Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 3 Απριλίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...

H ώρα της πραγματικής οικονομίας...
απο τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ.
Χιλιάδες άρθρα έχουν γραφτεί και άπειρες αναλύσεις έχουν γίνει για το τι έφταιξε και η χώρα μας κατέληξε στα χέρια του ΔΝΤ και της νεοπαγούς τρόικας. Ανάλογα με την πολιτική και οικονομικοκοινωνική σκοπιά που βλέπει ο καθένας τα πράγματα, αποδίδει ευθύνες στο μεταπολιτευτικό οικονομικό μοντέλο, στο ξεχαρβάλωμα της Δημόσιας Διοίκησης από τη δεκαετία του 1980 και μετά, στη χαμηλή ποιότητα πολιτικής διακυβέρνησης, στην είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ και στην ευρωζώνη, στους χειρισμούς της τελευταίας επταετίας (ή διετίας), στα μεγάλα προβλήματα της παιδείας εδώ και 30 χρόνια, στην έντονη ροπή στην κατανάλωση και σε πλείστους άλλους λόγους ων ουκ έστιν αριθμός.

Μολονότι η κριτική και βεβαίως η αυτοκριτική, ατομική και συλλογική, πρέπει να γίνει και τα συμπεράσματα να εξαχθούν ώστε να αποφύγουμε τα ίδια λάθη στο μέλλον, τα μείζονα θέματα για την Ελληνίδα και τον Ελληνα σήμερα είναι δύο: πρώτον, μήπως η κατάσταση ξεφύγει τελείως και βρεθούμε χωρίς δουλειά; Θα μείνουμε στο ευρώ; Και δεύτερον και εξίσου σημαντικό, πώς θα επανέλθει η χώρα στον δρόμο της υγιούς ανάπτυξης που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, φορολογικά έσοδα (άρα λειτουργία του κράτους) και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο;

Θα προσπαθήσω να εστιάσω στο δεύτερο. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχει όμως πάνω από όλα μια αναγκαία συνθήκη: Η πολιτική σταθερότητα. Αν το εκλογικό αποτέλεσμα της προσεχούς αναμέτρησης δώσει τη δυνατότητα σχηματισμού ισχυρής κυβέρνησης, ικανής να παίρνει αποφάσεις που μπορεί να έχουν πρόσκαιρο «πολιτικό κόστος» (η αποφυγή του μας έχει κάνει μεγάλο κακό ως κοινωνία και ως χώρα) αλλά μεσοπρόθεσμα επιδρούν ευεργετικά, τότε μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον πολύ πιο σίγουρα.

Το PSI και το «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους υπήρξε ένα καίριο και σημαντικό επίτευγμα. Ομως, οι ευεργετικές ρυθμίσεις του δεν αρκούν αν δεν ενεργοποιηθεί η οικονομία. Και αντίθετα με ό,τι συνέβαινε με κεϊνσιανού τύπου προσεγγίσεις κατά το παρελθόν, ο δημόσιος τομέας δεν έχει τους πόρους για να αντιμετωπίσει την υφεσιακή δυναμική της οικονομίας. Η παρουσία μας όμως στην ευρωζώνη μάς εξασφαλίζει ότι δημόσια έργα μπορούν να προχωρήσουν με υλοποίηση προγραμμάτων ΣΔΙΤ και πόρων ΕΣΠΑ μεγάλης προτεραιότητας.

Ομως το βασικό εργαλείο ανάπτυξης της μεταπολίτευσης, δηλαδή το καταναλωτικό μοντέλο, δεν είναι πλέον διατηρήσιμο και γιατί η κοινωνία δεν το αποδέχεται αλλά κυρίως γιατί δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι για να το υποστηρίξουν. Οι εγχώριες καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου 30%, οι δε τράπεζες δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων να μειώνεται διαρκώς σε σταθερές τιμές. Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι και η ζήτηση δανείων έχει μειωθεί δραματικά, αφού η καταναλωτική εμπιστοσύνη των ελλήνων πολιτών είναι στο χαμηλότερο σημείο πολλών ετών, αν όχι δεκαετιών.

Δεν μένει καμιά αμφιβολία ότι η μοναδική ατμομηχανή ανάπτυξης είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις. Για να υπάρχουν όμως ιδιωτικές επενδύσεις χρειάζεται εκτός από την πολιτική σταθερότητα που αναφέραμε και η απαραίτητη ρευστότητα.
Και εδώ βοηθάει το PSI με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (ελπίζω με όρους που δεν οδηγούν στη μετατροπή τους σε ΔΕΚΟ). Η επιστροφή της εμπιστοσύνης στις τράπεζες θα φέρει και επιστροφή των ιδιωτικών καταθέσεων, που με τη σειρά της θα οδηγήσει σε μείωση των επιτοκίων και στη σταδιακή έναρξη επαναχρηματοδότησης της οικονομίας εκ μέρους των τραπεζών.

Ο ενάρετος κύκλος της οικονομίας μπορεί έτσι να αρχίσει εφόσον συνοδευτεί:
1. Από την επικέντρωση του νέου αναπτυξιακού μοντέλου σε τομείς όπως η Ναυτιλία (Πειραιάς = City), η αποκεντρωμένη βιομηχανία με αξιοποίηση και υπεραξία σε εγχώριες πρώτες ύλες, ο τουρισμός, η ενέργεια, η ανάπτυξη κάθε μορφής ορυκτού πλούτου (και βέβαια υδρογονανθράκων), η αγροτική παραγωγή με καινοτόμα τεχνολογία και marketing, η διαχείριση αποβλήτων, τα οργανωμένα logistics.
2. Από τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτείας και ιδιωτικού τομέα που έχει σοβαρά τραυματιστεί, με πολλαπλές δράσεις, όπως την υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων που έχουν εξαγγελθεί, ένα νέο, δίκαιο και σταθερό φορολογικό πλαίσιο, απλοποίηση διοικητικών διαδικασιών, ενίσχυση του ρόλου των Ρυθμιστικών Αρχών στη θέση της πολιτο-κομματικής εξουσίας, τακτοποίηση υποχρεώσεων Δημοσίου (ΦΠΑ, κτλ.).
3. Από τη μεταρρύθμιση του δικαστικού πλαισίου και κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την ταχεία απονομή δικαιοσύνης.
Μέσα από την καταστροφή που έχει συντελεστεί υπάρχουν οι δυνατότητες να δημιουργηθεί ένα καλύτερο αύριο. Με περισσότερη και βεβαίως πολύ πιο παραγωγική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, μακριά από το κρατικιστικό μοντέλο των τελευταίων δεκαετιών.

Εχει φτάσει η ώρα της πραγματικής οικονομίας: οι κάθε ειδών φούσκες του real estate, των κοινοτικών επιχορηγήσεων, του Χρηματιστηρίου, του χαμηλότοκου και πανεύκολου τραπεζικού δανεισμού που παρέτειναν για χρόνια τη συλλογική ευδαιμονία, εξαφανίστηκαν. Οσο πιο γρήγορη και αποτελεσματική είναι η στροφή της πολιτικής και της κοινωνίας στις πραγματικές αξίες της οικονομίας, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η ανάκαμψη.


Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι επιχειρηματίας.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ.

122 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα.
ο κ.Ευαγγελος προεκυψε εκ του αρθρου ,οτι παταει σωστα,εξ ου και η παρουσια του στο επιχειρειν της χωρας με επιτυχια.Και ειναι ελπιδοφορο γιατι,ο συγκεκριμενος οντας στην αγορα τοσα χρονια ...κατι διαβλεπει.η συνεχεια θα δειξει

μπαρμπαλιας είπε...

Μονόδρομος τα μέτρα ύψους 14 δισ. ευρώ για την νέα κυβέρνηση – Επανεξετάζεται το σχέδιο εξίσωσης του ΕΦΚ ανάμεσα σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης – Πρόταση προς την Τρόικα να «παγώσει» έως τον Οκτώβριο του 2013 το μέτρο
03/04/12 - 07:04
Εκτύπωση
E-mail
Στη λήψη μέτρων ύψους 14 δισ. ευρώ, οδηγείται υποχρεωτικά η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εθνικές εκλογές για να μπορέσει να μπορέσει η ελληνική οικονομία να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ το 2014.

...εγραψα και χθες για το κελεκι που μας περιμενει τον Ιουνιο...επομενως προς τι οι διαπληκτισμοι των ελληνων μεσω τηλεορασεων ,καφενεδων και και κατ ιδιαν συζητησεων;τωρα πλεον ο καθενας εχει προβλημα επιβιωσης .παντως εγω αυτο που ζω εδω στην μικρη μου κοινωνια ...με κανει πολλαπλως να συνειδητοποιησω οτι ο ελληνας δεν αλλαζει..

PS είπε...

Καλά τα λέει ο ευάγελος,από την πλευρά του επιχερηματία."Σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση" ζητά να προκύψει από τις εκλογές.Ακριβώς όπως και η τρόικα.Πότε η χώρα έμεινε χωρίς "σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση" την τελευταία εικοσαετία;Τί συνέβαινε όμως;Ποιός τους εμπόδιζε να καταστρέφουν καθημερινά τη χώρα και τους πολίτες,χρεώνοντάς τους με δάνεια που δεν μπορούσαν να αποπληρωθούν;Ποιός εμπόδισε το δικομματισμό να αναδιαρθρώσει το δημόσιο και να επιβάλλει υγειέστερες σχέσεις στις συναλλαγές του με τον ιδ.τομέα;Ποιός τους εμπόδισε να ψηφίσουν ένα φορολογικό νομοσχέδιο χωρίς παράθυρα που να ευνοούν φοροαποφυγή,φοροδιαφυγή και παραοικονομία;Κράτος χωρίς εισπράξεις φόρων ΔΕΝ υπάρχει.Και το σύνταγμα επιβάλλει στον καθένα να συνεισφέρει στα φορολογικά έσοδα,ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ.Αρνείται κανείς ότι αυτό είναι σωστό και δίκαιο;Φυσικά κανείς δεν θέλει να πληρώνει φόρους για να τροφοδοτεί ένα διεφθαρμένο και σάπιο δημόσιο τομέα,γεμάτο τεμπέληδες και κλέφτες των δημοσίων εσόδων,σε αγαστή συνεργασία με τον άσπιλο κι αμόλυντο ιδ.τομέα;Ποιά χώρα είναι πρώτη στην Ευρώπη στη φοροδιαφυγή,με ποιά νομοθεσία και ποιά εισπρακτικά όργανα ;Αυτά φυσικά που διόρισε ο δικομματισμός,οι σταθερές και ισχυρές κυβερνήσεις,νομοθετώντας ανεξέλεγκτα.
Με δεδομένη τη δραματική μείωση των εισοδημάτων των μαζών και τα πενιχρά μεροκάματα, γιατί κανείς ξένος δεν ήρθε να επενδύσει (σε μια χρεοκοπημένη από το δικομματισμό χώρα )τα τελευταία χρόνια;Πόσα μαγαζιά πρέπει ακόμα να κλείσουν,πού πρέπει να φτάσουν τα ημερομίσθια και οι συντάξεις για να "γίνουμε πιό αναταγωνιστικοί";Ποιός θα καταναλώσει,ποιός θα ξεκινήσει οικοδομή(για να πουλήσει κι ο βαγγέλης αλουμίνα);
Τα έτοιμα,το λίπος,βαίνουν συνεχώς μειούμενα,η ύφεση και η στέρηση είναι μπροστά,και χωρίς απομάκρυνση από την πολιτική του δικομματισμού ( που με δάνεια, φούμαρα περί ισχυρής Ελλάδας και πλαστές δήθεν καταναλωτικές ανάγκες κατέστρεψε τις μάζες),η χώρα,με δεδομένη τη σάπια νοοτροπία του κολλητού,του γνωστού και του βολέματος,δεν πάει σε ανάπτυξη,μόνο στο γκρεμό οδηγείται.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καλημέρα και για μία χαρούμενη μέρα πατήστε δίπλα αριστερά στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟς TRADER ή http://vasilismarkakis.blogspot.com/

PS είπε...

κλμ μπαρμπαλιά

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

και φυσικά ο επενδυτής το τελευταίο που κοιτά είναι το μισθά. Κοιτά πρώτα γραφειοκρατία και το φορολογικό σύστημα της χώρας.Εμείς τη έχουμε?

μπαρμπαλιας είπε...

δικε μου ωραια τα λες...αλλα δωσε μου και την λυση διαφυγης...επι του πραγματικου.και ποιος δεν θελει να φυγει η διαπλοκη και ο δικοματισμος...αλλα ο επομενος -νοι,να μην εχουν καθολου τα χαρακτηριστικα των προηγουμενων...γιατι πολυ φοβαμαι οτι πρωτα θα πουν -να βολεψουμε τα παιδια μας-και μετα οτι προκυψει.παντως μεχρι τωρα που μιλαμε,αξιοπιστη εναλλακτικη δεν προκυπτει δυστυχως "η ατυχως

Michalis είπε...

kalimera se olous
ti kanoume?

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα Μικε πως τα πας;;

michele είπε...

καλημερα,καλημερα σε ολους τους φιλους.Σωστος κι ο Ευαγγελος,σωστος κιο whois.Tουλαχιστον ανοιξε ενα πεδιο συζητησης σ αυτη τη χωρα.Καλημερα συνονοματε!

μπαρμπαλιας είπε...

τολμαει κανεις να ακουμπησει;;;

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα στη παρέα...

karaefthimiou23 είπε...

Ηλία μυρίστηκες κανένα θυληκό τρυφερούδι και σκέφτεσαι να το τσιμπήσεις...?

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα καρα ...μακρυα και αγαπημενα....

μπαρμπαλιας είπε...

τελικα η ΔΙΟΝ σε επιτηρηση;;;δεν βλεπω να κανει πραξη..

μπαρμπαλιας είπε...

ΑΚΥΡΟΝ...παιζει αχαμνα...

MANOS1 είπε...

KALHMERA SE OLOUS TA KOMATA PASOK ND PEIRAN STA XERIA TOUS KYRIAKI BRADY TIS PRIBE DHMOSKOPISHS DEN TOYS ARESAN KATHOLOU.GIA NA DOUME TI THA SKARFISTOUNE TA LAMOGIA

michele είπε...

Aνετη αυτοδυναμια θα σχηματισουν Μανο.Μαζι βεβαια. Μπαρμπα γιατι τρομοκρατεις τον κοσμο,ακου επιτηρηση..καλως τον Καρα..

PS είπε...

nomizo pos thn exei kanei kala thn ....praksi o giannaki se osous ton protimisan,tha ta leo ki as enoxlo

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη μη βρίζεις:)Άκου άνετη αυτοδυναμία στους καταστροφείς της χώρας...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα και καλά κέρδη.

michele είπε...

Kαρα εγω εκτιμησεις κανω.Μερος της δουλειας ειναι και οι πολιτικες αναλυσεις.Και εδω δεν ειναι τι θελουμε,ειναι τι βλεπουμε.

manos1 είπε...

MIXALI AKOU POU SOU LEO ZORIA TA PRAGMATAH DHMOSKOPISEIS POU PEIRANE ITANE POLY XALIA.DEN JERO TI THA SKARFISTOUNE TORA. TIN KYRIAKI KOITAZODOUSAN KAI DEN TO PISTEYAN

PS είπε...

Ο RSI χτύπησε το μαγικό 30 χθες σε πολλές τράπεζες.Λογικό είναι τεχνικά να ακολουθήσουν αγορές.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Βασιλική.Όποιος βγάλει άκρη από την ανακοίνωση της ΜΑΡΦΒ,για το τι αποφάσισε,κερδίζει τη θέση του προέδρου στη τράπεζα:)

michele είπε...

Μανο επειδη ειμαστε επενδυτες,απαιτειται καλη πληροφορηση,φιλτραρισμα των οσων ακουμε και ειδικα επειδη οι δημοσκοπησεις ειναι ΚΑΙ εργαλειο προπαγανδας θελουν προσοχη.Ασε που ακουω απο νεοσυστατα κομματα την μπουρδολογια της αρκουδας.Το νου μας λοιπον.

PS είπε...

και για όσους ποντάρουν σε σαπάκια,επισημαίνω τον τριπλό πάτο της ατε 11/10/11,17/1/12 και χθες/προχθές.

PS είπε...

και για όσους ποντάρουν σε σαπάκια,επισημαίνω τον τριπλό πάτο της ατε 11/10/11,17/1/12 και χθες/προχθές.

michele είπε...

καλη η παρατηρηση whois ,προσπαθεια επαναπροσεγγισης του 725..

alexandra είπε...

Καλημέρα σας παιδιά.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα Καρά. Γιατί ασχολείσαι με σαπάκια και χάνεις το χρόνο σου;χαχα
Κάτι για κεφαλαιακή ενίσχυση πήρε το μάτι μου, αλλά δεν ξέρω ποιος θα του τα δώσει.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα Αλεξάνδρα.

michele είπε...

Kαλημερα στα κοριτσια,Βασιλικη ΟΛΕΣ οι τραπεζες θα αποφασισουν κεφαλαιακη ενισχυση.Διαγωνισμος σαπακιων χαχα

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Αλεξάνδρα.Βασιλική έπεσε το μάτι μου στην ανακοίνωση του σαπακίου αλλά δεν κατάλαβα γρι...

michele είπε...

τρακαρε στις 725,02..αναμενομενο

Ανώνυμος είπε...

Καλή σας ημέρα. Αν θυμάμαι καλά επί "όμορφης παρέας" είχε γίνει αναφορά σε ΤΑ που είχαν κάνει ένας Γερμανός κι ένας Αγγλος, οι οποίοι χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους είχαν καταλήξει ότι ο πάτος του ΧΑΑ είναι στις 620-625 μονάδες (που τις είδαμε) και έκαναν και περαιτέρω εκτιμήσεις για την πορεία του. Μήπως μπορεί κάποιος να με παραπέμψει στο σχετικό άρθρο ή διαφορετικά να μου δώσει σχετικές πληροφορίες; Διαβάζοντας ένα σχετικό χθεσινό σχόλιο του Μιχάλη για 2300 μονάδες(μακροπρόθεσμα),χωρίς να είμαι σίγουρος, πιστεύω, ότι κι εκεί υπήρχε αντίστοιχη πρόβλεψη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

karaefthimiou23 είπε...

Κάτι πάει να γίνει σήμερα.

Megas Magistros είπε...

Καλημέρα.

Ωραίος όγκος στην ΔΙΟΝ...

μπουχαχαχαχαχαχαχαα

michele είπε...

Νομίζω ότι το είχε βρει ο ΑΡΤ εκείνο το άρθρο,θυμάμαι ποιο λες..αν διαβάζει να μου το θυμίσει,διαφορετικά θα ψάξω λίγο.

ΑΡΤ είπε...

3 Απριλίου 2012 11:34 π.μ.

http://www.godmode-trader.de/nachricht/ATHEX-Composite-Share-Price-Index-Zumindest-einen-zweiten-Blick-wert,a2667544,b1.html

ΑΡΤ είπε...

3 Απριλίου 2012 11:34 π.μ.

http://www.forbes.com/sites/greatspeculations/2012/01/11/elliott-waves-point-to-bottom-in-greek-stocks/

Ανώνυμος είπε...

Δεν ζήταγα καλύτερα ένα κάρο λίρες; Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!

michele είπε...

δεν θα στις διναμε χαχα.Γεια σου στρατηγε!!

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Καλημέρα σε όλους....
Αργησα σήμερα να παραστήσω τον Τρομοτσάκο ...χα..χα
Michele εγώ δεν βγάζω το κράνος έτσι που παίζουν τα τραπεζόχαρτα, για να μη σου πώ οτι βλέπω ξύλο και σήμερα..!!!

ΑΡΤ είπε...

ΕΤΕ :
11/1 --- 1.29
08/2 --- 3.13
3.13 - 1.29 = 1.84 x 76,4% = 1.72

Καλημερα Μιχαλη...καλημερα σε ολους και ολες...

ΑΡΤ είπε...

ας το γραψω πιο αναλυτικα για να μην μπερδεψω...
3.13-1.29=1.84 χ 76.4% =1.41
3.13 - 1.41 = 1.72

karaefthimiou23 είπε...

Μια χαρά το'γραψες Στρατηγέ,παίζει όντως αυτό το σενάριο.

alexandra είπε...

Ελλάκτωρ: Έμφαση στα Βαλκάνια με projects 226 εκατ. ευρώ

Μπορεί οι ανακατατάξεις στο εσωτερικό χώρο και η επιτακτικ ανάγκη για ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων, ο όμιλος Ελλάκτωρ συνεχίζει την πορεία του δίνοντας έμφαση και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με το report της Proton Bank, νέα έργα αξίας 226 εκατ υπολογίζονται για τα Βαλκάνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία


Το 45% του ανεκτέλεστου υπολοίπου του ομίλου προέρχεται από projects στο εξωτερικό. Η διοίκηση της Ελλάκτωρ σημείωσε πως τα βασικά στοιχεία που επηρέασαν την λειτουργική κερδοφορία του κλάδου των κατασκευών κατά την χρήση του 2011 συμπεριλαμβάνουν τις προς τα κάτω προσαρμογές για την κερδοφορία του ανεκτέλεστου έργου και τις προβλέψεις για τις διεθνείς δραστηριότητες ύψους 110 εκατ. ευρώ. Επίσης, η διοίκηση επισήμανε πως η μείωση της κίνησης στην Αττική Οδό ανήλθε σε 11% το 2011.

Η διοίκηση εκτιμά πως τα περιθώρια κατασκευών θα σταθεροποιηθούν στο 2,5% περίπου τα επόμενα χρόνια.

ΑΡΤ είπε...

και αν η κινηση ειναι abc απο τα χαμηλα του ιανουαριου οπως εχει γραψει ο καρα πολυ πιθανον να ολοκληρωθηκε το b ...

μπαρμπαλιας είπε...

τελικα ο στρατηγος ειναι αποθηκη γνωσεων...λιρες μονο δεν εχει μπαουλιασει...χαχαχαααα

karaefthimiou23 είπε...

Έτσι Στρατηγέ γιατί έχουμε να κάνουμε με μάφιες,ότι θέλουν κάνουν.

alexandra είπε...

Η ΜΡΒ γίνεται Cyprus PB και ενισχύεται με κεφάλαια 3 δισ.

Την υλοποίηση αυτού του σχεδίου αναλαμβάνει το ΔΣ της τράπεζας, το οποίο έλαβε σχετική εξουσιοδότηση από τη ΓΣ των μετόχων, με πλειοψηφία 97,5% των παρόντων.

Ειδικότερα το ΔΣ εξουσιοδοτήθηκε να προχωρήσει σε:

- Μείωση ονομαστικής αξίας μετοχής από 0,85 σε 0,10 ευρώ και αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου προς συμψηφισμό-εξάλειψη ισόποσων ζημιών.
- Επαναύξηση του εγκεκριμένου μετοχικού κεφαλαίου κατά 2,17 δισ. ευρώ
- Εκδοση μετοχών ή μετατρέψιμων ομολογιών, που θα αντιστοιχούν σε μετοχικό κεφάλαιο έως 1,8 δισ. ευρώ, ή/και "δικαιωμάτων" (Rights) ισόποσης αξίας.
Ειδικότερα για τις εκδόσεις αυτές προβλέπεται ότι το ΔΣ θα έχει τη δυνατότητα:
- Να εκδώσει και να διαθέσει σε επενδυτές της επιλογής του, μετοχές αντιστοιχούσες σε κεφάλαιο 900 εκ. ευρώ. Η τιμή διάθεσης δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 0,30 ευρώ.
- Να εκδώσει και να διαθέσει επίσης σε επενδυτές της επιλογής του ομολογίες υποχρεωτικά μετατρέψιμες σε μετοχές εντός του έτους (μέχρι 31 Δεκεμβρίου), κεφαλαιου μέχρι 900 εκ. ευρώ, με τιμή μετατροπής όχι χαμηλότερη των €0,30.
- Συμπληρωματικά ή εναλλακτικά προς τις δύο προηγούμενες εκδόσεις τίτλων, να εκδώσει και να διαθέσει κατά προτίμηση στους υφιστάμενους μετόχους "δικαιώματα" μετοχών, για ποσό μέχρι 1,8 δισ. Τα "δικαιώματα" θα διατεθούν σε τιμή κατώτερη των 0,30 ευρώ.

- Να εκδώσει Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου (μετατρέψιμες ομολογίες) αξίας 737,7 εκ. ευρώ, τα οποία θα ανταλλαγούν με χρεόγραφα ισόποσης αξίας, τα οποία είχε εκδώσει η τράπεζα το 2008-2010

karaefthimiou23 είπε...

Μας χώσανε κι άλλα κομμάτια σήμερα στη μικρούλα,mille mercy...

Αλεξανδρος είπε...

καλο μεσημερι και καλα κερδη σε οσους ακολουθουν την αντιδραση,απο αυριο εχει ο θεος

karaefthimiou23 είπε...

Γεια σου Αλέξανδρε

Αλεξανδρος είπε...

Ενα σχολιο για την ΕΤΕ ,οι αλλες δεν μπορουν να πανε πουθενα μονες τους,ΑΡΝΕΙΤΑΙ εως στιγμης να κανει, στο ημερησιο,κερι αντιστροφης

Αλεξανδρος είπε...

γεια σου καρα

karaefthimiou23 είπε...

Αλέξανδρε αν διατηρηθεί το θετικό κλίμα ως το τέλος,θα δούμε το ανάποδο των προηγούμενων συνεδριάσεων και θα ενισχυθεί η ζήτηση για αερόφουσκες.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Καθυστερημένα σήμερα.

Αλεξανδρος είπε...

Φιλε Καρα τεχνικα εγω δεν βλεπω μεχρι στιγμης κατι ενδιαφερον,ουτε ογκο ουτε πειστικα κερια ,μακαρι κατι να αλλαξει αργοτερα

Αλεξανδρος είπε...

Καλησπερα Πανο

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Πάνο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Αλέξανδρε. Πριν από λίγο μπήκα να σας διαβάσω. Παρακολουθώ την πορεία ΣΙΔΕ-ΣΩΛΚ αν θα εξελιχθούν σε βίους παράλληλους.
Κατά τα λοιπά για μια ακόμα φορά βλέπω το λάθος μου να μην δώσω αρκετά ψηλότερα κάποια χαρτιά για να τα ξαναπάρω εδώ κάτω. (ΙΝΚΑΤ-ΕΛΣΤΡ-ΣΩΛΚ για παράδειγμα).
Εκτός και να ακολουθήσει κάποιος το σκεπτικό του Κάρα για ευκαιρίες αγοράς επιπλέον χαρτιών σ' αυτά, αλλά πόσων?

karaefthimiou23 είπε...

Αλέξανδρε τα πολλά calls στα options του 20άρη(387 στο 275)πώς τα σχολιάζεις?Δεν είναι ένα τείχος προστασίας για σήμερα?

Αλεξανδρος είπε...

Πανο οποτε βλεπω τα Σωλκ πανω απο το 1/2 της Σιδενορ τα θεωρω ακριβα αναξαρτητως της τιμης τους.Το σωστο θα ηταν να βρισκονται περιπου στο 1/4 αλλα η αδυναμια και τα χρεη της Σιδενορ δικαιολογουν κατι καλυτερο εως εκει ομως. Στο marketzone .gr θα βρεις στις Θεμελιωδεις αναζητησεις οτι χρειαζεσαι,οχι τιποτε αλλο να μην κανω και τον εξυπνο με γνωσεις αλλων.

Αλεξανδρος είπε...

Καρα οποτε προσπαθησα να πετυχω αντιδρασεις κοντρα στην ταση τα εκανα μουσκεμα αρα θα παω με την ταση εως τα προηγουμενα χαμηλα,παντως ναι τα calls ειναι ενα αξιοπιστο και θετικο σημαδι

νικος φαληρο είπε...

συγγνωμην που επεμβαινω αλλα τα calls αυτα μηπως ειναι αντισταθμιστικα για τυχον θεσεις πωλητικες;Επισης θα ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας για τον ΟΤΕ αν προσφερεται για αγορες σ αυτα τα επιπεδα

Megas Magistros είπε...

Καρά ολη την περασμένη εβδομάδα τα calls ήταν τριπλάσια από τα puts. Το αποτέλεσμα το είδατε όλοι.

Μην στηρίζεσαι εκεί.

michele είπε...

Η κινηση των θυγατρικων του ομιλου Βιοχκ γινεται σε διαφεροτικες φασεις και με διαφορετικο τροπο .Αν εξαιρεσεις τα ΕΛΚΑ που ειναι εκτος συναγωνισμου συμφωνα με τα μεγεθη τους,τα Σωλκ περυσι ειχαν καλυτερα αποτελεσματα ,πουλανε 3 φορες πανω απο τη κεφαλαιοποιηση τους P/S 0.3 και ειναι στο μισο της καθαρης τους θεσης.Μονο ακριβα δεν ειναι δηλ.Σε P/E ορους ειναι λιγο τσιμπημενα αλλα το θεμα ειναι οτι βγαζουν κερδη μεσα στη θαλασσα των ζημιων του ΧΑΑ

michele είπε...

Τα calls ειναι τους τελευταιους 5 μηνες περισσοτερα απο τα puts.Kαθοτι πανε να πιασουν την αντιδραση..Βγηκαν καλα χρηματα με το ραλλακι των τραπεζων και τωρα περιμενουν τις βουτιες.Αυξανονται μετα απο σειρα πτωτικων συνεδριασεων ,λογικο.Λειτουργουν οπως λεει και ο Νικος για hedging

Αλεξανδρος είπε...

Νικο 1/απο παραγωγα δεν γνωριζω πολλα πραγματα και φταιει ο Michele για αυτο!!2/Οσο και μετοχες,που και καλα ξερω περισσοτερα,δεν μπορει να βλεπω επιστροφη στα χαμηλα του Γεναρη και να ειμαι θετικος σε αγορες.Απο αυτο εξαιρουνται contrarian κινησεις τυπου ΔΙΟΝ που εχουν αυξημενο ρισκο αλλα ως παιγνιο ειναι απολυτα αποδεκτες.

michele είπε...

Eγω θα ασχοληθω,δυναμικα πια μ αυτα,μετα τις 350 του εικοσαρη..

νικος φαληρο είπε...

κε michele τη γνωμη σας - συμβουλη σας για τον ΟΤΕ θα ηθελα αν δεν σας ειναι κοπος στα τωρινα επιπεδα.

νικος φαληρο είπε...

ευχαριστω κε Αλεξανδρε για την απαντηση σας.κατανοητη και σεβαστη

michele είπε...

Nικολα,οσο ο ΟΤΕ ειναι μεταξυ 2.98-3.26 ειναι μονο και αυστηρα για trading .Αλεξ παλι φταιω χαχαχα.Θα βρουμε χρονο και γι αυτο..

νικος φαληρο είπε...

ευχαριστω κε michele

μπαρμπαλιας είπε...

τα ...calle και τα pute δειξανε το δρομο...οποιος ψωνησε το πρωι.ο Παυλος μας βγηκε σωστος με τις πανοπλιες του

μπαρμπαλιας είπε...

τι εγινε ρε παιδια..τι επαθε η μπαραγκα παλι;;τρομοκρατια;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πολύ βιάζεσαι μπάρμπα μου... περίμενε να δούμε αν ήταν αντίδραση ή "αντίδραση" και ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα.

michele είπε...

το θεμα ειναι οτι το πανε βολτες σε συγκεκριμενα επιπεδα με μικρο ογκο,αναμενοντας το σχεδιο ανακεφαλαιοποιησης.Το μονο θετικο που μπορει να κανει κανεις εδω ειναι να μαζευει μετοχες που "γυρνανε'" με το κλιμα,αλλα αξιζουν τα λεφτα τους η να κανει κανα πονταρισμα οπως ο Μαγιστρος για να περναει η ωρα..αλλη καλη δουλεια ειναι και αυτη του Δημου που παει το σκυλο βολτα καθημερινα.

μπαρμπαλιας είπε...

καλησπερα Πανο..αστα να πανε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όσον αφορά τα πρωινά σου σχόλια και του Φ. για τα χάλια μας και για το ποιος μπορεί να κάνει κάτι καλό σ' αυτή τη χώρα, αντιγράφω ένα κείμενο από δίπλα (για όσους δεν το διάβασαν) και η απάντηση είναι ΟΛΟΙ εμείς αρκεί να ξυπνήσουμε και να μην ξανακάνουμε τα ίδια που κάναμε τις τελευταίες δεκαετίες.


Γιατί ακόμα δεν έχουν ξεσηκωθεί οι Έλληνες;

Γιατί ανέχονται να τους πατάνε οι τροϊκανοί και οι εγχώριοι εντολοδόχοι τους;

Γιατί αποδέχονται τη μεγαλύτερη συρρίκνωση του βιοτικού τους επιπέδου μετά την Κατοχή;

Γιατί σιωπούν μπρος τον απόλυτο εξευτελισμό στον οποίο μας υποβάλλουν οι απόγονοι των ναζί και ταυτόχρονα κάνουν τεμενάδες στους Τούρκους πασάδες και τους σιωνιστές;
-----------------------------------Διότι ανέχτηκαν πάρα πολλά για τουλάχιστον τριανταπέντε χρόνια.

Διότι συναίνεσαν αδιαμαρτύρητα σε μια δημοκρατία που είχε ως αντίτιμο την Kατοχή της Κύπρου.

Διότι ανέχτηκαν άθλιους δημαγωγούς, ψευδολόγους και πλιατσικολόγους να τους κυβερνούν και να τους χειραγωγούνε.

Διότι παρακολούθησαν αδιαμαρτύρητα τη συρρίκνωση κάθε παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας τους και έμαθαν από τους κυβερνώντες να ζουν με δανεικά.

Διότι δέχτηκαν την αντικατάσταση των Ελλήνων εργαζομένων με φτηνούς μετανάστες και έχασαν έτσι σε μεγάλο βαθμό κάθε επαφή με την παραγωγή και διέλυσαν την κοινωνική και εθνική τους συνοχή.

Διότι ενώ προσχώρησαν στην ΕΟΚ και την Ευρωπαϊκή Ένωση δήθεν για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα κατάφεραν και να παρασιτοποιηθούν οικονομικά έναντι της Ευρώπης και της ευρωζώνης και να μην τολμούν να αντιμετωπίσουν τον νεο-οθωμανισμό.

Διότι ανέχτηκαν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας που είχε ως συνέπεια όχι μόνο την ανάδυση της σκοπιανής ύβρεως, αλλά και την υποβάθμιση των Βαλκανίων, της μόνης πιθανής μας ανάσας.

Διότι διέλυσαν έναν πολιτισμό τριών χιλιάδων χρόνων μέσα από την αντιπαροχή και την καταστροφή των πόλεων και των χωριών μας.

Διότι έγιναν υπέρβαροι, χαπακωμένοι, σκυλάδες και χούλιγκαν.

Διότι ανέχτηκαν να τους χειραγωγεί και τους αποχαυνώνει η πιο άθλια τηλεόραση.

Διότι συναίνεσαν στη διάλυση της γλώσσας και της εκπαίδευσής μας, στη λοβοτομή της ιστορικής μας μνήμης.

Διότι παρακολούθησαν απαθείς τη μεταβολή των μητροπολιτών της Κρήτης σε Τούρκους υπηκόους.



Διότι δέχτηκαν να θεωρείται προοδευτικός ο εθνομηδενισμός και η συμπόρευση με τους ποικιλώνυμους Σόρος και την παγκοσμιοποίηση.

Διότι καθημερινά παρακολουθούν αποχαυνωμένοι τα τουρκικά σήριαλ στις τηλεοράσεις.

Διότι, για είκοσι χρόνια τουλάχιστον, βλέπουν αδιαμαρτύρητα να διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες που έφθασαν πάλι σε τριτοκοσμικά επίπεδα.

Διότι ανέχτηκαν να τους χειραγωγεί ένας Παπανδρέου, ένας Παναγόπουλος, μια Τρεμονικολάου, ένας Κοκαλομαρινάκης.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα ακόμα, φθάσαμε στο τελευταίο σκαλί. Στριμωγμένοι στον τοίχο.

Και τώρα «υποκριτή αδελφέ μου» δεν υπάρχει πλέον καμία υπεκφυγή, καμία υποχώρηση, «δεν έχει πλοίο, δεν έχει οδό».

Βρίσκεσαι, βρισκόμαστε όλοι, μπροστά στην Ιστορία, εκείνη με το μεγάλο Ι.

Και είτε θα ζήσουμε ελεύθεροι με αξιοπρέπεια, είτε θα σβήσουμε, θα αποσυρθούμε στα παρασκήνια της ιστορίας.

Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

μπαρμπαλιας είπε...

Πανο αυτα ειναι διαπιστωσεις εκ του αποτελεσματος...δωσε μου λυση τωρα...

Megas Magistros είπε...

Εσείς εκεί στην ΔΙΟΝ μην δίνεται άλλα χαρτιά.

Σκάσαμε στο χαρτομάνι σήμερα.

Μπουχαχαχαχαχαχαχα

karaefthimiou23 είπε...

Είναι μάφιες...

μπαρμπαλιας είπε...

ΜΜ και Καρα...κλσ παιχτες μου.ΜΜ λες να τριπλωσει;;δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο..

μπαρμπαλιας είπε...

ΜΜ εκεινη τη ΔΕΗ τι θα την κανουμε...αλλος ψυχοβγαλτης

karaefthimiou23 είπε...

Είναι μάφιες...

michele είπε...

Yψηλη κυκλοφοριακη ταχυτητα Μαγιστρε..ωραιο το αρθρο Πανο,αλλα ξερεις πολλα που διαβαζω παρομοια τα γραφουν ανθρωποι που καποτε υμνουσαν τον Ανδρεα, αλλα τωρα λενε πως κατεστρεψε την Ελλαδα..και εκτος αυτου αποτελεσαν μερος του συστηματος.Το λεω αυτο οχι γιατι δεν συμφωνω με το αρθρο,αλλα γιατι αφ ενος μεν εχω την ιδιοτητα να μην ειχα ποτε σχεση με το κρατος και με κανενα κομμα,περα απο πολλους γνωστους και φιλους ,αφ ετερου δε διοτι περιμενω απο αυτους ολους,λυσεις μια και γκρινιαζουμε ηδη πολυ,λυσεις εφικτες και οχι του τυπου συγκλιση Καμμενου με Συριζα γιατι με πιανουν τα γελια.

Megas Magistros είπε...

ΔΕΗ μια χαρούλα. Της υπομονής. Εχω την αίσθηση ότι έτσι και κάνει ότι φεύγει η κίνηση του ΟΤΕ μπροστά της θα δείχνει νηπιαγωγείο.

Megas Magistros είπε...

ΔΙΟΝ:
Εδώ 10πλασίασε τιμή μέσα στον γενικό χαμό. Δεν βλέπω να κολλάει σε τριπλασιασμό.

michele είπε...

Μακραν το φτηνοτερο χαρτι της Ευρωπης η ΔΕΗ.

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε μου εγω ειπα απλα.δωσε μου λυση τωρα...και bytheway...η απαντηση του Κουβελη στον Τσιπρα χθες για τριπλη συνεργασια ειναι για σεμιναριο πολιτικης...ρε βαρατε αμητες...

karaefthimiou23 είπε...

Όσο κρατάει το 270 ο 20άρης όλα είναι πιθανά σήμερα.

michele είπε...

Εμφανιζεται το 708 και σε δευτερο πλανο το 701 απο οπου και θα δουμε αντιδρασεις τεχνικες

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επειδή δεν μπορώ να διαβάζω και να απαντώ άμεσα... το κείμενο αυτό (δεν ξέρω αν είναι άρθρο και ποιος το έγραψε) βεβαίως και κάνει διαπιστώσεις εκ του αποτελέσματος βεβαίως και δεν προτείνει λύσεις, βεβαίως είναι γενικόλογο, αλλά από την άλλη λέει αλήθειες και γράφτηκε περισσότερο με διάθεση αυτοκριτικής που την ίδια είχα κι εγώ και τίποτα περισσότερο. Γεγονός είναι ότι περιγράφει την πραγματικότητα , ξεπουλήσαμε την χώρα μας και τα ιδανικά που είχαν ακόμα οι όχι πολύ παλιοί, αλλά οι ακριβώς πριν από εμάς, η προηγούμενη γενιά, οι πατεράδες μας και τώρα ήρθε η ώρα για μεγάλες αποφάσεις από τον ΚΑΘΕΝΑ μας ξεχωριστά. Ποιες είναι αυτές ας τις βρει ο καθένας μόνος του.
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ για την ώρα.

Megas Magistros είπε...

Το νού σας μην μπείτε σε καμια τράπεζα με αέρα γιατί Παρασκευή και Δευτέρα το μαγαζί είναι κλειστό και δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκύψει στο ενδιάμεσο.

Οποιος έχει κότσια μόνο με χρήμα να μπει.

michele είπε...

Mαγιστρε θα παμε για καφε και Παρασκευη και Δευτερα..αλλα βεβαια να σου πω δεν ειναι ασχημη ιδεα ενα πονταρισμα σε καμμια τραπεζουλα και τη Τριτη να ερθει κανα καλο νεο.Χαχα

Megas Magistros είπε...

Michele αυτές έχουν καταντήσει χειρότερες απο την ΔΙΟΝ.

μπουχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Αλεξανδρος είπε...

υπο τις παρουσες συνθηκες διαμορφωνεται το σκηνικο για αξιολογη αντιδραση προσεχως

karaefthimiou23 είπε...

Είναι μάφιες...

όσο το 270 κρατεί
το ΧΑΑ σε λάσπες δεν πατεί

Αλεξανδρος είπε...

η παραμονη πανω απο τα παροντα επιπεδα και μοα σημαντικη αυξηση του τζιπου ειναι τα στοιχεια που απαιτουνται

michele είπε...

Ακριβως αυτο ηθελα να πω,τι ναχεις Ρουμπα αυτες τις μερες ,τι Κωστοπουλο.Ασε που με Ρουμπα πιο καλα σε βλεπω χαχαχαχαχ Αλεξ μια αντιδρασουλα της πλακας απο το 708 την ειχαμε,αλλα χωρις επιστροφη πανω απο το 725 δεν γινεται δουλεια.

Αλεξανδρος είπε...

της πλακας και αφου απετυχε επρεπε να υπαρχει φυγη απο τις τραπεζες η σταθεροποιηση δειχνει κατι,βραχυπροθεσμα πολυ πιο δυνατο

Megas Magistros είπε...

Quiz: Που πιστευετε ότι θα κλείσει σήμερα η ΔΙΟΝ.

Εγώ λέω 0.12€.

karaefthimiou23 είπε...

Η ΕΕΕΚ κρατάει χαμηλά το μαγαζί,πρώτη μέρα που απορροφούνται οι ρευστοποιήσεις των intraday traders στις αερόφουσκες.

Megas Magistros είπε...

ΚΩΛΟκοτρώνη γιατί δεν παίρνεις μέρος στο κουίζ μάτια μου???

Και ασε τις γλαφυρότητες.

Megas Magistros είπε...

Μάλλον ο φίλος ήταν από αυτούς που μας έδωσαν τα χαρτάκια τους στο 0.095€.

μπουχαχαχαχαχαχαχαχαχα

ΚΟΛΟΚΩΤΡΟΝΗς είπε...

Για σου μαγιστρε με τις ακρεσ σου.παρε καμια τραπεζα και ασε τα διον.,τα διον πεξαν οταν επρεπε απο το 0.4 στο 1.5 απο τους ειδικους

michele είπε...

Αντε εγω λεω 0,1160.

Megas Magistros είπε...

Τις τράπεζες τις αφήνω για τους γνώστες της αγοράς όπως εσύ φίλε μου.

Εγω είμαι άσχετος.


Μπουχαχαχαχαχαχχαχαχαχα

michele είπε...

ειναι απο αυτους που τον χωσανε μεσα οι παστουρμαδες και του εμειναν...χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

...πεφτουν και τα διεθνη ρε γαμωτο μου...........αχαχααα

Megas Magistros είπε...

michele μαλλον είναι μέσα σε αυτούς που αγόρασαν εκεί στην πτώση μετά τα τρια -30%, κοντά στο 0.70€ και πούλησε χθές σε εμένα στο 0.095€.


χαχαχαχαχαχχαχαχα

manos1 είπε...

KALHSPERA I ASCO GIATI ETSI XALIA?GNORIZETAI TIPOTA

ΚΟΛΟΚΩΤΡΟΝΗς είπε...

χαχα,ποσ τα λεσ μικελε ποσ τα λεσ...χαχαχα...200000 κοματακια πυληθηκαν απο 1.2-1.5...χαχαχα,αγορασμενα 0,4.................μπουχααααααααα

Γεράκι είπε...

καλησπέρα σας...τσαγανό τα ΕΧΑΕ..κοντρα στο ρευμα του 1€...

Megas Magistros είπε...

manos1 οταν πριν 2 μήνες είχα ενημερώσει για ΑΣΚΟ να γίνονται αγορές μέχρι το 0.27€ λίγα λίγα κάθε ημέρα διότι η μετοχή παρακολουθείται στενά κάποιοι μπήκαν και πήραν χιλιάδες κομμάτια όπου βρήκαν.

Τώρα τους τα παίρνουν πίσω τα αφεντικά.

michele είπε...

Αστα Τασο εκει στη φερανε τα ..παιδια..Μανο δεν ειχε καλο 4ο τριμηνο,αλλα δεν εχει να κανει αυτο νομιζω..βολτα την πανε κι αυτη

Megas Magistros είπε...

Πωπωπωππωπω μεγάλε ΚΩΛΟκοτρώνη έγινες ζάμπλουτος!!!!

Απορώ πως ασχολείσε ΑΚΟΜΑ με εμάς τους φτωχούς και πόσο περισσότερο με το ΧΑΑ.

Εγω στην θέση σου με τόσο κέρδος τώρα θα ήμουν Μπαχάμες.

michele είπε...

στρωνει το ΕΧΑΕ hawk..

michele είπε...

Καινουργια αναρτηση πανω