Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΔΕΗ




ΔΕΗ :ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Παρατηρουμε ενα ημερησιο γραφημα της ΔΕΗ απο τις αρχες Νοεμβριου.Η μετοχη κινηθηκε απο τον Δεκεμβρη και μετα στην οριζοντια ζωνη συναλλαγων μεταξυ των 3,10 περιπου και των 4,54 ευρω.  Η προσπαθεια προσεγγισης εκ νεου του τοπικου υψηλου σταματησε στα 3.80 δυο φορες με αναμενομενη συνεπεια την βιαιη υποχωρηση της προς το διπλο πυθμενα οποιος σημερα διασπαστηκε με αυξημενο ογκο .Επομενος στοχος της μετοχης το κατω μερος του πτωτικου καναλιου στα 2,67-2.70.Επαναφορα της μετοχης πανω απο τα 3,10-3,14 θα δωσει κινηση προς το πανω μερος του πτωτικου καναλιου,διασπαση του οποιου θα επαναφερει τη μετοχη στα πρηγουμενα τοπικα υψηλα στη ζωνη των 4,5 ευρω.Δεδομενης της ρευστης καταστασης και του καινουργιου χαμηλου ολων των εποχων για την μετοχη θα επανελθουμε συντομα.

41 σχόλια:

michele είπε...

Άρχισε και το παιχνιδάκι..Καρα,εγω θεωρώ ότι η αγορά έχει προεξοφλησει αυτά που λες,κινούμαστε σε 100 μονάδες χοντρικα απο τον Αύγουστο..με έξαρση στις 830..απλα έχουμε πάθει price illusion με τις τιμές καραμέλες που λεει κι ο Πάνος.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μεταφέρω το τελευταίο από την προηγούμενη ανάρτηση και τα λέμε.
Κάρα δεν είπα ότι έχω εμπιστοσύνη στις τράπεζες. Απλά κάθε άνοδος με αυτές ξεκίνησε. Και φυσικά δεν κράτησε. Και δεν ξέρω τι θα είναι θετικό για μια καλή πορεία. Το αποτέλεσμα των εκλογών? Ισως. Θεμελιώδη, αποτελέσματα, υπογραφή β΄μνημονίου κλπ κλπ δεν μέτρησαν παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες.

Ελπίζω τουλάχιστον να δούμε μια καλή μπάλα απόψε γιατί το χθεσινό δεν έλεγε και πολλά.

karaefthimiou23 είπε...

Α ρε Σάντσες τι εχασες...

Για τη ΔΕΗ νομίζω τα είχαμε πει με τον Αλέξανδρο,όταν θα έσπαγε τη συσσώρευση που ήταν ίδια με την προ μηνών της.Τιμές με 1 μπροστά εάν ο ΓΔ δει το 5 μπροστά.

Μιχάλη χρεοκοπημένς τράπεζες με 2 δις και 500-600 μύρια κεφαλαιοποίηση δεν έχω ξαναδεί.

karaefthimiou23 είπε...

Τι χάνουμε σήμερα,τι χάνουμε...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άλλο πράγμα η μπάρτσα, χάνεται η μπάλα, στο μισό παίζει γήπεδο τόση ώρα

michele είπε...

Η αλήθεια είναι ότι ..ψήνεται το γκολακι,για να δούμε..Καρα οι τράπεζες μηδενίσει,αλλα έχουν και κάποια assets..έχουν δρόμο μπροστά τους,έχουν αυξήσεις,ανακεφαλαιοποιησης,reverse split.. Τώρα όταν μιλάμε για νούμερα 1 κλπ,εγω τα χαρακτηρίζω φαιδρα,γι αυτο άλλωστε και οι ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ δεν θα πάρουν στις φτηνές τιμές γιατί θα περιμένουν τις πιο φτηνές..

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη υπάρχει σχηματισμός ώμου-κεφάλι-ώμου στη ΔΕΗ που δίνει τιμές του 1.70,δεν μου κατέβηκε ξαφνικά να πω τιμή με 1 .

μπαρμπαλιας είπε...

Καθολικό φακέλωμα φορολογουμένων

Δημοσιεύθηκε: 12:35 - 18/04/12

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του ΥΠΟΙΚ με την οποία καθορίζεται ποιες πληροφορίες θα στέλνουν τράπεζες και υπηρεσίες στο υπουργείο για τον πιθανό μελλοντικό υπολογισμό του καθολικού πόθεν έσχες.
Συγκεκριμένα, ορίζεται: "Τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, οι φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε., τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα δημόσια θεραπευτήρια και οι κλινικές των ταμείων ασφάλισης, οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και οι εταιρείες ύδρευσης υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος".


...axaxaxaaaa θα μας βρουνε τα κερδη απο το χαα..αχαχααααα

Παντελης είπε...

καλησπερα και απο εμενα ..
Η χρηματιστηριακή αποτίμηση της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας ισοδυναμεί σήμερα με την αξία κατασκευής μιας σύγχρονης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής καθώς διαμορφώνεται κάτω από τα 690 εκατ. ευρώ..το σχολιο ειναι απο το capital ..αλλα τις προς αποκρατικοποιηση εταιρειες δεν θα τις αφησουν να σηκωσουν κεφαλι..συμφωνουμε για την περιοχη 2,60 και θεωρητικα μπορει και κατω απο 2 ...οπως θεωρητικα το exp triangle δινει ανοδικα και 4,70 ..στην πραξη θα δουμε

μπαρμπαλιας είπε...

...αυτες ειναι οι ομαδαρες εξω...εκει που λες φαβορι η Μπαρτσα...στα ανατρεπουν

ιδωμεν τη συνεχεια

karaefthimiou23 είπε...

Μέγα φάρδος Ηλία και ατσαλοσύνη του Φάμπρεγκας.

μπαρμπαλιας είπε...

...η Ισπανια στο -4% σημερα...εχουν αρχισει και εξω να περνουν το "κοκό" τους...

μπαρμπαλιας είπε...

Καρα μου...εχω αντιθετη αποψη ...και το φαρδος και το λαθος στο παιχνιδι ειναι...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το β΄ ημίχρονο θα έχει πιο πολύ ενδιαφέρον μπάρμπα.
Για τα άλλα που είπες τα διάβασα στο πρώτο θέμα. Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Αυτά που τόσα χρόνια δεν τα αναγνώριζαν ως έξοδα θα τα έχουν τώρα ως τεκμήρια για να μας πνίξουν κι άλλο.

karaefthimiou23 είπε...

Ποια Τσέλση,αν είχε βάλει το δοκάρι ο Σάντσες 3 τεμάχια θα μέτραγαν στο ημιχρόνιο οι οικοδόμοι...

karaefthimiou23 είπε...

Κι αν πάμε σε ξένες χρηματιστηριακές και ψοφήσουντα εγχώρια ευαγή ιδρύματα,πού θα βρίσκουν στοιχεία οεο...?Στο τέλος θα μείνει ο Μωραιτάκης μόνος του αφού θα'χει αποτύχει παταγωδώς να εισέρθει στη Βουλή...

μπαρμπαλιας είπε...

ηρέμα Καρα...στο σπιτι τους παιζουν οι κοκκινοκωλοι

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ξέχασαν τα δημόσια ουρητήρια, πρέπει κι αυτά να δίνουν στοιχεία. Θα έχουμε συχνοουρία από τον φόβο μας...

μπαρμπαλιας είπε...

ρε παιδια δεν ειπε κανεις καλησπερα στο spand...και το σχολιο του ασχολιαστο λογω μπαλας...
παντως ειναι δεδομενο οτι ειναι καλοδεχουμενος...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Προφανώς ήταν παράλειψη μπάρμπα.
Καλησπέρα spand.
Έχουμε πάθει ζημιά με όσα διαβάζουμε κάθε μέρα.

Στο μεταξύ η βροχή καλά κρατεί στο καταραμένο μέρος.

michele είπε...

Το σχόλιο που ανέφερε ο spand είναι ένα απο τα σχόλια που αφορούν τη στρέβλωση της τιμής της ΔΕΗ..η αποτίμηση της είναι 100 εκ κάτω απο τα ebitda του 2011.Οπότε ένα σχηματισμός ωκω σε πτωτικο trend δεν λεει πολλα πραγματα Καρα.Όπως άλλωστε με συγκεκριμένα σεναρια της κυματικης μπορούμε να μηδενισουμε μετοχές που δεν θα μηδενισουν.Όλα έχουν την αξια τους,αλλα πιστεύω χρειαζεται συνδυασμός..

karaefthimiou23 είπε...

Παράλειψής μου και εύγε στον Ηλία που μας επανέφερε εις την τάξιν.Την καλησπέρα μου στον αγαπητό spand και ορθώς μετέφερε το σχόλιο από το capital.

Ότι είναι πάμφθηνη η ΔΕΗ είναι αλήθεια αλλά πάμφθηνη ήταν και στα 11-13 όταν συσσώρευε για 1 χρόνο και έσπασε πτωτικά.Αν δεν υπάρξει σχηματισμός αντιστροφής δεν μπορούμε να μιλάμε για τοποθετήσεις εάν κάποιος δεν είναι μακροπρόθεσμος.

Δεν μπαίνει μέσα η μπάλλα σήμερα...

michele είπε...

Δυο-τρία θα μπορούσε να είχε βάλει η Μπαρτσα,αλλα και η Τσελση κάνει εξαιρετικό παιχνίδι τακτικά μιλωντας

karaefthimiou23 είπε...

Όλοι πίσω,5πλή ζώνη άμυνας,μόνο έτσι σταματιέται αυτή η ομάδα.Η επιτομή του αντιποδόσφαιρου...

karaefthimiou23 είπε...

Δεν ήθελε η μπάλα σήμερα να μπει,ραντεβού στο Ναό σε 6 βράδυα...

michele είπε...

Δεν νομίζω ότι μπορούν να γλυτώσουν στην Βαρκελώνη..και εδώ γλίτωσαν..

karaefthimiou23 είπε...

Θα δούμε πάντως 2 πολύ μεγάλα παιγνίδια σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη,απόλαυση.

μπαρμπαλιας είπε...

Καρα ,σμπάθαμε ,δεν εχεις δικιο...το να στησεις την ομαδα σου οπως πρεπει απεναντι στην Μπαρτσα...δεν ειναι αντιποδοσφαιρο...εγω ειδα οτι δεν μπηκαν ουτε στην μεγαλη περιοχη...ο Ινιεστα επαιζε αριστερα (;) και ο Τσαβι εξουδετερωθηκε...
δεν ειμαι με τους εγγλεζους,αλλα ο DiMateo...εδωσε ρεστα στησιματος

Ο Θεμελιώδης είπε...

Ιδού κύριοι η δύναμη πυρός της ΕΛΒΕ.
Εγώ βασικά αυτή έχω βάλει στο μάτι.

Calin
http://www.calzedonia.gr/eoe2011.pdf

Το αρνητικό είναι ότι οι βασικοί μέτοχοι της έχουν μεγάλες ανάγκες και μοιράζουν κάθε χρόνο σχεδόν όλα τα κέρδη της.
Για το 2011 μέρισμα 1,545 εκατ. ευρώ.

michele είπε...

Η Μπαρτσα παίζει με τέτοιο τροπο ,ώστε στην περιοχή μπαίνει για να τελειωσει τη φάση..κινείται περιφερειακά τραβώντας έξω και τους αμυντικούς γι αυτο και βρίσκουν τρύπες οι μεσοι της.Τώρα 2 δοκάρια και 4-5 ευκαιρίες..σήμερα δεν μπήκαν ,σε 6 μέρες θα μπουν.Δικαίως η Τσελση αντιμετώπισε έτσι το παιχνίδι,τι να κάνει να παίξει κατοχή? αμ δεν γίνεται..

michele είπε...

Βρε θηρίο ΕΜ τους έβαλες να τον ανεβάσουν ? χαχα.

Ο Θεμελιώδης είπε...

Υποχρέωση τους ήταν.

Πως τη βλέπετε τη θυγατέρα;

karaefthimiou23 είπε...

Η Τσέλση όπως και όλες,πλην Ρεάλ,ομάδες του πλανήτη δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν διαφορετικά την Μπάρτσα.Καλά κάνουν αφού έτσι μπορούν αλλά ο φίλαθλος θα αγαπήσει τη Μπάρτσα και όχι την κάθε Τσέλση της 5πλης ζώνης άμυνας γιατί θέλει να δει θέαμα και ποδόσφαιρο και όχι σκάκι.Όταν ο σκοπός είναι η εξουδετέρωση και όχι η δημιουργία τότε δεν έχω κάτι να προσθέσω,ούτε η Εθνική μας με τον Ρεχάγκελ δεν έπαιζε τέτοια μαζική άμυνα 90' και γι'αυτό ευθύνεται 100% ο Μουρίνιο που το πρωτόπαιξε στην Τσέλση.

Πολύ σωστά εξήγησε ο Μιχάλης τον τρόπο παιγνιδού των Καταλανών,τα υπόλοιπα σε 6 βράδυα.

michele είπε...

Έριξα μια ματιά στα στοιχεία και τις πληροφορίες τώρα,δύναμη πυρός που είπες,αυξημένες απαιτήσεις και βραχυπροθεσμες βλέπω,αλλα και πολυ καλές λειτουργικές ροές,καλο ταμείο,αλλα μοιράζει πολλα κέρδη why?.

Ο Θεμελιώδης είπε...

Μοιράζει κέρδη γιατί έχει κέρδη, ενώ δεν έχει δανεισμό.
Πάντα μοίραζε σχεδόν όλα τα κέρδη της. Οι ταμειακές ροές άψογες.

Οι απαιτήσεις της είναι κατά 1 εκατ. περίπου υψηλότερες απο το συνηθισμένο. Αλλά βρισκόμαστε σε ύφεση και είναι λογικό να είναι λίγο ανεβασμένες, αρκεί να προσέχουν τους χονδρεμπόρους που κάνουν πίστωση.

5,6 εκατ. η καθαρή θέση τα 0,43 ευρώ ανά μετοχή ανήκουν στην ΕΛΒΕ.
Αν πάρουν τη μητρική ΕΛΒΕ και όλα της και την εξαφανίσουν εδώ και τώρα τότε η ΕΛΒΕ (δίχως μητρική και μόνο με Calin και ΛΗΤΩ) είναι τσάμπα.

Και με τα μερίσματα που μοιράζει έχεις κάνει απόσβεση του κεφαλαίου σου σε 3 χρόνια.

Αλλά η ΕΛΒΕ δεν είναι μόνο η Calin.

michele είπε...

Δεν είναι τυχαίο που είναι μια εταιρεία που παρακολουθώ χρονια,κάνει όμως και η υπόλοιπη ΕΛΒΕ αλλα 30 εκ τζίρο που χάνεται το παιχνίδι? άρα σύναξη θέση? χαχα.ΥΠαρχει και η περίπτωση κάποια στιγμή σε καλύτερες εποχές να κάνει και σ αυτήν εισαγωγή..την calin εννοώ.

michele είπε...

Αυξανω θέση εννοώ, με κατέστρεψε το I-pad

Ο Θεμελιώδης είπε...

Και να μπει η Calin τι θα αλλάξει;
Σιγά μην την βάλουν με κεφαλαιοποίηση 5,5 εκατ. ευρώ, όσα και τα ίδια κεφάλαια της.

Αν την έβαζαν σήμερα, θα την έβαζαν το πολύ μέχρι 10 εκατ. κεφαλαιοποίηση και ζήτημα θα ήταν αν έβρισκαν επενδυτές.
Στους καλούς καιρούς θα την έβαζαν ίσα με 20 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση και θα φαινόταν στους ατυχείς ιθαγενείς κερδοσκόπους του ΧΑΑ και φτηνή.

Όμως τότε δεν θα την ήθελα εγώ. Τότε όμως θα αυξάνονταν τα ίδια κεφάλαια της ΕΛΒΕ (υπεραξίες γαρ) και θα στηνόταν το παιχνίδι.

Τέτοια θέλει ο κόσμος για να τσιμπάει. Να μετά εμπορευσιμότητες να και ότι θέλει η αγορά. Στο τέλος βεβαια κάποιοι μένουν με τον μουτζούρη και τους φταίνε οι άλλοι.

Όμως σήμερα θα ήταν ωραίο να έπαιρνες την Calin στα 5,5 εκατ. κεφαλαιοποίηση. Την Calin έτσι; Όχι την ΕΛΒΕ. Για μένα η μητρική είναι σαν να μην υπάρχει. Για την ακρίβεια είναι το βαρίδι που μπορεί να την πνίξει.

Καληνύχτα.

michele είπε...

Καληνύχτα Ενεργειακε ,θα γίνουν και μερικά απο αυτά που είπες,έτσι είναι και ενίοτε να πρέπει ,το χρηματιστήριο..εγω απλα στοχευω τώρα σε μελλοντικές υπεραξίες.Και σκέφτομαι πως πρέπει να βρω χρήματα γιατί μπορεί κάποιες αμκ κάποιων τραπεζών να είναι μεγάλη ευκαιρία.Ευτυχισμένος αισθάνομαι που δεν τις ακουμπησα τρία χρονια..αλλα τώρα ίσως να παραστεί ανάγκη.Ιδωμεν.

Money είπε...

Σχετικά με αυτό που είπα ενωρίτερα, για την ανοδική φορά του ΧΑΑ εκτός αν συμβεί κάτι ορμητικό από έξω, βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε τεχνικά στοιχεία όπως ο Macd που έδωσε σήμα αγοράς σήμερα, στην στήριξη του 275 σε συνδιασμό με τον ΚΜΟ 8 που πάντα σέβομαι τα τελευταία χρόνια και που στηρίζει επίσης. Βεβαίως πιθανόν όλο αυτό να δημιουργήσει απλά καθυστέρηση της πτώσης για μέρες και τίποτα άλλο. θα δούμε. Μόνο με σπάσιμο του 275 και κυρίως 265 θα υπάρξει θέμα, τουλάχιστον προς το παρόν.

michele είπε...

Όντως Θανάση θεωρώ ότι το 276 είναι της ίδιας κομβικης σημασίας με το 320 απο πάνω..α ενδιαφέρον τον κμο των 8 παρακολουθείς σε βραχυπρόθεσμο? εγω τον12 άρη αισθάνομαι λίγο πιο safe