Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 20 Μαΐου 2012


ΚΥΡΙΑΚΗ...


                                                         ...με ελεύθερη γνώμη ...
Ε ΛΟΙΠΟΝ,ΑΣ ΦΥΓΟΥΜΕ...

Η Ευρώπη το φωνάζει πλέον σε όλους τους τόνους, με ποικίλους τρόπους, με διαφόρους εκπροσώπους της και με κάθε ευκαιρία: ο δρόμος που οδηγεί εκτός Ευρωζώνης είναι ανοικτός για την Ελλάδα.


Δεν πρόκειται για μπλόφα στο πολιτικό και οικονομικό πόκερ της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, αλλά για μια υπαρκτή προοπτική και ως τέτοια οφείλουμε να την εκλάβουμε και να την αντιμετωπίσουμε. Το δήθεν διαπραγματευτικό χαρτί της «ολικής καταστροφής» που διακινδυνεύει η Ευρώπη, το οποίο επιδεικνύεται με αυταρέσκεια και περισσή ελληνική πολιτική πονηράδα προς διάφορες κατευθύνσεις από όσους θεωρούν ότι υπάρχουν όχι εναλλακτικές επιλογές, αλλά διαφορετικές ερμηνείες, δεν δείχνει να έχει και πολλή αξία.


Αλλωστε στο πόκερ κερδίζει όποιος έχει αρκετά αποθέματα από μάρκες για ν' αντέξει πολλούς γύρους και όχι όποιος παίζει τα δανεικά ρέστα του - δανεικά μάλιστα και αυτά - πάνω σε μια «μπλόφα».


Αντισυμβατική, αδόκιμη, εκτός θεσμών, άκρως παρεμβατική και εθνικά προσβλητική η κορυφαία παρέμβαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου να προτείνει ή να ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, παράλληλα με τις εκλογές και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στο ευρώ [EUR=X]  . Δεν έχει σημασία αν στη συνέχεια διαψεύσθηκε. Η πολιτική μεθόδευση είναι απολύτως ενδεικτική του κλίματος το οποίο κυριαρχεί πλέον στις σχέσεις Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Η τελευταία περίοδος μεγάλης έντασης που μπορεί να θυμηθεί κάποιος ήταν όταν ο πρώην πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου είχε προτείνει τον περασμένο Οκτώβριο το ίδιο ακριβώς πράγμα. Σήμερα η μεθοδολογία αυτή τοποθετείται ως ύστατο μέσο πίεσης στο τραπέζι του διαλόγου Ελλάδας - Ενωσης.


Η γερμανική αυτή κίνηση αποτελεί το αποκορύφωμα, έως τώρα τουλάχιστον, των κινήσεων που αναπτύσσονται σε σχέση με τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν μετά τις εκλογές. Δεν είναι τυχαίο ότι η γερμανική προσέγγιση πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα που σχεδόν επισήμως η Κομισιόν έκανε αναφορά σε υπαρκτό σχέδιο το οποίο επεξεργάζονται οι υπηρεσίες της με σκοπό να αντιμετωπίσουν μια πιθανή αποχώρηση χώρας μέλους από τη ζώνη του ευρωνομίσματος και ενδεχομένως από την Ενωση.


Η κα Μέρκελ και οι υπόλοιποι ηγέτες της Ευρωζώνης γνωρίζουν την επιθετικότητα της κίνησης η οποία, πέραν των άλλων, δεν έχει καμία πρακτική αξία. Σε αυτήν την περίπτωση σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα, αλλά οι προθέσεις που καταγράφονται.


Το μήνυμα των ευρωπαϊκών διαθέσεων έχει παραληφθεί. Σημασία για μας έχει το πρακτέο. Αν η πλειονότητα του λαού επιθυμεί την εγκατάλειψη του ευρώ, γιατί πιστεύει ότι αλλού είναι το μέλλον μας, ας το κάνουμε. Αλλά συντεταγμένα, με γνώση, σχέδιο και μεθοδολογία. Ας το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο για μας. Οχι όμως γιατί χάσαμε μια κακοστημένη, χαζοχαρούμενη μπλόφα σε μια παρτίδα πόκερ...


ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ - nfran@naftemporiki.gr

25 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα...το χθεσινό ρεζουμέ ήταν το άρθρο του Καισάριου (αγαπημένος του ΤΚ που δεν τα λέει άσχημα αυτή τη φορά) και το απόσπασμα της συνέντευξης του Χάιντς Ρίχτερ, που δείχνει να ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα.
Ένα ακόμη απόσπασμα:
«Πρέπει να επιδείξουν πολλή υπομονή, να παράσχουν βοήθεια η οποία όμως θα πρέπει να είναι διακριτική. Σε αυτά τα πλαίσια θα πρέπει να προσέξει κανείς ότι η ελληνική ολιγαρχία χρησιμοποιεί τα μέσα ενημέρωσης για να διοχετεύσει τη λαϊκή οργή προς τα έξω. Τα τελευταία 50 χρόνια η λαϊκή οργή διοχετεύονταν πάντα προς την Αμερική ενώ στη παρούσα φάση στη Γερμανία. Γίνεται μια έξυπνη καθοδήγηση για να κρατήσουν μακριά τους τη λαϊκή οργή. Εάν οι Έλληνες αντιληφθούν ότι η ανώτερη τάξη τους δεν πληρώνει ούτε σεντ σε φόρους, τότε θα έστρεφαν την οργή τους προς το εσωτερικό».
Γερμανός τα λέει αυτά.
http://www.newsnow.gr/article/98904/xaints-rixter--i-orgi-ton-ellinon-tha-strafei-sto-esoteriko.html

Συνδυάστε με τα εκατομμύρια του κ. Παπαδήμου για τα οποία πλήρωσε μόλις 511 € φόρο και έχετε όλη την αλήθεια στο πιάτο.

George είπε...

Καλημερα....ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!!!
Επίσης το άρθρο κάνει λόγο για "εγκλήματα των Ποντίων κατά των Τούρκων ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο αρθρογράφος μιλάει για μειοψηφία του Ελληνικού πληθυσμού στην περιοχή και το γεγονός αυτό δεν αποτελεί απελευθερωτικό αγώνα".

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους .

ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ & ΠΑΡΙΟΣ - Το παιχνίδι είναι στημένο

http://youtu.be/fY2W2J-8NdY

giannhs kon είπε...

Scorpions & Vanessa Mae

http://youtu.be/eMmKrSKPN9c

giannhs kon είπε...

Carlos Santana Black Magic

http://youtu.be/DPqlOucsrpo

giannhs kon είπε...

Καλό μεσημέρι σε όλους .

Yanni Νοσταλγία

http://youtu.be/eWUe-iwyB2M

michele είπε...

Καλο μεσημέρι σε όλους,ωραιες μουσικές επιλογές Γιαννη.Για τα εισοδήματα Παπαδημου κάτι που είχα διαβάσει στο Internet δεν έχω εμπιστοσύνη στην είδηση,καθώς τα εισοδήματα του προέρχονταν απο την ΕΚΤ και είχαν φορολογηθει στην πηγή..δεν καθησα και να το ψάξω,αλλα δεν πιστεύω οποιαδήποτε είδηση χωρις ..φιλτραρισμα.

michele είπε...

Διεργασίες στην κεντροδεξιά,ο ΛΑΌΣ αποδομειται μετα την συρρίκνωση του ,κάτι που είναι φυσιολογικό..Δημοσκοπήσεις " ντέρμπι" βλέπω, debate βλέπω..

karaefthimiou23 είπε...

Καλό μεσημέρι.Έχω μιλήσει επανειλλημένως για την ιστορική αδυναμία των Γερμανών στην άσκηση της πολιτικής,αυτής που τους έχει οδηγήσει σε 2 συντριβές τον προηγούμενο αιώνα.

Αυτό φάνηκε πάλι ξεκάθαρα στην άγαρμπη προσπάθεια επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας μας από τη Μέρκελ προχθές.Σε αντίθεση με τον Γάλλο νεοεκλεγμάνο πρόεδρο που φαίνεται εκτός από την παραδοσιακή γαλλική πολιτική κουλτούρα,να γνωρίζει περισσότερη ιστορία από την γερμανίδα συνάδελφό του(σωστότερο,συνομιλήτριά του διότι η φράου είναι πρωθυπουργός).

michele είπε...

Καλώς τον Καρα,η παρέμβαση Μέρκελ ,περίεργη τουλάχιστον.

PS είπε...

ΑΑΑΒΙΑΣΤΑ,ABAΔΙΣTA,ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ,ΑΜΕΣΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΛΛ.ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ,ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ.
"Μέσα σε λιγότερους από τρεισήμισι μήνες (από τις 26 Μαρτίου ως τις 5 Ιουλίου του 2013 συγκεκριμένα) πρέπει να πληρωθούν τέσσερα μη «κουρεμένα» ομόλογα υπό ξένο δίκαιο που βρίσκονται στα χέρια επιθετικών κερδοσκόπων, συνολικής αξίας... 2 δισεκατομμυρίων ευρώ! Το 1,4 δισ. ευρώ μάλιστα πρέπει να πληρωθεί σε ένα... δεκαήμερο, στις 25 Ιουνίου και στις 5 Ιουλίου του 2013! Ο απόλυτος εφιάλτης... Υπάρχουν και χειρότερα όμως, τα οποία αποδεικνύουν πόσο εγκληματική από πολιτική σκοπιά πράξη ήταν η αποδοχή του αγγλικού δικαίου στα δάνεια που χορήγησε η ΕΕ στην Ελλάδα."

michele είπε...

Η πληρωμη του ομολογου αυτου,ηταν πολιτικη αποφαση Παπαδημου,δεν την πολυκαταλαβα

michele είπε...

Oσον αφορα τα εισιδηματα του,απο οτι ειδα ειναι αφορολογητες οι αμοιβες στην Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα..

PS είπε...

“……..Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφερθεί ότι ο κ. Ρεγκούζας ήταν πρώην εφοριακός υπάλληλος με μισθό που δεν ξεπερνούσε τις 3.000 ευρώ. Η ιδιαίτερα έντονη πολιτικοκοινωνική δραστηριότητα όμως τις προηγούμενες δεκαετίες τον βοήθησε ώστε να γίνει ιδιαίτερα γνωστός αφού διετέλεσε πρόεδρος των εφοριακών Κεντρικής Μακεδονίας μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου ενώ το 1994 εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1974. Από το 1996 εκλέγεται Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β′ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης ενώ τον Μάρτιο του 2004 έως τον Οκτώβριο του 2005 διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.”…………..
“Η αλήθεια είναι όμως πως δεν θεωρήθηκε ποτέ από τα «καλά παιδιά» της Νέας Δημοκρατίας αφού οι κινήσεις του προκάλεσαν ουκ ολίγες φορές «πονοκέφαλο» στην τότε... Ρηγίλλης λόγω των σκανδάλων στα οποία είχε αναμειχθεί το όνομά του. Το πιο ηχηρό ήταν εκείνο που τον ανάγκασε να παραιτηθεί από την κυβέρνηση και αφορούσε την κρατική διαφήμιση που «χορηγούσε» σε υπόδικο ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από αυτό ο κ. Ρεγκούζας είχε προκαλέσει σάλο, με τη δημοσιοποίηση των συστάσεων που είχε κάνει προς τους τελωνειακούς να μειώσουν το λεγόμενο «γρηγορόσημο», όπως και για την αποποινικοποίηση των εικονικών τιμολογίων και τον πρόχειρο διαγωνισμό ανάθεσης των κρατικών λαχείων.

Ωστόσο, εκτός από τα σπίτια σε Πλαγιάρι και Βουρβουρού, φημολογείται έντονα ότι στην κατοχή στου κ. Ρεγκούζα βρίσκεται ξενοδοχείο στα λουτρά Πόζαρ, ενώ το όνομά του έχει εμπλακεί και στην αγορά έκτασης για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου από κοινού με τον κ. Σγουρίδη στις 10 Νοεμβρίου 2011. “
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Μαΐου 2012, 18:09
http://www.zougla.gr/greece/article/to-neo-palati-tou-adam-regouza

PS είπε...

"πρώην εφοριακός υπάλληλος με ιδιαίτερα έντονη πολιτικοκοινωνική δραστηριότητα..."---Αρκετά "έντονη" φατντάζομαι για την "είσπραξη των εσόδων του κράτους".Και τόσο δημοφιλής για την "εργασία" αυτή που εξελέγη βουλευτής,και έγινε και υπουργός.
Ερώτημα:Σε ποιά χώρα του κόσμου μπορεί να είναι "δημοφιλής" κάποιος Δ.Υ. που ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΔΡΑ με αποκλειστικό στόχο την είσπραξη δημοσίων εσόδων;

PS είπε...

Οι βίλες που απέκτησε,θα είναι προφανώς αποτέλεσμα του "κοινωνικού έργου" που επιτέλεσε στο ακέραιο για τη χώρα,και της "αφοσίωσης στον όρκο και το καθήκον".
Κάτι παρόμοιους "δουλευταράδες" έχουν ως πρότυπο οι ψηφοφόροι του δικομματισμού;

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους .

Μόλις άκουσα για τον μεγάλο σεισμό που έγινε βόρεια της ΜΠΟΛΟΝΙΑ στην Ιταλία .

Κάπου εκεί είναι και ο ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ με την οικογένεια του εύχομαι να έχουν πάει όλα καλά .

ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ εάν μας διαβάζεις γράψε

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα.Είχα την εντύπωση ότι ο Ηλίας είχε επιστρέψει στην Ελλάδα.Αν μπορεί και μας διαβάζει ας γράψει τουλάχιστον ότι είναι καλά ή κάποιος που επικοινώνησε μαζί του.

michele είπε...

Σήμερα θα επέστρεφε ο Λιάκος παιδιά..
Διάβασα την είδηση:
Είμαστε όμηροι της Ελλάδας δήλωσε ο Υπ.Εξωτερικών της ΠΔΓΜ,επειδή το θέμα της ονομασίας δεν μπήκε καν στην ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.
Έτσι θυμήθηκα την τελευταία φορα που ενοιωσα δυνατός ως Έλληνας με το βέτο του χοντρου στη φάτσα του Βush.Έκτοτε είχα πολλούς λόγους να αισθάνομαι μαλακας.Δυστυχώς.

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη να και μια καλή είδηση.Δεν θα μπορούσε άλλωστε από τη μία πλευρά χθες να δηλώνει ο Μπάμιας θερμός υποστηρικτής της Ελλάδος στη σύνοδο των G8 κι απ'την άλλη να καλούνται για ένταξη τα Σκόπια.

Τον Ολάντ παρατηρώ ιδιαιτέρως δυναμικό και αυτό είναι καλό σημάδι.

michele είπε...

Τώρα που είναι φρέσκος όντως δείχνει δυναμικός..να δούμε αν θα παραμείνει..το θέμα είναι ότι μας την είπε κι ο Καμερον..για την παραμονή στην ευρωπη

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Καλησπέρα

Ένας Έλληνας µπαίνει σε µια τράπεζα της Νέας Υόρκης και ζητάει πληροφορίες για ένα δάνειο. Λέει στον υπάλληλο των δανείων ότι θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα λόγω των εορτών των Χριστουγέννων για 2 εßδομάδες και χρειάζεται να πάρει οπωσδήποτε ένα δάνειο των 5000$.

Ο υπάλληλος του εξηγεί ότι η τράπεζα θα χρειασθεί ένα είδος εξασφάλισης για να του χορηγήσει το δάνειο, έτσι ο Έλληνας ßγάζει από την τσέπη του και αφήνει πάνω στο γραφείο τα κλειδιά από μια ολοκαίνουρια Ferrari, που είναι παρκαρισµένη στην είσοδο της τράπεζας.

Αφού πραγματοποιείται ο έλεγχος από την τράπεζα ότι το αυτοκίνητο είναι όντως στο όνομα του, μέσα σε 20 λεπτά εγκρίνεται το δάνειο, και ο Έλληνας παίρνει τα χρήματα και φεύγει. Μόλις φεύγει, ο διευθυντής της τράπεζας και οι υπάλληλοι του ξεκαρδίζονται στα γέλια που ο Έλληνας έßαλε υποθήκη μια Ferrari των $200.000 για να πάρει δάνειο $5.000!

Ένας υπάλληλος παίρνει το αυτοκίνητο και το αφήνει στο υπόγειο γκαράζ της τράπεζας. Δυο εßδομάδες αργότερα ο Έλληνας επιστρέφει, πληρώνει $5.000 και τον τόκο που ανέρχεται στα $15.41.Ο υπάλληλος του λέει;

Κύριε είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκατε με την τράπεζα μας, όλα έγιναν σωστά μόνο που έχουμε μια απορία. Όσο εσείς λείπατε, ελέγξαμε στον υπολογιστή και ßρήκαμε ότι είσαστε δισεκατομμυριούχος! Το περίεργο είναι ποιος ήταν ο λόγος που πήρατε το δάνειο!

Και ο Έλληνας απαντά:

Πες μου ένα άλλο σημείο στη Νέα Υόρκη που θα µπορούσε να αφήσει κανείς μια Ferrari με ασφάλεια για δύο εßδομάδες πληρώνοντας για πάρκινγκ µόνο $15.41 !!!

μπαρμπαλιας είπε...

kalispera olous
efxaristo gia endiaferon epestrepsa
episis piccolo kala

michele είπε...

Καλώς ήρθες Λιάκο,δεν ανησυχησα ιδιαίτερα ο σεισμός ήταν προς τη Ferrara ..άντε τώρα να πληρώνουν παραπάνω καύσιμα οι άνθρωποι εκει,για να αποκατασταθούν οι ζημιές..

michele είπε...

Καλο Δημήτρη το είχα ξανακούσει χεχε