Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...

TO ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΥΣΤΕΡΙ...
Είναι γνωστή η αναφορά στο νυστέρι που κάνουν όσοι θέλουν να μιλήσουν παραστατικά για την ιαματική ή τη θανατηφόρα χρήση που μπορεί να έχει ένα εργαλείο, αναλόγως του ποια χέρια είναι εκείνα που θα το χρησιμοποιήσουν.

Κάπως έτσι συμβαίνει και με τα κορυφαία εργαλεία πολιτικής, με τα οποία η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει εφοδιάσει τις εθνικές κυβερνήσεις των χωρών-μελών. Και το ισχυρότερο από αυτά τα εργαλεία είναι το ίδιο το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Το οποίο εξασφάλισε, επί σειρά ετών, συνθήκες πρωτόγνωρες για μια χώρα όπως η Ελλάδα. Νομισματική σταθερότητα και χαμηλά επιτόκια είναι οι σημαντικότερες από αυτές, οι οποίες, αν είχαν χρησιμοποιηθεί σωστά -σε συνδυασμό με τον πακτωλό κοινοτικών κονδυλίων-, θα μπορούσαν να είχαν πράγματι βάλει τη χώρα μας σε πορεία μακροχρόνιας ανάπτυξης.

Αντί για αυτό, οι ελληνικές κυβερνήσεις προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν το φθηνό χρήμα, το οποίο έβρισκαν επί σειρά ετών στη διεθνή αγορά, για να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματά που δημιουργούσαν λόγω κακοδιοίκησης και εξυπηρέτησης των προσωπικών, κομματικών, πελατειακών τους αναγκών. Το γεγονός ότι η ύπαρξη του ευρώ δεν βοήθησε στη λύση των προβλημάτων, αλλά τα σκέπασε και τα πολλαπλασίασε, δεν είναι ευθύνη του κοινού νομίσματος αλλά της χρήσης που του έκαναν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Η επισήμανση αυτή είναι κρίσιμη, καθώς επαναδιατυπώνεται και από επίσημα χείλη εντός και εκτός Ευρώπης η -ευρύτατης λαϊκής απήχησης και αγοραίας συμπάθειας- πρόταση περί έκδοσης κοινού ευρωομολόγου. Για την Ελλάδα ήταν αρκετά δέκα χρόνια νομισματικής προστασίας υπό το ευρώ [EUR=X]  , για να επισπευσθεί η διαδικασία κατάρρευσης

. Δεν τολμά καν να σκεφθεί κανείς σε ποιες ακρότητες συμπεριφοράς θα μπορούσε να υποπέσει μια ελληνική κυβέρνηση -αποτελούμενη, δυστυχώς, στην πλειονότητά της από μέλη εγνωσμένης και τεκμηριωμένης αναποτελεσματικότητας- αν κάποιος την απάλλασσε μέσω του ευρωομολόγου από το βραχνά του δημοσίου χρέους.

Τι θα συνέβαινε στα δημόσια οικονομικά, δηλαδή, αν μια κυβέρνηση, φτιαγμένη με τη συνταγή των τελευταίων τριάντα ετών, τη συνταγή της χρεοκοπίας, αισθανόταν ελεύθερη να επιλέξει την ιεράρχηση των δαπανών της χωρίς να σκέπτεται, έστω και στο βάθος των συλλογισμών της, ότι είναι υποχρεωμένη να «βγει στην αγορά» για να δανειστεί χρήματα με τα οποία θα καλύψει αυτές τις δαπάνες που είναι δομημένες απολύτως ανορθολογικά, αναξιοκρατικά και με μεγάλες δόσεις διαφθοράς σε κάθε επίπεδο.

Αν δινόταν, λοιπόν, η δυνατότητα στις γνώριμες ελληνικές κυβερνήσεις να διαλέξουν το πώς θα χρησιμοποιήσουν το «νυστέρι» -αν θα υπέβαλλαν τη χώρα σε δύσκολη ιαματική χειρουργική επέμβαση ή αν θα την υποχρέωναν σε «χαρακίρι»-, ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για την επιλογή που θα έκαναν.

ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ - nfran@naftemporiki.gr

74 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Λίγα πράγματα περιμένουμε σήμερα, είναι μια προεκλογική εβδομάδα, μια μέρα μεταξύ αργιών, ήταν στραβό και το κλήμα...άστα να πάνε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και εμφανίστηκε και ο γάιδαρος πρωί - πρωί, αυτό που το βάζεις?

Money είπε...

Καλημέρα σας.
Προσωπικά πιστεύω πως θα είναι η εβδομάδα που θα ετοιμάσει όλες τις επόμενες. Η παρατήρηση των δεδομένων είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε.
Και μια είδιηση για να "γελάσουμε"
http://www.bankingnews.gr/Όλη-η-ενημέρωση/item/43803-ο-oneill-της-goldman-sachs-πιθανός-διάδοχος-του-king-στην-bank-of-england
Βασικά για να κλάψουμε έιναι αλλά ...

Money είπε...

Και ένα δημοσίευμα που επιτέλους αναφέρει μέρος της αλήθειας.
http://www.bankingnews.gr/texnikianalisiektheseis/item/43792-morgan-stanley-είναι-σίγουρο-ότι-οι-ηπα-δεν-μοιάζουν-με-τη-χρεοκοπημένη-ελλάδα-οι-λογιστικές-αλχημείες-ακόμη-δεν-μπορούν-να-αποδείξουν-το-αντίθετο

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους και καλη εβδομαδα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Θανάση, καλημέρα Νίκο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θανάση πέρα από το γεγονός ότι πάντα ασχολείσαι με σοβαρά θέματα....πρόσεξε τις παρέες σου χαχα. Αστειεύομαι βέβαια, ειδικά το δεύτερο έχει πολύ ζουμί.
Too much debt everywhere... αλλά αλλά ποιος είναι ο πρώτος στόχος? Εμείς για τους γνωστούς λόγους.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Διάβασα ένα σχόλιο χθες το απόγευμα εδώ σε μας και είχα σκοπό να απαντήσω, αλλά αργά το βράδυ είδα ότι η επίμαχη …διάταξη απεσύρθη και δεν το συνεχίζω. Για την ιστορία αφορούσε κάποιους που φωνάζουν τώρα επειδή το κράτος έβαλε χέρι στην τσέπη τους. Αν ήταν μόνο για τους συνδικαλιστές ΟΚ. Από την πλευρά μου θα πω μόνο ότι αυτοί σαν και μένα που φωνάζουν, το κάνουν επειδή είχαν μόνιμα το μακρύ χέρι του κράτους στην τσέπη τους και τώρα κυρίως αυτοί το αισθάνονται ακόμη πιο βαθειά… γι’ αυτό και φωνάζουν.

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα! Πανο εγω νομιζω οτι το εγραψα αυτο για το χερι στην τσεπη..αφορουσε μεγαλο μερος αυτων που φωναζουν τωρα

Money είπε...

Οι παρέες μου Πάνο είναι οι "χειρότερες δυνατές" αποδεδειγμένα. Και μου αρέσει να σου πω.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάρτε πρώτα αυτό:
Ένα χρόνο ζωής έχει το νέο, ενιαίο Επικουρικό
http://www.capital.gr/News.asp?id=1484354

και μετά θα ακολουθήσει και δικό μου σχόλιο, όπως τα βλέπω εγώ δηλαδή.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θανάση αυτό σημαίνει ότι είσαι δυνατός χαρακτήρας και δεν παρασύρεσαι....
Μικέλε εγώ την είπα την άποψή μου. Σεβαστές όλες.

michele είπε...

Aυτο που εγραψα υπαρχει βεβαια ,καποιος φιλος εκει στη συζητηση εσβησε το σχολιο του

ΠΑΝΟΣ είπε...

Διαβάζοντας από την άλλη πλευρά (χθες στις 12.54 το μεσημέρι) ένα άρθρο(?) του Αρίστου Οικονομίδη (δεν τον ξέρω τον άνθρωπο) με τίτλο: «Θα μας επιβάλουν νέα μέτρα επειδή μας…μειώνουν τους μισθούς» σκέφτηκα πόσο απλά, με δυο τρεις αράδες, μπορεί ο οποιοσδήποτε απλός άνθρωπος να περιγράψει αυτό που βλέπουν και πιστεύουν εκατομμύρια συμπολίτες μας…την αδιέξοδη και ΥΠΟΠΤΗ πολιτική έναντι της χώρας και έναντι των εργαζομένων… αν η λέξη σας ακούγεται σήμερα πολύ …επαναστατική σόρυ… ωραία έναντι των ασφαλισμένων και των Ταμείων τους ήθελα να πω. Καλά δεν θα μιλήσω και για τα φορολογικά έσοδα που θα πάνε ακόμη περισσότερο κατά διαβόλου γιατί δεν χρειάζεται. Διαβάστε το αν δεν βαριέστε και κρίνετε μόνοι σας.

Και τι μου ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό? Το περίφημο ασφαλιστικό του 2010 του Κουτρουμάνη, που από το 2015 καθιερώνει την «εθνική σύνταξη». Δηλαδή την σύνταξη των 360 € που θα παίρνουν ΟΛΟΙ, δίκαιοι και άδικοι, εργασθέντες και μη, Έλληνες και ξένοι(?), νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες. Απλά όσοι έχουν εργαστεί θα παίρνουν μια επιπλέον προσαύξηση, ανάλογη με τα χρόνια εργασίας τους, τις εισφορές τους κλπ με την εφαρμογή κάποιου μαθηματικού τύπου. Και που είναι το περίεργο θα μου πείτε? Στο ότι μέχρι το 2015 δεν θα υπάρχουν Ταμεία…θα έχουν καταρρεύσει (εντελώς δηλαδή), για να δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω. Φιλοδώρημα θα είναι βέβαια αλλά έστω. Και μια αναλογιστική μελέτη θα δείξει (φυσικά) ότι δεν μπορούμε κύριοι να σας δώσουμε αυτό το κάτι παραπάνω, γιατί πώς να το πάρετε από άδεια ταμεία? Πάρτε …άντε να μην το πω γιατί το καταλάβατε.
Έχουμε λοιπόν και λέμε. Άνθρωπος στα 65 που δεν έχει εργαστεί(κοινωνική πολιτική το λένε) : 360 € + 0 προσαύξηση = 360 €. Μέχρι εδώ ας πούμε καλά.
Άνθρωπος που εργάστηκε 40 χρόνια (τόσα θα απαιτούνται το 2015, σήμερα είναι 37 χρόνια) : 360 € + τα αμελέτητά του = 360 € πάλι.
Κοίτα να δεις φίλε μου πόσο προγραμματισμένα είναι όλα από χρόνια και εμείς πιστεύουμε ότι σήμερα έχουν προκύψει.
Φυσικά δεν θα την γλυτώσουν όσοι είναι ήδη συνταξιούχοι ή όσοι θα βγουν στην σύνταξη φέτος ή τα επόμενα δυο χρόνια. Είπαμε… οι κανόνες της ίσης μεταχείρισης σε μια πολιτεία δικαίου πρέπει να εφαρμόζονται πάντα. Παράλληλα βέβαια πάνω στο ίδιο μοτίβο θα «προσαρμοστούν» και οι μισθοί.

Συνδυάστε το τώρα με το άρθρο του κάπιταλ για τις επικουρικές και έχετε την πλήρη εικόνα του θολού σκηνικού αυτής της χώρας.
Καλά και οι διαβεβαιώσεις του Κουτρουμάνη το 2010 ότι με την "παρέμβασή" του λύθηκε το ασφαλιστικό?
ΧΑΧΑΧΑ μόνο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μικέλε αν υπάρχει ή όχι είναι άλλο θέμα. Βιαστικά τα κοίταξα και είδα δύο σβησμένα εκεί στις 4.30 οπότε υπέθεσα ότι είναι και αυτό μέσα.
Έτσι και αλλιώς δεν θα επεκταθώ άλλο.

michele είπε...

Σε ολα τα αλλα συμφωνω μου φαινονται λογικα,δεν ειμαι και ειδικος,αλλα παντως δεν νομιζω οτι τα φορολογικα εσοδα θα πανε κατα διαολου.Με 5000 αφορολογητο και χωρις τις επιστροφες τις περσινες?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων βασίζεται στον ΦΜΥ. Όταν οι αποδοχές καταρρέουν?
Όταν υπάρχουν τόσοι άνεργοι? Από που θα αναπληρωθούν αυτά τα έσοδα?
Από ΦΠΑ που καταρρέει επίσης και τις έκτακτες εισφορές?
Δεν έχω πρόχειρα τα στοιχεία τώρα. Μακάρι να κάνω λάθος.

michele είπε...

Δυστυχως Πανο μου αυτο θα το μαθουμε του χρονου εγω μια αισθηση εκφραζω γενικοτερη.

μπαρμπαλιας είπε...

ΚΥΡΙΑΚΉ, 29 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2012
Bloomberg: Πιθανή έξοδος Ελλάδας από το ευρώ μετά τις εκλογές
Καλημέρα και καλη εβδομάδα ... δυσκολη εκλογοβδομάδα με πολλά διλημματα για τον λαο

Την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ λόγω του αποτελέσματος των επερχόμενων κοινοβουλευτικών εκλογών, εγείρει με τίτλο άρθρου του το πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας την πιθανή ανάγκη σχηματισμού μίας κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Βασιζόμενο στη δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΪ, το διεθνές πρακτορείο προβλέπει πως η ΝΔ θα κερδίσει 104 έως 112 έδρες στη βουλή, ενώ το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αποσπάσει 34 έως 42 έδρες. Συνεπώς, συνεχίζει το Bloomberg, τυχόν συνεργασία ανάμεσα στα δύο κόμματα ενδέχεται να επαρκέσει για τη δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης.


καλημερα...παρ κιαυτο....
αρχησε η τρομοκρατια,αφου δεν βγαινουν τα κουκια.μπαραζ παρουσιασεων στο σ/κ μεσα με δηλωσεις-βεβαιωσεις για 120 ε επικουρικο...οποτε γεροντια ξερετε...

michele είπε...

Υπαρχουν δημοσιευματα για ..πεταμα και αλλα για σοβαρη εξεταση..υπαρχουν δημοσιευματα που τα βρισκουμε μπροστα μας πολυ ..εξυπνα και αλλα που απλα δημιουργουν κλιμα.Καλημερα Λιακο..

George είπε...

Kαλημερα τι βλεπω μονο 60 τιτλοι διαπραγματεύονται . απο 300τοσους .....

George είπε...

Οι περισσότερες μετοχές βλέπω ότι βρίσκονται στον ΚΜΟ 5 ημερών

michele είπε...

George 4,3 εκ τζιρο οποτε μην περιμενεις πολλα,θετικο ειναι οτι στεκεται εδω..καλη η ΔΕΗ..ζωηρη και η ΕΤΕ..

George είπε...

που είστε όλοι πέσατε σε χειμερία νάρκη ..... μήπως πρέπει να αδιαφορήσουμε και να πάμε για κανένα μπανάκι .....γιατι δεν βλέπω κανένα ενδιαφέρων...

George είπε...

μια ΔΕΗ και ΕΤΕ δεν φέρνει την Άνοιξη.....

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Kαλημέρα καλή εβδομάδα και καλά κέρδη σε όλες και σε όλους.
GEORGE δεν είναι άσχημη ιδέα ένα μπανάκι για όσους μπορούν..

PS είπε...

μια κόκακόλα όμως έδωσε ένα εύκολο/γρήγορο 14.53 -14,79,την επόμενη φορά περισσότερα τμχ.,αυτά τα ολίγα για την ώρα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μπανάκι μανάκι δηλαδή George?
Αδιαφορία για το XAA υπάρχει έτσι κι αλλιώς και φαίνεται από το ταμπλό.
Καλά μπάνια. θα σου κάνω παρέα σύντομα.

Καλημέρα Βασιλική.

George είπε...

Πάω στο Κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών στο Καβούρι Αττικής να δω αν πήραν το μπανάκι τους , και αν έχουν αφήσει και λίγο χώρο για εμάς να κάνουμε καμιά βουτιά.... μόνο με την τρέλα θα επιβιώσουμε...χα χα

ΠΑΝΟΣ είπε...

http://www.monde-diplomatique.gr/spip.php?article323

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση.
Η τελευταία παράγραφος:

Παρατηρώντας την εξέλιξη της κρίσης από τη δεκαετία του 1970, φαίνεται εύλογη η υπόθεση ότι ο δημοκρατικός καπιταλισμός θα βρει έναν καινούριο τρόπο -πάλι προσωρινό, φυσικά- να επιλύσει τις κοινωνικές διαμάχες. Αυτή τη φορά, όμως, σε κατευθύνσεις που πιθανότατα θα είναι αποκλειστικά προς όφελος των κυρίαρχων τάξεων, οι οποίες έχουν οχυρωθεί σε πολιτικά απόρθητο έδαφος : στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Σε τελική ανάλυση, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι κυρίαρχες τάξεις να προετοιμάζονται με αυτοπεποίθηση για την ύστατη μάχη τους ενάντια στην κρατική εξουσία, πριν επιβάλουν τον νόμο τους μια και καλή

michele είπε...

Οντως ενδιαφερουσα προσεγγιση..

μπαρμπαλιας είπε...

απο τη στηλη του ΕΚΗ...

Ασχολίαστο…

Το νέο της διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τη θέση του διοικητή την κατέχει ο Γεώργιος Προβόπουλος, τις θέσεις των υποδιοικητών κατέχουν η Δενδρινού - Λούρη Ελένη και ο Παπαδάκης Ιωάννης αντίστοιχα. Ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου διορίστηκαν οι Ασημακόπουλος Δημήτριος, Γοζαδινός Ιωάννης, Κασιμάτης Γεώργιος, Μυλωνάς Γεώργιος, Οικονόμου Γεώργιος, ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Σταματόπουλος Χαράλαμπος και Χανδρής Μιχαήλ.

Το σχετικό… ειδησάκι έχει ανέβει στην ιστοσελίδα του www.ase.gr


...και απο τη δικια μου στηλη θυμηθητε ...για τα επομενα 30 χρονια πατσοκ...γιατι προσεχει τα μωρα του

michele είπε...

Eκει ηταν ο Παναγοπουλος παλαιοτερα,αλλο αστερι..καλα δεν ειδες χτες τις εκλογες στη ΠΟΕ-ΟΤΑ που βρηκα και ανεφερα??

michele είπε...

οχι,στην ΕΘΝΙΚΗ ηταν μελος ΔΣ ο Παναγοπουλος

ΠΑΝΟΣ είπε...

120 τεμ. τα ΕΛΚΑ και 50 το ΕΛΑΣΤΟΡΝ (για να μην ξεχνάμε τον φίλο μας). Η μία επάνω και η άλλη κάτω. Πολλά άλλα δεν έχουν ανοίξει. Δεν έχει σημασία βέβαια.
Σημασία έχει ότι μόλις έρθει η κατάλληλη ώρα, η ώρα του χωσίματος, θα ανοίξουν κι αυτά, λίγο πριν το κλείσιμο και θα τσακιστούν με ελάχιστα κομμάτια, ως συνήθως.
Ωχ μανούλα μου.

michele είπε...

Ποιος ασχολειται ρε Πανο..6,5 εκ ευρω.Θα συνεχισω την ιστορικη αναδρομη στα κομματα μου φαινεται..χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

...ταπε και η Θοδωρα ...διακαναλικα.
τα λεφτα που χρωσταει το κρατος 6.8 δις...εχει στεγνωσει ολες τις επιχειρησεις

δημοσθενης είπε...

καλησπερα..το μαγαζι φαινεται ετοιμο

δημοσθενης είπε...

ινλοτ-μιγ-εεεκ-αλφα-μετκα-τιτκ πανω και απο τον κιν μεσ 22 ημ......ετε-ττ-δεη-οπαπ-ευρωβ-φφγρπ-πειρ-ελπε-μυτιλ-ελλαδος-μοη-γεκτερνα-μπελα πανω απο τον κιν μεσο 5 ημ...κοντα στον τελευταιο 5ημ οι κυπρου-ελλακτωρ-βιοχκο..εχαε-οτε-μαρφιν απεχουν ακομα και απο τον κιν μεσο 5 ημ

michele είπε...

Σωστο ειναι αυτο Λιακο μου ,αλλα δεν τα δινουνε..

δημοσθενης είπε...

η σειρα, δεν ειναι τυχαια

michele είπε...

Καλως το Δημο,ναι αλλα δεν το ..φευγουνε ,μολις γραφει το 7 μπροστα ο δεικτης αντε πισω

George είπε...

Breakfast at Kavouri στους μεταναστες.Τους προσεχουν..... Μικελε το χ.α στα 7.123.999 μην ανεβη και αλλο και χαλασουμε την συνταγη
αντε για σημερα να παει τα 9800000.....

δημοσθενης είπε...

απο τα "ψιλα", φρλκ-σωλκ-ινκατ-ελκα-τενεργ παλευουν με τον κιν μεσο 5 ημ

δημοσθενης είπε...

ΜΗΠΩς δεν εχουν μαζεψει ακομα τη χαρτουρα που γυρευουν ?

δημοσθενης είπε...

γιατι αν ηταν αλλιως το θεμα, γιατι δεν τοχουν χωσει ακομα ?

δημοσθενης είπε...

ΙΠΟΜΩΝΕΙ

δημοσθενης είπε...

Μικελε εγω κλεινω προς το "μαζεμα" και οχι προς τη "διανομή"...που ειναι η "αλλη" εκδοχη της συσώρευσης που βλέπουμε επι 5 ημερες (σημερα 5η)...

δημοσθενης είπε...

4 φορες σημερα ακουμπησαμε στο ανοιγμα γδ 696,37 και μια πεμπτη πριν λιγο στο 697

karaefthimiou23 είπε...

Χαίρετε...

δημοσθενης είπε...

χαμηλα προηγουμενων τεσσαρων ημερων :
693,90 -694,73-694,32-692,49 !!!!!!!

δημοσθενης είπε...

γεια σου λεβεντη κ23

δημοσθενης είπε...

το χρηματιστηριο θελει ΙΠΟΜΩΝΕΙ και το ....... λενε οι "παλιοι"

karaefthimiou23 είπε...

Καλή εβδομάδα να'χουμε.Πολλή ζέστη έχει και σήμερα,τα μαγιό και γρήγορα...

karaefthimiou23 είπε...

Δήμο θα'θελες για παράδειγμα να'βλεπες τη Μαρίνα με μαγιό:)

michele είπε...

Γεια σου ΚΑΡΑ,ε εδω που τα λεμε διανομη γινεται οταν εχει προηγηθει κουρσα ,τι διανομη να κανουν εδω..

δημοσθενης είπε...

..ουδεν σχολιον κ23

PS είπε...

Σε «αρνητικό» από «σταθερό» υποβάθμισε το outlook της Coca-Cola Τρία Έψιλον η Standard and Poor's, επιβεβαιώνοντας την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση Α/Α-1 για την εταιρεία.

Σύμφωνα με την S&P, η υποβάθμιση οφείλεται στις πιέσεις στην κερδοφορία της εταιρείες, οι οποίες θα συνεχιστούν και το επόμενο έτος λόγω της χαμηλής καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές και των υψηλών τιμών των πρώτων υλών.

Πηγή: Reuters---ΚΛΜ Δημ,ποιά υπομονή, an adequate nap is needed,3E is power.

δημοσθενης είπε...

..και τον Μικελε με ολοσωμο μαγιο, θαχε πλακα

δημοσθενης είπε...

η εεεκ "θελει" το 14,70 (κιν μεσ 22 ημ)

karaefthimiou23 είπε...

η σιωπή σου προς απάντηση όλων... χα χα χα χα

Μιχάλη διάβασα το σενάριο για το μαγαζί που παρέθεσε ο Στρατηγός του φίλου απ'το διαδύκτιο(sol αν θυμάμαι σωστά)και βρίσκεται πολύ κοντά σ'αυτό που έχω αναφέρει παλιότερα.

PS είπε...

power for me,because it always delivers profits

michele είπε...

Δημο με λιγη διαιτα,βγαινω ανετα με μαγιο χαχα ,Καρα μου δεν σ επιασα καθολου,ισως λογω χαλαρωσηςςςς

michele είπε...

Α ναι τωρα σ επιασα ,τον κυματιστη λες.Βλεπει μεγαλη ανοδο και μετα νεωτερα χαμηλα..

μπαρμπαλιας είπε...

και αφου θα γινει ουτως...θα τους τα παρουμε και θα ξαναμπουμε οταν γραψει μηδενια...

michele είπε...

Aυτος λεει οτι θα γινεις ουτως..εμεις τα παιρνουμε και μετα βλεπουμε..

George είπε...

απο 24hr.gr «Οι Έλληνες νεοναζί ελπίζουν να μπουν στη Βουλή για να καθαρίσουν τη χώρα» To δημοσίευμα σχολιάζει δηκτικά ότι «οι νεοναζί θέλουν να μπουν στη Βουλή για να καθαρίσει ο τόπος από τους κλέφτες πολιτικούς και τους εγκληματίες» ενώ παραθέτει και τις δηλώσεις υποψηφίου της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη ο οποίος υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα έχει γίνει ο σκουπιδοτενεκές της Ευρώπης, θα διώξουμε όλους τους μετανάστες, να πάνε στην Ιταλία ή τη Γαλλία».

michele είπε...

ο Καμμενος ακυρωσε την διακαναλικη του Ζαππειου.Ασε σου λεει ,θολουρα να υπαρχει..

karaefthimiou23 είπε...

Για μεγάλη άνοδο δεν μιλάει,εκτός κι αν πλέον τις 150-200 μονάδες άνοδο τις θεωρούμε κάτι φοβερό.Αν και εδώ που τα λέμε για τα επόμενα χρόνια φοβερή κατάκτηση θα'ναι η άνοδος της τάξεως του 20-30%.

michele είπε...

Ε οχι και χρονια χαχα,η αισιοδοξια τρεχει απο τα μπατζακια σου Καρα,καλο σημαδι!

karaefthimiou23 είπε...

Πριν το 2016 μην περιμένεις να δεις τίποτε από άλλο αντιδράσεις,άλλοτε μικρότερες και άλλοτε μεγαλύτερες.

michele είπε...

Eγω τα εχω πει Καρα...το 2016 θα αρχιζω να σκεφτομαι να πουλαω

karaefthimiou23 είπε...

Άλλαξε θέμα,για να μη μας κλείσει η λογοκρισία και θα σου τα ψάλω στο επόμενο χε χε...

michele είπε...

ΧΑΧΑ οκ παμε επανω