Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...

OI ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...


Το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής πολλούς κλόνισε και ακόμη περισσότερους αιφνιδίασε. Ωστόσο θα έπρεπε να ήταν αναμενόμενο, έπειτα απ' όσα έχουν μεσολαβήσει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Και είναι αλήθεια ότι από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και εντεύθεν αποκαλύφθηκαν μύρια όσα και - το κυριότερο - άλλαξε δραματικά η ζωή των ανθρώπων. Ως τότε επικρατούσε, παγκοσμίως και εδώ σε εμάς, ένα αίσθημα γενικής ευημερίας και διαρκούς ανάπτυξης που κάλυπτε ανισορροπίες, ανισότητες και ανισοκατανομές απίστευτες. Η κρίση τις έφερε όλες στο φως και κυρίως φανέρωσε τις μεγάλες, τις αδικαιολόγητες και μη υπερασπίσιμες στρεβλώσεις του διεθνούς και του ελληνικού οικονομικού συστήματος.

Οι μεγάλες αλήθειες της κρίσης είναι συγκεκριμένες, τις οποίες όλοι οι λαοί αντιλαμβάνονται και πρώτος βεβαίως ο ελληνικός, που τόσα υπέστη τα προηγούμενα χρόνια. Στις περασμένες δεκαετίες και ιδιαίτερα μετά το 2000, στα χρόνια δηλαδή της μεγάλης απελευθέρωσης του εμπορίου, των αγορών και της κίνησης των κεφαλαίων, οι πλούσιοι αυξήθηκαν και έγιναν εμφανώς πλουσιότεροι. Η συμμετοχή των προσόδων του κεφαλαίου στο εισόδημα πολλαπλασιάστηκε και αντιθέτως η συμμετοχή της εργασίας στο εισόδημα υποπολλαπλασιάστηκε. Οι φόροι επίσης στα υψηλά εισοδηματικά κλιμάκια μειώθηκαν και το τραπεζικό σύστημα ξέφυγε από το βασικό έργο χρηματοδότησης της παραγωγής και της οικονομίας και αφιερώθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά στην κερδοσκοπία. Απορροφήθηκε από τον τζόγο, προσκύνησε τον καπιταλισμό-καζίνο και τα στελέχη του φρόντισαν πρώτα απ' όλα τις περιουσίες και τις υπεραμοιβές τους.

Μαζί τους, δυστυχώς, συνδέθηκε μεγάλο τμήμα της διανόησης, των πανεπιστημίων και των μέσων ενημέρωσης, που στην κυριολεξία στρατεύθηκαν με την κυρίαρχη αντίληψη και έκαναν τα στραβά μάτια, για να μην πούμε ότι νομιμοποιούσαν συνειδητά με επιστημονικοφανείς θεωρίες την κυριαρχία του στρεβλού οικονομικού μοντέλου. Οι επιχειρηματίες επίσης σε κάθε φάση του οικονομικού κύκλου με μεγάλη ευκολία κατέφευγαν στο μέτρο των απολύσεων ή της περικοπής των αμοιβών, παρά σε άλλες κινήσεις ελέγχου του κόστους ή σε διαρθρωτικές επεμβάσεις βελτίωσης του προϊόντος και της παραγωγής.

Με τον καιρό διαμορφώθηκαν ήθη και συνήθειες στο διεθνές και εγχώριο οικονομικό σύστημα, που μόνο την κοινωνική έκρηξη καλλιεργούσαν και την εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα προετοίμαζαν. Κακά τα ψέματα, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ο ελληνικός λαός καταδίκασε ακριβώς τις παραπάνω πρακτικές και μετέδωσε στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο ότι η στρέβλωση είναι υπαρκτή και το πρόβλημα μεγάλο.

Πέρα λοιπόν από τις ελληνικές ιδιαιτερότητες και ιδιοτυπίες, εδώ αποκαλύφθηκε με τόση ένταση η στρέβλωση του διεθνούς οικονομικού συστήματος. Γι' αυτό και το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης είναι τόσο μεγάλο και όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι στην Αθήνα. Γι' αυτό και η ευρωπαϊκή ελίτ παρακολουθεί με τόση αμηχανία το ελληνικό φαινόμενο. Και μπορεί στις σκληρές εκδοχές της να είναι έτοιμη για τη μεγάλη τιμωρία, αλλά μέσα της ξέρει ότι τελεί εν αδίκω, ότι ο ελληνικός λαός δεν φταίει και ότι εν τέλει έχει δίκιο.

Με άλλα λόγια, το οικονομικό μοντέλο πάσχει. Θέλει αλλαγή και μεταρρύθμιση. Προφανώς όχι αυτή που ευαγγελίζονται η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, η Λαγκάρντ και το κακό συναπάντημα. Ισως να μην είναι αυτό που διεκδικεί ο κ. Τσίπρας, αλλά κατά πάσα βεβαιότητα θέλει ριζική αλλαγή και κυρίως μια νέα σχέση ανάμεσα στις βασικές συνιστώσες της οικονομικής προόδου.

Πηγή: www.tovima.gr                                                                 


119 σχόλια:

ΑΡΤ είπε...

Καλημερα και καλη εβδομαδα...
πρωτη φορα που ειχε τοσο λιγο κοσμο,δεν επεσε ουτε μια μπαλωθια και ο κοσμος σηκωνοταν να χορεψει με το ζορι...η ψυχολογια στα ταρταρα...

http://www.youtube.com/watch?v=nIv1Bj7QU6w

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους και καλη εβδομαδα

michele είπε...

Καλημέρα,καλημέρα..να δούμε τι θα δούμε κάτω απο 1,29 το ευρω

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα στη παρέα.

michele είπε...

Θα δούμε και το 5 μπροστά ..

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα στην παρέα.

μπαρμπαλιας είπε...

kalimera
skines apeirou kalous,,,

PS είπε...

stis 150 mnd GD ,istorika koitontas,tha perimena mia mikri antidrasi.

Γεράκι είπε...

καλημέρα σας...δηλ τι περιμένατε..?λογω της νίκης του γάβρου να ανοιξουμε πάνω?..κ οι ευρωπαιοι τρωνε τα μουτρα τους...χωνέψτε καλα το 5 μπροστα..

Γεράκι είπε...

αν και ακολουθοντας χρηματιστηριακες τακτικες..ολοι εβλεπαν χτες κάποια διέξοδο που τελικα ποτε δεν ήρθε..μαλλον το αντιθετο..σήμερα ομως γύρισαν σελιδα και βλέπουν όλοι εκλογες...ενω έχουμε ακομα ενα γύρο...με βάση τα σοφά ρητα, τώρα αγοράζεις..

karaefthimiou23 είπε...

hawk όταν μιλάγαμε για 5 μπροστά οι άλλοι έβλεπαν αυτοδυναμίες και κυβερνήσεις προσκυνημένων.Τώρα που θα μιλάνε οι άλλοι για 400 και 100 μονάδες,εμείς θα προετοιμάζομαστε για την επόμενη μέρα,Next Day που λέει και ο Βελόπουλος χε χε

PS είπε...

Παρά τη συνέχιση και σήμερα της προσπάθειας του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια για εξεύρεση κυβερνητικής λύσης, τα περιθώρια έχουν εκμηδενιστεί εξαιτίας της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα, που αρνήθηκε κάθε «εναλλακτική» πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. δεν υποχωρούν από την απαίτηση αναδοχής από το ΣΥΡΙΖΑ της ευθύνης του με συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα.'---vreite mou esto ENA politi pou na thelei "oikoumeniki" me to syriza mesa stin kivernisi.Me toso agefirotes diafores.Oi igesies giati loipon akoma epimenoun?O dikommatismos deixnei gia mia akoma fora to pio prostyxo kai xydaio prosopo tou.

PS είπε...

pos einai dinaton na epimenoun lissalea se "sinergasia" kommatos pou kathimerina kataggeloun se olous tous tonous,oti i politiki tou mas peta amesa ektos evro kai odigei se atakti xreokopia?gia poso GAGA mas exoun?giati "ntrepontai" na poun oti to mono pou theloun einai h katareusi ton pososton tou syriza,kai h simmetoxi tou einai o monos tropos gia na simvei afto?

michele είπε...

Μικροκομματικά σκέφτονται οι άλλοι..πουθενά δεν γίνονται στην Ευρώπη αυτα, που έχουν κουλτούρα συνεργασίας ..τώρα για την όλη συμπεριφορά Αλέξη την μετεκλογική ,απαράδεκτη.

Michalis είπε...

kalimera
toso to PASOK toso ke o kamenos gnorizi pos an ginoune xana ekloges tha xasoune pososta...
pisteuo pos an ginoune xana ekloges megalos kerdismenos to siriza (opos lene oi dimoskopisis proto koma)giati tou elllina tou aresi na tou tazoune pragmata. pou stin ousia afta pou lei o tsipras ine anedafika ke mi efikta..

ektos ke an exi autoskopo tin exodo tis xoras apo to euro...

an ine etsi as mas to pi fanera...

thelw na pisteuo pos apopse tha ta vroune ke na gini kivernisi...

diaforetika...

o theos mazi mas...

μπαρμπαλιας είπε...

mike ...meil

michele είπε...

Λιάκο σου απάντησα..

Michalis είπε...

i cyprus popular bank molis anakinose pos ine se sinomiliesme to kipriako kratos gia exevresi kefaleon...

Michalis είπε...

en oligis na pari kratiki voithia..

μπαρμπαλιας είπε...

οκοκ Mike eyx
pername kavontoro...

michele είπε...

Αναμενόμενο δεν ήταν αυτο Μιχάλη?

Michalis είπε...

sinonomate ne..
na teliosoune oi anakefaleopiisis..
otan xasi to AKEL tin exousia
na dis pos tha kinigisoune ton megalo apateona....

apla kante ligo akoma ipomoni:)

George είπε...

Καλημερα σε ολους.... σημερα εκανα αγορα δεη 1,79 και οπαπ 4.95 και σλκ 0,439 σαν ευκαιρια ....

michele είπε...

Σου έχω πει να κρατάς μικρο καλάθι γι αυτο Μιχάλη,αυτη είναι η αίσθηση μου

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Μιχάλη,καλημέρα Γιώργο.

Michalis είπε...

i pio orthi lisi gia tis kipriakes trapezes gia to thema tis elladas ine to exis:

toso i kiprou, elliniki ke laiki..
na kanoune mia holding thigatriki stin ellada...
opou tha tin enopiisoune...
na tin apokopsoune apo tis mitrikes tis kipriakes

---> san modelo bad bank...

ke na kanoune seperate activities...

me afto ton tropo tha boroune na anapneusoune oi trapezes..

i nea ifistameni holding trapeza me ta energitika ton trion kipriakon trapezon..

tha ine crossed guaranteed apo tin kipriaki kivernisi ke apo tin EKT ke to ESFS

apo tin stigmi pou i xora den bori na vri ta kefalea..

me afto ton tropo..

tha figoune oi opiesdipote amfivolies apo to kipriako trapeziko sistima..

giati to toxiko kommati ton kipriakon trapezon (vlepe ellada, dania ke omologa) tha ine xehorista...

an o neos diikitis tis kipriakis kentrikis trapezas.. o opios ine keynesian economist..

to skefti sto mialo tou ke to kani afto..

tote to kipriako trapeziko sistima ke i kipros san kentro ipiresion tha epiviosi..

an oxi...

o theos voithos...

ego prosopika afti tin apopsi tou tin evala graptos..

ke tin anelisa leptomeros...

karaefthimiou23 είπε...

Την καλημέρα μου και στον Ηλία τον ξενιτεμένο:)

Γεράκι είπε...

ο Κουβέλης τα έχει σπάσει για τα καλά με τον Τσίπρα...μόλις τωρα δηλώνει οτι δεν θα συνεργαστεί (μαζί του) ουτε μετα τις 2ες εκλογές...αυτο το κρατάμε..

Γεράκι είπε...

tragik..ο σύριζα ζήταγε την ένωση της αριστερας πριν..τώρα κατάφερε να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερες διαφορές εντος του χώρου...ήδη είχε χάσει το ΚΚΕ , τώρα χάνει κ ΔΗΜΑΡ..ποιος μου λεει οτι δεν θα τα σπάσει κ με την Ανταρσια..?

George είπε...

Καλημέρα Καρα .... Α !!!! και περιμένω να ενισχύσω και άλλο τα κομμάτια που έχω ΙΝΚΑΤ με 0,388... λέω να πάρω και καμιά ΕΤΕ με 1,38 περιμένω...

karaefthimiou23 είπε...

Γιώργο σωστά πράττεις,είμαστε σε ζώνη αγορών.Η Ευρώπη είναι έτοιμη πλέον να μας ακούσει,έχει ανοίξει περισσότερα τα ώτα της.Για να δούμε...

George είπε...

καλά πήρα και ινκατ με 0.388 άντε τώρα να κάνουμε και κυβέρνηση....

michele είπε...

Γιατί θα έκανε κυβέρνηση ο Αλέξης αν έβγαινε πρώτος στις επόμενες εκλογές?.ούτε μπορει ,ούτε θέλει να κυβερνησει..είχαμε που είχαμε την περιπέτεια έχουμε και το Ακοε,τη Ροζα και το Κοε να μας λένε να βγούμε απο την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.Και να πάρουμε και 100.000 δημόσιους υπαλλήλους ακόμα γιατί δεν μας φτάνουνε χου ρε...

Γεράκι είπε...

Καρά...το 4αρι φαίνεται μπροστά? Θερώ δύσκολο γιατι τότε έκλσιε το μαγαζι...και εγω θεωρώ οτι αξίζει το ρίσκο για αγορές...απλα εαν παμε για 2ες εκλογες, δεν ξέρω πως θα επηρεαστει το ΧΑΑ βραχυπροθεσμα..

Michalis είπε...

kara se proti fasi as fane ke ena kourema monomeros i EKT ke i ESFS ke ta omologa pou ekdothikane se xeno dikeo ke sizitame....

den ine etimoi gia tin exodot is elladas apo to euro

giati i ispania is fucked up...

i magia ine afto to pexnidi tora na pexti os to telos...


na min kanoune piso tora...

Money είπε...

http://fimotro.blogspot.com/

karaefthimiou23 είπε...

hawk δεν υπάρχει κανένα 4,υπάρχει το χάος μετά.Ή τώρα ή ποτέ...

George είπε...

καλά πήρα και σλκ με 0.430 άντε τώρα πάμε για καφέ και άλλες αγορές πριν το κλείσιμο.... καλά βρε ΜΙΚΕΛΕ χάθηκες.....μην ασχολείσαι μόνο με τα πολιτικά... όλοι είναι απατεώνες....

karaefthimiou23 είπε...

Αν έβλεπα και μεγαλύτερη πίεση στις αερόφουσκες θα βλέπαμε ολόκληρη την εικόνα για σήμερα.

michele είπε...

Καλώς τον George ,ασχολούμαι με τα πολιτικά γιατί όπως βλέπεις εξάρτωμεθα απο τις εξελίξεις αυτές...ΕΣΥ χαθηκες χαχα

Money είπε...

Ρητό: «Μεταξύ ενός ευγενικού συμπαθή που πέφτει έξω συνέχεια, και ενός αλαζόνα που βλέπει εκνευριστικά σωστά τις εξελίξεις, προτίμα τον δεύτερο».

Από το 2009 με έλεγαν «χέστη» με αυτά που έγραφα εδώ. Εγώ τους έλεγα "δεν είμαι φοβιτσιάρης ρε παιδιά, εσείς είστε τυφλοί που δεν βλέπετε τι θα έρθει. Η κατάσταση θα γίνει τρομακτική». Όταν έγραφα ότι το ΧΑΑ θα διαλυθεί, οι τράπεζες θα ισοπεδωθούν, μετοχές όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ θα φτάσουν σε τιμές που ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ, ο μελλοντικός μέσος όρος μισθού θα είναι 500 ευρώ, κόσμος θα ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό, με έλεγαν «φοβιτσιάρη» και μου κουνάγανε το δάχτυλο.

Όταν είναι δύο άτομα μαζί, ο ένας βλέπει το φάντασμα και ο άλλος δεν το βλέπει, φυσικό είναι να γελάει ο ένας με τον άλλο και να τον λέει «χέστη». Είναι και το θράσος του Νεοέλληνα να κοροϊδεύει, αντί να μουντζώνει τον εαυτό του που δεν βλέπει.

Όταν άρχισα να γράφω έπειτα για καταστάσεις ΕΜΦΥΛΙΑΚΕΣ που έρχονται στο μέλλον, τότε που τα έγραφα γελούσαν πάλι. Είδαν όμως μετά τον ΣΥΡΙΖΑ να πηγαίνει για πρώτο κόμμα στις ερχόμενες εκλογές, και τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στη Βουλή. Πού να δουν τι άλλα έρχονται…

Θρέψτε τη Χρυσή Αυγή ως αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, παρακαλάει η Χρυσή Αυγή να βγει κυβέρνηση Αριστεράς. Εκεί να δείτε πώς θα τη γιγαντώσετε με τη φτώχεια που θα φέρει η χρεοκοπημένη δραχμή στις λαϊκές μάζες και με τις πολιτικές που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό… Ένας στους δύο αστυνομικούς λένε οι έρευνες ψήφισε Ακροδεξιά…

Money είπε...

Δεν αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν ο "φοβιτσιάρης" ΜΥΑΛΟ να μην φοβάται όταν απειλούσε ο Ερντογάν και ο Μπαγίς την Κύπρο κάνοντας δηλώσεις ότι θα στείλουν τον τούρκικο στόλο... Τότε έγραφα συνέχεια "Κύπριοι μην κωλώνετε, θα έρθουμε να πολεμήσουμε για εσάς αν χρειαστεί, μην κάνετε πίσω στον Τούρκικο σκύλο που γαβγίζει"!

Επίσης δεν αναρωτήθηκαν «πώς αυτός ο φοβητσιάρης δεν φοβάται για τις καταθέσεις του»; Εγώ ο «φοβητσιάρης» έγραφα ότι ενώ θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα και θα πέσει η φτώχεια του αιώνος, οι καταθέσεις δεν θα πάθουν τίποτα, μην χάνετε τους τόκους.

Όταν φώναζα από το 2009 «μαζέψτε λεφτά, κάντε αποταμίευση, πουλήστε ΤΩΡΑ το δεύτερο αμάξι σας, φυλάξτε κάθε ευρώ, θα σας χρειαστεί» με έλεγαν Θανάση Βέγγο στο «θα σε κάνω βασίλισσα». Η εκτίμησή μου ήταν ότι θα είναι επιτυχία αν... καταφέρουμε να έχουμε διπλό νόμισμα.

Τι γίνεται τώρα: Δεν φοβάμαι απλώς. ΤΡΕΜΩ. Η οικονομική, κοινωνική- πολιτική (διχαστική), γεωπολιτική (στην ευρύτερη περιοχή μας), κατάσταση είναι για να τρέμεις. Οι καταστροφικοί πολιτικοί πάνε για καταστροφικές εκλογές και δεν φτιάχνουν κυβέρνηση. Έρχεται καλοκαίρι, ποιοι τουρίστες θα κλείσουν ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια σε μια… εν αναμονή Αργεντινή;

Στο τέλος της διαδρομής, αργότερα, μετά από μερικά χρόνια, θα είναι αργά πια να μιλάμε για κυβερνήσεις εθνικής ενότητας. Μην ξεχνάτε έναν άλλο μίτο με τον οποίο πάλι γελάγανε. Την εξουσία θα έχει ο κύριος Στρατικάρχης…

Όσοι σκληροπυρηνικοί αριστεροί ωθούν την κατάσταση στα άκρα, αλλά και οι θεατρίνοι του λαϊκισμού όπως ο Τράγκας, πέρα από τη μεγαλύτερη φτώχεια που θα φέρουν με τη χρεοκοπημένη δραχμή, θα φέρουν κι άλλα δεινά... Να θυμούνται το 1967, να θυμούνται το 1932, να θυμούνται όμως και το 1922... Η ιστορία διδάσκει... 3 ημερομηνίες ορόσημο εντός και εκτός Ελλάδας. Αν δεν ξέρεις, ρώτα να μάθεις.

Money είπε...

Πείτε στη Χρυσή Αυγή να σταματήσει τις αηδίες για τους Εβραίους. Οι Ισραηλινοί είναι οι μόνοι που δεν λάκισαν απέναντι στην Τουρκία, τόσο στον α’ γύρο αδειοδότησης των Κυπριακών οικοπέδων, όσο και στο β’ γύρο αδειοδότησης τώρα. Αμερικανοεβραϊκά συμφέροντα χώθηκαν ως ασπίδα στην Κύπρο. Αυτός ο άξονας Ισραήλ- Κύπρος θα μας φανεί χρήσιμος, διότι η έξοδός του περνάει οικονομικά- γεωπολιτικά από εμάς. Αφήστε που μπορεί κι εμείς να έχουμε πλούτη παρόμοια με της Κύπρου και να χρειαστούμε τα ίδια εβραϊκά συμφέροντα να έρθουν μαζί μας ως συμμαχία. Ο Τούρκος τα πλούτη της Κύπρου και τα δικά μας, τα διεκδικεί.

Τι άλλο θα δω σε αυτή τη χώρα, την ώρα που το Ισραήλ τα έχει σπάσει με την Τουρκία κι έχει έρθει πιο κοντά από ποτέ με τον Ελληνισμό, εμείς να βάζουμε στη Βουλή κόμμα που δοξάζει τον Χίτλερ ο οποίος δολοφονούσε κι έψηνε στο φούρνο Εβραίους!

«Ο σοφός λαός αποφάσισε» λένε οι Αριστεροί. Ναι, τώρα που σας βολεύει, ο λαός είναι «σοφός», τόσα χρόνια που σας είχε στο περιθώριο και ψήφιζε τους απατεώνες των 2 μεγάλων κομμάτων, ο ίδιος λαός δεν ήταν; Τώρα που ψήφισε Χρυσή Αυγή ο λαός, είναι σοφός; Πόσο μακάκες μας περνάτε; Κουνήστε λίγο το κεφάλι σας αριστερά. Γενικώς κουνηθείτε λίγο. Πιο απολίθωμα πεθαίνεις.

Εγέρθητι απλέ πολίτη απέναντι στα άκρα της Αριστεράς και της Ακροδεξιάς. Εγέρθητι πριν είναι αργά. Σταμάτα να παρακολουθείς σιωπηλός και ανέλαβε δράση, ότι περνάει από το χέρι σου, κάνε το. Μην στέκεσαι σαν πρόβατο λίγο πριν το Πάσχα…

Η Τουρκία είναι μια τεράστια Αγορά 70 εκ. κατοίκων εκ των οποίων οι μισοί είναι κάτω από 30 χρονών, οι Μεγάλες Δυνάμεις θα πωλούν εκεί τα προϊόντα τους και θα αφήσουν την Ελλάδα μόνη αν έχουμε φύγει από το «μαντρί». Δεν θα έχουν ΟΥΤΕ ΚΑΝ ηθικούς λόγους να στηρίξουν τους εταίρους τους, αφού θα έχουμε σπάσει εμείς οι ίδιοι την εταιρική σχέση μαζί τους χτυπώντας το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Άσε που λένε οι του ΣΥΡΙΖΑ να φύγουμε από το ΝΑΤΟ!

Money είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ διάλεξε αυτό το όνομα για το κόμμα, έχοντας όραμα όπως αυτό του Γκλέζου να δημεύουν ΣΥΡΡΙΖΑ όσα έχουν οι πολίτες πάνω από 20.000 ευρώ; Μα δεν άκουσα να μιλήσουν για δημεύσεις από τους ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ! Ιδιωτικός υπάλληλος χαμηλόμισθος λέει βρέθηκε με 41 εκ. ευρώ που τα έβγαλε τα 3 τελευταία χρόνια! Πού είσαι ρε ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια να μιλήσεις γι’ αυτά; Η Αριστερά ήταν ο «ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ» κάθε αθλιότητας στο κράτος.

Με τα αριστερά άκρα, με τους μπαταχτσήδες που ενώ κόπτονταν για το κούρεμα στους ομολογιούχους, τώρα θέλουν να φάνε τα λεφτά των καταθετών με τη δραχμή ή με τις δημεύσεις («δανεισμό» το λένε), δεν μπορώ να κάνω διάλογο. Όταν κοιτώ αγάλματα στα μουσεία, δεν τους μιλάω. Στα απολιθώματα μίλησε η ιστορία.

Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να μονοπωλούν ως αριστεροί το ενδιαφέρον για τα προβλήματα του λαού- και ότι εμείς που λέμε σκληρές αλήθειες, είμαστε κακοί άνθρωποι. Τι λέτε ρε «πατερούληδες». Και ο Φιντέλ Κάστρο για το λαό έλεγε ότι κόπτεται, και ο Λένιν το ίδιο, και ο Στάλιν, και τα άλλα λαμόγια στα Βαλκάνια, «για το λαό» ήρθαν στην εξουσία, και ξέσκισαν του λαού τα πρέκια! Όταν σε άλλες χώρες ευημερούσαν, αυτοί οι «πατερούληδες» καταδίκασαν τους δικούς τους λαούς στη φτώχεια και στη δυστυχία.

Αλήθεια, ο μέγας λαϊκιστής Γιώργος Παπανδρέου για το λαό δεν κοπτόταν και έλεγε σοσιαλιστικές παπαριές για να πάρει την εξουσία; Τα αποτελέσματα τα είδαμε, τι φτώχεια έφερε στο λαό. Έχει κι άλλο κάτω όμως, αριστερά και κάτω θα δεις τον πάτο.

Δεν καταλαβαίνουν ότι ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, και ότι θα έρθουν κεφάλαια της πλάκας εδώ μετά για να σε πάρουν σαν Κινέζο εργάτη για την παραγωγή τους δίνοντάς σου ένα πιάτο… δραχμή.

Money είπε...

Δεν λένε οι υποκριτές ότι οι πλούσιοι έχουν ήδη σκληρό νόμισμα σε ασφαλείς προορισμούς με το οποίο θα σε αγοράζουν για ένα πιάτο… δραχμή. Εσύ όμως που δεν έχεις σκληρό νόμισμα με τα τσουβάλια, θα δουλεύεις για ένα πιάτο δραχμή και τότε θα με θυμηθείς. Αυτές είναι οι αηδίες της Αριστεράς, οι ιστορικές… επιτυχίες της.

Είναι Νεοελληνικός μαζοχισμός σε μια χώρα που καταστράφηκε από το ΑΘΛΙΟ ΚΡΑΤΟΣ των εγκληματικών 2 μεγάλων κομμάτων, αντί να δοθούν τώρα φιλελεύθερες διέξοδοι για να αναπνεύσει η οικονομία, να θέλει να πάει ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ, σε αριστερή πολιτική που έχει στον πυρήνα της ότι η οικονομία ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που ο Παπανδρέου έλεγε «λεφτά υπάρχουν», όχι απλώς συμφωνούσε, αλλά υπερθεμάτιζε ζητώντας 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο!

Εγέρθητι και μίλα απλέ πολίτη, γράφε και σ’ άλλα σάιτ, μίλα στα ραδιόφωνα, μίλα στους συγγενείς και στον περίγυρο, ζούμε την ΙΣΤΟΡΙΑ που θα γράφουν τα βιβλία των παιδιών μας αργότερα για το πώς καταστράφηκε η Ελλάδα.

Μίλα πριν σιωπήσεις για πάντα. Το παγόβουνο είναι τόσο κοντά που ήδη πρέπει να νιώθεις το κρύο στο μάγουλο…

Υ.Γ.: Εγώ προσωπικά δεν σας φοβάμαι. Γιατί ούτε μεγάλο εισόδημα έχω, ούτε φοροφυγάς είμαι, οι καταθέσεις μου είναι νόμιμες και αποδεικνύονται εύκολα γιατί και οι γονείς μου είναι άψογοι φορολογικά, μισθωτοί είμαστε όλοι και είμαστε και οι 3 συνδικαιούχοι, δεν τις έχω άλλωστε τις καταθέσεις εδώ πια για τα δόντια σας, ούτε τεράστια ακίνητη περιουσία έχω. Είμαι κι εγώ κομμάτι του λαού.

Υ.Γ.2: Καλή τύχη σε όλους.

Money είπε...

ΜΥΑΛΟ

πρίν 12 ώρες

Γεράκι είπε...

εννοεις ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ??? σορρυ για την αφελης ερώτηση...

michele είπε...

Ενδιαφέρον,θα επανέλθω..

Money είπε...

Όχι βρε παιδιά
Είναι από έναν που σχολιάζει κάτω από τα άρθρα του Καισάριου. Τον παρακολουθώ πολύ καιρό και ό τύπος είναι πάντα εντός θέματος χωρίς υπερβολές κτλ.
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2996975&nid=1498223
είναι το πρώτο σχόλιο κάτω από το άρθρο

karaefthimiou23 είπε...

Αυτά που περιέγραψε ή που προέβλεψε το nickname ΜΥΑΛΟ ήταν τα δεινά που δημιούργησαν τα 2 προσκυνημένα κόμματα τα τελευταία 40 χρόνια και όχι μόνο και δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για την ενδυνάμωση ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ.

Δηλαδή το σύστημα του οποίου απ'ότι φαίνεται είναι μέρος του,ζητάει και τα ρέστα από το λαό.Tragic...

Γεράκι είπε...

κακό ηταν να ειναι δικό σου..? τεσπα..το βρίσκω πολυ παράπάνω απο ενδιαφέρον....φοβάμαι ότι όλοι έχουμε δίκιο..τα φέραμε έτσι ώστε όλοι να ειναι δικαιολογημένοι για τις πράξεις τους...

Michalis είπε...

http://cpi.transparency.org/cpi2011/results/

dite afto

i ellas sto 80 ston dixti diafthoras ana to pagosmio...

Γεράκι είπε...

και όταν όλοι πιστευουν ακράδαντα οτι κατέχουν την αλήθεια κτλ...τότε ειναι σαν να θέλουμε ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ να τα βρει με τον ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ..εδω δεν μπορει να τα βρει ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ με τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ..εκεί φτάσαμε..σκέτη τύφλα..

karaefthimiou23 είπε...

Εν αναμονή του sell off...

Γεράκι είπε...

είμαστε στο -4,6% δηλ τι εννοεις sell off?..χαχαχαχα...

karaefthimiou23 είπε...

sell off δεν είναι με -5% τον τραπεζικό.sell off είναι το -20% και το -30%,πανικός και γίνεται μπαμ μπαμ και όχι αργά και σταθερά.Είναι το λεγόμενο capitulation,ελληνιστί παράδοση...

karaefthimiou23 είπε...

Κάτι που ξέχασα να ανφέρω χθες το βράδυ,το κόλπο γρόσο του δάσκαλου Ίβκοβιτς.Όλο το παιγνίδι άλλαξε από τη στιγμή που τράβηξε στον πάγκο τον Σπανούλη και έριξε τα μικρά του λιοντάρια,Μάντζαρης,Σλούκας,Παπανικολάου,Πρίντεζης.Όταν ροκανίσθηκε η διαφορά τότε επανέφερε τον έμπειρο Σπανούλη να καθαρίσει τη μπουγάδα...

Money είπε...

Φίλε Κάρα, αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ένα. 1. Εμείς (οι κυβερνήσεις μας) δεν κάναν διαπραγμάτευση) 2. Δεν εφάρμοσαν ότι υποσχέθηκαν σωστό ή λαθος, και εφάρμοσαν μόνο αποσματατικά τα χειρότερα αλλά ευκολα. 3. σήμερα το πρόβλημα των ευρωπαίων δεν είναι τα λεφτά. Είναι ότι δεν έχουν ένα σοβαρό άνθρωπο να συννενοηθούν Μας βαρέθηκαν ρε παιδάκι μου. μας βαρέθηκαν. σκέψου τον εαυτό σου. Αν έχεις έναν να σπου τα σπάει όλη μέρα κάποια στιγμή δεν κοιτάς αν είσασταν φίλοι, αν δεν σου μιλάει και τέτοια. Λες άντε στο διάβολο . Ε εδω είμαστε.

ο dwk είπε...

Καλημέρα σε όλους.
Κ23 πως εξηγείς την «συγκρατημένη» πτώση των Τραπεζών;
Στάση αναμονής, μήπως κάτι συμβεί μέχρι το βράδυ;

karaefthimiou23 είπε...

dwk την εξηγώ ότι δεν έχει έρθει η στιγμή που ανέφερα,της παράδοσης.Δεν είναι δυνατόν να κρατάνε χαρακτήρα αυτές που πρέπει να καταρρεύσουν αν είναι να δούμε πυθμένα οποιουδήποτε είδους και να ισοπεδώνονται της πραγματικής οικονομίας.

michele είπε...

Συμφωνω με τον Θαναση..τα αλλα τα ισοδεπωτικα δεν τα σχολιαζω καθολου.

karaefthimiou23 είπε...

Θανάση δεν είμαι βέβαιος ότι οι ξένοι θέλουν ή ήθελαν εξ αρχής το καλό μας,η ιστορία βρύθει ανάλογων καταστάσεων.Δεν τους έχω για πιο ξύπνιους από εμάς,πάνε να διαλύσουν ότι είχε χτιστεί τα προηγούμενα 70 χρόνια.Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό,στη περίπτωσή μας είναι διττό.Εσωτερικής φύσεως αλλά και ηλιθιότητα των έξω.Μη βαυκαλίζονται κάποιοι ότι αν εμείς αποχωρήσουμε η Ευρώπη θα παραμείνει ως έχει ή θα πάει και καλύτερα.

George είπε...

Νομίζω ότι δεν θα αφήσουν να πέσουν και άλλο τα χαρτιά.... όποιος προλάβει για σήμερα αγορές γιατί αύριο οι απατεώνες θα κάνουν ΕΞΑΜΗΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ...και θα δούμε την άνοδο την πολυπόθητη....... μήπως ξέρετε τι συμβαίνει με τον ΟΠΑΠ και πάει τόσο κάτω ?????

PS είπε...

Βλέπω 6μηνη προθεσμιακή στο ΤΤ(ανεβαίνω extra) για 20χ.με καθαρό 4,68 μεσοσταθμικά.Αν το εμπιστεύεστε και ενδιαφέρεστε.

Αλεξανδρος είπε...

στα ορια της καταρρευσης

PS είπε...

Γεοργε ξέρεις σε πόσους "ΠΑΤΟΥΣ" έχουμε αγοράσει ως τώρα;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

George δεν ξέρω γιατί πέφτει, αλλά μπαίνει στον οπαπ η sichester(αν τη λέω καλά) που μπήκε και στη δεη.

George είπε...

Mavros Vrahos ..... πιστεύω να είναι και ο τελευταίως...........ΒΑΣΙΛΙΚΗ κάποτε έλεγες για ΜΥΤ 1,80 από 3,40 που είχε και δεν σε πίστευα και να τώρα που έφτασε...καλές αγορές λοιπόν.......

Γεράκι είπε...

αγοράστε γιατι χανόμαστε..

Money είπε...

Σημαία οριζόντοων στηρίξεων στο ΓΔ
558, 527, 448
Κάτω από το τελευταίο υπάρχει μόνο ΔΡΑΧΜΗ

Money είπε...

Πως γίνεται σχεδόν κανείς να μην θέλει εκλογές αλλά να οδηγούμαστε εκεί; Γίνεται; Μήπως δουλευόμαστε;
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1498215

karaefthimiou23 είπε...

Συμφωνώ Θανάση για τα νούμερα του γενικού δείκτη.Πρέπει να υπάρξει κρεσέντο πωλήσεων,ειδικά στις τράπεζες γιατί στις άλλες λίγο πολύ το βλέπουμε.

Money είπε...

Το σημερινό είναι χάσμα εξάντλησης
1-2 μέρες
και άντε στο βουνό

μπαρμπαλιας είπε...

Mike....meil

karaefthimiou23 είπε...

Θανάση δεν υπάρχει σήμερα κανένα χάσμα,608 το χαμηλό της Παρασκευής και 609 το σημερινό άνοιγμα.

Money είπε...

Κρούγκμαν: "Σε ένα μήνα η Ελλάδα θα είναι εκτός ευρώ"
Δευτέρα, 14 Μάιος 2012 13:22

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη, και μάλιστα τον επόμενο μήνα, σημειώνει ο Πολ Kρούγκμαν σε σχόλιό του στην εφημερίδα New York Times. Όπως αναφέρει, «το τέλος του κόσμου θα έχει ως εξής:

1. Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, πιθανόν τον επόμενο μήνα.

2 Τεράστιες καταθέσεις από τις Ισπανικές και Ιταλικές τράπεζες θα αποτραβηχτούν, με τους καταθέτες να στέλνουν τα χρήματά τους στη Γερμανία.

3. Έλεγχοι των τραπεζών για να συγκρατήσουν τις διαρροές ή τεράστια ποσά από την ΕΚΤ για να σώσουν το τραπεζικό σύστημα.

4. Η Γερμανία, σημειώνει τέλος ο Kρούγκμαν, θα προσπαθήσει να κάνει αλλαγές, ή... θα δούμε το τέλος του ευρώ».

Και αυτό αναμένεται να το δούμε τους επόμενους μήνες, όχι χρόνια, υποστηρίζει στο σχόλιό του ο Πολ Kρούγκμαν.

Money είπε...

Έχεις δίκιο. Λάθος μου. άλλο έβλεπα άλλο είπα. Συγνώμη

karaefthimiou23 είπε...

Πολλές όμως μετοχές άνοιξαν σήμερα με χάσματα,αν συμβεί το ίδιο και αύριο-μεθαύριο τότε θα συμβεί αυτό που ανέφερες.

Money είπε...

http://www.express.gr/agores/texnikooz_sxolio/600987oz_20120513600987.php3
ΑΡΤ θα εκτιμούσα την γνώμη σου, αν η άποψη του ισχύει. Διότι αν ισχύει τότε έχουμε πολλά ακόμη να δούμε. ΠΟΛΛΑ

Money είπε...

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=41813&Itemid=131

Money είπε...

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=41581&Itemid=131

karaefthimiou23 είπε...

Φαίνεται να γυρνάει το μαγαζί.

michele είπε...

Λιακο mail

ΑΡΤ είπε...

TK 2:49 μ.μ.
αν ξεκινησε απο τις 848 το 5ο κυμα οπως λεει,στα τωρινα επιπεδα ολοκληρωνεται το 3ο υποκυμα τουλαχιστον....αυτος ισχυριζεται οτι ολα αυτα ειναι υποκυματα του 1ου....τι να πω...δεν συμφωνω αλλα ποτε δεν ξερεις...
Νομιζω οτι ενα πολυ σημαντικο μηνυμα γραφτηκε προχθες στους deiktes και ο καθενας μπορει να το αξιολογησει κατα το δοκουν....


Είχα γράψει αν θυμάμαι σωστά αρχές του '11 ή τέλη του '10 ότι το 558 έχει ιδιαίτερη σημασία για τον εξής λόγο,είναι το χαμηλό της πτωτικής κίνησης που ξεκίνησε από τα υψηλά του 1990 και συνέβη τη χρονιά(1992)που ψηφίστηκε το Μάαστριχτ,συμφωνία που ουσιαστικά ήταν ο προθάλαμος του ευρώ.Νομίζω ότι έχει τη σημασία του το εν λόγω επίπεδο,δηλαδή τυχόν πτωτική του διάσπαση θα είναι το σινιάλο που θα μας καταδείξει(όπως συμβαίνει με τα χρηματιστήρια που προεξοφλούν)την έξοδό μας από το ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Bloomberg: Κι όμως, η Ελλάδα έχει άσσους στο μανίκι

Αλεξανδρος είπε...

575 ηταν το χαμηλο της παρουσας κινησης(?)

michele είπε...

τα 400 δισ εννοει Κωστα το bloomberg,προσοχη στις τραπεζες..απο το πρωι δεν πεφτανε

Αλεξανδρος είπε...

κυβερνησουλα

Αλεξανδρος είπε...

ωχχχχχ πηρε φορα ελα αστραχαν

karaefthimiou23 είπε...

Πάμε για το c του 4.

michele είπε...

Μου ειχε λειψει το 'κυβερνησουλα" Αλεξανδρε χαχα

michele είπε...

Νομιζω οτι η ΔΕΗ μπορει να γυρισει τελειωνουν τα λεφτα μου

karaefthimiou23 είπε...

Ναι,μπορεί πλέον να γυρίσει Μιχάλη.Έπιασε τον στόχο.

Αλεξανδρος είπε...

ταιστε το το μουλαρι σανα!!/πλυθ αριθμος του σανο χεχεχεχε

michele είπε...

οι αεροφουσκες ομως δειξαν το δρομο Καρα..

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη αν αποδειχθεί ότι είναι πάτος και όχι ανοδική αντίδραση,σαν κι αυτή που περιγράψει ο φίλος sal στο μπλογκ του.

Αλεξανδρος είπε...

κανενα σημα αγορας ακομα

Αλεξανδρος είπε...

false alarm?

μπαρμπαλιας είπε...

Mike den eixa internetline----tora okok

Γεράκι είπε...

αντε ρε παιδια..μας εχετε κοψοχολιασει...αποφασιστε επιτελους.!!!!χαχαχαα

Γεράκι είπε...

παντως το απογευμα θα ειμαι πάνω απο την nbg...ετοιμος να πυροβολίσω κατα ριπας...

μπαρμπαλιας είπε...

kakokairia....se kalo girisma

michele είπε...

Το λεω Καρα γιατι απο το πρωι ειχαν διαφορετικη συμπεριφορα.Και εγω ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που κοιταω ειναι το ταμπλο.Επονται τα αλλα.

Αλεξανδρος είπε...

metka. προφανως δεν μπορουσε να κρατησει τα προηγουμενα επιπεδα. για οσους συμπαθουν τη μετοχη υπαρχουν πιο χαμηλα ξεκαθαρα σημεια στηριξης που η μετοχη δεν θα διασπασει

Αλεξανδρος είπε...

το spike/ αν υπαρξει κυβερνηση /εγινε για να αποτρεψει τον κοσμο να μπει χαμηλα,φυσικα αυτο ειναι καθαρα προσωπικη αποψη,καλο απογευμα σε ολους

karaefthimiou23 είπε...

Βρε Μιχάλη γιατί εμείς τι κοιτάμε,τα άστρα...?Πάτος χωρίς σφαγή τραπεζική δεν υφίσταται,μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις.Ας δούμε έστω και αντίδραση προς το παρόν,μεγάλη ή μικρή θα δούμε.

karaefthimiou23 είπε...

Είμαι από σήμερα συνοδοιπόρος στη ΔΕΗ.Μαζί θα προχωρήσωμεν χε χε...

μπαρμπαλιας είπε...

Mike meil

karaefthimiou23 είπε...

Η ΚΥΠΡ το 0.330 το κράτησε,καλό αυτό.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

George ευχαριστώ. Έκανα μια πρώτη τοποθέτηση σε μυτιλ 1.81 αν και νομίζω ότι έχει κι άλλο λίγο κάτω και Δεη 1.71.

karaefthimiou23 είπε...

ΕΛΒΕ:επιστροφή κεφαλαίου 0.02 ευρώ θ'αποφασιστεί στη ΓΣ της 5ης Ιουνίου.

Spiros είπε...

Υψηλο σημερα ΕΤΕ 1,53...επομενος στοχος 1,19...και οσο υπερβολικο αν σας φαινεται βλεπει και το 0,67 !!
Περαστικα μας...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

SPIROS Καλωσόρισες στην παρέα μας.
Μιχάλη τι έχει η ελεύθερη γνώμη και τραβάει όλους τους αρκουδιάριδες; χαχαχα

Spiros είπε...

Σε ευχαριστω Βασιλικη.Ειμαι εδω και καιρο μαζι σας αλλα λογο χρονου δεν γραφω και πολυ συχνα.Χαιρομαι ειλικρινα την αξιοπρεπη σταση και αποψη ολης της παρεας.Θα τα λεμε...

michele είπε...

Tσιγκουνης ο Κιτσικοπουλος Καρα , τι να κανω με 460 ευρω..Βασιλικη λες κι ο Σπυρος αρκουδος να ειναι??? γεια σου Σπυρο.Φαινεται η παρεα μας εχει λεφτα να αγορασει χαχα ( γελαω με τα χαλια της χωρας τι να κανω)

karaefthimiou23 είπε...

Η ΕΕΕΚ είναι αυτή που βουλιάζει τον ΓΔ,οι περισσότερες μετοχές δεν έκαναν νέα χαμηλά ενδοσυνεδριακά.

michele είπε...

σωστη παρατηρηση Καρα..

karaefthimiou23 είπε...

Επιθυμητό το τράβηγμα προς τα πάνω στο call auction,αν υπάρχουν προθέσεις θετικές για τη συνέχεια.

michele είπε...

καρα σε 1 λεπτο ανεβαινει η αναρτηση,μη λες οτι σε ..κοβω χαχα