Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΔΕΥΤΕΡΑ του Αγ.πνεύματος


                            


                                                             με ελεύθερη σκέψη...
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...

Δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε το συνηθισμένο ρητό μιας συγκαταβατικής λαϊκιστικής ρητορικής. Είναι πραγματικότητα. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, ο λαός διεκδικεί το μέλλον του, συνειδητοποιεί τη δύναμή του. Αποφασισμένος να καταδικάσει όσους τον προσέβαλαν και οδηγούν την κοινωνία στην καταστροφή. Έτοιμος να συμμετάσχει σε μια νέα πορεία της χώρας, που μέσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής κρίσης προσλαμβάνει ολοένα και περισσότερο χαρακτήρα πολιτικής εποποιίας.


Ο λαός καλεί την Αριστερά στα δύσκολα. Τότε, για να οργανώσει την Εθνική Αντίσταση. Τώρα, για να προσδώσει πολιτική δύναμη, με όραμα και πολιτικό σχέδιο, στην κοινωνική αξίωση για αλλαγή πορείας.


Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε λίγες εβδομάδες, αναγκάζεται να ωριμάσει πολιτικά, χωρίς να χάσει την “ψυχή” του, τις αριστερές αξίες και την εμπιστοσύνη του στη λαϊκή πρωτοβουλία. Σε μια περίοδο κατά την οποία επιχειρείται η μετατροπή της πολιτικής σε τεχνοκρατική διαχείριση και η αφαίρεση από τον λαό της πρωτογενούς δυνατότητας δημοκρατικής επιλογής, δηλαδή της δυνατότητας να αποφασίζει κυριαρχικά επί διαφορετικών πολιτικών, ο ΣΥΡΙΖΑ κατορθώνει να επαναφέρει την πολιτική στο επίκεντρο της κοινωνικής αντιπαράθεσης, να διαμορφώσει ένα νέο δημοκρατικό πολιτικό φαντασιακό. Τόσο αληθινό, όμως, καθώς αποτελεί τον οραματικό ορίζοντα που νοηματοδοτεί λύσεις υπέρ των θυμάτων της κρίσης, για μια οικονομία των αναγκών, για μια κοινωνία με συνοχή, για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα σέβεται το περιβάλλον.


Το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ συνδυάζει τους ριζικούς μετασχηματισμούς με τον ρεαλισμό. Δεν αποτελεί υπόσχεση για την επιστροφή σε ένα παρελθόν που προετοίμασε την καταστροφή. Είναι πρόγραμμα ριζικής αλλαγής και ανατροπών. Λαμβάνει υπόψη τις κινητικότητες στον ευρωπαϊκό χώρο και αναζητεί μια νέα, ισότιμη σχέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, διεκδικώντας την επαναθεμελίωση της ευρωπαϊκής πορείας. Η Ελλάδα μπορεί να αποδειχθεί η αρχή ενός δημοκρατικού ντόμινο στην Ευρώπη, σε μια περίοδο που οι λαοί τρομοκρατούνται από το ντόμινο των αγορών.


Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι ρεαλιστικό, γιατί απαντά στις πιεστικές κοινωνικές ανάγκες και ανιχνεύει διεξόδους πάνω στα συντρίμμια που έχει προκαλέσει το Μνημόνιο της σκληρής λιτότητας, πριν η λαϊκή απόγνωση μετατραπεί σε απρόβλεπτη έκρηξη. Είναι ρεαλιστικό, διότι θα υπηρετηθεί από ικανά και έντιμα στελέχη και, κυρίως, θα στηριχθεί στη διαρκή λαϊκή συγκατάθεση. Η διακυβέρνηση της Αριστεράς θα μοιάζει με διαρκές δημοψήφισμα, για να θυμηθούμε τον ορισμό του Ρενάν για το έθνος.


Από χθες, το παραμύθι άλλαξε! Όλοι κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι για το πρόγραμμα που δεν έχει, αλλά για το “θράσος” να διαθέτει κυβερνητικό πρόγραμμα! Όλοι εναντίον ενός; Πρόκειται για ιδιόρρυθμη επιβεβαίωση της δυναμικής νίκης, της πλειοψηφικής ροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που σε λίγες εβδομάδες επιβάλλεται ως ο λαϊκός πόλος εξουσίας, που παραμερίζει την καρικατούρα του δικομματισμού.


Και καλά το κατεστημένο, να θορυβείται, να συκοφαντεί και να συνωμοτεί. Αλλά το ΚΚΕ να μη βγάζει τα αναγκαία συμπεράσματα από τον μονομέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που, αντί να απομονώνει τον ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί τον Περισσό σε αυτοαπομόνωση; Γιατί η διφορούμενη στάση της ΔΗΜ.ΑΡ., όταν η λαϊκή βούληση, καθώς και η ενωτική διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ, διευκολύνουν τις αναγκαίες συγκλίσεις;


Ο λαός δεν θα δώσει τη συνηθισμένη περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Είναι η δική του κυβέρνηση. Θα είναι στο πλευρό της για να την προφυλάσσει, από τις επιθέσεις του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου, πιθανόν και από τις δικές της κακοτοπιές. Θα είναι ο ισχυρός παράγων της νέας διακυβέρνησης.


Λαός και Αριστερά μαζί! Ο πολύχρωμος λαός της Αριστεράς, που με την προδιαγραφόμενη νίκη αποκτά υπερηφάνεια και συνείδηση της ιστορικής αποστολής. Και πάλι σε δύσκολες στιγμές. Για τα δύσκολα είναι η Αριστερά. Μαζί με τον λαό, για τον λαό!


www.avgi.gr.

29 σχόλια:

michele είπε...

C.W. Stoneking is an Australian blues singer-songwriter and guitar and banjo player...
To αρθρο μας ειναι το κυριο αρθρο της χτεσινης Αυγης.Οχι της χρυσης.

michele είπε...

ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ:



Οπαδοί του Ολυμπιακού

ΝΔ: 18,2

ΣΥΡΙΖΑ: 20,1

ΠΑΣΟΚ: 13,5

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 11,4

ΚΚΕ: 9,1

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7

ΔΗΜΑΡ: 4,9


Οπαδοί του Παναθηναϊκού

ΝΔ: 23,2

ΣΥΡΙΖΑ: 19

ΠΑΣΟΚ: 10,6

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 8,5

ΚΚΕ: 9,7

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7,6

ΔΗΜΑΡ: 3,4

michele είπε...

Οπαδοί της ΑΕΚ

ΝΔ:17,6

ΣΥΡΙΖΑ: 9,2

ΠΑΣΟΚ: 18,3

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 17,5

ΚΚΕ: 14,7

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 3,6

ΔΗΜΑΡ: 4,6


Οπαδοί του ΠΑΟΚ

ΝΔ: 15,1

ΣΥΡΙΖΑ: 15

ΠΑΣΟΚ: 10

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 13,1

ΚΚΕ: 9,4

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 10,1

ΔΗΜΑΡ: 5,2

Γεράκι είπε...

Καλημέρα σας..ωραια στοιχεια περι οπαδων..σχόλιο για σήμερα..

"Monday mayhem?
The breaking of 200-day moving average at Friday's close could trigger an avalanche of sell signals at Monday's open."

Η Ασία έδωσε τον ρυθμο..για να δουμε η Ευρώπη πως θα κινηθει..

pantelis είπε...

Καλημερα σε ολους.... Παπανδρεου και Παπακωσταντινου, μετα τις εκλογες πανε για μεσα.....

Γεράκι είπε...

λογικο σήμερα να υπάρχει ηρεμια..λιγα σχόλια...μαζεψαν γρηγορα τις ζημιες οι ευρωπαιοι..τα ειπε πολυ ομορφα ο Δήμος χτες..την DBK την σορταρω απο πολυ ψηλότερα (οταν εσπασε τον ΜΑ50 κ τον οποιο δοκιμασε περιπου 5-6 ημέρες με αποτυχια) αλλα πιο ασφαλες σήμα ειναι του Αλεξ..αυτα ολιγα..εαν προκυψει κατι επανερχομαι..παμε για trading..

Γεράκι είπε...

καλημέρα Παντελη...μα ο γιωργακης ειπαν οτι ειναι ο ιερος ασβος μας ή όπως αλλοιως τον λενε..

pantelis είπε...

Καλημερα Αντωνη.... Μετα τις εκλογες θα δουμε πραματα και θαματα... οι εισαγγελείς τα εχουν παρει... Εχουν λιστα με πολλους... Βεβαια εχει σχεση και αν θα τους καλυψει ο Αντωνης...

Γεράκι είπε...

ποια ειναι η εκτιμηση σου για τον συνωνοματο?

Γεράκι είπε...

κ βεβαια να προσθεσω με αυτο που λες..οτι βλεπεις τον Αντονιο να εχει το πανω χερι..

Γεράκι είπε...

ξεκινησαμε με το δεξι με BNP short..αναμενουμε το δευτερο χαλαρα κ υπομονετικα..το intraday εγινε χαρη στην αρνητικη αποκλιση του RSI(2) στα σημερινα υψηλα της μετοχης..

pantelis είπε...

Αντωνη θα βγει ο Αντωνης... Αλλα και παλι δεν θα υπάρξει λυση... Δυστυχώς η ζημια που έχει γινει είναι πολυ μεγάλη...

Γεράκι είπε...

εάν όλα πανε καλα..(ευχή ή οτι θες πεστο) μάλλον θα είμαστε "ανταγωνιστες" στην ενέργεια τελικα στην πραγματικη οικονομια..αλλα ολα εξαρτωνται απο ποσο μεγαλη ζημια εχει γινει..αρα κρατάμε μικρο καλάθι ακομα..

pantelis είπε...

Αντωνη μακαρι να πανε καλα.. Και θα ειμαστε συνεργάτες... Εγω πουλάω βάσεις.. Οπότε.... Απο ποιον αλλον θα αγοράζεις????

pantelis είπε...

Αντωνη η ενέργεια θα δουλέψει... αλλα θα είναι για λιγους... Εκει ποντάρουμε ακι εμείς.. αν είμαστε μεσα στους λιγους...

Γεράκι είπε...

δεν γνωριζω τον τομεα καλα..οταν τον μάθω..θα βρω απο ποιον αλλον..παντα βρισκω..αυτο ειναι το δυνατο χαρτι μου στην δουλεια..χαχαχα..ναι ειναι πολυ πιθανο...για να δουμε..αλλα ξεκαθαριστικε..ολα παιζωνται στις εκλογες και στο αμέσως μετα..ρε που μπλεξαμε στον ανθος της ηλικας μας..

pantelis είπε...

Παντος φιλε , το σαββατο που ειχαμε συναντηση με καποιους μεγαλους του επιχειρηματικου χωρου... απογοητευτηκαμε πολυ...

pantelis είπε...

Οταν με το καλο γινει η δουλεια.. Να έρθεις απο έδω να τα πουμε.. Οπου μπορώ να σε βοηθήσω.

Γεράκι είπε...

κακη εποχή για σοβαρους επιχειρηματίες..οσο κ "σκληροι" εαν ειναι, αυτοι ρισκάρουν τα χρηματα τους..τεσπα..μην ανοιξω λαθος κουβεντα τωρα..Παντελο..ιδεα για μικροεπενδύσεις (επειδη εχεις καλο κυκλο στην πραγματικη οικονομια)..έχεις στο μυαλο σου?εαν ολα πανε φυσιολογικα..

Γεράκι είπε...

π.χ. πως δικαιολογεις το ανοιγμα σαν μανιταρια των καφε-ζαχαροπλαστειων - αρτοποιηματων...ανα περιοχή?

michele είπε...

Καλο μεσημερι κι απο μενα.Ωραια η κουβεντα σας.Ευτυχως που ησαστε στο ανθος της ηλικιας σας,εμεις που βγαλαμε κατι με τη δουλεια μας και παει να μας τα φαει το ΔΝΤ??
οσον αφορα τα ζαχαροπλαστεια:ΛΟΓΙΚΟ ειναι.Ο Κοσμος βγαινει λιγοτερο,πηγαινει επισκεψη στα σπιτια των φιλων ,τρωνε περνανε καλα και φυσικο ειναι να πηγαινουν γλυκα στις επισκεψεις

Γεράκι είπε...

καλως τον..ανεβάσαμε κατακορυφα τον μ.ο ηλικίας..χαχαχα..παντως το φαινομενο καφε κτλ δεν ειναι αστειο..χαμος γινεται εξω..οπου κ εαν κοιτάξεις..φίλος ανοιξε ενα κ παει για δευτερο (αλλα περιμενει εκλογες..τι εκπληξη!)...

Γεράκι είπε...

ακομα ειμαι στο περιμενε για trading..εδωσε ενα σημα αγορας η BNP αλλα κολωσα κ κακως..αυξανουν τα κερδη τους μεγαλα χαρτια..

michele είπε...

Οι Ισπανοι πηγαινουν καλα βλεπω σημερα..ε τα καφε εχουν γεμισει την Αθηνα, οι Ελληνες δυσκολο να το κοψουνε,πανε με τους φιλους τους πινουνε και μια μπυρα,καθονται με τις ωρες,βλεπουν και κανα ματσακι..

michele είπε...

Στις 8 μμ γραφημα της ΕΤΕ ( γιατι πηρα κι εγω).Καλο απογευμα προς το παρον.

George είπε...

Μιχαλολιάκος: "Η Βουγιουκλάκη υπηρέτησε στο ναυτικό περισσότερο από τον Αντώνη Σαμαρά «Το μόνο που δεν έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα μας βρει γκόμενες» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης Ο Ανδρέας διέλυσε την ΕΔΗΚ σε 7 χρόνια. ο Αλέξης διαλύει το ΠαΣοΚ σε 7 βδομάδες
Τι θέλει να κρατικοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας
Τις Τράπεζες και τις μεγάλες ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μέσα Μεταφοράς κ.λπ.) θα κρατικοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν κερδίσει τις εκλογές ενώ θα παγώσουν όλες οι σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Γεράκι είπε...

ας είμασταν τοσο ευφερετικοι κ αποτελεσματικοι όσο είμαστε στο χιουμορ μας..καλα πάνε οι έξω..πρσδοκίες απο τις κεντρικες τράπεζες κ οχι απο πολιτικες ή πολιτικους..

Γεράκι είπε...

ο Γιατρος (Σόρος) μας έδωσε 3 μήνες για να σωθούμε..οποιος τον εμπιστευται ας προγραμαματισει τις χαιρετουρες..τις διαθήκες κτλ...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Μετά το ναυάγιο ενός κρουαζιερόπλοιου,
σε ένα ακατοίκητο τροπικό νησί,
βρέθηκαν οι εξής ναυαγοί:
· 2 Ιταλοί & 1 Ιταλίδα,
· 2 Γερμανοί & 1 Γερμανίδα,
· 2 Άγγλοι & 1 Αγγλίδα,
· 2 Αλβανοί & 1 Αλβανίδα,
· 2 Σουηδοί & 1 Σουηδέζα,
· 2 Ρώσοι & 1 Ρωσίδα,
· 2 Έλληνες & 1 Ελληνίδα,
· 2 Αμερικανοί & 1 Αμερικανίδα.

Ένα χρόνο μετά... ακόμα στο νησί!!!
ü Ο ένας Ιταλός, καθάρισε τον άλλον για την Ιταλίδα.

ü Οι δύο Γερμανοί, έφτιαξαν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το οποίο ακολουθούν αυστηρώς για να εναλλάσσονται με την Γερμανίδα.

ü Οι δύο Άγγλοι, περιμένουν κάποιον να τους συστήσει στην Αγγλίδα και έως τότε βολεύονται μεταξύ τους.

ü Οι δύο Αλβανοί, έριξαν μια ματιά στον ωκεανό, έφτιαξαν μια σχεδία, παράτησαν την Αλβανίδα και εξαφανίσθηκαν.

Οι δύο Σουηδοί, μελετούν το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, αφού η Σουηδέζα γκρινιάζει ασταμάτητα για τις αναλογίες του κορμιού της και για την αληθινή φύση του φεμινισμού.

ü Η Ρωσίδα, αμέσως μετά το ναυάγιο παντρεύτηκε τον ένα Ρώσο. Μετά από λίγο τον παράτησε. Μετά παντρεύτηκε τον επόμενο, τον οποίο επίσης σούταρε.

ü Οι δύο Έλληνες κοιμούνται:
v Δευτέρα με την Αγγλίδα,
v Τρίτη με την Σουηδέζα,
v Τετάρτη με την Αλβανίδα,
v Πέμπτη με την Αμερικάνα,
v Παρασκευή με την Ρωσίδα.
v Σαββατοκύριακο πηγαίνουν για ψάρεμα, ενώ η Ελληνίδα ασχολείται με την καθαριότητα...

Στο μεταξύ οι Αμερικανοί, ακόμα σκέφτονται τα αίτια του ναυαγίου.