Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 8 Απριλίου 2012


ΚΥΡΙΑΚΗ...


                                                         ...με ελεύθερη γνώμη ...


ALPHA BANK: Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ..

Εκτιμά πως στο τέλος του 2013 η Ελλάδα θα  έχει ανακτήσει το σύνολο των απωλειών ανταγωνιστικότητας λόγω της προσαρμογής του κόστους εργασίας και της βελτιώσης του εμπορικού ισοζυγίου.
Το θεσμικό πλαίσιο στην αγορά εργασίας που ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2012, θα συμβάλει καθοριστικά στη δυναμική επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας και σε ταχεία αύξηση της παραγωγικότητας και της απασχόλησης και σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στα επόμενα έτη, αναφέρει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.
Ήδη έως το τέλος του 2011, η Ελλάδα έχει κερδίσει το 35% της ανταγωνιστικότητας (με βάση το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος) που έχασε στην περίοδο 2001-2009. Επιπλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τραπέζης της Ελλάδος, με βάση τα μέτρα αύξησης της παραγωγικότητας και σημαντικής μείωσης του κόστους εργασίας ανά μονάδα  προϊόντος που θεσμοθετήθηκαν το 2011 και στις αρχές του 2012, έως το τέλος του 2013 η Ελλάδα θα  έχει ανακτήσει το σύνολο των απωλειών ανταγωνιστικότητας, σημειώνει η Alpha.
Οι απώλειες ανταγωνιστικότητας στην περίοδο 2001-2009 προέκυψαν από την ανατίμηση της πραγματικής σταθμισμένης συναλλαγματικής ισοτιμίας του Ευρώ με βάση το  κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος κατά 30% περίπου.
Αυτό γινόταν με τη συμβολή του υπέρμετρου, και συνεχώς αυξανόμενου έως το 2009, δανεισμού της χώρας από το εξωτερικό που χρηματοδότησε τις μεγάλες αυξήσεις μισθών και συντάξεων, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στην ανωτέρω περίοδο. Με την εξάλειψη του δανεισμού από το εξωτερικό, ύψους άνω των € 35 δις το 2009, οι μισθοί και οι συντάξεις στην εγχώρια οικονομία προσδιορίζονται πλέον μόνο από την αξία της διεθνώς ανταγωνιστικής εγχώριας παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών.
Η εγχώρια ανταγωνιστική παραγωγή, που αυξάνει σταδιακά μετά το 2009, θα επιταχυνθεί μόλις αποκατασταθούν συνθήκες ομαλότητας στην εγχώρια οικονομία και μόλις σταματήσουν οι πολιτικές υποβάθμισης του οικονομικού κλίματος και της ψυχολογίας των οικονομικών μονάδων στη χώρα με απειλές για άτακτη χρεοκοπία και για έξοδο από το Ευρώ.
Η εντυπωσιακή αυξητική πορεία των ελληνικών εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών, η οποία συνεχίζεται και τον Ιαν.’12, παρά τα μεγάλα εμπόδια που αντιμετωπίζουν ακόμη οι ελληνικές επιχειρήσεις από το εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό κλίμα για την Ελλάδα που επικράτησε ιδιαίτερα στην περίοδο Σεπτεμβρίου 2011 - Φεβρουαρίου 2012, δείχνει ότι η ευνοϊκή επίπτωση από την ταχέως βελτιούμενη ανταγωνιστικότητα των εγχωρίως παραγομένων προϊόντων είναι ήδη πολύ σημαντική.
Στους επόμενους μήνες θα φανούν επίσης και οι ευνοϊκές επιπτώσεις στον τομέα της υποκατάστασης των εισαγωγών, ιδιαίτερα πολλών γεωργικών και βιομηχανικών προϊόντων. Η διαδικασία μετατροπής της ελληνικής οικονομίας σε οικονομία με ανταγωνιστική εγχώρια παραγωγή και πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν ήδη προχωρήσει πολύ ταχύτερα και  σε πολύ μεγαλύτερο βάθος από οποιαδήποτε άλλη χώρα του ΟΟΣΑ, όπως έχει ήδη τεκμηριωθεί από τον ίδιο τον ΟΟΣΑ, και οι επιπτώσεις αυτών των μεταρρυθμίσεων στην παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας είναι ήδη ευκρινώς εμφανείς.
Αρκεί να σημειωθεί ότι στο 3ο 3μηνο του 2011, η παραγωγικότητα της εργασίας (ΑΕΠ ανά απασχολούμενο) αυξήθηκε σημαντικά κατά 2,7% στο σύνολο της οικονομίας, ενώ θετική αύξηση της παραγωγικότητας (0,6%- 0,7%) καταγράφεται και στο 4ο 3μηνο.’11 παρά τον καταποντισμό του ΑΕΠ στο 3μηνο αυτό της μεγάλης αβεβαιότητας.
Με βάση τα ανωτέρω, και αν βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα, όπως θα πρέπει να αναμένεται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 2ου Πακέτου Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης της Ελλάδος, τότε η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να έλθει πολύ γρηγορότερα από ότι προβλέπει η Τρόικα.
Για παράδειγμα, η μείωση του ονομαστικού ΑΕΠ της χώρας μπορεί να είναι πολύ μικρότερη το 2012 από το προβλεπόμενο -5,5%, ιδιαίτερα αν οι πολιτικές ανάκαμψης των επενδύσεων που εξαρτώνται από το κράτος υλοποιηθούν (αντίθετα με ότι συνέβη το 2010-2011). Επίσης, η ανάπτυξή της μετά το 2013 μπορεί να είναι πολύ πιο δυναμική από ότι προβλέπεται, με αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση της ανεργίας, ιδιαίτερα δε της ανεργίας των νέων (15-29 ετών) που διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες στα επίπεδα του 59% του αντίστοιχου εργατικού δυναμικού, αναφέρει η Alpha.


Πηγή: www.banksnews.gr

80 σχόλια:

George είπε...

Καλημερα απο τα ωραια μερη Tου Λασκαρη και του Μικελε....μια ωραια μερα με αερααααααα και ζεστη.....και αργο internet με το αρχαιο laptop...you now MIKELE the line......

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα ,θα παραθεσω την αναρτηση απο τη στηλη του ΔΝ και πιστευω να τυχει της προσοχης μας...

Κυριακή 08 Απρ 2012 - 08:46 Mπαρμπαλιας IP: XXX.130.103.176
Ανοίγει κι άλλο μέτωπο η Ελλάδα με τις πολεμικές αποζημιώσεις - Απρόβλεπτες οι επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία και ασφάλεια, προειδοποιούν Γερμανοί επιχειρηματίες - Βλέπουν ως και πλήρη απομάκρυνση επενδυτών και τουριστών......... ...καλημερα απαντες.να και ενα θεμα που παρουσιασε το banking χθες ,παντα επικαιρο ,αλλοτε ξεχασμενο και αλλοτε στην επικαιροτητα κατα το δοκουν.ομολογω οτι δεν θα το σχολιαζα ,γιατι ο Σαχ ...ως αλλος Σαχης του εδωσε αλλες διαστασεις,αλλα καποιος φιλος εγραψε ενα σχολιο το οποιο πρεπει -κατα την γνωμη μου-να διαβαστει και να προβληματισει .επειδη ειναι μεγαλο θα δωσω μονο την αρχη και...κυριακη σημερα μπορειτε να ριξετε μια "ματια" ...αξιζει 07/04/12 - 21:32 γράφτηκε από ΑΠΑΤΗΝ ΜΟΝΟ ΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛ……..άχιστους Πραγματικά δεν γνωρίζω τι να πρωτοσχολιάσω. Ας ξεκινήσουμε με την ΔΙΑΚΥΡΥΞΗ της θέσης του ΑΠΑΤΗΝ η οποία δεν γίνεται να είναι κάτι λιγότερο από Ελληνική. (όχι ελληνική). ...συμφωνει "η διαφωνει κανεις ...οι αποψεις εχουν κατατεθει

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή των Βαϊων.

...επί πώλου όνου...ενώ εμείς σήμερα δεν είμαστε ευχαριστημένοι με κάτι λιγότερο από τα 1001 της Veyron. Σημεία των καιρών.

Καλημέρα Γιώργη. Καλημέρα Μπάρμπα μου. Σχόλια για αυτό που έγραψες για ΒΝ χθες στις 21.32 και άλλα πολλά αργότερα.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα και καλή Κυριακή.
http://www.youtube.com/watch?v=nOnY2Euji4w&feature=related

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

"Ενοικιάζεται" η ΕΛ.ΑΣ. Ιδιώτες μπορούν να νοικιάσουν από αστυνομικούς μέχρι... ελικόπτερο
http://gr.news.yahoo.com/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB-%CE%B1%CF%82-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-070601397.html

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Βασιλική μας.
Όσο βγαίνουν αυτά την φόρα τόσο αμφίβολη γίνεται η προκήρυξη των εκλογών.
Είναι ξεκάθαρο πια και ήδη οι "δύο" το λένε χωρίς να κρύβονται. Νέα μέτρα και περικοπές μόνο κατά μισθωτών συνταξιούχων τον Ιούνιο. Δεν υπάρχει άλλη οδός γι αυτούς.
Για μας υπάρχει?
Καλό μεσημέρι.

michele είπε...

Καλημερα ,καλημερα!george χαιρετα μου τα ωραια μερη μας..
8 Ιανουαριου 2012-8 Απριλιου 2012
3 μηνες ελευθερη γνωμη..

michele είπε...

Και με μια εκθεση της ΑΛΦΑ που "θαφτηκε" ισως επειδη ειναι λιγο αισιοδοξη..

Michalis είπε...

kalo mesimeri
afto to thema me tis apozimiosis den prokite na gini tipota
giati ola lixane me tin ipografi tou 1960 ke to teleuteo komati tou 1979 an den apatome..

ola afta ta vazoune oi dikoi mas gia themata esoterikis katanalosis..

an ipirxe esto ke i paramikri pithanotita gia apozimiosis apo tin germania den pisteuete pos tha sizitiotane metaxi merkel ke papadimou i kati?

apologoume gia to ifos mou..

alla prepi na imaste ke ligo realistes..

Michalis είπε...

tora an sto thema afto oi prodotes politikoi den to xiristikane sosta (pou den to xiristikane sosta) den ftene oi germanoi..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα. Εντελώς διαφορετική η σημερινή μέρα από την χθεσινή. Αέρας κύμα και ψύχρα σήμερα και στην παραλία κύματα Χαβάη 5-0.

Το είπε ο Μιχάλης... προδότες και δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο. Και οι πολιτικοί και οι άλλοι μετά από αυτούς, η "ελίτ" της χώρας, όλο αυτό το συνοθύλευμα παράσιτων και "μίντια" που έχει ρουφήξει ακόμα και το μεδούλι της χώρας και φυσικά οι δημοσιοκάφροι, όπως ο δίπλα που βρήκε τον "Γερμανοελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο DHW" και τον προβάλει στην πρώτη σελίδα του, δήθεν ως είδηση αλλά είναι προφανής ο σκοπός του. Στα υπόψιν κι αυτός.

Προφανώς και δεν έχει λήξει το θέμα των αποζημιώσεων μέχρι να βγει πόρισμα μιας ανεξάρτητης επιτροπής γι αυτό το θέμα όπως και για το θέμα του χρέους.
Γι αυτό τα λαμόγια δεν θέλουν με τίποτα να φύγουν από την εξουσία.

Αλλά είμαστε τόσο ΜΑΛ...Σ που όλα να τα περιμένεις από έναν ανεγκέφαλο λαό. Που τον καθοδηγούν μειοψηφίες ανεγκέφαλων (πληρωμένων?) ηλιθίων. Δείτε αυτό.

http://24gr.blogspot.com/2012/04/blog-post_7067.html#more

Γιαούρτωσαν τον δημοσιογράφο γιατί έδωσε βήμα στη χρυσή αυγή. Χωρίς σχόλιο αυτό γιατί έρχεται δεύτερο. Προσέξτε όμως το σύνθημα.
" Με τους μετανάστες είμαστε μαζί".
Δηλαδή από το ένα άκρο στο άλλο. Από τους ακροδεξιούς στους δήθεν δημοκράτες, δήθεν πονόψυχους(?), ακροαριστερούς, αναρχικούς ή ότι άλλο υπονοεί αυτό. Δήθεν πάντως. Ο λαός ρωτήθηκε για τους μετανάστες? ΟΧΙ βέβαια. Θα μας επιβάλλουν κάποιες ομαδούλες την γνώμη τους. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ είτε ανήκουν στο ένα άκρο είτε στο άλλο.
Μόνο ένα δημοψήφισμα θα δώσει την λύση για το σοβαρό αυτό θέμα, πριν είναι πολύ αργά. Μας τους κουβάλησαν οι δύο "μεγάλοι" τόσα χρόνια ετσιθελικά και προδοτικά για να αλλοιώσουν τον πληθυσμό της χώρας. Η χώρα αυτή έχει συγκεκριμένη ταυτότητα, πολιτισμό, κουλτούρα, θρησκεία, ήθη και έθιμα. Ας αποφασίσουμε εμείς αν θέλουμε να παραμείνουν ή να ακούμε από τα ραδιόφωνα αμανέδες.

Η γνώμη μου? Παραμένουν όσοι είναι απολύτως αναγκαίοι, που θα εργάζονται, θα είναι νόμιμοι με χαρτιά κλπ και αφού αποδεχτούν την δική μας κουλτούρα, τους δικούς μας νόμους και θα ενταχθούν αυτοί στον τόπο που θα ζουν και όχι εμείς σε όσα θέλουν οι από πάνω να μας επιβάλλουν με το στανιό. Οι υπόλοιποι σπίτια τους. Δεν είναι πολιτική άποψη αυτή, δεν έχει να κάνει με τίποτα παρά με την αυτοάμυνα που βγαίνει αυθόρμητα για το μέλλον αυτής της χώρας και των παιδιών μας. Εμείς έτσι και αλλιώς το έχουμε ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σχετικό με τα προηγούμενα.

http://24gr.blogspot.com/2012/04/blog-post_1818.html

Δεν θέλουν να έρθει ο Πούτιν. Τυχαίο? Δεν νομίζω. Η Ρωσία είναι η μία από τις χώρες όπου δεν έβαλε ακόμα χέρι η νέα τάξη πραγμάτων. Και είναι και ορθόδοξη. Κι αυτό τυχαίο? Και έχει προσφερθεί να μας βοηθήσει, αλλά οι δικοί μας έχουν άλλες εντολές. Ανήκομεν εις την Δύσιν.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν υπάρχει σήμερα κυριαρχία μεμονωμένου κράτους, παρά μόνο η κυριαρχία της Νέας Τάξης.
Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ - Διεθνολόγος

http://24gr.blogspot.com/2012/04/blog-post_07.html#more

Σας ακούγεται σαν θεωρία συνωμοσίας? Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Μπορεί μια μικρή χώρα να αντισταθεί στη λαίλαπα που έρχεται? Δεν ξέρω, τουλάχιστον ας κάνουμε ένα βήμα, μια προσπάθεια, μαυρίζοντας τα δύο παλιοτόμαρα που μας έφεραν εδώ. Βέβαια δεν είναι οι ίδιοι επικεφαλής τώρα αλλά έχουν άξιους διαδόχους. Χαμένοι για χαμένοι δεν είμαστε? Τι περισσότερο να χάσουμε? Αυτοί μας έβαλαν σ' αυτό το λούκι. Τουλάχιστον οι άλλοι ηγέτες που μπήκαν στο ίδιο λούκι κράτησαν και μια υποτυπώδη στάση αξιοπρέπειας για τον λαό τους. Όσο μπορούσαν τουλάχιστον, έστω για τα μάτια του κόσμου βρε αδερφέ, δεν τα ξεπούλησαν ΟΛΑ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και για να μην ξεχνιόμαστε...
3 μήνες ελεύθερη γνώμη, να τους εκατοστήσει σε πρώτη φάση και βλέπουμε.
Για την έκθεση της Άλφα στο κύριο θέμα... μακάρι. Κανείς δεν αντιλέγει ότι έπρεπε να γίνει κάτι σ' αυτή τη χώρα αλλά όχι με τον τρόπο που γίνεται. Να μπει μια τάξη, να σταματήσει η σπατάλη ναι, αλλά όχι έτσι γιατί μας οδηγούν κατευθείαν σε μεγαλύτερη ύφεση και τότε θα έρθουν τα άλλα σχέδια που δεν θέλω ούτε να φαντάζομαι, όταν δεν θα μπορούμε να ξεπληρώσουμε τις δόσεις...
Και για το ηθικό αυτού του λαού μιλάει κανείς? Τι μπορεί να κάνει ένας λαός με σπασμένο το ηθικό και κομμένα τα φτερά, χωρίς κατεύθυνση και όραμα? Που το μόνο που βλέπει ΣΙΓΟΥΡΑ μπροστά του (και του το λένε οι "δύο" καθαρά πλέον κι ας έχουμε εκλογές σε λίγο) είναι νέες περικοπές και νέα μέτρα? Γιατί τα άλλα περί ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας κλπ είναι μάλλον ευχολόγια και προβλέψεις, προς το παρόν τουλάχιστον.

Νίκη είπε...

Καλησπέρα σας. Να είσαι καλά Μικέλε. Ελεύθερη γνώμη, καλή προαίρεση, χιούμορ και διάθεση για αμέριστη βοήθεια ΑΠΟ ΌΛΟΥΣ ΠΡΟΣ ΌΛΟΥΣ. Να είστε καλά αγόρια και κορίτσια.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σήμερα το ανακάλυψαν το βίντεο, δεν ξέρω ...ποτέ όμως δεν είναι αργά για να εμπεδώσουμε πως μας βλέπουν οι άλλοι. Λίγο υπερβολικό ίσως, αλλά δείτε πως στέκεται μόνος του, απομονωμένος, σαν την καλαμιά στον κάμπο. Τι τα ήθελες τα μεγαλεία και τα μεγάλα σαλόνια ξεφτίλα αν δεν έχεις θέση κάπου και αν δεν σου δίνουν σημασία?

http://24gr.blogspot.com/2012/04/blog-post_5852.html#more

Και καλά για σένα καρφί δεν μου καίγεται αλλά για την χώρα που εκπροσωπείς?
Και γιατί στήθηκες κοντά στα μεγαθήρια, Ομπάμα Σαρκοζί κλπ ? Για να δείξεις ότι κάτι είσαι κι εσύ? Τουλάχιστον οι άλλοι αρχηγοί κάτι ήξεραν και στήθηκαν παραδίπλα. Όχι στο κέντρο δίπλα στη θέση της Μέρκελ. Τουλάχιστον ήταν πιο αξιοπρεπείς.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Νίκη δεν πιστεύω να μου θύμωσες για προχθές, έτσι? Καμιά φορά ανοίγω το στόμα μου λίγο παραπάνω, αλλά δες το ευρύτερα, τσάρκα στη χώρα και είσαι μέσα. Το ίδιο είναι.

μπαρμπαλιας είπε...

καλησπερα σε ολους.Πανο συνεχισε ,σε απολαμβανω...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αρκετά από μένα για την ώρα. Σας ζάλισα ίσως. Ας πει όμως και κανένας άλλος τη γνώμη του, που δεν το βλέπω δηλαδή... Δεν εκτίθεστε ή δεν έχετε γράφειν όπως λέμε λέγειν? Μήπως έχω εγώ όμως?
Καλό απόγευμα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μπάρμπα μου κουράστηκα να τα λέω μόνος μου, η σκυτάλη σε σένα. Είναι και η ώρα της επιστροφής...

ο dwk είπε...

Καλησπέρα.
…για τον Πάνο, αλλά και γενικότερα…

“Το είπε ο Μιχάλης... προδότες και δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο. Και οι πολιτικοί και οι άλλοι μετά από αυτούς, η "ελίτ" της χώρας, όλο αυτό το συνοθύλευμα παράσιτων και "μίντια" που έχει ρουφήξει ακόμα και το μεδούλι της χώρας και φυσικά οι δημοσιοκάφροι”
-Μήπως είμαστε εύκολοι σε χαρακτηρισμούς; Εμείς τους εκλέξαμε. Είμαστε συμμέτοχοι στην …προδοσία; Θέλεις ανίκανοι, άχρηστοι, πάλι εμείς τους ψηφίσαμε.
Για τους μιντιοκάφρους μαζί σου. Εγώ λέω η μεγαλύτερη πληγή και μάλιστα μη αντιμετωπίσιμη…

«Μόνο ένα δημοψήφισμα θα δώσει την λύση για το σοβαρό αυτό θέμα, πριν είναι πολύ αργά. Μας τους κουβάλησαν οι δύο "μεγάλοι" τόσα χρόνια ετσιθελικά και προδοτικά για να αλλοιώσουν τον πληθυσμό της χώρας»
-Δημοψήφισμα. Μεγάλη κουβέντα. Βαλε σε δημοψήφισμα «θέλετε αύξηση των μισθών κατά 100%;» Τι θα απαντούσαν οι Γερμανοί του Χίτλερ «να εξαφανίσουμε τους Εβραίους» τι απαντούν οι ίδιοι σήμερα «οι Έλληνες είναι τεμπέληδες – να φύγουν από το Ευρώ;»
Μήπως πρέπει να προτείνουμε μια πολιτική σταδιακής αποχώρησης το ταχύτερο δυνατό; -συμφωνώ στα βασικά με την επόμενη παράγραφό σου.

«μαυρίζοντας τα δύο παλιοτόμαρα που μας έφεραν εδώ. Βέβαια δεν είναι οι ίδιοι επικεφαλής τώρα αλλά έχουν άξιους διαδόχους. Χαμένοι για χαμένοι δεν είμαστε?»
-Εντάξει να τους μαυρίσουμε. Στο κάτω – κάτω είναι πολύ λίγοι. Και να έλθει ποιος; Είσαι σίγουρος γι αυτόν; Έχεις σκεφτεί ότι έτσι τα σχέδιά τους θα περάσουν πιο εύκολα; Πες μου την επομένη κυβέρνηση. (μήπως σου φαίνεται ήδη εφιαλτικό σα σκέψη;)
Θα ρωτήσεις (;): καλά εσύ τι λες;
…δεν έχω να σου προτείνω τίποτα! Ψάχνω και ψάχνομαι! Το μόνο που ελπίζω είναι να μην κάνω τώρα ένα μεγαλύτερο λάθος …

Νίκη είπε...

Καλησπέρα Πάνο. Δεν καταλαβαίνω τι λες. Αν είπες κάτι ή δεν το κατάλαβα ή δεν έδωσα το βάρος που του δίνεις εσύ. Έχω επισκέπτες. Θα σας διαβάσω το βράδυ. Αν δεν τα καταφέρω, εύχομαι καλησπέρα σε όλους και καλό ξημέρωμα.

μπαρμπαλιας είπε...

dwk δεν θελω να μπω στη λογικη "η ενας απο τους δυο "η και οι δυο μαζι-"η χανομαστε...διαχρονικα περασαν και ηγετες και ντενεκεδες...αυτοι εδω ειναι οτι χειροτερο ever...οι αλλοι ηταν λιγοι μπροστα στην προδοσια τους,την κλεψια τους και τη λαμογια τους...διαβασες τα χθεσινα για την Μιλενα μας με 20 χρονια υπηρεσιας ...2500 συνταξη...δηλαδη συνεχιζουν να ενεργουν ως αν να μην τρεχει καστανο και εχω γραψει time and again οτι αυτοι κατι παραπανω γνωριζουν απο το σχεδιο που εκτελειται...τελικα δεν βλεπω εκλογες και φοβαμαι οτι κατι "χοντρο" θα ετοιμασουν ,για να το περασουν.βεβαια στα πολιτικα δρωμενα εχω γραψει σε ανυποπτο χρονο οτι πιθανοτατα θα εχουμε κυβερνηση Μπενυ,Μπιστη(ωιμε) και Κατσελοκαστανιδη..πιθανον να παρουν ενα ποσοστο και με το μπονους +50 προχωρουν...
βεβαι τι περιμενουμε απο Χονδρο,Λομπερδο και Κουτρουμανη ...ειναι γνωστα..αλλα και οι βολεμενοι ειναι και γνωστοι και μετρημενοι

μπαρμπαλιας είπε...

...αλλα και η πολυκατοικια,πολυφωνικη και κατακερματισμενη..δεν εμπνεει .ο ΣΑΜ χθες το παλεψε ,αλλα κοσμο δεν μαζευει.ο Καρα αυτοκτονησε και ο Καμ -επειδη δεν ειναι παιχτης ακομη- μπηκε σε μια πεπατημενη.
Πρωτογνωρα πραγματα για την πατριδα που τοσα χρονια την ειχαν στη μεγγενη του δικομματισμου...τωρα δρεπουν τις δαφνες τους

..για την αριστερα τι να πεις;; το 1917 ηταν ιστορικη αναγκη..τωρα ο κοσμος παει μπροστα και θελει λυσεις στον αγωνα της ζωης.επομενως;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για τον dwk που πρόλαβα να τον διαβάσω πριν κλείσω.
Εντάξει τους ψηφίσαμε, έχουμε ευθύνη, αλλά αυτό το κατάντημα είχε στο μυαλό του ο κάθε ψηφοφόρος για όποιο λόγο και να τους ψήφισε? Την παράδοση της χώρας άνευ όρων? Εντάξει να το δεχτώ, για το προσωπικό του συμφέρον, για την πάρτη του, για να του διορίσουν το παιδί του, ότι θέλεις τέλος πάντων, αλλά αυτό που ακολούθησε δεν θέλω να πιστέψω ότι αν το ήξερε θα τους ψήφιζε βρε αδερφέ. Τι άλλο να πω? Θα μου πεις ας πρόσεχε...αλλά ήταν τόσο ωραία σκηνοθετημένο...

Για το δημοψήφισμα...νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γίνει, οι άλλοι είναι καλύτεροι δηλαδή που τα κάνουν? Αν είμαστε τόσο ανώριμοι εντάξει...αλλά πιστεύω ότι πήραμε το μάθημά μας. Και μιλάω για σοβαρά δημοψηφίσματα όχι του τύπου αυξήσεις μισθών 100%...

Στο τρίτο θέμα...και ποιος να έρθει? Κατανοητό. Δεν είμαι σίγουρος για κανέναν και δεν προτείνω όπως θα είδες ΚΑΝΕΝΑΝ. Αλλά με αυτή τη λογική θα μείνεις μόνιμα σ' αυτούς τους δύο να την τρως συνέχεια. Αν δεν κάνεις ένα βήμα πιο πέρα έστω και αν αποδειχτεί λανθασμένο δεν θα μάθεις ΠΟΤΕ. Αυτό δεν είναι χειρότερο? Όπως δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα είχε γίνει αν είχαμε κάνει έστω μια διαπραγμάτευση με την τρόικα πατώντας πόδι για ορισμένα θέματα. Εφιαλτικό σενάριο λες μια άλλη κυβέρνηση. Γιατί με αυτήν δεν είναι? Ο φόβος για το άγνωστο ήταν πάντα αποτρεπτικός παράγων. Καθίστε λοιπόν σ' αυγά σας, καλά είσαστε τώρα, στα σίγουρα έστω και με όσα συμβαίνουν και μην ψάχνετε τον μπελά σας. Αλλά με αυτό το σκεπτικό δεν θα είχε προχωρήσει μπροστά η ανθρωπότητα σε τίποτα.
Προσωπικά προτιμώ να ρισκάρω, όπως στην αγορά μιας μετοχής αυτόν τον καιρό, τόσο απλά... θα πάω και ας μου βγει και σε κακό που λέει το τραγούδι. Γιατί αλλιώς ποτέ δεν θα μάθω. Με τον κίνδυνο βέβαια να αποδειχτεί η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης.

ΑΡΤ είπε...

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ
http://www.youtube.com/watch?v=z_H2L2Q2g14

ο dwk είπε...

«…επομένως;»
Ε …να αυτό είναι!
Όμως αγαπητέ Μπαρμπαλιά:
ΚΑΤΙ πρέπει να γίνει.
Και όσο δύσκολο κι αν είναι, όσο δυσάρεστο αν φαίνεται, όσο ασυνήθιστο για την …ιδιοσυγκρασία μας, μετά τις εκλογές την ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ επιλέξουμε, να την υποστηρίξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Γίνεται;

ο dwk είπε...

«αλλά αυτό που ακολούθησε δεν θέλω να πιστέψω ότι αν το ήξερε θα τους ψήφιζε βρε αδερφέ. Τι άλλο να πω? Θα μου πεις ας πρόσεχε...αλλά ήταν τόσο ωραία σκηνοθετημένο...»
Έτσι για το …ταξίδι της επιστροφής, ένα προβληματισμό:
Σε ένα δυό χρόνια από τώρα, θα κάνουμε το ίδιο ερώτημα; «αν ξέραμε θα τους ψηφίζαμε;» -όσο για σκηνοθεσία; Τύφλα να έχει ο Τζεφιρέλι μπροστά στη σημερινή κατάσταση!
Και βέβαια, αγαπητέ Πάνο, ως προς τις ευθύνες σίγουρα δεν μπαίνουμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι!

michele είπε...

Χαρηκα πολυ την κουβεντα σας,ιδιαιτερα το ρεσιταλ του Πανου.Αποδιδει με τον καλυτερο τροπο τις αγωνιες ενος κοινωνικα και πολιτικα εγκλωβισμενου Ελληνα.Οντως την πατησε ο Ελληνας ειδικα την τελευταια φορα..αλλα σε στρατηγικο επιπεδο.Τα κομματα εξουσιας μεχρι το 2009 ελυναν 2 προβληματα και αφηναν αλυτα αλλα 10.Υπηρξε βεβαια διαφορα στην στρατηγικη προσανατολισμου της χωρας,στην τελευταια κυβερνηση.
Κατι καταλαβε ο κοσμος αλλα δεν προλαβε να συνειδητοποιησει οτι καποιοι δεν ηθελαν αυτη την προσπαθεια αλλαγης.Και ψηφισε με απλη εναλλαγη οπως παντα τα τελευταια χρονια.Και επεσε στην περιπτωση.

michele είπε...

Ετσι τωρα δεν εχει παρα να δοκιμασει κατα την αποψη μου,μηπως στηριχθει στην κυβερνωσα αριστερα.Δεν πιστευω οτι θα γινει ετσι ισως και γιατι η ιδια η αριστερα αποφευγει να μπει σε κυβερνητικα σχηματα.Αν ομως γινει θα ειναι ( προεξοφλω μια εκτιμηση)το τελος της μεταπολιτευσης οριστικα.Αυτο ειναι ισως το σοκ που χρειαζεται η Ελλαδα,σε πολιτικο επιπεδο

ο dwk είπε...

«ιδιαιτερα το ρεσιταλ του Πανου»
…μεροληπτείς !!! :) :) :)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επιστροφή. Καλύτερος όλων ο ΑΡΤ. Μας προσγείωσε στο σήμερα που δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Έρχεται Μ. Εβδομάδα. Ας την περάσουμε όπως μας δίδαξαν οι γονείς μας και όπως γίνεται στη χώρα μας τόσα χρόνια.

ΠΑΝΟΣ είπε...

dwk αν θεωρείς ότι μεροληπτεί να μην ξαναμιλήσω, αλλά βλέπεις πολλούς να το κάνουν?

michele είπε...

dwk αφου ξερεις οτι τρεφω μεγαλη συμπαθεια στο προσωπο σου..χεχε.Αλλα τον οιστρο του τον ειχε ο Πανος πως να το κανουμε..

michele είπε...

o dwk εκτος απο ποιητης ειναι και ..πειραχτηρι γι αυτο τον συμπαθω ιδιαιτερα

Γεράκι είπε...

Καλησπέρα σας..μάλλον πολλοι συνανθρωποι μας θα βρουν καταφύγιο στην θρησκευτική παράδοση μας ιδιαίτερα αυτην την περίοδο..ο καθένας για τους λόγους του...τώρα μου ήρθε κ το αναφέρω...δεν ξερω περι τινος μιλάγατε...

Γεράκι είπε...

για ποτε πέταξε το ΣΚ...

ο dwk είπε...

Εεε Πάνο! … τα :) είναι γέλιο !!!
Αντίθετα, χάρηκα την «κουβέντα» μας!

michele είπε...

δεν το προσεξε το emoticon ο Πανος dwk xaxa...γεια σου ΗAWK!

Γεράκι είπε...

αρα αυριο κλειστοι...δεν νιωθετε ηδη στερηση?

michele είπε...

Eγω λιγακι για να πω την αμαρτια μου ναι Αντωνη..

Γεράκι είπε...

σε πιανω απολυτα..βοηθαει εαν εχεις κ πρασινο χαρτοφυλακιο επισης...χαχα

ο dwk είπε...

Έχεις δίκιο Μ. Οι απόψεις του Πάνου ήταν ολοκληρωμένες και ο λόγος του περιεκτικός (βάζω και φιτιλιά, …συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του!).
Να σου πω την αλήθεια εγώ …τσιγκλίστηκα από το: «Δεν εκτίθεστε ή δεν έχετε γράφειν όπως λέμε λέγειν?». Ε! αποφάσισα να …εκτεθώ !!!

ο dwk είπε...

Καλησπέρα στο Γεράκι της Wall Street!

Γεράκι είπε...

γεια σου ρε ποιητή του ΧΑΑ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χαχα το ξέρω ότι είναι πειραχτήρι ο dwk έχει χιούμορ κάτι που μου αρέσει και δεν με πείραξε καθόλου η παρέμβασή του, εξάλλου ο χώρος είναι για όλους και για όλα και η ανταλλαγή απόψεων πάντα χρήσιμη για εξαγωγή συμπερασμάτων

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα λοιπόν και από Αθήνα πλέον. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ με όσα λέω ούτε να περάσω ΤΙΠΟΤΑ σε κανέναν. Εξηγημένα πράγματα. Αργώ να καταλήξω σε συμπεράσματα, μερικές φορές περισσότερο από όσο πρέπει, αλλά όταν καταλήξω δεν έχει επιστροφή. Ο χαρακτήρας μου και τίποτα άλλο. Γι αυτό και η απέχθειά μου για τους δύο. Τώρα αν σε δυο χρόνια κάνουμε την ίδια κουβέντα για το νέο σχήμα που ίσως προκύψει, τι να πω... πιθανόν. Αλλά προσωπικά δεν θα μετανιώσω.

michele είπε...

Εγω εκτιθεμαι,οπως και ο Πανος και μου αρεσει η εκθεση εστω και διαδικτυακη..τι νοημα θα ειχε αλλωστε ο τιτλος ¨ελευθερη γνωμη¨?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ούτε λέγειν ούτε γράφειν ιδιαίτερο έχω. Όταν λες αυτά που σου έρχονται στο μυαλό βγαίνει ότι βλέπετε . Μεγάλωσα πια για να κρύβομαι.

michele είπε...

εχουμε και γενεθλια 3 μηνες σημερα χαχα το ειπαμε εε??

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κι εγώ εκτίθεμαι με κίνδυνο να παρεξηγηθώ. Μια προσωπική περίπτωση για να καταλάβετε.
Ήμουνα πριν μερικά χρόνια σε μια Χ Διεύθυνση (κάπου τρία χρόνια) ως απλός υπάλληλος. Από την πρώτη χρονιά κατάλαβα ότι δεν μου πήγαινε. Έκανα υπομονή, προσπάθησα, μίλησα αλλά δεν έβγαινε τίποτα. Οταν αποφάσισα ότι δεν πήγαινε άλλο ήτησα να φύγω και γραπτώς πλέον.
Ο αντίλογος ήταν που θα πας τώρα, Θα χάσεις ίσως κάποιο επίδομα, που να μαθαίνεις νέα αντικείμενα στα πενηντατόσα σου, που ξέρεις τι θα βρεις στο νέο αντικείμενο κλπ. Κάτσε εδώ που τα ξέρεις.
Και η δική μου απάντηση ήταν δεν με ενδιαφέρει, ας χάσω, ας πάω και χειρότερα, ας πάω στο διάβολο, ας πάω θυρωρός στην είσοδο ακόμη. Κατέληξα μετά από πολλή σκέψη και αυτό δεν θα αλλάξει με τίποτα. Ίσα ίσα δεν θα αποδίδω εδώ αν μείνω. Οπότε θέλω να φύγω. Αυτά.
Άρα δεν έχω πρόθεση να επηρεάσω κανέναν, απλά λεω τις σκέψεις μου και τίποτα άλλο.
Ο καθένας βέβαια είναι διαφορετική περίπτωση και το σέβομαι απόλυτα αυτό.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ένα γράμμα μου ξέφυγε πριν που οφείλετε στο πληκτρολόγιο.

Βεβαίως το είπαμε και το σχολιάσαμε πιο πάνω Μικέλε για τα γενέθλια.

Γεράκι είπε...

τι έγινε ρε παιδιά?Πάνο, έχεις κανενα καλό σετάρισμα για την Τρίτη?

ΠΑΝΟΣ είπε...

οφείλεται... αμάν πια με τα λάθη

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τι είναι αυτό βρε Hawk? χαχαχα.
Μην ρωτάς εμένα πάντως, είμαι αργός και μακροχρόνιος.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τεχνικά ώριμα χαρτιά κλπ εσείς πρέπει να μας τα δίνετε που ασχολείστε.

Γεράκι είπε...

αυτο που ήθελα το πέτυχα πάντως..άλλαξα θέμα..χαχαχα..ελα ρε που είσαι αργός...αλλου αυτά...mic..έχεις δει κάτι ενδιαφέρον..να το κουβεντιάσουμε πριν το άνοιγμα..ηδη έχουμε ενα υποψήφιο σήμα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σε καλό να μου βγει σήμερα η πολυλογία, αλλά είχα ...στερητικό από χθες που δεν έμεινα καθόλου μέσα.
Me and my big mouth...

michele είπε...

Σωστος Πανο..και οπως ξερω δεν χαθηκες! απλα δεν λειτουργησες με τη λογικη του δεν βαριεσαι..Γερακι ειναι νωρις για Τριτη ακομα..

ο dwk είπε...

Είναι φυσικό να είμαστε απογοητευμένοι (και οργισμένοι, και πληγωμένοι και… και..) από τα κόμματα που κυβέρνησαν και τις πολιτικές τους! Και βαθιά μέσα μας να θέλουμε κάτι άλλο, κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό.
Απλώς λέω ότι δεν το βλέπω.
- Ίσως φταίει ο συντηρητισμός της ηλικίας! (μη …ρωτήσεις!)
Ευχές μόνο μπορώ να κάνω: -αυτό που θα προκύψει να είναι για το καλό του τόπου …
ΥΓ1 …τα ξέρω όλα αυτά Πάνο. Δυστυχώς έτσι είναι…
ΥΓ2 Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α !

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ποια ηλικία τώρα, μπορεί να είσαι και μικρότερος.
...1953 για να καταλάβεις.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ας αλλάξουμε θέμα γιατί το παρακάναμε σήμερα και θα γκρινιάξει ο Ηawk.

michele είπε...

Dwk για λεγε..μην κρυβεσαι χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μπα... την έκανε τώρα στα δύσκολα χαχαχα

Γεράκι είπε...

αχ που με εχεις μάθει..χαχα..αν κ ειπαμε..εκφραζόμαστε ελευθερα εδω μέσα...ολα χωράνε..ακόμα κ οι βάζελοι..χαχαχα..

ο dwk είπε...

Πάντα !!!
Καληνύχτα σας !

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο γαύρος τι έκανε σήμερα?

michele είπε...

κυριως οι βαζελοι HAWK! μπραβο dwk με ελαφρα πηδηματακια βλεπω! καληνυχτα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καληνύχτα dwk

Γεράκι είπε...

σώζει πόλεις..σώζει ψυχές..σώζει ομάδες..(οι οποίες του χρόνου θα ξεπληρώσουν με το αζημείωτο..ΧΑΧΑΧΑΧΑ..)

ο dwk είπε...

Μη χαίρεστε! Αναφέρθηκα στο "...όλα χωράνε..ακόμα κ οι βάζελοι..»

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μπράβο ρε μεγαλόψυχοι γαύροι, άξιοι πάντα...

Γεράκι είπε...

Καλό σας βράδυ...παμε να αράξουμε λίγο...θα τα πουμε και αυριο..καλή συνέχεια...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Α... κι εμείς κολλήσαμε στην ηλικία...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό βράδυ Hawk, τα λέμε αύριο.

Γεράκι είπε...

ευχαριστουμε..ευχαριστουμε Πάνο..χαχαχα..αντε...καλυνύχτα σας...

ο dwk είπε...

Καλά, καλά, σε βλέπω και σένα! Δήθεν… τι έκανε ο γαύρος σήμερα!!!

ο dwk είπε...

Και πάλι καληνύχτα σας!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άντε καληνύχτα οριστικά και στους δυο σας.

michele είπε...

Καληνυχτα παιδες..