Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

X.A.A. META TH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

MΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΥΠΝΟΣ...


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

Καθημερινό σχόλιο Μιchele
Στις 734,70 μον εκλεισε σημερα ο ΓΔ...
αρχη μιας σημαντικης εβδομαδας για το Ελληνικο χρηματιστηριο.Η διαδικασια του psi βρισκεται σε πληρη εξελιξη και καθε προβλεψη ειναι παρακεκινδυνευμενη.Η αγορα υποχωρησε με πολυ χαμηλο ογκο 31,7 εκ με τον ΔΤΡ στο -4,49% στις 385 μον.Πρωταγωνιστησε στις απωλειες η ΜΑΡΦΒ με -8,53% στα 0,3110 αλλα ολες κινηθηκαν σε αρνητικο προσημο.Καλυτερη συμπεριφορα απο την ΚΥΠΡ στο -1,09% στα 0,5430 που βρισκεται σε διαδικασια ΑΜΚ.
Ο ΟΠΑΠ καλυτερος του FTSE 20 εκτος τραπεζων, με κερδη 1,19% στα 6,82 ευρω και ακολουθησε η ΜΠΕΛΑ με 0,27% ανοδο στα 3,68 ευρω..Ο ΤΙΤΚ "πληρωνει" τα ασχημα αποτελεσματα του και υποχωρησε κατα 5,98% στα 13,51 ευρω, ενω και η ΜΙΓ ειδε πτωση 4,94% στα 0,3660.Κακη και η ΔΕΗ στα 3,37 ευρω με απωλειες 4,80% που φαινεται οτι αδυνατει να ακυρωσει το σχηματισμο κεφαλη-ωμοι ,που βρισκεται σε εξελιξη.
Πρωταγωνιστρια στο mid cap η ΔΙΟΝ με κερδη 9,83% στα 0,19 ευρω,δειχνει να θελει να ενεργοποιησει αγοραστικα σηματα ( κμο 30η, στα 0,1944).Ο ΕΠΙΛΚ ειχε μια ενδιαφερουσα ανοδικη συνεδριασηστα 0,5950 ευρω με κερδη 2,59%,.σταθερα καλος ο ΑΒΑΞ+0,82% στα 0,8650 ,καλη και η ΕΥΔΑΠ στα 3,95ευρω με θετικο προσημο +0,25%.
Απο τη μικρη κεφαλαιοποιηση εντυπωσιακο γυρισμα του ΕΛΣΤΡ απο - 9,40% στο +4,61% στα 0,59 ευρω και καλο ογκο συναλλαγων (77.130 τμχ).Καλη και η συμπεριφορα και της ΙΝΚΑΤ στο +2,09% στα 0,5870 .Ισως η κινηση καποιων εταιρειων προιωνιζει και ενδεχομενα καλα αποτελεσματα για το 2011.
Αναμενουμε λοιπον τα αποτελεσματα του PSI ,οπως φαινεται μεγαλες ξενες τραπεζες και θεσμικοι επενδυτες θα συμμετασχουν ,οπως αλλωστε και ολες οι ελληνικες και ενδεχομενως και τα φυσικα προσωπα,ενω ιδιατερης σημασιας ειναι η δηλωση του
Νανόπουλου της (Eurobank): Ανασυγκρότηση της οικονομίας χωρίς ένα ιδιωτικό, υγιές και λειτουργικό τραπεζικό σύστημα είναι δύσκολο να υπάρξει.
Στις ξενες αγορες επικρατουν οι ανησυχιες για την Ελλαδα και ετσι οι μεγαλοι δεικτες υποχωρουν ο μεν DAX στις 6868,46% με πτωση 0,77% ,ο δε DOW στις 12912 με πτωση 0,50%

39 σχόλια:

Γεράκι είπε...

αντε κλείνει το κάτω gap σε λίγο..τα 2 ΠΑΝΩ ΚΛΕΙΣΕ ΡΕ ΑΤΙΜΗ (NBG)!!!%^&^$#$...χαχα..όταν ένας trader χάνει την υπομονή του...

Ανώνυμος είπε...

για σου Τασουλη,την παρασκευη τι εμαθα εφαγες πορτα στην γλυφαδα ? και εγω περιμενα να βρεθουμε.σου ειπα να ζητησεις τον ΑΡΗ αφου δεν σε ξερουν αδελφουλα..χικ,χικ

πελατης είπε...

ρε ΤΑΣΟπιθηκα με 400 ευρω τζιρο μας τα κανεις μπαλονια... να μαζεψουμε 400 ευρω να στα δωσουμε να μην μας τα ζαλιζεις...

Money είπε...

Με τα σημερινά, τα πράγματα σκουραίνουν αρκετά. Μόνο με ανοδικό πέρασμα πάνω από 310-315 μπορούμε να έχουμε πια αξιοποιήσιμη κίνηση.

michele είπε...

H διον ηταν η μετοχη της ημερας,ΒΙΟΚΑ θα πουλησουμε ψηλα οταν θα μπαινει ο κοσμος..

ΦΣ είπε...

"...η Ολομέλεια ΣτΕ έκρινε (κατά πλειοψηφία) ότι είναι συνταγματική η επιβολή της επίμαχης φορολογικής επιβάρυνσης (εν όψει και της επείγουσας ανάγκης να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα της χώρας), γιατί έχει θεσπιστεί για προσωρινό διάστημα (2 ετών) και δεν είναι μόνιμη."---1)Από πότε το ΣτΕ έχει αρμοδιότητα να "ασχολείται" με τα δημοσιονομικά;
2)Επί δεκαετίες οι δικαστικοί εισπράττουν παχυλά εφάπαξ που ΔΕΝ πλήρωσαν και αναδρομικά εκατομμυρίων...αυτά δεν σημιουργούν "δημοσιονομικό πρόβλημα";Και 3)Ποιούς δίκασαν και καταδίκασαν για την επί δεκαετίες συνεχιζόμενη καταστροφή της χώρας,των πολιτών και των εισοδημάτων τους;---Άκου "επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των δημοσιονομικών προβλημάτων"...ποιός είπε στους δικαστές του ΣτΕ ότι έχουν δικαίωμα γνώμης για την ασκούμενη οικον.πολιτική ;Γνώμη εκφράζουν ΜΟΝΟ για την εφαρμογή ή αντισυνταγματικότητα των νόμων,και δεν γνωματεύουν αν η χώρα έχει δημοσιονομικό πρόβλημα ή όχι.Έλεος πια με δαύτους.

michele είπε...

Θαναση εγω πιστευω η ζωνω 725-760 δεν λεει τιποτα( βαζω και τις υπερβολες μεσα).Μονο μεμονωμενες μετοχες εχουν καποιο ενδιαφερον.

michele είπε...

*η ζωνη

Γεράκι είπε...

πάνω στον ΕΜΑ50αρι (NBG) και ήρθε η ώρα για όλα τα στοιχήματα..θα κρατήσει η θα σπάσει?εγώ πάνως αγόρασα ενα 25% της θέσης μου εδώ...για να δουμε..

νικος φαληρο είπε...

καλο βραδυ σε ολες τις φιλες και τους φιλους

michele είπε...

κατι θα παιξει μεσα στην ημερα HAWK ..εχει δρομο ακομα..ΦΩΤΗ η χωρα επρεπε να εχει συνταγματικο δικαστηριο ετσι ωστε ολοι οι νομοι οταν ψηφιζονται να μπορουν να ειναι αμεσα εφαρμοσιμοι χωρις να υπαρχουν προσφυγες κλπ. ΟΛΑ τα πραγματα για να προχωρησεουν στην ΕΛΛαδα περνανε απο το ΣΤΕ.Ειτε η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ,ειτε η διπλη αναπλαση,ειτε το ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ,τα παντα.Τι να προλαβουν κι αυτοι ..στο τελος δημιουργουμε πολιτικη που περναει μεσα απο το ΣΤΕ.Και φυσικα ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Δεν ψαχναμε τους κορμορανους στο Βοτανικο???

michele είπε...

TΑΣΟ το θεμα ειναι να αποκτησει εμπορευσιμοτητα,καθ οτι αμα βλεπεις +30% πανω σημερα αυριο θα δεις το αναποδο.Εμενα δεν με νοιαζει το φορτηγο θα αδειασει στην ωρα του.

Γεράκι είπε...

δηλ εννοεις θετικό η αρνητικο...?παντως προς το παρον βρισκεται στα ιδια επιπεδα με την ντοπια αδερφη...

michele είπε...

ε μπορει να κανει καμμια κινησουλα προς τα πανω..

Γεράκι είπε...

ε?ε?..χαχα..τπτ πιο σίγουρο?Πλακα κάνω φυσικά..

Γεράκι είπε...

Τη Δευτέρα ο 48ος γύρος διερευνητικών επαφών με Τουρκία...χαχα...τι αστειο νούμερο..!!!

michele είπε...

Στα 21,5 εκατ. ευρώ περιορίστηκαν τα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ το 2011 έναντι κερδών 29,2 εκατ. το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας μείωση κατά 26,3%. Διανομή μερίσματος 0,11 ευρώ ανά μετοχή.

Αναλυτικά, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΧΑΕ, στη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την Ετήσια Οικονομική Έκθεση του 2011 (1/1/2011 έως 31/12/2011) και αποφάσισε να προτείνει στην προσεχή Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου 2012, τη διανομή μερίσματος €0,11 ανά μετοχή.

Επίσης, το ΔΣ της ΕΧΑΕ αποφάσισε να προτείνει την επιστροφή κεφαλαίου ύψους €0,08 ανά μετοχή. Οι ημερομηνίες αποκοπής και καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου θα αποφασιστούν από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Η εταιρεία θα ενημερώσει για τις ακριβείς ημερομηνίες, μόλις αυτές αποφασιστούν.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ, μετά από φόρους, ανήλθαν σε €21,5 εκ. έναντι €29,2 εκ. το 2010, μειωμένα κατά 26,3%. Σημειώνεται ότι η χρήση 2010 επιβαρύνθηκε από την έκτακτη εισφορά ύψους €7,9 εκ. με αποτέλεσμα τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη να διαμορφωθούν τελικά για το 2010 στα €21,3 εκ. Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή το 2011, μετά από φόρους και την αποτίμηση των υφισταμένων ομολόγων, ανήλθαν σε €0,31, έναντι €0,32 το 2010.
πηγη: www.euro2day.gr

Γεράκι είπε...

Απο τη μικρη κεφαλαιοποιηση εντυπωσιακο γυρισμα του ΕΛΣΤΡ απο - 9,40% στο +4,61% στα 0,59 ευρω και καλο ογκο συναλλαγων (77.130 τμχ)...77.130τμχ...77.130τμχ...καλο ογκο συναλλαγων...καλο ογκο συναλλαγων...ΜΠΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΟΥ...θα με πνίξεις ρε mic..απο τα γέλια..

michele είπε...

Χμμμμ, πρεπει να ασχοληθεις περισσοτερο με το ελληνικο χρηματιστηριο χαχαχα.. αμα τις δυο προηγουμενες συνεδριασεις ειχε κανει συνολο 10.800 ,πως θα τον πεις.Ασε που οταν θα κανει καλο ογκο συμφωνα με αλλα δεδομενα πχ 300.000 τμχ τοτε οι smart θα βγαινουν

Γεράκι είπε...

ασε..ξέρω απο ΧΑ και πλέον έχω ξεσυνηθησει mic..και προτιμω έτσι...μάζεψε γύρω στο 1% απο τα χαμηλά της η NBG..για να δούμε..τώρα βρίσκεται στο -4,95% απο -5,88%

Γεράκι είπε...

εγω αγόρασα στο -5,88 και -5.57 ενα 25% της θέσης μου...πλέον χάνω ενα -11%...χεχεχε..αναμένομενο...μιλάμε για ΝBG αλλωστε...για πολυ gapατη μετοχή!!!!

michele είπε...

Μιας και μιλησαμε για ΕΛΣΤΡ ,για να χαρει ο φιλος μου ο HAWK ..ΓΡΑΦΗΜΑ ΓΙΑ ΕΛΣΤΡ το βραδακι!!

michele είπε...

οσο για την nbg τριτη φορα κινειται στο πανω μερος του μεγαλου gap 20 ποντων και το βρισκει ως στηριξη.Αν αντιδρασει απο δω hawk θα κανεις παρτυ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όχι μη μου πάρετε τον Χρυσό μου...δεν θα το αντέξω αυτό. Και η Ανάπτυξη τι θα κάνει τώρα μόνη της?
Καλά ρε ανεγκέφαλοι δεν καταλάβατε ακόμη ότι αυτός έβαλε την βόμβα στο μετρό για να ξαναγυρίσει στο Προστασίας του Πολίτη?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα τώρα σε όλους . Το προηγούμενο ήταν αυθόρμητο, μη με παρεξηγήσετε...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Μικέλε. Για να δούμε και το ΕΛΣΤΡ... σήμερα μας την έκανε το πρωί και κάποιοι μάζευαν προφανώς...

michele είπε...

Πανο μου ωραιος ο αυθορμητισμος,τωρα θα ειμαστε προστατευμενοι ως πολιτες.Δεν ανησυχω!Η ΕΛΣΤΡ ηταν απο τις λιγες ενδιαφερουσες παρουσιες σημερα.

Γιαννης Γιαννης είπε...

Καλησπερα και απο εμενα σε ολους.Michele οι κατασκευες βαστανε βλεπω ΕΛΣΤΡ,ΑΒΑΞ,ΙΝΚΑΤ.Ευχααριστουμε προκαταβολικα και για το γραφημα το βραδακι.

Γιαννης Γιαννης είπε...

Βασικα ΕΛΣΤΡ και ΣΩΛΚ ειναι πρωτες υλες αλλα και αυτες μια χαρα βαστανε χαχα(Προς διορθωση του προηγουμενου)

michele είπε...

Διαφορετικου επιπεδου Γιαννη και χρηματιστηριακου παιξιματος αλλα οντως ετσι ειναι...

michele είπε...

Στις κατασκευες μεγαλες η μικρες απευθυνονται Γιαννη και οι σωληνες και τα αλουμινια... μια παρεα ειναι

Ανώνυμος είπε...

Nα εγκαταλείψει η Ολλανδία το ευρώ ζητά ο ηγέτης της δεξιάς στη χώρα

Ο Χέερτ Βίλντερς, ο αρχηγός του δεξιού κόμματος (Κόμμα για την Ελευθερία, PVV) της Ολλανδίας, εξέφρασε σήμερα την επιθυμία να εγκαταλείψει η χώρα του το ευρώ και να επιστρέψει στο φιορίνι και ζήτησε να οργανωθεί δημοψήφισμα για το σκοπό αυτό.


"Εμείς λέμε ναι στο φιορίνι, να επιστρέψει αυτό το νόμισμα", είπε ο Βίλντερς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Χάγη. "Αν ο Χέρμαν βαν Ρομπάι (ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης), θεωρεί σέξυ το ευρώ, εμείς βρίσκουμε σέξυ το φιορίνι", πρόσθεσε.


"Παλαιότερα ήμασταν πολύ περήφανοι για το φιορίνι, το ωραιότερο νόμισμα της Ευρώπης", συνέχισε ο Βίλντερς, καλώντας την ολλανδική κυβέρνηση να οργανώσει δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.


Βασιζόμενος σε μια έρευνα που έγινε για λογαριασμό του κόμματός του (Κόμμα για την Ελευθερία, PVV), από το βρετανικό, ευρωσκεπτικιστικό ινστιτούτο Lombard Street Research, ο Βίλντερς είπε ότι "το ευρώ δεν είναι νόμισμα, το ευρώ στοιχίζει λεφτά". Υποστήριξε ότι τα μειονεκτήματά του, όπως η επιβράδυνση της ανάπτυξης και η μείωση των καταναλωτικών δαπανών ήταν πιο σοβαρά από τα πλεονεκτήματα, δηλαδή τη μείωση του κόστους λόγω της ισοτιμίας και την ανάπτυξη του τομέα εισαγωγών-εξαγωγών.


"Όσον αφορά τις καταναλωτικές δαπάνες, εκτιμούμε ότι η υιοθέτηση του ευρώ έφερε μια απώλεια 2.700 ευρώ κατ' άτομο κάθε χρόνο", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσαρλς Ντάμας, ο πρόεδρος του Lombard Street Research, παίρνοντας ως βάση σύγκρισης τις επιδόσεις δύο χωρών που δεν υιοθέτησαν το ευρώ, της Ελβετίας και της Σουηδίας.



Ο Βίλντερς υποστήριξε επίσης ότι η απώλεια περίπου 51 δισ. ευρώ που θα είχε η χώρα από την έξοδό της από την ευρωζώνη θα αντισταθμιζόταν από τα χρήματα που θα μπορούσε να εξοικονομήσει η Ολλανδία εάν δεν δαπανούσε ποσά για να "σώσει" ή να "βοηθήσει" την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. "Με το φιορίνι θα ήμασταν και πάλι κύριοι των χρημάτων μας", κατέληξε.


Το PVV έχει ταχθεί κατά της χορήγησης "πακέτων βοήθειας" στην Ελλάδα. Δεν συμμετέχει στη φιλελεύθερη κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε αλλά την στηρίζει με τους 24 βουλευτές που διαθέτει στην 150μελή Βουλή.

FS είπε...

Κατά 53% θα απομειωθούν τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν τα ασφαλιστικά Ταμεία, στο ύψος δηλαδή του «κουρέματος» που προβλέπεται από τη γενικότερη συμφωνία του ελληνικού κράτους με τους ιδιώτες ομολογιούχους.

Το ζήτημα απασχόλησε την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και στην οποία εξετάστηκαν το σύνολο των λεπτομερειών και τεχνικά θέματα που αφορούν το «κούρεμα» των ομολόγων. Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης και οι διοικητές όλων των ασφαλιστικών Ταμείων.

Στα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών Ταμείων, βρίσκονται ελληνικά ομόλογα αξίας 21 δισ. ευρώ, των οποίων η αξία μετά την απωμείωση θα υπολογίζεται στα 11 δισ. Ομόλογα αξίας 7 δισ. ευρώ αγοράστηκαν απευθείας από τα Ταμεία, ενώ τα υπόλοιπα 14 δισ. ευρώ είναι καταθέσεις των Ταμείων στη Τράπεζα της Ελλάδος τα οποία επενδύθηκαν εν συνεχεία σε ομόλογα.

Για όσα ασφαλιστικά Ταμεία χρησιμοποιήσουν στο εξής ομόλογα του Δημοσίου σαν εγγύηση για το δανεισμό τους από τις Τράπεζες, (ρέπος), η αξία των ομολόγων αυτών θα υπολογίζεται στο 25% της ονομαστικής τους αξίας.

Οσον αφορά στην αναπλήρωση των απωλειών των Ταμείων έχει προβλεφθεί στο νόμο του Μνημονίου η αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, με συνδυασμό ακίνητης περιουσίας, μετοχών καταθέσεων και άλλων πόρων. Ομόλογα διαθέτουν όλα τα Ταμεία εκτός από το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) και τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θετικά αντέδρασαν στη ρύθμιση, μετά από συνεδριάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.---Τώρα αρχίζουν τα ΠΟΛΥ δύσκολα μωρό μου αφού τα 14 από τα 21 δις επενδύθηκαν σε ομόλογα και τώρα το ταμείον είναι ΠΟΛΥ ΜΕΙΟΝ.

michele είπε...

Ας ειχαν κρατησει τα δομημενα.Τα οποια βεβαια ηταν μεγαλη μαγκια για οποιον τα σκεφτηκε ,προφανως γνωριζε τα δεδομενα της Ελλαδας που ερχονταν.Και αντι να εστιασουμε τοτε στις μιζες και μονο ,εστιασαμε στο προιον.Που δεν το ξεραμε.Τα ΜΜΕ δηλ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όταν παίζεις με ξένα λεφτά δεν σε νοιάζει και πολύ. Αφού τα ρήμαξαν τόσα χρόνια και τελευταία με τα δομημένα ομόλογα, ήρθε τώρα και το κούρεμα να τα αποτελειώσει.
Σχετικό άρθρο στον κάπιταλ για το ΙΚΑ, που ήδη πήρε το 50% της κρατικής επιχορήγησης μέσα στον Γενάρη:
http://www.capital.gr/News.asp?id=1429960
Τώρα δεν ξέρω αν ήταν υποχρεωτική η επένδυση των διαθεσίμων τους από την ΤτΕ σε ομόλογα. Χάθηκαν οι προθεσμιακές ας πούμε? Εδώ μιλάμε για απώλεια 10 δισ. Θα αναζητηθούν ευθύνες από κανέναν?
Αλήθεια με τον Μίχαλο και το ΕΒΕΑ που του επένδυσαν τα διαθέσιμα χωρίς να τον ρωτήσουν σε ομόλογα τι έγινε, έμαθε κανείς?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μικέλε δεν ξέρω για τα δομημένα αν ήταν συμφέρουσα επένδυση... κάτι τέτοιο κατάλαβα ότι είπες, το μόνο που μάθαμε τελευταία ήταν ότι ένα ομόλογο του ΙΚΑ αξίας 5 δισ. είχε φτάσει στα 1,7 δισ. και μετά σιωπή.

michele είπε...

Ναι αυτο ειπα Πανο.Απο αγνοια καποια μεσα,τα ιδια που ελεγαν οτι ειναι ευτυχια το Α μνημονιο ,μιλαγαν με ευκολια για το τι ειναι δομημενο.Εχουν κι αυτα ρισκα ,αλλα και δικλειδες.Σιγουρα θα ηταν καλυτερα για τους κατοχους σε σχεση με το κουρεμα που θα φανε τωρα.Τελος παντων.Τα ασφαλιστικα ταμεια επειδη τα χρηματα τους ειναι ιερα ,χρηματα των εργαζομενων επρεπε να εχουν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ τεχνοκρατες με προιοντα με ασφαλιστικες δικλειδες.Να επεδυουν και σε μετοχες παγκοσμιως.Αλλα με επαγγελματισμο.Οχι καθε κυβερνηση να βαζει τον καθε ασχετο δικο της και μελη των διοικητικων συμβουλιων να ειναι οι Παναγοπουλοι ( τυχαιο το ονομα).

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δυστυχώς έτσι έγινε, άσχετοι κομματικοί εγκάθετοι διοικητές στα Ταμεία και τη συνέχεια την ξέρουμε.

michele είπε...

ΕΛΑΣΤΡΟΝ ,καινουργια αναρτηση