Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                     Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online..

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ και ΑΡΘΡΟ:
Τι είναι το ευρω-ομόλογο...

Γραφημα 9 μηνων που εμπεριεχει την εκρηκτικη ανοδο Ιανουαριου-Φεβρουαριου ,ενα bear market rally ,το τελος του οποιου σηματοδοτησε τη συνεχεια της πτωτικης κινησης .3 σημαντικα σημεια: Η πτωτικη γραμμη τασης Τ ,η γραμμη λαιμου D και το καναλι ΚL μεσα στο οποιο διενεργειται η κινηση του δεικτη απο τα υψηλα των 847,63 μον.
Ειναι σαφες οτι εαν η γραμμη Τ αποτελεσει στηριξη για το δεικτη,κατι που θα το δουμε στις αμεσως επομενες συνεδριασεις,θα επιχειρηθει η εισοδος του δεικτη εκ νεου στο καναλι KL και η επαναπροσεγγιση της γραμμης D στο επιπεδο των 620 μον.Μια πρωτη ενδειξη θα αποτελεσει η διασπαση του κμο 12 ημ στις 530 μον και η υπερβαση των 555 μον που θα σημανει και την αμεση επαναφορα εντος του καναλιου.
Σε αντιθετη περιπτωση θα εχουμε διολισθηση του δεικτη πανω στην πτωτικη γραμμη τασης μεχρι τις 480 μον για το επομενο διαστημα.
..................................................................................................................................................................



Της Ελευθερίας Αρλαπάνου και του Κώστα Τσαχάκη
Η «ΗτΣ» επιχειρεί μια ανάλυση στο ιδιαίτερα σύνθετο αυτό θέμα, που πολλοί στην Ελλάδα σπεύδουν να θεωρήσουν «πανάκεια» εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, παραβλέποντας όμως ουσιαστικές παραμέτρους και κυρίως ότι σε κάθε περίπτωση, ακόμη και εάν αύριο εκδιδόταν το ευρω-ομόλογο με τις καλύτερες προϋποθέσεις, η χώρα δεν θα μπορούσε να αποφύγει πολυετή δημοσιονομική κηδεμονία από την Ε.Ε.
Τι είναι το ευρω-ομόλογο;
Στην ιδανική του μορφή του το ευρω-ομόλογο θα ήταν το μέσο για να εξυπηρετείται συλλογικά το ευρωπαϊκό χρέος. Δηλαδή, με την έκδοσή του θα έμπαινε τέλος στις εκδόσεις εθνικών κρατικών ομολόγων στην Ε.Ε. και ο δανεισμός των κρατών θα γινόταν με ευρω-ομόλογα, τα οποία θα εγγυώνται από κοινού τα 17 κράτη - μέλη. Με την υιοθέτησή τους θα μπορούσε να δημιουργηθεί η δεύτερη σε μέγεθος, μετά την αμερικανική, παγκόσμια αγορά ομολόγων, η οποία ιδανικά εξαιτίας του μεγέθους της και της ρευστότητάς της θα διασφάλιζε σχετικά χαμηλά επιτόκια δανεισμού.
Γιατί κάτι τέτοιο δεν συναντά ευρεία συναίνεση στην Ευρώπη;
Βασικός πολέμιος της συλλογικοποίησης του ευρωπαϊκού χρέους με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω, αλλά και με άλλους λιγότερο ριζοσπαστικούς τρόπους, παραμένει η Γερμανία, η οποία θα πρέπει να υποστεί ακριβότερο δανεισμό από αυτόν που απολαμβάνει σήμερα για να μπορούν να εξυπηρετούν φθηνότερα το χρέος τους οι πιο προβληματικές οικονομίες: Η κοινή εξυπηρέτηση όλων των δανείων των κρατών - μελών, εάν εκδιδόταν αύριο ευρω-ομόλογο, θα ενσωμάτωνε μεγαλύτερο επενδυτικό κίνδυνο από αυτόν που αποδίδουν σήμερα οι επενδυτές στη Γερμανία. Το 2011 το δημόσιο χρέος των κρατών της Ευρωζώνης ήταν 8,2 τρισ. ευρώ και αντιστοιχούσε περίπου στο 87% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, που σημαίνει πρακτικά ότι εάν αύριο εκδιδόταν ευρω-ομόλογο θα ζητούσε την εξυπηρέτηση χρέους που θα ήταν πολύ υψηλό, κάτι που θα αποτυπωνόταν στο κόστος δανεισμού της. Το 2012 τα ποσά αυτά αυξάνονται καθώς διογκώνεται ο κρατικός δανεισμός στις χώρες του ευρώ, ενώ το ευρωπαϊκό ΑΕΠ συρρικνώνεται. Παλαιότερη μελέτη του Ινστιτούτου Ifo υπολόγιζε έως και 47 δισ. ευρώ το ετήσιο κόστος για τη Γερμανία από την αύξηση του κόστους δανεισμού της με το ευρω-ομόλογο. Παράλληλα, η κεντρική γραμμή της γερμανικής πλευράς στο ζήτημα αυτό είναι ότι με τη συλλογικοποίηση του ευρωπαϊκού κρατικού χρέους θα δημιουργηθούν αντικίνητρα δημοσιονομικής εξυγίανσης για τα... απείθαρχα κράτη. Όπως άλλωστε έχει πει κατά καιρούς και ο Β. Σόιμπλε πρακτικά το ευρω-ομόλογο θα μεταλλάξει την Ευρώπη σε μια ένωση χρεών, με μεγαλύτερο κόστος για τις εύρωστες οικονομίες.
Τι είναι τα «έργο-ομόλογα»;
Ένα χρηματοοικονομικό εργαλείο που θα τεθεί σε εφαρμογή για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης έργων υποδομής στην Ε.Ε., κατ' επέκταση και σε έργα ελληνικού ενδιαφέροντος, η οποία όμως δεν έχει άμεση σχέση με τη συλλογική εξυπηρέτηση χρέους μέσω ευρω-ομολόγων. Στην πιλοτική τους φάση θα χρηματοδοτηθούν από 230 εκατ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων για 5 - 10 έργα, με στόχο σε συνδυασμό με την κεφαλαιακή ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, να κινητοποιηθούν πολλαπλάσιες επενδύσεις, έως και 4,6 δισ. ευρώ.
Οι υπέρμαχοι...
Οι υπέρμαχοι του ευρω-ομολόγου υποστηρίζουν ότι με τη λύση αυτή οι χώρες της Ευρώπης θα ενώσουν τις οικονομικές τους δυνάμεις και θα μειώσουν δραστικά το κόστος δανεισμού στις πιο αδύναμες οικονομίες, δίνοντας ουσιαστική διέξοδο από το φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων-χρεών στον οποίο είναι εγκλωβισμένος αυτή τη στιγμή, κυρίως ο ευρωπαϊκός νότος. Σύμφωνα με την ίδια σχολή με δεδομένο ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα χρέη στην Ευρώπη είναι κατά μέσο όρο χαμηλότερα από εκείνα των ΗΠΑ θεωρητικά το κόστος δανεισμού μέσω των ευρω-ομολόγων θα μπορούσε να αποδειχθεί χαμηλότερο από των αμερικανικών κρατικών τίτλων.
Οι αγορές...
Η κατάσταση στην Ευρώπη, στην παρούσα φάση, είναι εξαιρετικά ανησυχητική για τις αγορές, ιδίως υπό το βάρος των εξελίξεων στο ελληνικό «μέτωπο». Πριν από περίπου ένα χρόνο, η S&P είχε προειδοποιήσει πως θα τοποθετούσε ένα πιθανό ευρω-ομόλογο στη μη επενδυτική διαβάθμιση «CC». Εάν έχουμε ένα ευρω-ομόλογο εγγυημένο κατά 27% από τη Γερμανία, 20% από τη Γαλλία και 2% από την Ελλάδα, η αξιολόγησή του θα ήταν εκείνη του αδύναμου κρίκου, δηλαδή της Ελλάδας, διεμήνυε ο ξένος οίκος, αποτυπώνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, πως η διάθεση κεφαλαίων σε ένα τέτοιο εγχείρημα θα περάσει από πολλές Συμπληγάδες.
... και η Ελλάδα
Αντιθέτως με ό,τι υποστηρίζουν πολλοί πολιτικοί στη χώρα το ευρω-ομόλογο για την Ελλάδα, αν και θα αποτελέσει ουσιαστική ανάσα, δεν μπορεί να αποδειχθεί εκ των πραγμάτων πανάκεια και «συγχώρεση» των χρεών μας και των υποχρεώσεων προσαρμογής. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να χαρίσει στην Ελλάδα και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του Μνημονίου φθηνό δανεισμό, χωρίς ανταλλάγματα, στην καλύτερη περίπτωση δημοσιονομική κηδεμονία τουλάχιστον για μια δεκαετία και φθηνή εξυπηρέτηση του χρέους μόνο κατά ένα μέρος, στην πιο ακραία παροχή εμπράγματων εγγυήσεων, κρατικού χρυσού ή ακόμη και υποδομών. Ακόμη όμως και στην ιδανική περίπτωση που η Ε.Ε. αποδεικνυόταν, υπό το βάρος της κρίσης και των ανεξέλεγκτων επιπτώσεων, εξαιρετικά αποφασιστική και συναινετική να αναλάβουν οι πλούσιες χώρες κόστος για να «ξελασπώσουν» με πιο ρηξικέλευθους τρόπους όπως είναι η άμεση συλλογικοποίηση του χρέους τους αδύναμους κρίκους, η λιτότητα στη χώρα και η άσκηση σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής θα είναι μονόδρομος. Σε μια τέτοια περίπτωση θεωρείται περισσότερο από βέβαιο πως οι ρήτρες πρόσβασης στον πιο ευνοϊκό δανεισμό μέσω ευρω-ομολόγων θα ήταν εξαιρετικά αυστηρές, που σημαίνει πρακτικά απόλυτη δημοσιονομική εξυγίανση σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τέτοιου τύπου εργαλεία.
Εναλλακτικές μορφές ευρω-ομολόγου
Με δεδομένη την κάθετη στάση των Γερμανών, αλλά και άλλων χωρών που δεν βλέπουν με καλό μάτι την αύξηση του κόστους δανεισμού των εύρωστων οικονομιών προς όφελος των «δημοσιονομικά απείθαρχων», για καθολική συλλογικοποίηση του ευρωπαϊκού χρέους, στο τραπέζι της Ε.Ε. έχουν πέσει πολλά σενάρια. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:
Η πρόταση Γιούνκερ - Τρεμόντι για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους που θα μπορεί να εκδίδει ευρωπαϊκά ομόλογα (E ? Bonds) έως το ποσό που αντιστοιχεί στο 40% του ΑΕΠ της κάθε χώρας, το οποίο προβλέπει επίσης υψηλό κόστος ανταλλαγής των υφιστάμενων κρατικών ομολόγων με τα νέα E- Bonds, όταν οι τιμές των υφιστάμενων είναι πιεσμένες από τις αγορές.
Προτάσεις της Κομισιόν σύμφωνα με τις οποίες οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν -για παράδειγμα- να δανείζονται χρήματα μέσω ευρω-ομολόγων που θα εγγυώνται από κοινού τα κράτη - μέλη έως ένα όριο, για παράδειγμα το 60% του χρέους τους, ποσοστό που είναι εντός των ορίων για το χρέος που θέτει η Συνθήκη του Μάαστριχτ. Εναλλακτικά τα ευρω-ομόλογα θα μπορούσαν να υποστηρίζονται από περιορισμένες εγγυήσεις που θα δίνουν οι «17», ενώ η ποιότητά τους θα μπορούσε να ενισχυθεί με την παροχή και εμπράγματων εγγυήσεων, όπως αποθεματικών χρυσού ή μελλοντικών εσόδων από φόρους.
Μια μελέτη για τα ευρω-ομόλογα που έχει σημαντική απήχηση στη διαμόρφωση των διαφόρων μοντέλων είναι εκείνη του think tank, Bruegel. Σύμφωνα με την πρόταση Bruegel τα νέα ευρω-ομόλογα θα διαχωρίζονται σε μπλε και κόκκινα: Τα μπλε ομόλογα θα εκδοθούν από κοινού από τα 17 κράτη - μέλη και θα καλύψουν χρέη ίσα με το 60% του ΑΕΠ της κάθε μίας. Τα χρέη που υπερβαίνουν το 60% θα χρηματοδοτηθούν με τα «κόκκινα ομόλογα», για τα οποία η κάθε χώρα θα πρέπει να πληρώσει το κόστος που της επιβάλλουν οι αγορές, ώστε να μη χαθεί το κίνητρο δημοσιονομικής εξυγίανσης για τα κράτη - μέλη του ευρώ.
www.imerisia.gr.


120 σχόλια:

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα!

PS είπε...

Quiz:Ποιά σχέση μπορεί να έχει ένας συντ/χος του ΟΓΑ των 360ε με μια πολύ μεγάλη τράπεζα/top 20 επιχείρηση;
Τι είναι και οι δύο;
Μιχ.κλμ.

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

Michalis είπε...

kalimeraaa

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους.
Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος...χωρίς σχόλια.
Γιορτάζει η Μάγια.

Δεν είναι πολύ φρέσκα αλλά έχουν σχέση με τη χθεσινή κουβέντα.

http://www.inews.gr/96/dimoskopiseis-gia-ilithious.htm

http://www.koutipandoras.gr/?p=20898

Έλα sky πες το επιτέλους....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εισβολές σε σπίτια μετά από αναλήψεις χρημάτων από τράπεζες
Από Newsit.gr 31 λεπτά πριν


Εισβολές σε σπίτια μετά από αναλήψεις χρημάτων από τράπεζες

Τουλάχιστον σε πέντε περιπτώσεις οι ληστές ήξεραν ότι τα θύματά τους είχαν μόλις κάνει ανάληψη χρημάτων από τράπεζα.

Τελευταίο τους θύμα μια 64χρονη γυναίκα στο Κορωπί, στην Αγ. Μαρίνα. Τέσσερα άτομα της έστησαν ενέδρα.

Εμφανίστηκαν μπροστά της φορώντας κουκούλες όταν εκείνη βγήκε από την πόρτα του σπιτιού της. Με την απειλή όπλων την ανάγκασαν να μπει και πάλι στο σπίτι της, όπου για τουλάχιστον 3 ώρες οι δράστες παρέμειναν εκεί τρομοκρατώντας την και κάνοντάς της ανάκριση προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για τις οικονομίες της.

Με αυτόν τον τρόπο οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν 80.800 ευρώ από την 64χρονη. Το ποσό αυτό ήταν όλες οι ι οικονομίες σκληρής δουλειάς. Η άτυχη γυναίκα είχε σηκώσει όλα αυτά τα χρήματα από την τράπεζα υπό το φόβο ενός επικείμενου κραχ, ή της επιστροφής στην δραχμή, κρύβοντάς τα στο σπίτι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 4 ακόμη θύματα της ίδιας ληστρικής σπείρας, τις τελευταίες ημέρες, που και εκείνα είχαν προβεί σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών από τράπεζες για τους ίδιους λόγους. Αρμόδιοι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μέλη της σπείρας προβαίνουν σε παρακολουθήσεις των θυμάτων μέσα στις τράπεζες και στη συνέχεια οργάνωση ληστείας σε βάρος τους, μέσα στα σπίτια τους.

νικος φαληρο είπε...

Παιανία, Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 – Τα αποτελέσματα Α’ τριμήνου 2012 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.), ανακοίνωσε ο Όμιλος INTRAKAΤ, τα οποία διαμορφώθηκαν ως εξής:

Όμιλος

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκε σε €23,5 εκατ. έναντι €33,2 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 σημειώνοντας μείωση κατά 29,4%.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων του Ομίλου (EBITDA), διαμορφώθηκαν σε €1,9 εκατ. έναντι €2,5 εκατ. ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε €504 χιλ. έναντι €596 χιλ.

Μητρική

Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας ανήλθε σε €15,0 εκατ. έναντι €19,2 εκατ. σημειώνοντας μείωση 22,0% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2011.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων της Εταιρείας (EBITDA), ανήλθαν σε €1,2 εκατ. έναντι €2,3 εκατ. και τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε €184 χιλ. έναντι €518 χιλ.



Μειωμένος κατά 6,2% εμφανίζεται ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός του Ομίλου στο τέλος του Α’ τριμήνου του 2012 που ανήλθε σε €34,9 εκατ. έναντι €37,2 εκατ. το 2011, ενώ σε επίπεδο Εταιρείας η μείωση είναι 5,2% και ανήλθε σε €25,5 εκατ. έναντι €26,9 εκατ.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων που έχει αναλάβει να εκτελέσει ο Όμιλος INTRAKAT ανέρχονταν την 31/03/2012 στα €201 εκατ., πλέον €172 εκατ. νέα έργα στα οποία έχει μειοδοτήσει και από αυτά μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους €38,6 εκατ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πόλεμος νεύρων γίνεται ανάμεσα στην Ελλάδα και "εταίρους" της.
Ανάλογα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων θα γίνονται περισσότερο ή λιγότερο αυστηροί.

Σημασία έχει όπως έλεγε και ο Κάρα χθες τι θα πάθουν ή όχι στο τέλος οι Γερμανοί. Αν το πάρουμε πατριωτικά τα έχουν μαζί μας και θέλουν να μας τιμωρήσουν λόγω νοοτροπίας. Αν το δούμε σφαιρικά (και δεν κάνω λάθος) από εποχή Ομπάμα και μετά η FED έχει "κόψει" πάνω από 3 δισ. δολ. ενώ από το 2008 (εποχή βλήμαν μπρος) κάπου 29 τρισ δολ.!!!
Εμείς για πόσα μιλάμε στην ΕΕ? Και γιατί κοντράρει τόσο η Μέρκελ? Θα δούμε πολύ "μαλάκωμα" και αλλαγές τακτικής όσο πλησιάζει η 17η Ιουνίου. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μέχρι το Σάββατο θα κρίνουν πολλά.
Το απόγευμα έχει MRB στο real.gr σε μεγάλο δείγμα όπως λένε...

ΠΑΝΟΣ είπε...

3 δισ. δολ = τρία τρις δολ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι Ιρλανδοί έχουν δημοψήφισμα σήμερα...οι μόνοι που τολμάνε και μπράβο τους.

socialnick είπε...

Καλημερα σε όλους και απο μενα...

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα σε ολους
ετρεχα μεχρι τωρα να μαζεψω χαρτια ...τωρα αρχιζω...
πρεπει ολοι οι εχοντες πομωνες να τις δηλωσουν ...ωραια
αλλα ποιος με ειδοποιησε;;;αν δεν δηλωσεις αρχικο προστιμο 500 ευρω...
το ακουσα στο καφενειο...
ημερομηνια ληξης 15/6...
δεν θα επρεπει το μπουρδ....να εχει ενημερωσει μεσω τηςΔΕΗ που πληρωνουμε
λογ. Τ33 ;;;;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άρωμα σκανδάλου σε εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ

http://www.capital.gr
/tax/News_tax.asp?id=1515652

Καλάαααααα τώρα.


Καλημέρα Νίκο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα μπάρμπα, είναι και τεκμήριο η πομώνα?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μετά την πρωινή γρήγορη βουτιά θετικός τώρα ο ΓΔ, για να δούμε...

μπαρμπαλιας είπε...

Πανο μου οτι και να σου πω ...δεν γνωριζω
ο κλανιώρας ο χονδρομπενι βαλθηκε να τα παρει και απο τους προπολεμικα πεθαμενους.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αρχίζει και το γυρνάει ο χοντρός τώρα Ηλία, δεν θα γίνουν απολύσεις λέει στο Δημόσιο!!! Ρε τι θα δούμε ακόμα για μερικές ψήφους.

michele είπε...

Διαβασα και το αρθρο Βαξεβανη για τις τραπεζες που εβαλε ο Πανος ..επιφανειακο,αοριστο η κλασσικη δημοσιογραφοι που γραφουν επι παντος επιστητου οντας αδιαβαστοι

michele είπε...

* οι κλασσικοι

michele είπε...

Ωραια τα αποτελεσματακια ΙΝΚΑΤ..ενα γκαπακι που αφησε με "προβληματιζει"

michele είπε...

Εξαιρετικη η κινηση ΦΟΛΙ που επιασε ακριβως ο Αλεξανδρος..

ΠΑΝΟΣ είπε...

υπ οψιν, οτι το κλασσικο περασμα κατω απο το ανοιγμα εγινε πρωι πρωι πραγμα που συνηθιζει η παραγκα στις καθ ολη τη διαρκεια τους ανοδικες συνεδριασεις.

Από παλαιότερο σχόλιο του δάσκαλου που χάθηκε, λέτε να γίνει έτσι και σήμερα? Βέβαια σήμερα ακολούθησε και άλλο χαμηλότερο λίγα λεπτά αργότερα... δεν ξέρω αν έχει σημασία.

Που είσαι δάσκαλε???

michele είπε...

θα ασχολειται με τα φοροτεχνικα του..Ασε να ασχοληθει για να τον ρωταμε εμεις μετα..

μπαρμπαλιας είπε...

ΑΒΑΚας στο -6.35% με 270 κομ.
ανυπαρκτοι αγοραστες-πωλητες...
και αν επειγεσαι να τον πουλησεις;;;
αυτα που λεω στο ΜΙΚΡΟ...
τουλαχιστον ΓΕΚ-ΕΛΛΑΚ μπαινεις βγαινεις,ε την χασουρα σου...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

νεα χαμηλα η ΒΙΟΧΚ?

michele είπε...

Ναι Κωστα..Αν επειγεσαι να πουλησεις Λιακο,δεν παιρνεις καλα χαρτια.Παιρνεις σαπια και βγαινεις οποτε θες χαχαχα

Γεράκι είπε...

καλησπέρα σας..σχεδον όλοι αναμένουν την μετα εποχη των εκλογων..εχουν παγώσει όλες τις δράσεις τους..κ φυσικα πληρωμες/επενδυσεις/επεκτάσεις (μιλαμε για το επιχειρειν τωρα)..αρα έχουμε κ λέμε..ολα πήγαν μια χαρα αλλα ολα θα εξαρτηθούν απο τις εκλογες..συνεπώς τι εύχεσαι?

μπαρμπαλιας είπε...

κατσε Μικε μου...
εγω αναφερθηκα σε ΓΕΚ-ΕΛΛΑΚΤ...σαπια ολα;;;
θεωρω μεταξυ των τριων ο ΑΒΑΚας δεν παιζει ...εκτος αν εισαι ο Κυπριος ιδιοκτητης..

μπαρμπαλιας είπε...

σημερα ληγουν οι πωλησεις σε ΕΤΕ-ΟΤΕ....
αυριο να δουμε τι θα βγαλουν παλι ...για τις επερχομενες βουτιες...

michele είπε...

Λιακο μου χρειαζεται και λιγο πλακιτσα,εγω μεταξυ των τριων την προτιμηση μου την εχω πει.Γεκτερνα.

michele είπε...

Ειναι σαφες οτι ΘΕΛΟΥΝ ( προς το παρον τουλαχιστον ) να απορροφηθει η χαρτουρα ΕΤΕ- ΟΤΕ με τον δεικτη σε ορισμενα επιπεδα.Δηλ ΠΑΝΩ απο 510

μπαρμπαλιας είπε...

παντα συμφωνουμε,τελικα

michele είπε...

Ενδιαφερουσα τεχνικα η ΙΝΤΚΑ ..πανω απο 0,1380 εχει περασει το ωριαιο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αντώνη μεγάλο το προσωπικό σου δίλημμα... έλα ντε τι εύχεσαι?
Ανάλογα με την λογική σου (δεν είναι πάντα δεδομένο), ανάλογα με την επαγγελματική κατηγορία που ανήκεις, ανάλογα με τον θυμό σου, ανάλογα, ανάλογα, ανάλογα...είναι κουτσά και τα άλογα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αντιγράφω από άρθρο του Θανάση: Λεφτά δεν υπάρχουν. Και δεν πρόκειται να υπάρξουν ούτε στο μέλλον, αν δεν συνεχιστεί η βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ούτε και οι πολίτες μπορούν να αντέξουν νέους φόρους για να βρεθούν έτσι οι πόροι που λείπουν.

Το τέλειο αδιέξοδο ή έτσι φαίνεται?

μπαρμπαλιας είπε...

το τελεια στημενο αδιεξοδο...

michele είπε...

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν μπορεις να αποκοπεις απο την ευρωζωνη,οπως θα θελανε καποιοι αριστεροκατσαπλιαδες( οχι ολοι).Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι χρειαζεται αλλαγη καποιων ορων τωρα που μας παιρνει.Αλλα εχουν δει τα 2 χρονια των εγκληματιων που δεν εκαναν τιποτα και μας φοβουνται.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όσο πέφτουν οι αερόφουσκες (πλην Κύπρου) τόσο ανεβαίνει η 3Ε...

μπαρμπαλιας είπε...

απο το σημερινο σχολιο του Μ.Γελανταλι στο euro2day

Εστιάζοντας σε ΕΤΕ και Δείκτη Τραπεζών

Κρίσιμη για τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας και τον Τραπεζικό Δείκτη η σημερινή συνεδρίαση. Εάν αντεπεξέλθει στις τελευταίες, λόγω MSCI, ρευστοποιήσεις χωρίς να χάσει το 1,15 ευρώ, στη χειρότερη περίπτωση το 1,10 ευρώ, τότε η συνέχεια ενδέχεται να κρύβει ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Σημειώνεται (από την eZMarket) πως οσάκις μόνο η μετοχή της Εθνικής διασπά καθοδικά τον τεχνικό σχηματισμό (χωρίς να ακολουθούν οι υπόλοιπες μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς), σηματοδοτείται ανοδική κίνηση.

Αυτό φαίνεται στα τέσσερα διαγράμματα που ακολουθούν, ενώ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπεριφορά και του κλαδικού δείκτη.

Στο σχετικό διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη, γίνεται σαφές πως επιχειρείται η αναστροφή της καθοδικής πορείας του (που ακόμη όμως παραμένει το πιθανότερο σενάριο), όσο ο δείκτης δεν λύνει ανοδικά και με αξιόπιστο τρόπο τον σφηνοειδή σχηματισμό.

Σημειωτέον πως για να συμβεί κάτι τέτοιο ο Τραπεζικός Δείκτης θα πρέπει να ξεπεράσει την περιοχή των 250 μονάδων.

μπαρμπαλιας είπε...

Mike,την αποψη σου..

μπαρμπαλιας είπε...

ΔΕΗ-ΜΥΤΙΛ ...καθε ημερα νεα χαμηλα ...χωρις βουτιες...απαλα-απαλα...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ΚΑΙ αγρια η ΜΠΕΛΑ..

michele είπε...

Αρκει και το 220 για μενα..

michele είπε...

Τις διαθεσεις τις βλεπετε..

michele είπε...

Στο γνωστο νουμερακι ευκολα πηγαμε..526-527

michele είπε...

New high κοντινο,πανω απο κμο12 ημ

michele είπε...

Λιακοοοοοοοοο

ο dwk είπε...

Καλημέρα επενδυτές μου !!!
…γουστάρω (!) να σας ακούσω (γνώμες θέλω, προβλέψεις θέλω, μαντείες θέλω) για ΕΤΕ και ΟΤΕ.
Για σήμερα στις δημοπρασίες.
Για αύριο …κανονικά και με τον νόμο !
(καλό το …γουστάρω;;;)
Άσχετο: γιατί έχω κέφια σήμερα;
Ομοίως: γνώμες θέλω, προβλέψεις θέλω, μαντείες θέλω !!!

michele είπε...

για πες μας γιατι εχεις κεφια και μεις θα σου πουμε για ΔΕΗ και ΟΤΕ

ο dwk είπε...

Πως; Τι; Ποιος; Που; Δεν άκουσα;
Φαντάζομαι έχετε πέσει σε βαθιά περισυλλογή.
Καταλαβαίνω!
Ααααα!
..σιδε τι κάνουμε;;;
Αγοράζουμε τώρα ή περιμένουμεεεεεεεεε ;;;;;;;;

ο dwk είπε...

Ε Γ Ω ρωτάω !!!!!

ο dwk είπε...

ΔΕΗ δεν!

michele είπε...

Αυτα τα μαχαιρια που πεφτουνε αστα λιγο να γυρισουνε,τωρα ΕΤΕ και ΟΤΕ θα κανουνε ΠΟΛΥ κομματι στο τελος,προβλεπω εγω

michele είπε...

536 παει

μπαρμπαλιας είπε...

ΔΕΗ-ΜΥΤΙΛ...πρεπει να ειναι -στα μουλωχτα-στους δειχτες που βγαινουν...
τετοια πιεση και σε τετοια νουμερα;;;

michele είπε...

Μεγαλος ογκος ( αντιστροφης?) στη ΣΙΔΕ

michele είπε...

Προσοχη: double bottom στην ΕΥΔΑΠ με αλλαγη κομματιων..πολλα χωνουν

νικος φαληρο είπε...

1 εκ τεμαχια στο 1,10 μαξιλαρι για ΕΤΕ;

michele είπε...

Τους περιμενουν εκει να τα παρουν Νικολα,δεν βιαζονται εχουν 2,5 ωρες καιρο ακομα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εκεί στο Ε να μην πω τι κάνουν...
Ειδικά στην 3Ε...

ο dwk είπε...

Αύριο θα δούμε αντίστροφες κινήσεις.
Κάτω ΕΕΕ κάτω ΓΔ,
Πάνωωωωωω τα τραβηγμένα ελατήρια !
(τι λέω ο …άσχετος!)

michele είπε...

Ακομα δεν μου ειπες γιατι εχεις κεφια σημερα,δεν σου ξαναμιλαω χαχα .ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ καιο ΦΡΛΚ ετοιμαζεται να γυρισει

ΠΑΝΟΣ είπε...

Στα ΕΛΚΑ το παρατραβάνε...

ο dwk είπε...

Παρ όλο που ήταν …κουίζ (!)
Απαντώ:
Μου ήρθε money από το …πουθενά !!!

ο dwk είπε...

…και με τρώει το χέρι μου!!!

ο dwk είπε...

…και δεν θέλω ΠΑΛΙ …ΜΑΙΚ !!!

michele είπε...

με 3,500 τμχ Πανο,στη σωστη τιμη βρισκονται.. βρε την κοκα κολα...πανω απο 20 εκ παει η ΕΤΕ ??
ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΝΗΡ βγηκαν απο πανω μου 32000 αγοραστες

νικος φαληρο είπε...

η ΚΥΠΡ νομιζω παει να γυρισει.

michele είπε...

Χαιρομαι ιδιαιτερα dwk ,εχει κι αλλα ,τουλαχιστον να διαπραγματευεται ολη μερα..το οποιο χαρτι

michele είπε...

Νικολα το 0,3080 τοχει ευκολα..

νικος φαληρο είπε...

στην ΚΥΠΡ καθημερινα υπαρχει μειωση ανοικτων ΣΜΕ

νικος φαληρο είπε...

να γραψω τιμες;

THE JUNIOR είπε...

α ρε michele που θελεις και ψαρακι ,κατσε μην παω και ιντρακατ και δεν δεις και εκει χαρτι,ειπα να τα αφησω 2,3 μερες για να κατεβουν οι πωλητες

Γεράκι είπε...

γυρίζω κ βλέπω τον δείκτη να καλπάζει..παω να τσεκαρω τα χαρτια μου να δω ποσο ανεβαίνουν..το ενα μετα το αλλο παρατηρω οτι ειτε πεφτει είτε παρουσιαζει μια ελάχιστη ανοδο..κατι βρωμαει παλι...οντως η κυρα ΕΕΕΚ +10%..τι ψευτικο ΧΑΑ....!!!!Τι απατεωνια!!!χαχαχαχα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Απόλυτο δίκιο έχεις Αντώνη...

ο dwk είπε...

Γράφε Νικόλα απλά, να καταλαβαίνουμε, και να μαθαίνουμε!
Hawk έρχεται η ώρα σου !!!

michele είπε...

MIKΡΕ με το ψαρακι ασχολουμαι 3 μερες..αλλα βαριεμαι να τρωω πολυ χρονο με μια μετοχη.Το ΙΝΚΑΤ θα το παρω πιο πανω δεν με νοιαζει εχει ΔΡΟΜΟ μπροστα του,ασχοληθηκα και με γεεεεεκ σημερα,κουραστηκαααααα

ο dwk είπε...

Michele είπε...
536 πάει
31 Μαΐου 2012 1:56 μ.μ.
…άντε και στο three five !

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και η υπερβολή συνεχίζεται

Γεράκι είπε...

φτου φτου..ετσι οπως το πες..ανατριχιασα..μου εφυγαν τα πουπουλα..!!

νικος φαληρο είπε...

ΚΥΠΡ stop short trend
if 60min > 0,294

ο dwk είπε...

...και τα ...φτερά ????
:) :) :)

THE JUNIOR είπε...

Καλα το μαγαζι μας ειναι βλαμμενο,100,000 τεμ στημενα στην οτοελ δεν δινουν και δεν παιρνουν τιποτα,τουλαχιστων δωστε 100 τεμ να παει πανω,μετα θα λενε οτι δεν βγαινουν αγοραστες

Γεράκι είπε...

εαν πεις κατι αλλο παρομοιο..πισσα κ πουπουλα..(κλασσικο τραγουδι) κ τα φτερα βεβαιως βεβαιως..

νικος φαληρο είπε...

FRIGOGLASS stop short trend
if 60min > 3,40

νικος φαληρο είπε...

TITK stop short trend
if 60min > 11,09

ΠΑΝΟΣ είπε...

Φτεραααααααααααααά... οι παλιοί θα τον ξέρουν τον θρυλικό Αντρέα τον επονομαζόμενο και "φτερού"

ο dwk είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=401ethZJfkU

ο dwk είπε...

«Υπήρξε μέθοδος τιμωρίας και εξευτέλισης στην Αγγλία/Β. Αμερική του 18ου/19ου αιώνα.

Σε μια τυπική φάση με πίσσα και πούπουλα, το άτομο ήταν γυμνό απο τη μέση και πάνω και μια ποσότητα καυτής πίσσας χυνόταν στο σώμα του ενώ ήταν ακινητοποιημένος.

Στη συνέχεια το θύμα σπρωχνόταν σε ένα σωρό από φτερά, έτσι ώστε να κολλήσουν τα φτερά στην πίσσα. Φυσικά ύστερα, το θύμα δεμένο έβγαινε σε κοινή θέα στην πόλη για να ταπεινωθεί πλήρως.»

michele είπε...

Που τη θυμηθηκες την φτερου ..ρε Πανο χαχα..ωραια εικονα της Αθηνας

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μέσα 10ετίας του 70 δούλευα στην πλατεία Μητροπόλεως στον Ε.Σ.Α.
Έτσι γίνονται 11.100 ένσημα???

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τα ρεζιλίκια τους ήρθαν μου τα 'παν
και τσολιαδάκια made in Japan.
Tα έλεγε ο Τζιμάκος εδώ και 30 σχεδόν χρόνια αλλά ποιος τον άκουγε?
Από τότε ξεφτιλίσαμε το εγχωρίως παραγόμενο, ήταν πιο σικ το εισαγόμενο.
http://www.youtube.com/watch?v=e30ViKMxImI

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άλλο ένα...
http://www.youtube.com/watch?v=DLY31SuNf6I

μπαρμπαλιας είπε...

Πανοοοοο
εγω δουλευα στην Μητροπολεως στα ηλεκτρικα του Λιβανου....
ρε τι μας θυμησες τωρα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εσύ είσαι και μεγαλύτερος Ηλία χαχα

michele είπε...

525,4 μετα 521,70 κεφια εχεις ΠΑΝΟ,οχ Τζιμακος εχει πει πολλα ωραια

μπαρμπαλιας είπε...

ερχονταν κατι κυριες....
και λεγανε.εχω χαλασμενο θερμοσιφωνα...πηγαινες σπιτι και ηταν ο διακοπτης κατεβασμενος ιστοριες με συνεχειες...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πλάκα πλάκα όμως άλλες εποχές, πιο ζωντανές, πιο γεμάτες, πιο ανέμελες.
Δούλεψα 3 χρόνια, πήγα στρατό (28 μήνες) και ξαναγύρισα εκεί μέχρι το 81 που μετακόμισα στην ΓΕΝΑΚ.

michele είπε...

Αντε βρε παππουδες χαχαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα τώρα...
Κατά 13 δισ. αυξήθηκαν τα φέσια προς το δημόσιο στη διετία
http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1515587

Πηγή:www.capital.gr

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το συνέχειες αφήνει πολλά υπονοούμενα Ηλία χαχα...είχες και τυχερά?

Γεράκι είπε...

Ρε Πάνο..απο που νομιζεις εμπνευστηκαν τον τηλεοπτικο Σακη τον υδραυλικο?

michele είπε...

Αχ ΓΕΝΑΚ τι μου θυμησες..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πονηρέ Αντώνη....

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και η ατυχία...έφυγα από εκεί το 1997 πριν προλάβω το μεγάλο μπαμ. Τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή.

μπαρμπαλιας είπε...

και ο Ανδρεας ολη την ημερα γυροφερνε...
μεροκαματο πουστριλε...μου ελεγε

ΠΑΝΟΣ είπε...

...έπαιζε ωραία τον ρόλο του, αν θυμάμαι καλά είχε τρία παιδιά...

michele είπε...

δοθηκε πραμα...

μπαρμπαλιας είπε...

στην ΕΤΕ τις τα φορτωσαν...

michele είπε...

Τα περιμενανε Λιακο οι αλλοι

μπαρμπαλιας είπε...

...που την καταντησαν ...
ΓΑΠ και ΤΑΜΠΑς...

αλλα αυριο θα κανει +30% και θα ηρεμησουν οι μετοχοι...

michele είπε...

Τελικα τα 20 εκ που προβλεψα θα τα περασει κατα πολυυυυ η Εθνικαρα

μπαρμπαλιας είπε...

και παμε για το 0.99999999999

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Πρόβλεψη ΣΙΔΕ και ΦΡΛΚ

ο dwk είπε...

0,99 … 1,00 …
Φεύγει ο πρώτος πύραυλος !

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ΕΤΕ 1,08 ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ .. 1,00ΠΩΛΗΤΕΣ ??

michele είπε...

Πιανει το 0,10 η ΔΙΟΝη

Blue είπε...

Το ειδαμε και αυτο..πωλητες ΕΤΕ 0,99

Ενα ανατρεπομενο ρε παιδια..βοηθεια

michele είπε...

Δεν εχει σημασια MIC ηταν σε call auction ,το κλεισιμο θα εχει πλακα

michele είπε...

ολοκληρωσα τοποθετηση ΓΕΚ.. ενω ασχολουμεθα με ΕΤΕ ..