Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012


ΚΥΡΙΑΚΗ...



                                                         ...με ελεύθερη γνώμη ...


UNFORTUNATELY CHARALAMBOS...

«Unfortunately we have to inform you that the Insurance Company has cancelled the insurance for the credits of our Company towards your Group, due to the general bad economic situation of Greece, which is considered a country with high risk for payments. So, for your future orders, we will be compelled to apply payment in advance».


Αυτό -ελπίζω να μπορέσει να το διαβάσει ο Τσίπρας- είναι ένα αυθεντικό e mail. Εστάλη σε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες, με τεράστια εξαγωγική δραστηριότητα. Ένας από τους προμηθευτές της, με τον οποίο συνεργάζεται επί δεκαετίες χωρίς κανένα πρόβλημα, ενημερώνει ότι λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας (η εταιρία είναι υγιέστατη), οι παραγγελίες πρέπει πλέον να προπληρώνονται. Υποθέτω ότι ανάλογα ραβασάκια έχουν αποσταλεί σε δεκάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και επίσης υποθέτω ότι οι αποστολείς δεν είναι ενταγμένοι στα κατά «Σύριζα Ευαγγέλιο» εξωθεσμικά κέντρα, τα οποία επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και να εκβιάσουν την ψήφο τους. Μάλλον οι ξένοι πρέπει να έχουν τρομοκρατηθεί, όταν για παράδειγμα ακούν ότι «το έλλειμμα ρευστότητας που θα έχουμε, θα εμφανιστεί τους δύο τελευταίους μήνες του έτους, αλλά νομίζω ότι μέχρι τότε θα έχει βρεθεί λύση». Αυτό ακριβώς είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης. Το υπογραμμίζω: «Νομίζω ότι μέχρι τότε θα έχει βρεθεί λύση». Και εγώ νομίζω ότι ο Αμπράμοβιτς μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει αγοράσει τον Παναθηναϊκό, επομένως παρακαλώ την ΟΥΕΦΑ να μας δώσει την πολυπόθητη άδεια για το champions league.


Η τελευταία διεθνής έκθεση, φέρνει την Ελλάδα πίσω και από την Κολομβία στην ανταγωνιστικότητα και το πολιτικό προσωπικό συμπεριφέρεται σαν να έχει καταναλώσει σε μεγάλες ποσότητες το «εθνικό» προϊόν της συμπαθούς λατινοαμερικάνικης χώρας. Ο Τσίπρας βαράει το ντέφι του αντιμνημονιακού αγώνα και οι υπόλοιποι χορεύουν, αλλάζοντας το γλωσσικό περιτύλιγμα. Έχουν πάρει το λεξικό του Μπαμπινιώτη και ο ένας μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση, ο άλλος για αναδιαπραγμάτευση, ο τρίτος για απαγκίστρωση, ο τέταρτος για αποδέσμευση. Ουδείς λέει την αλήθεια, την οποία βέβαια λένε όλοι οι ξένοι που μας δανείζουν (και ενδιαφέρονται να πάρουν τα λεφτά τους πίσω). Το Μνημόνιο δεν αλλάζει στην ουσία του, το είπε και ο Ολάντ, τον οποίο η ελληνική σοσιαλδημοκρατία έχει αναγορεύσει σε σύγχρονο Κάρολο Φαβιέρο!


Ενδεχομένως να γίνουν μικρές τροποποιήσεις που αφορούν την επιμήκυνση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής και να υπάρξουν κάποιες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της ανάπτυξης. Μην παραμυθιάζουμε όμως τον κόσμο. Κανένας μισθός δεν πρόκειται να επανέλθει στα επίπεδα του 2009, ούτε οι άνεργοι θα εξαφανιστούν, ούτε θα αλλάζουμε αυτοκίνητο κάθε τρία χρόνια, ούτε η Βίκυ Σταμάτη θα μπορέσει πάλι -ελπίζω δηλαδή- να ξοδέψει 2.700 ευρώ προκειμένου να αγοράσει κορδόνι για τις κουρτίνες της.


Αλλά το πρόβλημα δεν είναι ούτε το Μνημόνιο, ούτε το χρέος. Ακόμα και αν αύριο η Καγκελάριος διαγράψει όλο το χρέος και μας καταβάλει αποζημίωση ψυχικής οδύνης 500 δις. ευρώ, είναι βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια θα απευθυνθούμε εκ νέου στη «μαντάμ» Μέρκελ. Και ξέρετε γιατί;


Διότι η Ιταλία αγοράζει χύμα από την Ελλάδα το 37,5% της συνολικής ποσότητας ελαιολάδου. Διότι το 39% της συνολικής ποσότητας των εισαγωγών ελαιολάδου στην Κίνα προέρχεται από την Ιταλία και μόνο το 7% από την Ελλάδα. Διότι το 53,5% της συνολικής ποσότητας των εισαγωγών ελαιολάδου στις Η.Π.Α. προέρχεται από την Ιταλία και μόνο το 1,5% από την Ελλάδα!


Ξέρετε γιατί θα απευθυνθούμε πάλι στη «Μαντάμ» Λαγκάρντ, ξεχνώντας εύκολα όσα έχει πει σε βάρος μας; Διότι, όπως διαβάζω σε ένα άρθρο για το περίφημο fast track και τα περιβόητα κίνητρα ανάπτυξης, «οι διατάξεις που αναφέρονται σε κατάργηση δικαιολογητικών για τη χορήγηση αδειών, δεν μπορούν να εφαρμοστούν γιατί παραπέμπουν σε διατάξεις άλλων νόμων που επιβάλλουν τα δικαιολογητικά αυτά!!!»


Ξέρετε γιατί; Διότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία σημειώνουν βουτιά έως 50% και ο μεγαλύτεροι tour operators προειδοποιούν ότι το μοντέλο «Ακρόπολη, Ζορμπάς, συρτάκι, μουζάκα και σουβλάκι», χρεοκόπησε.


Ξέρετε γιατί θα απευθυνθούμε πάλι στις «Μαντάμ» Λαγκάρντ και Μέρκελ; Διότι, ενώ η φούσκα τής κρατικοδίαιτης οικονομίας και του παρασιτικού καπιταλισμού έσκασε στην πρώτη σοβαρή κρίση, ανεπάγγελτοι πολιτικοί, προϊόντα κομματικών θερμοκηπίων, με μοναδικά ένσημα στην αφισοκόλληση, κοιτάζονται στον καθρέφτη και στη χειρότερη περίπτωση βλέπουν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Πολιτικός ναρκισσισμός που έρχεται να κουμπώσει με τον εθνο- ναρκισσισμό μας. Φουσκώσαμε από εθνική οργή για τη Λαγκάρντ που έθιξε το «φιλότιμό» μας, φουσκώσαμε από εθνική υπερηφάνεια για το ποίημα- ύμνο του Γκύντερ Γκρας για την Ελλάδα, ε, ήρθε και ο Χάρρυ Κλυν να την πέσει στη Ρεπούση. Κλάφτα Χαράλαμπε! Unfortunately Charalampos, θα έγραφε το e-mail.


Ο Μιχάλης Πολυδώρου είναι δημοσιογράφος


www.metarithmisi.gr

37 σχόλια:

michele είπε...

O Ludovico Einaudi γεννημενος το 1955 στο Τορινο ειναι μοντερνος πιανιστας της γειτονικης Ιταλιας.Το album -Giorni- ειναι εργο του του 2001.

Παντελης είπε...

Καλημερα και καλό μηνα ..εστω και σημερα..τωρα εχω χρονο ελευθερο να ριξω μια ματια στα σχολια σας .
παλι φιλε Ηλια δεν καταλαβα το σχολιο σου ..εννοεις οτι ειμαι ρομποτ και εκτελω καποια υπηρεσία??..οτι προσπαθω να περάσω κάποια μηνύματα?? ...στην πολιτικη ?..στο χρηματιστηριο ??που ..
Σε εθιξα κάπου με τα γραφόμενα μου??
εξακολουθω να μην καταλαβαίνω ...αν εχεις κατι με εμενα πες το καθαρά .
καλημερα σε ολους με υγεια.

μπαρμπαλιας είπε...

ωχ ωχ ωχ
ωρε spand καλημερα...
πως σου περασαν απο το μυαλο ;;;
σου γρραφω οτι δεν μπορω να σου στειλω μηνυμα-παριλον οτι θελω-λογω των χαρακτηρων που δυσκολευομαι τρομερα να γραψω ...
και δεν μπορω να σου περασω απο το δικο σου και γιαυτο εγραψα εδω
παρολον ...διορθωνω

εξ αλλου σου γραφω οτι σε παρακολουθω αλλα αδυνατω και αν θελεις δωσε αλλον τροπο επικοινωνιας
παλαιοτερα σου ειχα στειλει και το μειλ μου που ξαναγραφω
hl4@windowslive.com
φιλικωτατα ...πατρις

PS είπε...

Η δική μου ανάγνωση του ανωτέρω δημοσιεύματος.
1.Για το έλλειμμα ρευστότητας που ΘΑ παρουσιαστεί στο τέλος του έτους(που κατά τον αρθρογράφο μάλλον δεν υπάρχει σήμερα)θα φταίει ο Α.Τ. και τα φτωχά αγγλικά του.
2.Το πρόβλημα της ελλ.οικονομίας είναι οι εξαγωγές λαδιού χύμα.
3. Η μείωση των κρατήσεων στον τουρισμό ,που άρχισε από πέρισυ και εντείνεται φέτος (μαζί με την απώλεια των 4εκ.διανυκτερεύσεων λόγω ακύρωσης των προγραμμάτων κοιν.τουρισμού) οφείλεται όχι στην απώλεια εισοδήματος Ελλήνων και ξένων ,αλλά επειδή,πιθανόν,να αλλάξει κυβέρνηση η Ελλάδα(και να ξεσπάσουν ταραχές,(μεταξύ ποίων αγνοώ).
4. Και για το ότι « η φούσκα τής κρατικοδίαιτης οικονομίας και του παρασιτικού καπιταλισμού έσκασε στην πρώτη σοβαρή κρίση…» αυτοί που ουδέποτε είχαν συμμετοχή σε αποφάσεις και νομοθεσία φταίνε.
Και φυσικά δεν ενοχλούμαι από την παράθεση της όποιας άποψης.
Η πιθανή υιοθέτηση τόσο αηδιαστικών ακροβατισμών με τρομάζει όμως.
Και κάτι ακόμα:
Πόσα χρήματα κερδίσατε/χάσατε παίζοντας μετοχές σε βάθος χρόνου;
Πληρώσατε φόρο σε κάθε πώληση,είτε φύγατε με κέρδος είτε με ζημία;
Κινήθηκε χρήμα,άλλαξε χέρια;Ανέλαβε το τεράστιο ρίσκο ο αγοραστής να μηδενίσει εντελώς το επενδυθέν κεφάλαιό του τη στιγμή της αγοράς;
Φορολογήθηκε στην πώληση, έστω κι αν έχασε το 99% του κεφαλαίου του;
Πόσο «εξυπνότεροι» είναι λοιπόν όσοι δεν θέλουν να φορολογηθούν για οιαδήποτε άλλη κίνηση κεφαλαίου,είτε αυτή αποφέρει κέρδη είτε ζημίες;
Καλή σας μέρα.

δημοσθενης είπε...

1.Για το έλλειμμα ρευστότητας που ΘΑ παρουσιαστεί στο τέλος του έτους(που κατά τον αρθρογράφο μάλλον δεν υπάρχει σήμερα)θα φταίει ο Α.Τ. και τα φτωχά αγγλικά του.
....****θαθελες να μας πει ποιος προκαλεσε την πρόσφατη απο 6/5 φυγη καταθεσεων με τις δηλωσεις του καθε μαλακα απο τις συνιστωσες ; εεε ;
2.Το πρόβλημα της ελλ.οικονομίας είναι οι εξαγωγές λαδιού χύμα...***αυτο να μην το σχολιασω λεω, καθ οτι αστειο...
3. Η μείωση των κρατήσεων στον τουρισμό ,που άρχισε από πέρισυ και εντείνεται φέτος (μαζί με την απώλεια των 4εκ.διανυκτερεύσεων λόγω ακύρωσης των προγραμμάτων κοιν.τουρισμού) οφείλεται όχι στην απώλεια εισοδήματος Ελλήνων και ξένων ,αλλά επειδή,πιθανόν,να αλλάξει κυβέρνηση η Ελλάδα(και να ξεσπάσουν ταραχές,(μεταξύ ποίων αγνοώ)....***περισυ ειχαμε ρεκορ αφιξεων (16 εκατομμυρια)...τωρα αν εσυ αγνοεις μεταξυ ποιων θα ξεσπασουν ταραχες, τοτε εχεις περιορισμενη φαντασια..
4. Και για το ότι « η φούσκα τής κρατικοδίαιτης οικονομίας και του παρασιτικού καπιταλισμού έσκασε στην πρώτη σοβαρή κρίση…» αυτοί που ουδέποτε είχαν συμμετοχή σε αποφάσεις και νομοθεσία φταίνε........****ΝΑΙ φταινε, οσον αφορα το οτι εμποδισανε με καθε δυνατο τροπο οποιαδηποτε θετικη εξελιξη η προσπαθεια γι αυτο και καταστρεψανε τα οποια θετικα σημεια ειχαν απομεινει στην οικονομια της ταλαιπωρης αυτης χωρας, ΧΩΡΙΑ απο το εμποριο, τον τουρισμο και την ανασφαλεια που προκαλεσανε με τις λεηλασιες καταστηματων, τα περι μεταναστατων κλπ ομορφα που επαγγελονται οσον αφορα τα περι εξωτερικης πολιτικης ...φιλε μου, δικαιωμα σου να ψηφιζεις οτι γουσταρεις, αλλα την καραμελα αυτη περι μη ευθυνης του μαλακοπιτουρα μας την εχεις ξαναπει πολλακις...καλημερα σε ολους

δημοσθενης είπε...

οι κυβερνητες ειναι ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ υπηρετες του λαου
...βαλετε λοιπον φωτια στο σπιτι σας(μας) επειδη πιασαμε τον "υπηρετη" μας να κλεβει...νομιζετε οτι χειροτερα ΔΕΝ γινεται...κανετε ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑ

δημοσθενης είπε...

ΞΥΠΝΗΣΤΕ γιατι η τουρκια παραμονευει στη γωνια...διαβαστε την ιστορια του τοπου

δημοσθενης είπε...

εννοειται (απο προηγουμα σχολια μου) οτι ΔΕΝ ειμαι υπερ νδ-πασοκ ..αυτοι καταστρεψανε την οικονομια της χωρας
... αλλα τουλαχιστον, μας εχει ΑΚΟΜΑ παραμεινει η ΑΣΦΑΛΕΙΑ της χωρας...το μονο που μας απεμεινε να προστατεψουμε με την ψηφο μας

δημοσθενης είπε...

προς το παρον, μας προστατευει η Ευρωπαικη Ενωση, το ΝΑΤΟ και προσφατα το ΙΣΡΑΗΛ....διωξτε τους ολους εσεις οι ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ να μεινουμε σαν την καλαμια στον καμπο ΜΟΝΟΙ και τοτε, κυρηξτε και την ΑΟΖ, ωστε να εχουμε σιγουρα "στενη επαφη" με την τουρκιά

δημοσθενης είπε...

..ολα τα προηγουμενα , ειναι συμφωνα με το "προγραμμα" του μαλακοπιτουρα που ΝΟΜΙΖΕΤΕ εσφαλμενα οτι ΔΕΝ θα εκτελεσει (οπως ο μαλακαντρεας τοτε το 81)...αλλα κανετε ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑ

δημοσθενης είπε...

κλεινω λεγοντας οτι προσωπικα δεν θα ξανασχοληθω με μετοχες, ακομα κι αν "βλεπω" αντιδραση... η χωρα πλεον, κατα την ταπεινη μου γνωμη, εχει μπει σε "αλλη φαση", πολυ επικινδυνη !!!
ζητω συγγνωμη, αν υπηρξα λιγο επιθετικος

δημοσθενης είπε...

HΠΑ: "Η μείωση των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας ενθαρρύνει την Τουρκία να εισβάλλει"! http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=43574&Itemid=139 ........

δημοσθενης είπε...

Το πιο σύντομο ανέκδοτο: "Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Άμυνα"! - Άφθονο γέλιο... http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=43471&Itemid=139 ....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ....ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΓΑΛΜΑ οσοι εχουν εστω και λιγο μυαλο

Αλεξανδρος είπε...

Ο Δημος εχει αποδειξει οτι ξερει απο μετοχες σημερα αποδυκνυει οτι δεν ειναι αυτο το μονο πεδιο των γνωσεων του.Προσωπικα συμφωνω με οτι εγραψε.

michele είπε...

Kαλο μεσημερι κι απο μενα.Ψαχνω να βρισκω αρθρα που να εχουν ενα ενδιαφερον,φαινεται αυτο εδω προκαλεσε μια ωραια αντιπαραθεση..
Δυστυχως η χωρα μας ενω ειχε δημοσιονομικο προβλημα και μεγαλα προβληματα διαφθορας,προδοθηκε σε επικινδυνο βαθμο πλεον,καθοτι πιστεψε το γιο του Ανδρεα..
Ηταν φυσικο επομενο μετα τον κατακερματισμο του πολιτικου σκηνικου να εμφανιστουν λαικιστες-κατσαπλιαδες και εκ δεξιων και εξ ευωνυμων ..ο θεος να μας φυλαει

δημοσθενης είπε...

καλημερα Αλεξανδρε..οταν εγραφα τα πρωτα σχολια, δεν ειχα δει την "προειδοποιηση " της ΗΠΑ ..το αρθρο στο defencenet.gr δημοσιευθηκε μολιας 11:36 σημερα !!!

michele είπε...

Οταν εισαι σε τοσο αδυναμη θεση,παντα θα υπαρχουν αυτοι που επιβουλευονται..ο αγωγος που ηθελε ο μπουλης δεν ειχε σαν σκοπο το οικονομικο αλλα το γεωστρατηγικο σκελος..μετα φεραμε τους εγκληματιες.Αυτη η τριετης περιοδος πρεπει να γινει μαθημα υψιστης σημασιας για τις επομενες γενιες.

Αλεξανδρος είπε...

Εαν γυρισουμε στην δραχμη,οσο υπαρχει Ε.Ε δεν πιστευω να συμβει,το νομισμα θα ειναι το μικροτερο προβλημα που θα πρεπει τοτε να αντιμετωπισουμε.Καλο μεσημερι σε ολους

μπαρμπαλιας είπε...

καλησπερα
συγνωμη που επαναφερω το χθεσινο σχολιο μου...αλλα νομιζω οτι θα συμβαλει στον προβληματισμο μας...εδω που μας εφεραν ,θα ζηταμε -και αυτο κανουμε-τον απο μηχανης θεο και σωτηρα ...

Ο/Η μπαρμπαλιας είπε...
καλησπερα
το θεμα ειναι οτι η "προστυχη"προπαγανδα του πασοκ ...
εβγαλε τον μπουλη (;)απο τα ποδια της...γιατι ετσι επρεπε να περπατησει το στημενο προγραμμα...
οπως εξωστρακησε και το Μητσοτακη..και καθε αλλον πολιτικο που ηταν εναντια στα σχεδια που ακολουθησαν...
δεν μιλαω με καμμια κοματικη τοποθετηση ,αλλα εκ του αποτελεσματος...
και στον Καρατζαφερη πεπονοφλουδα βαλανε...αλλα τα ηθελε το κωλαρακι του...να το παιξει ηγετης διαμεσολαβητης...
η ιστορια δεν εχει τελειωσει ακομη και το τελος θα ειναι οδυνηρο...

και στα χρηματιστηριακα μηδενιστικο...
η επανεκκινηση θα αργησει ,αλλα στο μεταξυ θα εχει διαλυσει την κοινωνια

2 Ιουνίου 2012 9:36 μ.μ.

Αλεξανδρος είπε...

Παντως εαν ειναι αληθεια οτι τα χρηματιστηρια δειχνουν το δρομο αυτος που δειχνει ο dax o snp 500 tο πετρελαιο και ο χρυσος δεν ειναι και πολυ καλος

ο dwk είπε...

“Αυτή η χώρα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο”
Καλημέρα σας.
Έχουμε καταλάβει ότι είμαστε στη μέση της μεγαλύτερης μεταπολεμικής παγκόσμιας οικονομικής κρίσης;
Ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες μας ως χώρα;
Ζούμε την γνωστή προεκλογική φάση της υπερβολής, του λαϊκισμού, της ανοησίας, των εξυπνάκηδων, του μικρομεγαλισμού, της διχαστικής ρητορικής.
Που πάμε; Τι θα προκύψει στις 18 Ιουνίου;
1. Κυβέρνηση «διαπραγμάτευσης μνημονίου»
2. Κυβέρνηση «κατάργησης μνημονίου»
Και στις δυο περιπτώσεις η εκλογική δύναμή τους ΔΕΝ θα ξεπερνά το 45%.
Διαλέξτε το εφιαλτικό σενάριο της αρεσκείας σας , με το υπόλοιπο 55%, ΚΑΙ στην πρώτη, ΚΑΙ στην δεύτερη περίπτωση στους δρόμους και στις πλατείες.
Και ««δικαιολογημένα»»!
Από τον διαγκωνισμό παροχών (ελπίζω τουλάχιστον αυτό να είναι κατανοητό) θα προσγειωθούμε στην σκληρή πραγματικότητα.
Ούτε τα μισά (πολλά λέω;) ΔΕΝ μπορούν να γίνουν.
Και ο λαός θα ζητά τα διπλά.
Διχασμένος, οργισμένος, φανατισμένος, παραπληροφορημένος…
Υπάρχει λύση;
Μόνο αν μετά την «απόλαυση» των εκλογικών αποτελεσμάτων, μετά τους πανηγυρισμούς, τα κόμματα σχηματίσουν κυβέρνηση που θα αθροίζει άνω του 60% του εκλογικού σώματος ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
Και ο λαός σε ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ συγκέντρωση, να το απαιτήσει.
(από αυτά που ακούω και διαβάζω, δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος… αξίζει όμως να το προσπαθήσουμε).

michele είπε...

Mην ξεχναμε τις αμερικανικες εκλογες..και το Sell in May and go away..τα διαγραμματα ΟΛΑ ειναι για κατω.Αλλα ερχονται εξελιξεις στην Ευρωπη..και επομενως το φθηνοτερο χρηματιστηριο του κοσμου,δηλ το δικο μας θα εχει μεγαλες αποδοσεις.Οταν το country risk αποφευχθει.Γιατι θα αποφευχθει,δεν θελουν ενα παραπανω προβλημα

michele είπε...

Dwk θα το χρειαζοταν η Ελλαδα αυτο,αλλα θα σε απογοητευσω.Η δογματικη αριστερα δεν συνεργαζεται,διοτι βρισκεται τυλιγμενη στις ιδεοληψιες της.Και εδω χρειαζεται ,ταχυτητα αποφασεων,συγκεκριμενες και ομοιογενεις αποψεις και ευρωπαικη κουλτουρα.Ας μαζευτει το 45% τουλαχιστον θα ειναι θετικο

ο dwk είπε...

Κάθε άποψη σεβαστή.
Ακόμα κι αυτή που θεωρεί ότι μια τέτοια κυβέρνηση (του45%) θα έχει διάρκεια ζωής πέραν των λίγων μηνών ή ακόμα και εβδομάδων…
Εναποθέτω τις μικρές ελπίδες μου για την 18 Ιουνίου.
Τότε που θα έχουν τελειώσει οι 5 αναπροσαρμογές, τα 18 σημεία, οι 6 αλλαγές, η απαγκίστρωση, η διαπραγμάτευση, η επαναδιαπραγμάτευση, η κατάργηση, η ευρωδραχμή, η μονομερής διαγραφή, ο καθορισμός του επαχθούς χρέους, οι καλοί (ή ανάλογα) κακοί Ευρωπαίοι, οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, οι …Αργεντινέζοι κλπ. κλπ.
(όλα αυτά για εσωτερική – πελατειακή κατανάλωση)
Τότε που θα έχουμε απαλλαγεί από τον προεκλογικό κομματικό φανατισμό μας.

δημοσθενης είπε...

δυστυχως, δεν εχω καμμια αμφιβολια οτι, ο λαος που καποτε εδωσε 32% στον Ανδρεα των παμπερς του Κοσκωτα και του λογαριασμου-τροφοδοτη του Κουτσογιωργα, ΚΑΙ ΤΩΡΑ, θα ανακηρυξει τον τσιπρα ΡΥΘΜΙΣΤΗ του μελλοντος της χωρας, ειτε πρωτο κομμα βγει, ειτε δευτερο...

ο dwk είπε...

…από Wikipedia
Ο όρος από μηχανής θεός προέρχεται από την αρχαία ελληνική δραματική ποίηση και ειδικότερα απ' την τραγωδία. Συγκεκριμένα, σε αρκετές περιπτώσεις ο τραγικός ποιητής οδηγούσε σταδιακά την εξέλιξη του μύθου σ' ένα σημείο αδιεξόδου, με αποτέλεσμα η εξεύρεση μιας λύσης να είναι πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Τότε, προκειμένου το θεατρικό έργο να φτάσει σε ένα τέλος, συνέβαινε το εξής: εισαγόταν στο μύθο ένα θεϊκό πρόσωπο, που με την παρέμβασή του έδινε μια λύση στο αδιέξοδο και το έργο μπορούσε πλέον να ολοκληρωθεί ομαλά.

michele είπε...

Εχει τη λογικη του Δημο.Που θα πανε τα πρασινα παρασιτα,οι κρατικοδιαιτοι Φωτοπουλοι,οι Μπαλασοπουλοι,το βαθυ πρασινο.Που πηγαν οι Μανωληδες της νδ?? Δυστυχως καποιοι ρομαντικοι σαν το φιλο μας το sky θα εχουν αυτη την παρεα και καποιοι θα θεωρουν οτι το αριστερο κυμα αλλαγης θα σωσει τη χωρα απο τους προηγουμενους.Ωιμε..

michele είπε...

ex deus machina dwk..ας ελπισουμε να μην τον χρειαστουμε

ο dwk είπε...

…βέβαια εδώ δεν μιλάμε για θεατρικό έργο αλλά για το θέατρο του παραλόγου.

δημοσθενης είπε...

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=460696
Αρμάδα 1.000 πλοιαρίων προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ. Στο πλαίσιο του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου θα διασχίσουν τον Τάμεση....
..να και το "χιλιάρμενο" των γραφών

ο dwk είπε...

«Το σκάφος έχει διακοσμηθεί με σχεδόν 10.000 κομμένα λουλούδια.»
…να και το δεκαχιλιοκομμενολούλουδα !!!
…βοήθειά σας…

michele είπε...

Τουλαχιστον εμεις τη γλυτωσαμε απο τους βασιλιαδες

George είπε...

ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ… ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ, ΚΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΕΙ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ “ΤΑΠΕΙΝΟ” COSTA NAVARINOΕκεί, ανάμεσα στα spa, το γυμναστήριο, την πισίνα και τα πολυτελή εστιατόρια, ο Τζέφρι θα μπορέσει και λόγω της ημέρας (του Αγίου... Πνεύματος εννοείται...) να τονωθεί πνευματικά και να ξεκουραστεί, γιατί όπως αποκαλύφθηκε αργά και βασανιστικά, η σχεδίαση και η οργάνωση του ξεπουλήματος της χώρας και της εξαθλίωσης των Ελλήνων, απαιτεί γερό κεφάλι για τις καρπαζιές και καθόλου τσίπα

μπαρμπαλιας είπε...

εσενα Γιωργη σου διαφευγει η παραμετρος της δηλωσης Λομπερδου...τον ΓΑΠ δεν θα τον ακουμπισει κανεις...οπως τις αγελαδες στις Ινδιες...ειναι ιερον τερας

μπαρμπαλιας είπε...

ενα ενδιαφερον αρθρο του Γ.Μαρινου τεως δ/τη του Οικονομικου Ταχυδρομου...οι παλαιοι αναγνωστες τον θυμουντε σιγουρα...

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=460599

δημοσθενης είπε...

...Οι φοροφυγάδες αυτοί τελούν υπό την προστασία όχι μόνο των τέως δυο κομμάτων εξουσίας, αλλά και των δήθεν αθώων κομμάτων της Αριστεράς, που δημόσια και προκλητικά ενθαρρύνουν τους πολίτες να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, να παρανομούν ατιμωρητί και να αποτρέπουν ακόμα και βίαια κάθε προσπάθεια εξυγίανσης και ορθολογισμού. Το ότι έχουν καταρρεύσει τα δημόσια οικονομικά, δεν πραγματοποιείται οποιαδήποτε παραγωγική επένδυση, ελληνική ή ξένη, διώκεται η υγιής επιχειρηματικότητα, εκδιώκεται ο τουρισμός και η ναυτιλία μας βαραίνουν εξίσου αν όχι πολύ περισσότερο τις δήθεν φιλολαϊκές δυνάμεις της Αριστεράς και τον στρατό κατοχής των κρατικοδίαιτων συνδικάτων, ιδίως του δημόσιου τομέα, μαζί με το αριστεροκρατούμενο εκπαιδευτικό σύστημα, που εμποδίζουν με κάθε μέσο, ακόμα και με την απροκάλυπτη βία, κάθε αλλαγή προς το καλύτερο. Την ηθελημένη αποφυγή δίωξης της φοροδιαφυγής διευκολύνει και η μεθοδευμένη ουσιαστική αρνησιδικία τού ούτως ή άλλως ανεπαρκούς δικαστικού συστήματος. Το τελευταίο, ούτως ή άλλως φυγόπονο, αχρηστεύει η παντοδυναμία της δικηγορικής συντεχνίας και μαζί η διατήρηση των πελατειακά διορισθέντων στο παρελθόν σε κάθε χώρο του κράτους. Ολα αυτά τα υπερασπίζονται ακόμη και σήμερα τα αποκαλούμενα κόμματα εξουσίας και κυρίως η δυναμική αντίσταση της Αριστεράς γύρω από την οποία έσπευσαν να συνταχθούν όλες οι δυνάμεις που κρατούν ακινητοποιημένη τη χώρα. Εγγύηση της ακινησίας και της διαφθοράς η εξουθενωτική και εκβιαστική γραφειοκρατία, την οποία υπερασπίζονται σχεδόν όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με το επαναλαμβανόμενο από αυτόν ψεύδος ότι λεφτά υπάρχουν, εποφθαλμιώντας κυρίως τις καταθέσεις μας στις τράπεζες και την ακίνητη περιουσία μας.
jmarinos@tovima.gr

Αλεξανδρος είπε...

νεα αναρτηση