Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...

ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΙ
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ...
4 Απρίλη 2012. Λίγο μετά τις 10.00π.μ. Πλατεία Συντάγματος. Η πιο κεντρική πλατεία της Αθήνας. Η πλατεία, που βρίσκεται απέναντι από το Ελληνικό κοινοβούλιο, αυτή τη στιγμή ίσως είναι, το πιο μισητό από τον ελληνικό λαό δημόσιο κτίριο. Η πλατεία που, κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει κάθε λογής εκδηλώσεις και γεγονότα. Εκδηλώσεις χαράς, λύπης, θυμού και αγανάκτησης. Στις 4 Απριλίου του 2012, αυτή η πλατεία έγινε το σκηνικό της εκδήλωσης του πιο τρομακτικού ίσως συναισθήματος, της απόγνωσης. Ένας άνθρωπος επέλεξε αυτή τη πλατεία για να αποτελέσει το σκηνικό του θανάτου του. Φυτεύοντας μία σφαίρα στο κεφάλι του, αυτός ο άνθρωπος ενσυνείδητα επέλεξε να δώσει με τρόπο τόσο τραγικό, τέλος στην ζωή του, δίνοντας παράλληλα ένα τελείως διαφορετικό στίγμα, στην ιστορία αυτής της πλατείας.
Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, μαρτυρίες του οδυνηρού αυτού γεγονότος λένε ότι ο ηλικιωμένος άνδρας, συνταξιούχος φαρμακοποιός, λίγο πριν αυτοκτονήσει μονολόγησε πως προβαίνει σε αυτή τη πράξη για να μην αφήσει χρέη στα παιδιά του ενώ λέγεται επίσης πως στο άψυχο σώμα του βρέθηκε ιδιόγραφο σημείωμα το οποίο εν ολίγοις έγραφε, πως η «κυβέρνηση κατοχής» δεν του αφήνει πολλά περιθώρια αξιοπρεπούς επιβίωσης και προτού αρχίσει να ψάχνει στα σκουπίδια, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του με τον τρόπο που επιλέγει ο ίδιος. Αν αυτές οι πληροφορίες διασταυρωθούν, τότε μία είναι η εύλογη ερμηνεία της τραγικής αυτής είδησης. Ο άνθρωπος αυτός βρήκε λιγότερο επώδυνη την επιλογή του θανάτου παρά την συνέχιση της ζωής του. Θεώρησε πως η μάχη για την διατήρηση της αξιοπρέπειας της ζωής του ήταν ήδη χαμένη και προτού γίνει μάρτυρας της ήττας αυτής, επέλεξε να χρησιμοποιήσει το λογικώς αδιανόητο μέσο της αυτοκτονίας για να την αποφύγει.
Ο καθηγητής Στάθης Καλύβας, σε ένα άρθρο του σχετικά με τη συμμετοχή κόσμου σε αντάρτικα κινήματα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε πει πως οι άνθρωποι αυτοί βάσει ορθολογικής επιλογής, συμμετείχαν στα κινήματα αυτά και αποφάσιζαν να θέσουν την ζωή τους σε τέτοιο κίνδυνο. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει πως οι πολλοί κίνδυνοι και οι στερήσεις της καθημερινότητας έκαναν τους ανθρώπους να θεωρήσουν ως λογική τη συμμετοχή τους στον αγώνα κατά του εχθρού, παρά το φανερό για τη ζωή τους ρίσκο που ενείχε αυτή η πράξη. Με άλλα λόγια, κάτω από αυτές τις συγκεκριμένες συνθήκες η μη συμμετοχή τους στα αντάρτικα κινήματα ήταν πιο επικίνδυνη από τη συμμετοχή τους σε αυτά και άρα το κόστος του πιθανού θανάτου τους από τον εχθρό ήταν μικρότερο για αυτούς εξαιτίας της τρομερής επιδείνωσης της κατάστασης της ζωής τους.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν είναι δόκιμο να χρησιμοποιήσουμε μία αντίστοιχη θεωρία για την ερμηνεία του γεγονότος του θανάτου του ηλικιωμένου άνδρα. Αν ο συλλογισμός αυτός είναι σωστός, τότε μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρομακτικό συμπέρασμα. Αν και το γεγονός μπορεί να χαρακτηριστεί ως μεμονωμένο και ακραίο, δεν παύει να είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς και σταδιακά όλο και πιο αποτρόπαιας επιδείνωσης του επιπέδου ζωής των Ελλήνων. Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, αυτός ο άνθρωπος υπολόγισε ότι, ο θάνατος του δεν κοστίζει τόσο για τον ίδιο, όσο η διατήρηση της αξιοπρέπειας του. Επέλεξε να αποφύγει να δει τα χειρότερα πριν αυτά καταφθάσουν. Αυτή η πράξη συμβολίζει την απώλεια κάθε ελπίδας και θετικής προοπτικής στη ζωή για αυτόν τον άνθρωπο. Και όταν η ελπίδα για τη ζωή πεθαίνει, τότε από ότι φαίνεται, λίγα πράγματα μπορούν να φοβήσουν κάποιον, και αυτό δεν είναι ούτε καν ο θάνατος.
4 Γενάρη 2011, Νοσοκομείο της πόλης Μπεν Αρουζ στην Τυνησία. Ο Μοχάμεντ Μπουαζίζι άφησε την τελευταία του πνοή αφού λίγες μέρες νωρίτερα είχε αυτοπυρποληθεί μπροστά από το δημαρχείο της πόλης του, διαμαρτυρόμενος κατ' αυτό τον τρόπο για την αδικία,που ο ίδιος είχε βιώσει από τις αρχές. Αυτός ο θάνατος αποτέλεσε το έναυσμα για μία από τις συγκλονιστικότερες ,σειρές επαναστάσεων που έχει γνωρίσει ο αραβικός κόσμος. Σήμερα στην Ελλάδα, θρηνούμε έναν άνθρωπο που, ο ίδιος θεώρησε ως αίτιο του θανάτου του, το αδιέξοδο που φέρει στη ζωή η συνεχής υποτίμηση της από τους υπεύθυνους για το μέλλον της χώρας. Έχοντας αυτό ως σκέψη, το άρθρο αυτό κλείνει με το εξής ερώτημα: Ένας συμπολίτης μας υπολόγισε πως η ζωή, υπό αυτές τις συνθήκες είναι τόσο χαμηλής αξίας που προτιμότερος είναι ο θάνατος. Άρα εφόσον το κόστος του θανάτου είναι τόσο μικρό, τότε ποιο είναι το κόστος μιας προσπάθειας ανατροπής αυτού του σκηνικού?
Κωνσταντινος Καλαμβοκίδης
Μεταπτυχιακός φοιτητής κοινωνικών επιστημών-Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ
Πηγή:www.imerisia.gr


95 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα...πρωινος καφες.
Διαβασα τα χθεσινα και θα συμφωνησω με τον Φωτη για τη ΒΙΟΧ. εκ του αποτελεσματος εγω θα ειχα γλυτωσει στην διακρατηση της το ξυλο απο την ΕΤΕ αμκ κλπ ...το χαρτι ειναι ομολογο ,οχι ελληνικο ,και μπορεις με βασει αυτο στην διακρατηση να κανεις τις κινησεις ασφαλως.επισης η διαδρομη του ειναι προβλεψιμη ,δεν δινει υπερκερδη,αλλα δεν σε πουλαει ποτε.

Τωρα οσον αφορα την αντιδραση στην ΑΛΦΑ και σε ολες βεβαια...μεχρι τωρα περιμενοντας την αντιδραση ....και γνωριζοντας το οι μπαραγκα,μας δινει το ξυλο της αρκουδας...βεβαι η διορθωση ειναι βαθεια και μονο κερδη απεφερε στα ντιλιρουμέ (μπαραγκα)των τραπεζων ,ως μονων που γνωριζουν ποτε θα κανουν τις κινησεις και περα απο τα τεχνικα μπες -βγες,τα οποια τα κονιορτοποιουν.

μπαρμπαλιας είπε...

Η αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα, ήταν μια ακόμη, μεγάλη μαχαιριά προς όλους.

Πολλοί, κόμματα, οργανώσεις και διάφοροι φορείς έσπευσαν να εκμεταλλευτούν αυτό το τραγικό περιστατικό, προχωρώντας σε καυστικές ανακοινώσεις, βαρύγδουπες δοξολογίες, στοχεύοντας στο συναίσθημα του Έλληνα.

Παρ’ ότι οι υπεραπλουστεύσεις δεν έχουν θέση, η αλήθεια είναι ότι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έχουν μεγάλη ευθύνη για την ιστορική ασέλγεια που έγινε κατά των συνταξιούχων.

Άλλωστε, ο κ. Τόμσεν το είπε ξεκάθαρα πρόσφατα. «Εμείς», δεν επιβάλλαμε αποκλειστικά την περικοπή μισθών ή συντάξεων, αλλά ζητήσαμε να βρεθούν τα χρήματα, από οποιεσδήποτε περικοπές μπορούσαν να γίνουν». Ήταν απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης λοιπόν η περικοπή των συντάξεων.

Θυμίζουμε ότι το Μάιο του 2010, ακριβώς δύο χρόνια πριν, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε την οριζόντια περικοπή των συντάξεων, βγήκαμε με τίτλο «Ιστορικό λάθος η περικοπή των συντάξεων» από αυτή τη στήλη.

Μια ελληνική κυβέρνηση έφτασε στο ΈΣΧΑΤΟ ΤΗΣ… ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ κατά των πιο σεβάσμιων πολιτών της. Των ηλικιωμένων.
Μια ελληνική κυβέρνηση έφτασε στο ΈΣΧΑΤΟ ΤΗΣ… ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ κατά των πιο σεβάσμιων πολιτών της. Των ηλικιωμένων.

Των ανθρώπων που αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά της Ελλάδος τα τελευταία 50 χρόνια! Των ανθρώπων που την ανέστησαν μετά από έναν πόλεμο και κατοχή και μετά από έναν οδυνηρό εμφύλιο.

Των ανθρώπων που επί 40 ή και 50 χρόνια «τάιζαν» τα ασφαλιστικά ταμεία, πότισαν με ιδρώτα όλη την ελληνική γη στην επαρχία, βοήθησαν στην εξέλιξη της χώρας, δημιούργησαν τους σημερινούς επιστήμονες, γιατρούς, δικηγόρους, όλες τις σημερινές γενιές μεταξύ 30 και 50 ετών, που είναι οι πιο δυναμικές εργασιακά.

Ασέλγησε λοιπόν ξεδιάντροπα η κυβέρνηση Παπανδρέου σ’ αυτούς τους σεβάσμιους πολίτες.

Χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη, χωρίς ίχνος έρευνας, χωρίς να «ζυγίσει» οφέλη και ζημιές, έκοψε τις συντάξεις!

Τα οικονομικά οφέλη, ως γνωστόν, ελάχιστα, «κάηκαν» αμέσως από τις διακυμάνσεις των… spreads και από την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού!

Το αποτέλεσμα αυτού του ιστορικού λάθους, το βλέπουμε καθημερινά. Το είδαμε και στο Σύνταγμα.

.............

απο τη στηλη του ΔΝ.
δεν μας λεει την πηγη,αλλα ανεξαρτητα απο αυτο,χωρις υστεριες και φανφαρες ο συντακτης εβαλε το θεμα των -πραγματικων -συνταξιουχων σε σωστη βαση.
Σε προσωπικη βαση ,με 41 χρονια συνταξιμα και μεσα να εχουν βαρια και ανθυγειινα με την πραγματικη εννοια του ορου,ρωταω τον καθε Κουτρουμανη -ασφαιρο και αδουλευτο-τι πρεπει να παρω συνταξη;;

μπαρμπαλιας είπε...

τωρα αυτο που εγινε με τα ΣΩΛΚ...σημεια των καιρων.Δηλαδη οταν υπαρχει μια δικαστικη διενεξη ,δεν τα βρισκεις εξωδικα και θα πας κανονικα...τρως -8,6% ετσι για να παρεις να εχεις;;;αυτο ειναι φαινομενο αγορας,αλλα απο την αλλη ευκαιρια για τους κατεχοντες να αυξησουν θεση και για τους μη εχοντες να τοποθετηθουν...στις 10.30 θα τρεχουν να παρουν.

Γεράκι είπε...

πολυ καλημερα σας..ωραια τα λες Ηλία..προσυπογράφω...τα πραγματα εξω (εννοω στην πραγματικη οικονομια) μέρα με την μέρα χειροτερευουν...θέλει υπομονή και επιμονή για να περάσουμε το βαθύτατο λουκι που μπήκαμε...

Γεράκι είπε...

η συγκεκριμένη αυτοκτονια που συνέβη...ειναι ενα συγκλονιστικό γεγονος...μου θύμησε ταινίες π.χ. οπου άνθρωποι φτάνουν σε σημεία απόλυτης απελπισίας κ αυτοκτονουν χύμα, χωρίς δευτερη σκέψη...εκει φτάσαμε..αλλο να το ακους κ άλλο πλεον να γνωρίζεις οτι μπορει να συμβεί δίπλα σου ενω πίνεις τον καφέ σου..δεν ξέρω πως θα ένιωθα ή αντιδρούσα εάν ημουν παρόν εκει..ίσως να ξύπναγα (ενα τετοιο σοκ χρειαζόμαστε όλοι - δυστυχώς)

Αλεξανδρος είπε...

Καλη σας ημερα,για το θεμα με τον αυτοχειρα περαν της θλιψης και της μεγαλης μου ανησυχιας για το μελλον ολων μας, θα ηθελα να αποφυγω συνειδητα καθε σχολιο.Βιοχαλκο, εχουμε αρκετες ημερες απο αυριο να κανουμε μια μικρη συζητηση για τον τιτλο,θα προσπαθησω να εξηγησω με καποια λεπτομερεια την αποψη μου.Σε οτι αφορα την αντιδραση στις τραπεζες εχω λαβει τοσα mail απο φιλους που ειναι ετοιμοι να την εκμεταλευτουν που θα ειναι πλεον εκπληξη εαν γινει σε αυτα τα επιπεδα,ξερετε οταν ολοι περιμενουν κατι..Τελος οπως σχεδον παντα συμφωνω με τον Μπαρμπαλια για την παραγκα και χαιρομαι που τοσο αυτος οσο και ο Φωτης εχουν αλλη αποψη για την Βιοχαλκο γιατι αυτο θα προκαλεσει μια πολυ ενδιαφερουσα ανταλλαγη αποψεων.

δημοσθενης είπε...

Δεν έχουν τέλος οι εμπνεύσεις…

Και φόρο ιδιοκατοίκησης θέλει τώρα η Κομισιόν!



Web Only

04/04/2012 23:05
38




.













Σοκ για την ελληνική κυβέρνηση, πρωτίστως όμως για τους Έλληνες πολίτες από τα … συμπεράσματα της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομία της Ευρωζώνης!

Σοκ γιατί σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν στην ταλανισμένη ελληνική οικονομία και κοινωνία υπάρχει – λένε – ακόμα περιθώριο για περαιτέρω αύξηση του επιπέδου φορολογίας έστω με «έμμεσα» μέτρα όπως η κατάργηση φοροαπαλλαγών και η επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος ιδιοκατοίκησης!

Μάλιστα οι «ειδικοί» της Κομισιόν φρόντισαν να προχωρήσουν σε μια σύγκριση των επιπέδων φορολογίας μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης από την οποία προκύπτει ότι το συνολικό επίπεδο φορολογίας στην Ελλάδα ήταν το 2011 32,5% του ΑΕΠ έναντι 39,5% που είναι ο μέσος όρος στις 17 χώρες της Ευρωζώνης.

Κι ως εκ τούτου η Κομισιόν θεωρεί πως μπορούν να γίνουν αναπροσαρμογές σε φόρους, προτείνοντας τους εξής:

-Επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος στην ιδιοκατοίκηση.
-Την κατάργηση των φοροαπαλλαγών .
-Αύξηση φόρων κατοχής ακίνητης περιουσίας.

Στον αντίποδα η Κομισιόν σημειώνει ότι οι συντελεστές στο φόρο εισοδήματος είναι ήδη υψηλοί, όπως και ο ΦΠΑ και ο φόρος επί των επιχειρηματικών κερδών.

Ειδικότερα, οι αναλυτές της Κομισιόν θεωρούν ότι παρά την βαριά φορολόγηση που επιβάλλεται την χώρα μας, οι εισπράξεις από φόρους ακινήτων είναι κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ τονίζουν πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης που επιβάλλονται σε καύσιμα τσιγάρα και ποτά.

Στις 42 σελίδες της τριμηνιαίας έκθεσής της για την Ευρωζώνη, τονίζεται επίσης ότι τα φορολογικά έσοδα που εισπράττει ελληνικό δημόσιο από τους φόρους στις μεταβιβάσεις ακινήτων είναι χαμηλά, συγκριτικά με τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Η Κομισιόν (σελ. 22-23 του κειμένου) υπογραμμίζει όμως και ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες όπου δεν επιβάλλεται φόρος στο τεκμαρτό ενοίκιο που πληρώνει κάποιος για… το σπίτι που μένει, δηλαδή δεν υπάρχει φόρος ιδιοκατοίκησης.


Καταργήθηκε το 1999…
Φόρος ιδιοκατοίκησης ίσχυε πάντως στη χώρα μας και καταργήθηκε το 1999. Με τον τρόπο αυτόν υπολογιζόταν ένα πλασματικό ("τεκμαρτό") εισόδημα βάσει του ακίνητου που κατέχει ο κάθε ιδιοκτήτης. Προέκυπτε έτσι πχ φόρος ότι σε ιδιοκτήτες ακίνητων με επιφάνεια πάνω από 150 τετραγωνικά μέτρα, που υπολογιζόταν εξής: πολλαπλασιαζόταν η τιμή ζώνης της περιοχής, το εμβαδόν του ακινήτου και των βοηθητικών χώρων, ο συντελεστής παλαιότητος με έναν ειδικό συντελεστή "προσδιορισμού ακαθάριστου εισοδήματος", της τάξεως του ήταν 3,5%. Το ποσό αυτό θεωρείτο εισόδημα για τον ιδιοκτήτη που, αν δεν είχε σπίτι, έπρεπε να το συγκεντρώσει για να καλύψει τις στεγαστικές του ανάγκες και να φορολογηθεί για αυτό.

Πάντως στις ως τώρα διαβουλεύσεις με την Τρόικα δεν έχει υπάρξει πίεση για την επαναφορά ενός τέτοιου φόρου. Το αν θα προκύψει τελικώς όμως, θα φανεί στην νέα διαπραγμάτευση το Μάιο με την επόμενη κυβέρνηση, που θα κληθεί να λάβει και την τελική απόφαση ενόψει της επικείμενης φορολογικής μεταρρύθμισης.

ΑΡΤ είπε...

radio thessaloniki 94,5 on line...
ερωτ. συμφωνα με τα στοιχεια απο τον οηε το 2009 φυγαν απο την ελλαδα καυσιμα για τα σκοπια αξιας 134 εκ . δολ. ενω τα σκοπια για την ιδια χρονια δηλωσαν εισαγωγες απο την ελλαδα 10 εκ. δολ...πως μπορειτε να το εξηγησετε ?
απαντ.( προεδρος τελωνειακων ). δεν μπορω να το εξηγησω ...

ΑΡΤ είπε...

on air... ηθελα να γραψω

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα στη παρέα...

Έχουμε μπερδέψει όλοι την έννοια του κράτους και της κεντρικής κυβερνήσεως.Ένα σωστό δομημένο κράτος λειτουργεί πορς όφελος των πολιτών του και τηρεί τους κανόνες σωστής λειτουργίας και όχι ο εκάστοτε υπουργός σε κάθε τομέα του.

Παίνρω αφορμή από τη νέα απεργία της ΠΝΟ,ενός συνδικαλιστικού φορέα της κακιάς ώρας που απαγορεύει στην ουσία και δεν επιτρέπει την ομαλή διακίνηση πολιτών,εμπορευμάτων,οχημάτων.

Εάν υπάρχει δομημένο κράτος επεμβαίνει τα όργανά του,όπως η Αστυνομία και ο Εισαγγελέας και προστατεύει την ομαλή λειτουργία των λιμανιών.Δεν αναμένει κανένα πράσινο φως από τον εκάστοτε υπουργό δημοασίας τάξης ή τον υπουργό δικαιοσύνης ή δεν ξέρω ποιον άλλο κυβερνητικό.Αυτή είναι η δουλειά του κράτους και όχι της κυβερνήσεως και αυτό προυποθέτει τον διαχωρισμό κράτους και κυβέρνησης.

Ελάχιστοι καταλαβαίνουν τη διαφορά,γι'αυτό είμαστε 500 χρόνια από άλλες δυτικές κοινωνίες.Όταν θα συμβεί αυτό,ουδείς θα παίρνει την αφορμή να καταλύει το κράτος,ουδείς να τολμάει να κλέβει κια να βυσοδωμεί έναντι της πατρίδος,ουδείς πολιτικός θα τολμάει να λειτουργεί ως αρχιτσιφλικάς.Όταν θα συμβεί αυτό τότε η Ελλάς θα'χει σωθεί οριστικώς και θα προσωρήσει προς την ευημερία των πολιτών της χωρίς κανέναν μπαμπούλα και καμία τρόικα ή άλλους αφεντάδες...

karaefthimiou23 είπε...

Ζητώ συγνώμη για τα άπειρα συντακτικά λάθη του κειμένου μου.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαλημέρα σε όλους. Μπράβο σε όλους τους προηγούμενους φίλους. Ας εμβαθύνουμε πλέον και λίγο σε όσα συγκλονιστικά συμβαίνουν γύρω μας, αφήνοντας στην άκρη την καταλυτική παρουσία του ΧΑΑ που μας έχει απορροφήσει και αποξενώσει από την οδυνηρή πραγματικότητα.
Δεν λέω να μην ασχολούμαστε. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

socialnick είπε...

Καλημέρα σε όλους και από μένα...

Michalis είπε...

kalimera ke apo emena

dimo se ligo tha theloune ta idiotika akinita na ine sineterika me tin commmision...

oi foustides...


ke ola afta giati den boroune na pataxoune tin forodiadfifi...

ke epidi oi politikoi exoune ta mavra tous ektos xoras

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα!!Διαλεξα το θεμα της αναρτησης γιατι ειναι βαρια ανθρωπινο,συνδεεται με τα οικονομικοπολιτικα,ετσι φαινεται τουλαχιστο και δεν οφειλεται σε αιτια αμιγως "προσωπικα".Και γιατι ολα αυτα που γινονται στο κεντρο,θυμιζω και τα παιδια της ΜΑΡΦ που καηκαν,ειναι καθε μερα διπλα μου εκει που πρεπει να πηγαινω για δουλεια και στριφογυριζουν στο μυαλο μου..Γνωριζοντας αρκετα καλα την πολιτικοοικονομικη κατασταση της χωρας μου αναρωτιεμαι γιατι να μην ειμαστε μια ευνομουμενη πολιτεια..Ακομα κι αυτο που εγραψε ο Δημος ειναι κατι που ανεμενα το ειχα αναφερει σε καποιο απο τα αρθρα μου.Ερχεται και η προσπαθεια "χτυπηματος" της ατομικης ιδιοκτησιας κατι για το οποιο οι Ελληνες φημιζονται..Δυστυχως.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Φοβερή "αντίδραση" χαχα. Για την ώρα βέβαια. Κατά την ταπεινή μου γνώμη η μόνη που μπορεί να κάνει κανένα περίεργο είναι η τράπεζα ΑΤΤ.

karaefthimiou23 είπε...

Μπορούμε να τα έχουμε Μιχάλη όλα αυτά που λες αλλά δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι οι καταστροφείς της πατρίδος που διέλυσαν τα πάντα τα τελευταία 40 χρόνια θα κάνουν τώρα όλα σωστά.

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να τους πιστέψει και πάλι.Αν συμφωνήσουμε σε αυτό τότε μπορούμε να πάμε παρακάτω.

michele είπε...

Πανο και η ΚΥΠΡ.Η εξοδος απο το πτωτικο καναλι την παει τουλαχιστον 0,5130-0,5150 σε πρωτη φαση.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η ουτοπία της εσωτερικής υποτίμησης


Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη

Για ποια εσωτερική υποτίμηση μιλά άραγε ο κ. Τόμσεν όταν η έρευνα του Ινστιτούτου Λιανικού Εμπορίου δείχνει ότι από τον Ιανουάριο του 2010 ως τον Φεβρουάριο του 2012 οι τιμές στα σούπερ - μάρκετ ανέβηκαν κατά 1,36%, ενώ οι μισθοί συνετρίβησαν κατά 25% τουλάχιστον και η ανεργία εξακολουθεί να απογειώνεται. Κατά τον τρόπο αυτό μόνο η αγοραστική δύναμη χάνεται και η ύφεση βαθαίνει. Και το ίδιο το Ινστιτούτο εξηγεί ότι υπάρχουν διαρθρωτικοί λόγοι, όπως κυρίως η αύξηση του ΦΠΑ, που δεν επιτρέπουν να προχωρήσουν σε μειώσεις.

Η αντιφατική πολιτική της κατεύθυνσης της Τρόικας δείχνει πια με απλά στοιχεία, ότι ακόμα και η κεντρική ιδέα του μεγάλου μνημονιακού κειμένου των 150 σελίδων της 9ης Μαΐου, έχει ουσιώδη προβλήματα στην προσέγγιση της κεντρικής του ιδέας. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι υπερβολικές πια τιμές της βενζίνης που πλησιάζουν τα 2 ευρώ το λίτρο αλλά και οι αναμενόμενες αυξήσεις του πετρελαίου θέρμανσης.

Ο ιδιωτικός τομέας, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα των εισηγμένων, κλυδωνίζεται, ενώ τίποτε δεν φαίνεται να επιταχύνεται ως προς την αναχρηματοδότηση της οικονομίας. Η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σκεπάζεται από ένα πέπλο μυστηρίου, το προεδρείο των τραπεζιτών θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη. Αν ο μη γένοιτο αμφισβητηθεί και ο ιδιωτικός χαρακτήρας των τραπεζών τότε το καίριο χτύπημα θα δοθεί σε μια οικονομία, που θα γεμίσει χρεοκοπίες.

Με τα δεδομένα αυτά έχει αμφισβητηθεί έντονα τις τελευταίες ημέρες και το ενδεχόμενο των εκλογών, παρά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ομως αντί να προετοιμαζόμαστε για νέες τσαρλατανικές προεκλογικές ομιλίες, καλύτερο θα ήταν να κοιτάξουμε πώς θα συντονισθεί ένα οικονομικό επιτελείο, που δεν θα πρέπει να χάσει ούτε μια μέρα από το δεύτερο τρίμηνο στο οποίο μπήκαμε.

Στα πλαίσια αυτά οι αυτοκτονίες που βλέπουμε δείχνουν την κορύφωση της αγωνίας μιας κοινωνίας που σύρεται από ένα πρωτοφανές πρόγραμμα-σοκ που τείνει να προσιδιάσει στην λογική της Χιλής του Πινοσέτ. Ποιοί θα διαχειριστούν την επόμενη μέρα είναι ένα μεγάλο ζήτημα καθώς τα τελευταία γκάλοπ πλέον περιπλέκουν την εικόνα. Με αυτό το αλαλούμ δεν αποκλείεται το εκλογικό σώμα να αμφισβητήσει ακόμα και αυτήν την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οπότε η Αριστερά θα έχει ρόλο.

Ετσι κι αλλιώς η Deutsche Bank προβλέπει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι.


Πηγή:www.capital.gr

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Καλημέρα σε όλους..... μπράβο στο Μπαρμπαλιά για το αρθράκι του ....
Τις καλημέρες μου στο Δημοσθένη, στο Νίκο και στον michele .... μου μυρίζει πολύ ξύλο σήμερα στις τράπεζες ... χα..χα Δημοσθένη μη γελάς .....χα..χα

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Καλημέρα και στον Πάνο ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και η Κύπρου Μικέλε βέβαια.
Στο μεταξύ η ΙΝΚΑΤ δεν ανοίγει, περιμένει πρώτα να δει κατεύθυνση για να αποφασίσει αν θα ανοίξει πάνω ή κάτω.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πολύ καλημέρα Παύλο και σε σένα.

michele είπε...

Kαρα μιλωντας πολιτικα,ειμαι καθετα αντιθετος στην αποψη της ισοπεδωσης του τυπου "να καει το μπ@υρδελ@ η βουλη".Γιατι τοτε θα ανεβασουμε χουντες.Ξερουμε τα τελευταια 38 χρονια ποιοι κυβερνησαν τι ποσοστο ευθυνης εχουν ,τι εκαναν και τι δεν εκαναν.Και ξερουμε ποιοι ειναι προδοτες και ποιοι δεν ειναι.Οπως ξερουμε οτι η ιδεολογικη ηγεμονια της κεντροαριστερας μας εφτασε να εχουμε σοβιετικου τυπου οικονομια.Ριξε μια ματια,ποιος ελεγχει το συνδικαλιστικο κινημα παντου.Επομενως προσπαθω χωρις ιδεολογικες αγκυλωσεις να αποδιδω τις ευθυνες στο καθενα που κατα την γνωμη μου πιστευω πως εχει.Και δεν εχουν μονο αυτοι που κυβερνησαν.

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη αυτή τη ώρα ένας είναι ο εχθρός,ο ντόπιος και ο εξωγενής.Αυτή την ώρα δεν έχουν νόημα οι ιδεολογίες,προτρέχει η απελευθέρωση της πατρίδος.Να γίνει πρώτα αυτό και μετά έχουμε το χρόνο για ιδεολογικού τύπου συζητήσεις,χωρίς να λέω ότι έχεις άδικο αλλά άλλες είναι πλέον οι προτεραιότητες.Θα βρούμε τον χρόνο να δομήσουμε το κράτος,να έρθουμε σε ένα νέο κοινωνικό deal.

Πρώτα πρέπει να απελευθερωθεί η πατρίς...

μπαρμπαλιας είπε...

Ο/Η ΑΡΤ είπε...
radio thessaloniki 94,5 on line...
ερωτ. συμφωνα με τα στοιχεια απο τον οηε το 2009 φυγαν απο την ελλαδα καυσιμα για τα σκοπια αξιας 134 εκ . δολ. ενω τα σκοπια για την ιδια χρονια δηλωσαν εισαγωγες απο την ελλαδα 10 εκ. δολ...πως μπορειτε να το εξηγησετε ?
απαντ.( προεδρος τελωνειακων ). δεν μπορω να το εξηγησω ...

5 Απριλίου 2012 9:49 π.μ.

kαλημερα,θα σου εξηγησω εγω ,αλλα θα κερασεις ουζακι...οταν και εφοσον

michele είπε...

Παντα κατι παραπανω ξερει ο Λιακος σε τετοια θεματα απο μας ΑΡΤ,κερασε τον το ουζακι να μαθουμε κι εμεις.

michele είπε...

Αυτο που λες Καρα ,για να γινει αμεσα ,χρειαζεται να τα παρατησουμε ολα.Να τους μπουμπουνισουμε στο κεφαλι και χρεη και υποχρεωσεις.Αλλα κατα τη γνωμη μου δεν ειναι ο τροπος.

karaefthimiou23 είπε...

Όχι Μιχάλη,δεν κατανοώ γιατί πρέπει να γίνει αυτό που λες.Υπάρχει δρόμος διαφορετικός,όπως υπήρχε και το 2010 αλλά οι προσκυνημένοι ακολούθησαν το σενάριο που είχαν δομήσει από πριν.Αυτό πλέον δεν χωρά καμία αμφισβήτηση,τα έργα και οι πράξεις τους το δείχνουν και γι'αυτό πρέπει να εξοβελιστούν τουλάχιστον από τον πολιτικό στίβο(εξετάζουμε και το Γουδί).

michele είπε...

Το 2010 ειχαμε οντως περιθωρια και να πιεσουμε( ηταν απροετοιμαστοι οι Ευρωπαιοι) και να κανουμεε haircut ( μας το προτεινε ο Σοιμπλε).Δεν καναμε τιποτα,ακριβως γιατι λειτουργησαν βασει σχεδιου οπως ειπες.Ομως πολυ φοβαμαι οτι δεν θα μπορεσουμε να τους στησουμε στο σκαμνι,καθοτι θα θεωρηθει πολιτικη εξοντωση απο τους αντιπαλους.Δυστυχως.

δημοσθενης είπε...

262,50 τοπικο χαμηλο τραπεζικου δεικτη στις 23/11/2011 που εδωσε αντιδραση μεχρι 299 μοναδες..... 262,83 το χθεσινο χαμηλό

michele είπε...

Καλως το Δημο,χαρακτηριστικη παρατηρηση,συναδουν και ατομικα καποιες μετοχες ΑΛΦΑ,ΚΥΠΡ.Ειδικα η δευτερη εδωσε κατα την αποψη μου χτες σημα αγορας εξερχομενη του καναλιου.Αλλα ειναι φρονιμοι οι αλλοι σημερα μην ξεφυγουμε και πολυ.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καλημέρα ΔΗΜΟ και στις 30/11/011 έκανε την 4 μεγαλύτερη απόδοση απο 14/9/2009 157,600,000 πράγμα που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το έκανε?

δημοσθενης είπε...

η κυπρου, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ θα οδηγησει, καθως αυτη εδωσε πρωτη ανοδο χθες 6% ....ανεξαρτητα αν δεν καταφερε να παρει ολα οσα ηθελε και εαν θα παει για δευτερη αμκ,μια και ηδη εβαλε στη τσεπη 650 μυρια απο την αμκ

δημοσθενης είπε...

καλημερα σε ολους

karaefthimiou23 είπε...

Κατ'αρχάς ήταν μέγιστο σφάλμα το haircut,γίναμε και επίσημα ο μπαταχτσής της Ευρώπης και κάτι τέτοιο δεν γίνεται ποτέ χωρίς τίμημα διότι δεν χαρίζει κανείς λεφτά.Το τίμημα είναι και θα είναι πολύ οδυνηρό και μπορούσαμε να κανονίσουμε καλύτερη αποπληρωμή των χρεών μας(μεγαλύτερο βάθος χρόνου και μικρότερο επιτόκιο)με λιγότερες συνέπειες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μετά στην αυτοοργάνωσή μας.

Εάν εξηγούσαν την αλήθεια στον ελληνικό λαό και τιμωρούνταν οι υπαίτιοι,προχωράγαμε σε πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο και όχι σε οριζόντιες περικοπές στον ιδιωτικό τομέα,τότε είμαι βέβαιος ότι ο λαός θα κατανοούσε το πρόβλημα έστω και αν αργούσε αυτή η διαδικασία.

Λύση υπήρχε και υπάρχει αλλά θέλει να πεις και ΟΧΙ και να ψάξεις και σε άλλες πορτοκαλιές.

karaefthimiou23 είπε...

Ρε παιδιά τι γίνεται πάλι σήμερα στα options του 20άρη?520 calls στο 280 και 200 calls στο 310,πολύ μεγάλοι όγκοι.

δημοσθενης είπε...

ΑΝ ομως χαθει το 262,50 παμε για τα χαμηλα

michele είπε...

Καρα δεν μου φαινεται παραλογο,εχουν συνεδριασεις μπροστα τους ,εχουν υπαρξει πολλες πτωτικες συνεδριασεις ειδικα στον τραπεζικο 12 μεχρι στιγμης,ο εικοσαρης ειναι στο 270 ,λογικο ειναι..το σκεφτομαι κι εγω,μετραω λιγο καποια θεματα..

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Kαλό μεσημέρι κορίτσια και αγόρια.

karaefthimiou23 είπε...

Ακονίζω τα μαχαιροπήρουνά μου Μιχάλη,αχνοφαίνεται το 0.7χχ στην ΑΛΦΑ...

Καλημέρα κοριτσάρα Βασιλική.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Ετοιμοπόλεμο σε βλέπω Καρά για τις αερόφουσκες χαχαχα

PS είπε...

«Φιλελεύθερη Συμμαχία» - Γρηγόρης Βαλλιανάτος ... ιδού κι άλλη εναλλακτική λύση λοιπόν,με... γρατζουνιές στην όπισθεν

PS είπε...

Στο ίδιο πακέτο θα βρείτε και μπισκότα Αλλατίνη.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χαχα μην ξύνεις πληγές τώρα WHOIS γιατί θα στενοχωρήσουμε μερικούς φίλους με τον Μάνο και τις ρηξικέλευθες απόψεις του που δεν μπόρεσε ποτέ να τις εφαρμόσει, τι κρίμα, όπως και ο Ανδριανόπουλος, όπως και τόσοι άλλοι τσάροι που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια.
Όσο για τον άλλο...άστα αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και φρυγανιές Ελίτ που βγαίνουν στα Σκόπια από την Ελμπίσκο κλπ κλπ

karaefthimiou23 είπε...

Απ'τον Μάνο περιμένω τόσα χρόνια μια απάντηση στο ερώτημα:γιατί την περίοδο που ήταν υπουργός οικονομικών στη κυβέρνηση Μητσοτάκη διπλασίασε(!) τον φόρο στα καύσιμα και πήγε τότε η τιμή της βενζίνης από 50 στις 100 δρχ το λίτρο...?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι παλιοί το θυμούνται πολύ καλά αυτό Κάρα. Απάντηση μην περιμένεις. Όλο μπλα μπλα και θεωρία και στο τέλος μόνο χαράτσια επιβάλλουν.

karaefthimiou23 είπε...

Σε ένα βράδυ Πάνο,σε ένα βράδυ διπλασιάστηκε η τιμή της βενζίνης και έρχονται τώρα να μας προτείνουν λύσεις οι αποτυχημένοι και οι λιπόψυχοι.

PS είπε...

Απελευθέρωσε την τιμή,για να βρίσκουμε φθηνότερη ...ψάχνοντας,έτσι είχε πει.Από 120->170δρχ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πρέπει κάποια στιγμή να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Έχεις απόψεις, πρόγραμμα, ιδέες αλλά δεν σ' αφήνουν οι από πάνω να τα εφαρμόσεις? ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ και τους καταγγέλεις. Μόνο τότε θα σε παραδεχθώ.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Πως οι εκλογές μπορεί να τιναχθούν στον αέρα... απ' την απογραφή
Υπάρχει μια... μικρή λεπτομέρεια που έχει ξεφύγει από πολλούς και έχει να κάνει με την απογραφή του πληθυσμού και τις εκλογέςΣε αυτή τη λεπτομέρεια αναφέρονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης και Β. Μουλόπουλος και θέτουν πολιτικό και ηθικό ζήτημα με αφορμή το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011.
Αν δεν δημοσιοποιηθούν ως την ημερομηνία των εκλογών θα πρέπει αυτές να διεξαχθούν με τα στοιχεία του 2001 που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα πλέον. Τα πληθυσμιακά στοιχεία είναι αυτά με βάση τα οποία οποία καθορίζεται και ο αριθμός των βουλευτών κάθε περιφέρειας.
Αν πάλι οι εκλογές διεξαχθούν μετά τις 27 Μαϊου υποχρεωτικά θα πρέπει να γίνουν με βάση τη νέα απογραφή και εάν ούτε τότε υπάρχουν τα στοιχεία τα εκλογικά αποτελέσματα θα μπορούν να ακυρωθούν από όσους τα προσβάλουν και οι εκλογές μπορεί να προσβληθούν ακόμη και ως αντισυνταγματικές.
http://gr.news.yahoo.com/-093235231.html

PS είπε...

τα 3Ε(ελβαλ-ελκα-ελβε)απότομο κατήφορο πήραν σήμερα,χωρίς όγκους όμως.1,03 χαμ.έτους η ελβαλ,1,10 τώρα.

Γεράκι είπε...

πιέσεις σήμερα...μάλλον κάποιος με παρακολουθει...(αλλα όλοι οι χαμένοι κάτι τετοιο λένε..)

PS είπε...

Σωστά Βασιλική.Έχει να κάνει με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλ.περιφέρειας,που είναι στοιχείο καίριο για τη διαμόρφωση της πλειοψηφίας στη βουλή.

PS είπε...

Μην αμφιβάλλεις ΜΕΤ.,σε μικρά χαρτάκια κοιτούν πολύ προσεχτικά ποιός κωδικός μπήκε και αγόρασε...με συχνά...ΜΗ αναμενόμενα αποτελέσματα...

PS είπε...

Τα ...δίνει ΟΛΑ ο γιαννάκις πάλι σήμερα.15.000 στο 0,102 και...interrupt.

PS είπε...

Αρνί ολόκληρο δεν βλέπω για την ώρα.Ένα κοντοσούβλι και πολύ θα είναι.

michele είπε...

Οσον αφορα Μανο και Ανδριανοπουλο.Σωστες πολλες απο τις πολιτικες και οικονομικες αποψεις τους,αλλα και πολυ φιλελευθερες σε πολλα τους σημεια .Το προβλημα ηταν οτι μετα απο μια δεκαετια μασας αυτη του 80, ηρθαν σαν σιφουνες να αλλαξουν τα παντα.Αλλα η πολιτικη ειναι η τεχνη του εφικτου.Και ετσι φαγαν τις μαπες τους απο τους Κολλαδες.Οτι δεν ειχαν πολιτικη οξυδερκεια φανηκε και αργοτερα που ΝΟΜΙΖΑΝ οτι ο Γιωργος μπορει να εκφρασει τις φιλελευθερες αποψεις τους..χαχα.Αρα δεν ειναι να εχεις μονο καποιες ρηξικελευθες ιδεες ειναι και να βρεις τροπο να τις περασεις.Βεβαια αν το καλοσκεφτουμε καλο θα ηταν να ειχαν περασει καποιες αποψεις τους,θα ειχαμε λιγοτερα δεινα τωρα.

karaefthimiou23 είπε...

Ποιες ρηξικέλευθες απόψεις,τις αποκρατικοποιήσεις των πάντων?Προσωπικά δεν συμφωνώ με τη ρήση "πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι",δεν σημαίνει ότι επειδή είναι ανάξιοι να οργανώσουν σωστά τον κρατικό τομέα θα πάμε να τα ξεπουλήσουμε όλα τζάμπα.

Είμαι με τη φωνή της λογικής και όχι με τις ιδεολογίες της πτωχευμένης πραγματικότητος.Δεν σημαίνει επίσης ότι επειδή αποδειχθήκαμε ανίκανοι να συντηρήσουμε το δημόσιο,θα το αφανίσουμε και από το ένα άκρο θα πάμε στο άλλο.Τι λογικές νεοφιλλεύθερες είναι αυτές χωρίς καμία ευαισθησία για τον πολίτη-φορολογούμενο?

Αντί να κοιτάμε λαμπρά παραδείγματα που υπάρχουν σε άλλες χώρες,μας κάνουν να βλέπουμε μόνο τις αφριανικού τύπου λύσεις και αντί να είμαστε πρωτοπόροι εξελίξεων είμεθα ουραγοί και ακολουθητές.

PS είπε...

Κλείνω γιατί αυτή αγορά είναι ικανή να σε στείλει μια ώρα αρχύτερα.

michele είπε...

WHOIS πρωτα η υγεια μας αγορι μου..βγες τη βολτα σου.Καρα,δεν μιλαμε για αποκρατικοποιησεις των παντων,αλλα η οικονομια που ειχαμε με κρατικες επιχειρησεις με ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥΣ ειδες που μας φερανε..Ειχαμε ΠΑΡΤΥ στην Ολυμπιακη και τα πληρωνες εσυ και γω.Ελεος..

δημοσθενης είπε...

βρε παιδια, ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ αυτοκτονησε η ακομα ?

michele είπε...

Εμ Δημο μου αυτοι ειναι σκληροπετσοι δεν καταλαβαινουν..

Michalis είπε...

xeretizo
lipon pedes..
o rossos zitise apo ton iliadi 3 thesis sto diikitiko simvoulio gia na kalipsi to poso pou tou analogi stin AMK..
O iliadis epifilaxthike na tou apantisi ke ipe apla na to doume..
Fisika gia na gini kati tetio xriazete ke i egrisi tis kentrikis trapezas tis kiprou...

michele είπε...

Ενδιαφερουσα ειδηση Συνονοματε..

Michalis είπε...

sinonomate den xero ti tha gini..
apla ego sas metafero ti zitise.
tora me xrimatistirio klisto paraskeui ke deutera...
kanis den xeri ti tha gini...
tha doume...
alla opos exi tous siferi na travixoune tin metoxi ke na exi ena discount 10% apo tin timi ekdosis ton 50 cent.

gia na ine pio anetoi me ta adiatheta...

tha doume ti tha gini..

elka:

pisteuo edo kato exoune axia..
ke gia vraxiprothesmo...

gia tous latris ton mikron..

den ime idikos..

sinonomate & kara ti lete?

karaefthimiou23 είπε...

Και προς χάριν των συνδικαλιστάδων πάσης φύσεως θα ξεπουλήσουμε τη ΔΕΗ,τα λιμάνια,τα νερά και τα πετρέλαια? Κι ο λαός τι θα γευθεί,τι υπηρτεσίες θα έχει επειδή κάποια λαμόγια δεν κυνηγιούνται όπως πρέπει?Έγραψα και πριν ότι μια χώρα μπορεί κάλλιστα τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας και δημοσίου συμφέροντος να τις κατέχει η ίδια,αλλάζοντας όμως από τα θεμέλια λογικές και πρακτικές σοβιέτ.

Εάν θέλει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας ο ιδιώτης,π.χ αλουμίνιο,βωξίτης,χαλκός,χρυσός θα δεσμεύεται για συγκεριμένα πράγματα και ανταποδοτικά οφέλη και όχι να ξεπουλιούνται επειδή έχουν πλήρως απαξιωθεί προηγουμένως.Και γνωρίζουμε όλοι πώς γίνεται αυτό και τι ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ ...

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη δεν αποκλείω για τα ΕΛΚΑ να ξαναδούμε τα χαμηλά τους,παίζουν στο εύρος 0.83-1.91 πάνω από 1 χρόνο.

Michalis είπε...

kara dedomeno pos den kanoune ogkous
kapios pou theli na mazepsi posa bori na pari sto 0.83-1?
..
liga...
kala opos ferane tin agora edo ola pezoune..

karaefthimiou23 είπε...

Την ΕΛΒΕ πρέπει να την ξεφορτώνει η ΑΝΔΡΟ.Μιχάλη τι λες?

Michalis είπε...

kara an emena rotas
lathos atomo rotas:)
den ta gnorizo afta:)
gia tin elve milao file mou:)

karaefthimiou23 είπε...

Τον άλλο Μιχάλη ρωτάω,τον Μισέλ:)

michele είπε...

Καρα εχει 500000 η Ανδρομεδα δεν νομιζω οτι προτιθεται να πουλησει ..αν γινοταν θα γινοταν με πακετο.

Γεράκι είπε...

ιδιαιτερη αδυναμία τα χαρτια μου..εαν και κρατάνε τα stop loss...τι λες mic?βεβαια..με τι να πρωτοπρολάβεις..κακό το κλίμα έξω..βγαλαμε καλό μεροκάμματο με σορταρισμα στην ING..φανηκε απο την πρωτη ωρα οτι παμε βουρ για νεα χαμηλα..

Γεράκι είπε...

ωραια τα ειπε ο Greek mr. Carlton..αλλα απο παχυλά λόγια, έχω χορτάσει...παμε παραπέρα..

michele είπε...

Οσον αφορα τις αποκρατικοποιησεις σαφως και ειμαι εναντιον του ξεπουληματος...αλλα το κρατος και σωστο να ειναι, δυσκολο να ειναι επιχειρηματιας.Η συμμετοχη του πρεπει να ειναι σε θεματα διαφανειας και ευρυθμης λειτουργιας της αγορας

michele είπε...

Hawk λογω κλιματος τα συγκεκριμενα χαρτια δεν τα φοβαμαι,εχουμε και τα stop loss μας..

michele είπε...

Εν τω μεταξυ Καρα,συμβαινει και το αλλο.Οταν θελουνε να δωσουνε μπολικα κομματια χωρις πακετο την πανε εκει που θελουν τα αλλαξουν μεταξυ τους,γινεται η " χερια" και μετα το ξανανεβαζουν .Το λεω γιατι πριν εγιναν 81560 στο 0,5610.

Αλεξανδρος είπε...

καλησπερα παιδες που εγιναν τα 81560 κoμματια που λες mike?

michele είπε...

στην ελβε στο 0,5610..η οποια ως γνωστο δεν κανει τοσα κομματια παρα μονο οταν "παιζει"

michele είπε...

ελα ρε Κυπρου..

ο dwk είπε...

Καλησπέρα.
Μπορεί κάποιος να μου πει στα χαμηλά του ΓΔ που ήταν ο 200αρης και ο ΔΤΡ;

michele είπε...

212,61 DWK ο τραπεζικος..20 αρης ( γιατι αυτο μαλλον εννοεις) 237,04 .Αυτα ειναι τα χαμηλα τους.

ο dwk είπε...

:) Ευχαριστώ. Και το Β΄ ερώτημα: Αν ΤΩΡΑ ο ΔΤΡ ήταν 212 ή/και ο 20αρης 237 πόσο θα ήταν (περίπου) ο ΓΔ; (για να δω αν στα υπόλοιπα είναι ΤΩΡΑ στα χαμηλά του) αν είναι χαζό …ξέχνα το!

Megas Magistros είπε...

Καλησπέρα. Σήμερα ολοκλήρωσα με αγορές ΥΓΕΙΑ.

ΔΙΟΝ θα πάρω τα υπολοιπόμενα 25.000 ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΗΝ ΒΡΩ κάτω απο 0.08€.

Megas Magistros είπε...

ΥΓΕΙΑ έχω μαζέψει όλο αυτό το διάστημα 45.000 τεμάχια τα οποία δεν σκοπευω να αποχωριστώ αν δεν δω το 0.50€. Μικτή τιμή 0.23€.

michele είπε...

dwk δεν ειναι χαζο αλλα θελει υπολογισμο και δεν προλαβαινω..Μαγιστρε αν μπει σε επιτηρηση θα τη βρεις 0,08.Το απογευμα θα ξερουμε

michele είπε...

Παντως dwk ο ΓΔ πιθανον να ηταν πιο πανω..απο το 621,71 που εγραψε χαμηλο

Megas Magistros είπε...

Αυτό περιμένω michele μου.

Μπουχαχαχαχαχαχαα

michele είπε...

Θα το μαθεις λιαν συντομως.Το δε ΥΓΕΙΑ στα 0,50 θα παει θελει δεν θελει.Αλλα θελει ..υπομονη που οι περισσοτεροι δεν εχουν

Megas Magistros είπε...

Michele γνωρίζω και τα δύο που απάντησες. Τι Μάγιστρος θα ήμουν???

michele είπε...

Σωστο κι αυτο χαχα..

michele είπε...

Παμε πανω παιδες