Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012


X.A.A. META TH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
METOXOΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ..

                                                                                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
Καθημερινό σχόλιο Μιchele
Στις 713,66 μον ,εκλεισε σημερα ο ΓΔ..

με απωλειες 2,09% και με τζιρο στα 32 εκ. ευρω.Για μια ακομα φορα η αγορα κινειται στους ορους ανακεφαλαιοποιησης των τραπεζων με συνεπεια να δεχθει ενα ακομα ισχυορο πληγμα ο ΔΤΡ που ειχε πτωση 8,14% κλεινοντας στις 275,87 μον πιανοντας τους στοχους του διαγραμματος μας στις 26/3.
Ολοι οι τραπεζικοι τιτλοι υποχωρησαν με αρνητικους πρωταγωνιστες ΕΥΡΩΒ( -14,31% στα 0,5270),ΠΕΙΡ ( -14,33% στα 0,2510 ) και ΑΛΦΑ (-11,15 σταα 0,8690).
Οι μετοχες του FTSE 20 ( -3,28% στις 273,31 μον) εκτος τραπεζων κινηθηκαν πολυ καλυτερα με  4 να ειναι σε θετικο προσημο ( ΒΙΟΧΚ,ΕΛΛΑΚΤΩΡ,ΤΙΤΚ,ΜΠΕΛΑ) ,ενω ΜΟΗ,ΔΕΗ,ΜΥΤΙΛ ,ΕΛΠΕ ειχαν περιορισμενες απωλειες.
Πολυ καλες ΕΧΑΕ με ανοδο 3,69% στα 3,09 ευρω και ΙΝΛΟΤ με κερδη 5,6% στα 0,7540 ειχαν καλη αποδοση απο τη μεσαια κεφαλαιοποιηση οπως και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ +2,78% στα 0,9970 ευρω.ΤΕΝΕΡΓ,ΦΡΛΚ και ΦΡΙΓΟ συμπληρωνουν την πενταδα των μετοχων του mid cap που ειχαν μια καλη με θετικο κλεισιμο συνεδριαση.
Μικροι ογκοι στη μικρη κεφαλαιοποιηση και στις θετικες ( ΠΡΟΦ,ΚΥΡΙΟ,ΔΡΟΜΕ,ΙΝΚΑΤ)και σε πληθος αρνητικων.Η αγορα κινειται με γνωμονα το τι μελλει γενεσθαι στις τραπεζες παρ οτι ειναι εμφανη τα σημαδια προς τα που κατευθυνεται το επενδυτικο ενδιιαφερον ,συμφωνα και με τα δημοσιευμενα αποτελεσματα του 2011.17 εταιρειες βρεθηκαν σημερα σε προσωρινη αναστολη διαπραγματευσης λογω προβληματων στους ισολογισμους τους ,ετσι γαινεται να ξεχωριζει σιγα-σιγα η ηρα απο το σιταρι εν μεσω κρισης.
Τελικη εικονα κακη με 40 μετοχες ανοδικες και 96 πτωτικες.
Στις ξενες αγορες ο μεν DAX κινειται αυτη την ωρα με θετικο προσημο στις 7027 μον +1,15% o δε DOW οριακα θετικος 13216 μον με +0,04 % μετα και  καλυτερα των εκτιμησεωναποτελεσματα του δεικτη μεταποιησης ISM.

70 σχόλια:

Megas Magistros είπε...

Michele μου σε συνέχεια του τελευταίου μου σχολίου, είναι σημαντικό κάποιος να διαβάζει ΓΡΑΜΜΗ ΓΡΑΜΜΗ τις ανακοινώσεις των εταιριών και φυσικά ΓΡΑΜΜΗ ΓΡΑΜΜΗ την νομοθεσία του ΧΑΑ. Αλλιώς χάνει την ουσία και κάνει λάθος κινήσεις...

michele είπε...

Φυσικα Μαγιστρε,εγω που ειμαι και της Νομικης προσεχω και τα "παραθυρα".Γι αυτο παιζει και η αποψη Καρα ( φτιαγμενος ισολογισμος να παει επιτηρηση) παιζει και η ΓΡΑΜΜΗ- ΓΡΑΜΜΗ να μην παει..

δημοσθενης είπε...

ωχχχχ μανουλα μ τι βλεπουν τα ματακια μ ...καλησπερα παιδες

Megas Magistros είπε...

Και για να μην παρεξηγηθω από τους φίλους που παρακολουθούν:

Αγοράζω DION σε αυτά τα επίπεδα τοποθετώντας μέχρι €5.000 και βλέπωντας την ΚΑΘΑΡΑ ΣΑΝ ΤΖΟΓΟ. Τα θεωρώ χρήματα τα έχω ΗΔΗ χαμένα. Αλλά όπως με και με τα λοιπά τυχερά παίγνια...και αν σου κάτσει???

Σε κάθε περίπτωση η εταιρία στην παρούσα φάση είναι ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ με αρκετά υψηλό δανεισμό.

Τοποθετήσεις λοιπόν ΜΟΝΟ με ξεκάθαρο μυαλό και γνωρίζωντας ότι αυτά που θα βάλει κάποιος σε αυτές τις τιμές η δεν θα τα δει ξανά η θα τα τριπλασιάσει.

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Καλησπέρα Δημοσθένη .... και ακόμα δεν έχεις δεί τίποτα !!!!

karaefthimiou23 είπε...

Κλείσιμο των ΕΧΑΕ στα ψηλά ημέρας,θετικό σημάδι.

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Προθέρμανση κάνουν !!!

δημοσθενης είπε...

προσωπικα, καθ οτι πηγαινα το σκυλο βολτα μια βδομαδα συνεχεια, και ως εκ τουτου εχω συμπτωματα στερητικου συνδρομου, αυριο λεω να παιξω μπαλλα ξανα, μετα φοβου Θεου και παραγκας

michele είπε...

Καλως το Δημο ...τι κανεις παλληκαριμ???Μαγιστρε ε δεν ειναι και τελειως για τα μπαζα...

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Eίσαι σίγουρος ;;;;

michele είπε...

καρα και η real economy καλη ηταν: ΓΕΚ,ΕΛΛΑΚΤΩΡ,ΒΙΟΧΚ,ΜΠΕΛΑ,ΦΡΛΚ,ΙΝΛΟΤ,ΤΙΤΚ,ΤΕΝΕΡΓ..τα ΕΧΑΕ με τον Hawk απο προχτες τα ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΜΕ..

Megas Magistros είπε...

michele μου όπως γράφω στην ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.

Τώρα τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον με τις μετοχικές ανακατατάξεις που γίνονται στην εταιρία δεν γνωρίζω (χεχεχεχεχεχεχεχχ).

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Ο Θεός μαζί σου....

karaefthimiou23 είπε...

Και οι αερόφουσκες καλά έκλεισαν:)

michele είπε...

Καρα φαινεται ποσο τις αγαπας..

karaefthimiou23 είπε...

Όχι βρε Μιχάλη,με παρεξήγησες:)Πλησιάζουν σε τιμές που μπορούν να δώσουν αντιδράσεις,αυτό εννοούσα...

karaefthimiou23 είπε...

Να δώσω και το σενάριο που βλέπω:αντίδραση μέχρι το Πάσχα και λίγο μετά ή λίγο πριν τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τους ξύλο.

michele είπε...

Με τοσο ξυλο μια αντιδρασουλα να τη δωσουν.Αλλα ετσι χανονται τα λεφτα Καρα..Κατω απο καποια σημεια δεν ακουμπαει κανεις.Τωρα να δουμε την αντιδραση και βλεπουμε.Δεν αργει παντως,ετσι νομιζω.

pantelis είπε...

Καλησπερα στους φιλους..... Σφαλια και αυτη σημερα εεε???

michele είπε...

Kαλο απογευνα Νικολα.Παντελο τι μου κανεις..τις γραμμες τις τραβηξαμε,εδω θα μας εφερναν.Τωρα καινουργια μελετη..

pantelis είπε...

Δυναμη Μικελε... Ξανα ριχνω ματιες προς ΧΑΑ... Αγοραζω και περιμενω...

μπαρμπαλιας είπε...

Mike εχεις πυρετο με βηχα

μπαρμπαλιας είπε...

λπν πρακτικα...βρασε ενα φλυτζανι νερο με κανελα και βαλε και μελι...

karaefthimiou23 είπε...

Πάντως προσωπικά δεν τολμώ ακόμη να αγγίξω τις ακατονόμαστες,ούτε για trading.Μου έχουν δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα:)

michele είπε...

Λιακο μου ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου..το μελι κανει και για αλλες δουλειες,πολυ θρεπτικο..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα και από μένα. Για να εμφανιστεί ο Δήμος κάτι μυρίστηκε για αύριο. Όσο για μένα...2,5 ώρες γυμναστήριο και μου πέρασε η τρέλα με όσα έβλεπα πριν το κλείσω.
Μικέλε ωραία η εικόνα αλλά έπρεπε να γράφει ΜΕΤΟΧΟΣ ΓΕΝΙΚΑ. Τουλάχιστον για αυτό το διάστημα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛ.ΑΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
Παρακαλούνται οι κάτοχοι των όπλων που τα προσέφεραν ευγενώς για την έκθεση στην Λούτσα να έρθουν να τα παραλάβουν από τα κεντρικά. Οι φωτογραφίες βγήκαν, πέρασαν και τα κανάλια. Παραλαβή κάθε μέρα εργάσιμες ώρες. Μέχρι την επόμενη έκθεση που θα τους τα ξαναζητήσουμε...ευχαριστούμε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρε τι μαθαίνεις ακούγοντας ραδιόφωνο. Δεν πρέπει να τους ονομάζουμε λαθρομετανάστες. Η επίσημη ονομασία τους είναι. Ατύπως εισελθόντα άτομα.
Όταν θα γίνουν περισσότεροι από μας εμείς θα λεγόμαστε ατύπως διαμένοντες στην χώρα.
Καμία ρατσιστική διάθεση.
Απλά κοινή λογική. Αν μας ξεφύγει κανένας οι Ευρωπέοι (κατά Hawk) μας τον επιστρέφουν αμέσως ως χώρα πρώτης εισόδου. Εδώ είναι καλύτερα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και κάτι για τα δικά μας. Άντε παιδιά ένα 2% κάτω έμεινε για αύριο και μετά ποιος μας πιάνει. Τουλάχιστον έτσι λέτε εσείς με τους χάρακες. Εγώ από χωριό είμαι, αλλά με τέτοιους τζίρους χμμμμ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και κάτι τελευταίο. Ο μέγας υπουργός Κουτρουμάνης, που γλύτωσε τα ταμεία από την κατάρρευση. Μέχρι τέλους του χρόνου θα του επιστρέψουν γύρω στα 2,5 δισ. αυτοί που έπαιρναν συντάξεις μαϊμού. Ευτυχώς που τους έπιασε ΤΩΡΑ κι αυτός. Τι σύμπτωση.

karaefthimiou23 είπε...

Πάνο οι τζίροι θα έρθουν με πιστοποιημένη(!)διάσπαση του 700 και του 621.Εκεί να δεις τζίρους...

Πάντως 20/2 πέρυσι τελείωσε η ανοδική αντίδραση,20/2 και φέτος.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έκτο και τελευταίο για τώρα. Βγήκε ανακοίνωση.
PARROT ALERT. Eξαφανίστηκε παπαγάλος πολύχρωμος με μακριά ουρά. Μιλάει ακατάπαυστα και λέει ΠΑΝΤΑ βλακείες. Χαρακτηριστικό του. Ξεκινάει πάντα με την λέξη Πέτρο. Μπορείτε να βοηθήσετε?

(Ξέρεις τι είναι να διαβάζεις αλλά να μην μπορείς να γράψεις???
Απόλαυση χαχαχα)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Κάρα... και νόμιζα ότι παραμιλάω μόνος μου χαχα...
Το 700 εντάξει, δίπλα είναι αλλά το 621? Θεός φυλάξοι. Και ποιος μας εγγυάται ότι θα σταματήσει εκεί? Καλύτερα να μην το δούμε ποτέ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αρκετά σας ενημέρωσα για την ώρα.
Τα υπόλοιπα αργότερα. Έχουμε και κάποιες δουλειές. Όχι τίποτα άλλο αλλά οι παντόφλες σιγά - σιγά φεύγουν και έρχονται οι σαγιονάρες που πονάνε περισσότερο.

karaefthimiou23 είπε...

Ποιος είπε ότι θα σταματήσει εκεί...

Φαααααααααααπ... Μόλις έπιασα μια ιπτάμενη παντόφλα χνουδωτή:)

dim ns είπε...

καλησπέρα παίδες...τη γνώμη σας αν θέλετε σε αυτό που έγραψα και στο ΒΝ..."και ρωτάω ο χαζός...αφού όλος ο κόσμος πουλάει τράπεζες και περιμένει τις ΑΜΚ και τα νέα χαμηλά...θα γίνει με τη μια αυτό? κάπως έτσι δεν προέκυψε και το τελευταίο ράλλυ? δε λέω ότι θα γίνει το ίδιο...αλλά κάπως έτσι δεν ξεκίνησε?απλή σκέψη..."

Γεράκι είπε...

μπράβο το ΕΧΑΕ..μπράβο του...κάτι ξέραμε..

karaefthimiou23 είπε...

Αρκεί hawk να μη χάσει τα 3 ευρώ για πάνω από 3 συνεδριάσεις,γιατί τότε θα δει το 1 μπροστά.

Αλεξανδρος είπε...

Το 1 θα το δει ο κοσμος να γυρισει αναποδα

karaefthimiou23 είπε...

Είπα να γίνω λίγο εγκρατής Αλέξανδρε:)

michele είπε...

Μας παρακολουθει κοσμος ,ηρεμα...οτι θελετε σε γραφημα..μην πεταμε και νουμερα ετσι..

Αλεξανδρος είπε...

καλησπερα σε ολους τους φιλους,μπηκα λιγο αποτομα αλλα ..

michele είπε...

βλεπω και τις ειδησεις ,η τρομολαγνια σε ολο της το μεγαλειο.Ενας να πει μια κουβεντα αισιοδοξιας,δεν υπαρχει.Και μιλαω επι της ουσιας οχι χωρις λογο.Αλλα εδω βγηκα εγω αισιοδοξος επειση δεν βλεπω το Βαγγελη 1,8 και τα ΕΧΑΕ 1.Θα μου πεις γι αυτο θα ειμαι μεσα στο ραλλυ.

Αλεξανδρος είπε...

τωρα μπηκα αλλα αν θελεις γραφημα που να δειχνει που θα παει η ΕΧΑΕ τιποτα πιο ευκολο αλλα εβδομαδιαιο.Αλλωστε αφενος σταματησα την καθημερινη παρακολουθηση του χαχα,αφετερου οι τιμες στοχοι οταν ,και εαν ,επιτευχθουν θα σημανουν την απεμπλοκη απο το αθλημα για καιρο!

karaefthimiou23 είπε...

Ποιο 1,8 του Βαγγέλη...?Αλέξανδρε ενημέρωσε παρακαλώ τον Μισέλ για τα νούμερα που θα δει ο Ευάγγελος...

Σήμερα εδώ θα έχουν την τιμητική τους οι σούπερ αρκούδοι:)

michele είπε...

Αλεξ οπως ξερεις την τεχνικη αναλυση την παρακολουθω,αλλα δεν ειναι η ΠΡΩΤΗ μου προτεραιοτητα.Επισης ξερεις οτι η πρωτη μου ειναι Η ..ΟΣΦΡΗΣΗ του που το παει το συστημα.Επομενως οπως επισης καλα ξερεις μπορουμε να τραβηξουμε τις γραμμες με στοχο οσο κατω θελουμε και οσο πανω θελουμε.Το θεμα ειναι να συναδουν ολα αυτα με ΠΟΛΛΑ αλλα μαζι.

Αλεξανδρος είπε...

χαχαχ εγω αγαπητε καρα εχω μιλησει για 1,7 εδω και μηνες και σε αυτο παραμενω

michele είπε...

Παλι καλα που δεν κατηγορηθηκα γι αρκουδος οταν πριν μια εβδομαδα στις 351 του τραπεζικου βαλαμε γραφηματακι με στοχο αυτο που επιασε σημερα.Αλλα επειδη εμενα μ αρεσουν και οι αρκουδοι αν θελει ο Αλεξ να ανεβασει γραφημα αρκουδιαρικο χαχαχα μπορει ανετα...

Αλεξανδρος είπε...

Εγω michele την ..μυτη σου το ξερεις την εχω σε εκτιμηση μακαρι ο καθενας με τον τροπο του να βοηθηθουμε και να βγουμε κερδισμενοι.

Γεράκι είπε...

άρα μιλάτε για 65% κάτω...!!! Εαν τα ΕΧΑΕ χάσουν 65% χωρίς να οφείλονται στα θεμελειώδη δηλ αποτελέσματα κτλ...τότε τα υπόλοιπα χαρτια που θα πάνε?

karaefthimiou23 είπε...

Στη καλύτερη των περιπτώσεων το 1.70,διαφορετικά υπάρχει και το χαμηλό του 2003.

karaefthimiou23 είπε...

hawk δεν είναι απαραίτητο να πάει σε 1 ή 2 μήνες εκεί,αλλά σε βάθος χρόνου 3-4 ετών το βλέπω όντως.

michele είπε...

Εγω λεω οτι θα γινουν τερατα και σημεια,αλλα προς τα πανω.Ταλαιπωρια μπορει να υπαρξει ακομα φυσικα δεν θα μου κανει εντυπωση.Εκεινο ομως που σιγουρα θα γινει ειναι να πουλησει πολυς κοσμος,πολλα χαρτια που θα τα αγορασει πολυ πιο πανω.

Γεράκι είπε...

αφου πάει πχ στο 4 ή 5 κ μετά στο 2 κ αργότερα στο 4 κ ισως τέλος στο 1..οκ τοτε..το δεχομαι..καλα να είμαστε καρα μεχρι τοτε..χεχε

Αλεξανδρος είπε...

και εγω για εχαε δεν βλεπω τωρα το 1 αλλα απο το 2013,μην ξεχνατε οτι η Εχαε κινηται σε trend και δεν το χει σε τιποτα να χασει 20% με τη μια

michele είπε...

Αλεξ ,ελευθερη γνωμη και...ομορφη παρεα ειμαστε..Ολα παιζουνε.Ενα ειναι αδιαπραγματευτο: Τα καινουργια υψηλα σε 5-6 χρονια απο τωρα.

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη αν θέλεις να μας πεις τη μακροπρόθεσμη μέτρησή σου για τον γενικό δείκτη.

Αλεξανδρος είπε...

επειδη θα φυγω παλυ προτιμω να μην ανεβασω ενα προχειρο γραφημα,αλλα θα το χρωσταω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εγώ λέω να μετρήσω πρώτα την πίεσή μου και μετά να σας διαβάσω...

Αλεξανδρος είπε...

τελευταια κουβεντα για σημερα,προσεξτε την πτωση της Σιδενορ ειναι πολυ κακα νεα για τα ΣΩΛΚ καλο σας βραδυ

michele είπε...

Αλεξ θα το περιμενουμε,εγω ftse 20 λεω να ανεβασω.Καρα θα στο ..χρωσταω..σε μηνιαιο κιολας για να φαινεται ολοκληρο.

karaefthimiou23 είπε...

Όχι διάγραμμα Μιχάλη,με νούμερα έτσι στα πρόχειρα να πάρω μια ιδέα.

michele είπε...

Καρα η ταλαιπωρια του Γενικου θα τελειωσει με την επανοδο πανω απο 2300 μον.Μεχρι εκει και λεφτα θα βγουν αλλα και θα υπαρξει ταλαιπωρια χρονικη.Απο κει και πανω πολυ πιο ευκολα θα ..ταξιδεψουμε

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Καλησπέρα στα παλικάρια....
Μichele, ελπίζω να είσαι καλήτερα ... το γιατροσόφι του Μπαρμπαλιά, είναι πολύ καλό και για τη χοληστερίνη ...χα..χα.
Γιά αύριο όμως, θάθελα άσχετα του αν θέλετε αντίδραση, να εξετάσετε γιατί μπορεί να μη δώσουν ακόμα αντίδραση τα κατευθυνόμενα λαμόγια της παράγκας ...νομίζω καταλάβατε την άποψή μου μέχρι τουλάχιστον την Πέμπτη 19-4-2012 ....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρε μανία αυτό το παιδί ο Αλέξανδρος με την Σιδενόρ και τα ΣΩΛΚ...
Και γιατί πρέπει σώνει και καλά να την φάνε και τα ΣΩΛΚ μαζί με την Σιδενόρ? Επειδή ενοποιούνται μαζί της? Ίσα ίσα που ενίσχυσαν αρκετά τον τζίρο της που ήταν ανεβασμένος κατά 25%. Κι εγώ λέω ότι θα ακολουθήσουν ανεξάρτητη πορεία.
Για να δούμε ποιος θα βγει αληθινός.

karaefthimiou23 είπε...

Κυματικά εννοούσα Μιχάλη πώς τη βλέπεις εσύ τη μακροπρόθεσμη μέτρηση.

μπαρμπαλιας είπε...

ωραια νουμερακια παιδια...και πανω και κατω..
εγω δεν πιστευω τιποτα απο αυτα...αν ,λεω αν γυρισουν οι αφραγκες μια δυο μερες ολα θα τακτοποιηθουν.ειπαμε τραπεζοβιδωτο χαα

michele είπε...

Κυματικα δεν τον εχω κοιταξει Καρα,ειναι το τελευταιο πραγμα που κοιταω..μεγαλο το χρονικο ευρος και πολλα τα σεναρια.Λιακο σου εχω πει αυτο το παιχνιδι δεν θα κρατησει επι μακρον.Φυσικα και θα παιξουν και μαλιστα εντονα.Μετα θα μεινουν ..πισωωωω

karaefthimiou23 είπε...

Επειδή δηλώνεις βέβαιος για νέα υψηλά σε 5-6 χρόνια,νόμιζα ότι έχεις ένα κυματικό σενάριο στο μυαλό σου.

michele είπε...

Καρα σου απαντα επανω..ανεβασα εικοσαρη