Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                               
                                   
                                                                                                                                                                  
                                                     Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online..

Ο ΕΥΡΩΣΕΙΣΜΟΣ Η "ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ' 
    ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ...


Την ώρα που η κρίση επεκτείνεται και απειλεί να διαλύσει το ευρώ, οι μεγάλες χώρες επιχειρούν να συμπληρώσουν άρον-άρον τα κενά στο οικοδόμημα, με νέα αρχιτεκτονική για την Ευρωζώνη.

Το κεντρικό πρόβλημα είναι ότι η Ευρωζώνη έχει κοινό νόμισμα, αλλά δεν διαθέτει ούτε κοινό ταμείο (ευρωομόλογα) ούτε κοινή οικονομική πολιτική (Ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών) για να το υποστηρίξει.

Οταν η κρίση τάραξε το “ευρω-καράβι” και αποδείχτηκε ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν την πολιτική βούληση να λάβουν γενναίες αποφάσεις από κοινού για να το σταθεροποιήσουν, οι λεγόμενες “αγορές” άρχισαν να υπολογίζουν τα κουκιά ξεχωριστά για κάθε χώρα, παρόλο που όλες χρησιμοποιούν το ίδιο νόμισμα. Γιαυτό ανέβηκαν τα επιτόκια στην περιφέρεια και έφυγαν οι καταθέσεις προς το ισχυρό κέντρο.

Τώρα που η επέκταση της κρίσης στην Ισπανία απειλεί να διαλύσει όλο το σύστημα, οι πολιτικές ηγεσίες επιχειρούν να δείξουν ότι μπορούν να λάβουν τις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις και να δημιουργήσουν το κοινό ταμείο και τις κοινές πολιτικές.

Οι αλλαγές αυτές είναι τεκτονικές και ανοίγουν για την Ελλάδα μια μοναδική ευκαιρία να διαπραγματευτεί ένα νέο πλαίσιο πολιτικής. Το πόσο μεγάλες και ανατρεπτικές μπορούν να είναι οι αλλαγές για τη χώρα μας ουδείς μπορεί να το προεξοφλήσει. Το “λογικό”  όμως είναι ότι την ώρα που χτίζεται μια καινούρια Ευρώπη, ουδείς έχει συμφέρον να αυξήσει τον παράγοντα ρίσκου, προκαλώντας καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε διάλυση. Και τούτο ισχύει για τους εταίρους, αλλά και για την επόμενη ελληνική κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να κινηθεί εντός των ευρωπαϊκών ορίων -όποια είναι αυτά εκείνη τη στιγμή.

Η συντριπτική πλειονότης των οικονομολόγων και άλλων αναλυτών εκτιμούν ότι εάν μια χώρα φύγει από το ευρώ, το νόμισμα θα διαλυθεί. Ακόμα και πολλοί από όσους “προβλέπουν” ή ”φοβούνται”  την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι κάτι τέτοιο θα είναι η αρχή του τέλους για το κοινό νόμισμα, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα.

Βέβαια, δεν λείπουν και ορισμένες ακραίες και μειοψηφικές απόψεις, οι οποίες ισχυρίζονται ότι χρειάζεται ένα “νέο ευρώ” με λιγότερα μέλη (και πάντως χωρίς την Ελλάδα) το οποίο θα είναι πιο αξιόπιστο.

Το πιθανότερο όμως είναι ότι την ώρα που χτίζεται η νέα Ευρωζώνη ουδείς έχει διάθεση για πειράματα του τύπου: “Για να δούμε τι θα γίνει εάν φύγει η Ελλάδα”. Ασφαλώς σε λίγο καιρό οι ισορροπίες και οι συσχετισμοί μπορεί να αλλάξουν και αυτό που μοιάζει σήμερα αδιανόητο, να μοιάζει εφικτό.  Σήμερα που το ευρώ κλονίζεται  η ιδέα των δύο παράλληλων νομισμάτων σε μια χώρα είναι ανέφικτη, αλλά σε μια διαφορετική συγκυρία η ιδέα μπορεί να φανεί ελκυστική σε ορισμένους. Αλλωστε, η Ιστορία δεν γράφεται με βάση τη λογική.

Είναι γεγονός, όμως, ότι η Ευρώπη έχει επενδύσει την πολιτική ύπαρξή της στο κοινό νόμισμα και είναι “υποχρεωμένη” να το υπερασπιστεί πολιτικά. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα καταρρεύσει μόνο το κοινό νόμισμα, αλλά το σύνολο μιας πολιτικής διαδικασίας που εξελίσσεται τα τελευταία 55 χρόνια.

Τι επιδιώκει η Γερμανία

Το κλειδί των εξελίξεων το επόμενο διάστημα είναι η στάση της Γερμανίας, η οποία είναι μεν ο μεγάλος κερδισμένος από το ευρώ και έχει κάθε συμφέρον να το διασώσει, αλλά για να το κάνει επιχειρεί να επιβάλλει στους υπόλοιπους τους δικούς της όρους.

Οπως φαίνεται, θα δεχθεί να εγγυηθεί τα χρέη των αδύναμων κρίκων, αφού όμως πρώτα επιβάλλει ενα μηχανισμό ελέγχου στην οικονομική πολιτική τους. Θα δεχθεί δηλαδή τα ευρωομόλογα, μόνο εφόσον τα κράτη μέλη συμφωνήσουν να ελέγχονται οι προϋπολογισμοί τους από μια Ευρωπαική Δημοσιονομική Αρχή, ένα είδος υπερ-υπουργείου, ρόλο που θα αναλάβει η Κομισιόν, υπό τον έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου.

Επιπλέον, τα κράτη μέλη θα πρέπει να αποδεχθούν κοινούς κανόνες για την απασχόληση, τις συντάξεις και τους φόρους.

Αφού πρώτα γίνουν αυτά, λένε ανεπίσημα οι Γερμανοί, τότε θα φτιάξουμε το ευρωομόλογο και την τραπεζική Ένωση.
Το μεγάλο “παζάρι” θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες, αφού πρώτα οι τέσσερις μεγάλοι (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) συναντηθούν μόνοι τους στη Ρώμη στις 22 του ιδίου μηνός.

Υπό συζήτηση βρίσκονται τα εξής μέτρα:

⇒ Ενα “κοινό” ταμείο για τις τράπεζες το οποίο θα εγγυάται όλες τις καταθέσεις εντός ευρωζώνης. Θα εποπτεύει τη λειτουργία τους διαμορφώνοντας κανονισμούς ή επιβάλλοντας ποινές και θα στηρίζει τις τράπεζες με κεφάλαια εφόσον χρειαστεί.

⇒ Κοινές εγγυήσεις για τα κρατικά χρέη ή τουλάχιστον ενός μέρους από αυτά, ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία αγορά ευρωπαϊκού χρέους, με ευρωομόλογα, τα οποία θα επιτρέπουν στην Ευρωζώνη να αντλεί χρήμα με σχετικά χαμηλό κόστος από την αγορά.

⇒ Τον έλεγχο των προϋπολογισμών και τη διαμόρφωση κοινών πολιτικών για τη φορολογία, την εργασία και τις συντάξεις, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

www.protothema.gr    Γ.Χ.Παπαγεωργίου.

79 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

Επιστολή Μάνου-Τζήμερου στους πολιτικούς αρχηγούς

Περιλαμβάνει σχέδιο 14 σημειών

Επιστολή η οποία περιλαμβάνει σχέδιο 14 σημείων έστειλαν ο Θάνος Τζήμερος και ο Στέφανος Μάνος στους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς επίσης και στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην επιστολή τονίζεται ότι το σχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου, καθώς και ότι η θέληση του ελληνικού λαού είναι να δημιουργηθεί πολυκομματική κυβέρνηση.

Επίσης, σύμφωνα με τους κ.κ. Μάνο και Τζήμερο, ο πολιτικός κόσμος δεν έχει αναπτύξει κουλτούρα συνεργασιών καθώς μέχρι σήμερα τα κόμματα εξουσίας επεδίωκαν την αυτοδυναμία.

Υπογραμμίζεται δε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις με σαφή ευρωπαϊκή προοπτική σε ένα κοινό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τον «σκληρό» κρατικοδίαιτο πυρήνα των ίδιων των κομμάτων.

μπαρμπαλιας είπε...

Τα 14 σημεία της επιστολής είναι τα εξής:

1. Συμφωνείτε με τη δέσμευση για έναν απλό, σαφή, φορολογικό νόμο με ενιαίο συντελεστή για όλες τις δραστηριότητες, ανταγωνιστικό των γειτόνων μας, ο οποίος θα παραμείνει σταθερός τουλάχιστον μέχρι το τέλος της 4ετίας;

2. Συμφωνείτε με την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων;

3. Συμφωνείτε με την πλήρη μηχανοργάνωση του Δημοσίου και με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών εγγράφων στη Δημόσια Διοίκηση και στις συναλλαγές του πολίτη με αυτήν;

4. Συμφωνείτε με την άτεγκτη εφαρμογή του νόμου (σύλληψη και αυτόφωρο) σε περίπτωση που κομματικοί «ακτιβιστές» διαπράττουν παράνομες πράξεις (κλείσιμο δρόμων ή λιμανιών, απαγόρευση απόπλου πλοίων, αποκλεισμός χώρων εργασίας κ.λ.π.)

5. Συμφωνείτε στο πλήρες, χωρίς «παράθυρα», άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων και στη δυνατότητα κάθε πολίτη που έχει τα νόμιμα προσόντα να τα εξασκεί;

6. Συμφωνείτε στην αλλαγή των σχέσεων Πολιτείας – Πολίτη με την καθιέρωση της Υπεύθυνης Δήλωσης του πολίτη (ότι τήρησε τις προδιαγραφές που οι νόμοι ορίζουν), ως ικανού και επαρκούς στοιχείου για την έναρξη επαγγέλματος ή την ίδρυση εταιρείας;

7. Συμφωνείτε στο ασυμβίβαστο Υπουργού – Βουλευτή και στην καθιέρωσή του από τις 18 Ιουνίου;

8. Συμφωνείτε με την υποχρέωση των κομμάτων να δέχονται ετήσιο οικονομικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές;

9. Συμφωνείτε με την απαγόρευση του δανεισμού των κομμάτων με άλλες εγγυήσεις πέραν της περιουσίας των μελών τους;

10.Συμφωνείτε με την κατάργηση κάθε σύνταξης που δίδεται λόγω εκλογής σε αιρετό αξίωμα ;

11.Συμφωνείτε με την κατάργηση της αμοιβής βουλευτών για την συμμετοχή τους σε κοινοβουλευτικές επιτροπές;

12.Συμφωνείτε με τον περιορισμό της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων στο ύψος, το πολύ, του μέσου Ευρωπαϊκού όρου (υπολογισμένου σε ευρώ ανά ψήφο);

ΣΗΜ: H «Δημιουργία ξανά» θεωρεί ότι για μια χώρα με τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας αυτό το ποσόν θα πρέπει να είναι το μισό του μέσου ευρωπαϊκού όρου και δεσμεύεται ότι θα επιστρέψει το επιπλέον ποσό στα κρατικά ταμεία.

13.Συμφωνείτε με την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Τουρισμού;

14.Συμφωνείτε με την αναγκαιότητα άμεσης επαναδιαπραγμάτευσης της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, ώστε η Ελλάδα να μην μεταβληθεί σε «αποθήκη» των παράνομων μεταναστών της Ευρώπης;

Οι Στέφανος Μάνος και Θάνος Τζήμερος θέτουν επίσης και τα εξής ερωτήματα:

1.Συμφωνείτε με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όσων θήτευσαν στα προεδρεία συνδικαλιστικών φορέων του στενού και του ευρύτερου δημόσιου Τομέα ;

2.Συμφωνείτε με την παροχή ασυλίας σε όσους αποκαλύψουν – με αποδείξεις –χρηματισμό δημόσιων λειτουργών;

3.Συμφωνείτε με την αναγκαιότητα άμεσης αναθεώρησης του Συντάγματος που είναι προϋπόθεση για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας;

4.Συμφωνείτε να μην έχουν θεσμικό ρόλο τα κόμματα σε σχολεία και Πανεπιστήμια;

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα φιλοι

υπαρχουν θετικες προσεγγισεις που μπορουν να συζητηθουν -βελτιωθουν και τελικα να εφαρμοστουν...
εγω παντως θα εκανα αρχη απο το τελευταιο...
πανεπιστημια...ξεκαθαρισμα καθηγητων και φοιτητων που δεν εχουν σχεση με αυτο που επιτελουν,για να παψει το πανεπιστημιο να γενναει αρνηση και μηδενισμο.
αντιθετα θα επιδοτουσα την ερευνα και τη δημιουργια επιστημης με κινητρα σε καθηγητες και φοιτητες.

απο καπου πρεπει να κανουμε restart και νομιζω οτι ειναι το πρωτο.

Γεράκι είπε...

Καλημερα σας...
Τα παραπάνω σημεια τα θεωρώ λογικά κ όχι φιλελευθερα..και κλείνω εδω..
Μια κ σήμερα...Ξεκινάει η μπαλίτσα επιτέλους να ξελαμπικάρει λίγο το μυαλο μας...Εγω πάντως θα την απολαύσω ..Ξέρω τι δεν θα ψηφίσω άρα είμαι έτοιμος για τις εκλογές..απο εκει κ πέρα βλέπουμε κ κάνουμε..καλο trading..καλή τύχη κ δουλεια..!!!!

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΔΕΗ.

Τεράστιο αιολικό πάρκο 174 ανεμογεννητριών στο Βέρμιο

ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΔΕΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ.

Στις εσωκομματικές εκλογές της μεταπαπανδρεϊκής εποχής (1996) υποστηρίζει τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ερχόμενος σε αντίθεση με την πλειονότητα των πασοκικών συνδικαλιστών που ψηφίζουν Κώστα Σημίτη, τον οποίο συχνά κατηγορεί για νεοφιλελεύθερες πρακτικές. Το 2007 είναι μια χρονιά-ορόσημο για τον Νίκο Φωτόπουλο, που εκλέγεται στην θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και αρχίζει να γίνεται γνωστός στο Πανελλήνιο από την κόντρα του με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλο, πανεπιστημιακό καθηγητή και μάνατζερ διεθνούς εμβέλειας από την θητεία του στην Toyota.

Το διακύβευμα, είναι το προτεινόμενο σπάσιμο της ΔΕΗ σε έξι θυγατρικές, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίησή της. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ βγαίνει νικήτρια και το σχέδιο ματαιώνεται. Την ίδια χρονιά ο Νίκος Φωτόπουλος επιλέγει Γιώργο Παπανδρέου και όχι Ευάγγελο Βενιζέλο στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, ευθυγραμμιζόμενος αυτή τη φορά με την πλειονότητα των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα! στη χωρα μας,για χρονια μπερδεψαμε το συντηρητικο και το προοδευτικο,το φιλελευθερο και το νεοφιλελευθερο...

Money είπε...

http://www.e-fsw.gr/index.php/focus/outlooks/weekly-analysis-efsw/3284-nikkei040612.html

michele είπε...

Aριστερα κατω απο τις σελιδες μας ,το βιντεακι, οπου ο βουλευτης Κασιδιαρης νερο στην Δουρου και εδειρε την Κανελη

μπαρμπαλιας είπε...

...post verba verbera...
σκεφθητε στη βουλη τι εχει να γινει...
αλλα ο ΓΑΠ θα βρισκεται διακοπες...
ωχ παλι ειπα

michele είπε...

ενδιαφερον το αρθρο για ΝΙΚΚΕΙ Θαναση, εκει βεβαια τα χρηματιστηρια ειναι χρηματιστηρια,εδω εχουμε γινει κατι αλλο,προς το παρον...μεγαλοι ογκοι στην ΠΕΙΡ

ο dwk είπε...

…σιγά μην κάτσει ο Παπανδρέου και ο Καραμανλής να διαβάζει και να ακούει εσάς τους φανατισμένους «Ελληναράδες» !!!
Εδώ η Ελλάδα χάνεται και σεις το βιολί σας !!!
Βγάλτε τις κομματικές παρωπίδες σας.
Όλοι μαζί να απαιτήσουμε κυβέρνηση από ΟΛΑ τα κόμματα που πιστεύουν στην δημοκρατία και την ευρωπαϊκή προοπτική.

michele είπε...

dwk,εχω καποιες αποριες για το αν ολα τα κομματα που λενε οτι πιστευουν στην ευρωπαικη προοπτικη,πιστευουν κιολας.Εδω ειναι το θεμα.

michele είπε...

2,53% πανω ο τραπεζικος ,οπως περιμεναμε χτες ,ευελπιστουμε να κρατησει..μια πρωτη προσπαθεια στα 487 του δεικτη

ο dwk είπε...

Αυτό είναι το θέμα Michele;
Δεν βλέπεις που πάμε;
Δεν βλέπεις τι γίνεται;

Money είπε...

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/bilderberg-2012-m.html

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους... ΜΙΚΕΛΕ καταθέσεις στην μαρφιν η λαικη έχουν πρόβλημα ????? πάει για φούντο ???

michele είπε...

Oχι Σωκρατες,δεν εχουν προβλημα οι καταθεσεις,η ΛΑΙΚΗ κρατικοποιηθηκε στην ουσια, η ΑΜΚ που κανει ειναι τετοια που οι μικρομετοχοι χανουν τα λεφτα τους,οπως στη ΑΤΕ.Οι καταθεσεις δεν χανονται,ερχεται κι απ οτι φαινεται και η πανευρωπαικη εγγυηση καταθεσεων

michele είπε...

3,42% πανω ο Τραπεζικος,καινουργιο υψηλο για τον γενικο δεικτη..

Ανώνυμος είπε...

MICHELE το Υγεια πως και έχει τετοια άνοδο λες να έχει και συνέχεια

michele είπε...

499 o επομενος στοχος για το δεικτη..

michele είπε...

Ειναι πολυ πιεσμενο Σωκρατες,εχει κανει αυξηση κεφαλαιου στα 0,50 ,σκεψου και τα περιουσιακα στοιχεια που εχει,εγκαταστασεις κλπ.Σαφης η μειωση του τζιρου αλλα νομιζω η τιμη του ειναι αποτελεσμα της γενικοτερης υπερβολης

μπαρμπαλιας είπε...

verbera ,verbera

"η ελληνιστι....
βαρατε αμητες.......

michele είπε...

μια διορθωσουλα εντος της ημερας τη χρειαζεται το συστηματακι..

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε μας.δεν τον βλεπω να εχει διαθεση...

Γεράκι είπε...

παραμένει τεχνικη αντίδραση ή γνωρίζουν κάποιες δημοσκοπήσεις/δυναμική κάποιου ή τα μπουκετίδια ή μας παρασύρουν οι έξω...???κάποια ιδεά?

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ETE 1,01 μέχρι εκεί ήταν ... ασ πάει ο δείτης 499 ..

PS είπε...

drink some coke,it's on the house.

michele είπε...

Οπως και ναχει η αντιδρσαη ΕΠΡΕΠΕ να γινει γιατι οπως ειδαμε χτες ηταν οριακα τα πραγματα τεχνικα..τωρα αν θα συνεχισθει θα φανει.Ο τζιρος μεχρι το 532 δεν προκειται να αυξηθει αν συνεχισει ανοδικα..αλλα μας νοιαζουν οι τιμες προς το παρον

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

και για να δούμε ο ΜΥΤΙΛ θα κοκκινήσει σήμερα..?

giannhs kon είπε...

ΚΩΣΤΑ όσο παραμένει πάνω από 0,95 μην την φοβάσαι . ΓΝΩΜΗ μου

Money είπε...

http://www.market-talk.net/index.php/id/10946

michele είπε...

Εχει παρει ο Γιαννακης στο 0,95 οποτε δεν παει παρακατω χαχα

giannhs kon είπε...

Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ έγραψε που πήρε χαχαχαχα

Γεράκι είπε...

Η Κινα έκοψε τα επιτόκια κ ΜΠΟΥΜ!!!

PS είπε...

Αλ. Τσίπρας: Δεν έχουμε ανάγκη καμία task force για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου
10 λεπτά πριν
Μπορεί να θέλει να βάλει το φωτόπουλο γενικό αξιολογητή,έτσι το ερμηνεύω.

Αλεξανδρος είπε...

οταν ερθει σε λιγο η ωρα της Κινας ,σε λιγο,δεν θα υπαρχει καταφυγιο αρκετα βαθυ.Οσο για το χαα οκ τα περιμεναμε αλλα γνωμη μου μην ξεθαρευουμε, καθολου..

michele είπε...

η Κινα θα αποθερμανθει,δεν μπορει να κραταει τοσο υποτιμημενο το γουαν ,πρεπει να επελθει ισορροπια στο παγκοσμιο συστημα..
Οσο για εδω σωστο κι αυτο που λεει ο Αλεξ,αλλα ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ θα ειναι και η τελευταια μερα που θα εχει σταματησει η πτωση.Χαμπαρι δεν θα παρουμε

giannhs kon είπε...

Που να ξεθαρρέψουμε ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ με τόσο ξύλο που έχουμε φάει θα φοβόμαστε το ίσκιο μας για χρόνια χαχαχαχα Όποιος χαλαρώσει τον τρώει ο κακός ο λύκος

Μάθαμε όμως πολλά !!!!

Αλεξανδρος είπε...

το να ριχνουν οι κινεζοι το επιτοκιο του ρεμινμπι ειναι μια τελευταια προσπαθεια να κρατησουν ζωντανο τον μαραθονοδρωμο ριχνοντας του αναβολικα στην μεση της διαδρομης.
πιο τεχνικα δημιουργουν μια παγιδα ρευστοτητας και εαν δεν την ξεπερασουν εφαρμοζοντας μια επεκτατικη δημοσιονομικη πολιτικη ,δεν νομιζω οτι μπορουν να το κανουν,θα πεσει ο μισος κοσμος μεσα. Ποια ευρωπαικην κριση και μπουρδες ,ερχονται τα πραγματικα σοβαρα προβληματα

Αλεξανδρος είπε...

ρενμιμπι ή γουαν

michele είπε...

το γουαν ξερω εγω χαχα

Αλεξανδρος είπε...

ναι γιαυτο εγραψα για να προλαβω αποριες απλα επειδη ασχολουμαι λιγο με αυτα και συνηθως ως ρενμιμπι αναφερεται στα βιβλια

Αλεξανδρος είπε...

ο ογκος εναι επιεικως γελοιος, εδω θα διαφωνησω με τον φιλο μου τον MICHELE και θα πω οτι με τετοιους ογκους δεν παμε πουθενα,η ακομα και αν ετσι ξεκινησει μια κινηση δεν πειραζει εμεις θα μπουμε αργοτερα .Η ταση ειναι ακομα καθοδικη

michele είπε...

Στις αγορες συναλλαγματος υπαρχει ως CNY ( CHINESE Yuan)

michele είπε...

Aλεξ μεχρι τις αντιστασεις παντα πηγαινει χωρις ογκο.Μετα ανεβαινει..το που θα μπει κανεις ειναι αλλη ιστορια.Εννοειται οτι η ταση ειναι καθοδικη ακομα

Γεράκι είπε...

καθοδικη κ καθολικη τάση θα έλεγα..ολα μια χαρα εξω..το intraday παει κ έρχεται..ομορφα κ συντονισμενα..

giannhs kon είπε...

όταν ηρεμήσουμε με το καλό να δεις απορίες ουυυυ ένα σωρο .Μέχρι να μας βρίσετε χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

...εγω τα ξερω "μπικικινια"
ετσι λενε τα νομισματα παγκοσμιως...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

πυροτεχνίματα

Αλεξανδρος είπε...

Και μια που ειπαμε για βιβλια 1/η οικονομια της κρισης εκδ πατακη του ρουμπινι2/ παγκοσμιος μινοταυρος του Βαρουφακη εκδ Λιβανη 3/ κρισης λεξιλογιο του βαρουφακη εκδ ποταμος.Τελος για οποιον το παρει σοβαρα modern political economics making sense of the post2008 warid εκδ routledge
και freefall america free markets ...ktl του stiglitz εκδ norton2010.

Αλεξανδρος είπε...

WORLD,μπικικινια ο πιο σωστος ορισμος χεχε

μπαρμπαλιας είπε...

ΟΠΑΠις


Θέμα 3: Ενέκρινε την προταθείσα από το Διοικητικό Συμβούλιο διανομή (διάθεση) κερδών και αποφάσισε την καταβολή συνολικού μερίσματος 0,72 ευρώ ανά μετοχή για την εταιρική χρήση 2011 (καθαρό ποσό 0,54 ευρώ μετά από παρακράτηση φόρου 25%). Δικαιούχοι είναι οι μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος 'Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Τρίτη 12.06.2012 (ημερομηνία προσδιορισμού - record date). Η αποκοπή του δικαιώματος στη λήψη του μερίσματος χρήσης 2011 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 08.06.2012. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18.06.2012, μέσω των χειριστών από την πληρώτρια τράπεζα, Εθνική Τράπεζα της ΕΛΛΑΔΟΣ.


ερωτηση; τοβέ ορ νοτ τοβέ

michele είπε...

Γεια σου ρε Αλεξ με τα διεθνη σου..ευχαριστουμε! εδω βλεπω new high ..

μπαρμπαλιας είπε...

...και εκτος αυτου ...εχουμε και την φορολογηση επι των κερρδων των μετοχων ...
ειτε ο Μπενις βγει,ειτε ο Τσιπις

michele είπε...

Aπαντηση στο Λιακο : φευγουμε απο ΟΠΑΠ για πολλους λογους.Αυριο ο FTSE θα υποστει πιεση απο την πτωση του ΟΠΑΠη. Οσοι παιζουν συμβολαια στον εικοσαρη και εχουν margin με ΟΠΑΠ το νου τους λοιπον

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ξύπνησε η γεκ

Αλεξανδρος είπε...

Σωστος Ο michele ειναι αυτο που λεμε ως εδω καλλλααααα αλλα αυριο λογικα θα υπαρξουν πιεσεις καιισως κατι καταλαβουμε απο το ευρος τους.
Αρα αυριο ειναι μια σημαντικη μερα ερε πως φορες το εχουμε πει αυτο!!!

Αλεξανδρος είπε...

τα μικρα ανεβαινουν ευκαιρεια για ξεφορτωμα αν αντεξει η ανοδος

michele είπε...

Δηλ τα μεγαλα τα κραταμε??

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ τον Μπαρμπαλιά και τον Michele και αλεξανδρο γιατί ήμουνα έτοιμος να αγοράσω ΟΠΑΠΙ. Δηλαδή μπορούμε να αγοράσουμε ΟΠΑΠ έως την 11/6/2012 για να πάρουμε μέρισμα σωστά Κατά τα άλλα το μόνο που κρατάει βλέπω είναι το ΤΤ

Αλεξανδρος είπε...

ποια μεγαλα mickele εγω το εγραψα οτι σουταρα τον Μυτιλ και τα ελπε τωρα αν ανεβει λιγο ακομα θα φυγουν και τα μισα απο τα μικρα,Σωκρατη εγω τουλαχιστο απλα τη γνωμη μου λεω και να πω την αληθεια προτιμω να μην την παιρνετε πολυ σοβαρα παντως να εισαι καλα φιλε μου

michele είπε...

Οχι Σωκρατες μεχρι σημερα οποιος κατεχει ΟΠΑΠ παιρνει μερισμα.Το 11/6 που βλεπεις στην ανακοινωση ειναι επειδη γινεται εκκαθαριση των σημερινων αγορων.

Ανώνυμος είπε...

γεια σας . βλέπω ότι όλοι εδώ μέσα ασχολείστε με της επενδύσεις και μια και αποφάσισα να ασχοληθώ και εγώ σκεφτικά μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε.

michele είπε...

Για πες ρε president..

ο dwk είπε...

καλημερα σου ak.
προβλεπω ...ουρα για βοηθεια !

Αλεξανδρος είπε...

Εδω καλε ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΕΙς, Mickele κανε ποιο κει ρε παιδι μου

michele είπε...

O,τι πειτε παιδες,εγω στη γωνια μου..

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ dwk ai alex και μου έχουν πει και καλά λόγια για τον κ.Μιχαλη. το ότι ζητήσεις βέβαια χωρίς υπονοούμενα . αχ βρε παίδες δεν ξέρω αν είναι η ώρα να ξεκινήσω να κάνω επένδυση τώρα η αργότερα πεστεμου την γνωμησας και από τι μετοχές πρέπει να πάρω με την αποζημίωση από την δουλειά μου.

Αλεξανδρος είπε...

χασαμε και τον ΑΡΤ ρε παιδι μου

michele είπε...

Που ειναι αυτο το παιδι ..ο ΑΡΤ..

μπαρμπαλιας είπε...

τρεχαματα ο Αλεκος...για καλο βεβαια

μπαρμπαλιας είπε...

...η μπαραγκα ξερει τιποτις;;;
"η τα τραβαει για ξεφορτωμα ψηλα;;

οσον ουπω οεδ

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Αφήνιασε

Ανώνυμος είπε...

από ότι κατάλαβα είστε απασχολημένη με το χρηματιστήριο και δεν έχετε χρόνο για να ασχοληθείτε με αυτό που θέλω να ξεκινήσω και ίσως γιατί είμαι άσχετη και είναι δύσκολο για εσάς .

michele είπε...

η αληθεια ειναι οτι ειναι ..δυσκολη ωρα ,θα εχουμε χρονο ak..

Αλεξανδρος είπε...

ο μυτιλ ακριβως πανω στον 60 κμο καταγραφοντας μια ..μπουνταλαδικη κινηση,κανενα σοβαρο τεχνικο σημα ακομα

Αλεξανδρος είπε...

αν αυριο δουμε αντιστροφη κινηση απο κερι ιδιου μεγεθους θα ξεκινησει το εργο με το ΜΗΔΕΝ μπροστα αλλιως ...

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ κ Μιχάλη , από σήμερα άρχισα και παρακολουθώ τα γραφόμενα σας.

michele είπε...

Παμε πανω καινουργια αναρτηση..AK να μας παρακολουθεις,ευπροσδεκτοι ολοι οι φιλοι