Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 22 Απριλίου 2012


ΚΥΡΙΑΚΗ...


                                                         ...με ελεύθερη γνώμη ...


EMΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ....

δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κομισιόν Α.Ταγιάνι.

«Oι Έλληνες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την πολιτική καθοδήγηση που προτιμούν. Κυρίαρχη πάντα είναι η δημοκρατία και η ΕΕ είναι σταθερά δίπλα στην Ελλάδα για να την βοηθήσει στην πορεία της προς την έξοδο από την κρίση».


Αυτό σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για τη Βιομηχανία και τις Επιχειρήσεις Αντόνιο Ταγιάνι, και πρόσθεσε: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ότι θα βγει από την κρίση. Η Ελλάδα είναι στην Ευρώπη και θέλουμε να μείνει στην Ευρώπη. Σε αυτήν τη φάση δεν είναι μόνη της η Ελλάδα, δεν παρεμβαίνουμε στο εσωτερικό των πολιτικών».


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σημείωσε ότι η προσωπική του άποψη είναι υπέρ της δημιουργίας μιας Ενωμένης Ευρώπης στα πρότυπα των ΗΠΑ, με ενιαίο νόμισμα, ενιαία πολιτική, κοινή οικονομική πολιτική και μια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα πρότυπα της FED.


Αναφορικά με τη στρατηγική της ΕΕ βάσει του συμφώνου της Λισσαβόνας, παραδέχθηκε ότι δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί, πρόσθεσε όμως ότι μπορούν, με την επικαιροποίηση του σχεδίου, να επιτευχθούν με ορίζοντα το 2020.


Αναφορικά με τη μείωση του κόστους εργασίας ανέφερε ότι «η Ελλάδα πρέπει να κάνει και όντως κάνει θυσίες όπως οφείλουν να κάνουν και άλλες χώρες. Αυτές οι θυσίες ήταν και είναι απαραίτητες», σημείωσε. Διευκρίνισε όμως ότι μείωση του κόστους εργασίας δεν σημαίνει μόνο μείωση μισθών άλλα και μείωση κόστους παραγωγής, εργοδοτικών εισφορών και άλλων στοιχείων.


Σημείωσε με έμφαση ότι μέλη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας έχουν έρθει σήμερα στην Ελλάδα για να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας, ενώ αναφορικά με τους τομείς στους οποίους πρέπει να εστιαστεί η συζήτηση για την ανάπτυξη, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό και τον αγροτουριστικό τομέα, λέγοντας ότι η ανάπτυξη αυτών των τομέων θα φέρει συνέργειες και σε άλλους κλάδους.


Με έμφαση σημείωσε ότι στόχος είναι να υποστηριχθούν ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα και σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στη διευκόλυνση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία και την Κίνα.
πηγή: www.kathimerini.gr.

32 σχόλια:

ΑΡΤ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=gjeSIwBRsoU

Γεράκι είπε...

καλημερα. ξέρει κάποιος που μπορει να δουμε την F1 μαγνητοσκοπημένη όποια ώρα θέλουμε?γιατι μαλλον θα λειπω έξω την ωρα που θα το δειχνει..ωραια μερα σημερα βλεπετε..καλη συνέχεια..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλες και όλους.
Καλημέρα ΑΡΤ (ωραίος ο Ντουνιάς) και Hawk (δεν ξέρω δυστυχώς αλλά δεν καίγομαι κιόλας αν εκείνη την ώρα είμαι έξω).
Μπάρμπας και Γιάννης θα απαντήσουν σίγουρα.

MARINA είπε...

Καλημέρα

http://www.youtube.com/watch?v=YtfoJbC2Cx0

ΑΡΤ είπε...

Αααχχχ Μαρινα...

http://www.youtube.com/watch?v=2BwAhPoWaro

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έβαλα να δω λίγο Κυριακή με δράση και μου έσπασαν τα νεύρα, ειδικά εκείνος ο τύπος ο υποψήφιος του Βαγγέλη.
Καλά ο Δούκας, τον ξέρουμε από παλιά, τα γνωστά θα μας έλεγε, αλλά ο άλλος ο Καμπούρης με την λαχανί γραβατούλα, ο Κερκυραίος... ίδιος ο Κουλούρης μου φάνηκε, δηλαδή ένα τίποτα στην κυριολεξία.
Άρτι εμφανισθείς στο προσκήνιο, φυτευτός στο ΓΛΚ τελευταία, μάλλον ως "τεχνοκράτης" χοντρά αμειβόμενος και λάβρος υπέρ του μνημονίου. Και στο άψε σβήσε και υποψήφιος βουλευτής.
Θα φας καλά λεβέντη μου, τουλάχιστον έτσι ελπίζω.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Μαρίνα...

MARINA είπε...

Καλημέρα κύριε Πάνο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πολύ λαϊκό ρεπερτόριο πρωί Κυριακής βλέπω...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάτι ακόμα και την κάνω.
Το προηγούμενο σχόλιό μου είχε αυτό το ύφος γιατί μια μέρα πριν την προκήρυξη εκλογών πήγε να περάσει αστραπή και υπογείως μια αύξηση κατά 50% στις αμοιβές των συνεργατών των Γ. Γραμματέων και των Υπουργών. Έτσι ακούστηκε τουλάχιστον. Και επειδή ο αρμόδιος Δ/ντής για τα οικονομικά δεν το προχώρησε πριν δει την εγκύκλιο του ΓΛΚ, έπεσαν κεφάλια (Δ/ντών) στην δουλειά μου, μαζί φυσικά και αυτού που δεν υπέκυψε στις πιέσεις.
Κάνουν χιλιάδες προσλήψεις στα μουλωχτά, δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι ο αριθμός των Δ.Υ είναι ο ίδιος ενώ έχουν φύγει αρκετές δεκάδες χιλιάδες και αυξάνουν τις αμοιβές των δεκάδων χιλιάδων παρατρεχάμενων συμβούλων και συνεργατών τους.
Οι υπόλοιποι... περικοπές και μειώσεις και βουλώστε το γιατί θα σας υποβαθμίσουμε κι άλλο με μισθούς Ουγκάντας και Σρι Λάνκα και δεν ξέρω τι άλλο θα βρουν να που μετά τις απειλές για μισθούς Βουλγαρίας και Τουρκίας.
Τα λέμε.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους καλημέρα και στο ΜΑΡΙΝΑΚΙ
HAWK στον ALFA 14.00

michele είπε...

Πριν την f1 παρακολούθησα το προγραμμα του Σαμαρά..αργότερα τα σχόλια..

George είπε...

Καλημέρα παικταράδες... σήμερα το πρωί ασχολήθηκα με μερικά γραφήματα μετοχών και έβγαλα τα κάτωθι συμπεράσματα για έμενα ......... αν βλέπετε κάποιες διαφορές η υποδείξεις περιμένω αλφα παει για 1,10 --- φρλκ στο 1 ----slk 0,650----- και ινκατ στο 0,505με 0,50 και για το υγεία το βλέπω να πάει στο 0,213..... mikele παντως προσπαθεια εκανα και μονο χα χα

michele είπε...

George τα λεφτά μας βάζουμε,οφείλουμε να μελεταμε ανεξάρτητα αν κάτι μας βγει η όχι.Εδώ μια τηλεόραση η ένα ψυγείο παίρνουμε και κάνουμε έρευνα αγοράς..

PS είπε...

«Για την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων, την άμεση ανακούφιση των δανειοληπτών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και τη δραστική μείωση της σπατάλης του δημοσίου δεσμεύθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματός του για την οικονομία.»
Το σχόλιό μου :
Αλήθεια,κόμα τον πιστεύετε;Μαζί με το Βενιζέλο θα τα κάνει όλα αυτά;Γιατί τα περί αυτοδυναμίας σχέδια ούτε στα πιό τρελλά όνειρά του δεν υπάρχουν.
Για όσους πλήρωναν σαν κορόιδα επί 35-40 χρόνια και έχουν χάσει ήδη τη μισή τους σύνταξη/καθαρό εισόδημα δεν άκουσα κουβέντα,κι ας έχουν πολλοί να σπουδάσουν παιδιά και να ζήσουν οικογένεια με το ένα χιλιάρικο που τους απέμεινε ως "μηνιαία αποζημίωση".
Για τη ληστεία των ασφ.ταμείων,των μετόχων,των "παροχών" του δήθεν ΕΟΠΥΥ;Μούγκα στη στρούγκα ο Αντωνάκης από την όμορφη Πύλο,θα σε περιποιηθούμε αναλόγως ψευταράκο της δεκάρας,τα κορόιδα σου στέλνουν κι εσένα πολλούς "αγωνιστικούς " χαιρετισμούς,κι ένα σακί με φάσκελα,συγκυβερνήτη της συμφοράς.Της σχολής Βενιζέλου είσαι κι εσύ,φάτε τα λεφτά των έντιμων φοροδοτών για να τα πάρουν οι κολλητοί του καθεστώτος,που θα "ενισχύσει" με νέους διορισμούς και τοποθετήσεις των δικών του κομματόσκυλων στις καίριες θέσεις.Οι οποίοι θα "αναθέσουν" νέες δουλειές στον Ιδ.τομέα,ώστε να υπάρξει "ανάπτυξη".Φρούδες ελπίδες.
Γιατί ορισμένοι ακόμα αμφιβάλλετε και απορείτε πώς φτάσαμε ως εδώ;Εικόνα και ομοίωση των ψηφοφόρων τους είναι,τι διαφορετικό περιμένετε να συμβεί από αυτούς που επί δεκαετίες μόνο καταστροφή στα μεσαία και χαμηλά στρώματα έσπειραν,πουλώντας δήθεν «ευημερία»,δάνεια και απατηλές υποσχέσεις περί «πάταξης της φοροδιαφυγής,λαθρεμπορίου καυσίμων» και άλλες γραφικότητες;

PS είπε...

Για την ΑΛΦΑ,πέραν κάθε τεχνικής άποψης,ένα πράγμα μόνο,για τους έμπειρους και τους γνώστες της αγοράς:Ξέρετε πολλούς που θα αγόραζαν λίγο πριν και κατά το κλείσιμο,ημέρα Παρασκευή,ανεβάζοντας μια μετοχή που σε λίγη ώρα θα ανακοίνωνε ζημίες 4 με 5 δις;ΧΑΧΑ,καλημέρα.Προσωπικά πήρα και έδωσα με 2λ.κέρδος,και δεν τόλμησα να ξαναγοράσω στο κλείσιμο,πιθανολογώ ότι έκανα λάθος και θα δούμε άνοιγμα ψηλά τη Δευτέρα,και λόγω κεριού Παρασκευής και λόγω του ότι όπως εξελίχθηκαν ως τώρα τα πράγματα,μάλλον θα αποτελεί για τους περισσότερους την πρώτη και μόνη τραπεζική επιλογή από αύριο.

George είπε...

TRASTOR ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΙΑ ΠΕΠΑ ΜΙΚΕΛΕ

μπαρμπαλιας είπε...

Φ. κλσ για την ΑΛΦΑ συμφωνω...και οπωσδηποτε καποια χερια που ξερουν κινουν αναλογως

...τωρα για τον Αντωνη που ρωτησε για την Φ 1...μπορει μετα τα μεσανυχτα να την ξαναβαλει ο ΑΛΦΑ.

σε καθε περιπτωση στο "σπιτι " μας εδω ...δεξια στο tv sports πας και βλεπεις ιντερνετικα ολα τα αθλητικα δρωμενα...τα παντα

μπαρμπαλιας είπε...

Το στεκι του γατου
11 Απριλίου
Μαξ Κάιζερ
Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας
Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα
Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος

George είπε...

Ξεχασα να πω και αλλο ενα συμπεράσμα που εβγαλα ΔΕΗ σαν να παιρνει την ανηφορα για το 2,85 αυριο.......

michele είπε...

Έχουν αλλάξει πολλα απο την παλιά ΠΕΠΑ..μια άριστη παρουσίαση της ΤΡΑΣΤΟΡ έχει σήμερα στη στήλη του ο ΔΝ απο τον θεμελιώδη.
Λιάκο είναι λίγο πιο περίπλοκο το πρόβλημα απο αυτο που υποστηρίζει ο Καιζερ..

μπαρμπαλιας είπε...

οκ Μικε θα τα πουμε με την ευκαιρια μας...
τωρα παω Μπαχρειν ...

George είπε...

όλοι οι πολιτικοί τάζουν διάφορα αλλά κανένας δεν μας λέει για το ότι θα ανεβάσει το ΧΑ μήπως και τον ψηφίσουμε .... κάποιος πάντως μπορεί να το πει και αυτό από αυτούς όλα είναι πιθανά..... Όλοι θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί ..... με δεν έχουμε τόσες καρέκλες δεν το καταλαβαίνουν ...... ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.....vettel f1 the best

michele είπε...

Το οικονομικο προγραμμα που παρουσίασε ο Σαμαράς είναι στη σωστή κατεύθυνση.Το θέμα είναι σε μια τέτοια περίοδο πλήρους αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος,όλο και λιγότεροι εμπιστεύονται και δικαίως ,τους πολιτικούς.Η επιλογή αυτη βέβαια ενέχει το ρίσκο ο κυρίαρχος λαός να βάλει στην επόμενη βουλή τους φασιστες,σουργελα ,όπως η αναπληρώτρια του πολιτικού σχεδιασμού του Καμμενου,η οποία διέπρεψε μέσω Ίντερνετ και έκανε όλη την Ελλάδα να γελάει,αποτυχημένους πρώην χειροκροτητες του ΓΙωργου κατω απο την σκεπη του σοβαρού Κουβέλη και παει λέγοντας.
Αλλα ας το κάνει.Έτσι κι αλλοιώς η επόμενη βουλή δεν θα μακροημερευσει και ΊΣΩΣ αναγκάσει ειδικά τα κόμματα εξουσίας να μπορέσουν να ανασυνταχτουν εξαλειφοντας τις φαυλες πολιτικές του παρελθόντος.Ειδικά το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποσυντεθει και να επαναπροσδιοριστει σαν ένα σύγχρονο κόμμα της σοσιαδημοκρατιας αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει.

michele είπε...

Όσον αφορά την εκτός ΚΚΕ αριστερά ,κατα τη γνώμη μου οφείλει να ενωθεί και να αποτελέσει ένα δυνατό πόλο μαζί με τον κεντροδεξιο και τον κεντροαριστερο που θα προκύψουν αργότερα.Να στοιχειοθετησει προτάσεις εφικτές στα πλαίσια του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι και όχι ανεφικτα ιδεολογήματα εναντίον της επιχειρηματικότητας..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα μετά την επιστροφή στο κλεινόν άστυ (ο θεός να το κάνει).
Σωστές οι τοποθετήσεις του Μικέλε σε πρώτη ανάγνωση αλλά ποιος θα τους βάλει όλους αυτούς στη βουλή? Οι ίδιοι που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους. Άκουσα αρκετά από το πρόγραμμα του Σαμαρά και ...μία από τα ίδια. Όλο ΘΑ γίνουν πράγματα και θάματα που όμως θα έπρεπε να είχαν γίνει ήδη από πολλά χρόνια. Τα ίδια και ο Μπένι. Ο ένας δεσμεύεται και ο άλλος εγγυάται. Αστεία πράγματα δηλαδή αφού ξέρουμε που θα γράψουν αυτές τις εγγυήσεις και δεσμεύσεις μετά τις εκλογές.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τα υπόλοιπα αργότερα γιατί πρέπει πάω μια βόλτα για να βρω μια παλιοπαρέα στον Άγιο Θωμά στο Γουδί (που γιορτάζει σήμερα κατά σύμπτωση) και ήταν κι αυτός άπιστος (κι άλλη σύμπτωση)... τέλος οι συμπτώσεις γιατί έπεσαν μαζεμένες σήμερα χαχαχα

michele είπε...

Ας παρουμε Πανο και λιγο την δικη μας ευθυνη.Αν δηλ καποιος ειναι δυσαρεστημενος με τα κομματα εξουσιας δεν καταλαβαινω τι προσπαθει να πει με το να ψηφισει τους φασιστες.Αλλα σε μια δημοκρατια αυτο που δεν καταλαβαινω εγω ,αρεσει καποιου αλλου.Κανενα προβλημα.Αλλα να αναλαβουμε κι εμεις τις δικες μας ευθυνες.

Αλεξανδρος είπε...

Kaλησπερα σε ολους σε λιγο motor oil

michele είπε...

Καλησπερα Αλεξανδρε.ΜΟΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ???????

Αλεξανδρος είπε...

giati?????????

michele είπε...

Ωραιοοοοοο!!!!!