Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 5 Μαΐου 2012


 ΣΑΒΒΑΤΟ  ( προεκλογικό)                                                                              
ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ?

                                 
                                                               ..και καφεδάκι ..
ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ?...

Της Ζέζας Ζήκου
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε δηλώσει δημοσίως ότι έναν πρώην πρωθυπουργό –αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου– δεν τον στέλνεις φυλακή, αλλά στο σπίτι του... Τότε, τη δεκαετία του ’80, η αποκάλυψη της απάτης Κοσκωτά άνοιξε τον δρόμο για να διασυρθεί πολιτικά και ηθικά ο Ανδρέας Παπανδρέου και να συρθεί στο Ειδικό Δικαστήριο!


Αυτή είναι η θεωρία της Πολιτικής Ευθύνης. Ο υπαίτιος δεν αντιμετωπίζει τον φυσικό του δικαστή, αλλά καλύπτεται από τον από μηχανής θεό, ο οποίος «εξαερώνει» τις συνέπειες. Ετσι, όταν ο πολίτης ακούει ότι ένας πολιτικός αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για μια παρανομία, όλοι καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται.


Αλλά ποια είναι η πρακτική πλευρά της Πολιτικής Ευθύνης; Πώς τιμωρείται εν τη πράξει ο εγκαλούμενος; Δεν κλείνεται στον Κορυδαλλό – καλώς. Δεν τιμωρείται με... δημόσιο μαστίγωμα και διασυρμό. Σύμφωνοι! Πάντως, το ενδεχομένο να συρθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπανδρέου (δεν) πρέπει να αποκλείεται. Επειδή το σύστημα εξουσίας που οδήγησε τη χώρα στην οδυνηρή ντε φάκτο πτώχευση εξακολουθεί να κινείται άνετα. Με περισσό θράσος συνεχίζουν να παριστάνουν τους «εθνοσωτήρες» πάνω στις στάχτες της χώρας, πάνω σε οικονομικά και κοινωνικά ερείπια, πάνω στην αγωνία ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος τώρα πληρώνει τα επίχειρα της σιωπής του και της ανοχής που επέδειξε έναντι φανερών και αφανών δυναστών…


Προφανώς, η πολιτική παραμένει ένα σύστημα από ασταθείς και μεταβλητές ισορροπίες. Ιδίως όταν τίθεται σε κίνηση η Ιστορία. Ενα από τα πλέον πολιτικά επιχειρήματα του Αντώνη Σαμαρά τον Μάιο του 2010, όταν επέλεξε την αντίθεση στο Μνημόνιο, ήταν ότι το «όχι» δεν μπορούσε να γίνει μονοπώλιο ακραίων πολιτικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τη συλλογιστική αυτή, χρειαζόταν κι ένα κόμμα εξουσίας στην εξίσωση, ώστε τα πράγματα να μην ξεφύγουν. Αλλά αυτή η συλλογιστική ανατράπηκε! Οπως πάντα στην πολιτική, δεν υπάρχουν ανυστερόβουλες επιλογές. Το ότι, όμως, οι κομματικές ισορροπίες άλλαξαν και οι ρόλοι έχουν αντιστρφεί στο ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι ένα γεγονός που ανατρέπει όλες τις σταθερές. Κι επειδή οι πιέσεις –εντός κι εκτός– που αναπτύχθηκαν είναι ακραία διαφορετικές...


Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει ένα εκρηκτικό μείγμα δυσοίωνων παραγόντων, που οδηγεί το ΑΕΠ σε βαθύτερη ύφεση, την πραγματική οικονομία σε αποπληθωρισμό και απελπιστική ανεργία, ενώ έχουν χρεοκοπήσει ουσιαστικά τα ασφαλιστικά ταμεία, τα δημόσια νοσοκομεία και οι μεταφορές. Το οικονομικό είναι πρωτίστως πολιτικό πρόβλημα. Η υπέρβαση του κλεπτοκρατικού και σπάταλου μοντέλου ήταν ένα είδος εκκαθάρισης της «κόπρου του Αυγείου».


Πρώτον, η μάστιγα της διαπλοκής / διαφθοράς, που εμποδίζει την ανάπτυξη. Δεύτερον, η εκτεταμένη σπατάλη, που προκύπτει από την επιβίωση πλήθους αντιπαραγωγικών καταστάσεων, από λάθος αποφάσεις και κακό προγραμματισμό στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το κλεπτοκρατικό και σπάταλο μοντέλο, που κυριάρχησε για πάρα πολλά χρόνια, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία ιδιότυπη «φούσκα». Με μαθηματική ακρίβεια, κάποια στιγμή θα έσκαγε. Για να αντιμετωπισθεί προϋπέθετε ισχυρή πολιτική βούληση και επεξεργασμένο πολιτικό σχέδιο δράσης. Κι επειδή δεν υπήρχε, μας παρέδωσαν στα Μνημόνια και αυτοί βολεύτηκαν στα προνόμιά τους...


Eντάξει... Μπορείς να καγχάσεις, να οργιστείς, να σαρκάσεις, να αποστρέψεις το πρόσωπο στη συμπυκνωμένη πολιτική παρακμή. Ηταν τόσο χάλια η οικονομία και αξεπέραστες οι δεσμεύσεις στην E.E. και ο κ. Παπανδρέου προεκλογικώς αγνοούσε δήθεν το τραγικό δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας; Ο κ. Παπανδρέου παρέλαβε μια χώρα στα όρια της δημοσιονομικής καταστροφής και δεν είχε καταλάβει κανείς από το περιβάλλον του το μέγεθος της κρίσης; Αλλά ήταν ακριβώς το μέγεθος των προβλημάτων και το «λεφτά υπάρχουν» που έκανε δυνατή τη θριαμβική εκλογή του στις 4 Οκτωβρίου του 2009. Οι μαγικές λύσεις και οι ψευδείς υποσχέσεις τού χάρισαν μια μεγαλειώδη νίκη, όμως υπήρξαν «μοιραίες» για τη χώρα μας. Στις 6 Μαΐου του 2010 ψήφισε το νόμο που μετέφερε το Μνημόνιο στην ελληνική έννομη τάξη.


Οσο όμως κι αν η πολιτική θέση / άποψη ομοιάζει σχεδόν πάντα με διαμετρικές ταλαντώσεις, όταν ο πολιτικός λόγος «εξαπατά», δεν είναι δυνατόν να παραγνωρισθεί. Υστερα από το έγκλημα της υπογραφής του πρώτου Μνημονίου, ύστερα απ’ όλες τις προσπάθειές τους να κρύψουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία και την απερίγραπτη ανικανότητά τους, ο τροχός της Ιστορίας, όπως συμβαίνει πάντα, γυρίζει και φέρνει στο φως τους υπαιτίους και το πώς ακριβώς εκτελέστηκε αυτή η αποτρόπαια πράξη της υπογραφής του Μνημονίου. Δηλαδή, το Μέγα Εγκλημα!
πηγη: www.kathimerini.gr

82 σχόλια:

pantelis είπε...

Καλημερα σε ολους....

socialnick είπε...

καλημερα σε ολους και απο μενα... Πολυ ωραια η μερα σημερα... Οτι πρεπει για βολτιτσα με καλη παρεα!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα καλημέρα. Συμφωνώ με τον Νίκο και ήδη έχω κανονίσει και φεύγω γιατί άργησαααααα.
Τα σοβαρά ή αστεία το βραδάκι.

ο dwk είπε...

Καλημέρα σας.
«Η Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς έζησε περί τον 4 αιώνα. Ήταν από τη Μενεγή, κόρη του Πέρση στο θρήσκευμα τοπικού άρχοντα Λικίνιου.
Το αρχικό όνομά της ήταν Πηνελόπη. Όταν όμως ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό βαπτίσθηκε Ειρήνη. Η χριστιανική παράδοση αναφέρει πως ήταν εξαιρετικής ομορφιάς και μόρφωσης και με ιδιαίτερη ευφράδεια και έντονο θρησκευτικό ζήλο. Ανέλαβε ιεραποστολικά καθήκοντα στη Περσία, όπου και υπέστη μεγάλη καταδίωξη.
Τελικά η Ειρήνη κατέφυγε στηνΈφεσο συνεχίζοντας να διδάσκει με ακόμη εντονότερο ζήλο και με λαμπρά αποτελέσματα ως το θάνατό της που έλαβε χώρα στην ίδια πόλη. Η Ορθ. Εκκλ. ανακήρυξε την Ειρήνη Αγία και μεγαλομάρτυρα και όρισε να τιμάται η μνήμη της στις 5 Μαΐου κατ΄ έτος.»
Χρόνια πολλά.
Είθε η χάρη της να μας δώσει φώτιση!

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα!ειθε να μας φωτισει η Αγια Ειρηνη,εχουμε και ωραια μερα..Γεια σου Νικο ,Παντελη,Πανο..θα την κανουμε τη βολτα μας εννοειται..με χαλαρη κουβεντα

michele είπε...

Καλημερα dwk,καλα που μου θυμισες τις Ρενες να παρω κανα τηλ

karaefthimiou23 είπε...

Καλημερούδια... Μία και σήμερα για την απαλλαγή,για το πρώτο βήμα καλύτερα προς την απαλλαγή.Αλλαγή πολιτικής σε όλη την Ευρώπη,δεν υπάρχει γυρισμός...

michele είπε...

Kαλημερα Καρα,δεν αρκει η απαλλαγη και το 1981 ειχαμε αλλαγη.

michele είπε...

Νιγηρία: «Εφυγε» ο Ρασίντ Γεκινί..
παικταρας θυμαμαι..

karaefthimiou23 είπε...

Βιάζεσαι Μιχάλη,πρώτα θα διώξουμε το σάπιο κατεστημένο και μετά θα βρούμε τις λύσεις.Προς το παρόν αυτό αρκεί...

michele είπε...

Δεν βιαζομαι,απλα λεω οτι δεν αρκει να στειλεις σπιτι τους αυτους που μας χρεωκοπησαν.Γιατι παρακολουθωντας στενα τους υπολοιπους,διακρινω πολυ λαικισμο,ανεφικτες υποσχεσεις και μπουρδολογια.
Γι αυτο ειμαι πεπεισμενος οτι αυτες ειναι μεταβατικες εκλογες για να "απορροφησουν" την οργη του κοσμου.Πολυ γρηγορα,βλεπω καινουργιες.

karaefthimiou23 είπε...

Φυσικά και είναι μεταβατικές,είναι νωρίς για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.Ακούσαμε και θα ακούσουμε πολλά ακόμη αλλά το ποτάμι πλέον δεν γυρίζει πίσω.Είναι σαν να μου λες ότι στο ΧΑΑ η άνοδος θα ξεκινήσει πάλι απ'τις αερόφουσκες.Πάει αυτό,τελείωσε χε χε

michele είπε...

Νομιζα οτι ημουν απο τους λιγους που ειχαν τοσο μεγαλες ενστασεις για τις αεροφουσκες εδω και πανω απο μια τριετια.Φαινεται οτι εσυ εισαι ..φανατικοτερος χαχα

michele είπε...

Α και ενα βιντεακι,που "δειχνει" αυτα που εβλεπα εγω την ωρα που βολταριζα στο συνταγμα..
http://www.youtube.com/watch?v=a3ZlSrcT_7c

karaefthimiou23 είπε...

Βλέπεις και εσύ πόσο ψάχνεις και ξεψαχνίζεις κάθε εταιρεία για να βρεις την επόμενη ΜΕΤΚ ή την επόμενη ΜΠΕΛΑ για παράδειγμα.Φαντάσου τώρα πόσο εξίσου δύσκολο είναι να βρεις στην πολιτική τις αντίστοιχες,το ίδιο χρονοβόρο και επίπονο.

Και όλοι αδημονούμε για το επόμενο bull market,να τελειώνουμε με αυτό το μίζερο και ασφυκτικό περιβάλλον.13 χρόνια διαρκεί,ε να μην διαρκέσει κάμποσο και στον πολιτικό στίβο...?

michele είπε...

Συμφωνω Καρα,εχει μεγαλη αντιστοιχια αυτο που λες.Ειμαι πεπεισμενος οτι σε ολα και το εννοω ολα τα κομματα ,υπαρχουν ανθρωποι αξιολογοι που δεν ειναι κλεφτες,που εχουν κοινωνικη και πολιτικη μορφωση που θελουν να προσφερουν.Με τη διαφορα οτι αν δεν ψηφισεις το κομμα τους δεν μπορεις να τους αναδειξεις.Γι αυτο και μεις προτιμαμε μεμονωμενες μετοχες και οχι αμοιβαια χαχα.

karaefthimiou23 είπε...

Καλά το άλλο το βίντεο με τους Πακιστανούς που κρατάνε σημαίες με τον πράσινο ήλιο.Μπας και την μπερδέψανε με τη σημαία του Πακιστάν?Τα ίδια χρώματα έχουν χε χε

Παντού υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι,δεν τα φάγαμε όλοι μαζί δηλαδή.Γιατί εσύ και εγώ δεν θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε στη νέα εποχή της πατρίδος μας?Κι από άλλο μετερίζι,όχι αναγκαστικά το κοινοβουλευτικό.Δυστυχώς είναι τόσο σάπια και ανωργάνωτη αυτή η χώρα που δεν περισσεύει κανείς.

michele είπε...

Καποια στιγμη μου δοθηκε η δυνατοτητα να "ανακατευτω"..Προτιμησα την ομορφη μοναξια της γνωμης μου,της ψηφου μου των γραπτων μου..Αν ηταν αλλοιως το συστημα ισως και να το επιχειρουσα.Χαιρομαι καποιους ανθρωπους που ξεκινανε με ονειρα και ελπιδα ..αρκει να μην γινουν μετα χειροτεροι απο τους προηγουμενους.Δυστυχως οι περισσοτεροι γινονται.Καποια στιγμη ισως αλλαξει αυτο.

karaefthimiou23 είπε...

Βασιλική πού είσαι?Μουζάκα σήμερα το μενού...

ο dwk είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ο dwk είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Chris είπε...

Λιγο πριν φυγω για το χωριο λεω μια καλημερα στην ομορφη παρεα...

Οσο περνουν οι ωρες τοσο περισσοτερο παθιαζεται ο κοσμος να μην ψηφισει τους μεγαλους....

και για να εκτεθω ,λεω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρει πανω απο 13% :-)

Το Πασοκ θα χασει τη γη κατω απο τα ποδια του...Θα νιωθει καυτη την ανασα του 3ου ...

Ακουσα εναν πιτσιρικα που θα παει στο χωριο του και θα κανει παρεα τους παππουδες του για να μην πανε να ψηφισουν(ή να πους πανε άλλοι σηκωτους , οπως αλλοτε):=))!!!

....και οσο περνα η ωρα ,τοσο περισσοτερο τραγελαφικα θα γινονται....

ο dwk είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ο dwk είπε...

Καλά να περάσεις Chris.

Chris είπε...

ευχαριστω dwk
Αντευχομαι τα καλυτερα

===
ΝΔ: 23 - ΠΑΣΟΚ: 16,5 – ΣΥ.ΡΙΖ.Α: 14 - ΚΚΕ: 10 - ΑΝ. ΕΛΛ.: 8 – ΔΗ.ΜΑΡ: 6,5- Χρ.Α.: 4,5 - ΛΑ.Ο.Σ.: 3 - ΟΙΚΟΛ.: 3 - ΔΗ.ΣΥ.:2,5- ΕΠΑΜ-ΟΧΙ: 1-
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,5 - ΚΑΤΣΕΛΗ :1 - ΜΑΝΟΣ 1,5- ΛΟΙΠΑ 5

===
καλο απογευμα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλησπέρα σας. Όλοι στη βόλτα και για φαγητό είσαστε; Μόνο εγώ δουλεύω σήμερα;(ευτυχώς που πάει καλά η δουλειά μου ακόμη). Καλά να περνάτε και χαρείτε την όμορφη μέρα. ΚΑΡΑ μακαρόνια με κιμά έχει σήμερα το μενού.

Chris είπε...

κανω copy-paste απο το φιλο μου τον spand ,αν και νομιζω οτι τα ξερετε !!!
=========
-------------------------------
τα κολπάκια του εκλογικού νόμου και το όριο του 3%

Είτε ρίξεις λευκό είτε άκυρο είτε δεν πας καθόλου είτε -κι εδώ είναι το ζήτημα- ψηφίσεις κάποιον εκλογικό συνδυασμό αλλά αυτός δεν περάσει το όριο του 3%, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Το ποσοστό κάθε κόμματος υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των ψήφων που πήρε κάθε συνδυασμός από όσους πέρασαν το 3%. Αυτές οι ψήφοι θεωρούνται έγκυρες για την κατανομή των εδρών και μόνον αυτές.
Αν λοιπόν είμαστε 1000 πολίτες και 240 από μας θέλουν στην κυβέρνηση το κόμμα π.χ. ΝΔ (!) και το ψηφίσουν, τι δύναμη έχει αυτό;
Ποιο είναι το πραγματικό του ποσοστό;
Έχουμε και λέμε

Από τους 1000 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Έχουμε λοιπόν: Χ = 240*100/1000 = 24%

Με μια λογική αποχή 20% (δηλαδή αν δεν πάνε να ψηφίσουν οι 200), πόσο γίνεται το ποσοστό του;
Από τους 800 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Χ = 240*100/800 = 30% !
Υπάρχουν όμως και τα άκυρα... Αν απ' τους 800 που πήγαν στις κάλπες, οι 50 ρίξουν άκυρο τότε, πόσο γίνεται το ποσοστό του;

Από τους 750 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
τώρα έχουμε: Χ = 240*100/750 = 32% !

Κι αν απ' τους 750 οι 60 ρίξουν λευκό, πόσο γίνεται το ποσοστό του;
Από τους 690 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Χ = 240*100/690 = 34,8% !!

Chris είπε...

εχουμε και συνεχεια παιδια!!!!
=========


Μα καλά, θα μου πείτε, αυτά ίσχυαν πάντοτε. Είναι ο κλασσικός τρόπος του συστήματος για να παίρνουν έδρες που δεν τους αναλογούν.

Ναι, αλλά τώρα οι έδρες δεν μοιράζονται με βάση απλά και μόνο τις «έγκυρες» ψήφους (σα να λέμε οι 690 του παραδείγματός μας) αλλά από το άθροισμα των ψήφων μόνο όσων κομμάτων πέρασαν το 3% -και υπό όρους, η ΝΔ με αυτό το ποσοστό κάνει κυβέρνηση.

Αν δηλαδή, από τους 690 πολίτες, οι 100 συνολικά ψηφίσουν συνδυασμούς που δεν περνούν το όριο του 3% τότε έχουμε και λέμε
Από τους 590 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Πάμε πάλι: Χ = 240*100/590 = 40,7 % !!
Έλα όμως που -με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο- ένα τέτοιο ποσοστό δίνει την απόλυτη πλειοψηφία στη ΝΔ γιατί οι έδρες της θα είναι
Από τους 590 πολίτες ΝΔ θέλουν 240
από τις 250 έδρες πόσες θα πάρει; (Χ;)

και έχουμε τελικά: Χ = 240*250/590 = 101 έδρες

Και επειδή το πρώτο κόμμα παίρνει και «δωράκι» 50 έδρες, η ΝΔ έχει τελικά 151 !
Αν θεωρείτε πως μόνη της η ΝΔ δεν μπορεί να έχει 240 πολίτες στους 1000, βάλτε και τους Πασόκους μαζί. Έτσι κι αλλιώς μαζί θα πάνε αν χρειαστεί να σώσουν το σύστημα.
Πώς πήγαμε από τους 1000 στους 590; Πώς έγινε και ένα κόμμα με πραγματική δυναμική 25% στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, να παίρνει 151 έδρες:

Αν δεν υπήρχε το «δωράκι» των 50 εδρών και εαν οι έδρες μοιράζονταν και στα κόμματα κάτω του 3% η ΝΔ θα έπαιρνε:

Από τους 690 πολίτες ΝΔ θέλουν 240
από τις 250 έδρες πόσες θα πάρει; (Χ;)

Χ = 240*250/690 = 87 έδρες.
Ακόμη και με το δωράκι, θα είχε μόνο 87 + 50 = 137 έδρες...

Αν δεν επιθυμείτε με τίποτα μια κυβέρνηση ΝΔ ή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και θέλετε να ψηφίσετε έναν συνδυασμό που κατά τη γνώμη σας δεν πρόκειται να ξεπεράσει το όριο του 3%, σκεφτείτε το καλά και πολύ.

Είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν από αυτούς τους συνδυασμούς που κατά πάσα πιθανότητα ξεπερνούν το όριο. Ειδάλλως οφείλετε να είστε έτοιμοι για μια ακόμη 4ετία όσων μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε .

Chris είπε...

Ενα μεγαλο ευχαριστω στον φιλο Παντελη.
Τον παρακολουθω χρονια.
Ειναι πολυ καλος χαρακτηρας , γνωστης της αγορας , ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ και σωστος στις κρισεις του.


ΑΞΙΖΕΙ πραγματικα για οσους δεν εχουν επισκεφτει το site του ,να το επισκεφτουν και δεν θα χασουν.Αν θελετε να βαλετε και "μεσο" πειτε του χαιρετισματα απο μενα!!!!:=))))

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ
http://tostekitougatou.blogspot.com

George είπε...

KAI ENA ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ((ΔΕΝ ΕΚΦΕΡΩ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑΥΤΟ)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ............ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟ......Προέρχονται από πάρα πολύ έγκυρη πηγή και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Εξάλλου κοντή γιορτή.
Έχουμε λοιπόν και λέμε.
Ν.Δ 19.8 % και 105 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ 14.7 % και 41 έδρες
ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 14.5 % ΚΑΙ 40 έδρες
ΠΑΣΟΚ 12.2 % και 35 έδρες
ΔΗΜΑΡ 8.8 % και 24 έδρες
Κ.Κ.Ε 8.7 % και 24 έδρες
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5.2 % και 15 έδρες
Οικολόγοι πράσινοι 3.2 % και 8 έδρες
ΛΑΟΣ 3.1 % και 8 έδρες
ΔΗΣΥ 2.8 %
ΔΡΑΣΗ 1.6 %
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1.7 %
ΟΧΙ-ΕΠΑΜ 1.1 %
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 0.7 %
ΔΙΑΦΟΡΟΙ 1.8 ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ Χ.Α 560 ΜΟΝΑΔΕΣ

George είπε...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τα ποσοστά είναι στην Α. ΑΘΗΝΩΝ 17 % στο ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 7.8 % στην Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ 9.5 % και στην Β. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 16 %.
Χαμένο το Κ.Κ.Ε κατά μιά μονάδα τις τελευταίες ώρες, μετά την δήλωση της ΠΑΠΑΡΗΓΑ πως θα επιστρέψει την εντολη. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΑΝΩ>ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΦΕΤΖΟΥ< ΚΑΛΟ ΨΑΡΕΜΑ ΠΑΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΧΑ ΧΑ

ο dwk είπε...

……………………………………………………………………………..
Από εταιρεία στοιχημάτων:
ΝΔ: 26 - ΠΑΣΟΚ: 18,5 – ΣΥ.ΡΙΖ.Α: 12 - ΚΚΕ: 10 - ΑΝ. ΕΛΛ.: 7,5 – ΔΗ.ΜΑΡ: 6,5 - Χρ.Α.: 4,5 - ΛΑ.Ο.Σ.: 3,5 - ΟΙΚΟΛ.: κοντά στο 3 - ΔΗ.ΣΥ.: προς το 3
…αν, λέω ΑΝ, επαληθευτούν τα παραπάνω, …ας το ψάξουμε λίγο.
Βεβαίως ο μεγάλος χαμένος είναι το Πασοκ. Όμως αυτό έχει …προεξοφληθεί, όπως θα λέγατε εσείς οι …επαΐοντες!!
Σχετικά χαμένο το ΚΚΕ, που θα βλέπει την πλάτη του Τσίπρα…
Χαμένος ο Καρατζαφέρης, λόγω κυρίως Χρ.Α. και δευτερευόντως Καμμένου.
Μεγάλη χαμένη η ΔΗ.ΣΥ. –αν δεν μπει στη βουλή…
Ο Μάνος που ΔΕΝ προτίμησε την Ντόρα για συνεργασία –καλά να πάθει.
Οι άρτι ανανήψαντες Κατσέλη- Καστανίδη …-καλά να πάθουν.
Νικητές: Τσίπρας, Καμμένος, Κουβέλης, Χρ. Α. και ίσως οι οικολόγοι αν μπουν στη βουλή.
Πάμε τώρα και στον τυπικά «νικητή» των εκλογών…
ΝΔ
Αντιπολίτευση ενός παραπαίοντος Πασοκ, προερχόμενη από το χειρότερο εκλογικό ποσοστό της ιστορίας της (33,5).
Πόσο νικητής θα αισθάνεται ο Σαμαράς (άλλο τι θα λέει…) αν δεν δει μπροστά το 3;
Τι αντιδράσεις θα υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ (αντιστρόφως ανάλογες…) με το 29, 28, 27, 26;;;
Ποια λύση θα προτιμήσει;
Α) επαναληπτικές. ΜΟΝΟ αν δει το 30+, και γαία πυρί μειχθήτω !!!
Β) συνεργασία με Βενιζέλο (υπό τις προτροπές – απειλές της Αγγελικής…). Ο Θεός να βάλει το χέρι του …!
Και τώρα Η ΕΙΔΗΣΗ (μετά από …αποκλειστικό ρεπορτάζ μου!)
Γιατί εδώ γράφουμε και αυτά που ΘΑ συμβούν !!!
Κυριακή 06/05/2012, ώρα 17,01΄ !
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls
Σκηνή: πάνελ καναλιού.
Προσκεκλημένος: (ανάμεσα σε άλλους που μιλούν πολύ, χωρίς να λένε τίποτα…) ο Γ. Καρατζαφέρης.
Ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Μπούρδα Πιασμένου:
-τι λέει το ΛΑ.Ο.Σ. για το μετεκλογικό σκηνικό κύριε πρόεδρε;
Απάντηση:
-καλώ τον Κ. Καραμανλή να αναλάβει να σώσει την πατρίδα, και στοιχιζόμαστε όλοι (ΝΔ, ΑΝ. ΕΛΛ, ΛΑ.Ο.Σ, ΔΗ.ΣΥ) πίσω του!
…………………………………………………………………………………………….

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Μέρες που είναι, ας φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχε MEGA . το 1821 (ας παρακολουθήσουμε π.χ. το βραδινό δελτίο μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στον Μωριά) :
Τρέμη: «Και ενώ η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που εξακολουθούν να στεναχωρούν τον πολυχρονεμένο μας σουλτάνο, που ο γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες».
Πρετεντέρης: «Όχι μόνο αυτό Όλγα. Ενώ όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, κοτζαμπάσηδες-δεσποτάδες- καραβοκύρηδες έχουν πλέον αντιληφθεί πως η χώρα χρειάζεται ηρεμία και ανάπτυξη γιατί αλλιώς οι Οθωμανοί θα σηκωθούν να φύγουν και θα μας αφήσουν μόνους μας, αυτοί οι αλιτήριοι κατσαπλιάδες, αυτές οι μειοψηφίες έχουν το θράσος να απειλούν τους νοικοκυραίους».
Τσίμας: «Έχεις δίκιο Γιάννη. Μάλιστα έμαθα πως αυτές οι περιθωριακές ομάδες κουκουλοφόρων - φουστανελοφόρων έχουν επικεφαλής έναν τύπο Κολοκοτρώνη, κάπως έτσι, που έχει το θράσος να απειλεί με βία, φωτιά και τσεκούρι, την φιλήσυχη πλειοψηφία που την αποκαλεί προσκυνημένη».
Καψής: «Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι λέτε τόση ώρα, όμως το αδελφάκι μου που είναι μέγας δραγουμάνος του Μεγάλου Βεζίρη στην Ιστανμπούλ μου είπε πως αυτός ο .κοτρώνης και τα άλλα μπουμπούκια εξτρεμιστές Παπαφλέσσας και λοιποί είναι η αιτία που η Υψηλή Πύλη μας έχει στην μπούκα»
Τρέμη: «Σωστά Μανώλη. Όμως έχουμε τον ίδιο τον τρομοκράτη στο τηλέφωνο να τον ανακρίνουμε. Κύριε Κολοκοτρώνη με ακούτε ;» (Στα παράθυρα γύρω από την Τρέμη οι άλλοι τρεις κάνουν μορφασμούς απέχθειας).
Κολοκοτρώνης: «Συμπαθάτε με, δεν σας γρικώ καλά γιατί εδώ είμαστε έξω στον αέρα και το αγιάζι, και πέφτουν και κουμπουριές πότε - πότε».
Τρέμη: «Πείτε μας κ. Κολοκοτρώνη, που βρήκατε το θράσος να αναστατώνετε τον τόπο και να παραβιάζετε την νομιμότητα ; Αφού οι προύχοντες που μας κυβερνούν έχουν κάνει μνημόνιο με τον Ιμπραήμ, εσείς τώρα τι θέλετε ;»
Κολοκοτρώνης: (Μόλις πάει να πει μια συλλαβή, τον διακόπτει ο Πρετεντέρης).
Πρετεντέρης: «Όλγα, για ρώτα τον κύριο σε παρακαλώ . γιατί εμείς όλοι είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε σήμερα τους συνδικαλισμούς και τις μαγκιές που έκανε στα Δερβενάκια και την Τριπολιτσά».
Κολοκοτρώνης: (Πάει πάλι να μιλήσει, αλλά τον ξαναδιακόπτουν).
Τρέμη: «Μην μιλάτε κύριε, ο Γιάννης είπε να σας ρωτήσω, δεν σας ρώτησα ακόμα. Για απαντήστε λοιπόν, πως τολμάτε να σηκώνετε κεφάλι όχι μόνο στους οθωμανούς αλλά και στους ευρωπαίους. Η ιερά συμμαχία Αγγλία - Γαλλία - Αυστροουγγαρία - Ρωσία μας είπε να κάτσουμε στα αυγά μας και να λέμε σφάξε μας αγά μου ν' αγιάσουμε. Εσείς τι παριστάνετε, ξέρετε καλύτερα από όλους αυτούς;»

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Κολοκοτρώνης: (Πριν προλάβει να αρθρώσει λέξη, τον διακόπτει ο Καψής αυτή τη φορά).
Καψής: «Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το θέμα, όμως τώρα θυμήθηκα πως το αδελφάκι μού έγραψε τις προάλλες πως στο σεράϊ συζητιέται πολύ ότι πίσω από τις ταραχές είναι μια ύποπτη περιθωριακή οργάνωση που λέγεται φιλική εταιρεία. Αυτοί δεν σέβονται τίποτα, έχουν διώξει όλους τους επενδυτές . φανταστείτε πως είχε έρθει ένας σοβαρός λόρδος ονόματι Έλγιν που έδωσε μια ολόκληρη φούχτα λίρες για να πάρει κάτι παλιομάρμαρα ο κουτόφραγκος, και αυτοί οι αμετανόητοι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν μαζί με κάτι ψευτοκουλτιουράδηδες κοραήδες και λοιπούς. Πάλι καλά που δεν τα κατάφεραν, γιατί η επένδυση αυτή δημιούργησε και θέσεις εργασίας, αυτούς που βοήθησαν να ξηλωθούν τα παλιομάρμαρα και αυτούς που τα φόρτωσαν στα καράβια του λόρδου».
Τσίμας: «Να προσθέσω, Μανώλη, πως αυτοί οι περιθωριακοί κουρελήδες έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα στα ευρωπαϊκά ανακτοβούλια. Κύριε Κολοκοτρώνη, το ξέρετε πως εξαιτίας σας ολόκληρος κόμης Μέτερνιχ έχει βάλει την Ελλάδα στο στόχαστρο ;»
Κολοκοτρώνης: (Μόλις ανοίγει το στόμα του, τον διακόπτουν άλλη μια φορά).
Πρετεντέρης: «Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά Παύλο, έχουμε τώρα και καινούριο φρούτο - τον επαναστατικό τουρισμό. Έχουν πλακώσει και αναρχικοί από το εξωτερικό, σαν να μην έφταναν οι δικοί μας. Κάτι Σανταρόζα, κάτι Μπάϊρον και άλλα αποβράσματα. Μπάτε σκύλοι αλέστε γίναμε, κάνουμε και εισαγωγή ταραχοποιών.»
Τρέμη: «Μάλιστα, Γιάννη, όλοι αυτοί μαζί με τους δικούς μας κάνουν και καταλήψεις σε δημόσια κτίρια. Δες τι έγινε στα κάστρα απ' όπου πέταξαν έξω τις νόμιμες αρχές, δες τι έγινε στο Μεσολόγγι και αλλού. Πως θα προκόψει μετά από αυτά ο τόπος ; Αν μας πετάξουν έξω από το γρόσι, ποιος θα φταίει μετά ;»
Κολοκοτρώνης: (Έχει βαρεθεί που δεν τον αφήνουν να μιλήσει και έχει φύγει από την γραμμή, ακούγεται του-του).
Τρέμη: «Ορίστε θράσος. Μας έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα μας. Εδώ του κάναμε την τιμή να τον ακούσουμε στο φιλόξενο δελτίο μας, να εκθέσει τις απόψεις του ελεύθερα και δημοκρατικά. Αλλά τι ξέρουν από δημοκρατία αυτοί οι τρομοκράτες. Ας αλλάξουμε τώρα θέμα, να πούμε για τις φιλανθρωπίες της πρέσβειρας καλής θέλησης Μπαρντιν Χανουμ Μπουρέκ που εγκαινίασε σήμερα νέα πτέρυγα στο Λεπροκομείο Σπιναλόγκα μαζί με τον βεζίρη αρρώστιας Λομπέρ Μπέη. Θυμίζουμε πως στις 11.00 στην "Ανατροπή" ο Γιάννης φιλοξενεί τους αρχιραγιάδες Μπενιζέλ, Τσαμάρ και Καρα Τζαφέρ για να ακούσουμε επιτέλους και μια υπεύθυνη φωνή!»

George είπε...

Έξι εγκλεισμοί την ώρα σε ψυχιατρικές κλινικές γίνονται στη χώρα μας στα χρόνια του... μνημονίου

ο dwk είπε...

Έχει γραφτεί πολλές φορές Βασιλική, σε κάποια απ αυτές είχα απαντήσει:
Είδες όμως το άλλο κανάλι; Είχε ζωντανά, σε παράθυρα, τον Κολοκοτρώνη και τον Μαυροκορδάτο. Παρουσιάστρια ήταν μια νέα κοπέλα, να δεις πως την έλεγαν …
Α …ναι! Ελλάδα!
Η κουβέντα είχε ανάψει για τα καλά!
Εγώ θέλω την Τριπολιτσά έλεγε ο ένας, εγώ το Ανάπλι ο άλλος.
Το μόνο που μπόρεσε να αρθρώσει η νεαρή παρουσιάστρια ήταν:
Μονιάστε Έλληνες! ο Ιμπραήμ έρχεται!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

George καλησπέρα. Και πόσες αυτοκτονίες έχουμε κάθε μέρα που δεν ακούγονται.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλησπέρα dwk εμένα μου το έστειλαν με mail. Δεν το είχα ξαναδεί όπως δεν έχω δει και το άλλο κανάλι. Που μπορώ να το βρω;

Νίκη είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
Chris 3:36 μ.μ. καλώς ήρθες στην παρέα μας. Πρέπει να εξερευνήσεις την αρχική σελίδα. Ρίξε μια ματιά στην στήλη αριστερά, τίτλος ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΆΛΥΣΗ. Πρώτο φιγουράρει το στέκι του γάτου. Κάνε κλικ και σε μεταφέρουμε εκεί αμέσως.
Ρίξε μια ματιά στην δεξιά στήλη Και πάλι πρώτος είναι ο γκρίζος γάτος. Εγγεγραμμένο μέλος.
Είναι και δικός μας φίλος και είμαστε φίλοι του.

ο dwk είπε...

…μέσα στην Ελληνική καρδούλα σου, Βάλια μου …

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλησπέρα Νίκη. Πάντα σωστή και αποτελεσματική η μανούλα μας.

Νίκη είπε...

Chris συγγνώμη. Εγώ όταν το έγραφα γελούσα. Όταν το ξανα διάβασα το βρήκα αυστηρό. Άρα καλά κάνω, karaefthimiou23 , και δεν γράφω συχνά. Εκτός από το ότι και εγώ δεν τους προλαβαίνω Chris, ώσπου να απαντήσω είμαι εκτός θέματος.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Dwk εγώ ακόμη δεν έχω αποφασίσει τι θα ψηφίσω, το μόνο που ξέρω είναι τι δεν θα ψηφίσω.

Νίκη είπε...

Γεια σου Βασιλικούλα. Dwk πολύ σε πάω.
Καλό βράδυ και καλό βόλι φίλοι.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Νίκη δεν είναι τόσο αυστηρό, εσύ είσαι αυστηρός κριτής του εαυτού σου. Να γράφεις συχνότερα και αν μπορείς θα μας άρεσε να πραγματοποιήσεις αυτό που ζήτησε ο καρά χθες με τα παραμύθια.

ο dwk είπε...

…σκεφτείτε τώρα τη ζήλια των …άλλων!
Δυο πανέμορφα τριαντάφυλλα και εγω !!!

PS είπε...

Γύρω στις 19:45 ανατολή Πανσελήνου.Για ρομαντικούς και μη.Δείτε χαμηλά στον ΒΑ ορίζοντα.

PS είπε...

Τηλεφωνική δημοσκόπηση για ΠΑΣΟΚ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 27,1%
ΠΑΣΟΚ 22,4%
ΚΚΕ 9,9%
ΣΥΡΙΖΑ 9,3%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 5,2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,2%
ΔΗΜΑΡ 4,1%
ΛΑΟΣ 2,9%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,8%
ΔΗΣΥ 1,8%
ΚΟΙΝ. ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1,5%
ΔΡΑΣΗ 1,3%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 7,5%
Τηλεφωνική δημοσκόπηση για ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 29,2%
ΠΑΣΟΚ 21,3%
ΣΥΡΙΖΑ 10,2%
ΚΚΕ 9,1%
ΔΗΜΑΡ 5,2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,9%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 4,3%
ΛΑΟΣ 2,9%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,5%
ΔΗΣΥ 2,2%
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1,4%
ΔΡΑΣΗ 1,1%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 5,7%
Είναι φανερό οτι η προπαγάνδα φτάνει στο απόγειο της και τα δύο «μεγάλα» κόμματα πανηγυρίζουν ήδη που κατάφεραν να μαζέψουν πολλά από τα πρόβατα τους στο μαντρί. Όμως την πραγματική απάντηση θα την δώσουν οι Έλληνες στην κάλπη και αυτό φοβούνται ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Πηγή: http://www.fimes.gr/2012/05/ekloges-2012-gkalop-dimoskopiseis/#ixzz1u0jiguRu

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

χαχαχαχα καλό dwk. Βρήκα πριν από λίγο τι προβλέπουν τ΄άστρα για τους πολιτικούς αρχηγούς των εκλογών.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Full moon καλησπέρα. Αύριο έχουμε πανσέληνο και τι πανσέληνο! Μέτράει ένα τιτανικό το σεισμό στην τουρκία και ένα τσουνάμι απ΄ότι άκουσα.

michele είπε...

Πανε κι ερχονται οι προβλεψεις βλεπω..καλησπεριζω την ομηγυρη και ομονοω με την Βασιλικη ,ξερω τι δεν θα ψηφισω.Επισης ξερω ποιοι θα ειναι οι "κερδισμενοι" και ποιοι οι "χαμενοι"

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Βρε καλώς το Μιχάλη. Για πες φρέσκα νέα

michele είπε...

25 μαξιμουμ ΝΔ ,15,7 ΠΑΣΟΚ δινει η ΜRB χτες το βραδυ.Αλεξης τριτος με 13 οριακα ΛΑΟΣ και ΝΤΟΡΑ μπαινοβγαινουν 7 ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ,ανεβαινει ο Μανος.

michele είπε...

Σημερα δεν δουλευουν ,τα παιξανε κι αυτοι πολυ ρευστο το σκηνικο..Παρατηρηση δικη μου: Αυτοι που εχουν ηδη αποφασισει ειναι οι λεγομενοι "αντιμνημονιακοι".Το βαζω σε εισαγωγικα γιατι συχαινομαι αυτους τους ορους

michele είπε...

με ι το σιχαινομαι

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

μμμμμ δεν είναι και άσχημα

George είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΚΕΛΕ όποιος είναι πιο κοντά στο αποτέλεσμα τι κερδίζει ???να βάλουμε όλοι από κάτι και όποιος κερδίσει να του το δώσουμε ...άρχισε να μαζεύεις προσφορές...από έμενα ένα επιτραπέζιο ημερολόγιο γραφείου 50Χ30

George είπε...

ΜΙΚΕΛΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ 05,32 ΛΕΣ ???????

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Ξέρεις τι πιστεύω; Το ποσοστό των αναποφάσιστων αυτή την φορά που θα πάει στα 2 κόμματα εξουσίας θα είναι μικρό. Μπορεί να κάνω και λάθος.

michele είπε...

το ειδα george αλλα μου φαινεται υυπερβολικο..Βαλια μικροτερο το βλεπω κι εγω απλα η λογικη λεει οτι προς εκει θα κατευθυνθουν..

Αλεξανδρος είπε...

Σκεφτομουν να βαλω καποιο γραφημα για κουβεντουλα αποψε αλλα δεν βλεπω τιποτα ελπιδοφορο.Σε περιπτωση ομως που τα πραγματα πανε οπως νομιζω,ΝΔ ΠΑΣΟΚ περι το 45% τοτε eurobank

PS είπε...

Η αποψινή πανσέληνος ΕΔΩ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαλησπέρα σε όλους, έμεινε κανένας?

michele είπε...

Διεπρεψε παλι ο full moon με την πανσεληνο του,καλως τον Πανο..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Μικέλε, πριν από λίγο γύρισα. Παρατράβηξε η βόλτα αλλά άξιζε τον κόπο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για το άρθρο της Ζέζας δεν είπε κανείς τίποτα αλλά μάλλον δεν χρειάζεται, τα λέει όλα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Προφανώς κουραστήκατε, όπως κι εγώ βέβαια οπότε η συνέχεια αύριο το πρωί με καφεδάκι και τα τελευταία σχόλια πριν την ώρα μηδέν.
Για ψήφο το μεσημέρι πάντα γύρω στις δύο με τρεις είναι καλύτερα.

PS είπε...

10χ optical zoom ,mini DV ,λήψη από τα δυτικά.Είναι σχεδόν η μεγαλύτερη πανσέληνος του αιώνα που διανύουμε,περίγειο 356.000χλμ,δεν πρόκειται να μας ξαναπλησιάσει περισσότερο,παρά κάτι ελάχιστο γύρω στο 2050,ποιός ζεί ως τότε ...Ο δίκσος είναι κατά 14% μεγαλύτερος από το σύνηθες,κάτι περίπου σαν να βλέπουμε τη ΔΕΗ στα 3ευρώ!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η Πανσέληνος ξημερώματα της 6ης Μαϊου συμπίπτει με το περίγειο της Σελήνης (356.953 χλμ) με διαφορά μόνο δύο λεπτών. Στο περίγειό της η σελήνη φαίνεται 14% μεγαλύτερη...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μαζί το γράψαμε Φ. !!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Από άρθρο του Διον. Σιμόπουλου Δ/ντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου

PS είπε...

Μελετημένος φυσιολάτρης Πάνο,μπράβο,το περίμενα εδώ και πολύ καιρό,η φωτό τώρα στο προφίλ μου είναι σημερινή.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έχω 24Χ οπτικό σε μια Panasonic αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω τα κόλπα σου

PS είπε...

Τρίποδο,υψηλή θέση θέας,υπομονή αν έχεις γυναίκα μαζί σου,και λίγη εμπειρία πχ 50 ετών ...αρκούν.Παραδοσιακές τεχνικές που πάντα αποδίδουν ,ανάλογα και με τον εξοπλισμό,κάτι σαν "καλά θεμελιώδη" σε μετοχές.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Προηγουμένως που επέστρεφα (30 χλμ από Αθήνα και δίπλα στη θάλασσα) είχα φοβερή θέα αλλά δεν είχα τη μηχανή μαζί μου. Τώρα τη φορτίζω και μόλις σηκωθεί λίγο ακόμη στον ουρανό, γιατί τώρα μου την κρύβουν κάτι κτίρια, θα το επιχειρήσω. Βέβαια τη φάση της ανατολής που την έβλεπα συνεχώς δεν θα την έχω.

PS είπε...

Δεν ξέρω αν ψηφίζουν σε τμήματα ετεροδημοτών,αλλά κάτι πασοκονουδου γείτονες,δεν πήγαν στα χωριά τους για ψήφο.Είδα κάτω όμως κάτι φακελλάκια με τα ονόματά τους,σταλμένα από Κουτρουμάνη-Κακλαμάνη και έφριξα πάλι με το ΠΟΙΟΙ καθορίζουν τις τύχες μας επί τόσα χρόνια.Δυστυχώς δεν μου είναι καθόλου άγνωστοι,και η εν γένει ...άσε δεν λέω.
Καλό βόλι σε όλους αύριο,ότι σας φωτίσει ο Ύψιστος πράξτε.

PS είπε...

Η ανατολή Πάνο απεικονίζεται άριστα με ψηφιακό αισθητήρα.Όταν σηκωθεί αρκετά το φεγγάρι,οι περισσότεροι αισθητήρες αδυνατούν να καταγράψουν τη λεπτομέρεια στο δίσκο,καίνε τα λευκά και μαυρίζουν ακόμη περισσότερο τον ουρανό,παρά τις ρυθμίσεις που επιχειρείς.Επίσης ,η χαμηλή ταχύτητα κλείστρου έχει ως αποτέλεσμα το φλουτάρισμα του δίσκου λόγω κίνησης των σωμάτων,εκεί πιά χρειάζεσαι ειδικό εξοπλισμό παρατήρησης αστέρων με ισημερινή οδήγηση.

PS είπε...

Αντί καληνύχτας ένα βάλς HERE

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευχαριστώ για τις τεχνικές πληροφορίες φίλε μου, αν και μερικά δεν τα πιάνω γιατί η σχέση μου με την φωτογραφία δεν φτάνει στο δικό σου επίπεδο. Θα τα πούμε ότι και αν προκύψει.
Για τα υπόλοιπα δεν μου κάνουν εντύπωση, έχω δει κι εγώ αρκετά φακελάκια αυτών ακριβώς των δύο σκουληκιών με σταυρωμένο μόνο το δικό τους όνομά στο ψηφοδέλτιο.
Μακάρι να φάνε μαύρο αυτοί οι δύο ανεξάρτητα αν ψηφιστεί το κόμμα τους από κάποιους. Τον ένα τον σιχαθήκαμε από τα πολλά χρόνια που τον τρώμε στη μάπα και τον άλλο... τι να πεις τώρα, κατόρθωσε να τον σιχαθούν ΟΛΟΙ με την πρώτη του εμφάνιση, τέτοιο κουμάσι και πουλημένο δεν το περίμενε κανείς.
Σας καληνυχτίζω και τα λέμε αύριο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βλέπω ο γιος προχωράει, εύχομαι το καλύτερο αφού το αγαπάει το σπορ που αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα.

PS είπε...

Ευχ.Πάνο,θα φτιάξουμε και κάτι με την ηλεκτρική,παίζει τα παλιά κι αγαπημένα μας,αλλά έχει λίγο ελ.χρόνο,τώρα για τους γείτονες τι να πούμε,ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτούς έχουμε.ΚΛΝ.

michele είπε...

Eμαθα κι εγω 5 πραγματα που ειμαι ερασιτεχνης..ωραιο θεαμα παντως η πανσεληνος