Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...
ZHMΙΕΣ 7,36 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ 
ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΤΟ 2011...
Στα 7,36 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ζημιές για 241 εισηγμένες εταιρίες το 2011, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Beta ΑΕΠΕΥ και χωρίς ακόμα οι τράπεζες να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, κάτι που θα γίνει στις 20 Απριλίου.

Ο τζίρος των εισηγμένων ενισχύθηκε κατά 2% στα 77 δισ. ευρώ ενώ τα λειτουργικά κέρδη τους υποχώρησαν κατά 26,5%, στα 5,61 δισ. ευρώ.



Από τις 163 εταιρίες που εμφάνισαν ζημιές, οι 90 τις αύξησαν, οι 45 τις μείωσαν ενώ 28 εταιρίες επέστρεψαν σε ζημιές από κέρδη. Από τις 78 κερδοφόρες εταιρίες, οι 36 αύξησαν την κερδοφορία τους, 31 εταιρίες υπέστησαν μείωση κερδών ενώ 11 επέστρεψαν σε κέρδη από ζημιές.



Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Μ. Χατζηδάκης και το τμήμα ανάλυσης της Beta στο σχετικό σχόλιο:



"Όταν διαπράττεται ένα έγκλημα, ένα παράπτωμα, κάτι που αντίκειται στο κοινώς αποδεκτό σύμφωνα με τους νόμους ή το εθιμικό δίκαιο που ισχύουν στα δυτικά κράτη, τιμωρείται.



Για το τι σημαίνει τιμωρία υπάρχουν δύο απόψεις. Η μία αφορά την τιμωρία η άλλη αφορά την παιδαγωγική διάσταση της επιβολής κάποιων κυρώσεων. Εφόσον διαπράττεται κάτι λάθος, θα υπάρξει τιμωρία και για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα της «κοινής γνώμης».



Η άλλη λέει πως αφού διαπραχθεί κάποιο σφάλμα, θα πρέπει να υπάρχει μια διαδικασία, κατά την οποία θα συνειδητοποιήσεις το λάθος σου και θα μπεις στον «σωστό» δρόμο. Το «έγκλημα» των ελληνικών επιχειρήσεων είναι ότι δεν προέβλεψαν έγκαιρα ή δεν έκαναν τους κατάλληλους χειρισμούς ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς επιχειρηματικές συνθήκες οι οποίες πολλαπλασιάζονται από το 2008 και μετά στην εγχώρια οικονομία ενώ είχαν όλες τις βασικές ενδείξεις διαθέσιμες.



Οι ελληνικές εισηγμένες μετά την εισροή από ένα πακτωλό χρημάτων από τις αυξήσεις κεφαλαίου την περίοδο του 1998 – 2001 και την σχετικά εύκολη πρόσβαση σε φθηνό χρήμα για

όσο διάστημα η χώρα δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα εξωτερικού δανεισμού φάνηκαν στην μεγάλη τους πλειοψηφία ανεπαρκείς για να αντιμετωπίσουν πραγματικά δύσκολες καταστάσεις.



Όταν η κρίση απέκτησε οριζόντια και κάθετα συστημικά χαρακτηριστικά ήταν πλέον αργά και δεν υπήρξε κλάδος της οικονομίας που να μην δέχθηκε περισσότερο ή λιγότερο τις επιπτώσεις αυτής της αρνητικής επίδρασης.



Βεβαίως δικαιολογίες και πραγματικά προβλήματα υπάρχουν αλλά από την στιγμή που υπήρξαν εταιρίες που άντεξαν, το άλλοθι των «δυσμενών συνθηκών» ακυρώνεται, ειδικά σε όσους κλάδους υπήρξε θετική διαφοροποίηση έστω και μίας περίπτωσης.



Το πάρτι των εύκολων κερδών και της εύκολης χρηματοδότησης τελείωσε και η λυπητερή, η οποία δεν ξεκίνησε να πληρώνεται τώρα, οδηγεί προοδευτικά ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό εταιριών προς την έξοδο. Όχι της χρηματιστηριακής αγοράς αλλά της οικονομίας.



Το 2011 αποτέλεσε ακόμα μία χρονιά βαθιάς ύφεσης για την ελληνική οικονομία που συρρικνώθηκε σε ποσοστό 7%. Τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής περιόρισαν την εγχώρια ζήτηση, η αυξημένη αβεβαιότητα στο β’ εξάμηνο επέτεινε την αδυναμία χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων και είχε ως συνέπεια την αύξηση του κόστους δανεισμού και σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος των πρώτων υλών είχε σαν αποτέλεσμα την καταγραφή των χαμηλότερων επιδόσεων σε επίπεδο κερδοφορίας στο σύνολο των εισηγμένων εταιριών.



Τα μεγέθη του δ΄ τριμήνου επηρεάστηκαν και από έκτακτες εγγραφές οι οποίες αφορούσαν απομειώσεις παγίων και συμμετοχών, έξοδα διοικητικής αναδιάρθρωσης και αυξημένες προβλέψεις διαγραφής απαιτήσεων ή αποθεμάτων ακυρώνοντας το φορολογικό πλεονέκτημα του χαμηλότερου εταιρικού συντελεστή για το 2011.



Ο λόγος κερδοφόρων/ζημιογόνων εταιριών στο ΧΑ παρέμεινε στο χειρότερο σημείο της τελευταίας δεκαετίας (1:3) με σταθερή τάση υπέρ της αύξησης των ζημιογόνων εταιριών καθόλη την διάρκεια της χρονιάς.



Η χρήση του 2011 θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο ως η χρονιά στην οποία καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες ζημιές σε επίπεδο καθαρών κερδών αλλά ως μια χρήση κατά την οποία η λειτουργική κερδοφορία μειώθηκε (-26.3%) για τέταρτη συνεχόμενη χρήση και τα διανεμόμενα μερίσματα έπεσαν κάτω από το ένα δις ευρώ καθώς μέχρι στιγμής διαμορφώνονται στα 627 εκ. ευρώ.



Ο κύκλος εργασιών παρουσιάζει αύξηση στο σύνολο (+2,1%) και έχει επηρεαστεί από την μεγάλη συνεισφορά του κλάδου καυσίμων που χωρίς αυτούς θα εμφανίζονταν μειωμένος κατά 3,3%. Σε επίπεδο δ’ τριμήνου η αύξηση είναι αρνητική από το μέσο όρο του έτους (-0,62%) καθώς η χριστουγεννιάτικη ζήτηση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.



Οι κυριότερες μειώσεις στην δραστηριότητα παρατηρούνται στις μεταφορές (-25%), στις εκδόσεις (-24%) και στις κατασκευές (-16%).



Η συρρίκνωση της εγχώριας κατασκευαστικής δραστηριότητα έχει επιφέρει ανάλογες μειώσεις σε τζίρο και κέρδη σε κοντινούς κλάδους (μεταλλουργία, τσιμέντα, ξυλεία) γεγονός το οποίο αποτυπώνεται πολύ έντονα στα εταιρικά μεγέθη τα οποία αφορούν τις μητρικές εταιρίες.



Το λειτουργικό αποτέλεσμα των εμποροβιομηχανικών εταιριών συρρικνώθηκε σε πρωτοφανή επίπεδα (7,33%) αφού στο δ’ τρίμηνο καταγράφηκε η χαμηλότερη τριμηνιαία επίδοση όλων των εποχών με 0,98%.



Ένας άλλος λόγος για τον οποίο παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση του λειτουργικού κόστους αφορά την αύξηση της τιμής των πρώτων υλών και ειδικότερα του ενεργειακού κόστους το οποίο «ακύρωσε» τις όποιες προσπάθειες μείωσης των διοικητικών εξόδων ή των αναδιαρθρώσεων που προηγήθηκαν στα προηγούμενα τρίμηνα.



Την μεγαλύτερη επίπτωση στην μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας έχουν υποστεί οι μικρές

εταιρίες με απώλειες που προσεγγίζουν το 60%.



Οι ζημιές των εισηγμένων φέτος θα κλείσουν σε επίπεδα άνω των 15 δις ευρώ. Ο λόγος αυτής της πολύ αρνητικής προσαρμογής αφορά την πολύ μεγαλύτερη καταγραφή ζημιών από το PSI. Ήδη στα 7,3 δις ευρώ που έχουν καταγραφεί από τις επίσημες ανακοινώσεις θα προστεθούν τα 5,3 δις ευρώ των τραπεζών του εννεαμήνου για τα οποία ο διπλασιασμός με βάση των το αρχικό ονομαστικό κούρεμα των ελληνικών ομολόγων θεωρείται δεδομένος και εφόσον η καταγραφή θα περιλαμβάνει και την λογιστική απομείωση σε επίπεδο καθαρής αξίας

τότε το νούμερο θα τριπλασιαστεί.



Άρα μόνο από το νέο PSI o λογαριασμός του 2011 θα κινηθεί στην καλύτερη περίπτωση στα 17,9 δις ευρώ και στην χειρότερη στα 22,6 δις ευρώ όσο δηλαδή είναι η αξία των 2/3 της εγχώριας κεφαλαιοποίησης του ΧΑ. Και όλα αυτά χωρίς να έχουν συνυπολογισθεί όποιες επιπλέον επιβαρύνσεις από το διαγνωστικό έλεγχο της Blackrock.





Τι επηρέασε τα μεγέθη του δ’ τριμήνου:



- Οι αυξημένες προβλέψεις επισφαλών δανείων αλλά και της αξίας των κρατικών ομολόγων των τραπεζών.



- Η εγχώρια ύφεση, η μειωμένη αγοραστική δύναμη λόγω ανεργίας και το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω πετρελαίου περιόρισε τα κέρδη ή αύξησε τις ζημιές στο λιανικό εμπόριο.



- Το αυξημένο κόστος δανεισμού και οι ισοτιμίες των νομισμάτων. Οι μεγάλες διαγραφές υπεραξίας (goodwill) που είχαν προέλθει από εξαγορές.



- Η μειωμένη κατασκευαστική δραστηριότητα.



- Οι μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές βελτίωσαν τα περιθώρια της τελικής γραμμής. Επίσης στις ΔΕΚΟ υπήρξε περιορισμός του λειτουργικού κόστους λόγω των μισθολογικών μειώσεων





Έκτακτα αποτελέσματα – μη οργανικές εγγραφές



Αρνητικές ήταν στην πλειοψηφία τους οι έκτακτες εγγραφές στο δ’ τρίμηνο οι οποίες ήταν περισσότερο εστιασμένες στην μείωση κόστους της επόμενης χρήσης ή στην ορθολογικότερη απεικόνιση των στοιχείων του ενεργητικού. Θα ήταν εδώ σκόπιμο να επισημανθεί ότι η απομείωση των θυγατρικών ή των στοιχείων του ενεργητικού ήταν επιβεβλημένη και για τεχνικούς λόγους.



Αφενός οι ορκωτοί ελεγκτές αύξησαν το συντελεστή προεξόφλησης λόγω των επιτοκίων με τα οποία δανείζεται η χώρα και τα οποία αποτελούν το συντελεστή αναφοράς στο τεστ απομείωσης. Αφετέρου σε μια χρονιά ο συντελεστής αυτός σχεδόν τριπλασιάζεται ενώ το σύνολο των μελλοντικών ταμειακών ροών παραμένει στην καλύτερη περίπτωση σταθερό είναι επόμενο στο τεστ απομείωσης να εμφανίζονται μεγάλες αρνητικές αποκλίσεις.



Εξαιρώντας τις προβλέψεις που αφορούν την απομείωση των ομολόγων των τραπεζών οι κυριότερες περιπτώσεις αφορούν:



Τρ. Κύπρου: Στα μεγέθη του τέταρτου τριμήνου καταγράφεται έκτακτη εισφορά επί των καταθέσεων ύψους 19 εκ. ευρώ βάση της απόφασης της Κυπριακής κυβέρνησης (0,095% του συνόλου των καταθέσεων).



Marfin Popular: Εκτός από την απομείωση των ελληνικών ομολόγων και την αύξηση των προβλέψεων η τράπεζα προχώρησε σε αρνητική αναθεώρηση της υπεραξίας των συμμετοχών της κατά 820 εκ. ευρώ.



Ελληνικά Πετρέλαια: Η εθελούσια έξοδος του προσωπικού (320 άτομα – 7%) επιβάρυνε το δ’ τρίμηνο με 40 εκ. ευρώ.



OTE: Η κερδοφορία συμπιέστηκε κατά 253,2 εκ. ευρώ στο δ’ τρίμηνο λόγω της απομείωσης της συμμετοχής του ΟΤΕ στην Rom Telecom.



Τιτάν: Το τέταρτο τρίμηνο περιλαμβάνει έξοδο ύψους € 18,7 εκ. το οποίο αφορά απομείωση περιουσιακών στοιχείων -περισσότερο από το ήμισυ λόγω των ΗΠΑ και το υπόλοιπο από την Ελλάδα- και € 9 εκατ. εξόδα αναδιάρθρωσης που προκύπτουν από την εφαρμογή του διετούς σχεδίου αναδιάρθρωσης του Ομίλου.



Jumbo: Τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου περιλαμβάνουν 500 χιλ. ευρώ από την έκτακτη φορολόγηση ακινήτων. Στο εξάμηνο η επιβάρυνση ανέρχεται σε 1 εκ. ευρώ.



ΕΧΑΕ: Στο χαρτοφυλάκιο ομολόγων καταγράφεται ζημιά ύψους 2 εκ. ευρώ από απομείωση τραπεζικού υβριδικού τίτλου η οποία έχει περαστεί στο δ’ τρίμηνο.



Τηλέτυπος: Τα αποτελέσματα έχουν επιβαρυνθεί με διαφορές φορολογικού ελέγχου ύψους 2,1 εκ. ευρώ.



Forthnet: H τελική γραμμή παρουσιάζει ζημιές ύψους 199 εκ. ευρώ οι οποίες αποδίδονται και στην εμφάνιση έκτακτων εξόδων από τεστ απομείωσης συμμετοχών (128,5 εκ. ευρώ).



Motor oil: O τακτικός φορολογικός έλεγχος της χρήσης 2009 επιβάρυνε τα αποτελέσματα της εταιρίας με 1 εκ. ευρώ στο δ’ τρίμηνο. Από την αποτίμηση των αποθεμάτων οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 19 εκ. ευρώ ενώ από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες η διαφορά ήταν αρνητική κατά 7 εκ. ευρώ.



Trastor: Μετά τον υπολογισμό διαφορών (ζημιών) αποτίμησης ύψους € 3,8 εκ. τα αποτελέσματα διαμορφώνονται σε ζημιές € 604 χιλ.



Flexopack: Tο 2011 η εισηγμένη εισέπραξε αποζημίωση από τη XΕΗ ύψους 509 χιλ. ευρώ.



S&B: Μη επαναλαμβανόμενα έξοδα συντέλεσαν στην αύξηση των λειτουργικών εξόδων συνολικού ύψους 6,4 εκατ. ευρώ.



ΕΛΒΑΛ: Λόγω της πτώσης της τιμής του αλουμινίου κατά το τέλος του έτους, σχηματίστηκε πρόβλεψη υποτίμησης των αποθεμάτων, που δεν καλύπτονται από συμβόλαια κάλυψης κινδύνου (Unhedged απόθεμα), ύψους 3,3 εκ. ευρώ.



Μυτιληναίος: Ο όμιλος έχει καταγράψει απομείωση συμμετοχής 10 εκ. ευρώ (Protergia) στα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου.



Info-Quest: Η επανεκτίμηση της αξίας των θυγατρικών «Unisystems» και «Info- Quest Technologies» είχε σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση των οικονομικών αποτελεσμάτων της μητρικής εταιρείας με ποσό ύψους € 21,5 εκατ με αντίστοιχη μείωση της εμφανιζόμενης αξίας συμμετοχών στον ισολογισμό της μητρικής



Ελλάκτωρ: Η πώληση του 7% της European Goldfields αύξησε κατά 261 εκ. ευρώ τα αποτελέσματα της χρήσης. nστόσο υπάρχει και εγγραφή απομείωσης ύψους 77,2 εκ. ευρώ.



Attica Group: Τα ενοποιημένα αποτελέσματα περιλαμβάνουν απομειώσεις ενσωμάτων στοιχείων και ενεργητικού του Ομίλου 41,8 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 49,3 εκατ. ευρώ στη χρήση 2010. Στα ετήσια αποτελέσματα του Ομίλου περιλαμβάνονται επίσης κέρδη 3,9 εκατ. ευρώ από την πώληση του Superferry II το Μάρτιο 2011.



Lamda Development: Η Καθαρή Αξία Ενεργητικού προ Φόρων (NAV) διαμορφώθηκε σε 396 εκατ. ευρώ (9,6 ευρώ ανά μετοχή), έναντι 448 εκατ. παρουσιάζοντας μείωση κατά 12% επηρεάζοντας ανάλογα την τελική γραμμή.



ΔEH: Ο σχηματισμός προβλέψεων για φορολογικά ανέλεγκτες χρήσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση των αποτελεσμάτων του Ομίλου με έξοδο ύψους € 63,1 εκατ.



Οι πρωταγωνιστές



Δεν υπήρξαν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε επίπεδο χρήσης αφού στο εννάμηνο είχε διαμορφωθεί ο βασικός πυρήνας των εταιριών που θα ξεχώριζαν θετικά έναντι του συνόλου.



Για τις ΜΕΤΚΑ, Frigoglass, S&B, ΟΛΘ, ΕΛΒΑΛ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Μotor oil, Jumbo και Καρέλιας το 2011 ήταν μια δυνατή χρονιά γεγονός το οποίο τους δίνει κάποιο προβάδισμα σε μια πιθανή σταθεροποίηση της κατάστασης της εγχώριας οικονομίας.



Την θετική εικόνα στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση συμπληρώνουν οι επιδόσεις των Folli - Follie, ΟΤΕ, Autohellas και Νηρέας.



Για πρώτη φορά στην ιστορία τους ξεπέρασαν το φράγμα του ενός δις ευρώ τρεις εταιρίες: Μέτκα, ΕΛΒΑΛ, Folli Follie ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια έφθασαν πολύ κοντά στο επόμενο σημείο αναφοράς στον κύκλο εργασιών που είναι τα 10 δις ευρώ (9,4 εκ. ευρώ) καθιστώντας τον όμιλο ως την μεγαλύτερη εταιρία στην Ελλάδα από πλευράς τζίρου.



Σε μικρότερου μεγέθους εταιρίες σε συνέχεια της περυσινής χρονιάς καλά μεγέθη εμφάνισαν το Πλαίσιο, Σωληνουργία Κορίνθου, Καραμολέγκος, Elton, Ικτίνος, Μevaco, Κυριακίδης, Λούλης, Info Quest, Πλαστικά Κρήτης, Πλαστικά Θράκης και AS Company.



Για ένα ακόμα τρίμηνο με ζημιές έκλεισαν την περίοδο αναφοράς οι Alapis, MIG, Nutriart, Intracom, Αττικάτ, Μηχανική, Sato, Euromedica, Axon Συμμετοχών, Forthnet, Sanyo, Shelman, Σφακιανάκης, Κούμπας, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Σελόντα ο κλάδος μεταφορών καθώς και όλος ο κλάδος των τραπεζών, των εταιριών επενδύσεων, των εκδόσεων και ΜΜΕ και της

Κλωστοϋφαντουργίας.

 πηγή:www.reporter.gr

110 σχόλια:

ΑΡΤ είπε...

Καλημερα...

http://www.youtube.com/watch?v=8v-HjN-Tg3A

...καταπληκτικη διασκευη και αρκετα επικαιρη

Megas Magistros είπε...

Καλημερα ΑΡΤ. Εξαιρετικό.

ΑΡΤ είπε...

Καλημερα Μεγα ...το ειχα ακουσει πριν κανα μηνα στο ραδιο και το ψαχνα....

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα σε ολους.
ΑΡΤ παιχτη μου...

μπαρμπαλιας είπε...

Τρίτη 03 Απρ 2012 - 19:04 DN - Bankingnews.gr IP: XXX.65.206.109

ΠΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ
Άρθρο του Όμηρου Αλεξάνδρου

..απο τη στηλη του ΔΝ διαβαστετο και οποιον παρει ο χαρος...αληθεια και ψεμα.αλλα μαλλον αληθεια γιατι ο Λιακοπλος καταντησε γραφικος με το να λεει οτι ολος ο κοσμος ειναι ελλαδα

THE JUNIOR είπε...

Καλημερα ,γερμανε η ταση αλλαξε ο παπανδρεου εφυγε ,το φορολογικο περιμενουν ολοι ,προσεχε μην χασεις τα κερδισμενα.

THE JUNIOR είπε...

οικοδεσποτη τα ειδες αυτα,Αναφέρεται σχετικά ότι κατά τις ταραχές που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας στις 12 Φεβρουαρίου 2012 ,
υπέστησαν ολική καταστροφή τα μισθωμένα καταστήματα θυγατρικής εταιρείας , επί της οδού Σταδίου . Η
συνολική ζημία για την εν λόγω θυγατρική εταιρεία ανήλθε στο ποσό ευρώ 226.449,84.
Το ποσό της αποζημίωσης που αναμένεται να εισπραχθεί από την ασφαλιστική εταιρεία εκτιμάται ότι θα
καλύψει σχεδόν στο σύνολο της την παραπάνω ζημία********.Το υπόλοιπο του λογαριασμού απαιτήσεις από ασφαλιστικές εταιρείες ποσού ευρώ 465.445,00
αφορά στην διεκδικούμενη από την ασφαλιστική εταιρεία αποζημίωση λόγω κλοπής αποθεμάτων
(εμπορευμάτων, προιόντων κτλ) που έγινε στη διάρκεια της χρήσης 2011 στις κεντρικές αποθήκες της
εταιρείας στον Άγιο Ανδρέα Καβάλαςς

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα σε ολους.Αφηνω το πρωτο μηνυμα της ημερας θα αποκτησει ιστορικη σημασια.Βλεπω μια ιδιαιτερη ευαισθησια απο την "παρεα" του Πετραν..ΜΙΚΡΕ φυσικα το ειδα.Το tezenis επαθε ζημια εκεινη την ημερα..Εχω παει στον Αγιο Ανδρεα να σε πληροφορησω,ειπα και καφε στα γραφεια.

socialnick είπε...

καλημέρα σε όλους.... Μετά από ένα διάστημα απαραίτητης ιντερνετικής αποτοξίνωσης επανέρχομαι στην φιλόξενη παρέα ... Σήμερα το πρωινό ελεύθερο οπότε θα ρίχνω και εγω κανα σχολιάκι για τα τεκτενόμενα από την δική μου οπτική πάντα...

μπαρμπαλιας είπε...

σημερα πεφτουν και τα ξενα ,οποτε μην περιμενετε ανοδο ,11 πτωτικες μετραμε...δηλ εχουμε την ενδεκαδα ,αλλα λειπει ο παγκος για δεκαεξαδα

THE JUNIOR είπε...

πηγες βολτα και με το μαυρο διθεσιο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους.
Κάτι σχετικό με όσα συμβαίνουν τελευταία και την έκρηξη των "αποκαλύψεων" που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1460052

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον Νίκο τον αναλυτή μας που άργησε.

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Ενδέχεται τελικά να υπάρξει και νέα παράταση στις ανακοινώσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ΤΧΣ. .....Bankingnews.gr 4-4-2012 Εγώ πρίν δύο μέρες και απο αυτό το blog είχα γράψει για Πέμπτη 19-4-2012....

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Kαλημέρα σε όλους ...αλλά μια μεγάλη καλημέρα στο χαμένο εδώ και καιρό ... Νίκο ..χε..χε

socialnick είπε...

καλημέρα Πάνο... Αρκετό ξυλο πέφτει πρωινιάτικα και σε εμάς και στους έξω

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Σήμερα παλικάρια, επιβάλετε τεθωρακισμένο, ξεχάστε κράνος ή πανοπλία.....

michele είπε...

Ωραιο αρθρο Πανο,στο στοιχειο μου..Καλημερα Νικολα.Μικρε δεν πηγα βολτα με το διθεσιο χαχα,επινα καφε επανω με θεα θαλασσα και η γυναικα μου κατω ψωνιζε απο αυτα που πανε μονο εξωτερικο..μη χασει καταλαβαινεις, Τσελιος κλπ

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Νικόλα γιατί χάθηκες ;;;;

michele είπε...

Ωχ Αγριεψε ο Paul εφερε και τεθωρακισμενο χαχα

socialnick είπε...

Γειά σου Παύλο... μπορεί να χάθηκα, αλλά όσο ειχα χρόνο σας διάβαζα καθημερινά, οπότε δεν μπορω να πω οτι μου λειψατε πολύ χαχαχα

μπαρμπαλιας είπε...

αμαν ωρε Παυλο γραψε να φορεσουμε και κανενα φανελλακι απο την ελβε χαχαχαα

socialnick είπε...

Ειχα μπλέξει με κάτι άλλο Παύλο, που με απασχολούσε αρκετά, ξέμεινα και από πλατφόρμα λόγω ανωτέρας βίας, οπότε ειμαι ψιλοαδιάβαστος στα τεχνικά της αγοράς και ψιλοαπογοητευμένος στα πολιτικά...

socialnick είπε...

Μικέλε τα παράγωγα μην ξεχάσεις!!! καλημερα!

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Καλημέρα michele ... ελπίζω νάσαι καλά τώρα...συγνώμη που είμαι κουραστικός μερικές φορές !!!!
Φίλε Μπαρμπαλιά για τα φανελάκια ... δεν ξέρω, όμως βαζελίνη έχω πάρει καλού κακού ... χα..χα

michele είπε...

Νικολα,τωρα που το ΧΑΑ θα κανει long week end ,θα πεσει ενα πρωτο αναγνωριστικο αρθρο.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Παίδες μην φοβάστε υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ , ο π''κωσταντίου υποψήφιος !!!! στην υπο αναβολή των εκλογών

michele είπε...

..και οχι δεν θα τα ξεχασω χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

Παυλο αντιαρματικα φερε...

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα άρχοντες...Καλά πάμε...

Money είπε...

Με καλύπτει απόλυτα
"Το 1999 ένας καλός φίλος μου θύμωσε, όταν εκείνος θυμήθηκε αργά το χρηματιστήριο και τον κόσμο των επενδύσεων και εγώ αρνήθηκα να συμμετάσχω στο παιγνίδι της δήθεν διάδοσης των αμέτρητων «εσωτερικών πληροφοριών» που κυκλοφορούσαν εκείνες τις ημέρες στην αγορά. Ο φίλος αναζήτησε αλλού το φίλτρο της επιτυχίας, τα λεφτά τα έχασε, αλλά και πάλι εγώ έφταιγα για την κατάντια του. Τον συνάντησα και πάλι έπειτα από τρία χρόνια. Εξακολουθούσε και ήταν χολωμένος. Κατά πως είπε, αν δεν με είχε... γνωρίσει δεν θα είχε ενδιαφερθεί καν για τις μετοχές...

Το ίδιο παιγνίδι, «μονά χάνω, ζυγά κερδίζεις», το έχω παίξει αμέτρητες φορές από τότε. Στην αρχή αυτό με στεναχωρούσε. Έπειτα από αρκετό καιρό κατάλαβα ότι ο καθένας από εμάς κάνει τελικά αυτό που καταλαβαίνει. Όταν κερδίζει, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο, αναδεικνύεται η ανωτερότητά του και η εξυπνάδα του. Όταν χάνει, που είναι και το πιο συνηθισμένο, κάποιος άλλος φταίει και όχι ο ίδιος...

Ένας παλιός επιχειρηματίας προσπαθούσε μία ημέρα να με πείσει πόσο αντίθετος στην ανθρώπινη ψυχολογία είναι ο κόσμος των αγορών. Ότι το πλέον λογικό είναι να αγοράζει κανείς όταν μαθαίνει ότι κι άλλοι άνθρωποι κερδίζουν και να πουλάει μέσα σε ένα κλίμα γενικών απωλειών. Είναι η απόλυτη συνταγή της καταστροφής. Αλλά ταιριάζει γάντι στην ανθρώπινη ψυχολογία. Αντίθετα, είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν άνθρωπο να πάει κόντρα στην ψυχολογία της αγοράς και της αγέλης. Να αγοράσει όταν οι άλλοι πουλάνε και να πουλήσει όταν οι άλλοι αγοράζουν.

Όλοι λένε ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσει κανείς να βγει κερδισμένος από τον κόσμο των αγορών. Στην θεωρία όλοι το ξέρουν. Στην πράξη τον κανόνα αυτόν τον ακολουθούν λίγοι. Ελάχιστοι...

Αύριο θα μας φταίει αυτός, εκείνος, ο άλλος, κάποιος τρίτος. Δεν φταίμε εμείς σε τίποτα και για κανέναν λόγο. Ας μην προσπαθήσουμε να το πολεμήσουμε, θα είναι σαν να τραβάμε μαχαιριές στον εαυτό μας. Μπορούμε, όμως, να αρχίσουμε σιγά – σιγά να παρατηρούμε τι είναι εκείνο που θα μπορούσε να μας ξεχωρίσει από την αγέλη. Κι όταν το συνειδητοποιήσουμε θα έχουμε κατά κάποιο τρόπο αλλάξει. Είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπίζει κανείς όλα τα θέματα που τον απασχολούν. Από τα απλά καθημερινά μέχρι τα πλέον σύνθετα. Από το πότε θα αλλάξει το αυτοκίνητό του μέχρι το πότε θα αγοράσει μετοχές. Η παρατήρηση είναι το κλειδί όλης αυτής της ιστορίας. Εύκολο; Δεν νομίζω..."
Μαυρίδης Θανάσης

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

spain 10 year spread
369.32 1.33%

michele είπε...

Καλημερα Θαναση.Με εκφραζει απολυτα το αρθρο του Μαυριδη. Πιασαμε το 701..

michele είπε...

Στο γραφημα του ΔΤΡ που αναρτησαμε στις 26 Μαρτιου ο δεικτης πηγε τελικα στο κατω μερος του πτωτικου καναλιου το διεσπασε και εφτασε την στηριξη Κ2 κοκκινη γραμμη.

karaefthimiou23 είπε...

Σήμερα που άνοιξε με κόκκινο μπορούμε να περιμένουμε αντίδραση,όχι σαν χθες και προχθές που μου άνοιγε πράσινο...

alexandra είπε...

Καλημέρα σε όλους.

socialnick είπε...

Παιδες εγω έχω ξεκινήσει να μαζευω λίγες εθνικές σιγά σιγά... Δυσκολο το trading και ειδικά το intraday τις τελευταιες 2-3 εβδομάδες στο ΧΑΑ... Στα σενάρια εν συντομία, διανύουμε μακροπρόθεσμα στον Γίδι και σε πολλές μετοχές ή 5άρι ή 2πλό... Το αν θα δούμε νέα χαμηλά ή όχι θα μας διαφωτίσει για το τελικό σενάριο...

socialnick είπε...

Αγοραστικό σήμα από στοχαστικό σε ΕΤΕ στο 60λεπτο... Για να δούμε

michele είπε...

Το δικο μου σεναριο λεει οτι αν δεν περασουμε εντος ολιγων συνεδριασεων πανω απο το 725,θα διολισθησουμε προς το προηγουμενο χαμηλο,οποτε εκει θα υπαρξει δυνατη αντιδραση

alexandra είπε...

Χωρίς ιρανικό πετρέλαιο τον Απρίλιο τα ΕΛΠΕ
Αυξάνονται οι αγορές από Ρωσία, Σ. Αραβία. "Στροφή" και στο Ιράκ

Οι κυρώσεις στην Τεχεράνη δημιουργούν πρόβλημα και στα ΕΛΠΕ λόγω της αδυναμίας τραπεζικών πληρωμών. Καμία ευρωπαϊκή τράπεζα δεν έδειξε πρόθυμη να διαχειριστεί τις αγορές πλέον, αναγκάζοντας την εταιρεία να αναστείλει τις αγορές αυτόν τον μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters δεν θα υπάρξει ιρανικό πετρέλαιο τον Απρίλιο αλλά υπάρχει η πιθανότητα για άρση της αναστολής το Μάιο

Τα ΕΛΠΕ ήλπιζαν πως η απόφαση των ΗΠΑ θα διευκόλυνε την κατάσταση. «Όμως δεν εφαρμόζεται στην πράξη. Οι τράπεζες δεν ξέρουν τι πρέπει ακριβώς να κάνουν, για αυτό προτιμούν να μην κάνουν τίποτα», πρόσθεσε.

Επιπλέον σημείωσε ότι, η εταιρεία αγοράζει τώρα ποσότητες αργού αντίστοιχες με το ιρανικό κυρίως από την Ρωσία και από την Σουηδική Αραβία.

Τέλος, επισήμανε ότι, τον Μάιο η εταιρεία θα αυξήσει τις αγορές πετρελαίου από την Σαουδική Αραβία ενώ θα εξετάσει τις αγορές και από το Ιράκ.

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη και πάνω από το 725 να πάμε,δεν θα το γλιτώσουμε τουλάχιστον το προηγούμενο χαμηλό όσο βρισκόμαστε κάτω από το 765.

Money είπε...

Εχθές με ρωτήσατε για αντίδραση
Για ρίξτε μια ματιά εδώ και τώρα.
Αν αντέξει εδώ θα έχουμε καλή λέω ο άσχετος.

socialnick είπε...

Δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ακόμη το σήμα σε ΕΤΕ... Ταλαιπωρίας συνέχειας λοιπόν

ΑΡΤ είπε...

Νικο δεν εχει επιβεβαιωθει ακομα και απο τις 20/3 ειναι η 10η φορα που δινει αγοραστικο σημα ...αναξιοπιστο σε μικρες χρονικες περιοδους

Money είπε...

Ντροπή του που με αντιγράφει αλλά εν πάσει περιπτώσει
http://greek-market-research.net/

socialnick είπε...

ναι στρατηγέ σωστά... θέλει υπομονή

ΑΡΤ είπε...

Νικο μιλας στο τηλεφωνο η παιρνω λαθος ?

socialnick είπε...

ποτε δεν κάνεις λάθος χαχαχα... Μιλάω με Παυλο από Πάτρα

michele είπε...

Θαναση σωστος..και ωραιο διαγραμματακι.Το αντιστοιχον 701 λειτουργησε προς το παρον..

Παύλος απο Πάτρα είπε...

AΡΤ τις καλημέρες μου ...χε..χε

socialnick είπε...

Στα ευρωπαικά έχουν αγριέψει τα πράγματα... Αυτός που δεν καταλαβαίνει τίποτα τελικά ειναι ο αμερικάνος

Money είπε...

"Με πρόχειρους υπολογισμούς φαίνεται ότι οι τιμές
διάθεσης θα είναι τόσο χαμηλές, που ακόμη και για
να καλύψουν οι τράπεζες μόνο το 10% των κεφα-
λαιακών τους αναγκών με διάθεση μετοχών στους
ιδιώτες μετόχους τους, θα χρειασθεί να εκδώσουν
μετοχές που αντιστοιχούν στο διπλάσιο ή το
τριπλάσιο του σημερινού αριθμού μετοχών! Αν σε
αυτές τις νέες μετοχές προστεθεί ο πολλαπλάσιος
αριθμός νέων μετοχών, που θα εκδοθούν υπέρ του
ΤΧΣ, γίνεται φανερό ότι ο αριθμός των νέων
μετοχών που θα εκδοθούν συνολικά θα φθάσει να
μετριέται σε... πολλά δισεκατομμύρια."

Μιλάμε ότι το μέλλον είναι στον τραπεζικό τομέα από χρηματιστηριακής άποψης.
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
γελάσαμε και σήμερα

michele είπε...

Θαναση θα γραψουνε τιμες Τιτανα..με reverse split βεβαια.Οποτε θα τα κουλαντρισουμε τα κομματια δεν θα ειναι πολλα

PS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
karaefthimiou23 είπε...

Ένα reverse split δεν φθάνει στις αερόφουσκες διότι τα επόμενα χρόνια θα χρειασθούνε και νέες ΑΜΚ.

PS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Πισω εχει η αχλαδα την ουρα παπαρα.

μπαρμπαλιας είπε...

η "στριχνινη" απο το ΒΝ εχει λυσσαξει ...
οπως και ο "ανωνυμος" ...τι να πεις; δεν εχουν δουλεια;εκτος αν ειναι ο ιδιος

Money είπε...

Δεν αμφιβάλω ότι με διάδορων ειδών τερτίπια θα μειωθούν τα κομμάτια. Αλλά λέω ότι θα πάρει τόσο χρόνο να γίνουν όλες οι απαραίτητες αυξήσεις όπως λέει και ο karaefthimiou23 (το 23 είναι από την ηλικία; χιχι. Γιατί στο άλλο έχεις 400 που μάλλον έιναι από το μυαλό,) που νομίζω πως δεν αξίζει να ασχολείται κανείς παρά μόνο κερδοσκοπικά.

Michalis είπε...

Τράπεζα Κύπρου: Πρώτη στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων αναλυτών

Δεύτερη στις προτιμήσεις των αναλυτών έρχεται η BNP Paribas, με το 68,4% των αναλυτών να δίνουν σύσταση αγοράς για τη μετοχή

Πρώτη στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων αναλυτών έρχεται η Τράπεζα Κύπρου με το 72,7% αυτών να δίνουν σύσταση αγοράς για τη μετοχή της, σύμφωνα με έκθεση της Keefe, Bruyette & Woods (KBW) για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Πενήντα τράπεζες κατατάσσονται με βάση το πόσο δημοφιλείς είναι, όπως προκύπτει από τις συστάσεις αγοράς, πώλησης και διακράτησης που έχει συγκεντρώσει το Bloomberg και, συγκεκριμένα, από το ποσοστό των «buy» επί του συνόλου των συστάσεων που δίνουν για κάθε τράπεζα οι αναλυτές.

Δεύτερη στις προτιμήσεις των αναλυτών έρχεται η BNP Paribas, με το 68,4% των αναλυτών να δίνουν σύσταση αγοράς για τη μετοχή.

Στην 27η θέση της λίστας φιγουράρει η Alpha Bank συγκεντρώνοντας θετική σύσταση σε ποσοστό 30%.

Η ΕΤΕ βρίσκεται στην 38η θέση, η Marfin στην 41η, η Eurobank στην 43η και η Πειραιώς στην 47η.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112845618

μπαρμπαλιας είπε...

ωραια τα λενε οι μπλουμπερκηδες...αλλα αλλα

karaefthimiou23 είπε...

Θανάση πού 400,γεράματα και το μυαλό κουρκουτιάζει...

Μιχάλη buy με τι χρονικό ορίζοντα,6 μηνών-1 έτους ή σε κάποια στιγμή μέσα στον 21ο αιώνα και χωρίς τιμή στόχο...?

Όποιος αναλυτής δίνει σύσταση buy στη παρούσα φάση για τράπεζες και δει ευρωπαικές,θα πρέπει να τιμωρείται δια τυφεκισμού.Πλάκα κάνουνε...?

Michalis είπε...

kara simfono mazi sou
prin tleiosoune oi anakefaleopiisis..

ala stin ousia i kiprou ine diaforetiki periptosi...

me tin apopsi oti mazepse 40%..

pou oi ellinikes me 10% na paroune tha ien epitixia..

ke to ipolipo tha to mazepsi os ton iounio...

akoma ke me orizonta 6minou i akome 3minou agorazete ne gia na dosi andidrais..

idomen...

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη άλλο η αντίδραση και άλλο η διακράτηση για μακροχρόνια πορεία ανοδική.Οι ανακεφαλαιοποιήσεις θα ολοκληρωθούν όταν με το καλό υπάρξει λύση στο ευρωπαικό πρόβλημα και έχουμε δρόμο και αρκετά χρόνια ως τότε.

michele είπε...

WHOIS check mail

Michalis είπε...

kara...
ma me afto to skeftiko file mou kamia trapeziki metoxi den ine gia diakratisi

Megas Magistros είπε...

Καλησπέρα.

Δεύτερη ημέρα τρελού όγκου στην ΔΙΟΝ.

karaefthimiou23 είπε...

Δεν θυμάμαι εάν έχει κάνει ποτέ ΑΜΚ η 3Α:

Την αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών κατά 2.244.419 ευρώ δια της εκδόσεως 793.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με αναλογία 13 νέες για κάθε 10 παλαιές, αποφάσισαν οι Γ.Σ. κοινών και προνομιούχων μετόχων της Εριουργίας Τρία Αλφα στις 30/3/2012.

Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:

1. Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών κατά ευρώ 2.244.419,00 δια της εκδόσεως 793.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με τιμή εκδόσεως την σημερινή ονομαστική τους αξία ήτοι 2,83 ευρώ, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφισταμένων μετόχων με αναλογία 13 νέες για κάθε 10 παλαιές.

Τέλος, όσον αφορά τη χρήση των κεφαλαίων που θα αντληθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, διευκρινίζεται ότι τελικός σκοπός είναι η δημιουργία κεφαλαιακής δυνατότητας για νέες δραστηριότητες (παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες και μη πηγές, τεχνικά κατασκευαστικά έργα) και η μείωση του υφιστάμενου δανεισμού ώστε η εταιρία, από ισχυρή οικονομική θέση, να διαπραγματευθεί τη χρηματοδότηση των νέων δραστηριοτήτων της.

THE JUNIOR είπε...

εγω παντως θα παρω δικαιωματα ετε και ευρο οταν με το καλο ,για διακρατηση ,εκτος αν κανουν κανενα τρελλο διπλωμα, γιατι βλεπω να ζητανε λιγα απο τους ιδιωτες στην αμκ

michele είπε...

Mικρε βρηκες τελικα ακρη με το ποσοστο της πειρ invest στη γεκ.Μηπως ηταν δανειο και αποπληρωθηκε??

michele είπε...

Παει για triple bottom η ΔΕΗ,θα το φροντισουμε το θεμα

Money είπε...

Πάτε σε αυτό το site http://www.exandasdocumentaries.com/, δέστε το ντοκιμαντέρ και κυρίως ΄λδεστε την ανίδραση των ανθρώπων σε αυτό που συνέβη. Λυπάμαι πολύ για την κατάντια μας ως κοινωνία.

μπαρμπαλιας είπε...

δεκαδυο πτωτικες με τη σημερινη στις τραπεζες..αυτη κιαν ειναι μπαραγκα

Πιτσιρικος είπε...

Το blog θα 'ταν πολυ καλυτερο αν δεν εγραφαν 2 - 3 προκατειλλημενοι με καποιες μετοχες.

Γεράκι είπε...

ελα ήρθα κ εγω..αγορασα σποράκια για να δουμε το γκρεμοτσάκισμα μαζί παρέα...

michele είπε...

Πιτσιρικο ,ελευθερη γνωμη το βαφτισαμε ,ο καθενας εχει τις εμμονες του ,τις συμπαθειες του ,τι να κανουμε.Αρκει να υπαρχει καποια εξηγηση και τεκμηριωση για κατι που υποστηριζουμε..κατα τα αλλα εκτιμησεις κανει ο καθενας και φυσικα ολοι πεφτουμε και μεσα και εξω

karaefthimiou23 είπε...

Αν κάποιος βλέπει κάτι θετικό ή αρνητικό για κάποιες μετοχές και του βγαίνει,αντί να τον βαφτίζουμε προκατειλλημένο ας ακολουθούμε την άποψή του.

karaefthimiou23 είπε...

Αν πάλι,δεν του βγαίνει και συνεχίζει το ίδιο βιολί τότε ναι τον επαναφέρουμε εις την τάξιν.

Πιτσιρικος είπε...

Μονο που εγω δεν βλεπω τεκμηριωση στα γραφομενα, αλλα ευχολογια και προσπαθεια να περασει μια γραμμη στους αναγνωστες του blog.

μπαρμπαλιας είπε...

...να μπω και εγω στην κουβεντα...
λπν προχθες ειχαμε μια αντιπαραθεση εδω μεσα ΑΡΤ με ΜΜ...οι οποιοι ειχαν μια διχογνωμια αλλα δωσανε ρεστα...απο την ωραια εξηγηση.
τωρα γιατι τα λεω.ο φιλος πιτσιρικος καλο θα ηταν να ονοματιζε ποιους εννοει και μια συζητηση στην συνεχεια θα προσεθετε στην παρεα με τις οποιες εξηγησεις

Γεράκι είπε...

γιατι δεν μιλατε με ονοματα? ετσι κ αλλοιως ανωνυμοι ειμαστε..ή δεν ειμαστε και μπατζανακια...πιτσιρίκο για ποιον/ποιους μιλας?

michele είπε...

Πιτσιρικο ρε συ ειλικρινα μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος?? και αν οχι με ονοματα πες για μετοχες και δεικτες,τι σε ενοχλεις

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα μετά από ώρα. Τρεις η ώρα, ώρα να φανούν οι πραγματικές προθέσεις τους αφού ξανακατεβήκαμε προς το πρωινό χαμηλό μας.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευτυχώς που εγώ δεν πολυγράφω και δεν είμαι κολλημένος με καμία μετοχή. Ψάξτε αλλού.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τέτοιο πού...η δεν ξανάδε όλη η Ελλάδα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν θα προλαβαίνεις να γράψεις καθίκι, εδώ δεν περνάνε αυτά.

michele είπε...

Πιτσιρικο αλλαξα τη ρυθμιση με τα ανωνυμα γιατι ειχε ορεξη ο ΤΑΣΟΣ γνωστος και ως Τασουλα και μας τα επρηξε.Αν θες κανε ενα google λογαριασμο με το νικ σου να μπορουμε να μιλαμε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μετά απορούμε για το κατάντημα της χώρας, μπροστά μας είναι οι απαντήσεις, όταν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι... και το χειρότερο τους αφήνουν και τους χαϊδεύουν...

Megas Magistros είπε...

Σήμερα αγοράσαμε συμπλήρωμα την μετοχή της Κυρίας (ΥΓΕΙΑ) και έτσι ο Μ.Ο. έχει φτάσει στα 0.23€.

Στεγνωμένο μέχρι εκεί που δεν πάει.

Αν την διοίκηση την είχε ο Κύριος δεν θα είχα ασχοληθεί με την μετοχή ούτε για τζόγο ,αλλά έχω ιδιαίτερη αδυναμία στην Κυρία που είναι εξαιρετική στο management.

michele είπε...

η κυρια του Κυριου ΜΑΓΙΣΤΡΕ χαχα

Megas Magistros είπε...

χαχαχαχχαχα michele μου πέρα από την πλάκα (και επειδή τυχαίνει και γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα εκεί μέσα) μπορεί να παρκάρει την μαύρη Ferrari μπροστά στην είσοδο ΑΛΛΑ πάει στις 07:00 το πρωί και φεύγει νύχτα. Αυτό εμένα σε συνάρτηση με κινήσεις που γίνονται σε επίπεδο management μου φτάνει. Εστω και σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν έπρεπε να κλείσουν τα ανώνυμα σχόλια, απλώς να απομονωθεί αυτός ο αλήτης με οποιονδήποτε τρόπο. Στη συνέχεια πήγε από εκεί για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.

Τετάρτη 04 Απρ 2012 - 15:06 ΤΑΣΟΣ IP: XXX.132.114.145 ελα ΑΝΤΡΕΑ δειξε τον δρομο.αγοραζε ΜΙΓ και ασε τουσ αλλουσ

Τετάρτη 04 Απρ 2012 - 15:28 ΤΑΣΟΣ IP: XXX.132.114.145 αντε ρε ΚΥΠΡΟΥ,τωρα που ασχολουνται οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ μαζι σου

Megas Magistros είπε...

Επίσης για όσους έχουν την δυνατότητα ας μελετήσουν την επένδυση του Ομίλου ατην Αλβανία η οποία πάει ΣΦΑΙΡΑ (έξω πάμε καλά που λένε!)

michele είπε...

ναι Πανο μου αλλα εχουμε και δουλειες δεν μπορουμε να σβηνουμε συνεχεια την Τασουλα..Μαγιστρε ετσι ειναι ( για να το λες) και μενα η πληροφορηση μου αυτα λεει.Τωρα βεβαια θα φανουν μελλοντικα αυτα..

μπαρμπαλιας είπε...

...ηλθε κι εδεσε...πεφτουν τα ξενα...

αμ δεν θα πεσουν και τα ξενα λεβεντες μου;;μονο που εμεις μολις τους δουμε ερυθρους ακολουθουμε...

Megas Magistros είπε...

15:58 : *Draghi: Προσωρινός διαχωρισμός των ελληνικών τραπεζών σε βιώσιμες και μη

Τι θέλει να πει ο ποιητής???

michele είπε...

Μαγιστρε ειχα ΥΓΕΙΑ το καλοκαιρι του 2010 οπου εκανε και μια κινηση αρχες ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ λογω του καλου μερισματος που θα εδινε.Λογω margin δεν θα καθομουνα να φαω το μερισμα και τα μπουμπουνισα ,νωριτερα απο οτι θα ηθελα.Εννοειται δεν ξανα ακουμπησα,παρα την αυξηση στα 0,5 αν θυμαμαι καλα.Τωρα εδω που ειναι ..δεν εχεις αδικο

Megas Magistros είπε...

michele μου εάν είχες προσέξει από το παλαιότερο Blog ξεκίνησα αγορές μεταξύ 0.25€ και 0.27€ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ καθώς δεν έκανε όγκους. Εκανε ένα γρήγορο πάνω με όγκους και γύρισε ξανά κάτω καθώς από ότι φάνηκε μπήκαν κάποιοι ανυπόμονοι και απρόσκλητοι. Εδώ κάτω θεωρώ ότι δεν διατρέχω κανένα απολύτως κίνδυνο. Μόνο RS το οποίο βρίκω εξαιρετικά δύσκολο καθώς ο όμιλος έχει 71% του free float.

michele είπε...

ο ΟΤΕ μαζευει πραμα,μαγιστρε στην αποτιμηση των 65 εκ τι down side ρισκ να υπαρχει.Οσο γι αυτο που ειπε ο Draghi οντως τι εννοει??? και ποιες δεν θα ειναι βιωσιμες? μηπως ειναι ΠΡΟΤΡΟΠΗ: ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙΤΕ γιατι θα χαθειτε?

Megas Magistros είπε...

Micele απο Ελληνικές το μεγαλύτερο ζόρι κατά την γνώμη μου έχουν η ΠΕΙΡ και η ΕΥΡΩΒ. Ειδικά η πρώτη (το δείχνει εξάλλου και η αγορά από μόνη της).

Η ΕΤΕ κουτσά στραβά θα την βγάλει καθαρή (too big to fail).

Η Alpha με λίγη περισσότερη προσπάθεια το ίδιο.

Για τις Κυπριακές δεν ξέρω γιατί εκεί θεωρώ ότι το παιχνίδι είναι άλλο.

Megas Magistros είπε...

Επανέρχομαι στο ΥΓΕΙΑ: Μόνο η αξία των οικοπέδων επί της Λ. Κηφισίας και Ερυθρού Σταυρού είναι διπλάσια από την σημερινή κεφαλαιοποίηση. Φυσικά και έχει υψηλότατο δανεισμό αλλά ποιος δεν έχει???.Μια ματιά στις μεγάλες κατασκευαστικές (οι οποίες είναι ανευ αντικειμένου τα τελευταία 2 χρόνια στην ελληνικη αγορά)δείχνει πολλά. Και ο κλάδος της Υγείας όπως γνωρίζουμε ΟΛΟΙ δεν πεθαίνει.....Εμείς σίγουρα αυτός οχι.

Megas Magistros είπε...

Και κάτι σημαντικό το οποίο έχω πει αρκετές φορές αλλά δεν θα σταματήσω να επαναλαμβάνω:

Χαρτία με τόσο μικρή διασπορά (οπως ΥΓΕΙΑ, ΑΣΚΟ κλπ) ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΓΚΙΕΣ. Θέλουν μάζεμα σιγά σιγά, μέρα με την ημέρα. Οποιος πάει να το παίξει μάγκας να μαζέψει αρκετά θα φάει τα μούτρα του (βλέπε ΑΣΚΟ).

Την ΠΡΟΦ αν θυμάστε που πρώτος την είχα δώσει στο 0.193€ μας έκανε την χάρη και κάποιος έβγαινε σε αυτές τις τιμές και πήραμε γρήγορα αρκετά κομμάτια. Στις αλλές όμως όχι.

michele είπε...

Η παρατηρηση ειναι οτι την προηγουμενη φορα που ανεβαινεη ΕΤΕ προς τα πανω απο τα χαμηλα και ειχε 1,63 ο ΓΔ ειχε ανωτερο 670.Ειναι αναλογικα πιο ψηλα

George είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙΑ 100000 ΣΤΟ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ... ΑΜ ΔΕ... ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ

George είπε...

ΚΥΠΡΟΥ ρεσιτάλ σήμερα +0,515

Megas Magistros είπε...

GEORGE A προσωπικά έγώ θα πάρω. Μπαμπούλας.

George είπε...

Μ.Μ δεν σου φαίνεται περίεργο ??? 97000 έτσι ξαφνικά

George είπε...

M.M dion καλα πηγε σημερα...

Megas Magistros είπε...

Μπαμπούλας και αν τα πάρουν όλα προσυμφωνημένη συναλλαγή από μέσα. δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο. Το αντίθετο. Αυριο θα δούμε που το πάνε.

Megas Magistros είπε...

ΔΙΟΝ κρατάνε το χαρτί σε αυτές τις τιμές. Οτι ακριβώς κάνουν με το χαρτί του φίλου μου του ΜΙΚΡΟΥ την ΑΒΑΞ. Με 100 τεμάχια το πάνε κάτω και με 20 τεμάχια πάνω.