Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

M.ΔΕΥΤΕΡΑ     
 
 
                                                                χωρίς ΧΑΑ...           

Η ΝΕΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ...

  Το Σαββατοκύριακο 31/3-1/4 υπήρξε πολύ κουραστικό για τους στενούς συνεργάτες του κ. Μάριο Μόντι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός ήθελε να πληροφορηθεί τα πάντα σχετικά με τη συνάντηση των πέντε μεγάλων αναδυόμενων χωρών στο Νέο Δελχί, κυρίως δε τον ενδιέφερε αν θα προχωρήσουν στην ίδρυση μιας δικής τους τράπεζας-αντίβαρο στην ήδη υπάρχουσα Παγκόσμια Τράπεζα
Γιατί, όμως, τόσο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στις χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική) από την πλευρά του κ. Μόντι;
Η απάντηση δεν είναι πολύ απλή. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, που χρημάτισε επίτροπος υπεύθυνος για τον Ανταγωνισμό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1999 έως το 2004, πριν αναλάβει τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Τριεθνούς -μιας πανίσχυρης οργάνωσης πλουσίων δυτικών χωρών, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος της οποίας είναι ο Ιρλανδός Πίτερ Σάδερλαντ, επίσης Επίτροπος Ανταγωνισμού την περίοδο 1985-1989.
Η Τριεθνής, λοιπόν, παρακολουθεί με τεράστιο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στις χώρες BRICS, οι οποίες σήμερα απέναντι στην υπερχρεωμένη Δύση, κατέχουν το 60% της διεθνούς αποταμίευσης. Εχουν, δηλαδή, στη διάθεσή τους το ισόποσο των 6.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ήδη κινούνται επενδυτικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας.
Εντυπωσιακά και εύγλωττα στοιχεία
Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι εντυπωσιακά, αλλά και ιδιαιτέρως εύγλωττα. Για παράδειγμα, το 2016 το ΑΕΠ των χωρών BRICS θα καλύπτει το 50% του παγκοσμίου και άρα θα απέχει ελάχιστα από το αντίστοιχο των οκτώ πλουσιότερων χωρών του κόσμου σήμερα. Την ίδια χρονιά, οι χώρες αυτές θα αντιπροσωπεύουν το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού έναντι 19% του G8 Για το 2011, τα κρατικά επενδυτικά ταμεία των BRICS, με επικεφαλής τα αντίστοιχα κινεζικά, επένδυσαν πάνω από 600 δισ. δολάρια στην Αφρική, στην Ασία, στην Αρκτική και στα βάθη των ωκεανών και εξαγόρασαν 165 επιχειρήσεις του δυτικού κόσμου, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα.
Κατά τον Πίτερ Σάδερλαντ -που είναι επίσης επίτιμος πρόεδρος της BP International και μέλος άλλων οκτώ διοικητικών συμβουλίων μεγάλων πολυεθνικών- η δραστηριότητα των ασιατικών και αραβικών κρατικών επενδυτικών ταμείων συνιστά μια τάση ισχυροποίησης του κρατικού καπιταλισμού, η οποία πολύ σύντομα θα έχει και διπλωματικές επιπτώσεις. Την εκτίμηση αυτή συμμερίζεται και ο σερ Λίο Μπρίταν, επίσης επίτροπος Ανταγωνισμού την περίοδο 1989-1992, ο οποίος βλέπει την Ευρώπη να χάνει σοβαρά εμπορικά και διπλωματικά ερείσματα σε ζωτικές για την οικονομία της περιοχές. «Βιώνουμε ένα πλήρες ξαναμοίρασμα των χαρτιών, το οποίο στη Μεσόγειο συνοδεύεται και από κοινωνικούς ξεσηκωμούς στις περισσότερες αραβικές χώρες, με αβέβαιες για την ώρα επιπτώσεις», μας λέει ο Γάλλος καθηγητής Αλέξανδρος Κατέμπ, συγγραφέας ενός βιβλίου με τίτλο «Οι Νέες Παγκόσμιες Δυνάμεις».
Απέναντι, λοιπόν, σε αυτές τις νέες παγκόσμιες δυνάμεις ενός επελαύνοντος σήμερα κρατικού καπιταλισμού, η Δύση παραπαίει. Αλλά είναι επείγον γι' αυτή να βρει νέες, τεχνολογικές κυρίως, απαντήσεις σε προκλήσεις που καθημερινά αποκτούν όλο και μεγαλύτερο βάθος. Ετσι, η κρίση του φιλελεύθερου καπιταλισμού οδηγεί εκ του ασφαλούς στην εδραίωση και ακμή ενός κρατικού καπιταλισμού, ο οποίος ήδη «παντρεύει» επιτυχώς τα δυνατά σημεία του κράτους με την ελεύθερη οικονομία.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως επεσήμανε πριν από λίγους μήνες ο Economist, ο κρατικός καπιταλισμός μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει ως υποστηρικτή την πιο επιτυχημένη μεγάλη οικονομία του κόσμου. Κατά την περασμένη τριακονταετία, το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 9,5% και το διεθνές της εμπόριο κατά 18% (σε όρους όγκου συναλλαγών). Την προηγούμενη δεκαετία το ΑΕΠ της τριπλασιάστηκε, φτάνοντας τα 11 τρισ. δολάρια (σε μονάδες αγοραστικής δύναμης). Η Κίνα κατέστη η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, εκτοπίζοντας την Ιαπωνία, ενώ ταυτοχρόνως έγινε η μεγαλύτερη αγορά για πολλά καταναλωτικά αγαθά, «εκθρονίζοντας» τις ΗΠΑ.
Το κινεζικό κράτος είναι ο μεγαλομέτοχος στις 150 μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας και κατευθύνει χιλιάδες επιπλέον. Διαμορφώνει την αγορά κατά το δοκούν, χειραγωγώντας την ισοτιμία του γουάν, χρηματοδοτώντας τις βιομηχανίες που απολαμβάνουν την εύνοιά του και συνεργάζεται στενά με τις κινεζικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.
Ορισμένες από τις ισχυρότερες επιχειρήσεις του κόσμου είναι επίσης συνδεδεμένες στο «άρμα» του κρατικού καπιταλισμού. Στις 13 μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες ελέγχουν περισσότερο από τα 3/4 των παγκόσμιων πετρελαϊκών αποθεμάτων, υπάρχει κρατική συμμετοχή. Το ίδιο ισχύει και για τη μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου του κόσμου, τη ρωσική Gazprom Παρ' όλα αυτά, επιτυχημένες κρατικές εταιρείες μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε όλους τους οικονομικούς κλάδους.
Η China Mobile είναι ένας κολοσσός της κινητής τηλεφωνίας, που διαθέτει περίπου 600 εκατομμύρια πελάτες. Η Saudi Basic Industries Corporation είναι μία από τις πιο κερδοφόρες χημικές εταιρείες του κόσμου. Η ρωσική Sberbank είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης σε όρους κεφαλαιοποίησης. Η Dubai Ports είναι ο τρίτος μεγαλύτερος διαχειριστής λιμένων του κόσμου. Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 20%.
Μεγάλες ποσότητες μετρητών
Ο κρατικός καπιταλισμός βρίσκεται σε άνοδο, διαθέτοντας μεγάλες ποσότητες μετρητών και ενθαρρυμένος από την κρίση που έπληξε τη Δύση. Στις κρατικές επιχειρήσεις αναλογεί το 80% της αξίας της χρηματιστηριακής αγοράς της Κίνας, το 62% της αντίστοιχης της Ρωσίας και το 38% αυτής της Βραζιλίας.
Τους αναλογεί επίσης το 1/3 των ξένων άμεσων επενδύσεων προς τις αναδυόμενες αγορές την περίοδο 2003-2010, καθώς και μια διευρυνόμενη παρουσία στη λίστα με τις μεγαλύτερες εταιρείες: τρεις κινεζικές κρατικές επιχειρήσεις ανήκουν στο Top 10 των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου βάσει εσόδων έναντι μόλις δύο ευρωπαϊκών. Αν μάλιστα προσθέσουμε στην εξίσωση και τις συμμετοχές των κρατικών επενδυτικών ταμείων, τότε θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι ο φιλελεύθερος καπιταλισμός βρίσκεται σε άτακτη υποχώρηση: το Chrysler Building στην Νέα Υόρκη (ή, καλύτερα, το 90% αυτού) πέρασε στην ιδιοκτησία του Αμπου Ντάμπι, ενώ η ποδοσφαιρική ομάδα Manchester City βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο του Κατάρ.
Υπάρχει μια κινεζική φράση γι' αυτό που συμβαίνει: «Το κράτος προελαύνει, ενώ ο ιδιωτικός τομέας υποχωρεί». Αυτό συμβαίνει τώρα σε παγκόσμια κλίμακα. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι ιδεολογικές επιθέσεις κατά του φιλελευθερισμού για μύρια όσα δεινά, την ώρα που ο κρατικός καπιταλισμός ταλανίζεται από ευνοιοκρατία και διαφθορά. Ωστόσο, τα φαινόμενα αυτά ελάχιστα απασχολούν την επικαιρότητα.
Αντιθέτως, ο κρατικός καπιταλισμός εξελίσσεται σε μόδα, είναι ήδη κυρίαρχη τάση για το αύριο -όχι μόνον στις αναδυόμενες χώρες, αλλά και στη Δύση. Η γαλλική κυβέρνηση ίδρυσε ένα κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο, η Ιταλία και το Βέλγιο προχωρούν προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ στην Παγκόσμια Τράπεζα νεαροί οικονομολόγοι κεϋνσιανής νοοτροπίας και κουλτούρας έχουν αρχίσει να συζητούν για την υποδοχή μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής κρατικής εμπνεύσεως.
Ομως, κατά τον Economist, αυτό εγείρει ορισμένα δύσκολα ερωτήματα σχετικά με το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα δίκαιο σύστημα συναλλαγών, αν ορισμένες εταιρείες απολαμβάνουν την -άμεση ή έμμεση- υποστήριξη μιας εθνικής κυβέρνησης; Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε τις κυβερνήσεις από το να χρησιμοποιήσουν τις επιχειρήσεις ως εργαλεία στρατιωτικής ισχύος; Και πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι οι εύλογες ανησυχίες σχετικά με τη δικαιοσύνη του συστήματος δεν θα οδηγήσουν σε ξενοφοβία και προστατευτισμό; Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εμπορικές διενέξεις κατά τα τελευταία χρόνια -όπως αυτή που ξεκίνησε με την απόπειρα εξαγοράς της αμερικανικής Unocal από την China National Offshore Oil Corporation το 2005 ή της προσπάθειας της Dubai Ports να αγοράσει αρκετούς λιμένες των ΗΠΑ- έχουν εμπλέξει κρατικές επιχειρήσεις. Οι διενέξεις αυτές, μάλιστα, αναμένεται να ενταθούν στο μέλλον.
Αναιρούνται πολλές υποθέσεις
Η άνοδος του κρατικού καπιταλισμού αναιρεί, επιπλέον, πολλές από τις υποθέσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης. Ο Kenichi Ohmae δήλωσε πως το έθνος-κράτος έχει φτάσει στο τέλος του. Ο Thomas Friedman υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις έπρεπε να φορέσουν το «χρυσό ζουρλομανδύα» της πειθαρχίας της αγοράς. Η Naomi Klein επεσήμανε ότι οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου είναι μεγαλύτερες από πολλές χώρες.
Τέλος, ο Francis Fukuyama κήρυξε το τέλος της ιστορίας με το θρίαμβο του δημοκρατικού καπιταλισμού. Τώρα, όμως, ανά τον κόσμο, το κράτος κινεί την αγορά και ο αυταρχισμός θριαμβεύει έναντι της δημοκρατίας.
Ο Ian Bremmer, πρόεδρος του Eurasis Group (συμβουλευτικής εταιρείας ανάλυσης του πολιτικού κινδύνου), ισχυρίζεται ότι αυτό είναι το «τέλος της ελεύθερης αγοράς» στο εξαιρετικό ομότιτλο βιβλίο του. Ασφαλώς, υπερβάλλει. Ωστόσο, έχει δίκιο όταν υποστηρίζει ότι μεγάλος αριθμός κυβερνήσεων, ιδιαίτερα στον αναδυόμενο κόσμο, μαθαίνει πώς να χρησιμοποιήσει την αγορά για να εκπληρώσει πολιτικούς στόχους. Το αόρατο χέρι της οικονομίας δίνει τη σκυτάλη στο ορατό -και συχνά αυταρχικό- χέρι του κρατικού καπιταλισμού.
Σαφώς, λοιπόν, είμεθα βέβαιοι ότι φεύγοντας από την κρίση του 2007, ο φιλελεύθερος καπιταλισμός οδεύει προς μια νέα δοκιμασία, αυτή της κρίσης του alter ego του, και πάει λέγοντας.
ΑΘΑΝ. Χ. ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

πηγή: www.naftemporiki.gr 

110 σχόλια:

ΑΡΤ είπε...

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ
Τον Νυμφωνα σου βλεπω http://www.youtube.com/watch?v=aWOakzyPm3U

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα Αθηνα...εχασα και τον Γιαννη Κον τον πρωινο μου...να πουμε για χθεσινα γκαζια...

καλο θα ειναι αυτες τις μερες να λεμε μια καλημερα (εννοω τις εκτος χαα...)
και περα απο τις υποχρεωσεις ...ετσι για να μην νιωθουμε την σχεση μας εξαρτημενη με το χρημα που δεν...υπαρχει

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους και καλη εβδομαδα

michele είπε...

Καλημέρα,καλή Μ.ΕΒδομαδα σε όλους..έχεις δίκιο Λιάκο ,αλλα όπως φαίνεται μας συνδέουν γενικότερες ανησυχίες πέραν του χρήματος..

μπαρμπαλιας είπε...

πολυ ωραια η παρουσιαση της Κεφαλονιας απο την στηλη του ΔΝ χθες βραδυ.

Megas Magistros είπε...

Καλή σας ημέρα και εύχομαι η εβδομάδα που διανύουμε να σας φωτίσει όλους.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και καλή Μ. Εβδομάδα σε όλους.
Φυσικά θα την λέμε την καλημέρα και τις αργίες (για το ΧΑΑ), αν και δεν το κατάλαβα αυτό, γιατί να κλείνουμε και στις αργίες των Καθολικών? Τέλος πάντων να μην αρχίσω πάλι τα ίδια τα χθεσινά με τους Ρώσους, την Ορθοδοξία κλπ.

Πολύ καλό και πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του Παπανδρόπουλου στο κύριο θέμα. Θέλει διάβασμα με προσοχή για να κατανοήσεις και τις λεπτομέρειες. Λίγο πολύ έγιναν κάποιες σποραδικές αναφορές και από μας χθες, αλλά εδώ είναι μια ολοκληρωμένη ανάλυση. Θα σταθώ σε δύο σημεία.

" Απέναντι, λοιπόν, σε αυτές τις νέες παγκόσμιες δυνάμεις ενός επελαύνοντος σήμερα κρατικού καπιταλισμού, η Δύση παραπαίει.

Η άνοδος του κρατικού καπιταλισμού αναιρεί, επιπλέον, πολλές από τις υποθέσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης. "

Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει η Ευρώπη ότι διαλύοντας τις χώρες της εν ονόματι ενός άκρατου φιλελευθερισμού που της έχουν επιβάλει βαδίζει προς την καταστροφή? Τα οικονομικά στοιχεία που αναφέρονται στο άρθρο είναι καταλυτικά. Οι BRICS προελαύνουν και η Ευρώπη κολλάει μπρίκια δεμένη στο άρμα του φιλελευθεροσιωνιστικού προτύπου που της έχουν επιβάλει.
Σε μας δε, στη χώρα αυτή, ξεπουλιέται οτιδήποτε έχει σχέση με κρατικό παρεμβατισμό, ακόμα και η άμυνα. Θα μου πείτε τώρα να πάμε στο άλλο άκρο του κρατικού καπιταλισμού? Όχι βέβαια.
Η μέση οδός είναι πάντα η καλύτερη. Αλλά και η δυσκολότερη για τους κρατούντες, όπως φαίνεται.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εύχομαι με την σειρά μου η εβδομάδα αυτή να μας φωτίσει πραγματικά.
Φροντίζει και ο ΑΡΤ γι αυτό κάθε μέρα που του λέω μια ιδιαίτερη καλημέρα σήμερα.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλή φώτιση σε όλους μας. ΜΜ Καλορίζικο και καλοτάξιδο το αμαξάκι σου.

μπαρμπαλιας είπε...

Πανο μας κλμ..τωρα τελευταια -εκτος των εικαστικων-μας προεκυψες και δεινος λογοπλοκος...σε ειχαμε συνηθισει σε συντομες παρεμβασεις-στο φτερο που λεμε- και τωρα ολα ανατρεπονται...καλη συνεχεια και δυνατη.

ΜΜ παιχταρα μου κλμ με κολησες με το ΥΓΕΙΑ και εκανα την πρωτη βουτια προχθες...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Ηλία, ούτε λογοπλόκος ούτε τίποτα άλλο. Απλά πρέπει όλοι να βγούμε από το καβούκι μας και να φωνάξουμε γιατί αλλιώς χανόμαστε.
Θα καταντήσουμε σαν εκείνη την χώρα της λατινικής Αμερικής που είχαν απαγορεύει στους κατοίκους να μαζεύουν νερό της βροχής από τα λούκια για να το αγοράζουν αποκλειστικά από την ιδιωτική εταιρία ύδρευσης όπου το είχαν ξεπουλήσει. Το θυμάστε? Δεν θυμάμαι τώρα ποια χώρα ήταν αυτή.
Το ίδιο πάνε να κάνουν κι εδώ τώρα.
Που, στην Ελλάδα!

Γεράκι είπε...

καλημερα κ απο μενα..καλη Μ.Εβδομάδα...πιέζονται οι αμερικάνοι λογω των μέτριων αποτελεσμάτων απο Παρασκευή...

Megas Magistros είπε...

Καλημέρα Βασιλική και ευχαριστώ για τις ευχές.

Μπαρμπαλιά πιστεύω έπραξες καλά.

Megas Magistros είπε...

Επειδή έχει εμφανιστεί κάποιος με το nickname Αρχιμάγιστρος, στην στήλη του ΔΝ ενημερώνω ότι δεν είμαι εγώ.

Εξάλλου η Τασούλα εφόσον παρακολουθεί και απο εδώ θα θυμόταν ότι οταν είχα ενημερώσει ότι αγοράζω ΑΣΚΟ αυτό έγινε σε τιμή 0.25€ με ιδιαίτερη προσοχή όπως είχα πει διότι είναι γνωστό το παιχνίδι τους από 0.25€ έως 0.27€.

δημοσθενης είπε...

καλημέρα σας κύριοι, βλέπω έχουμε και νέο μέλος στη παρέα, την ΤΑΣΟΥΛΑ

δημοσθενης είπε...

..η οποία απολαμβάνει την εκτίμηση του διευθυντή της στήλης μοντελο

δημοσθενης είπε...

...και μαζί με τον μάγο, αποτελούν πλέον έτσι το δίδυμο γκανιάν της στήλης που καθοδηγεί σε συνεχόμενες επιτυχίες (!) τους εναπομείναντες πιστούς...καλά κέρδη παιδιά

ΠΑΝΟΣ είπε...

καλημέρα Μαρίνα. Καλά κέρδη σε όλους μας!
Τελικά από όσα καταλαβαίνω με το φτωχό μου μυαλό...η τεχνική ανάλυση δεν μετράει, η θεμελιώδης ανάλυση δεν μετράει, άρα τι μένει? Η πληροφόρηση για τα πακέτα, τους πακεταδόρους και το παρασκήνιο από τα μπαράκια της Γλυφάδας. Σημεία των καιρών. Είναι πάντως σκληρό να προσγειώνεσαι απότομα, αλλά η προσαρμοστικότητα είναι προσόν και αυτό πρέπει να τα παραδεχτούμε.
Τα υπόλοιπα τα αφήνω για εσάς.

δημοσθενης είπε...

καλημέρα κύριε Πάνο..τι να πει κανείς, ούτε στον ιππόδρομο..

μπαρμπαλιας είπε...

...με αφορμη τα "γενοσημα"φαρμακα..την συνεντευξη του
"ωραιου"Λομπερδου στον Παπαδακη ...και ο γενικος προβληματισμος του "τι στο διαολο γινεται τελικα;"...ενα δυνατο αρθρο του spand στο "στεκι του γατου" που αξιζει να διαβαστει.ομολογω οτι δεν γνωριζα την ιδιοτητα του "γατου" οπως αυτη παρουσιαστηκε σημερα..

δημοσθενης είπε...

ΜΑΡΙΝΑ ξεχασες και τον "μπαγασα με τα τρελλά του"

μπαρμπαλιας είπε...

http://youtu.be/ezRXLvFC3cA

αφιερωμενο στον τελωνη με τα εκατομυρια...

καλημερα

δημοσθενης είπε...

ίσως να είναι ένδειξη ψυχικού μεγαλείου

δημοσθενης είπε...

καλημέρα κύριε Ηλία..καλό !!!

ο dwk είπε...

Καλημέρα καλή εβδομάδα
Κι όμως. Κατά ΝΕΤ το ΧΑΑ (…όπως και της υπόλοιπης Ευρώπης) σήμερα δουλεύει κανονικά!
(…με τιμές Πέμπτης!)

μπαρμπαλιας είπε...

...dwk ,μην απορεις.ειναι κομματικο φεουδο και θα παραμεινει...κιας πλερωνει ο ελληνας...αυτοι το χαβα τους

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα ΜΑΡΙΝΑ μας...

δημοσθενης είπε...

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

michele είπε...

Ολα τα καλα παιδια βλεπω εδω,Καλη Μεγαλη Εβδομαδα και παλι..Μαγιστρε ,υπαρχει και Αρχιμαγιστρος βλεπω,αλλα αποποιηθηκες την ταυτοποιηση..χαχα

michele είπε...

και το Μαρινακι βλεπω..

δημοσθενης είπε...

καλημέρα να έχετε και εσείς κύριε Μικέλε..ο στρατηγός μου λείπει τώρα

michele είπε...

Ε καπου εδω θα ειναι ,παρ οτι μεγαλη εδβδομαδα παντα εμφανιζεται, ειδικα οταν βλεπει εσας κ.Μαρινα

δημοσθενης είπε...

ναι είναι αλήθεια ότι έχουμε αδυναμία ο ένας στον άλλο..γιατί να το κρύψωμεν

μπαρμπαλιας είπε...

...απο την επικαιροτητα.

Απορρίπτει η Δημοκρατική Αριστερά την πρόταση του Aλέξη Τσίπρα για προεκλογική συνεργασία της Αριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες
15 λεπτά πριν

...απορριπτει λπν ο Μπιστης την συνεργασια...αλλα δεν φταιει αυτος.
και εχω και μια περιεργεια να δω το Μπιστη τι ποσοστο θα παρει στο τελος..θα τον βρει τον δικο του;;;
αφου στο τελος ο Μπενι περιμενει με ανοιχτες αγκαλες ολα τα ξεστρατισμενα

michele είπε...

κ Μαρινα πως βλεπετε την αυριανη ημερα δεδομενων των ειδησεων που μεχρι τωρα υπαρχουν?

ΑΡΤ είπε...

εδω ειμαι ...ψαχνω κατι...

δημοσθενης είπε...

καλή φαίνεται μέχρι στιγμής. τουλάχιστον στην αρχή..

michele είπε...

Ετσι λεω και γω ..νατος και ο ΑΡΤ που καθε πρωι μας βαζει στο κλιμα κατανυξης της Μ.Εβδομαδας

ΑΡΤ είπε...

παραγγελια ρεεεε...

http://www.youtube.com/watch?v=2TPxmTpWKeY

michele είπε...

Ωχ το ..βαρυνε ο στρατηγος..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου ρε ΑΡΤ μόρτη χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Με την καλή έννοια έτσι, μην έχουμε κι άλλα μέρες που είναι...

michele είπε...

Λιακο εμαθα οτι στα μερη σου θα κατεβει ο γνωστος τηλε-διαιτητης Βασιλακης με το ΠΑΣΟΚ.. και να μην ξεχναμε και την πρωην ΠΑΣΟΚ Βανα Μπαρμπα που θα παει χερι-χερι με Καρατζαφ.Μεταγραφαρες ο προεδρος!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το ξέρω βέβαια ότι το πνεύμα σου ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που είδαμε, αλλά θέλει προσπάθεια για να το εμπεδώσουμε

μπαρμπαλιας είπε...

...ναι Μικε μας ...ο Περεκλης γνωστος ,καλο παιδι ,αλλα μεχρι εκει...τον αβαντσαρει και καθε κυριακη πρωι η χαιδιαρα του Αυτια στο ΣΚΑΙ ...ειναι απο τα χωρια εδω πανω Ριζοβουνιωτισσα..

μπαρμπαλιας είπε...

...οσο για τον Κ. του εχει φυγει η μαγκια γιατι την πατησε αχαααχαχαχα που πηγε να το παιξει...τον εκανε το πασοκ ...κοτοπλο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μια και το ανέφερες Μικέλε, θυμάσαι τη νύχτα της ψηφοφορίας που κουβεντιάζαμε εδώ τι μου είπες όταν οι δύο ψήφισαν ΝΑΙ στο μνημόνιο? Είπα θα τους διαγράψει ο Πρόεδρος? Για να δούμε...και μου απάντησες δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.
Τώρα που δεν θα μπει στη Βουλή φαίνεται ότι μπορούσε και ΕΠΡΕΠΕ να κάνει αλλιώς. Τέρμα ο παλαιοκομματικός τρόπος σκέψης αλλά δεν μπορούν να το καταλάβουν οι αρχηγοί αυτό. Τι γίνεται στην Ευρώπη σε παρόμοια περίπτωση? Τίποτα. Καλά να πάθει λοιπόν.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πιο πολύ το μυαλό του μπάρμπα μου και η υπεροψία του.

μπαρμπαλιας είπε...

...χωρις πλακα,πιστευω οτι,αν δεν ειχε παει με τους αλλους δυο ...αχαχαααχχαχαααχα..,θα ηταν πρωτο κομμα

μπαρμπαλιας είπε...

πιαστηκε στο δογκανο με τα τεσσαρα...αχαααχαχαχααα

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε τον διαβασες το γατο;;;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και χτες η ανταλλαγή πυρών μεταξύ Μπένι και Μιχελάκη, ότι χειρότερο, δεν αλλάζουν με τίποτα αυτοί.
Θα μου πεις και οι άλλοι? Τα ίδια σκ.... και θα έχει δίκιο ο Dwk, που λέει βλέπεις εναλλακτική? Πρέπει να βρούμε, αλλιώς ζήτω που καήκαμε...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν ξέρω αν θα ήταν πρώτο κόμμα. Αλλά ένα αυτό που είπες Ηλία και ένα η διαγραφή των δύο που ήταν στελέχη γι αυτόν... και μετά ήρθα όλα φυσιολογικά.

μπαρμπαλιας είπε...

...ρε ΑΡΤ καπου τοχε και δικιο

michele είπε...

Πανο μου και οντως τους διεγραψε..ισως και αυτοι βεβαια "εψαχναν" να φυγουν για πιο μεγαλο σπιτι,ειδικα για τον Βοριδη δεν το χωραγε το μαγαζακι αυτο.Αλλα ο Καρατζ,χτυπηθηκε απο παντου και κυριως απο τον εαυτο του που εφυγε απο την συγκυβερνηση οταν ειδε οτι χανει ποσοστα..ε ποσες κωλοτουμπες θα αντεξει ο κοσμος..εχει και τον Καμμενο ,εχει και τη χρυση αυγη..θα τον σωσει η ΒΑΝΑ

μπαρμπαλιας είπε...

Πανο πολλα εχουν παιξει πισω απο την πλατη μου που ουκ εστιν αριθμος...τωρα το μνημονιο το ψηφιζανε με την πληοψηφια τους οι δυο...αυτος τι χωθηκε;; μηπως αλλα ειχαν συμφβνησει και αλλα γινανε;;εγω εκει βλεπω να εγινε η στραβη,γιατι μαλακας δεν ειναι ουτε χθεσινος

michele είπε...

Οχι μπαρμπα θα παω να τον διαβασω..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μπάρμπα μου το διάβασα εγώ και χαμογελάω όπως λέει ο γάτος. Για να καταλάβεις την διαμόρφωση της τιμής του φαρμάκου την είχε η Γ.Γ. Εμπορίου (τί σύμπτωση) με ειδικό τμήμα. Πάει και αυτό τώρα μεταφέρθηκε στο Υπ. Υγείας με τον Λοβέρδο. Το δελτίο τιμών που έβγαινε ήταν για τιμές πρωτοτύπων που έμπαιναν στην κυκλοφορία για πρώτη φορά και η τιμή του ήταν ο μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι εκεί δούλευε το σύστημα καλά θέλω να πιστεύω. Τώρα όταν έληγε η "πατέντα" ενός φαρμάκου (μετά από μια δεκαπενταετία νομίζω), μπορούσαν να το βγάλουν κι άλλοι αλλά η τιμή του στην αρχή ήταν ίδια με του πρωτότυπου. Τώρα τελευταία τέλος με αγορανομική διάταξη καθοριζόταν ελαφρώς χαμηλότερη από την τιμή του πρωτοτύπου που είχε λήξει η προστασία της πατέντας του. Εδώ είναι το παιχνίδι που μπορούσε να γίνει (αν έγινε δεν ξέρω) μεταξύ φαρμακοβιομηχάνων και των εκάστοτε Υπουργών και Γ. Γραμματέων. Καταλαβαίνεις τώρα, μιλάμε για φάρμακα και για πολλά λεφτά. Μια χάρη να σου κάνω στην διαμόρφωση της τιμής και συ θα φροντίσεις για τα ...υπόλοιπα . Αρκετά όμως, μη τα λέμε όλα. Και βέβαια δεν έχω στοιχεία.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η φράση του ανθρώπου που είναι και στο επάγγελμα τα λέει όλα:
"αντι το αντιγραφο να ειχε τιμη πολυ χαμηλοτερη απο το πρωτοτυπο ...ειχε μια μικρη διαφορα στην τιμη και σε πολλες περιπτωσεις και μεγαλυτερη απο το πρωτοτυπο"
Αθάνατη Ελλάδα, θα άφηναν ένα τέτοιο τομέα να λειτουργήσει σωστά? Δεν ξέρω, εδώ έκλεβε και η κουτσή Μαρία...

michele είπε...

Kαι γω το διαβασα.Πολυ ενδιαφερον το αρθρο του γατου ειναι και της δουλειας ο ανθρωπος.Εγω εχω σχηματισει την εντυπωση οτι αν ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΩΣΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ελεγχου και ποιοτητας και διακινησης και φυσικα τιμης, τοτε δεν θα υπηρχε ιδιαιτερο προβλημα.Αλλα μ αυτους εδω,εχουμε εμπιστοσυνη?

μπαρμπαλιας είπε...

εκεινο που κρατησα απο την αναρτηση σου ειναι οτι,μιλαμε για πολλα λεφτα..και εμεις περιμενουμε απο τους χαρακες και το καθε "χαρτακι"να κονομησουμε...τα λεφτα ειναι πολλα αλλα περιμενουν τους καταλληλους ...και φυσικα οχι εμενα και εσενα φευ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τρεις μαζί το ίδιο λεπτό. Τι να πιάσουμε?

μπαρμπαλιας είπε...

επι του θεματος ειμαι...διαβαζα ολως τυχαιως την "ανοδο" και την "πτωση"του Μακη Σιερατου...μεγαλοδιαφημιστη και βαλε ...επι βασιλειας Σιμητη...απο το πουθενα.αλλα καποιοι τρωνε απο πισω

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε θυμησε με αυριο να σου πω ιστοριες λαδωματος...και μεταφερετες στον Πανο που εχει προσβαση

michele είπε...

Ασε Λιακο γιατι οπως ξερεις, δεν θυμαμαι αν σου το εχω πει η γυναικα μου ειναι στο χωρο της διαφημισης 18 χρονια και..γνωριζω πολλα .Διαβασε αν βρεις και για τον αριστερο Κακουλιδη..( ειχε ενα αρθρο το πρωτο θεμα χτες),αν και στα αρθρα πολλες φορες ενυπαρχουν και προσωπικα θεματα.Του" κομιστη" ειναι η εφημεριδα για να μην ξεχνιομαστε..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έτσι είναι εμείς περιμένουμε μήπως και αν και όποτε δεήσει η αγορά... και οι άλλοι ποντάρουν στα σίγουρα. Άντε καλό απόγευμα για την ώρα.

μπαρμπαλιας είπε...

α τι ωραια να γνωριζεις κοσμο...Τσωκλης αριστεροαριστεριστης..θεε μου και η κορη του βουλευτινα πατσοκ με δημοσιαγραφικη ιδιοτητα να ταξιδευει ...ειδες πακετα καταθεσεων που παρουσιασε;;
καπως ετσι ειναι αυτα ολα Μικε μου...και για δαυτο τα βαζω με το θεο μου που αλλους επλασε και αλλους εκλασε

Megas Magistros είπε...

michele μου και του Κακουλίδη φέσια έχει αφήσει στην αγορά.

Ο Μάκης πάντως ξεκίνησε πραγματικά από το 0 κάπου σε ένα γραφειάκι στην περιοχή του Πολυτεχνείου. Μετλα μετακόμισε σε ένα λίγο μεγαλύτερο στο Ν. Ψυχικό (δεκαετία 90) και μετά έφυγε ρουκέτα πάνω.

Και να φανταστεί κανείς ότι μια ζωή δεξιός ήταν....Αλλά τις καλύτερες δουλειές τις έκανε κάποιος με το ΠΑΣΟΚ. Ακομα και βουλευτές τις Νέας Δημοκρατίας έπαιρναν δουλειές σε συγγενείς τους ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ......

michele είπε...

Αν υπαρχει κατι καλο σπο αυτο σοκ που ζουμε ,θα ειναι να βγουν στην επιφανεια ολοι αυτοι οι κρατικοδιαιτοι γυμνοσιαλαγκες και να λειτουργησουν ως προτυπα αποφυγης για τους νεωτερους..

michele είπε...

Μαγιστρε συμφωνω και το ξερω..αλλα εγω το εχω πει και καποιους λογους θα εχω..επαγγελματιες οι μεν,ερασιτεχνες οι δε.Το κακο γινοταν οπως και ναχει..

μπαρμπαλιας είπε...

ΜΜ ,εγω δεν κατηγορησα κανεναν και βεβαιως ξεκινησε απο μηδενια και εγινε...αλλα καπου ειχε τον τροπο και ξεκλειδωσε...γιατι στην διαφημιση ειναι χιλιαδες κοσμος ,αλλα

μπαρμπαλιας είπε...

παντως καποιος σου καπηλευτηκε το Μαγιστρος ...και πρεπει να του αρεσε...και κοντρα με τον Τασο της "νυχτας" κραταει στο ΒΝ

Megas Magistros είπε...

Φίλοι μου δεν διαφωνούμε. Απλά είναι γνωστό ότι εάν θέλεις να φτάσεις ταβάνι στην Ελλάδα πρέπει εκτός από πολύ μα πολύ δουλειά να γίνεις και λαμόγιο. Δυστηχώς. Γιαυτό και τα μεγαλύτερα "μυαλά" μας είναι εξωτερικό και η αξία τους αναγνωρίζεται ΧΩΡΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ.

ΥΓ
Ο Μάκης είναι φίλος αλλά θεωρώ ότι η γρήγορη άνοδος κάποια στιγμή έχει και συνέπειες. Και η κατάρευση ξεκίνησε από την νέα μοιρασιά της πίτας του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ επί κυβερνήσεως ΝΔ. Βλέπετε μοίρασαν ξανά την πίτα σε δικούς τους.

Megas Magistros είπε...

μπαρμπαλιάς το είδα και έγραψα σχόλιο επ'αυτού.

Γεράκι είπε...

ανοιγουμε...καλη χρηματιστηριακή Μ. Εβδομάδα...δυσκολα λιγο αλλα θα το κρατήσουμε..

Megas Magistros είπε...

NOTHING IMPOSSIBLE!

μπαρμπαλιας είπε...

ναι εσυ ξεκαθαρισες την θεση σου και μπραβο σου

Γεράκι είπε...

η nbg χαλαρα στο -0,9%...

Γεράκι είπε...

να παλι ο αμερικανος..αγοραστες μπαίνουν πάλι μέσα...έχουμε κοντά καλές στηρίζεις..στο ωριαιο..

michele είπε...

Μαγιστρε αυτο που ξερω εγω ειναι οτι ολοι αυτοι που επαιρναν τα εργα ειναι η στο 99 η στα προθυρα της καταρρευσης.Και φυσικα δεν χρειαζονται ονοματα.Και σ αυτο το χωρο παιζουν μπαλα τωρα αρκετοι απο αυτους που πηγαιναν με το σταυρο στο χερι.Ξεχωριζει και κει η ηρα απο το σταρι..

Megas Magistros είπε...

michele μιας και γνωρίζεις τον χώρο....ετοιμάζεται για μπουμ και ο Προβελεγγιάδης μία των ημερών....

Megas Magistros είπε...

Εγω δεν έχω πρόβλημα με τα ονοματεπώνυμα. Εξάλλου είναι γνωστά σε όλη την πιάτσα...

Anyway όφειλε αυτή η χώρα να κάνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Ελπίζω να είναι το πρώτο και το τελευταίο μπας και δούμε ασπρη μέρα.

Γεράκι είπε...

ΜΜ σε ποιο στρατόπεδο ανήκεις..? αισιοδοξο ή bye bye ..?ποτε είπαμε περιμένεις το 160αρι δυναμίτη σου?

Megas Magistros είπε...

Σύστημα επιστροφών-εκπτώσεων (για τους γνωρίζοντες την διαφημιστική αγορά).

Εκεί παίχτηκε το μεγαλύτερο παιχνίδι για πάνω από μια δεκαετία (από το 1990 και μετά....)

Megas Magistros είπε...

haw νομίζω ότι βάση των γραφομένων μου ανήκω στους αισιόδοξους. Πάντα είμαι αισιόδοξος στην ζωή μου.

Μετά το Πάσχα το 160άρι.

Γεράκι είπε...

οσο δυναμικά μάεζεψε λίγο...να ξανατραβαμε προς τα κατω...μιλαω για sp..αυξανεται κ ο ογκος..

michele είπε...

Χαχα Μαγιστρε ειπα να μην πω ονοματα ..αλλα το ξεφουρνισες.Ενταξει ενα χωριο ειναι κι η Αθηνα,βλεπω τον γνωριζεις τον χωρο

Megas Magistros είπε...

Τι Μάγιστρος θα ήμουν βρε michele αν δεν γνώριζα και αυτο τον χώρο?

michele είπε...

Σωστο κι αυτο..χαχα παρτε τα νουμερακια τωρα του Μαρτη:

Στο 50,8% διαμορφώθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου στα τέλη Μαρτίου, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (49,7%), σύμφωνα με τα στοιχεία ΑξίAnumbers. Τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ήταν στο 50,2%.

Οι Έλληνες επενδυτές στο τέλος του μήνα κατείχαν το 47,9% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο Χ.Α.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 1,11 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 33,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένη κατά 57,6% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Οι ξένοι επενδυτές τον Μάρτιο 2012 πραγματοποίησαν το 37,4% της συνολικής αξίας συναλλαγών.

Οι εισροές κεφαλαίων από τους ξένους επενδυτές στην Ελληνική Αγορά, κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, ήταν περισσότερες από τις εκροές.

Η Κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. στο τέλος του μήνα υπολογίστηκε στα 28,60 δισ. ευρώ Σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του προηγούμενου μήνα που ήταν 29,36 δισ. ευρώ, σημειώθηκε μείωση της τάξης του 2,6% ενώ συγκρινόμενη με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους που ήταν 59,00 ευρώ δισ., σημειώθηκε μείωση κατά 51,5%.

Ο συνολικός αριθμός των αξιών που μεταβιβάστηκαν λόγω διακανονισμού χρηματιστηριακών συναλλαγών ανήλθε στα 1.061.187.205 τεμάχια καταγράφοντας μείωση 17,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (1.291.617.053 τεμάχια) και αύξηση 58,2% σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (670.695.411 τεμάχια).


Πηγή:www.capital.gr

Γεράκι είπε...

ωρε μπορα...τυχεροι ειμαστε που μονο την βροχα τρωμε στο κεφάλι..και οχι ΧΑΑ κατρακύλα...τι λέτε για αυριο? αν κ ακόμα η αμερική ειναι στην αρχή της..

Megas Magistros είπε...

hawktrader την Αμέρικα μην την φοβάσαι φέτος. Εχει εκλογές.

Απο μέσα του 13 και μετά μην ασχοληθείς ξανά τουλάχιστον μέχρι μέσα προς τέλη 2014.

Γεράκι είπε...

ΜΜ, για το ΧΑ αυριο τι λεει το ενστικτο? Πάνω η Κάτω? Πάμε τα στοιχήματα..

Megas Magistros είπε...

Θα το ήθελα κάτω στην αρχή (έως αρκετά κάτω) και κλείσιμο πάνω απο +1.5%.

Αλλος???

Megas Magistros είπε...

Δεν θέλω να δω με τίποτα το ανάποδο να γίνεται.

Γεράκι είπε...

εγω προτιμω απλα πάνω..ας δουμε + με ογκο κ θα ημουν ευχαριστημένος...αρα τελικα βλεπεις θετικο κλείσιμο..μαλλον θα συμφωνήσω..στο ποσόστο δεν ξέρω..

Γεράκι είπε...

τι μάζεμα στην LNKD!!!..Η aapl νέα υψηλά..κλεινει το γκαπ της...αυτη η μετοχη δεν παιζεται...προθεσμιακή κατάθεση ειναι κ οχι μετοχή...

michele είπε...

Σε βλεπω ετοιμο για αγορες Μαγιστρε χαχα..ωραιος - στην αρχη και μετα κλεισιμο πανω.Παραγγελια λεμε

Megas Magistros είπε...

michele αγορές μόνο κάτι προσθήκες σε ήδη υπάρχουσες τοποθετήσεις, ΑΝ βρω καλύτερες τιμές....

Γεράκι είπε...

η google πρασινησε..η aapl κοντευει...

μπαρμπαλιας είπε...

και εγω να συμπληρωσω Υγεια κατι λιγα

michele είπε...

Για το φιλο το ΜΙΚΡΟ και για οποΟιν ασχολειται με τον ΑΒΑΚΑ:
Σε υπογραφή συμφωνητικού εξώδικης οφειλής κατέληξαν ο ΟΛΠ και η εργοληπτική εταιρία J&P Αβαξ σχετικά με το θέμα των λανθασμένων υπολογισμών κατά την κατασκευή του Προβλήτα I στο Ν. Ικόνιο τα έτη 2007–2009.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΛΠ, κατά τη διαδικασία της οριστικής παραλαβής του έργου το 2011 αποκαλύφθηκε ότι σε 47 ενδιάμεσους λογαριασμούς είχαν χρησιμοποιηθεί λανθασμένοι δείκτες υπολογισμών, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του ΟΛΠ.

Η εργολήπτρια εταιρεία J&P Άβαξ μετά τους ελέγχους αναγνώρισε την οφειλή ύψους 6.785.627,91 ευρώ, την οποία ανέλαβε να επιστρέψει σε 7 μηνιαίες δόσεις, εντόκως και με επιστροφή του ΦΠΑ. Η εισήγηση του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου κ. Γιώργου Ανωμερίτη έγινε ομόφωνα δεκτή και από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ.

Ο ΟΛΠ θα παρακρατήσει τις εκδοθείσες εγγυητικές επιστολές μέχρι την εξόφληση της οφειλής.

Ταυτόχρονα, (α) διεξάγει ΕΔΕ για τον καταλογισμό τυχόν διοικητικών ευθυνών, (β) η Δ/νση Επιθεώρησης ερεύνησε διεξοδικά το θέμα των υπολογισμών του έργου, (γ) ανέθεσε σε εκτιμητική εταιρία τη διερεύνηση όλων των λογαριασμών τεχνικών έργων από το 2003 και μετά και (δ) καθιέρωσε νέο σύστημα ανάθεσης και ελέγχου έργων για όλες τις υπηρεσίες του Οργανισμού.


Πηγή:www.capital.gr

Megas Magistros είπε...

Τελικά μάλλον θα πάρω Αβακα εκεί που θέλω....

μπουχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ελα στον παππου.

michele είπε...

Eνδεχομενως Μαγιστρε να πάρεις εκει που θέλεις,παίδες σήμερα για λόγους τεχνικούς δεν θα ανεβασω διάγραμμα,αν είναι σε θέση ο Άλεξ και έχει κάτι έτοιμο οκ..

Αλεξανδρος είπε...

Σιγα μη σας αφησω χωρις γραφηματακι,ειμαι εγω τετοιος ανθρωπος????? χεχεχεχεχε
ΓΡΑΦΗΜΑ ΕΚΠΛΗΞΗ το κρατουσα για παρτη μου αλλα ειστε φιλαρακια.Κατηγορια ΤΖΑΜΠΑ ΜΕΤΟΧΕς!!

michele είπε...

Μπράβο Άλεξ υπαρχουν τσάμπα μετοχές? για πάρτη σου? χαχα..όλα στο φως λέμε!

Megas Magistros είπε...

Ευγε Αλεξ. Ειμαι περιεργος να δω τι ετοιμαζεις

Αλεξανδρος είπε...

Λοιπον εγω θα ανεβασω τη μετοχη και εσυ θα μας πεις ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ?μαλιστα λεω ολοι οι φιλοι να τοποθετηθουν!

michele είπε...

Στη μετοχή να τοποθετηθούμε η πάνω στο τι βλέπουμε στο γραφημα? χεχε

Αλεξανδρος είπε...

νεα αναρτηση

δημοσθενης είπε...

τζάμπα, αλλά λόγω του ότι είναι λιανοπούλι, ίσως παραμείνει τζάμπα, ένεκεν πτώσης κατανάλωσης...και περαιτέρω αναμενόμενης πτώσης