Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012


X.A.A. META TH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΒΓΑΛΑΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΧΑΧΑ

                                                                                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
Καθημερινό σχόλιο Μιchele
Στις 707,6 μον εκλεισε σημερα ο ΓΔ..

με ανοδο 0,52% και τζιρο 22,9 εκ ευρω μετα απο 8 συνεχομενες πτωτικες συνεδριασεις. Ο  ΔΤΡ αντεδρασε με κερδη 2,64% μετα απο 12 ! πτωτικες συνεδριασεις  κλεινοντας στις 272,43 μον αντιδρωντας απο τη στηριξη του .Καλυτερη ολων η ΑΛΦΑ η οποια οπως ειχαμε επισημανει στο χτεσινο γραφημα επρεπε ΑΜΕΣΑ να αντιδρασει και το εκανε με τελικα κερδη 5,12% στα 0,8420 εχοντας και την καλυτερη επιδοση απο ολες τις αλλες.
Ακριβως στις 270,26 μον εκλεισε ο FTSE 20 που εδειξε οτι δεν ηθελε να χασει το ςπιπεδο αυτο,κατι που ομως θα επικυρωθει την Μ.Εβδομαδα ,καθως Παρασκευη και Δευτερα το ΧΑΑ δεν λειτουργει λογω του Καθολικου Πασχα.
ΜΙΓ +3,85% στα 0,27 ευρω και ΜΥΤΙΛ +2,95% στα 2.79 ειχαν την καλυτερη συμπεριφορα απο τις μη τραπεζικες του FTSE ,οπως και η ΕΕΕΚ στο τελος με ανοδο 2,17% στα 14.15 που σφραγισε το θετικο προσημο της συνεδριασης. ΕΛΛΑΚΤΩΡ  -2,44% και ΟΠΑΠ -2,03% στα 6,74 ευρω ειχαν την χειροτερη επιδοση απο τις υπολοιπες.
ΕΛΓΕΚΑ +27,09% στα 0,2580 και ΙΚΤΙΝ +7,47% στα 0,7190 ειχαν την καλυτερη επιδοση στον mid cap ενω θετικες ηταν και η ΦΡΙΓΟ με την εντυπωσιακη συμπεριφορα της +1,99% στα 5,13 ευρω και  η ΙΝΛΟΤ στο +1,08% στα 0,7470.
Τελικη εικονα ισορροπημενη με 67 μετοχες ανοδικες και 66 πτωτικες.Εν αναμονη των εξελιξεων σχετικα με την ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζων λοιπον,κατι που φαινεται οτι θα μαθουμε στις 10-11 Απριλιου πριν την Κυριακη του Πασχα.
Στις ξενες αγορες ο DOW παρ οτι ανοιξε σε αρνητικο εδαφος αυτη την ωρα βρισκεται σε οριακα θετικα επιπεδα +0,01% στις 13.075,1 μον στον αποηχο των ειδησεων για μειωση των επιδοματων ανεργιας και μειωση των απολυσεων. Ο DAX κινειται σε οριακα αρνητικο εδαφος στις 6779,9 στο -0,09% παρ οτι κατα τη διαρκεια της ημερας βρεθηκε να χανει εως και -1,45%

30 σχόλια:

Γεράκι είπε...

ρε mic..ποτε θα πρασινησω? (μα ηταν αναγκη να χρησιμποιω αυτη την λέξη για δειξω χαρά?..παπαπα..)..χαχαχα..

michele είπε...

Ουτε το 708 δεν πιασαμε.Αντεδρασε ο ΔΤΡ..μαζευτηκαν οι ξενοι..ολοι μαζι διακοπες μεχρι την Τριτη..εμεις εδω βεβαια θα ..ασχολουμαστε

michele είπε...

χαχα καλο HAWK..ετσι να μαθεις..υπομονη

Γεράκι είπε...

κοίτα να δεις που δεν μπορω να ηρεμήσω πλέον..είμαι χωμένος μέσα κ έξω...

michele είπε...

καλο απογευμα Νικολα..Ηawk μεσα στο παιχνιδι πρεπει να εισαι,αλλοιως χανεις τα αντανακλαστικα σου

PS είπε...

"Μία αλλοδαπή γυναίκα συνελήφθη σε λαϊκή αγορά του δήμου Αγίας Βαρβάρας να διακινεί φαρμακευτικά σκευάσματα παράνομα.

Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς κατέσχεσε συνολικά 430 χάρτινες συσκευασίες, 89 καρτέλες και 52 φιαλίδια, τα οποία περιείχαν σκευάσματα σε χάπια, κάψουλες ακόμη και σε ενέσιμη μορφή. Τα σκευάσματα έφεραν ενδείξεις στα ρωσικά."---Σκεφτείτε πόσα τέτοια ληγμένα ρώσικα πρέπει να έχει πάρει ο ΜΑΓΩΣ,μέσω της Γερμανοτσέχας...

ο dwk είπε...

Michele αν επικαιροποιούσες το διάγραμμα της 26/3 (ΔΤΡ) πιστεύω θα βλέπαμε ενδιαφέροντα πράγματα.

michele είπε...

Εχεις δικιο dwk αυριο που δεν εχει ΧΑΑ για να το μελετησουμε εν οψει εξελιξεων?? χαχα

michele είπε...

Παει λαικη φαινεται ο μαγως,μαθαινει και τα νεα απο κει,που θα αγορασουμε ,που θα πουλησουμε χεχε

karaefthimiou23 είπε...

Sciens Α.Ε., SPIDER ΜΕΤ/ΝΙΑ Ν. ΠΕΤΣΙΟΣ & ΥΙΟΙ A.E, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ Βιοτέρ Α.Ε., Π.ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε., ΣΕΛΜΑΝ ΕΛΛΗΝΟΕΛΒΕΤΙΚΗ ΒΙΟΜ. ΕΠΕΞ. ΞΥΛΟΥ Α.Ε., ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ Α.Ε., Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε, Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., ΓΙΟΥΡΟΜΠΡΟΚΕΡΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α.Ε., Axon Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και EUROMEDICA Α.Ε. ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, μεταφέρονται στην Κατηγορία Επιτήρησης.
Οι μετοχές της εταιρίας ΖΑΜΠΑ Α.Ε. μεταφέρονται στην Κατηγορία Προς Διαγραφή από την Κύρια Αγορά, καθώς πληρούν το κριτήριο των χαμηλών εσόδων (< 2 εκ. €).
Οι μετοχές των εταιριών ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ Α.Β.Ε.Ε. και Rilken ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Α.Ε. μεταφέρονται στην Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς από την Κύρια Αγορά, καθώς πληρούν το κριτήριο της χαμηλής διασποράς (< 15%).

Η μεταφορά στην Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς, θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Μαΐου 2012, ημερομηνία ισχύος της Τακτικής Εξαμηνιαίας Αναθεώρησης της σύνθεσης των δεικτών FTSE/X.A.

Megas Magistros είπε...

Η μικρη ΔΙΟΝ την γλυτωσε. Σε αυτη τη φαση.....

michele είπε...

Με προλαβες Καρα..

michele είπε...

ο ομιλος Λιακουνακου..αυτανδρος

michele είπε...

ο παλαι ποτε κραταιος ΣΦΑ ..ομοιως..

karaefthimiou23 είπε...

το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την παραίτηση της εταιρίας – Μέλους του ΧΑ «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» από την ιδιότητα του Μέλους Διαπραγμάτευσης στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ

Μεγάλη έκπληξη,αποσύρεταιη ΠΕΙΡ από τα παράγωγα? Πάμε για συγχώνευση εδώ?

μπαρμπαλιας είπε...

καλησπερα στην παρεα.εδω η βροχα ασταματητη...

μπαρμπαλιας είπε...

ΜΜ...οσα περισσευσαν απο σενα στο ΥΓΕΙΑ τα πηρα...με γαργαλησε το ευτελες του "πραγματος"....

μπαρμπαλιας είπε...

Χρηματιστήριο: Τα midcaps που ξεπερνούν την αγορά

του Γιώργου Α. Σαββάκη
Δημοσιεύθηκε: 07:58 - 05/04/12

Απρόσμενα θετικά έκλεισε το πρώτο τρίμηνο στο Χ.Α., λαμβάνοντας υπόψη την αρνητική εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, αλλά και το πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Οι ξένες αγορές κινούνται με διψήφια ποσοστά απόδοσης, ωστόσο η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και το αυξανόμενο πολιτικό ρίσκο (εκλογές σε μια σειρά χωρών όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και οι ΗΠΑ) φαίνεται ότι θολώνουν τις προοπτικές για το δεύτερο τρίμηνο του 2102, με συνέπεια το υπόλοιπο του έτους να δείχνει πιο δύσκολο για τις μετοχές.

Από την αρχή του έτους ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί με άνοδο 4,2%, αλλά ακόμα υψηλότερο είναι το ποσοστό ανόδου για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, που διαμορφώνεται στο 13,5%.

Η στροφή στην ποιοτική μεσαία κεφαλαιοποίηση, που μπορεί να οφείλεται είτε στην απόφαση των επενδυτών να τοποθετηθούν σε μετοχές με καλά θεμελιώδη χαρακτηριστικά είτε στην αποφυγή των τραπεζικών τίτλων, δείχνει ότι τελικά οι πραγματικές ευκαιρίες ίσως παρουσιάζονται στις μικρότερες κατηγορίες.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η εξέταση των όγκων δείχνει ότι σε πολλές περιπτώσεις οι αυξήσεις στο ταμπλό δεν συνοδεύονται από αυξημένες συναλλαγές, γεγονός που μειώνει την αξία του «σήματος».

Ποιες είναι

Βάσει των αποδόσεων, από τις αρχές του έτους, 25 μετοχές κινούνται σε θετικό έδαφος και 15 σε αρνητικό. Με στοιχεία της Factset και με κριτήρια τους πολλαπλασιαστές αποτίμησης και τις αποδόσεις τους, παρουσιάζονται 13 μετοχές με χαρακτηριστικά που τις κατατάσσουν στη λεγόμενη «ποιοτική» μεσαία κεφαλαιοποίηση και στις οποίες το ταμπλό φαίνεται πως ποντάρει.

Το γεγονός ότι από την αρχή του έτους η μέση απόδοση των 13 μετοχών είναι της τάξεως του +35% μπορεί να δίνει ένα σήμα ότι επιτέλους κάτι κινείται στην ευρύτερη ελληνική αγορά μετοχών.

Οι μετοχές των METKA, Σαράντης, ΕΥΑΘ, MLS Multimedia, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Frigoglass, ΟΛΘ, ΕΧΑΕ, Fourlis και J&P Άβαξ εμφανίζουν, σε μέσα επίπεδα, χαμηλότερους πολλαπλασιαστές κερδών και λογιστικής αξίας από την αγορά, ενώ οι αποδόσεις τους είναι θετικές.

Συνολικά, οι αποδόσεις του δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ, πέραν των 13 εταιρειών, ενδιαφέρον στο ταμπλό του Χ.Α. παρουσιάζουν και οι τίτλοι της Eurodrip με +24%, της Σιδενόρ με +32% και της Ελληνικά Καλώδια με +34%.

michele είπε...

Δειλα-δειλα ξεμυτανε αυτες Μπαρμπα

michele είπε...

Αντε Καρα και η ΙΝΚΑΤ στον mid cap,λες να αποχωρουσαν τα hedge funds που επενδυουν μονο στις μικρες?? χοχοχο

karaefthimiou23 είπε...

Ας μην ανεβάσει ρυθμούς από βδομάδα και θα σου πω εγώ τι mid cap θα δει,χο χο χο

michele είπε...

Νομιζα οτι η υπομονη ενα απο τα πιο δυνατα σου ατου, Καρα.

karaefthimiou23 είπε...

Απλά σχολίασα το διάγραμμα

μπαρμπαλιας είπε...

θα συμφωνησω με τον Καρα...στο χαα οταν τα δινει τσουβαλατα τα περνεις-δεν το κανω-και πας αλλου.τωρα η ΙΝΚΑΤ και τα ΕΛΚΑ,ΣΩΛΚ ...δωσανε ,γυρισανε .αλλα ειναι και το γενικοτερο κλιμα που δεν αφηνει τα λεφτα να βγουνε απο τους ντενεκεδες....χαχαχαααααα

karaefthimiou23 είπε...

Ένα χέρι να βγει να μαζέψει 10.000 τεμάχια μπορεί να την επαναφέρει με άνεση στον δρόμο της αληθείας:)

Τι να λέμε τώρα για τον αδάμα,για τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ του 21ου αιώνα,χο χο χο

michele είπε...

Ωχ προδοθηκες Καρα,χαχα..

karaefthimiou23 είπε...

Ναι,το ομολογώ,είμαι ο Σώκρατες χο χο χο...

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε μας...παμε για την "μπαλιτσα"μας ...πιστευω να περασουμε...δυσκολη ομαδα ,αλλα πιστευω στον Ομπ.

karaefthimiou23 είπε...

Καλή τύχη εύχομαι,είναι καλύτερη ομάδα απ'τους Ισραηλινούς.

michele είπε...

Παμε πανω παιδια.Και γω το πιστευω αλλα ειναι ενα παιχνιδι κι ολα γινονται.ΟΠΑΠ οπως ειπαμε χτες