Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ FTSE...
Κατα τη διαρκεια του 2011 ο δεικτης κινηθηκε εντος του πτωτικου καναλιου Α100,απο οπου εξηλθε τον Γεναρη του 2012.Η κινηση αυτη αποτελεσε το τελευταιο κομματι μιας πτωτικης κινησης απο τον Οκτωβρη του 2009.
Μετα τη διασπαση του καναλιου ο δεικτης κινηθηκε εντονα ανοδικα,οδηγουμενος κυριως απο τις τραπεζες ,τερματισε προσωρινα στην ισχυρη αντισταση των 350 μον και κινειται απο τις 22/2 σε πλαγια κινηση εντος της οριζοντιας ζωνης  συναλλαγων Ρ1-Ρ2 280-320 μον.
Σημερα ο δεικτης διεσπασε καθοδικα τις 280 μον, κινηση που αν επικυρωθει θα σημανει την περαιτερω ταλαιπωρια του ελληνικου χρηματιστηριου.Συνεχεια της κατευθυνσης του δεικτη θα ανακοπει περιπου στη ζωνη των 254 μον οπου και διερχεται η πλαγιοκαθοδικη μωβ γραμμη Ε1.
Αντιθετα σχεδον αμεση επαναφορα πανω απο τις 280 μον,θα μας δωσει εκ νεου τη δυνατοτητα να δοκιμασουμε τις αντιστασεις των 320 και κυριως των 350 μον, η διασπαση των οποιων θα σημανει την οριστικη επαναφορα του δεικτη και το τελος της ταλαιπωριας του ΧΑΑ.ΚΜΟ 200 ημ στις 349 μον.ΚΜΟ 30ημ στις 303,74μον.

32 σχόλια:

michele είπε...

Kαρα,οχι δεν ειχα κυματικη μετρηση.Η μακροπροθεσμη πλαγιοανοδικη γραμμη τασης απο το 1995 βγαινει στις 2300.Μεχρι εκει θα γινει οτι εχει να γινει.Αναδιανομη πλουτου,τραπεζες με αλλη μορφη,εκτοξευση εταιρειων,κλεισιμο αλλων,δημοσιονομικη προσαρμογη ευρειας κλιμακας.Απο κει και πανω θα ειναι σχετικα ευκολος ο δρομος.

karaefthimiou23 είπε...

Η διαφωνία μου Μιχάλη έγκειται στο γεγονός ότι κατά τη γνώμη μου δεν έχει ολκληρωθεί το πτωτικό κομμάτι που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 και ότι αυτό που είδαμε(Γενάρης-Φλεβάρης '12)ήταν το 4άρι του και έρχεται(για να μην πω ότι αυτό διανύουμε πλέον) το 5ο και τελευταίο.

Σε πιο μακροπρόθεσμη εικόνα,όλο το πτωτικό από το 2009 έως αυτό που θα ολοκληρωθεί(το 5ο που γράφω πιο πάνω),αποτελεί κομμάτι του κύκλου του 2007 και συγκεκριμένα το 3άρι από το 2007,που σημαίνει ότι θα δούμε σαφώς ένα πολύ δυνατό ανοδικό μέχρι και το 2013 και έπειτα θα πάμε για το τελευταίο των τελευταίων πτωτικό.

Ελπίζω να μην μπέρδεψα και να έγινα κατανοητός.

michele είπε...

Οχι δεν μπερδεψες καθολου ,ειναι ενα σεναριο.Για να ισχυσει ομως πρεπει να συντρεχουν λογοι.Πχ για να ερθει τελευταιο πτωτικο πρεπει να ξαναχρεωκοπησουμε το 2013.Το αποκλειω ?? τιποτα δεν αποκλειω.

karaefthimiou23 είπε...

Δεν χρειάζεται να χρεωκοπήσουμε πάλι(που δεν αποκλείεται)αλλά να γυρίσουν σε bear market τα ξένα που είναι και φυσιολογικό να γίνει.

Άλλωστε δεν είπα ότι μετά το 2013 θα κάνουμε υποχρεωτικά νέο χαμηλό,σε σχέση με αυτό που θα δούμε φέτος(άσχετο βεβαίως τι θα κάνουν οι μετοχές ξεχωριστά),διότι πιστεύω ότι το φετινό χαμηλό θα είναι και χαμηλό για πάρα πολλά χρόνια(ίσως να μη το ξαναδούμε και ποτέ).

michele είπε...

Αρα λες οτι δεν το εχουμε δει το χαμηλο..και να σου πω δεν βλεπω μεχρι τις εκλογες του Νοεμβριου στην Αμερικη πτωτικο κλιμα εξω.Λες βεβαια για το 2013..αλλα θα παρει πολυ καιρο να γινουμε ενα χρηματιστηριο που θα "επηρεαζεται" απο την κινηση των ξενων.Γιατι τωρα ειμαστε μια ειδικη περιπτωση και θα ειμαστε για καιρο.ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΩ .Ετσι πιστευω.

karaefthimiou23 είπε...

Ειδική περίπτωση είμαστε αλλά εάν για παράδειγμα φθάσουμε να δούμε νούμερα το 2013 1100 μονάδων και ο S&P ξεκινήσει για νούμερα κάτω των 1.000 μονάδων,τότε σαφώς θα μας επηρεάσει μια πτωτική τους κίνηση 30-40% τουλάχιστον.

michele είπε...

Ενδεχομενως να χρησιμοποιησουμε την πτωση τους για να γυρισουμε,αλλα προυποθετει να ειμαστε εκει πανω τοτε χαχα

karaefthimiou23 είπε...

Θα χρειαστεί να προεξοφλήσουμε τη σταθεροποίηση της οικονομίας που αναμένεται μέσα στο 2013,όπως θα προεξοφλήσουμε την φετινή ύφεση.

michele είπε...

ενα 5% υφεση για φετος ειναι προεξοφλημενο στις τιμες.Τα ξερεις τα θεμελιωδη,το καταλαβαινεις.Καθε μοναδα υφεσης προς το 0 θα ειναι μια τονωση.Ενδεχομενως η υφεση του 12 θα ειναι μικροτερη του αναμενομενου.Αυτο θα προεξοφληθει.

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη δεν νομίζω ότι η ύφεση έχει προεξοφληθεί κάνοντας νέο χαμηλό αρχές Ιανουαρίου,όταν η συνήθης πρακτική είναι τα χρηματιστήρια να προεξοφλούν κάτι 6 μήνες νωρίτερα.

michele είπε...

το 2011 ειχαμε πανω απο 7% με προοπτικη το 5% το 2012.Αρα γιατι να μην εχει προεξοφληθει.Προσθεσε και το συνολο 2009-2010 .

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη η εκτίμηση για 5% ύφεση φέτος έγινε πριν 1 μήνα,όχι πέρυσι,υπενθυμίζω δε ότι για το 2011 η εκτίμηση μιλούσε για 4-5% και ήρθε τελικά 7%.Αυτή τη διαφορά έχει κοστολογήσει ως τώρα η αγορά με το χαμηλό του Ιανουαρίου,όχι την φετινή ύφεση μιας χρονιάς που βρίσκεται μόλις στο 1/4 της διάρκειάς της.Αυτό θα συμβεί όχι νωρίτερα από Αύγουστο-Σεπτέμβριο,δηλαδή 6 μήνες νωρίτερα από την επίσημη ενημέρωση για την φετινή ύφεση που γίνεται συνήθως τον Φλεβάρη-Μάρτη(2013 στη δική μας περίπτωση).

michele είπε...

Ετσι ειναι.Εγω υπολογισα οτι το 5% θα ειναι εφικτος στοχος ,θα πεσουν μεσα δηλ.Μεχρι τωρα ημουνα σιγουρος οτι θα πεσουν εξω.Τωρα που εχουν σφιξει τα πραγματα θα δεις οτι καποιες εκτιμησεις θα βγουν στην πραγματικοτητα επι τα βελτιω.Θα φτιαξουν και κλιμα.Στηριζομαι στο πως λειτουργει η προπαγανδα γι αυτο τα λεω αυτα.Δεν εχω στοιχεια.Απλα ξερω οτι απο ΚΑΠΟΙΑ στιγμη και μετα πολλοι θα τα ΒΛΕΠΟΥΝ καλυτερα.

karaefthimiou23 είπε...

Εάν δώσει το κράτος τα χρωστούμενα πολλών δις στους ιδιώτες και ξαναπάρει μπρος το ΕΣΠΑ τότε όντως θα δούμε μικρότερη ύφεση αλλά αυτό θα τιμολογηθεί από την αγορά τους μήνες που έγραψα πιο πάνω.Κάτι τέτοιο δεν βλέπω να γίνεται σύντομα,αφενός λόγω εκλογών και ακυβερνησίας τουλάχιστον ως τον Ιούνιο και αφετέρου διότι η τρόικα με εκβιάζει συνεχώς και ο κόσμος τρελένεται περισσότερο ενόψει εκλογών.

Τα μέχρι τώρα δείγματα δείχνουν όχι 5% ύφεση αλλά σαφώς μεγαλύτερη της περσινής.

michele είπε...

Εδω θα ειμαστε να το δουμε Καρα μου,ο τροπος που κινειται το συστημα μου δειχνει οτι ΑΥΤΑ που λες και πρεπει,θα γινουν στο B εξαμηνο του 2012,οταν: θα εχει τελειωσει το θεμα εκλογων,θα εχουν μπει τα μετρα του Ιουνιου και θα ..ανοιξει το παιχνιδι.Γι αυτο και πιστευω οτι θα πεσουμε κατω απο το 5% το 2012.

karaefthimiou23 είπε...

Αυτό με φοβίζει,τα μέτρα του Ιουνίου,κάργα υφεσιακά δηλαδή...

michele είπε...

Αναποφευκτα Καρα,αλλα πιστευω οπως ειπα πριν οτι μετα θα ανοιξουν λιγο οι κανουλες.Θα τελειωσουν και το καθαρισμα το στεγνο οι τραπεζες, οποτε..

δημοσθενης είπε...

καλησπερα παιδες..τι βλεπετε αυριο ?

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Δημοσθένη

michele είπε...

Kαλως το Δημο,μονοπωλησαμε με τον Καρα χαχα.Αυριο μυριζομαι αντιδραση.Τεχνικα( για την επανοδο πανω απο 280 του 20αρη).Δεν πιστευω οτι οι 280 χανονται ευκολα.Ομως φανταζομαι και αρνητικο ξεκινημα να ακουμπησουμε τουλαιστον τις 708 του δεικτη.

δημοσθενης είπε...

πιθανον να αλλαξουν τεμπο τα χαρτια..τραπεζες πανω και τα λοιπα να συνεχιζουν κατω

δημοσθενης είπε...

....αλλαγη βαρδιας

δημοσθενης είπε...

καπως ετσι το βλεπω να γινεται σε καποια φαση αυριο

δημοσθενης είπε...

Μικελε γιατι το κλεισες το σαιτ ?

michele είπε...

Παιζει αλλα το βλεπω δυσκολουτσικο.. δεν υπαρχουν -8 και -10 πια σε χαρτια εκτος τραπεζων..

karaefthimiou23 είπε...

Και αντίδραση να δούμε θα είναι της μιας συνεδρίασης,από βδομάδα ίσως δούμε κάτι περισσότερο.

michele είπε...

τι εννοεις τα ανωνυμα σχολια??

δημοσθενης είπε...

ναι

michele είπε...

οπως ξερεις δεν εχω προβλημα,αλλα σημερα ειχα πυρετο και δεν ειχα ορεξη να σβηνω.Επιπροσθετως το Σαββατο που εκανα τη βολτα μου μπηκε ο μαγως και σου τα εριχνε και σενα και ολους.Επενεβη ο Λιακος.Ετσι απο αυριο που θα ειμαι σπεσιαλ θα ανοιξουν παλι.Ξερεις οτι ειμαι υπερ των ανωνυμων

karaefthimiou23 είπε...

Καλό ξημέρωμα κύριοι.

δημοσθενης είπε...

οκ μικελε..καληνυχτα κι απο μενα

michele είπε...

Kαλο ξημερωμα Καρα.