Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Μ.ΤΡΙΤΗ   



                                                                  ΧΑΑ live...      


H ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ... 

Το άρθρο γράφτηκε απο Μichele στις 26 Μαρτίου και δημοσιεύτηκε χτές στην εφημερίδα
meno@halandri. 


                     Με την ψήφιση μέσω της διαδικασίας του κατεπείγοντος των τελευταίων, επιβεβλημένων έξωθεν, νομοσχεδίων και την οσονούπω διάλυση της βουλής, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές που δεν θα μοιάζουν με καμιά άλλη έκφραση λαϊκής ετυμηγορίας τα τελευταία χρόνια.


Ο μέσος Έλληνας πολίτης χωρισμένος σε δυο στρατόπεδα, του συμφέροντος και της ιδεολογίας, ψήφιζε όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας τις περισσότερες φορές κεντροαριστερές επιλογές, καθώς ταύτιζε τις ανάγκες του πρωτίστως με την μεγάλη μηχανή του δημοσίου, το ΠΑΣΟΚ, και δευτερευόντως με τον έτερο πυλώνα του δικομματικού συστήματος, τη ΝΔ, η οποία φρόντισε να γίνει συναυτουργός της διόγκωσης και της υπερτροφίας του κράτους.


Από την άλλη, τα κόμματα της αριστεράς φρόντιζαν να μαζεύουν τους καρπούς της ιδεολογικής τους ηγεμονίας, η οποία είχε και έχει δεσπόζουσα θέση ειδικότερα στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας αλλά και στα συνδικάτα του δημόσιου τομέα. Μόνιμη επωδός των συγκεκριμένων συνδικάτων ήταν οι αυξήσεις των μισθών, η απουσία αξιολόγησης στα πανεπιστήμια, η υψηλή φορολογία του κεφαλαίου και πολύ λιγότερο η πίεση στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία για περιστολή δαπανών, για εντατικοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, για μείωση της γραφειοκρατίας, για πρόσληψη υπαλλήλων με συντελεστή 1 προς 5.


Εδώ και 2,5 χρόνια ζούμε στην εποχή του μνημονίου. Μπήκαν στο λεξιλόγιό μας, όπως στο μυθιστόρημα του Orwell, αρκτικόλεξα: PSI, CDS, OSI, LTRO'S, IMF, IIF, που λίγοι γνωρίζαμε την σημασία τους και τη σπουδαιότητα τους. Στο επιμύθιο του αριστουργήματός του, του "1984", ο Όργουελ αναφέρει ότι το απολυταρχικό καθεστώς, που περιγράφει στο μυθιστόρημα, αποφάσισε να επιβάλλει στους πολίτες να μιλούν μόνο με αρκτικόλεξα, για να χαθεί το συναισθηματικό φορτίο των λέξεων κι έτσι οι "υποτελείς" θα ήταν πιο άβουλοι, πιο πειθήνιοι, πιο απαθείς.


Χωριστήκαμε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, όπως κάναμε πάντα είτε στο ποδόσφαιρο είτε στην πολιτική. Κι έτσι γεννήθηκαν κόμματα μέσα από το αντιμνημονιακό τους αποτύπωμα χωρίς πρόγραμμα, χωρίς άλλες προτάσεις, χωρίς λύσεις. ΑΝΤΙ -διπολικά, γενόσημα κόμματα που γεννήθηκαν για να απορροφήσουν την οργή των Ελλήνων και όχι την προσδοκία τους. Προτάσεις, όπως αυτές για 10 χρόνια περιόδου χάριτος προς τους πιστωτές μας, για προσφυγή στα δικαστήρια για το απεχθές χρέος, είναι προτάσεις χωρίς λύσεις για τη διαχείριση του επαχθούς Α' μνημονίου και ενός αναγκαστικού επόμενου. Οι άνθρωποι που απεμπόλησαν την εθνική κυριαρχία μέσω της οικονομικής υποδούλωσης προς τους πιστωτές μας, μιλάνε τώρα εκτοξεύοντας συνθήματα για εθνική αυτοδυναμία, πολιτικοί πηγαινοέρχονται σε κόμματα αναχώματα, η πλήρης σύγχυση. Κάποιοι, και δικαιολογημένα, σκέπτονται την πιθανότητα της κυβερνώσας αριστεράς, με την προσδοκία όλοι εμείς οι πληγωμένοι από την πολιτική της υφαρπαγής των χρημάτων μας μέσω "ασφαλίστρων κινδύνου", όπως αποκάλεσε ο κ. Βενιζέλος το χαράτσι για τα ακίνητα, να κατεβούμε στους δρόμους ζητώντας βασικό μισθό 1300 ευρώ και πρόσληψη τουλάχιστον 100.000 υπαλλήλων για τις "ανάγκες" του δημοσίου.


Η χώρα βρίσκεται όντως σε μια διελκυστίνδα. Από τη μια μεριά άνθρωποι που πιστεύουν ότι ακόμα και μέσα από αυτές τις δύσκολες συνθήκες με όπλο την ελπίδα, τη δημιουργία, την αναπτυξιακή πολιτική, τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών σχεδίων, τη μείωση της γραφειοκρατίας πρέπει να προσπαθήσουμε να μείνουμε στην Ευρώπη των μεγάλων δυνάμεων. Άλλωστε 70% των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή μας σ'αυτήν την οικογένεια. Από την άλλη άνθρωποι που επιθυμούν να μετουσιώσουν την αγανάκτηση μας σε πολιτικές έδρες, χωρίς άλλες προτάσεις στα μέτρα του εφικτού.


Αλλά πριν πάμε στην κάλπη, ας σκεφθούμε αυτό που είπε ο Jean-Paule Sartre: "Μόνο στις αποφάσεις μας, είμαστε σημαντικοί".                                                                   

81 σχόλια:

Megas Magistros είπε...

Καλημέρα. Επειδή στην στήλη του Δν διάβαζα περι εμπλοκής γνωστού εφοπλιστή στην ΕΦΤΖΙ παλιότερα πρέπει να γνωρίζετε όλοι ότι μόνο χαζός δεν ήταν ο κύριοσ. Ολοι θεωρούν τις τοποθετήσεις του στο ΧΑΑ από τις πλέον ζημιογόνες και αναρωτιόνται πως την πατησε έτσι.

Φίλοι μου δεν την πάτησε. Απλά ήταν ένας εύκολος τρόπος να δικαιολογηθούν κάποια "αόρατα" χρήματα. Οποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Ο συγκεκριμένος τους τελευταίους μήνες έχει σβηστεί από τον χάρτη...Γιατί άραγε???

socialnick είπε...

Καλημέρα σε όλους και από μένα... Πολύ καλό το άρθρο του Μικέλε, αποτυπώνει συνοπτικά την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα στην χώρα μας...

socialnick είπε...

Ανοδικό ξεκίνημα φαίνεται από την προσυνεδρίαση...

socialnick είπε...

Δυστυχώς όμως, το ευρω αδύναμο σήμερα και τα ευρωπαικά πέφτουν... Οπότε χωρίς σύμμαχο στην όποια προσπάθεια ανόδου σήμερα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα κι από μένα, λίγο πριν το άνοιγμα. Τέρμα η αποτοξίνωση και το στερητικό σύνδρομο.

socialnick είπε...

Καλημέρα Πάνο... Η άποψή μου ειναι για σημερα ότι θα κινηθούμε σε χαμηλά επίπεδα τζίρου και αν δεν βοηθήσει το κλίμα έξω, δεν προκειται να κάνουμε κάποια σοβαρή ανοδική κίνηση..

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα στη παρέα...

Μισέλ διαφωνώ με τη διαφωνία σου ότι πρόταση για 10 χρόνια περίοδο χάριτος για τις δόσεις δεν είναι λύση.Χρειαζόμαστε χρόνο και λύσεις μη συμβατές.Θα μπορούσε μια τέτοια μη συμβατή λύση εκτός της περίοδος χάριτος να είναι και το διπλό νόμισμα,ευρώ το επίσημο νόμισμα και ευρωδραχμή για το εσωτερικό.

Έτσι δεν θα εξάγετο ο πλούτος της χώρας,από λαθρομετανάστες και από αλυσίδες τροφίμων και το χρήμα θα έβγαινε για τα απολύτως απαραίτητα,όπως ενέργεια και φάρμακα.

Στο δεύτερο στάδιο θα προχωρήσουμε στην αναδιοργάνωση της οικονομίας,με έμφαση σε τομείς που θα φέρνουν και δεν θα εξάγουν ευρώ έτσι ώστε να αυξηθεί το κυκλοφορούν χρήμα στην χώρα.

Παράλληλα,ομολογοποιούμε τους πλουτοπαραγωγικούς ορίζοντες και σπάει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και του παγώματος της ρευστότητος με δημόσιες επενδύσεις που θα φέρουν και ξένες.

Τα βήματα πρέπει να είναι προσεκτικά και μελετημένα και στο μεσοδιάστημα θα αλλάξει η δομή και της οικονομίας και της κοινωνίας,χωρίς ο κοινωνικός ιστός να διαρυγνήεται και να διαλύονται οι παραγωγικές επιχειρήσεις.

Michalis είπε...

kalimera se olous

tora pou metaferane ta xrimata apo tin elvetia stin sigapouri (to egrafa prin 1 xrono)

tha ilopiithi ke i simfonia tis elladas me tin zirixi..

karaefthimiou---> an den pataxthi i forodiafigi.. ke ola ta lamogia pou klepsane na pane filaki ke na kanoune katasxesi..

oti lisis ke na valoune sto trapezi i xora den prokite na pai brosta..

den ine thema xrimaton..

ine thema axiopistias..

ke den exi kanena xeno ependiti pou

ine diatethimenos na riskari na ependisi stin ellada..

oxi logo ikonomikis katastasis...

alla logo ellinikis nootropias..

axiapistias pou den iparxi..

ke diskolies gia na ginoune ependisis stin xora...

(ke akoma den milao gia forologikous sintelestes)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Νίκο, Κάρα και Μιχάλη.
Ξεκινήσαμε με το σενάριο του ανοίγματος κάτω και η συνέχεια άγνωστη. Ο χαμηλός τζίρος ούτως η άλλως αναμενόμενος για τέτοιες μέρες.

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη με τέτοια υψηλοτάτη φορολογία,ακόμα και στον αέρα που αναπνέουμε και με ατιμωρησία από τα υψηλά προς τα χαμηλότρα κλιμάκια δεν θα υπάρξει αλλαγή.

Πες μου έναν λόγο που θα δεν θα φοροδιαφεύγει κάποιος,όταν τα λεφτά της φορολογίας τα λυμαίνονται λαμόγια πολιτικοί,γραμματείς και φαρισαίοι και παράλληλα ο Έλληνας πληρώνει ένα σκασμό λεφτά σε φροντιστήρια για την παιδεία και ιδιωτικά νοσοκομεία για την υγεία.

Με κυνήγι και με υψηλότατους φόρους δεν υπάρχει σωτηρία.

socialnick είπε...

Πολύ καλό το ράλυ των τραπεζών από το πουθενά!!!

Michalis είπε...

kalimera pano..

kara--> ma ego gia auto leo na erthoune europeoi texnokrates.. na diikane ta ipourgia ke krisima simia tis xoras.. opos o foroispraktikos mixanismos tou kratous na ginete apo xenous..

i akoma ke outsource apo logistikes eteries (oxi aftes pou ine stin ellada)

oso gia pedia ke igia?

edo file mou xeria psila.. zito i lamogia...

prepi na xanaktisti to modelo oso tis pedias oso ke tis igias apo tin arxi...

genika pisteuo...

an i xora dosi ta klidia tis diikisis se europeous texnokrates--> dedomeno pos i xora tha mini sto euro..

diaxirisi tis xoras apo europeous texnokrates gia 10-15 xronia..

tote ne ola boroune na allaxoune...

alla stin parousa den bori na gini..

prepi na to paradextoume.. (idi fanike ek tou apotelesmatos)

pos o ellinas politikos den bori na diikisi tin xora tou ke na antiprosopeui ta simferonta tis xoras tou..

para to mono pou ton niazi ine i tsepi tou...

ke afto ginotanee/ginete diaxronika..

giafto prpei na erthoune xenoi tenxokrates afthartoi..

socialnick είπε...

Σαφως υπεραγορασμένα τα μικρά διαγράμματα εως και 60λεπτο στις τράπεζες... Δε νομίζω ωστόσο, ότι έχει τόση σημασία σε τόσο πιεσμένη αγορά

socialnick είπε...

Πάντως εμένα με έπιασαν στον ύπνο σήμερα οι παραγκίτες χαχαχα

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα! Αναμενομενη( για μενα) τραπεζικη αντιδραση.Καρα,δεν θα διαφωνησουμε τελικα.Κι αυτο διοτι απο τη στιγμη που βγηκαμε απο τις αγορες και απεμπολησαμε βασικα διαπραγματευτικα ατου,δεν ειμαστε σε θεση να "πεταμε" ανεφικτες λυσεις.Η Ευρωπη μπορουσε να αντιμετωπισει το χρεος μιας μικρης χωρας( 2%της ευρωζωνης)δανειζοντας την με επιτοκιο πολυ χαμηλο και αποτρεποντας την οποιαδηποτε επεκταση της κρισης.Τη στιγμη ομως κατα την οποια διεφανη οτι το σχεδιο των Γερμανων αποσκοπουσε στους δεσμους χρεους των χωρων και επομενως σε μια Νεα Ευρωπη με leader την ιδια δεν υπαρχουν αυτες οι προτασεις.Διοτι πολυ απλα it takes two to tango

michele είπε...

Νικολα απο το πουθενα το ραλλυ τραπεζων?? ριξε μια ματια στο ΔΤΡ στο διαγραμμα

karaefthimiou23 είπε...

Μισέλ δεν υπάρχει λύση χωρίς διαπραγματευση,χωρίς πόλεμο.Είναι κατανοητός πλέον ο στόχος της Γερμανίας,είναι ορατός ο εχθρός και άρα αντιμετωπήσιμος εάν γίνει σε όλους αυτό κατανοητό.

Μια χαρά η τραπεζική αντίδραση...

Michalis είπε...

Sinonomate to 51.3 to spase pistika i ine overshoot?

dimo ta fota sou plz

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν έχω χρόνο (και όρεξη) για παρακολούθηση και σχολιασμούς σήμερα, ούτε πολιτικούς ούτε επάνω στο κύριο άρθρο του Μικέλε που δεν διάβασα ακόμη, άσε που μπορεί να παρεξηγηθώ ξανά.
Το μόνο που θέλω να πω είναι αυτό που άκουσα, ότι θέλουν να κάνουν κατασχέσεις για χρέη πάνω από 300€!!!. Δηλαδή μόνο μια δόση του χαρατσιού να χρωστάς την έβαψες.
Όχι κύριοι. Πρώτα θα κάνετε κατασχέσεις σε όσους χρωστάνε τα εκατομμύρια και τα δισ/ρια και μετά στους μικρούς. Αυτό θα είναι ένα πρώτο δείγμα της αλλαγής στάσης σας. Έτσι θα φάτε πιο πολύ χώμα. Το δούλεμα τέλος.
Τα λέμε αργότερα.

socialnick είπε...

έχεις δίκιο Μικέλε τωρα το ειδα! Είπαμε ότι ειμαι αδιάβαστος γενικά χαχαχα... Για να δούμε πάει γρηγορα στην πρώτη αντίσταση στο 300

socialnick είπε...

21% η ΕΥΡΩΒ!!!

michele είπε...

Συνονοματε θελουμε τουλαχιστον ενα κλεισιμο πανω απο 0,5130 για να κανουμε κουβεντα..Πανο ποτε παρεξηγηθηκες??

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα

εντυπωση προκαλει οτι ο Πετραν-τραπεζικο καναλι-δεν εχει γραψει μεχρι τωρα τιποτα για την ανοδο-αντιδραση των τραπεζων...

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε..κλμ προσπαθησε να με θυμηθεις σημερα...

michele είπε...

Λιακο δεν τα πιανει τα ραλλυ ο Πετραν as you know..εν τω μεταξυ ΕΠΙΜΕΛΩΣ η ΕΕΕΚ στο -2.26% αθανατη παραγκα..

ο dwk είπε...

Καλημέρα καλή Ανάσταση. (…γενικά)
Μ. σε παρακολουθώ!
(27/03/2012 14:54 Καλησπέρα στην παρέα.
Michele το διάγραμμα του δείκτη τραπεζών, δείχνει αντίδραση στις 270-290;
05/04/2012 18:48 Michele αν επικαιροποιούσες το διάγραμμα της 26/3 (ΔΤΡ) πιστεύω θα βλέπαμε ενδιαφέροντα πράγματα.)

Michalis είπε...

sinonomate ne to xero...
min xehnas ta adiatheta:)

michele είπε...

Καλημερα dwk τελικα το επικαιροποιησαμε το διαγραμμα τι λες?? τα ειδαμε τα ενδιαφεροντα πραγματα??

ο dwk είπε...

Τα μάτια μου στην …κλειδαρότρυπα!
Για να δούμε. Θα έχει συνέχεια; Γιατί όπως λες …η παράγκα είναι εδώ!

michele είπε...

Dwk εχουμε πει,παρακολουθουμε τις τιμες..δεν επηρεαζομαστε απο το φιβικο κλιμα,φιλτραρουμε οσο μπορουμε τις ειδησεις και κοιταμε με προσοχη τα διαγραμματα..

michele είπε...

ΟΔΔΗΧ: Άντλησε €1,3 δισ. από 6μηνα έντοκα με μειωμένο επιτόκιο στο 4,55%...
Επισης να πω διοτι δεν προλαβα με το χαμο,οτι συμφωνω με Μαγιστρο για το πως κινηθηκε ο γνωστος επιχειρηματιας που μεχρι και στο Μπενρουμπη μπηκε..

Megas Magistros είπε...

michele στον ΜΠΕΝΚ μπήκε στα 4.80€.

Εκεί ήταν βασικά χάρη στην Αλίκη καθώς μπήκε (η Αλίκη) στο fund που είχε φτιάξει (ASSOS CAPITAL) με 1.500.000€.

Στο μόνο που πιθανόν του έχει βγει λίγο είναι η εξαογρά ποσοστόυ στην MULTIRAMA (κάπου στα €8 αν θυμάμαι καλά) και τώρα πάει χέρι χέρι με τον κύριο Πάνο το Get It Now.

michele είπε...

Σωστα θυμασα εγω το θυμαμαι γιατι ειχα ΜΠΕΝΚ και βγηκα κυριος στα 3,48 νομιζω οταν ηδη πεφταν σφαλιαρες στο ταμπλο..μην ξεχναμε και την ΔΟΛια τοποθετηση..τωρα δεν μπαινει λεει

karaefthimiou23 είπε...

Το 727 δεν κατάφερε προς το παρόν να το υπερβεί.

michele είπε...

Καρα, δυσκολο το 725 δεν περναει ετσι και πανω απο το 715 να μεινει να ειμαστε ευχαριστημενοι..ο τζιρος πιανει αυτον της Πεμπτης..

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη αν δεν περάσει το 727,μέχρι εδώ ήταν η αντίδραση.

ο dwk είπε...

Δείκτης:
-Κ23, …μπορεί να σου κάνω … την χάρη ! :)

George είπε...

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα.. της ελεύθερης γνωμης.MIKELE MAIL.....

ο dwk είπε...

Δείκτης:
-Θα ήμουν στο 727, αλλά λόγω βαρυστομαχιάς, χρειάζομαι ένα αναψυκτικό πρώτα …

karaefthimiou23 είπε...

Το αναψυκτικό εάν κλείσει κάτω από το 13.80 τότε θα'χει δείξει το δρόμο.

michele είπε...

351 πρεπει να παει ο ΔΤΡ αν κρατησει το 300 σημερα και δεν εχει χωσιμο στο τελος..ο γενικος θελουμε επαφη με το 725 ωτσε να δουμε τη συμπεριφορα του στο 751.

karaefthimiou23 είπε...

Επίσης,σηματωρός για τον 20άρη το 286(χαμηλό της 29/2).

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σας.
Δηλαδή εκτός από τις τράπεζες όλοι οι άλλοι... τρία πουλάκια, με ένα δυο, άντε μερικά σεντ πάνω ή κάτω.
Και μόλις αυτές ξεφουσκώσουν, που θα ξεφουσκώσουν σίγουρα στο τέλος (με κέρδη άνω του 20% τώρα) τότε χαιρετίσματα στους δικούς μας.
Αν είναι αυτό χρηματιστήριο...
Και το αναψυκτικό και ο ΤΙΤΚ στο δικό τους ρόλο για να κρατάνε τις ισορροπίες...

michele είπε...

οι τραπεζες επεφταν οι τραπεζες ανεβαινουν Πανο...και εχουν δυναμη απο οτι βλεπω.Επισης ειναι και η ΕΕΕΚ στο -3,4% κατω το φολι καταω ο τιτκ κατω..νορμαλ πραγματα

michele είπε...

ρε συ Καρα,ασχολεισαι στα σοβαρα με τον Τασο,ελεος αγορι μου..

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη με ενόχλησε που τον αφήνει ο ΔΝ και με συκοφαντεί.Αλλα ναι έχεις δίκιο,δεν έπρεπε να ασχοληθώ με τον αλητήριο...

μπαρμπαλιας είπε...

σωστα Μικε..

μπαρμπαλιας είπε...

...φαινεται πως ξυπνησαν οι αμερκάνοι και αγοραζουν.παντως οι εσω γνωριζοντες ...πανα Πασχα στα νησια

ο dwk είπε...

Δείκτης:
-Ουουουουφφφ! Κουράστηκα αλλά έφτασα!
Είμαι εδώ: 727 !!!
Κύριοι αποφασίστε! Τώρα; Τι θέλετε να κάνω;

μπαρμπαλιας είπε...

οτι πουν οι τραπεζες...αυτο θα κανουμε

michele είπε...

σπανε κι αλλο οι αντιστασεις( ετε 2.02)γενικος 725 -727 ειναι το πρωτο τεστ..Καρα τωρα υπαρχει και "συμπαθεια" μεταξυ Δημητρη και Τασου ,δεν ξερω πως προεκυψε..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βλέπω κάποιααδρανοποίηση και χαλάρωση. Ίσως και αμηχανία με το 730 του δείκτη που βλέπουμε ήδη. Σήμερα κάποιες εργασιακές υποχρεώσεις με κράτησαν εκτός.

Ας δούμε τι έγραφε ένας συνονόματος από το πρωί.
Αλλά πριν από το κείμενο ένα σχόλιο.
Οι ακραίες πολιτικές γεννάνε άκρα και οδηγούν σε αδιέξοδο.
Μπορεί να είναι φτωχό το μυαλό μου αλλά το είχα ξαναγράψει και επιμένω. Αν δεν βρεθεί ΤΩΡΑ ένας ή κάποιοι (αδιάφορο) να ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ότι θα σταματήσει έστω ΕΔΩ αυτό που γίνεται στη χώρα, (ότι κόψαμε από μισθούς και συντάξεις κόψαμε, προχωράμε μπροστά, αναδιάρθρωση ΝΑΙ, δικαιότερη κατανομή των βαρών κλπ κλπ) θα δούμε μεγάλα πράγματα.
Βέβαια η βασική ιδέα δεν αλλάζει, ΕΠΡΕΠΕ να γίνουν πολύ πριν οι τομές σ΄αυτή τη χώρα, όταν ακόμα ήμασταν σε περίοδο ευφορίας και ανάπτυξης, γιατί τώρα σε ένα υφεσιακό περιβάλλον τι δυνατότητες έχεις?
Ποια φορολογητέα ύλη θα συλλάβεις?
Αλλά έστω και τώρα δεν είναι πολύ αργά. Αυτά από κάποιον που ήταν πάντα εντάξει στις υποχρεώσεις του, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, το τονίζω για να μην παρεξηγηθώ ότι παριστάνω τον άγιο. Και δεν είμαι ο μόνος πιστεύω.

" Mπορεί στην Ελλάδα, η πολιτική ηγεσία έτσι που τα έκανε, να σκύβει το κεφάλι στο ΔΝΤ, αλλά αυτοί που χρηματοδοτούν την παγκόσμια οικονομία το IIF, ο γνωστός σε όλους μας Νταλλάρα του PSI, κάρφωσε την πολιτική λιτότητας τονίζοντας ότι δεν οδηγεί πουθενά. Οι τραπεζίτες διαβλέπουν ξεκάθαρα ότι έρχεται η νέα κρίση στην Ευρωζώνη που κύρια αφορμή θα έχει την αποτυχία Σαρκοζί στην Γαλλία.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό μέτωπο η δημοσκοπική κατάρρευση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας έχουν γεννήσει αγωνία το "σύστημα" που βλέπει ότι αυτή την φορά δεν μπορεί να στήσει την τράπουλα. Ενοχλούνται όλοι από την ανάπτυξη των άκρων, λες και η κοινωνία θα φάει και άλλο κουτόχορτο από μια επικίνδυνη συνταγή, που κάποιοι μαθητευόμενοι μάγοι της οικονομίας σπεύδουν με περίσσιο ζήλο να κουτσοβολέψουν -γιατί περί αυτού πρόκειται- μήπως και εξιλεωθούν πολιτικά.

Το πολιτικό θρίλερ στην Ελλάδα έρχεται και πιθανώς να είναι το τελευταίο εξυγιαντικό επεισόδιο ενός σήριαλ, που μπορεί έτσι να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Το βέβαιο είναι ότι με τις παρεμβάσεις και την τρομοκρατία της κυρίας Λαγκάρντ η ελληνική κοινωνία δεν θα "ψαρώσει". Η επόμενη μέρα των εκλογών θα πρέπει να έχει σοβαρές,δομημένες και εναλλακτικές προτάσεις σε σχέση με αυτό το αδιέξοδο μνημόνιο, που στην τούρλα του Σαββάτου φτιάχθηκε για να ικανοποιηθούν αυτοί που δεν ενδιαφέρονται να σώσουν την χώρα αλλά να την απομυζήσουν.

Οι αγορές – Νταλλάρα – Ενωση Τραπεζιτών δεν ταυτίζονται με την συνταγή του ΔΝΤ. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο και αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα στο ελληνικό προβλημα. Κατά τα άλλα έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να προσέξουμε λίγο και πάλι τις τραπεζικές μετοχές ενόψει της επανακεφαλαιοποίησης.

Πηγή:www.capital.gr "

ΠΑΝΟΣ είπε...

DWK ωραίος, έχεις χιούμορ αν μη τι άλλο χαχα. Τώρα είναι τα δυσκολα στο 730..

Megas Magistros είπε...

Επειδή διακρίνω αγορές σε τραπεζικές μετοχές από "μικρούς", ακόμα και στο +30% θα συνιστούσα ΠΡΟΣΟΧΗ. Το έργο το έχουμε δει αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες.

Οποιος έχει ένα καλούτσικο κέρδος ας παντελονιάζει κιόλας. Δεν είναι κακό.

karaefthimiou23 είπε...

Εάν συνεχιστεί και αύριο το έργο,θα πάρουν μπρος και οι υπόλοιπες και αν πρόκειται για διορθωτικό ABC το πτωτικό που είδαμε τις προηγούμενες μέρες.

ο dwk είπε...

Περιφέρεια:
Χα χα χα!!!
Τώρα που δεν μπορείτε να πάρετε από …αυτές, ελάτε και σε μας τα μικρούλια!!!

ΑΡΤ είπε...

ΧΑ: Επιβεβαιώθηκε η ισχυρή πτωτική πορεία με το σπάσιμο των 715 μονάδων - Επόμενος στόχος η στήριξη των 685 μονάδων όπου και θα δοθεί η μάχη
10/04/12 - 10:41 banking news

Μπραβο Πετραν....εισαι Θεος..χιχιχι

ο dwk είπε...

Περιφέρεια:
-ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

Megas Magistros είπε...

Αυτός ο ΑΒΑΚΑΣ βράχος βρε παιδί μου. Ούτε πάνω ούτε κάτω. Που να μην έβγαινε και το κουστουμάκι των €6.500.000 το χθεσινό...

Τι να πώ. Απόλυτα στεγνωμένο χαρτί. Πάει όπου θέλει ΟΤΑΝ το αποφασίσουν.

Μικρέ κανά νέο?

michele είπε...

ρε ΑΡΤ σε παρακαλω..χαχα μεχρι και το 733 κρταταει με το αναψυκτικο στο -3,11%

ο dwk είπε...

Δείκτης:
Sorry Πάνο, αλλά δεν καταλαβαίνω από δυσκολίες! Ελπίζω να μη σε …χαλάει το 735 !!!

μπαρμπαλιας είπε...

ΜΜ ....επιασα την αντιδραση του ΥΓΕΙΑ....τυχη-ρος

Megas Magistros είπε...

Μπαρμπαλιά το συγκεριμένο δεν το κοιτώ με την ημέρα. Θα το κοιτάξω όταν φτάσει κοντά εκεί που θέλω να πουλήσω.

μπουχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Γενικά πάντως ο όμιλος σήμερα έχει την τιμητική του.

μπαρμπαλιας είπε...

ΜΥΤΙΛ...ξεκινα μωρη μουχλαααα

μπαρμπαλιας είπε...

ΜΜ το...βουνο ,πως το βλεπεις;;

michele είπε...

Μαγιστρε εσυ βλεπεις πιο..μακροπροθεσμα τα πραγματα ,κατα τη γνωμη μου ΕΙΔΙΚΑ εδω που ειναι καποιες τιμες,αριστα πραττεις..
τωρα οσον αφορα τους τεχνικους:
νομιζω οτι κανουν το λαθος ειδικα επειδη τα σεναρια ειναι αρκετα,να ..πηδανε αντιστασεις η στηριξεις που εχουν την σημασια τους.Γιατι πρεπει εγω με το σπασιμο των 715 μον,να μην υπολογιζω το 701 και να μιλαω απευθειας για 685???

ο dwk είπε...

Δείκτης:
Λαχανιάζω όμως εύκολα! Δείτε και το ΜΜ παραπάνω:
(Επειδή διακρίνω αγορές σε τραπεζικές μετοχές από "μικρούς", ακόμα και στο +30% θα συνιστούσα ΠΡΟΣΟΧΗ. Το έργο το έχουμε δει αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες.

Οποιος έχει ένα καλούτσικο κέρδος ας παντελονιάζει κιόλας. Δεν είναι κακό.)

Megas Magistros είπε...

μπαρμπαλία μου σχετικά με το Βουνό όπως βλέπεις δεν έχω σχολιάσει αρκετό καιρό.

Αν δεν το δω ΚΑΤΩ από 0.20€ όπως είχα πεί, δεν αγοράζω λέπι. Ο Δημητράκης έκανε το παιχνιδάκι του από το 0.28€ στο 0.50€ γρήγορα όμορφα και ωραία και τα φόρτωσε στους άσχετους για να τα πάρει ξανά πολύ χαμηλότερα....

Megas Magistros είπε...

michele μου πες το email σου γιατί θέλω να σου στείλω μια φωτό από ένα δώρο που μου είχε στείλει (όπως κάθε χρόνο) ο Μάκης που λέγαμε χθες. Το έστειλε αρχές του 2011.

Αν κρίνεις σκόπιμο το ανεβάζεις γιατί αποτελεί για εμένα την απόλυτη ειρωνία της τύχης. Το θεωρώ δε ΑΚΡΩΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ πλέον.

μπαρμπαλιας είπε...

...σε ρωτησα για το βουνο γιατι σηκωσε χαρτακια σημερα...

Megas Magistros είπε...

Μπαρμπαλιά μου ας σηκώνει ότι θέλει.Θα βάλω τα ωραία μου χρηματάκια μόνο όταν το δω εκεί που θέλω ΕΓΩ. Αν υπάρχει ακόμα :)

michele είπε...

mixal61@yahoo.gr

Megas Magistros είπε...

michele το έστειλα στο email του blog. Τσέκαρε.

michele είπε...

Nαι το ειδα Μαγιστρε καλο!!! χαχαχα

Megas Magistros είπε...

Στον ΑΒΑΚΑ έχουν δώσει ρέστα στην τεχνική πίεση.

michele είπε...

ενα μικρο δειγμα ειναι οτι η ΠΕΙΡ ανοιξε στο +30% και ξανακλειδωσε με περισσοτερους αγοραστες απο πριν 211.743 τωρα..ο ΑΒΑΞ και καλα πρεπει να δινει καθε μηνα 1 εκ στο λιμανι..οχι και καλα δηλ..

michele είπε...

ο βαγγελας ειναι μουλαρι μπαρμπα??? χαχα βλεπω και ΦΡΙΓΟ 2η μερα πανω απο 200αρη..

karaefthimiou23 είπε...

Απ'ότι φαίνεται μάλλον είχαν δίκιο τα options στον 20άρη,που έδειχναν τις μεγάλες εντολές στα calls και το 270 ως σηματωρό στη πτώση.Για να δούμε τώρα εάν δείξουν και το 310 ως οροφή.

ο dwk είπε...

Κ23, αν θέλεις, τι σου λέει ο τζίρος; Δεν είναι μικρός για τέτοια άνοδο;

karaefthimiou23 είπε...

dwk δεν είναι μικρός για Μ.Εβδομαδα και σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

michele είπε...

παμε επανω παιδες και νουργια αναρτηση