Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 26 Μαΐου 2012


 ΣΑΒΒΑΤΟ                                                                                 

                                           
                                                               ..και καφεδάκι 


O ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ..

Φώτης Γεωργελές


Αυτή τη στιγμή ένας ολόκληρος πλανήτης παρακολουθεί με ανησυχία μια χώρα να ετοιμάζεται για άτακτη χρεοκοπία. Εμείς κατηγορούμε «τα κανάλια» γιατί «τρομοκρατούν το λαό». Αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση μάς θέτει την τελική ερώτηση: Μέσα ή έξω. Εμείς κατηγορούμε τα «εκβιαστικά διλήμματα».
Ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα καθορίζει την πραγματικότητα. Τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Ζούμε σε μια ελληνική εικονική πραγματικότητα, γι’ αυτό είμαστε από δω και πέρα, και κάθε μέρα, έτοιμοι να μας συμβεί το «ιστορικό ατύχημα» στην πραγματική ζωή.
Στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα κομματικά γραφεία το πολιτικό σύστημα δίνει μάχες μόνο του, με τον εαυτό του, στραμμένο προς τις δημοσκοπήσεις, το συσχετισμό δυνάμεων, τις διερευνητικές εντολές, τις εκλογές. Αποκρούει, απαγκιστρώνεται, επαναδιαπραγματεύεται, επανεξετάζει, ακυρώνει, διαγράφει, καταγγέλλει, καταργεί. Μόνο του. Έχει χρησιμοποιήσει όλα τα ρήματα μιας διαπραγμάτευσης, χωρίς να διαπραγματευτεί με κανέναν. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι παρακολουθούν με απορία και περιέργεια αυτά τα περίεργα είδη ανθρώπων που ονομάζονται  Έλληνες πολιτικοί, «αριστεροί οικονομολόγοι». Μια πολιτική στραμμένη προς τα μέσα, όχι προς τα έξω. Φτιαγμένη για κομματικές πελατείες, όχι για πολίτες. Προσανατολισμένη σε κομματικά ποσοστά, όχι στα προβλήματα του κράτους.
Λέμε τι θέλουμε. Μόνοι μας. Όποιος θέλει τα πιο πολλά, είναι περισσότερο «φίλος του λαού». Θέλουμε να παίρνουμε δάνεια, αλλά χωρίς τους όρους των δανειακών συμβάσεων. Θέλουμε να είμαστε στο ευρώ, αλλά χωρίς να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις της Ευρωζώνης. Θέλουμε τα λεφτά τους, αλλά να «απελάσουμε» την τρόικα. Χρειαζόμαστε τα λεφτά τους, αλλά όσοι μας δανείζουν είναι τοκογλύφοι. Κι εγώ ήθελα να γίνω Τζιμ Μόρισον και μετά Πασκάλ Μπρυκνέρ. Δεν έγινα. Η ζωή δεν συμφώνησε. Αμφιβάλλω αν θα συμφωνήσει ο πλανήτης ολόκληρος με τις επιθυμίες μιας χώρας 10 εκατομμυρίων. Στηριζόμαστε, ακόμα, στην ωριμότητα του παγκόσμιου συστήματος που προσπαθεί να αποφύγει τις αναταράξεις. Δεν έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην ωριμότητα αυτή. Ο χρόνος μας τελειώνει.


Η ευρωπαϊκή κοινότητα, οι λαοί των άλλων χωρών, μας παρακολουθούν με απορία. Όσο περισσότερο κοντά μας είναι, όσο πιο προοδευτικοί, τόσο με μεγαλύτερη απορία. Λέμε ότι το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει, τα αυστηρά δημοσιονομικά προγράμματα θα χαλαρώσουν. Αυτό που λένε στον υπόλοιπο κόσμο ηπιότερη προσαρμογή δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό που θέλουμε εμείς. Όταν λένε αντιμετώπιση της λιτότητας, εννοούν να κάνουν περισσότερα προς αυτή την κατεύθυνση απ’ όσα κάνουν ήδη. Να επιμηκύνουν δηλαδή τα δάνεια, όπως τα πήγαν στο 2040. Να μειώσουν ακόμα περισσότερο τα επιτόκια. Να διαγράψουν κι άλλο χρέος. Να μη βάζουν τόσο αυστηρά χρονοδιαγράμματα, να μας αφήσουν λίγο χρόνο περισσότερο για να αλλάξουμε τις παρωχημένες δομές. Εμείς όμως δεν ζητάμε τίποτα απ’ αυτά. Ζητάμε να μην αλλάξουμε ακριβώς αυτές τις παρωχημένες δομές. Να μην καταργήσουμε τους χιλιάδες οργανισμούς, νομικά πρόσωπα, φορείς, εκ των οποίων ο ένας στους τρεις είναι πρακτικά ανύπαρκτος. Να μη μειώσουμε το ρόλο του κράτους-επιχειρηματία, να μην ιδιωτικοποιήσουμε επιχειρήσεις παθητικές, αν και μονοπώλια, που είναι παθητικές ακριβώς για να κερδίζει η κομματική γραφειοκρατία. Να μην αξιοποιήσουμε τη δημόσια γη για να την οικειοποιούνται τα Βατοπέδια. Να μη συγχωνεύσουμε τα 2.000 τμήματα του δημοσίου που έχουν μόνο τμηματάρχες χωρίς υπαλλήλους. Να μην ανοίξουμε τις αγορές, να μην ανοίξουμε τα κλειστά επαγγέλματα, να μη σταματήσουμε να φυτεύουμε ανά την επικράτεια κρατικά μέσα ενημέρωσης, σχολές και στρατόπεδα, για να συνεχίζεται η λεηλασία.
Αυτά δεν θα τα δεχτεί κανείς. Γιατί αυτά δημιουργούν τα ελλείμματα, εμποδίζουν την ανάπτυξη. Δυστυχώς, παρά τους μύθους, το ελληνικό πολιτικό σύστημα διαπραγματεύτηκε ήδη και μάλιστα πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα. Προσπαθώντας να μη θίξει τα παγιωμένα συμφέροντα. Κρυμμένο πίσω από οριζόντιες μειώσεις και φόρους που το ίδιο επέβαλε για να μην προχωρήσει σε κάθετες μεταρρυθμίσεις, κατηγορεί τους «ξένους» για το αδιέξοδο.


Στις εκλογές της 6ης Μαΐου φτάσαμε με το παραπλανητικό δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου πάμε με το πιο πραγματικό δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Μόνο που κι αυτό το δίλημμα είναι οπισθοδρόμηση σε σχέση με την κατάστασή μας δυο χρόνια πριν. Όταν ξεκινήσαμε συζητούσαμε για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Τώρα όλα αυτά έχουν ξεχαστεί. Έχει επικρατήσει η ατζέντα του αντιμνημονίου.
Το παρωχημένο σύστημα εξουσίας αντέδρασε στις απειλές, αμφισβητώντας και την ίδια την εθνική επιλογή της σύνδεσης με την Ευρώπη: Μόνο αν δεν απειλούνται τα συμφέροντά τους. Αναδιατάσσοντας το πολιτικό σκηνικό και εκβιάζοντας, προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση: Αν τα πρώην μεγάλα κόμματα παριστάνουν ότι θα προχωρήσουν στις αλλαγές που χρειάζονται έστω και στα λόγια, υπάρχουν κι άλλοι εκλεκτοί που τις αμφισβητούν ευθέως. Δεν θα αποκρατικοποιήσουν, αλλά θα κρατικοποιήσουν και τα υπόλοιπα. Δεν θα μειώσουν την κρατική γραφειοκρατία, θα προσλάβουν κι άλλους. Δεν θα μειώσουν τα ελλείμματα, θα τα αυξήσουν. Έστω κι αν αυτό σημαίνει τύπωμα πληθωριστικών δραχμών.
Το μήνυμα ελήφθη. Το σύστημα αλλάζει πρόσωπα για να μείνει ίδιο. Συντεχνίες, κρατική γραφειοκρατία, συνδικαλιστές κρατικών επιχειρήσεων, πελατειακές ομάδες ορφανές από το Πασόκ, επιχειρηματικότητα της δραχμής, μετακινούνται με μεγάλη ευκολία σε όλο το διάνυσμα από τα δεξιά ως τα αριστερά, αρκεί να υπερασπίσουν την ακινησία.


Κανείς δεν τοποθετείται επί των πραγματικών προβλημάτων της χώρας. Ποιο πρόγραμμα, ποιες μεταρρυθμίσεις. Πώς θα μειωθούν τα ελλείμματα χωρίς οριζόντιες μειώσεις, πώς θα λειτουργήσει ο αποδιοργανωμένος δημόσιος τομέας, πώς θα μειωθεί το κόστος του για να μη χρεοκοπήσει τελείως ο ιδιωτικός τομέας. Θετική πρόταση δεν υπάρχει, γιατί το συντεχνιακό πολιτικό σύστημα ούτε φαντάζεται ότι μπορεί να υπάρξει μια χώρα που παράγει, χωρίς να ζει από τα δανεικά. Το πραγματικό δίλημμα, εκσυγχρονισμός ή οπισθοδρόμηση, έχει απομακρυνθεί. Αυτή η χώρα αναρωτιέται ακόμα τα βασικά, αν θα είναι στην Ευρώπη ή την Αφρική.


http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/393/edito-393

63 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

ΚΑΡΑΑΑΑΑ που χάθηκες ????

giannhs kon είπε...

Rally Acropolis 2012, Ημέρα δεύτερη

giannhs kon είπε...

Η δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Ακρόπολις ήταν ανάλογη με την παράδοση του εθνικού μας αγώνα, που τον θέλει έναν από τους πιο σκληρούς γύρους του WRC. Τα μηχανικά προβλήματα ήταν ουκ ολίγα και προκλήθηκαν από τις σκληρές επιφάνειες των ειδικών, οι οποίες και διαφοροποιούν το Ακρόπολις από κάθε άλλον αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Από νωρίς το πρωί οι τέσσερις οδηγοί των εργοστασιακών ομάδων της Citroen και της Ford ξέφυγαν από το συναγωνισμό. Στο τέλος της ημέρας, όμως, ο οκτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Sebastien Loeb, ήταν εκείνος που έφτασε στο Λουτράκι, όντας στην κορυφή της κατάταξης, εκμεταλλευόμενος την τεράστια εμπειρία του. Ο Γάλλος οδηγός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα με το DS3 WRC, την ώρα που απέφυγε τα όποια λάθη θα του στοίχιζαν χρόνο. Βέβαια, οι δύο οδηγοί της Ford δεν μοιάζουν διατεθειμένοι να αφήσουν τον Loeb να κερδίσει. O Jari-Matti Latvala δείχνει να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από τον τραυματισμό του στην κλείδα, που του κόστισε τη συμμετοχή του στο Ράλλυ Αργεντινής, και κατάφερε να σημειώσει εξαιρετικούς χρόνους, ολοκληρώνοντας το σημερινό σκέλος στη 2η θέση της Γενικής, μόλις 6,5 δλ. πίσω από τον Γάλλο οκτάκις Πρωταθλητή.

giannhs kon είπε...

Λίγο πιο πίσω βρίσκεται ο δεύτερος εργοστασιακός οδηγός της Ford, Petter Solberg, ο οποίος αντιμετώπισε ουκ ολίγα προβλήματα σήμερα, παραμένοντας εντέλει σε απόσταση βολής από την κορυφή. Ο Νορβηγός πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2003, ύστερα από άλμα στο «Δροσοχώρι», προσγειώθηκε βίαια με το εμπρός μέρος του Fiesta, με αποτέλεσμα να τραυματίσει την μπροστινή ανάρτηση του Ford. Στη συνέχεια επιδιόρθωσε τη ζημιά, χάνοντας όμως έδαφος. Προβλήματα αντιμετώπισε και ο Mikko Hirvonen, ο οποίος είχε δύο κλαταρίσματα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αυτό στην τελευταία ειδική να τον ρίχνει στην 4η θέση της Γενικής. Ο Φινλανδός μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν στη μάχη του βάθρου.

Αρκετά πιο πίσω ακολουθεί ο Evgeny Novikov, που επίσης ήρθε αντιμέτωπος με μια σειρά προβλημάτων, και συγκεκριμένα αναφορικά με το τούρμπο και τον επιλογέα του δικού του Fiesta WRC. Σχεδόν 1 λεπτό πίσω του βρίσκεται ο Martin Prokop με ακόμα ένα Fiesta, ο οποίος, αν και ταλαιπωρήθηκε από τη σειρά εκκίνησης, πλασαρίστηκε ψηλά στην κατάταξη. Μάλιστα, ο Τσέχος έχει μάχη με τον Nasser Al Attiyah, ο οποίος ακολουθεί. Σημειώστε ότι σειρά προβλημάτων αντιμετώπισε ο Mads Ostberg, αλλά και ο Thierry Neuville, με τον πρώτο να έχει έξοδο και τον δεύτερο σπασμένο ημιαξόνιο

giannhs kon είπε...

Το Ακρόπολις έδειξε, όμως, το σκληρό πρόσωπό του και στους συμμετέχοντες της κατηγορίας PWRC, επηρεάζοντας φυσικά και τις εξελίξεις. Η πρώτη μέρα του αγώνα επιβράβευσε όσους κατάφεραν να μείνουν μακριά από τα προβλήματα, όπως συνέβη με τον Nicolas Fuchs (Subaru Impreza WRC STi), που, κρατώντας ένα σταθερό ρυθμό, δεν ταλαιπωρήθηκε από ατυχίες και ολοκλήρωσε το σκέλος στην κορυφή της κατάταξης, με διαφορά μεγαλύτερη των 3 λεπτών από τους Subhan Aksa (Mitsubishi Lancer EVO X) και Ricardo Trivino (Subaru Impreza WRX STi), που συμπληρώνουν την πρώτη 3άδα. Αρκετές, μάλιστα, ήταν οι ανακατατάξεις που σημειώθηκαν, καθώς ο Valeriy Gorban έχασε πολύτιμο χρόνο και μαζί την πρωτοπορία στις τελευταίες δύο ειδικές διαδρομές, έχοντας τραυματίσει την πίσω ανάρτηση του Mitsubishi Lancer EVO X. Νωρίτερα ο Benito Guerra εγκατέλειψε το σκέλος στην 4η ειδική διαδρομή, έπειτα από σύγκρουση που κατέστρεψε το σύστημα διεύθυνσης του δικού του Mitsubishi Lancer EVO ΙΧ και ενώ βρισκόταν στη 2η θέση.

Πολύ εντονότερα αποδείχθηκαν το ενδιαφέρον και ο συναγωνισμός στην κατηγορία των WRC Academy, με όλους τους συμμετέχοντες να μένουν μέσα στον αγώνα, παρ’ όλες τις αντιξοότητες, σημειώνοντας μάλιστα αξιόλογες επιδόσεις με τα Fiesta R2. Όλα, βέβαια, παραμένουν ανοιχτά σε σχέση με τη διεκδίκηση της νίκης, καθώς οι Elfyn Evans, Alastair Fisher και Pontus Tidemand, που διαμορφώνουν την πρώτη 3άδα, ύστερα από αρκετά αγωνιστικά χιλιόμετρα βρίσκονται στο ίδιο λεπτό.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, οι Γιάννης Ζούνης-Μιχάλης Πατρικούσης (Subaru Impreza WRC STi) κινήθηκαν με ένα σταθερό ρυθμό, αποφεύγοντας τα προβλήματα σε μια αντικειμενικά δύσκολη ημέρα. Αντίθετα, άτυχοι στάθηκαν οι Λάμπρος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης (Mitsubishi Lancer EVO ΙX), οι οποίοι εγκατέλειψαν το σημερινό σκέλος ύστερα από έξοδο στη «Θήβα 1», και αργότερα οι Δημήτρης Ψύλλος-Κώστας Κόντος, που προδόθηκαν από την τουρμπίνα του δικού τους Mitsubishi Lancer EVO X στους πρώτους «Βωξίτες». Πάντως, τα δύο κορυφαία πληρώματα θα εκκινήσουν και πάλι στο αυριανό σκέλος, όπου το ενδιαφέρον θα είναι ακόμα πιο μεγάλο, καθώς στους ήδη συμμετέχοντες σε όλο τον αγώνα θα προστεθούν τα υπόλοιπα 19 πληρώματα για τη μάχη που θα δοθεί στο πρώτο loop ειδικών στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.



AutoBlog.gr

giannhs kon είπε...

Σάββατο 26 Μαΐου - Ημέρα τρίτη

08.38 - 10. Κλένια-Μυκήνες 1 17,41 km
09.45 - 11. Γυμνό 1 17,61 km
10.40 - 12. Κεφαλάρι 1 18,40 km
12.06 - 13. Ζήρεια 1 21,36 km
15.17 - 14. Κλένια-Μυκήνες 2 17,41 km
16.24 - 15. Γυμνό 2 17,61 km
17.19 - 16. Κεφαλάρι 2 18,40 km
18.45- 17. Ζήρεια 2 21,36 km

giannhs kon είπε...

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Μαΐου - Ημέρα τέταρτη

09.14 - 18. Άγιοι Θεόδωροι 1 19,42 km
09.45 - 19. Νέα Πίσσια 1 11,37 km
11.57 - 20. Άγιοι Θεόδωροι 2 19,42 km
12.28 - 21. Νέα Πίσσια 2 11,37 km
14.11 - 22. Power Stage 3,97 km
15.45 - Τερματισμός Λουτράκι

giannhs kon είπε...

Τις ειδικές στο Google Earth

http://www.acropolisrally.gr/GR/2012/spectators-2012/google-earth/

giannhs kon είπε...

F1 GP του Monaco

Σάββατο 26/5
Ελεύθερες δοκιμές: 12:00 - 13:00GR (OTE TV)
Κατατακτήριες δοκιμές: 15:00GR (OTE TV / WMOTORS LIVE)
Κυριακή 27/5

Αγώνας: 15:00GR (Alpha, OTE TV / WMOTORS LIVE)


Πρόκειται για τον πιο διάσημο αγώνα της Formula 1, αυτόν που όλοι οι πιλότοι θέλουν να νικήσουν. Χαρακτηρίζεται ως το στολίδι του Πρωταθλήματος και όχι άδικα.
Κάθε χρόνο, την εβδομάδα διεξαγωγής του αγώνα, το Monaco αποτελεί το σημείο συνάντησης του διεθνούς jet set, αλλά και των μεγάλων χορηγών που προσπαθούν να «κλέψουν» λίγη από τη λάμψη του αγώνα.
Oι στενοί δρόμοι και οι πολλές στροφές καθιστούν το συγκεκριμένο GP ως το δυσκολότερο του Πρωταθλήματος. Οι πιλότοι θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι καθ' όλη τη διάρκειά του, αφού το παραμικρό λάθος κοστίζει. Περιθώρια για προσπεράσματα δεν υπάρχουν και για τον λόγο αυτό καθοριστικό ρόλο παίζουν οι κατατακτήριες δοκιμές.
Όσον αφορά στα μονοθέσια, αυτά με το καλύτερο στήσιμο έχουν το πλεονέκτημα καθώς σε αυτόν τον αγώνα δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η δύναμη του κινητήρα. Κλειδί και η απόδοση των ελαστικών καθώς υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι ο αγώνας διεξάγεται σε δρόμους πόλης.

giannhs kon είπε...

Καλό ΣΚ σε όλους .Παίρνω τα βουνααααα

ΑΡΤ είπε...

Ο/Η GANG-MARKET είπε...

Προυπόθεση για άνοιγμα επιχείρησης:
-Μπαίνουν 10-20 πελάτες ημερησίως μέσα;Θέλω δήλωση φόρου εισοδήματος 40χ ετησίως,και καταβολή του ανάλογου φπα κύριε(είτε κουρείο έχεις,είτε μανάβικο) .Αν δεν σε συμφέρει κάνε κάτι άλλο .Αντε γειά.

Γνωστός-γνωστού πήγε Στοκχόλμη να ανοίξει σουβλατζίδικο.Είδε το μαγαζί το κράτος,έκανε εκτίμηση χώρου,κεντρικού σημείου,προηγούμενη επιχείρηση εκεί,και είπε:
40χ.ετησίως θα δηλώσεις ελάχιστο εισόδημα,και στο χρόνο θα δεχθείς λεπτομερή έλεγχο και άμεσο κλείσιμο επιχείρησης αν διαπιστωθούν παρατυπίες.Αν σε συμφέρει προχωράς.

25 Μαΐου 2012 3:10 μ.μ.
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τι εχεις ? μαγαζι στην ερμου ?
ρε δε με νοιαζει....40.000 ελαχιστο εισοδημα θα δηλωσεις αλλιως αντε γειααααα...

http://www.youtube.com/watch?v=1fTBjOl0lAc

και μετα αναρωτιομαστε γιατι πηρε η Χρυση Αυγη αυτα τα ποσοστα...

ΑΡΤ είπε...

Ντοκουμεντο....
στο παραπανω βιντεο βγαινει ενας πελατης απο ενα μαγαζι( ο μοναδικος ) και δεν εχει αποδειξη λιανικης πωλησης...
παρακαλουνται τα αρμοδια οργανα οπως φροντισουν για την παραδειγματικη τιμωρια του φοροφυγα....

ΑΡΤ είπε...

Ουαι υμιν Φαρισαιοι Υποκριτες....

michele είπε...

Καλημέρα,καλημέρα! Τρεχαμε παλιά..να προλάβουμε τις ειδικές στο Ακρόπολις,όταν ήταν πολυ σκληρό το ραλλυ..
Γεια σου ρε ΑΡΤ..ε ναι δεν γίνονται έτσι αυτα..

PS είπε...

Με αφορμή τισ δηλώσεις Λαγκάρντ.
«Μην περιμένετε οίκτο»
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Μαΐου 2012, 09:17


Χρησιμοποιώντας πρωτόγνωρα σκληρή γλώσσα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας για τους Έλληνες στην εφημερίδα Guardian, δηλώνει ότι τρέφει μεγαλύτερη συμπόνια για τα παιδιά της υποσαχάριας Αφρικής που δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή εκπαίδευση, παρά για τα Ελληνόπουλα που μαστίζονται από την φτώχεια στην Αθήνα.

Η κ. Λαγκάρντ στην ίδια συνέντευξη, που έχει τίτλο «Ηρθε η ώρα να πληρώσετε: Μην περιμένετε οίκτο» και την οποία σημειωτέον ακόμη και η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει ως «αντισυμβατική», προειδοποιεί ότι «ήρθε η ώρα της πληρωμής» για τους Έλληνες. Χρησιμοποιεί δε έναν όρο που εκπλήσσει: «Ήρθε η ώρα να γίνει απόσβεση της επένδυσης», λέει, εννοώντας προφανώς την χρηματοδότηση του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

«Όταν σκέφτομαι την Ελλάδα σκέφτομαι αυτούς που συνέχεια αποφεύγουν να πληρώσουν τους φόρους τους», συνεχίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ, προκαλώντας την ερώτηση της δημοσιογράφου αν σκέφτεται και αυτούς που προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς εργασία ή λειτουργικές δημόσιες υπηρεσίες. Σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις, απαντά ότι και αυτοί πρέπει να αλληλοβοηθηθούν σε συλλογικό επίπεδο και διευκρινίζει ότι εννοεί πως όλοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους.



Σε παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι τα όσα αναφέρεται μοιάζουν σαν να λέει στους Έλληνες και σε άλλους Ευρωπαίους ότι μέχρι σήμερα πέρασαν καλά αλλά έφτασε η ώρα να πληρώσουν η κ. Λαγκάρντ συμφωνεί: «Σωστά, ναι», απαντά.

Όπως ισχυρίζεται η επικεφαλής του ΔΝΤ, οι Έλληνες γονείς ευθύνονται για τα παιδιά τα οποία δέχονται τις επιπτώσεις της μείωσης των δαπανών. «Οι γονείς πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους», αναφέρει.
---
Μήπως οι δηλώσεις της περί πλουσίων που περνούν καλά και δεν πληρώνουν φόρους,έχουν κάτι κοινό με όσα προγραμματίζουν να κάνουν οι συριζαίοι;
Μήπως θυμάται κανείς ΠΡΙΝ υπογραφεί το μνημόνιο 1,τι έλεγε το δντ;Μήπως όταν είδε ότι έχουμε πρόβλημα,είπε "εισπράξτε φόρους από όσους ΔΕΝ πλήρωσαν ποτέ ως τώρα,για να ισοσκελισετε τον προυπολογισμό;"Και το πασόκ απάντησε "δεν ΘΕΛΟΥΜΕ,θα πάρουμε "ισοδύναμα μέτρα";και τα πήρε συνθλίβοντας τη μεσαία τάξη των μισθωτών και χαμηλοεισοδηματιών,οδηγώντας την αγορά σε πλήρη αποσύνθεση,1+εκ.ανέργους,αυτοκτονίες,κατάρρευση κάθε μετοχ.αξίας,στέρηση ουσιωδών δικαιωμ.σε υγεία,περίθαλψη κλπ,με γνώμονα ΜΟΝΟ το πώς ΔΕΝ θα πληρώσουν οι μπομπολαίοι,οι αλαφούζοι,οι μεγαλοτραπεζίτες και όσοι λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας;

PS είπε...

«Όταν σκέφτομαι την Ελλάδα σκέφτομαι αυτούς που συνέχεια αποφεύγουν να πληρώσουν τους φόρους τους», συνεχίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ,..." έτσι μας βλέπουν,και εμείς κοντεύουμε να αρχίσουμε εμφύλιο για το ποιός έφαγε και δεν πλήρωσε το λογαριασμό,και αν αυτός είναι ο γείτονας,ο παπάς της ενορίας,ο καντηλανάφτης,ο καλόγερος,ο ιδ.υπάλληλος των 400ε, ο δάσκαλος των 640ε στη Φολέγανδρο,ή αυτός που έκλεισε επειδή δεν είχε πιά με ποιόν να δουλέψει;

PS είπε...

Πολύ κοντινός γνωστός συγγενούς μου(που τον έκλεισαν τα φέσια,και κινδυνεύει να χάσει ακόμα και το σπίτι του)στον κλάδο της ένδυσης,του καυχιόταν ότι σε μια καλή μέρα,την καλή εποχή,έκανε τζίρο 6χ.ε ημερησίως(το % λιανικής στο ρούχο ξέρετε καλά πόσο είναι,μπορεί και 400%),και επίσης καυχιόταν,"εγώ κλέβω,δηλώνω 6χ ετησίως."Και επειδή ήξερε το ότι ζούσε με κάθε πολυτέλεια,τώρα βαράει εμφράγματα,και παρακαλάει "τον πιάσει κάποτε το σδοε",δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίδια βλέπετε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι και καλό Σ/Κ σε όλους.
Βλέπω γύρισε ο Κάρα (καλώστον) και άρχισε λίγο η πολιτική κουβέντα που είχε ατονήσει με τις σφαλιάρες στο ΧΑΑ. Σταθερός στις απόψεις του και καλά κάνει γιατί από κωλοτούμπες χορτάσαμε σ' αυτή τη χώρα.
Η ημέρα του Γιάννη Κον με το Ακρόπολις σήμερα αλλά και του GANG-MARKET με όσα ανέφερε πριν.
Δεν θα ξαναπώ τα ίδια τετριμμένα αλλά αυτοί που απορούν και σκίζουν τα ιμάτιά τους τώρα για τα ποσοστά των κομμάτων ας σκεφτούν μόνο πόσοι μισθωτοί και συν/χοι υπάρχουν στην χώρα, ποιοι πλήρωναν φόρους μέχρι τώρα, ποιοι ξαναπληρώνουν και μετά ας έρθουν να το συζητήσουμε ξανά.
Γα την κ. Λαγκάρντ, αν βάλουμε παρωπίδες... και γίνουμε κυνικοί... και σκεφτούμε την κατηγορία που ανήκει ο καθένας... και απομονώσουμε την φράση της «Όταν σκέφτομαι την Ελλάδα σκέφτομαι αυτούς που συνέχεια αποφεύγουν να πληρώσουν τους φόρους τους» θα μπορούσα να πω ΓΙΑ ΜΕΝΑ καλά τα λέει.
Και ο Φ. φυσικά καλά τα λέει για όσα έκανε το πασόκ. Και περιγράφει άριστα την κατάσταση στο 11.59.
Στον κύκλο μου λένε λίγο πολύ τα παρακάτω: 35-40 χρόνια δουλειάς, 60+ ετών, δεν έχω κρύψει τίποτα από εισόδημα άρα πλήρωνα όλους τους φόρους μου, ένα σπίτι ή μάλλον μισό (γιατί κάτι βρήκαμε από τους γονείς μας) και ένα αυτοκίνητο της σειράς απέκτησα και τώρα θα με πηδήξεις εμένα ΞΑΝΑ? Ε, όχι θα σε ΠΗΔΗΞΩ ΕΓΩ τώρα. Αυτό βλέπουμε να γίνεται μπροστά στα μάτια μας και όλα τα άλλα είναι παραφιλολογία.

PS είπε...

Ε λοιπόν Πάνο αφού ο σαμαράς λέει σήμερα«Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα»
Και η Rass δίνει « Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 2,2% σε νέα δημοσκόπηση…
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Μαΐου 2012, 12:29
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η ΝΔ, με διαφορά 2,2% από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Rass για την Metro Weekend.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 23,6% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 21,4%, ΠΑΣΟΚ 13,1%, ΔΗΜΑΡ 6,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,8%, ΚΚΕ 4,8%, Χρυσή Αυγή 3,8% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 16,3%. ¨»
Ας κάνουν τότε κυβέρνηση με το πασόκ στις 17/6 για να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ μια και καλή.Δεν πάει άλλο.
Να δώσουμε και μετοχές για να πληρώσουμε ,οι μονίμως βλάκες τα ,ΕΠΙΠΛΕΟΝ του ήδη παρακρατηθέντος 3.500e ,1600ε φόρο στην εκκαθάριση + 600e έκτακτη εισφορά,για να «ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ». Καλό μεσημέρι.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τώρα Νταλάρες Ρώσσοι Αμερικάνοι ΟΛΟΙ μαζί φωνάζουν για τις συνέπειες της εξόδου της χώρας από Ευρώ και Ε.Ε. Ας σκεφτούν καλά πρώτα που οδήγησαν την χώρα (και με την ανοχή τους), μια χώρα βέβαια που ήθελε και θέλει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αλλαγές... αλλά τότε αφού ήθελαν μνημόνια κλπ γιατί άφησαν τις ελληνικές κυβερνήσεις να κάνουν ότι ήθελαν αυτές με τα μέτρα και δεν επέβαλαν (αφού μη γελιόμαστε έχουν την δύναμη) τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν προς την σωστή κατεύθυνση? ΔΙΚΑΙΗ φορολογία και διαφθορά. Τίποτα άλλο. Και θα το λέω μέχρι να πεθάνω. Το μεγάλο Δημόσιο κλπ που κάθε μέρα διαβάζω είναι για τα μικρά παιδιά. Γαλλία και Σουηδία έχουν πολύ μεγαλύτερο. Το διεφθαρμένο Δημόσιο όπου έτρωγε ο καθένας όπου μπορούσε μάλιστα, δεν υπάρχει έξω και υπάρχει ΕΔΩ. Κυρίως γιατί τους άφηναν οι από πάνω, για να τρώνε τα χοντρά ΑΥΤΟΙ ανενόχλητοι.
Και ο συμπαθής κύριος Δοξιάδης (χθεσινό κύριο θέμα) που μας προτρέπει (κυρίως) να μην ψηφίσουμε τα κόμματα της ψεύτικης ελπίδας και να μην τραβήξουμε την σκανδάλη τι προτείνει? Να το αφήσουμε πάνω στο τραπέζι όπως έλεγε εκείνος ο γελοίος και να οδεύσουμε προς την καταστροφή με το παλιό σκηνικό? Να συνεχίσουμε να είμαστε πειραματόζωα, (σε λίγο δεν θα είμαστε οι μόνοι βέβαια) να οδηγηθούμε προς το βέβαιο ΑΔΙΕΞΟΔΟ αυτής της πολιτικής , να συνεχίσει ο ίδιος εργασιακός μεσαίωνας για τα παιδιά μας κυρίως, να βλέπουμε καθημερινά δεκάδες αυτοκτονίες για να είμαστε τα καλά παιδιά?
Να συνεχίσουν οι μισοί Έλληνες να ζουν στη σκιά (φορολογικά) και στην παρανομία και να γελάνε πίσω από την πλάτη των άλλων μισών?
Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι αυτό θα αλλάξει αν ψηφίσουμε του "άλλους". Όμως το παλιό σκηνικό δεν πείθει πλέον κανέναν.
Ήρθε λοιπόν η ώρα για να πέσουν οι μάσκες. Αρχές Ιουνίου ΟΛΟΙ ΚΑΘΑΡΟ πρόγραμμα ΜΙΑΣ σελίδας (όχι φυλλάδια ολόκληρα μπερδεμένα) και να περιγράφουν σε λίγες γραμμές τι θα γίνει με οικονομία-μνημόνιο, εργασιακά, ορυκτό πλούτο, εθνικά θέματα, μεταναστευτικό. Με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599 από κάτω ότι θα παραιτηθούν σε 6 μήνες αν δεν καταφέρουν να τα τηρήσουν όλα όσα γράφουν. Τόσο "δύσκολοι" και απαιτητικοί πρέπει να είμαστε γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.
Το καλύτερο? Ανεξαρτήτως αποτελέσματος και κυβέρνησης που θα σχηματιστεί να ενωθούν όλοι και να πάνε έξω σαν μια γροθιά για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για την χώρα, αλλά αυτά είναι επιστημονική φαντασία για την Ελλάδα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Φ. από βδομάδα θα γράψω και τα δικά μου νούμερα σε φόρους (οικογενειακό και πετσοκομένο βέβαια), για την ώρα δεν έχω τολμήσει να τα βάλω στο πρόγραμμα για να μην πάθω κανένα εγκεφαλικό.
Μετά όσοι φωνάζουν ας έρθουν να συγκρίνουμε τους φόρους που πλήρωσε ο καθένας μας με τα εκκαθαριστικά ανά χείρας βέβαια και είμαι από κάτω να το βουλώσω δια παντός.
Αυριο θα είναι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και ακούω για εκπλήξεις από την MRB για λογ/σμό της realnews.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα σε ολους
μικελε θελω να αναφερθω στο χθεσινο αρθρο το οποιο για μενα ηταν για φοιτητες των πολιτικων επιστημων της παντειου και οχι για πολιτες.αλλο να γραφουμε απλα για τον ανθρωπινο λογο που οι πολιτες ψηφησαν οπως ψηφησαν στις εκλογες και αλλο να αναδειξουμε τον πραγματικο ανθρωπινο λογο.
οι πολιτες βλεπουν την ζωη τους σε ενα αδιεξοδο δρομο,περιμενουν να ακουσουν ενα σχεδιο αληθειας για το μελλον και οταν γυρνουν το κεφαλι τους στην κοινωνια βλεπουν συνανθρωπους τους με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και με θαρρος να πηδανε απο τον ογδοο,να κοβουνε τις φλεβες τους και να μην χρειζουν ψυχιατρικης βοηθειας αλλα βοηθειας επιβιωσης.αρα οταν αναφερονται στους πολιτες να σκεφτονται οτι ειναι ανθρωποι και οχικαρικατουρες απο υπεροχα κατα τα αλλα κομικς που φτιαχνει ο κυριος δοξιαδης...
οσο για την σκανδαλη εγω μικελε και υπολοιποι φιλοι πιστευω οτι πατηθηκε απο τους πολιτες την 6 μαιου και η σφαιρα εχει φυγει απο την θαλαμη ανεξαρτητα απο τι θα γινει στις επομενες εκλογες.
υπεροχο το αρθρο σου στο χαλανδρι μικελε και αυτη την φορα πιο ευκολα αναγνωσιμο απο τους πολλους.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τελειώνω με κάτι ωραίο που άκουσα.

Αφήστε ρε σεις έξω τον Άκη και την σύζυγο για να κινηθεί λίγο η αγορά που έχει καταρρεύσει!!!

Αυτό το τραπεζάκι εισόδου που κάνει όσο ένα ετήσιο εισόδημα καλοπληρωμένου μισθωτού... εδώ μου έχει κάτσει.
Αμ' το άλλο το μάρμαρο? Λίγο πιο κάτω από το ετήσιο της κόρης μου πέρσι (για φέτος δεν το συζητάμε γιατί είναι άνεργη εδώ και 20 μέρες).
Καλό μεσημέρι. Φτάνει τόσο. Μετά από μια βδομάδα πάλι ίσως.

PS είπε...

Κλείνω κι εγώ:
Μεϊμαράκης: Όλο το νοσηρό σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΝ : ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ , ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ...

ΚΑΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΜΕΝΗ ΣΕ ΛΙΓΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ...
---Πύκνωσαν τα σύννεφα, έρχεται μπόρα.»Δικτατορία του προλεταριάτου» προβλέπω αν βγει ο σύριζα, η αιώνια σαπίλα κάτι παραπάνω θα γνωρίζει για να πηγαίνει προς τα κει.Άρα, ώρα να την κάνουν μερικοί-μερικοί.

Γεράκι είπε...

Καλησπέρα σας..έχουμε όλες τι δυνάμεις να τα καταφέρουμε με δικαιοσύνη κ την απλη εφαρμογή των νόμων...Χρειαζόμαστε ανθρώπους καθαρους να κάνουν την βρώμικη δουλεια...νομίζω τα πράγματα ειναι υπερβολικα απλα αγαπητοι φίλοι μου..αλλα εμεις έχουμε μάθει να ζουμε συντεχνιακα..καχύπτοτα..συνωμοσιακα..κτλ...

ο dwk είπε...

Καλημέρα σας
«νομίζω τα πράγματα είναι υπερβολικά απλά αγαπητοί φίλοι μου..αλλά εμείς έχουμε μάθει να ζούμε συντεχνιακά..καχύποπτα..συνωμοσιακά..κτλ...»
Πες τα hawk!
… και να μας φταίνε ΟΛΟΙ οι ΑΛΛΟΙ !
… και να λαϊκίζουμε ασύστολα !

michele είπε...

Επεστρεψα και σας διαβασα.Συμφωνω σε πολλα.Bebakos ο Δοξιαδης γραφει απο τη δικη του σκοπια,σαν καθηγητης το χει το δασκαλιστικο,κατι σαν το Βενιζελο ενα πραγμα.Λεει και πολλα σωστα ομως.Εγω που παρατηρω τις λεπτομερειες παρακολουθω προσεκτικα τους "αλλους" που λεει κι ο Πανος.ΤΟ ΦΟΡΟ 1% επι του τζιρου,κατι για φορο στους πανω απο 50.000 σε ΜΗ μισθωτους( ποσοι ειναι αυτοι) κλπ κλπ.Μαθητευομενοι μαγοι ειναι κι αυτοι τωρα ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΟΥΝ το προγραμμα..
Η MRB στη REAL NEWS Πανο,δινει 23,3 στη ΝΔ,22% στο Συριζα,12,6 στο ΠΑΣΟΚ και παραστασης νικης στην ΝΔ.
Χαιρετιζω και τον ποιητη dwk που ..επανεμφανιστηκε κι αυτος!!

michele είπε...

Αυριο στο Πρωτο θεμα απο ΑLCO:
ΝΔ 24,8%
ΣΥΡΙΖΑ 22,2%
ΠΑΣΟΚ 13,5%
ΑΝ.ΕΛΛ. 6,2%
ΚΚΕ 5,4%
ΧΡ.ΑΥΓ. 4,5%
ΔΗΜΑΡ 4,5%
ΜΑΝΟΣ-ΤΖΗΜ 2,7%
ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ειναι αυτο.

ο dwk είπε...

Καλησπέρα Michele.
Έχεις δημοσκόπηση από το αυριανό Βήμα;
…και αν έχεις ενεργό site με στοίχημα για τις εκλογές.
Και είπαμε:
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την ΧΑΑτάση …

ο dwk είπε...

(...έχω bwin και betoto)

michele είπε...

Δεν εχω ΒΗΜΑ ακομα, αυτες οι δυο εδειχναν ελαφρο προβαδισμα ΝΔ χτες νομιζω,για πες..

ο dwk είπε...

Βλέπουν για πρώτο:
ΝΔ 1,80
ΣΥΡΙΖΑ 1,90
ΠΑΣΟΚ 9

michele είπε...

H Unibet NΔ 1.60
ΣΥΡΙΖΑ 2.10
ΠΑΣΟΚ 18

ο dwk είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=p-3Xz4Ri-GA&feature=related

ΑΡΤ είπε...

Δημοσθενηηηηη...που εισαι ?
κοιτα να δεις τι παθαινω ρε φιλε....
μιλαω στο b/n με τον Γιωργο απο Κρητη για τραγουδια και πεφτω πανω στη Μαρινα παλι...

http://www.youtube.com/watch?v=WUtuv5XBUGI

Αααααχχχχ Μαρινα...

ο dwk είπε...

ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ ..¨:)

MARINA είπε...

Ελα Αλέκοοοο
είχα πάρει κάποια κιλάκια και ο Μικές μου την είπε γι'αυτό κι εγώ αποφάσισα να αλλαξω εμφάνιση.
και δεν του ξαναμιλάω του γουρσούζη μέχρι να μου ζητήσει συγνώμη.

δημοσθενης είπε...

αχ χαχα με αανακαλυψατε βλεπω

δημοσθενης είπε...

αχχχ Αλεκο

michele είπε...

Ti κομψη που εγινες Μαρινααα...αχχ

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα μικελε
ξερεις πολυ καλα οτι με την σκεψη που εκανα για την σκανδαλη που εγραψε ο δοξιαδης δεν εννοουσα τον τσιπρα ως σφαιρα.μην τρελλαθουμε τελειως.οταν ειπα οτι ο κοσμος πατησε σκανδαλη λεω το εξης
την επομενη των εκλογων
ΦΑΠ 2010 300000 ΑΤΟΜΑ
ΦΑΠ 2011 2000000 ΑΤΟΜΑ
ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΕΗ 4500000 ΑΤΟΜΑ
ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ 750000 ΑΤΟΜΑ
ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 1600000
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΝΩ 50000
ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 2011
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩ ΑΝΩ 2000
ΚΥΒΙΚΩΝ αυτο δεν ειναι σιγουρο
με εισοδηματα κατω απο 20 εως 60%
οτι και κυβερνηση και να βγει και με 180 βουλευτες αν δεν υπαρχει σχεδιο και οχι γενικολογα θα υπαρξει προβλημα χοντρο.η ΝΔ εχει την μπαλλα στην περιοχη της και την πεταει στην κερκιδα.φταιω εγω μετα που τα απλα και ξεκαθαρα που λεω ακουγονται τοσο αριστερα

michele είπε...

Kαλησπερα Bebakos,καλα το ειπες "ακουγονται" αριστερα.Ολα αυτα εχουν συμβει και συμβαινουν,το θεμα ειναι οτι η προπαγανδα ειναι και αυτην αντιμαχομαι εγω,οτι ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ θεωρηθηκαν απο πολλους,ως φιλελευθερη πολιτικη ( του Πασοκ).Μα ο φιλελευθερισμος θελει το ακριβως αντιθετο.Χαμηλη φορολογια και επενδυσεις.Ειναι σαν κι αυτο που λεμε χρονια περι "προοδευτικης αριστερας".Το πιο ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ κομματι της κοινωνιας δηλ.
Κατα τα αλλα ουτε μισο % αδικο δεν εχεις.

michele είπε...

Oσο αφορα τη ΝΔ κυριως αλλα και το ΠΑΣΟΚ θελουν ΑΜΕΣΟ επαναπροσδιορισμο του τι πρεσβευουν και ΑΠΟΚΟΠΗ απο το αμαρτωλο παρελθον.( Το πασοκ θελει κι αλλα πολλα,καθως οτι παρασιτικοτερο ειχε βρισκεται τωρα στις ταξεις του Συριζα).

Ανώνυμος είπε...

γιαυτο και το προγραμμα του αλεξη ειναι τοσο ξεκαθαρο,σαν την καθαριοτητα στο βιλλαμπαχο.κριμα γιατι εχει δυο τρια καλα στελεχη οικονομικα.το πασοκ εχει τελειωσει μικελε δεν γινετε να ξαναδημιουργηθει με βαγγελη εχει κανειεγκληματα ο ανθρωπος.

michele είπε...

Αν δεν βρεθει καποιος να το "ξαναφτιαξει" θα του φαει το χωρο ο Αλεξης που εν τω μεταξυ θα μετατραπει σε σοσιαλδημοκρατη

Ανώνυμος είπε...

ο θεοδωρακης διαφημιζει οικονομικο ντιμπειτ αυριο.
ο αλεξης καλα το εχει ξεκινησει λογω της αρχικης σφαλιαρας στην πρωτη εμφανιση του αλλα οπως λεει και ο γεωργιου ο γιγαντας απο κοκο τιποτε.θελω να δω αν τηρησει την προσωπικη δεσμευση ο δραγασακης για το προγραμμα των 100 ημερων που θα παρουσιασει πριν τις εκλογες.εκει πιστευω θα ξεγυμνωθει αλλα τι απαντησεις θα λαβει δεν ξερω

michele είπε...

H προσδοκια του αγανακτισμενου κοσμου ,περιμενει πολλα απο τον Συριζα.Ενα σαφες οτι δεν μπορει να τα δωσει.Γι αυτο ξεκινησε με μια "αναπροσαρμογη" του προγραμματος.Θα ηθελα να τον δω πρωτο κομμα,αν η κατασταση δεν ηταν τοσο δραματικη.

Γεράκι είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γεράκι είπε...

Σήμερα βγήκα με φίλους (ζευγαρια) απο το δημόσιο..δυστυχώς η κουβέντα πήγε στα πολιτικα..ισως να μας άκουσε όλη η καφετέρια (η αλλη πλευρα..χαχα)..ενδεικτικές ατάκες..
Ας ψοφήσουν οι γέροι, εγω έχω οικογένεια να ζήσω
Μας ζηλευετε κ έχετε κακια απέναντι μας..ας μπορουσατε να μπαινατε κ εσεις μέσα
Πραγματι υπάρχουν πολλοι μεσα που κάθονται κ δεν κάνουν απολυτως τπτ αλλα έχουν οικογένειες - γιατι να απολυθουν?
Ψήφισαν Τσίπρα..διαφωνουν βασικα μαζί του..αλλα μαντέψτε για ποιο λόγο θα τον ξαναψηφίσουν...

michele είπε...

Ειπαμε,Hawk το συστημα Πασοκ μετακομιζει να κανει παρεα με τις συνιστωσες..

Ανώνυμος είπε...

θα τον ξαναψηφησουν γιατι μιλησε για 100000 προσληψεις οποτε δεν τους ακουμπαει.οποιος δημοσιος μιλαει ας κοιταει το νουμερο της ανεργειας που αφορα τον ιδιωτικο τομεα

Γεράκι είπε...

bebako..ιδιωτικός τομέας? τι ειναι αυτό? αλλη ατακα...
Επειδή δηλ εσεις υποφέρετε πρεπει κ εμεις να περάσουμε το ίδιο (δεν ειπωθηκε έτσι ακριβώς αλλα έμμεσα)..βεβαια να δηλώσω οτι ειναι απο τους δημόσιους που πραγματικα δουλευουν αφου έχουν περάσει απο τον ιδιωτικο κ ειναι σχετικά φρέσκοι..αλλα κατανοω..μετα απο πολλα χρόνια προσπάθειας να μπεις μέσα κ να ακους οτι παίζει η πιθανότητα απολυσης..θολώνει το μυαλό σου..

Γεράκι είπε...

Τεσπα..φαυλος κύκλος..απουσιαζει η αποτελεσματικη κ με όραμα πολιτικη ηγεσία άρα τα αδιέξοδα θα είναι συνέχεια μπροστά μας..

Ανώνυμος είπε...

συγνωμη hawk εννοουσα πρωην ιδιωτικο τομεα.θα σου απαντησω ομως στο ιδιο στυλ.πιθανοτητα απολυσης στο δημοσιο αλλη ατακα
δεν τα εχουμε με τον κοσμο που δουλευει στοδημοσιο αλλα με το τροπο λειτουργειας και ελεγχου.ειναι σαν το ζητημα των μεταναστων,και εμεις την δεκαετια του 50'60 πηγαμε στην αμερικη αυστραλια και αλλου αλλα υπηρχαν κρατικοι μηχανισμοι που εθεταν απο την αρχη τους κανονες.εδω κανονες δεν υπαρχουν γιατι οι δημοσιοι ειναι τα πελατακια των κομματων

Money είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=ho0venhOZ1c&feature=player_embedded

Γεράκι είπε...

άσε φίλε μου..σαπίσαμε όλοι μας..ξεκίνησε απο το κεφάλι κ έφτασε μέχρι την ρίζα..ποιος έχει την δύναμη να κόψει το πρόβλημα απο την ρίζα..ενας ηγέτης..ο οποιος όμως δεν υπάρχει..τουλάχιστον δεν τον βλέπω..καλο βράδυ..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα. Εγώ θα μιλήσω ελεύθερα γιατί δεν αισθάνομαι δημόσιος, με "μετακόμισαν" εκεί μετά από 22 χρόνια ούτε μπήκα με "μέσο". (έδωσα εξετάσεις τον Μάη του 81 και μπήκα σε θυγατρική της Εθνικής). Απολύσεις να γίνουν όπου χρειάζεται, υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν και για άλλους που μας "δουλεύουν" και παίρνουν τα ίδια λεφτά, τώρα για προσλήψεις 100.000 αστεία πράγματα, προεκλογικά κόλπα είναι αυτά αλλά ποιοι είναι οι πρώτοι διδάξαντες? Είπαμε θα τα λέμε ΟΛΑ. Όπως και οι βλακείες του Μπαλάφα με τους εξοπλισμούς, αλλά τα ίδια δεν πρεσβεύει και η Ντόρα ας πούμε? Συνήγορος του διαβόλου τώρα: Με τόσους εξοπλισμούς τα τελευταία χρόνια δεν έπρεπε να είμαστε αστακοί και να μην χρειαζόμαστε νέους? Τι έγιναν όλα αυτά που αγοράσαμε και χρεωθήκαμε χώρια οι μίζες βέβαια?
Και κάτι που τώρα θυμήθηκα και ήθελα από καιρό να πω αλλά δεν "καθόταν". Ερώτηση: Συνδικαλισμός. Επειδή ειπώθηκαν πολλά, αλλά πάντα με μια δόση ίσως υποκρισίας. Πως τόσα χρόνια δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και ξαφνικά μέσα σε δυο μόλις χρόνια τον έκαναν ρόμπα? Αλοιφή στην κυριολεξία. Τα βλέπω από μέσα, οι συνδικαλιστές είναι πλέον ένα μάτσο ταπεινωμένα ανθρωπάκια. Απεργίες, καταλήψεις, πορείες, απειλές κλπ και όμως ΟΛΑ όσα ήθελαν τα πέρασαν. Πως έγινε ΤΩΡΑ αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν πριν? Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας λοιπόν, ΞΕΡΟΥΜΕ ποιοι τον δημιούργησαν και ποιοι τον διατηρούσαν όσο διάστημα τους ήταν χρήσιμος.

Κατά τα άλλα υπέροχη βραδιά, λίγο ψάρεμα (κάτι έγινε... δεν έχω παράπονο μεταξύ 7.30- 09.00) και ίσως επαναληφθεί αύριο.

michele είπε...

Μεγαλες αληθειες Πανο..μαζι με το ψαρεμα,καλογαφωτα ..χαχα

Ανώνυμος είπε...

παιδια hawk και πανο δεν σας ξερω αλλα κλεισατε με ολη την αληθεια στα τελευταια μυνηματα σας.ολοι ψαχνουμε να εμφανιστει το καινουργιο.εγω παροτρυνω τον μικελε.
καλο βραδυ σε ολους σας
μου γεμισατε με πολυ καλη παρεα το βραδυ μιας και ο πραγματικος μπεμπακος κοιματε απο τις 9.

michele είπε...

Παλι καλα που κοιμαται ο..ξενυχτης.Αλλα αμα κοιμαται απο τις 9,σκουρα τα βλεπω τα πραγματα τη νυχτα..χεχε

Γεράκι είπε...

Ωραιο ΤΚ..κλασσικό..μαζί σου Πάνο..να τον χαίρεσαι τον μπεμπη οσο πιο μπορεις..παροτρύνεις τον μικελε?..δηλ με άλλα λογια το κόμμα ή ρευμα που ξεκίνησε απο ένα blog κ άλλαξε ρου της ελληνικής ιστορίας?Αντε να το δουμε κ αυτο..προλαβαίνουμε να κάνουμε σύσταση?Καλο σας βράδυ παιδια..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καληνύχτα σε όλους τους φίλους και καλό ξημέρωμα. Λίγο σας πρόλαβα αλλά ήταν καλή η παρέα σας.

michele είπε...

Χαχα λες να αλλαξουμε τον ρου της ιστοριας?? μπα ας ανταλλαξουμε τις εμβριθεις αναλυσεις μας,αυτο ειναι που χρειαζομαστε..καλο ξημερωμα σε ολους!