Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012


X.A.A. META TH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

                                                                                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
Καθημερινό σχόλιο Μιchele..
Στις 615,12 μον εκλεισε σημερα ο ΓΔ..

τριτη μερα μετα τις εθνικες εκλογες με πτωση 0,87%  και συνολο τριημερου 10,83% με μειωμενο ογκο σημερα στα 26,9 εκ ευρω.Ο ΔΤΡ αντεδρασε ελαφρα με ανοδο 0,65% ωθουμενος κυριως απο την ΕΥΡΩΒ με κερδη 6,09% το ΤΤ +5,94% και την καλη εμφανιση της ΚΥΠΡ η οποια σε λιγο ανακοινωνει τα αποτελεσματα τριμηνου. Ο FTSE εκλεισε κι αυτος πτωτικα στις 229,95 μον σε καινουργιο χαμηλο  με τον ΟΠΑΠ να εχει τις μεγαλυτερες απωλειες στο -3,07% και να γυριζει στην σοβαρη ζωνη στηριξης περιξ των 6 ευρω ( 5,88 ενδοσυνεδριακο χαμηλο 25/11/2011).
 Αρνητικες εξακολουθησαν οι ΜΥΤΙΛ,ΒΙΟΧΚ,ΟΤΕ ( -2,88%) ενω η ΔΕΗ εμεινε αμεταβλητη στα 1,97 ευρω.Καλη συνεδριαση για ΦΦΓΚΡΠ+1,46% και ΤΙΤΚ +1,12% ,αντεδρασαν καλα τα νερα  ΕΥΑΠΣ +3,05% ΕΥΔΑΠ+5,79% καλος και ο ΦΡΛΚ με κερδη 1,87%.
Τελικη εικονα πιο ισορροπημενη σημερα με  59 ανοδικες μετοχες και 64 πτωτικες.
Η αγορα προσπαθει να ισορροπησει αναμενοντας την εκβαση των διερευνητικων επαφων των κομματων που κατα πασα πιθανοτητα θα αποβουν ακαρπες με αποτελεσμα τις επαναληπτικες εκλογες.
Το ευρω κατω απο το 1,3 ( 1,2937 αυτη την ωρα) με τα ματια στις ελληνικες και ισπανικες εξελιξεις ,αρνητικα ειναι σημερα τα ευρωπαικα χρηματιστηρια με τον DAX να παρουσιαζει απωλειες -0.34% στις 6422 μον και τον DOW να χανει πανω απο μια ποσοστιαια μοναδα στις 12803 μον κατω απο την στηριξη των 12820 μον

34 σχόλια:

michele είπε...

3 μερες πτωσης,με ΔΕΗ,ΒΙΟΧΚ,ΜΥΤΙΛ χαμηλα ΟΠΑΠ στα χαμηλα,αντεδρασε ο τραπεζικος

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ΚΑΙ ΕΧΑΕ

michele είπε...

σωστος!! ολα κατω ειναι..

PS είπε...

"ΔΝ τα παπαγαλακια στον ΙΚΤΙΝΟ 10 10 μετοχεσ εχουν δυναμη να αγορασουν?Τ ι γινετε παλι λογια λογια.ΙΝΤΡΑΚΟΜ που ειναι αυτος ο ΦΙΛΟΣ Ο ΚΑΡΑΕΦΤΙΜΙΟΥ.φιλε 0.13 πηγε η ΙΝΤΡΑΚΟΜ κανενα νεο εχουμε?"---εχυσα τον καφε απ τα γέλια...για πειτε μου κι εμένα κανενα νεο ρε παιδιά.

michele είπε...

Αδιορθωτος gorge ο τυπος.Απαιτειται απαντηση απο Καρα χεχε

PS είπε...

ΜΙχαλη ολκατ από 18ε στα 0,96 , -20% σήμερα.Κανένα νέο έχουμε;

μπαρμπαλιας είπε...

o koutroympanis...egine boyleytis pali...i pire to mpoylo

PS είπε...

Δεν βγήκε,αλλά είναι ακόμα υπουργός και υπογράφει.Λέω να περάσω από κει μια βόλτα.

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Καλησπέρα

Θρίλερ (;) για τη δόση των € 5,2 δισ. σε Ελλάδα

Την ώρα που όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν ότι η δόση των € 5,2 δισ. προς την Ελλάδα θα εκταμιευτεί κανονικά την Πέμπτη, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι χώρες της ευρωζώνης εξετάζουν πιθανή καθυστέρηση της εκταμίευσης.

www.euro2day.gr

Το απόγευμα το Reuters μετέδωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο του EFSF θα συνεδριάσει για το αν θα πρέπει να εκταμιευτεί η δόση των € 5,2 δισ. προς την Ελλάδα, με πιο πιθανό ενδεχόμενο, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, να αποφασίσει την αναστολή της εκταμίευσης.

Εν τω μεταξύ, η WSJ μετέδωσε ότι "οι χώρες της ευρωζώνης εξετάζουν μια πιθανή καθυστέρηση της βοήθειας των 5,2 δισ. προς την Ελλάδα εξαιτίας ανησυχιών για την πολιτική αναταραχή στη χώρα".

Νωρίτερα, ο Αmadeu Altafaj δήλωσε την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, ότι η εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, προσθέτοντας ότι "η εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί γιατί έχει ήδη εγκριθεί".

Γεράκι είπε...

πάλι κάτω τραβήξαμε?πωπω τι ελληνική χασούρα τραβάω...αλλα αυτην την φορά έχω γαιδουρινή υπομονή...

michele είπε...

κανει αυξηση μετοχικου η ΟΛΚΑΤ gorge τι ασχολεισαι,δεν υπαρχει εμπορευσιμοτητα εχει η ΜΙΓ 74% η ολυμπιακη το 10%.

PS είπε...

μιχάλη,είναι από αυτές που το όνομά της δεν ξέρω,την ...ψάρεψα τυχαία από τις πρώτες 10 που έκλεισαν αρνητικά σήμερα.Μπαρμπαλιά,ο χοντρονμπένι θα τον βάλει πρώτο στο επικρατείας,σιγουράκι χαχα.

PS είπε...

Αύριο καταθέτει την εντολή ο ΑΤ,τυχαίο που έκλεισε με αγοραστές ο 20άρης;Παίζεται ακόμα η δόση όμως.

μπαρμπαλιας είπε...

george...enimerosi

kai o lilikas poy paei sto exoterikon

michele είπε...

Μην της δινεις σημασια gorge..

michele είπε...

Tι εγινε φτιαξατε κυβερνηση ,αφου θα ξαναγινουν εκλογες

michele είπε...

Eκτος αν βαλουν τον Κουβελη πρωθυπουργο μεταβατικα μεχρι να ανασυνταθουν η αριστερα και η δεξια πτερυγα

PS είπε...

o lilikas einai tou esoterikou,gratzounaei tin opisthen

PS είπε...

o AT ζητά από το χοντρομπένι σε λίγη ώρα υπογραφή στο γράμμα που ακόμη δεν έφυγε για την ευρώπη χαχα,ξέρω τι θα πάρει,ότι πήρε κι από τον Ολάντ,που ως πρόεδρος πια,άλλο αν δεν ανέλαβε,"δεν συναντάται με αρχηγούς κομμάτων",καθυστερεί και του έβαλαν χέρι πολλοί.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

3ήμερο "φαγοπότι" και δεν μας φτάνουν οι σόδες... Εάν σε αυτά τα επίπεδα υπάρχει ουρά στους πωλητές και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι... δεν ξέρω απελπίστηκα πάλι. Ψυχολογικά είμαι λες και τσακώθηκα με τον Ζαμπίδη. Πίστευα ότι σε αυτά τα επίπεδα τιμών, μερικές εταιρίες έπρεπε να άντεχαν λίγο αντί να πέφτουν σαν κάστρο από τραπουλόχαρτα επειδή ο Στρατούλης άνοιξε το παράθυρο και μας φύσηξε. Και το κακό είναι ότι "χαλάμε" τεχνικά και τους έξω. ΘΑ προτιμούσατε τοποθέτηση σε DAX ή στο δικό μας ΧΑΑ?

δημοσθενης είπε...

καλησπερα ..το σεναριο του double bottom υλοποιηθηκε σημερα οπως το εξηγησα χθες στον κ23...ΕΧΑΕ(2,20-2,20)..ΒΙΟΧΚΟ(2,41-2,40)...ΟΤΕ (2,02-2,02)..ΜΥΤΙΛ (1,89-1,89)...ΦΡΛΚ(1,03-1,05)...ΜΑΡΦΒ (0,1460-0,1460-0,1470)
...ΓΕΚΤΕΡΝΑ (0,56-0,56)..ΟΠΑΠ (5,99-6,00)....ΜΙΓ (0,2250-0,2280) ...ΤΕΝΕΡΓΑ (1,31-1,31)...ΠΕΙΡ (0,2010-0,2020)..ΟΙ ΕΝΤΟς ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΩς ΤΙΜΕς ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ (Η ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ)... γδ χαμηλο χθες 610 και σημερα 614

PS είπε...

αγορές; μετά τις επόμενες εκλογές και πάλι χλωμό το βλέπω.Με 4,5 δις πρωτογενές έλλειμμα παρά τις απίστευτες περικοπές των πάντων;Δεν πάει πουθενά η αγορά έτσι.

michele είπε...

Αλεξανδρατε εισαι σε κανονικη φαση ,μετα απο 3 χρονια πτωσης χρεωκοπια,μνημονια μονο απο την αναποδη χωρις μεταρρυθμισεις,ανεργια,υφεση ,δυο psi μεταβατικο πρωθυπουργο και εκλογες με τετοιο αποτελεσμα τι να κανεις να χοροπηδας απο την χαρα σου??
Οσον αφορα τον dax ειναι σε πτωτικη φαση αν κρατησει το 6400 και αντιδρασει μπορει να μπεις για 200-300 μον,διαφορετικα παει 6150 αμεσα αν σπασει με δυναμη το 6400.ΣΕ ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ επιπεδο δεν το συζητω ,το ελληνικο χρηματιστηριο εχει τιμες σε ορισμενες μετοχες που τις βρισκεις καθε 80 χρονια.

PS είπε...

εγώ δηλαδή που είμαι 80 ετών θα τις ξαναδώ στα 160;

michele είπε...

Προλαβαινεις μεχρι τα 85 να βγαλεις γερα χρηματα και να ζησεις ομορφα μεχρι τα 100 σου που θα πας σιγουρα !!

PS είπε...

ΝΆΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΙΧΑΛΗ....NAI paρτε 5 5 ΙΚΤΙΝΟ.ΜΡΑΒΟ ΧΑΡΙΛΗ.

PS είπε...

ήρθε κι από δω...ωχχχχχ

michele είπε...

XAXA μια χαρα τα πηγε ο ΙΚΤΙΝ,γραψε σωστα και το γλυφαδα να μην στραβωνομαι.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Michele καλησπέρα, ευχαριστώ για την ανάλυση. Κι εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν εταιρίες με μονοψήφια PE, πολύ καλύτερες (αλλα δυστυχώς μικρότερες σε μέγεθος) απο ξένους ανταγωνιστές που θα μπορούσαν να φτάσουν τουλάχιστον σε πιο δίκαια επίεπεδα. Το country risk κ η ρηχή αγορά με διαψεύδουν καθημερινά.

michele είπε...

Οχι οτι δεν ..καταλαβα εε?? χαχα καλο απογευμα στις 9 ΓΡΑΦΗΜΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ

PS είπε...

ενα φραπεδάκι με παγωτό στη γλυφάδα θα ήταν ότι έπρεπε τώρα(κάνω και δωρεάν διαφήμιση σε κάτι ... μαγαζιά),καλό απόγευμα.

pantelis είπε...

Αχ Αλεξη...

karaefthimiou23 είπε...

Μετά βαθυτάτης λύπης μου βλέπω ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μας οδηγούνε προς εμφύλιο σπαραγμό.Στο βωμό των προσωπικών τους συμφερόντων και φιλοδοξιών,για να λάβουν σαν σκυλάκια την ευχή της Μέρκελ,συνεχίζουν να κινδυνολογούν και να εκβιάζουν τον λαό.

Αφού ακόμα και τώρα δεν βάζουν μυαλό,στις ερχόμενες επαναληπτικές εκλογές από το 33% πρέπει να μην υπερβούν ούτε το 25%...

michele είπε...

Kαρα,ακουσα ολες τις αναφορες και των τριων Βενιζελυ,Τσιπρα,Σαμαρα.Δεν καταλαβα κατι τετοιο.Εκτος αν εισαι απο αυτους που νομιζεις οτι μπορουμε να καταργησουμε πληρως το μνημονιο,να μην κανουμε ουτε τις μεταρρυθμισεις που αναφερει,να μην παρουμε τα χρηματα( θυμιζω 2,63% μεσο επιτοκιο μεχρι το 2020) και να παραμεινουμε ταυτοχρονα και στο ευρω.Κατι που λεει ο Τσιπρας.Με μπερδεψατε.ΣΕ ΛΙΓΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΓΔ..