Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 15 Μαΐου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...

AΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΝΟΜΩΝ VS ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Κρίση, ανάκαμψη, υπερφορολόγηση, φοροδιαφυγή, μέτρα, διαφθορά, πτώση, ανεργία. Αυτές είναι οι κυρίαρχες λέξεις της τελευταίας διετίας στην χώρα. Αν δει κάποιος, που δεν έχει καμιά επαφή με τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα, τα γραφόμενα στα διάφορα μέσα ενημέρωσης και τα λεγόμενα από επίσημα κυβερνητικά στόματα, που χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις, τι καταλαβαίνει; 

Τίποτα σαφές. Μόνο ότι είμαστε σε κρίση. Κρίση των πάντων. Τελικά μάλλον μπλέκεται γιατί πιθανότατα τα έχουμε κι εμείς μπλεγμένα στο μυαλό μας και έτσι τα εκφράζουμε. Ίσως δικαιολογημένα γιατί μας ήρθαν όλα τόσο ξαφνικά, ίσως αδικαιολόγητα γιατί εδώ είμαστε, ζούμε, εργαζόμαστε, κυκλοφορούμε. Αλλά μάλλον επαναπαυμένοι στην όχι και δυσάρεστη καθημερινότητα ήμαστε. 

Ας προσπαθήσουμε με λίγη ψυχραιμία να δούμε τι μπορούμε να μάθουμε από όλες αυτές τις λέξεις. Με μια πρώτη ματιά καταλαβαίνουμε πως μάλλον πρέπει να τις τοποθετήσουμε σε σωστή σειρά, τέτοια ώστε να αποφύγουμε είτε τις αντιθέσεις των εννοιών τους, είτε το ερώτημα ποιό γεννά τι. Για παράδειγμα Υπερφορολόγηση και Ανάκαμψη είναι δύσκολο να συμβαδίσουν, όπως Φοροδιαφυγή και Ανεργία δεν αφορούν τις ίδιες κοινωνικές ομάδες. 

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε καταιγίδα νέων φορολογικών νόμων, διατάξεων, ερμηνευτικών και ρυθμιστικών εγκυκλίων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόθεση του νομοθέτη είναι η διόρθωση των «κακώς κειμένων». Η σειρά τους όμως και πολλές φορές το περιεχόμενο τους, ακολουθεί την άναρχη αλληλουχία της εννοίας των λέξεων της αρχής του κειμένου αυτού.

Ενδεικτικό είναι πως σε αρκετές περιπτώσεις, ένας νόμος ή διάταξη ακυρωνόταν παντελώς ή αλλαζόταν μερικώς από τον επόμενο νόμο ή διάταξη μέσα σε μερικούς μόνο μήνες, ή αναβαλλόταν η εφαρμογή κάποιων άρθρων, ή ακόμη δεν εκδιδόταν εγκαίρως, ή και καθόλου, η υπουργική απόφαση που προβλεπόταν να ρύθμιζε τις λεπτομέρειες εφαρμογής τους . Τι άλλο χρειάζεται για να μας πείσει ότι κάτι δεν γίνεται όπως η λογική επιβάλλει. Κάτι δεν γίνεται με σαφή στόχο. Κάτι δεν γίνεται με καθαρό μυαλό. Δεν εξηγείται αλλιώς. Αν σε αυτά και την ποσότητα προσθέσουμε και την πολυπλοκότητα των φορολογικών νόμων, τα πράγματα γίνονται χειρότερα. 

Αυτό που απαιτείται για να βοηθηθούν ουσιαστικά οι ενεργά και παραγωγικά εργαζόμενοι σε αυτή την χώρα, είναι ένα σχέδιο επίτευξης, πρωτίστως, οικονομικής σταθεροποίησης. Ποια και τι ανάπτυξη; Πρώτα πρέπει να σταματήσει η πτώση! Η ανάπτυξη θα έρθει μετά, αφού μπουν τα θεμέλια σωστά. Όπως η θερμοκρασία για να φτάσει από τους μείον δέκα στους συν είκοσι, περνάει πρώτα από τους μηδέν βαθμούς, έτσι κι η οικονομία για να περάσει σε φάση ανάπτυξης πρέπει πρώτα να σταματήσει την πτώση. Αλλιώς ζούμε σε ουτοπικές διανοητικές σφαίρες. 

Η έλευση σταθερότητας στην οικονομία σημαίνει απλά, σταμάτημα της πτώσης του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων, σταμάτημα της ανόδου της ανεργίας, σταμάτημα της πτώσης των εσόδων του κράτους και άρα πρόσφορο έδαφος για τις πολυπόθητες επενδύσεις και τον προγραμματισμό του μέλλοντος. 

Η απλούστευση της πολυπλοκότητας των φορολογικών διατάξεων είναι βασικό εργαλείο για την τοποθέτηση υγιών βάσεων προόδου. Οι φορολογικοί νόμοι επηρεάζονται, όπως είναι φυσικό, από τους σύγχρονους τρόπους με τους οποίους τα οικονομούντα πρόσωπα συναλλάσσονται. 

Οι τρόποι αυτοί είναι από μόνοι τους περίπλοκοι και επομένως δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε το γεγονός πως και οι νόμοι που απεικονίζουν περίπλοκους τρόπους συναλλαγής δεν μπορεί παρά να είναι οι ίδιοι απλούστατοι. Αλλά από το σημείο της απλότητας ως το σημείο να είναι αλληλοαναιρούμενοι και μερικές φορές ακατάληπτοι, υπάρχει απόσταση μεγάλη. Οι απλές και σαφείς διατάξεις δεν δίνουν πρόσφορο έδαφος στην διαφθορά. 

Προστατεύουν τον πολίτη από την υπερφορολόγηση. Συνδράμουν την επιχειρηματικότητα με την έλλειψη αχρείαστης γραφειοκρατίας. Βοηθούν το κράτος στην εύκολη αποκάλυψη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Δεν παρέχουν ευκαιρίες στους κατά σύστημα παρανομούντες να ανακαλύπτουν «παράθυρα», ή «τρύπες» στο σύστημα, κερδίζοντας χρόνο ή και ασυλία από την χρήση τους. 

Ας προσπαθήσουν λοιπόν και οι νομοθετούντες με ψυχραιμία και μεθοδικότητα να αποφύγουν τις πολυπλοκότητες και να στοχεύσουν τον στόχο για να αποκαταστήσουν την οικονομική σταθερότητα αρχικά. Μετά η ανάπτυξη έρχεται ως φυσική συνέπεια. 
ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr


135 σχόλια:

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα!

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλες και όλους.

Γεράκι είπε...

καλημέρα σας..που εισαι ρε Πάνο?

Michalis είπε...

kalimera se olous
ke euxome o theos na tous fotisi esto ke tin istati stigmi

michele είπε...

Νon paper ,non κρατος..

pantelis είπε...

Καλημερα σε ολους... δε θα τους γωτησει Μιχαλη κανενας...συμφεροντα εξυπηρετουν.... Ολοι τους...κι οταν λεμε ολοι..εννοουμαι ολοι..

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα στην παρέα.

michele είπε...

Kαλημερα Βασιλικη ,εγινε και το περιεργο με τον Καμμενο ,για οποιον το καταλαβε

Spiros είπε...

Καλημερα παιδια...

μπαρμπαλιας είπε...

kalimera
Basiliki pires mytil???

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Μπάρμπα καλημέρα ναι έκανα μια πρώτη τοποθέτηση χθες, αλλά δεν ξέρω ακόμη πόσο θα τα κρατήσω. Πήρα και δεη γιατί πρέπει ο φωτόπουλος να πληρώσει το ρεύμα του.

Money είπε...

Ο Τραπεζικός κλάδος με σήμα άγοράς. Βέβαια υτπάρχουν αντιστάσεις, είμαστε στην αρχή της ημέρας και όλα αλλάζουν αλλά πάνω από την τιμή αυτή την στιγμή, υπάρχει σήμα. Στο ίδιο σημείο είναι ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, και λίγο χειρότερα ΑΛΦΑ ΠΕΙΡ

μπαρμπαλιας είπε...

kala ekanes...eimaste stin yperboli tou kato..

Money είπε...

Στις άλλες μετοχές ΔΕΗ ΜΥΤΙΛ κτλ δεν υπάρχει ακόμα σήμα αγοράς

michele είπε...

Αν θα κανουν κυβερνηση,θα..παει, αν οχι μια βουτια θα την εχουμε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εδώ είμαι Hawk δεν έφυγα... αλλά διάφορα δικά μου ... ούτε όρεξη, ούτε φως στον ορίζοντα, δεν έχω και να τίποτα πλέον... οπότε έδεσε το πράγμα.

Γεράκι είπε...

μια βουτια?..χαχαχα...ίσως μακροβούτι?
ΤΚ, σήμα αγοράς στο ημερήσιο?

ΠΑΝΟΣ είπε...

* Και να ΠΩ τίποτα....

Γεράκι είπε...

το πέρασα κ εγω προ ημέρων...δεν έχει τελειώσει βέβαια αλλα δεν θα με πιασει κ κατάθλιψη..

michele είπε...

Εγω θα το ξαναπω: κοντυναμε τα λαμογια και ψηλωσαμε τους τσαρλατανους.Αντιγραφω δε μια αφισα που ειδα χτες εδω κοντα στα Εξαρχεια:
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΜΑΛΑΚΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ?? Χωρις υπογραφη.

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε μειλ...

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα στη παρέα.

PS είπε...

"Δήλωναν το Φαράγγι της Σαμαριάς κι εισέπρατταν εκατομμύρια!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2012, 10:41

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Cretalive ότι εκατοντάδες άτομα από όλη την Κρήτη εισέπρατταν επί σειρά ετών εκατομμύρια, «χάρη» σε μια απάτη που δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους!

Το σκεπτικό απλό, αλλά συνάμα και… απίστευτο: οι επιτήδειοι δήλωναν ως ιδιωτικές ή ενοικιαζόμενες εκτάσεις μέσα στο ίδιο το Φαράγγι της Σαμαριάς και εισέπρατταν κοινοτικές επιδοτήσεις για κτηνοτροφία!

Το Φαράγγι, μια έκταση ξακουστή σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, που είναι και ο παλιότερος ανακηρυγμένος εθνικός δρυμός των Λευκών Ορέων -από το 1962, συγκεκριμένα, με βασιλικό διάταγμα - έχει σχεδόν κατά 80% δηλωθεί ως ιδιωτική ή ενοικιαζόμενη έκταση, κάτι που επέτρεπε στους αετονύχηδες να πλουτίζουν με ξένα κονδύλια!..." Όταν κάποιοι μιλούν εδώ και δεκαετίες για λαό-συμμορία,είναι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ;

Γεράκι είπε...

ιδέα..ας κάνουμε ένα γκάλοπ εδω μέσα..πόσο έχουμε βοηθήσει επι τις % την διαφθορά είτε έμμεσα είτε άμεσα...και μετά θα κάνουμε μια αναγωγη..θα πάθουμε την πλάκα μας..ελατε τώρα..όλοι γνωριζόμαστε..εχουμε και πλεον την πιο ΣΙΧΑΜΕΝΗ ΑΤΑΚΑ που μπορω κ ακουω καθημερινα.."ελα τωρα..στην ΕΛΛΑΔΑ είμαστε, τι περιμένεις?"..Ντροπη στα μουτρα μας κύριοι!!! (μην πω κατι πιο βαρυ)

PS είπε...

met.just imagine while crossing this gorge ,and thinking it was a real national reserve,one could fear of a potential robber or thief.How many could think that the whole territory had been already occupied by invisible bandits?

Γεράκι είπε...

αόρατοι?δεν νομίζω..το tragik ειναι τους ξέρουμε και δεν κάνουμε τπτ.. ενα δημοκρατικό σύστημα χωρίς δικαιοσύνη, τι είναι?

μπαρμπαλιας είπε...

Φ. κλμ ,απο συμμαχικο καλα τα πας..
απο ιταλιανο τι κανεις?

PS είπε...

Μπαρμπ.κλμ,κάτι Latin βιντεοκλιπ με νεαρές έβλεπα,αντιρρήσεις πολλές δεν έχω χαχα

michele είπε...

Ηawk το ειχε πει και ο Σημιτης,αυτη ειναι η Ελλαδα,το ειχε πει και ο Κοκκαλης για τους οπαδους στην Ισπανια ,αυτους εχουμε τι να κανουμε.Ετσι λοιπον οι "καθοδηγητες" μας λειτουργησαν τα προηγουμενα χρονια

PS είπε...

Αν δεν είναι πάλι άλλη μια καλοστημένη παγίδα,το τραπ.ταμπλώ δεν βλέπει πάλι εκλογές,αυτό εκτιμώ.

michele είπε...

Αναμονη ειναι Φ ,για τιποτα δεν ειναι σιγουροι

Γεράκι είπε...

κ εμεις το αναπαράγουμε..ουδεν σχολιο...σύντομα πάμε σε κόκκινο όσο πλησιάζουμε την κρίσιμη σύνοδο των "καθοδηγητων" μας....

PS είπε...

Λείπει κι ο μάγος που όλα τα ξέρει να μας πει τι ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΟΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣΟΙ.

michele είπε...

Εγω περιμενω με μεγαλη αγωνια το ΜΑΓΟ να μας πει,μπας και προλαβουμε

PS είπε...

νΑΥΤΕΜΠ.πριν από 19' - Μείωση 6,2% εμφάνισε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε σταθερές τιμές 2005, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ. "---Πάνω που νόμιζα ότι είχαμε μπει ήδη σε ανάπτυξη,αυτό μας υπόσχονται άλλωστε από το 2010.

michele είπε...

Και στις αγορες θα μπαιναμε φετος..

PS είπε...

Γεμάτο αγκάθια το μονοπάτι και εμείς ακόμα ξυπόλητοι,που πάτε ρε καραμήτροι:

PS είπε...

Και όσο ακούω κάποιους αιθεροβάμονες "αριστερούς" να λένε συνεχώς για κρατικοποίηση τραπεζών με αρνητικά ίδια κεφάλαια(χωρίς φράγκο στην τσέπη και αυξάνοντας έτσι κατά 100χ τους δημ υπαλλήλους),τι να πώ,είναι να μην τρελλαίνεσαι;Δεν φτάνουν δηλαδή όσα λεφτά ΕΞΑΕΡΩΣΑΝ επί τόσα χρόνια,να δώσουμε κι άλλα τώρα;

νικος φαληρο είπε...

Ρακοσυλλέκτρια με καταθέσεις 16,4 εκατ. ευρώ!


Ήταν ρακοσυλλέκτρια αλλά από το 2000 έως 2010 αύξησε τις τραπεζικές της καταθέσεις κατά 16,4 εκατ. ευρώ! Πάνω σε αυτή την απίστευτη αλλά ελληνική ιστορία έπεσαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατά τον έλεγχο τραπεζικών καταθέσεων φορολογούμενων μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.

Το άνοιγμα των λογαριασμών πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι κατόπιν καταγγελιών ότι η εν λόγω «γιαγιά» διατηρούσε πολύ υψηλές καταθέσεις καθώς και περισσότερα από 15 ακίνητα. Όταν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ πήραν στα χέρια τους τη λίστα με τις τραπεζικές καταθέσεις της συγκεκριμένης ηλικιωμένης που είχαν από τις ελληνικές τράπεζες και τις αντιπαρέβαλαν με τις φορολογικές της δηλώσεις δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Κάθε χρόνο η «γιαγιά» δήλωνε είτε μηδενικό εισόδημα είτε μερικές χιλιάδες ευρώ με τη μεγαλύτερη φορολογική της δήλωση να εμφανίζεται το 2004 και να περιλαμβάνει εισόδημα περίπου 6.500 ευρώ. Ωστόσο, στους τραπεζικούς της λογαριασμούς εμφανίζεται το ίδιο χρονικό διάστημα τεράστια εισροή ποσών μέχρι και μια κατάθεση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η συγκεκριμένη φορολογούμενη απεβίωσε και κλήθηκε για εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ ο γιος της που είναι και ο μοναδικός της κληρονόμος. Αυτός ισχυρίστηκε ότι τα περισσότερα χρήματα προέρχονται από μια μεγάλη κληρονομιά που έλαβε η μητέρα τους από συγγενή της που ζούσε στην Αμερική καθώς και από την εργασία της ως πλασιέ καλλυντικών.

Επίσης, είπε ότι μέρος των καταθέσεων προέρχεται από τη σύνταξη που ελάμβανε λόγω του θανάτου του συζύγου της αλλά και από μισθώματα ακινήτων. Οι εξηγήσεις δεν έπεισαν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ οι οποίοι εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η «γιαγιά» ασκούσε κατ’ εξακολούθηση το επάγγελμα του τοκογλύφου.

Μάλιστα, με την ολοκλήρωση του ελέγχου αναμένεται να επιβληθούν στον γιο και κληρονόμο της πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ για απόκρυψη εισοδήματος.

Να σημειωθεί ότι η «γιαγιά» στο τελευταίο διάστημα πριν το θάνατό της εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων, όπως υποστήριξε ο γιός της, ζούσε στους δρόμους ως ρακοσυλλέκτρια.



Πηγή:www.capital.gr

michele είπε...

ε ρε λεφτα που εχει χασει το κρατος..

Γεράκι είπε...

ηρθε η κρίσιμη ώρα (εκτος κ εαν έχουμε συνέχεια)..προς το παρον όλα δείχνουν κακό αποτέλεσμα..ολες οι δηλώσεις ειναι υπερπουλημένες..χμμ..

Money είπε...

Οι ναυαγοί και τα μοντέλα

4 ναυαγοί ηλικίας 20, 30, 40 και 60 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται 4 πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: - Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 30άρης του απαντά: - Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 40άρης προτείνει: - Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 60άρης: - Για σταθείτε ρέ παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!

Money είπε...

Ναι στο ημερήσιο, αλλά ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

2 Η ΏΡΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗΣΕ... ΚΑΚΟ ΣΗΜΑΔΙ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αρκετές ανάσες πήραμε...τα κεφάλια μέσα πάλι μέχρι νεωτέρας...

michele είπε...

O Kαμμενος επιμενει και καλα οτι εγινε προβοκατσια.Ναι απο την προεδρια..ειπαμε πολλαπλασιαστηκαν οι τσαρλατανοι

νικος φαληρο είπε...

αν ανακοινωθει κυβερνηση εκτιμω θα υπαρξει ισχυρη ανοδος πλην ομως μη γνωστου χρονικου οριζοντος

michele είπε...

Μεσα εισαι Νικολα,700 θα παει ανετα

νικος φαληρο είπε...

ηδη απο τις 580 εως τις 700 καποιοι θα πλουτισουν.αναλογως beta μετοχων και μοχλευσεων.

Money είπε...

Αν εξαιρέσουμε την πιθανότητα τα καμάρια μας να τα κάνουν πάλι σαλάτα, η αγορά είναι έτοιμη για μπουμ.

michele είπε...

Συμφωνω και με τους δυο προλαλησαντες.( μιλαμε και εμεις σαν να ειμαστε στη δικη μας συσκεψη)..χαχα

Michalis είπε...

Μέχρι και €120 εκατ. «προκαταβολή» για ένα «οικόπεδο»

«Χοντρό» παζάρι εκατομμυρίων για το φυσικό αέριο

Λευκωσία: Μέχρι και το ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ ως προκαταβολή προτείνει κοινοπραξία στην Κυπριακή Δημοκρατία για την απόκτηση των δικαιωμάτων για συγκεκριμένο «οικόπεδο» στην κυπριακή Αποκλειστικής Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι προτάσεις για τις εφάπαξ προκαταβολές περιέχονται στις προσφορές που υποβλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και κυμαίνονται από 60 εκατ.-120 εκατ. ευρώ.

Αν ληφθεί υπόψη ότι μπορεί να φτάσουμε σε ανάθεση 4-5 «οικοπέδων» στο δεύτερο γύρο αδειοδότησης (σύμφωνα με εκτιμήσεις του Σόλωνα Κασίνη τη Δευτέρα στο ραδιόφωνο του «Λόγου»), αυτό σημαίνει ότι το κράτος μπορεί να εισπράξει προκαταβολικά σε ένα περίπου χρόνο μισό δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το ύψος του εφάπαξ ποσού είναι ένα από τα κριτήρια της επιλογής.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου, Νεοκλή Συλικιώτη, η ομάδα επαφής με τη Noble (συμμετέχουν οι γενικοί διευθυντές τεσσάρων Υπουργείων, Οικονομικών, Εσωτερικών, Εμπορίου και Γεωργίας), η ομάδα των εμπειρογνωμόνων και η ΡΑΕΚ, θα προχωρήσουν μετά σε συμφωνίες με την αμερικανική εταιρεία, με πρώτο στόχο την έλευση του φυσικού αερίου το συντομότερο για τις ανάγκες της Κύπρου και στη συνέχεια για τις υποδομές που χρειάζονται για την εμπορική αξιοποίηση των κοιτασμάτων.

Η Noble έλυσε τη σιωπή της

Εξηγήσεις για την ηχηρή απουσία της από το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων έδωσε με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα η Noble Energy. Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, ο λόγος που δεν επεκτάθηκε σε διεκδίκηση νέου «οικοπέδου», είναι τα οκτώ κοιτάσματα (επτά στην ΑΟΖ Ισραήλ και ένα στην ΑΟΖ Κύπρου) με 35 τρισ. κ. πόδια φυσικού αερίου, αλλά και οι σημαντικές και δαπανηρές προσπάθειες στην ανακάλυψη και εκμετάλλευση των -ουσιαστικά επιβεβαιωμένων- κοιτασμάτων πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπός της αναφέρει πως «η Noble Energy αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο δεύτερο γύρο εκδήλωσης ενδιαφέροντος που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία για άδειες εξερεύνησης υδρογονανθράκων σε θαλάσσια τεμάχια της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης».

«Η απόφαση αυτή βασίζεται στην αποφασιστικότητα της Noble να επικεντρώσει το ανθρώπινο δυναμικό και τα οικονομικά κεφάλαια της στην αξιολόγηση και ανάπτυξη των σημαντικών πηγών του “οικοπέδου 12”, συμπεριλαμβανομένων και επιπρόσθετων ευκαιριών εξόρυξης, και να τηρήσει τη δέσμευση της στον κυπριακό λαό να φέρει το φυσικό αέριο όσο το δυνατό πιο γρήγορα και πιο ασφαλισμένα».

«Η εταιρεία παραμένει αφοσιωμένη στην επένδυση σ’ ένα πλήρως ολοκληρωμένο έργο που θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις παραγωγής, αγωγό και εγκαταστάσεις επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα ανταποκρίνεται τόσο στις εγχώριες ανάγκες όσο και στις ευκαιρίες εξαγωγών. Αναμένουμε ότι αυτός ο γύρος εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα φέρει νέες εταιρείες ενέργειας στα κυπριακά ύδατα και θα δημιουργήσει μια πιο ανταγωνιστική αγορά, ένα αποτέλεσμα το οποίο ενστερνιζόμαστε πλήρως».

Να σημειωθεί ότι ερωτηθείς τη Δευτέρα ο υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, εάν είναι παράδοξο το ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από την Noble, είπε ότι δεν ξέρει γιατί αυτό αναμενόταν. Εξήγησε ότι σε επαφές με στελέχη της εταιρείας δεν εκφράστηκε ποτέ επισήμως τέτοιο ενδιαφέρον. Πρόσθεσε πως πρέπει να βλέπουμε και τις συνεργασίες που γίνονται και πως είναι λάθος να το επικεντρώνουμε «στην α ή β εταιρεία».

http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/104309/chontro-pazari-ekatommyrion-gia-to-fysiko-aerio

Αλεξανδρος είπε...

εστησα δεη στο 1,75 για bet αντε να δουμε

Αλεξανδρος είπε...

αααα κυβερνησουλα

νικος φαληρο είπε...

εχετε καποια πληροφορηση επι τουτου κε Αλεξανδρε;

Γεράκι είπε...

Αλέξανδρε..νομίζω είναι η 4η ή 5η φορά που το αναφέρεις..χαχαχα..ελπίζω αυτη να ειναι η τυχερή σου..έχω καθε χρηματιστηριακό συμφέρον..

νικος φαληρο είπε...

Για χρέη στο Δημόσιο συνελήφθη ο Θανάσης Λάλας


Συνελήφθη και κρατείται στο τμήμα Ασφάλειας Συντάγματος ο γνωστός δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας, για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 140.000 ευρώ. Σύμφωνα με το protothema.gr, o δημοσιογράφος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρέος του κ. Λάλα αφορά σε εταιρεία την οποία κατείχε παλαιότερα.

PS είπε...

Μαχαιριά στην καρδιά της ελευθεροτυπίας.Ένα πυρωμένο δάκρυ κύλησε στο απαλό,νεανικό μάγουλό μου.

Αλεξανδρος είπε...

Νικο μου οχι ειναι καθαρα προσωπικη εκτιμηση οπως το εχω αναφερει πολλες φορες για να μην παρασυρω κανενα

Αλεξανδρος είπε...

η δεη αγοραστηκε αλλα ειναι η πρωτη που θα φυγει αν πανε τα πραγματα στραβα

νικος φαληρο είπε...

ενταξει κε Αλεξανδρε.αναμονη λοιπον

Γεράκι είπε...

ποιο ηταν το ρεκορ παραμονής μέσα στο μεγαρο? 1ωρα?..παραπάνω?..για να έχουμε ενα μετρο σύγκρισης..αν κ πλεον ειναι πολλοι μεσα...

PS είπε...

Θέμα ωρών(;) η δημοσιοποίηση της μυστικής ατζέντας του Άκη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2012, 14:58

Εντείνονται τις τελευταίες ώρες οι φήμες ότι πλησιάζει η ώρα για τη δημοσιοποίηση της ατζέντας του Άκη Τσοχατζόπουλου, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέχονται πλήθος ονομάτων πολιτικών και δημοσιογράφων που φέρονται να εμπλέκονται στις υποθέσεις που έστειλαν στη φυλακή τον πρώην κορυφαίο υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός στα ανώτατα κλιμάκια της δικαιοσύνης, σχετικά με το εάν πρέπει οι αρμόδιοι δικαστικοί παράγοντες να προβούν τη δεδομένη στιγμή σε μια τέτοια αποκάλυψη - βόμβα, λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που διέρχεται το πολιτικό σύστημα. Κάτι που θα επιδείνωνε ακόμη περισσότερο το αδιέξοδο.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλους κύκλους, υποστηρίζεται πως τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να φανεί η διαφάνεια και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από πολιτικά παιχνίδια. Άγνωστο παραμένει προς τα πού θα γύρει η πλάσιγγα των αποφάσεων.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες. -zougla.gr ---Τα χάπια μου,δεν θα το αντέξω.Πολιτικοί και δημοσιογράφοι;ΙΜΠΟΣΙΜΠΙΛΕ.

Money είπε...

Το μόνο που με ανυσηχεί ως παράξενος που είμαι, αφού όλοι ξέρουν πως αν βγει κυβέρνηση θα ανέβουμε, και αφού οι περισσότεροι είναι ήδη αγορασμένοι ή δεν πουλήσαν τα αγοράσμένα τους, μήπως ....
λέω εγώ τώρα

michele είπε...

Δεν εισαι παραξενος,η σκεψη σου κινειται εντος των οριων της χρηματιστηρικακης "λογικης" η οποια ειναι συχνα αλλη απο την γνωστη εννοια της λογικης

Michalis είπε...

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/699519/Article.aspx

Τ. Κύπρου: Υποβαθμίζει σε neutral η Citi

Αλεξανδρος είπε...

μηπως να την πουλησω τη δεη 3% καλα ειναι για μιση ωρα χε

Γεράκι είπε...

λετε να το τραβήξουν μέχρι το κλείσιμο?ηδη κάθονται αρκετα...εχουμε ακομα 1 κ 20 λεπτα...ειναι πολυ ομως..

Γεράκι είπε...

κ οι εξω κινουνται πλαγιως (μιλαω για ευρωπαιους προς το παρον)...ολοι σε αναμονη...αρε Ελλαδάρα..τα 2 τελευταια χρόνια δίνεις τα ρέστα σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

michele είπε...

κινει το παγκοσμιο χρημα,εχοντας κανει τους πολιτες της φτωχους..

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Πολλά πακέτα τις τελευταίες μέρες στην εχαε. Ξέρουμε αν υπάρχει κάποιος λόγος;

Γεράκι είπε...

δικά μου είναι..χαχαχα... ;)
(εννοω πακέτα με χαρτομάντηλα)

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Μ' αρέσει το χιούμορ σου Αντώνη χαχα

Γεράκι είπε...

κλαψ.... ;)

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

εκλογές

Γεράκι είπε...

ωχ..εσκασαν....κακη δήλωση ο Καμμένος..μας έκαψε..

Γεράκι είπε...

πουληστε να δουμε τι θα καταλαβετε...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Δεν τα βρήκαν με τον καμμένο. Είπε ότι προτιμούν τους δανειστές, από την σωτηρία της πατρίδος

Money είπε...

παλικάρια μου

Γεράκι είπε...

καλα, ο Καμμένος πήγε μεσα αποφασισμένος να το κάψει μετα το φιασκο...χεχε...

Γεράκι είπε...

χαχαχα..κ ο Αμερικάνος πράσινος..με λίγα λόγια μας γειωσαν...χαχαχα

pantelis είπε...

Κυριοι μη φοβαστε... Η Ελλαδα ειναι μια ιδεα..και αι ιδεαι δεν αποθνησκουν ποτέ....

Αλεξανδρος είπε...

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Megas Magistros είπε...

Καλησπέρα. Ολοκλήρωσα αγορές ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ με 10.000 στο 1.79€. 20.000 κομμάτια σύνολο με μικτή 1.88€.

Επίσης ολοκλήρωσα στην ΔΙΟΝ με αγορά 15.000 μετοχών στο 0.0920€. 40.000 κομμάτια στο σύνολο με μικτή €0.11.

Αγοράστηκαν και 5.000 ΑΒΑΞ σε τιμή 0.65€

Καλησπέρα

Γεράκι είπε...

Το κομματικό συμφέρον πάνω απο όλα..ειτε προεκλογικα ειτε μετεκλογικα..Οι ανθρωποι ειναι αμετανόητοι..

pantelis είπε...

Πλεον.. θα πρεπει να εστιαστουμε στη προστασια της οικογενειας μας...

Γεράκι είπε...

επιτελους πρωτό θέμα στο bloomberg..ποσο μου έλειψε...

Money είπε...

Μέσα στον χαμό θυμίζω πως είμαστε ακριβώς επάνω στην στήριξη 25ετίας

Money είπε...

Λίγο κάτω λίγο πάνω δεν έχει σημασία.
ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ
Τώρα είναι ευκαιρία ΑΓΟΡΩΝ.

Money είπε...

Για πρώτη τοποθέτηση. έτσι;

Γεράκι είπε...

μάγκες..χάρηκα για την γνωριμία..παω να πακετάρω...

ο dwk είπε...

… ω γλυκύ μου έαρ …
… ύμνον τη ταφή σου …
… εν τάφω σε κηδεύει …

Γεράκι είπε...

και όλες τις προηγούμενες ΤΚ..τι τις κάνουμε?????χαχαχαχαχα...

Money είπε...

Οι γερμανοί ψιλοκαταρέουν

Γεράκι είπε...

Μην κάνετε έτσι...Θα μπει ο Μάνος κ η Ντόρα..Σωθηκαμεν!!!!!!!!!!!

michele είπε...

Τωρα δημιουργουνται οι περιουσιες του αυριο

Αλεξανδρος είπε...

και όλες τις προηγούμενες ΤΚ..τι τις κάνουμε?????χαχαχαχαχα
καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

Money είπε...

Πάντως αν εχει δίκιο ο Βαρουφάκης που λέει μη μασάτε θα μας σώσουν θέλουμε δεν θέλουμε, τώρα είναι η στιγμή που θα φανεί. Αν ακούσω να λένε, θα περιμένουμε ώς τις εκλογές και άλλα τέτοια τινά ...
θα ρίξω γέλιο σας λέω

Money είπε...

προφανώς δεν έπρεπε να γίνουν. Σόρυ

Αλεξανδρος είπε...

hawk κοιτα διπλα σου στο αεροπλανο,οχι εκει ρε πιο δεξια αυτος με τα γυαλια και τα γενια,αντε καλο μας ταξιδι

pantelis είπε...

΅Εχουν ήδη κλειστει εισητήτια χωρις επιστροφη για τη μητερα Ρωσσια...

δημοσθενης είπε...

κυριοι, σκατα ψηφισατε, σκατα θα φατε

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Που πάτε βρεεε; τόσες πίκρες περάσαμε παρέα, τώρα που θα έρθουν οι χαρές φεύγετε;

pantelis είπε...

Η Ψηφος είναι επιλογή...Και οι επιλογές έχουν συνέπειες.. Οριστε κυριοι ψηφοφόροι ΧοντροκαμμενοΣυριζεων και λοιπών βέβαια.....

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

O Πικραμένος για πρωθυπουργός , δηλ όλοι μας !!!!!

Γεράκι είπε...

χαχαχα..σου έμειναν χρήματα για αεροπλάνο?...μάλλον φταινε οι τοποθετήσεις μου που έλεγα προηγούμενως..θα είχα μπει νωριτερα απο σενα...καλό ταξίδι.. (ο Καμμένος αγκομαχάει..χαχα..λες κ τον κυνυγάνε..)

Γεράκι είπε...

Δεν σπάνε οι ευρωπαικές τράπεζες ακόμα...Χώνεψαν τα νέα αρκετα καλα...κ ο αμερικάνος μαζευει έστω κ προσωρινα..

Money είπε...

Δεν θέλω να σας χαλάσω, αλλά συνηδιτοποιείτε ότι μπορεί αυτά που βλέπετε να είναι τα τελευταία στάδια πτώσης από το 2007;

Money είπε...

Δεν θέλω να σας το παίξω έξυπνος, συγνώμη κιόλας αλλά ...

michele είπε...

Εγω επειδη εχω κανει εξω 8 χρονακια ,λεω να μεινω εδω..εχει κι ευκαιριες σιγα σιγα.Αναμενομενο ηταν να γεμισουμε τσαρλατανους.Ο Πανος ηθελε ψηφο εμπιστοσυνης, το 10%..χου ρε

Γεράκι είπε...

ΤΚ..μια σημαντική λεπτομερεια..σε επίπεδα ευρω ή δραχμής..?χοχοχο..(πάντως δεν βγάινω απο μέσα..)

michele είπε...

ΤΚ μην "δικαιολογεισαι",καθ οτι εχεις και δικιο κατα την αποψη μου..

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Θανάση πιστεύεις ότι η αγορά έχει προεξοφλήσει και τη δραχμή σ΄αυτά τα επίπεδα;

Money είπε...

Αυτό όχι

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Ευχαριστώ

νικος φαληρο είπε...

μετα τις εκλογες ειτε με δραχμη (απευκταιο), ειτε με ευρω ανοδος θα υπαρχει

νικος φαληρο είπε...

διορθωνω: αν και εφοσον υπαρξει κυβερνηση

Γεράκι είπε...

πως εξηγειται το μάζεμα πλεον?λειτουργουν οι στηρίξεις?

Money είπε...

Αρκετοί πιστευουν πωσς εδώ τα έχουμε προεξοφλήσει λόγω του ότι η αγορά γύτρισε σε επίπεδα 1992 που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό συστημα συναλαγματικών ισοτιμιών. Εγώ πιστευω πως αν πάμε σε δραχμή θα δούμε επίπεδα 1982-1987 γιατί θα΄μηδενίζουμε συγχρόνως και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Από εκεί ξεκίνησε το χάλι μας, εκεί θα καταλήξει. Δική μου εκδοχή αυτή.

michele είπε...

Δεν υπαρχει θεμα δραχμης.

Money είπε...

hawk, οι στηρίξεις εδώ είναι ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ. Απλά δεν έιναι σημείο στήριξης αλλά επίπεδα στήριξης 550, 527 ακόμα και 448 στην έσχατη. Από εδώ αντίδραση βαρβάτη θα πάρουμε ο κόσμος να χαλάσει, με κυβέρνηση ή όχι. Τώρα αν είναι από την πρώτη στήριξη, την δευτερη ή την τρίτη ή οπουδήποτε ενδιάμεσα ΑΓΝΟΩ ΠΑΝΤΕΛΩΣ. Εδώ ισχύει το πρώτη αγορά που είπα παραπάνω.

Spiros είπε...

Nα θυμισω οτι επομενος στοχος ΕΤΕ 1,19 και μετα βλεπουμε...

Γεράκι είπε...

άσχετο..πιθανα long entries σε NSC,PM,RTN,VRSN,MA,RHT,PCLN και short UNG,PGR....να χαλαρώσουμε λίγο..

Γεράκι είπε...

ευχαριστω ΤΚ..σαφής οπως παντα..

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Βραχος (προς το παρων) η ΙΝΚΑΤ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Μιχάλη εγώ δεν αποκλείω τίποτα τώρα πια. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Γεράκι είπε...

λάθος Βασιλική..λάθος στο λέω εγω..δες ποσο ωραια έπαιξα τα ΕΧΑΕ..να με ακους εμένα..

michele είπε...

Βασιλικη ,εκτιμηση κανω ,ετσι κι αλλοιως και με δραχμη μονο οι μετοχες θα ηταν ..ασφαλεις.Καποιες συγκεκριμενες που εσυ εποφθαλμιας..Απλα δεν το βλεπω

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

καλόοοοοοο Αντώνη χαχαχα

Αλεξανδρος είπε...

Προσωπικη στρατηγικη διπλασιασμος των υπαρχουσων θεσεων λιγο πριν τις εκλογες,δεν θελω με αυτο να επηρρεασω κανεναν ,αλλωστε ειδατε τι εγινε με το κυβερνησουλα,εννοειται οτι ακομα και εαν χρειαστει χρονια για να καταγραψω κερδη δεν με ενοχλει,θελω να πω οχι κολπα με χρημα που θα χρειαστουμε αμεσα.

Γεράκι είπε...

αρκετα..παω να παίξω με αμέρικα..θα τα πουμε αργότερα..καλή συνέχεια κ κρατάμε γερα...

Αλεξανδρος είπε...

οποιος θελει μια εικονα της αντοχης αυτων των επιπεδων ας δει τα ημερησια διαγραμματα πχ σωλκ

michele είπε...

Η χτεσινη κινηση ηταν χαρακτηριστικη στους σωληνες

michele είπε...

παμε επανω παιδες