θα σας πω εγώ μόλις ηρεμήσουμε που θα ανεβάζω διαγράμματα από V12

michele είπε...

Ο Βαγγελης αλλη κλαση τωρα τελευταια..

μπαρμπαλιας είπε...

γυρισε η...Μποτσουανία ...επιτελους

michele είπε...

πεταξε εξω κοσμακη..και παει στα ψηλα ημερας ,καλυτερο του αναμενομενου το κλεισιμο

μπαρμπαλιας είπε...

...καλη υποδοχη στο Γιαννακη..

pantelis είπε...

Καλησπερα στη παρεα..

Γεράκι είπε...

ναι mic εχεις δικιο..καλυτερο απο το αναμενομενο..δινει προσδοκιες για αυριο..γεια σου παντελη..

michele είπε...

θα παμε προς 592 ενδεχομενως..

michele είπε...

παμε επανω στην απογευματινη αναρτηση ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΤΕΛΟΟΟΟ