Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                     Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...

ΘΑ ΔΟΥΜΕ EURO-ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ...


. Ευτυχώς αρχίζει το Euro, ενώ διανύουμε μια από τις χειρότερες πολιτικά στιγμές που ζει η Ελλάδα: τα σπουδαία ματς που υπάρχουν στο πρόγραμμα, δίνουν τη δυνατότητα να γλυτώσουμε από το προεκλογικό (και μετεκλογικό καρκατσουλιό) και να κρατηθούμε μακριά από την τηλεοπτικά μεταδιδόμενη σήψη.
Έγραφε ο Χρήστος Βακαλόπουλος πριν από περίπου 25 χρόνια: «Αισθάνομαι άσχημα στην προεκλογική περίοδο, μου αρέσει όμως η μέρα των εκλογών. Ο ήχος χαμηλώνει και μια υποψία κενού εξουσίας ευχάριστη σαν αεράκι πλανιέται στην ατμόσφαιρα. Απολαμβάνω τη μέρα γιατί για 24 ώρες δεν ξέρω ποιος θα κυβερνήσει και ούτε θέλω να μάθω. (…) Για 24 ώρες το φάντασμα της ελευθερίας ενώνει τους ψηφοφόρους και τρομοκρατεί τους υποψήφιους σωτήρες: είναι οι μόνοι που νοιώθουν ότι κινδυνεύουν αυτή την παράξενη μέρα».
Παίρνοντας αφορμή από το κείμενο του αδικοχαμένου φίλου, που έφυγε από τη ζωή νεότατος, θα έλεγα ότι μετά τις τελευταίες εκλογές ζήσαμε μια μυστήρια διαστολή του χρόνου: η μια και μοναδική μέρα του κενού της εξουσίας πολλαπλασιάστηκε σε πολλές ίδιες μέρες. Το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα, που δεν περιέχει αυτοδυναμίες και σχεδόν απέκλειε συνεργασίες, έβαλε τη χώρα σε μια μικρή περίοδο ακυβερνησίας: οι μέρες που ακολούθησαν την Κυριακή των εκλογών έμοιαζαν με το εικοσιτετράωρο της Κυριακής των εκλογών – κουβαλούσαν την υποψία του κενού, αλλά και την αγωνία των σωτήρων. Καθώς κανένας αρχηγός κόμματος υποψήφιος σωτήρας δεν είχε καθαρή εντολή για μια εφαρμόσιμη ή ουτοπική έστω λύση, όλοι κατάλαβαν (;) ότι η ιστορία θα γράψει ότι συμμετείχαν, με τον τρόπο και το ρόλο τους, σε μια αργή, βασανιστική, πορεία προς μια εθνική καταστροφή που μοιάζει να μας περιμένει στο τέρμα του δρόμου. Σήμερα χαίρονται (ελάχιστα πάντως…) όσοι νομίζουν ότι μπορεί να την χρεώσουν σε άλλους. Αν υπάρξουν κι άλλες άγονες εκλογικές αναμετρήσεις, αυτό που τώρα εμφανίζεται ως πολιτική διαφορετικότητα, δηλαδή η αδυναμία συνεννόησης, θα είναι η ταφόπλακα όλων.
Η Ελλάδα στις τελευταίες εκλογές ψήφισε οργισμένα και τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ – αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της 6ης Μαϊου. Ένα συνηθισμένο λάθος που γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι θεωρούμε τη χώρα ως ένα και μόνο ψηφοφόρο και της αποδίδουμε αποφάσεις, αναλύοντας βαθυστόχαστα τις τάχα μου σκέψεις της: όλα αυτά απλά δεν υπάρχουν. Ο κάθε ένας από τους ψηφοφόρους που τιμώρησαν το ΠΑΣΟΚ το έκανε για τους δικούς του λόγους: οι βασικοί λόγοι ήταν το ταυτισμένο με την ύφεση μνημόνιο, η πτώση του βιοτικού επιπέδου, η αβεβαιότητα, έτσι όπως εκφράζεται από την αλματώδη αύξηση της ανεργίας. Λένε ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε το ότι η κρίση και η ύφεση προέκυψε επι των ημερών του: σίγουρα κι αυτό μετράει. Όμως όποιος γνωρίζει την πορεία του καταλαβαίνει ότι το κόμμα ήταν καιρό τώρα αλλού: υπήρχε μόνο για να κυβερνάει, αλλά ο κυβερνητισμός είναι πολιτική ασθένεια. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε η κρίση, το ΠΑΣΟΚ θα πλήρωνε αργά η γρήγορα, την ανικανότητα του να ανανεωθεί, να βρει περιεχόμενο: αυτό θα είναι το πρόβλημά του και στη συνέχεια. Η ΝΔ από την άλλη, πλήρωσε κυρίως τις επιπολαιότητες του Αντώνη Σαμαρά που δεν κατάλαβε ότι ο συντηρητικός χώρος στην Ελλάδα κουβαλάει αρκετό εθνικισμό στο DNA του. Οι περισσότεροι από αυτούς που εγκατέλειψαν τη ΝΔ χρέωσαν στον αρχηγό της ενδοτισμό στους ξένους, όταν μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Το ίδιο συνέβη και με το ΛΑΟΣ που αργοσβήνει.
Η προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχε κυρίως μεγάλους χαμένους γιατί το αποτέλεσμα της ήταν προϊόν οργής: η οργή δεν δημιουργεί, κατεδαφίζει. Η αναμέτρηση που ακολουθεί μας λένε ότι θα πρέπει να έχει νικητές, αν θέλουμε να κυβερνηθεί ο τόπος – όμως αυτός ο συλλογισμός είναι μεταπολιτευτικό ρετρό, αν και απόλυτα συμβατός με τη λογική των κομμάτων που μας ταλαιπωρούν και πολιτεύονται επιδιώκοντας αυτοδυναμίες – έστω κι αν για αυτές εκλογές χρειαστούν κι άλλες πολλές. Θα περίμενε κανείς ότι μια δεύτερη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα αποτελούσε ευκαιρία για προβληματισμό, σοβαρό πολιτικό λόγο και πρόταση μετά την εκτόνωση: κι όμως κατρακυλήσαμε απλά σε μια επικίνδυνη φαιδρότητα ακολουθώντας την πεπατημένη.
Ο,τι γίνεται μετά τις εκλογές του Μαϊου μοιάζει πολιτικά ασόβαρο. Καταγγέλλουμε και αναθεωρούμε μόνοι μας μνημόνια απειλώντας την Ευρώπη ότι θα της κάνουμε ζημιά με την καταστροφή μας. Θυμηθήκαμε τον αντικομουνισμό. Προβάλαμε ως μέγιστο πρόβλημα τις δηλώσεις του Τσίπρα για τον Ολάντ. Βρήκαμε μαγικές λύσεις για διαρθρωτικές αλλαγές που δεν κάναμε τριάντα χρόνια τώρα: επίτηδες χρησιμοποιώ το δεύτερο πληθυντικό για να γίνει κατανοητό ότι αυτά που μας λένε, εμείς τα προκαλούμε γιατί θέλουμε να τα ακούμε. Το αστείο είναι ότι τα κόμματα εξουσίας, νέα και παλιά, ψάχνουν απλώς νέα διλλήματα θέτοντας συχνά στο εκλογικό ακροατήριο ερωτήσεις που αυτό δεν ζήτησε, όπως «δραχμή η Ευρώ», «μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη» κτλ. Ζούμε μια ακόμα προεκλογική περίοδο που κάποιοι μας ζητάνε να ψηφίσουμε κατά κάποιων άλλων: κατά των κομμάτων του Μνημονίου, κατά του Τσίπρα, κατά της Χρυσής Αυγής, κατά των Τραπεζών, κτλ χωρίς κανένας να τολμά να εξηγήσει τις λύσεις και τα κόστη τους.
Ζήσαμε ακόμα και τη γελοιότητα ν’ αλλάζουν τα προγράμματα των κομμάτων – λες και από τις προηγούμενες εκλογές πέρασαν χρόνια και η κοινωνία και η οικονομία  μεταλλάχτηκαν και έχουν ανάγκη από νέες απαντήσεις! Ευτυχώς γλυτώσαμε τα μαθήματα πολιτικής οικονομίας για αρχάριους, στα οποία ειδικεύονταν ο Βενιζέλος, που ανακάλυψε τα οικονομικά μεγέθη αργά και νόμιζε ότι πολιτική είναι να μας δείχνει πόσο καλά τα έμαθε: οι εμφανίσεις του περιορίστηκαν όσο και η δύναμη του ΠΑΣΟΚ.    
   
Η ΝΔ προβάλει τον τρόμο του αύριο και ο ΣΥΡΙΖΑ τον τρόμο του σήμερα. Το πρόβλημα της ΝΔ είναι ότι οι θεωρητικοί κίνδυνοι είναι λιγότερο κατανοητή από τις τωρινές δυσκολίες και δυστυχίες. Κανείς δεν θα ψηφίσει γιατί το σποτ της ΝΔ δείχνει παιδιά που ρωτάνε γιατί δεν είμαστε στο ευρώ ή γιατί άλλα λέει ο Λαφαζάνης και άλλα ο Γλέζος. Τα εκκαθαριστικά της εφορίας θα δημιουργήσουν πολύ μεγαλύτερη πίεση στον ψηφοφόρο από τον τρόμο της επιστροφής στη δραχμή. Ο προεκλογικός λόγος είναι ασήμαντος, κατώτερος των περιστάσεων, σχεδόν θλιβερός γιατί δεν περιλαμβάνει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της ύφεσης, που είναι το μόνο σίγουρο που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια όποια κι αν είναι η επόμενη Κυβέρνηση. Αυτή η απλή διαπίστωση αποκρύπτεται από τον κόσμο και προτιμάμε να μιλάμε με ξόρκια: θα κάνουμε λέει ανάπτυξη – λες και κάτι τέτοιο γίνεται κατά παραγγελία.
 Δεν χρειάζεται γκάλοπ για να καταλάβει κανείς ότι αυτή τη φορά φαβορί είναι η Αριστερά – κυρίως γιατί υπόσχεται ελπίδα. Η Αριστερά δεν είναι κάτι ενιαίο και το έχουμε καταλάβει: άλλοι μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση, άλλοι για την ανάγκη να σταλούν μηνύματα στην Ευρώπη, άλλοι για λαϊκές εξουσίες, άλλοι για κυβέρνηση που θα προκύψει έπειτα από μαζική εγκατάλειψη των άλλων κομμάτων από τους βουλευτές. Όλα αυτά έχουν αρκετή σχέση με τη διαδικασία και ελάχιστη σχέση με την επόμενη μετεκλογική μέρα: αν ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαχνε αυτοδύναμη Κυβέρνηση θα έκανε προφανώς ό,τι ήθελε και θα υπήρχε λιγότερη αγωνία για το μετά. Όμως το αποτέλεσμα της κάλπης μπορεί κι αυτή τη φορά να δώσει στην Αριστερά μεγαλύτερη δύναμη, αλλά όχι και απόλυτη εξουσία.
Οπότε το ραντεβού με το φάντασμα της ακυβερνησίας θα υπάρξει και προσεχώς και η ερώτηση είναι, αν πρόκειται να ψηφίζουμε διαρκώς για να διαπιστώνουμε αδιέξοδα γιατί τελικά ψηφίζουμε. Κι αν προεκλογικά δεν συζητάς για κοινά προγράμματα και δεν ψάχνεις τα σημεία που μπορεί να σε βοηθήσουν να βρεις την πλειοψηφία που η χώρα (πιο πολύ από σένα…) χρειάζεται, πως είναι δυνατόν να βρεις μετεκλογικά συμμάχους και αρωγούς; Νομίζω ότι, όση κι αν είναι η καλή διάθεση για μετεκλογικές συνεργασίες, από τη στιγμή που δεν αξιοποιήθηκε η προεκλογική περίοδος για να συζητηθούν προγράμματα και προτάσεις – ώστε να βρεθούν τα απαραίτητα πλαίσια σύγκλισης – μετεκλογικά θα βρεθούμε στα ίδια χαώδη αδιέξοδα.
Εχει ενδιαφέρον ότι η ανάταξη της Μεταπολίτευσης δημιουργεί νέους πόλους, νέες εντάσεις, νέους διχασμούς. Όμως η υποψία μου είναι ότι η προεκλογική ομίχλη θα οδηγήσει πάλι σε μια μετεκλογική αντάρα: η χώρα δεν έχει ανάγκη από πολωτικά διλλήματα, αλλά από ωριμότητα κι αυτή φοβάμαι πως δυστυχώς θα ρθει μόνο μετά από μια καταστροφή. Ευτυχώς ξεκινάει το Euro κι έχουμε διέξοδο: ας οχλαγωγήσουν και ας λαϊκίσουν όλοι μόνοι τους. Κι αν χρειαστεί και τρίτη αναμέτρηση, ευτυχώς τον Ιούλιο έχει και Ολυμπιακούς αγώνες…


: http://www.sport.gr  Aντώνης Καρπετόπουλος.

74 σχόλια:

ΑΡΤ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=T6KbhqipF8w

για το καλο του συνολου....

Money είπε...

xaxaxa

VassilisS είπε...

καλήμερα σας. ΧΑΧα καλό, Να αυτες τις ταινίες έβλεπε μικρός ο Κασιδιάρης και του μεινε κουσούρι

Money είπε...

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=461270&h1=true

THE JUNIOR είπε...

Καλημερα ,οπως παντα εγω δεν ειμαι ο μ.ο τις κοινωνιας αλλα

τι ειναι πιο φασιστικο μια σφαλιαρα η να χανεις τις διακοπες με την οικογενεια σου που περιμενεις εναν χρονο γιατι το παμε εκλεισε το λιμανι

δηλαδη εξω απο την βουλη οταν φωναζεις να καει,να καει το μπουδρελο η βουλη εισαι δημοκρατης και το πιο παραλογο ειναι οτι το πρωτο κομμα πηρε 45%.

οταν καπνιζεις live στην τηλεοραση δεν εχεις φασιστικη αντιληψη

προσοχη ,λοιπων γιατι οταν βλεπεις μονο τους μισους φασιστες οι αλλοι ειναι πισω σου

μιλαμε πλεον καθαρα για την λαικο ακρο και εθνικο ακρο το μονο που λειπει ειναι ενα ακομα ευρωπαικο χαστουκι για να χαθει και η ελπιδα και τοτε ο μητσος θα την κανει την μαλακια του ,ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλημερασας.για να δουμε σημερα θα ειμαι τυχερη αγοραζωντας ετε και μιγ και μυτ.

VassilisS είπε...

Γιατί π΄ρεπει να διαλέξουμε μεταξύ δύο φασιστών? πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι τους δηλαδή.? ΤΟ λάθος δεν διορθώνεται με λάθος. Προφανώς η Κανέλη και οποιαδήποτε Κανέλη ή Κασιδιάρης μας σπάει τα νέυρα αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να διαλέξω έναν από τους δύο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.

THE JUNIOR είπε...

τι θελουν οι εκλογες ,λιγη γνωση ιστοριας και λιγη γνωση οικονομιας

ιστορια για να ξερεις οτι ολα ειναι κυκλος και οικονομια για να ξερεις οτι ολα κυκλος απλα στον δευτερο κυκλο πρεπει να βλεπεις τι εγινε στον πρωτο για να διαλεξεις την κατευθυνση.

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα.Εννοειται οτι δεν θα παρουμε..απλα λογω της βιας ,ειτε αυτη που λεει ο ΜΙΚΡΟΣ ,ειτε της σωματικης ,ειμαστε λιγο ..αφωνοι.Αλλα ευελπιστω να ..ξυπνησουμε ταχιστα

THE JUNIOR είπε...

πολιτικη συριζα -μετοχες

εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λενε

κωλοτουμπα νο1 - τα καναλια θα παρουν αδειες βασει τον ισολογισμο των 2 τελευταιων ετων κοινως τσαμπα

κωλοτουμπα νο2 - το δεν πληρωνω θα γινει πρεπει να πληρωσεις γιατι αυτο ειναι καλο προς την πατριδα μετα απο την μειωση στους δρομους που εκανε το πασοκ θα δεις και το χαρατσι του συριζα

κωλοτουμπα νο3-εχει να πεσει ξυλο απο τα ματ αλλα ρωσια-κινα με τα δακρυγονα που ριχνουν τωρα θα γελας.

παω για αγορα και τα λεμε για τις υπολοιπες

Γεράκι είπε...

Καλημέρα σας..για οποιον ενδιαφερεται για Αμερικη κ ξερει λιγα αγγλικα, ας ριξει μια στην παρακάτω ανάλυση..δεν ειναι κατι προχωρημένο..απλα Τ.Α...

http://www.alphatrends.net/2012/06/07/stock-market-video-analysis-6712/

Θα το ανεβάζω πιο συχνα εαν υπάρχει ενδιαφέρον..
Τα λέμε κ στην συνέχεια..

George είπε...

Καλημέρα καλημέρα ......Όσο μπορεί να είναι με ΟΠΑΠΙ -13% και παίρνει σβάρνα και όλες τις άλλες μετοχές. Πάντως πέσατε μέσα σε οπαπ και ΜΥΤ ......

Money είπε...

ΟΠΑΠ: Αν και δεν ασχολούμε προσωπικά, μακροχρόνια είναι σε αχαρτογράφητα νερά, βραχυχρόνια πιθανόν να είναι στα τελειώματα.

George είπε...

Kαλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα 19.00 Μην το ξεχάσετε....

michele είπε...

Ειναι μεγαλη η σταθμιση του ΟΠΑΠ εχει τη δευτερη κεφαλαιοποιηση του χρηματιστηριου,λογικη κι αναμενομενη σημερα η κινηση,να δουμε και τις αλλες πως θα αντιδρασουν αργοτερα,ειναι πολυ χαμηλος ο ογκος ακομα.. φυσικα παμφθηνος,τη στιγμη που η κεφαλαιοποηση του ειναι μολις διπλασια απο τα κερδη του

michele είπε...

GEORGE πρωτο θεμα σημερα στην αναρτηση μας χαχα

George είπε...

Ναι το διάβασα Μικελε . Απλός το έγραψα γι αυτούς που πηγαίνουν μόνο στα σχόλια......

George είπε...

Αλφα για σήμερα καλή συμπεριφορά αλλά ο Μυτ δεν κράτησε τα κέρδη που είχε από την αρχή ..... δεν τον βλέπω καλά

George είπε...

Βλέπω να ανακάμπτει ο ΟΠΑΠ σιγά σιγά και καλή συμπεριφορά αυτές της μέρες το ΤΤ.......

Money είπε...

Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο <> (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας
από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ' αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.


Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

michele είπε...

Το θυμαμαι αυτο το κομματι Θαναση,καλη η επαναληψη του..ανεξαρτητα των δεικτων ( -2,4% η ΕΕΕΚ,-12% ο ΟΠΑΠ) οι μετοχες κινουνται σχετικα καλα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Μας βλέπω για 475 για πάρουμε το ΣΚ ΤΑ ΒΟΥΝΆ...!

michele είπε...

Kωστα,καλοκαιρακι ειναι μπορουμε να παρουμε και τις θαλασσες,σε παραπεμπω στο προηγουμενο σχολιο μου

George είπε...

ΤΩΡΑ η ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟ Σ/Κ ζητάει βοήθεια για της τράπεζες

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα

ευχη για μια καλη εμφανηση ,που να συνοδευεται με αποτελεσμα,για τα παιδια της εθνικης...

τσιμπισα λιγο ΟΠΑΠι...να δουμε

michele είπε...

Στο 4.14 ξαναπουλας..χεχε

μπαρμπαλιας είπε...

ΑΛΦΑ ,ΜΥΤΙΛ, τσαμπουκαλευοντε
να δουμε την συνεχεια...ρε μπας και το ξυλο εχει επιδρασει;;;
post verba Verbera

michele είπε...

Δειγμα οτι θα μπορουσες να παρεις και κατι αλλο..

μπαρμπαλιας είπε...

Mike καλα τα λες..
αλλα αμα θυμιωνεται η μπαραγκα ,δερνει...

michele είπε...

Πολυ ωραιο Θαναση..και με μηνυματα για μενα..
Μπαρμπα η παραγκα παιζει κι επανω,απλα το εχεις ξεχασει τοσο καιρο.Εμας δεν μας ενδιαφερουν τα συναισθηματα της αλλα τι κανει.Κι ακολουθουμε.
Πανω με δυναμη ο ΔΤΡ ,τις εχει 17 μον ακομα..

Money είπε...

ΔΕΗ: Σήμα βραχυχρόνιο ανοδικό και μάιστα ισχυρό. να κρατήσει μέχρι τέλος ημέρας βασικό.

PS είπε...

An >492+ ,tote -> 502

VassilisS είπε...

κυπρου παιδιά έχει μείνει πίσω ή μου φαίνεται?

μπαρμπαλιας είπε...

...απο τη στηλη του Χαμαιλεονδα..

"Φοβάμαι μην πεθάνουμε… υγιέστατοι"!

Πρόεδρος εισηγμένης εταιρείας, όταν ρωτήθηκε από μέτοχο για το πώς βλέπει το μέλλον της επιχείρησής του, θυμήθηκε μια παλιά ατάκα του αείμνηστου Αλέκου Σακελλάριου.

Μιλούσε για κάποιον που «δεν κάπνιζε, δεν έπινε, δεν ξενυχτούσε, δεν έκανε καταχρήσεις και τελικά… πέθανε υγιέστατος»!

«Η εταιρεία μας», τόνισε ο πρόεδρος, «έχει δουλειές που τις παραδίδει με συνέπεια, δεν έχει καμιά ληξιπρόθεσμη υποχρέωση, διαθέτει καλό ταμείο, είναι κερδοφόρα και έχει και κάποια ανοιχτά ζητήματα, που μπορεί να της δώσουν και νέες δουλειές.

Λίγο να ομαλοποιηθεί -όχι να φτιάξει, απλώς να ομαλοποιηθεί- η γενικότερη κατάσταση, τότε εμείς θα μιλάμε για πολύ καλύτερα νούμερα από τα τρέχοντα.

Όλα αυτά όμως είναι υποθέσεις. Αν τώρα η τρέχουσα κατάσταση στην οικονομία και στην πολιτική συνεχιστεί και ο κατήφορος της οικονομίας δεν σταματήσει, τότε αργά ή γρήγορα θα την πληρώσουν ακόμη και οι πιο υγιείς επιχειρήσεις όπως εμείς.

Οπότε φοβάμαι μήπως… πεθάνουμε υγιέστατοι»!

ΥΓ.: Τουλάχιστον δεν μας λείπει το χιούμορ.

PS είπε...

Συμφωνεί με τις δηλώσεις Λαγκάρντ για τη φοροδιαφυγή ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ
NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012 12:47
Τελευταία Ενημέρωση : 08/06/2012 12:49


Απόλυτα σύμφωνος με τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, δηλώνει ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», ο κ. Λέκκας σημειώνει ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα φτάνει το 12 - 15% του ΑΕΠ, δηλ. 40 - 45 δισεκατομμύρια τον χρόνο, και τονίζει ότι «εάν μπορούσαμε από αυτά να εισπράξουμε μόνον τα μισά, τότε το πρόβλημα της Ελλάδας θα είχε λυθεί».

Για να συμβεί αυτό, όπως αναφέρει, απαιτείται πολιτική βούληση, και «οι πολιτικοί μας έχουν ξεκινήσει να το καταλαβαίνουν».

Ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ διακρίνει ωστόσο μια μεταστροφή εδώ κι ένα χρόνο, καθώς η φοροδιαφυγή δεν θεωρείται πλέον σπορ αλλά έγκλημα. «Τους κατάλληλους νόμους τους διαθέτουμε από το 1996, αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ. Το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται από την πάταξη της φοροδιαφυγής και της ασυλίας της ελίτ» υπογραμμίζει.

Ο κ. Λέκκας καταγγέλλει επίσης έλλειψη συνεργασίας των τραπεζών παρά τα δισεκατομμύρια, όπως σημειώνει, που έδωσαν οι Βρυξέλλες για να τις διασώσουν.

«Δυστυχώς μέχρι τώρα θα πρέπει να πω ότι καλή συνεργασία με τις τράπεζες δεν υπάρχει. Κάναμε αίτηση για να ανοιχτούν λογαριασμοί πάνω από 5000 υπόπτων και το πετύχαμε μόνο σε 214 περιπτώσεις. Τα πρόστιμα που επιβάλαμε ήταν της τάξης των 650 εκατ. ευρώ».

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον κ. Λέκκα, το μεγαλύτερο πρόβλημα των υπηρεσιών φορολογικών ελέγχων βρίσκεται στην ίδια την υπηρεσία και στη διαφθορά υπαλλήλων. Εκτιμά πάντως ότι η χρήση του νέου λογισμικού «Elenxis», που δοκιμάζεται ήδη, μπορεί να δώσει σε αυτό ένα τέλος.

«Με το Elenxis θα μπορούμε να παρακολουθούμε τι κάνει ο εφοριακός. Μέχρι το Σεπτέμβριο θα το εγκαταστήσουμε και ελπίζουμε να σταματήσουν το 'λάδωμα' εφοριακών και οι βρώμικες συναλλαγές», εξηγεί.

Ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ δηλώνει τέλος ότι δυσκολίες συνεχίζουν να υπάρχουν με τους πολιτικούς. «Αξιωματούχοι, όπως οι βουλευτές, έχουν δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα» λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Deutsche Welle

μπαρμπαλιας είπε...

...αριστη επιλογη του Μικε ,για το ΦΡΛ...
γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε;;

michele είπε...

Ενα γενικοτερο σχολιο για την αγορα ειναι,οτι ειναι αριστη σημερα δεδομενων των συνθηκων. Πολυ καλη η συμπεριφορα Βαγγελη και φευγουνε οι χτεσινοι και επανατοπετουνται καποιοι,αλλα δεν εχει περασει ακομα το επιθυμητο.

michele είπε...

Λιακο ΦΡΛΚ..

μπαρμπαλιας είπε...

Mike μας..ΦΡΛέγκος

michele είπε...

Καλα κρατιουνται ΟΤΕ ,ΔΕΗ.. σχετικα καλη η ΑΛΦΑ..

Αλεξανδρος είπε...

δεν νοειται 6% η ΔΕΗ με 600000 κομματια η αγορα δεν εχει καυσιμα

Αλεξανδρος είπε...

παντως η αληθεια να λεγεται ο michele την επιασε την κινηση του φουρλακου στο φτερο

Αλεξανδρος είπε...

χαμηλα ημερας η εεεκ,αν κανει κανενα τιναγμα μαζι με οπαπ και ελπε που κρατανε την αγορα κατω δεν θα γινει ραλυ ΘΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ απο το πρωι,οι υπολοιποι ΠΑΓΩΤΟ!!!

michele είπε...

Αλεξ,καυσιμα εχει αλλα τα χειριζεται οπως θελει αυτη.Για το ΦΡΛΚ ηταν τοποθετηση 31/5 για να πουμε την αληθεια στα 0,65 ,αλλα ηταν ενδοσυννενοηση με Λιακο ..

michele είπε...

ο ΟΠΑΠης δυσκολα σημερα .παλι καλα κρατει

Αλεξανδρος είπε...

ναι εχει καυσιμα για μηχανη του ..γκαζον

michele είπε...

Αλεξ παντως δεν ειναι ασχημη η ΔΕΗ..

michele είπε...

Μολις το ειπα κουνηθηκε..χαχα ( μ ακουνε ρε?)

michele είπε...

Εχει ενα τουβλο στο 1,34,να δουμε συμπεριφορα

michele είπε...

* 1,38 ηταν το τουβλο το απεσυραν,θα γραψει 1,42

michele είπε...

Να κι η ΓΕΚ μου..αντε κοριτσια

michele είπε...

Ειδες ομως ΑΛΕΞ με πολυ λιγα καυσιμα στη μηχανη του γκαζον..ποσο κουρεμα γινεται χαχα haircut

Αλεξανδρος είπε...

πολυ πονηρη η κινηση της εεεκ

michele είπε...

Tεχνικα εννοεις?? η σαν "χειραγωγηση"?

Αλεξανδρος είπε...

τα ελκα και τα ελβαλ μου εχουν σπασει τα νευρα τα σωλκ μια χαρα

michele είπε...

Τα ελβαλ σπανε νευρα,το ελκα ομως ετσι πει να φυγει,αντε γεια,εχι αλλα "χερια"

Αλεξανδρος είπε...

μικελε ολως παραδοξως οι τρεις μετοχες με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ σταθμιση στον γιδι ειναι κατω ολες οι αλλες πανε καλυτερα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

H ΓΕΚ από χθές προσπαθεί να ξυπνήσει!!!!!

Money είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15921

Αλεξανδρος είπε...

εγω παντως αυτα δεν θα τα δωσω δεν εχω πολλα και αν δεν τα ..κλεισουν
θα βγαλω κερδος ασ παει η αγορα στις 5 μοναδες

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

INTRAKAT ..!

Ανώνυμος είπε...

τα ελβαλ δεν τα βλεπω με τιποτα να ανεβουν αν ανεβουν γραψτεμου

michele είπε...

Τα ελβαλ ανεβαινουν απο την αγορα ,τα ελκα επιδη ειναι συγκεντρωμενα,ανεβαινουν με αλλο ρυθμο, η ΙΝΚΑΤ απο το πρωι την γαργαλανε

Ανώνυμος είπε...

ελβαλ με 3 πραξεις τι περιμενετε. αγορασα φρκλ με 0,748 και πουλησα με 0,847 3100 τεμ. οσοι εμειναν την πατησαν χικ χικ

Αλεξανδρος είπε...

ενδιαφερουσα η αποψη σου αν και οπως μας ειπες εχθες χωρις πολυ εμπειρια θα υπεθετα διαβαζοντας σε οτι δεν ξερεις καν τι ειναι τα ελβα και με ευχαριστη εκπληξη παρατηρω οτι τα εχεις αναλυσει.Χαθηκε και ο Δημος βρε παιδια...

Ανώνυμος είπε...

η τύχη της πρωτάρας και ας μην με βοηθήσατε στης επιλογές κ Μιχάλη 7 Ιουνίου 2012 10:23 μ.μ.

Αλεξανδρος είπε...

χεχεχεχε πρωταρα που ξεκιναει με φουρλη δεν εχω ματαξαναδει

Αλεξανδρος είπε...

και κανει και καλο intraday,βρε τι μου θυμιζει σπαω το κεφαλι μλου και δεν

Αλεξανδρος είπε...

και κανει και καλο intraday,βρε τι μου θυμιζει σπαω το κεφαλι μλου και δεν

michele είπε...

..θελει και συμβουλες η φιλη μας

Ανώνυμος είπε...

απλή λογική για ελβαλ.κ Αλέξανδρε η αποψημου για Δευτέρα είναι με αυτά που άρχισα να διαβάζω πάρε τα χρωματάκια σου σήμερα όπως λέτε ξεφόρτωσε. το διάβασα για φρλκ

Αλεξανδρος είπε...

Τελος παντων εγω παντως θα σε ακουω με προσοχη

Ανώνυμος είπε...

πολλή απαξιωτικός κ Μιχάλη απέναντι μου πάντως δεν σας κρατάω κακία

michele είπε...

παμε πανω καινουργια αναρτηση κ.Ακ,καθολου απαξιωτικος..