Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                    
                                                       Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online.. 

ΝEW YORK TIMES:Τι είδε η Βlackrock στην Αθήνα
Τα «προβλήματα» που συνάντησαν τα στελέχη της BlackRock στην προσπάθειά τους να ετοιμάσουν την έκθεση για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, περιγράφει άρθρο των New York Times. 

Όπως επισημαίνεται, η προσέγγιση από την Ελλάδα έγινε την τελευταία εβδομάδα του περασμένου Ιουνίου. «Όλη την προηγούμενη δεκαετία, η χώρα είχε εκδώσει δισεκατομμύρια δολαρίων κρατικού χρέους, προκαλώντας μια κρίση που έπληξε την οικονομία της χώρας, πιέζοντας τις τράπεζές της και ταρακουνώντας το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του συστήματος, η Τράπεζα της Ελλάδας έψαξε να βρει μια εταιρεία που θα ετοίμαζε μια έκθεση για την κατάσταση του χαρτοφυλακίου δανείων 18 χρηματοοικονομικών εταιρειών.

Η Τράπεζα της Ελλάδας ζήτησε από την BlackRock και άλλες τρεις εταιρείες, την Blackstone, την Oliver Wyman και την Alvarez & Marsal, να καταθέσουν μια πρόταση για το πώς η κάθε μία θα εργαζόταν για την αποτίμηση των χαρτοφυλακίων.

Αν και οι άλλες εταιρείες είχαν καλύτερα πιστοποιητικά ανάλυσης και αναδιάρθρωσης, η BlackRock ειχε το πλεονέκτημα πως μόλις είχε τελειώσει μια παρόμοια έκθεση για την Ιρλανδία.

«Ήταν η μόνη εταιρεία που είχε αναλύσει ένα τραπεζικό σύστημα την ίδια περίοδο», αναφέρει ο Χαράλαμπος Σταματόπουλος, μέλος του συμβουλίου νομισματικής πολιτικής στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Τα νέα ότι προσελήφθη η BlackRock για αυτή τη δουλειά, «προκάλεσαν ανατριχίλα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, σχολιάζουν οι New York Times, καθώς τα τραπεζικά στελέχη ανησυχούσαν ότι οι τράπεζες θα χρειαζόταν να προχωρήσουν σε σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου, όπως στην Ιρλανδία.

«Είχαμε ακούσει για τη δουλειά τους στην Ιρλανδία, και τα αποτελέσματα προκάλεσαν μεγάλο πανικό. Ήταν τρομακτικό», δηλώνει η επικεφαλής του wholesale banking στην Alpha Bank, Άρτεμη Θεοδωρίδη.

Η BlackRock αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, καθώς επρόκειτο για την μεγαλύτερη αντίστοιχη τέτοια εργασία τους. Στην Ιρλανδία είχαν να ασχοληθούν με τέσσερις μόνο τράπεζες. «Ήταν επίσης η πρώτη δουλειά που τα στελέχη τους δεν μιλούσαν τη γλώσσα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στελέχη της BlackRock ήταν πολύ διακριτικά στη διάρκεια της παρουσίας τους στη χώρα. 

Δεν είχαν τίποτα που να έχει επάνω του το logo της εταιρείας, η οποία μάλιστα είχε προσλάβει 18 ένοπλους ανθρώπους ασφαλείας για να μεταφέρουν τα στελέχη με βαν ή σε σπάνιες περιπτώσεις με μηχανές. Είχαν ακόμη και κωδική ονομασία, Solar, ώστε αρκετοί από τα γραφεία του κτηρίου να νομίζουν ότι η ομάδα ήταν μια εταιρεία ηλιακής ενέργειας.

Η BlackRock συγκέντρωσε πληροφορίες για εκατομμύρια δανείων και χρησιμοποίησε τα στοιχεία για να δημιουργήσει μια εικόνα σχετικά με τις πιθανές ζημιές στο χαρτοφυλάκιό τους.

Οι τράπεζες είχαν δημιουργήσει ειδικά data rooms για τη BlackRock και εκεί τους περνούσαν πληροφορίες, επιτρέποντας στην εταιρεία να δει δεδομένα όπως collateral και το ιστορικό των πληρωμών.

Οι Jessica Tan και Charles Hatami, δύο από τα στελέχη που βρέθηκαν στην Ελλάδα, δήλωσαν πως έμειναν έκπληκτοι από την ποιότητα των δεδομένων και τα αποτελέσματα. Οι περισσότερες τράπεζες, όπως δήλωσαν, δεν δάνειζαν «απρόσεκτα», όπως έκαναν οι τράπεζες στις ΗΠΑ στη διάρκεια της άνθισης του real estate.

«Η αγορά καταναλωτικού δανεισμού είναι σχετικά νέα στην Ελλάδα, και ήταν πειθαρχημένοι στην προσέγγισή τους. 

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, ο Έλληνας καταναλωτής δεν είναι φορτωμένος με χρέη», δήλωσε ο Phillips της BlackROck.


Πηγή:www.capital.gr

127 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους .

giannhs kon είπε...

Ρε παιδιά πολλά ΤΡΕΝΑ είδα στον ύπνο μου τΙ να σημαίνει ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ??

Μπήκα σε ένα αλλά δεν θυμάμαι που έγραφε ότι πάει.χαχαχαχα

Νίκη είπε...

Καλή σας ημέρα.
Νικηφόρου Βρεττάκου Ο ΚΌΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΊΗΣΗ
Απλά πράγματα όλα . Η τάξη τους είναι
φροντισμένη απ' το χέρι σου . Μια δέσμη από χρώματα
στο βάζο του χρόνου .
Άλλωστε, τι θαρρείς πως στο βάθος είναι η ποίηση ;
Είναι η γύρη των πραγμάτων του σύμπαντος .
Η γύρη σε πράξεις ,
η γύρη σε οδύνη , σε φως σε χαρά , σε αλλαγές ,
σε πορεία σε κίνηση .
Η ζωή και η ψυχή
σ’ ένα αιώνιο καθρέφτισμα μέσα στον χρόνο .
Τι νομίζεις λοιπόν κατά βάθος η ποίηση
είναι μι’ ανθρώπινη καρδιά φορτωμένη όλο τον κόσμο .

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ είπε...

μηπος σιγα σιγα πρεπει να κοιτατε προς εμενα...........

Michalis είπε...

kalimera se olous
sixaritiria ke stin panathaaaaaaaa
(sto basket)

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερρα.τελικα ο dwk τοχει το αθλημα....τωρα για την κοπρου(Πανος)...δεν εισαι μονος σου...αλλα πρωτη φορα δεν ειναι...και ποιος περιμενε να μην μπει ο ρωσσος...αλλα θα μου πεις τι θεμε εμεις μεσα στα βουβαλια;;;παντως εξ αρχης -τωρα το λεω-κατι δεν πηγαινε ...
λπν συνεχιζουμε

michele είπε...

Kαλημερα ,καλημερα!παγκοσμια ημερα της ποιησης.Ευχαριστουμε τη Νικη για την αναφορα στον Βρεττακο

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε μας,γατουλη μας...καλημερα .ολα τα πιανεις...αλλα δεν μας λες και εμας που τρως με το boss xaxaxaaa

michele είπε...

Δεν τον εχω γνωρισει Λιακο,καποια μερα μπορει να γινει κι αυτο..

michele είπε...

Καλο trading μυριζομαι σημερα..

μπαρμπαλιας είπε...

ενταξυ δικε μου δεν το εννοουσα...αλλωστε τοχεις δηλωσει

Γεράκι είπε...

καλημέρα στα παιδιά...εύχομαι ευχάριστες συγκινήσεις σήμερα...με θετικό αποτέλεσμα..

michele είπε...

Καλημερα Hawk,μια χαρα η αγορα προς το παρον..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους. Πρωί πρωί μας επισκέφτηκε ο παπαγάλος. Διάβασες το ποιηματάκι που σου έγραψα? Και γιατί η παραπληροφόρηση ξανά? Το 0,77 που το βρήκες? Αφού μας διαβάζεις δεν είδες που την αγόρασα ή ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ?
Η κουβέντα μαζί σου τελείωσε ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

karaefthimiou23 είπε...

Καλήν ημέρα άρχοντες
αγάπη και ευτυχία
όλα τα άλλα βρίσκονται
άμα υπάρχει υγεία

michele είπε...

Γεια σου Καρα με τα ωραια σου,ελεγχομενη η αγορα θελει λιγο χωσιμο για να συνελθει..

karaefthimiou23 είπε...

Έτσι είναι Μισέλ,να δούμε τα αντανακλαστικά της.

alexandra είπε...

Καλημέρα σε όλους σας.

Σε 600 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει το ύψος της επένδυσης που προωθεί ο Κινέζος μεγαλοεπιχειρηματίας Γιαν Γκι στο παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας. Ο Γιαν Γκι συναντήθηκε με τον Κύπριο υπουργό Συγκοινωνιών Ευθύμιο Φλουρέντζου, ο οποίος δήλωσε ότι ο Κινέζος επιχειρηματίας μάς έχει ενημερώσει για την προτιθέμενη ανάπτυξη και έχει αναλάβει την υποχρέωση να μας προμηθεύσει με περαιτέρω υλικό όσον αφορά στην επένδυση την οποία εισηγείται.

Όταν υποβληθεί το υλικό με κάθε λεπτομέρεια, σημείωσε ο υπουργός, θα αξιολογηθεί και θα μελετηθεί σε συνεργασία με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα και τότε θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις.
Ο κ. Φλουρέντζου, απαντώντας σε ερωτήματα εκπροσώπων του Τύπου, είπε ότι «πρόκειται για ανεξάρτητη ανάπτυξη στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με την ανάπτυξη που προτίθεται να κάνει η Hermes στον συγκεκριμένο χώρο».

alexandra είπε...

Ο Φίλιππος Σαχινίδης είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο διάδοχος του Ευ. Βενιζέλου στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. O κ. Σαχινίδης αναβαθμίζεται από τη θέση του αναπληρωτή, που κατείχε τα τελευταία 2,5 χρόνια και αναλαμβάνει το κρίσιμο πόστο λίγο καιρό πριν από τις εθνικές εκλογές, καθώς επίσης θα χρειαστεί να παραστεί στη συνεδρίαση του Eurogroup όπου θα έχει επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από ώρα σε ώρα, ενώ ήδη έχει αποφασιστεί ότι η ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στις 14:45 το μεσημέρι.
Υπήρχαν πληροφορίες που ήθελαν τον Τάσο Γιαννίτση να μετακινείται από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Οικονομικών αλλά τελικά θα παραμείνει στην θέση του.

Megas Magistros είπε...

Alpha έλα στον παππού στο 0.90€....

michele είπε...

χαχα Καλως το Μαγιστρο ..αμα σπασει εδω το 1.35 επικυρωμενα κατι μπορει να γινει

Megas Magistros είπε...

Γεια σου michele μας. Πάντως αν μου το κάνει θα πάρω καμια 50άρα.

karaefthimiou23 είπε...

Άντε βρε παιδιά,μπας και ξαναψωνίσουμε ΙΝΤΚΑ στο 0.14 και ΣΩΛΚ στο 0.40.Χλωμό βέβαια για το άμεσο μέλλον αλλά ποιος ξέρει...

michele είπε...

Ειναι πολυ ενδιαφερον το επομενο διαστημα το παιχνιδι στις τραπεζες.Η ΚΥΠΡ ηταν ενα τεστ.Εαν οι δικες μας εδω θελουν να πετυχουν θα φροντισουν 2 πραγματα,ελκυστικους ορους και καλο κλιμα.

Megas Magistros είπε...

ΜΙΚΡΕ το χαρτί σου ο ΑΒΑΚΑΣ έχει στεγνωσει μέχρι εκεί που δεν πάει. Το περίμενα για αγορά πολύ πολύ χαμηλότερα (βέβαια ποτέ δεν ξέρεις) αλλά όπως το βλέπω αν κάνει και φύγει θα πάει στα άστρα. Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ θα μοιάζει παιδική χαρά...

michele είπε...

Και εγω θελω λιγα ελβε ακομα στο 0,45 Βαγγελη στο 1,90 και ΕΛΚΑ στο 0,85

karaefthimiou23 είπε...

Την τιμή-στόχο των 0,95 ευρώ και τη σύσταση "buy" για την Τράπεζα Κύπρου διατηρεί η Citi σε έκθεσή της μετά την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας κατά 594 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ο οίκος, μετά τη μερική κάλυψη της έκδοσης, η τράπεζα έχει δυο επιλογές για να γεφυρώσει το κενό έως το στόχο της άντλησης 997 εκατ. ευρώ:

1. Να διαθέσει τα εναπομείναντα δικαιώματα ύψους 237 εκατ. ευρώ μέσω private placement. Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται έγκριση από την κεντρική τράπεζα για την εν λόγω κίνηση.

2. Να συνεχίσει την απομόχλευση μέσω πωλήσεων στοιχείων ενεργητικού.

Ο οίκος σημειώνει ότι εάν η μερική κάλυψη της έκδοσης οδηγήσει σε αδυναμία της μετοχής, τα χαμηλότερα επίπεδα θα αποτελέσουν καλό σημείο εισόδου για νέους και υφιστάμενους μετόχους της τράπεζας.

Megas Magistros είπε...

michele Βαγγέλη θα πάρεις στα 1.90€. Υπομονή ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.

michele είπε...

Μαγιστρε μου τα χαλας.Εχω πει στο μικρο οτι ο ΑΒΑΞ δεν ξεπερασει τη ΓΕΚ σε χρηματιστηριακη τιμη..οχι για λογους αξιας,αλλα ειναι ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ στη ΓΕΚ ειναι αλλου φυραματος

Αλεξανδρος είπε...

Καλα τα ελκα στο 0,85 και ο βαγγελης στο 1,90....Αλλα πιο καλη η Κυπρου στο 0,44!!

karaefthimiou23 είπε...

Συμφωνώ με Μάγιστρο,όπως και ΑΛΦΑ θα πάρεις πολύ χαμηλότερα από το 0.90 σε βάθος 5-7 ετών.Βασικά από τις τόσες ΑΜΚ και τα τόσα reverse split που θα'χει κάνει,θα'χει free float όσο έχει τώρα ο ΚΑΡΕΛ...

Τα τραπεζικά χαρτιά θα ξαναγυρίσουν στα χέρια που ήταν και πριν τη δεκαετία του '80...

Megas Magistros είπε...

michele γνωρίζοντας αρκετά καλά τους Κυπρίους αδερφούς, πιστευώ ότι οταν ξεκινήσουν το παιχνίδι δεν θα πιάνεται και θα γράφει τουλάχιστον 30% τιμή πάνω από την ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Πάντα προσωπική γνώμη.

michele είπε...

Αλεξ μας δουλευεις η ΚΥΠΡ ειναι διπλα χαχα οι αλλοι ειναι πιο μακρια.Μαγιστρε ωραιο "στοιχημα" αυτο ,θα το παρακολουθουμε..Καρα ειπαμε που θα ειμαστε σε βαθος 5-7 χρ.Νεα υψηλα.Δεν λεω για τις τραπεζες,γιατι δεν προκειται.

Αλεξανδρος είπε...

Mickele η Κυπρου ειναι σχεδον τωρα στον στοχο τα αλλα,αν γινουν ολα,εχουν καιρο.Θυμησου το προσφατο διαγραμματακι της Κυπρου

Megas Magistros είπε...

Η σημερινή συνεδρίαση μου μυρίζει εκρηκτική άνοδο στο κλείσιμο.

Για να δούμε.

karaefthimiou23 είπε...

Νέα υψηλά μόνο με έξοδο από το ευρώ,δεν υπάρχει άλλο σενάριο για τέτοιο θέμα.

Οι αερόφουσκες πώς να ξαναγίνουν θελκτικές,όταν ακόμη και σήμερα όλοι αυτές ονειρεύονται λες και παίζουν ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ...?Όπως ο Λαναράς και ο Αλλαμανής;)

Αλεξανδρος είπε...

και παραπεμπωντας στο διαγραμμα δεν εννοω οτι πετυχα την κινηση,δεν το εχω κανει ποτε ,ουτε θα αρχισω τωρα,απλα κανουμε σεναρια και καμμια φορα η πραγματικοτητα μας κανει τη χαρη

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα κορίτσια και αγόρια.
ΚΑΡΑ σε τι χέρια ήταν τα τραπεζικά χαρτιά τη δεκαετία του '80;

karaefthimiou23 είπε...

Στην ΙΝΤΚΑ και σήμερα γιομάτοι οι αγοραστές,χρειάζεται να εμπεδώσει το 0.23.

Αλεξανδρος είπε...

Michele,καλημερα στη Βασιλικη,κυταξα εχθες ΔΕΗ και ΟΤΕ που ελεγες,απαραδεκτο που χασαμε την κινηση,για τα δικα μου κριτηρια
η ΔΕΗ δεν μπορουσε να ανιχνευτει ενω ο ΟΤΕ μονο αρκετα αργα

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Βασιλική.Τότε υπήρχαν μεγαλομέτοχοι με μεγάλα ποσοστά,τώρα σπανίως(πλην Λάτση)βλέπεις να κατέχουν επισήμως άνω του 3%.Βέβαια τότε λίγοι ασχολούντο με το μαγαζί αλλά τώρα μπορεί κάλλιστα να κατέχουν αρκετοί καλά πακέτα και να ελεχθούν και πάλι.

michele είπε...

Αλεξ η ΔΕΗ ηταν πιο ευκολη εκανε κλασσικο double bottom,o OTE πανω απο 2.54 ( αρνουμενος το last kiss να συνεχισει προς τα κατω)παιρνοταν ανετα..

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Ευχαριστώ Καρα. Μπορεί μερικές φορές να κάνω και χαζές ερωτησούλες, αλλά αν δεν ρωτήσω πως θα μάθω.

δημοσθενης είπε...

καλημερα σε ολους..εμης αγωραζουμε

Megas Magistros είπε...

ΜΑΡΙΝΑ τι ακριβώς αγωράζις?

δημοσθενης είπε...

ετε-δεη-οπαπ-ελλ-κυπρ και περιμενω εεεκ-μυτιλ-ελλακτωρ πιο χαμηλα

karaefthimiou23 είπε...

Θυμάμαι πιτσιρικάς τότε,όποιος κατείχε τραπεζικές μετοχές θεωρούνταν προύχοντας και υψηλής εισοδηματικής στάθμης.Τώρα με ένα πάτημα ενός κουμπιού μπορεί ο καθείς,αντί να πιεί έναν καφέ να πάρει 2 ΕΤΕ για παράδειγμα αφού κυκλοφορούν δις χαρτιά.

δημοσθενης είπε...

στην κυπρου αγωρασα δευτερη φορα..την πρωτη τα ξεφορτωσα

δημοσθενης είπε...

στο 0,4890

Megas Magistros είπε...

Good. By the way είχα μια φίλη Μαρίνα αντικρίστρια....Δεν πιστεύω να έχεις σχέση? :)

δημοσθενης είπε...

ηχαμαι πει ..0,50...0,47

δημοσθενης είπε...

αντικρυζω την αληθεια καταματα μαγιστρε

Megas Magistros είπε...

ΜΑΡΙΝΑ με έστειλες.....

Πάω να αγοράσω λίγα ΥΓΕΙΑ πάλι.

δημοσθενης είπε...

2,4950 και 2,4450 οι δυο μεσοι κινητοι 5 και 22 ημ ετε

alexandra είπε...

ΧΑ: Τα «κλειδιά» της επόμενης ημέρας

Η μείωση του ρίσκου χώρας, η επάνοδος των ξένων και ποια χαρτιά αγοράζουν. Τα κρίσιμα ντεσού για τράπεζες, τα πονταρίσματα και τα ρίσκα. Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τις αρχές του έτους. Αναλυτικός πίνακας.
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/685828/Article.aspx

karaefthimiou23 είπε...

Μαρίνα είσαι μεγάλη μαφιόζα,αγοράζεις και πουλάς(όχι χαρτιά)με μεγάλη ευκολία...

δημοσθενης είπε...

7,29 και 6,99 οι αντιστοιχοι του οπαπη που βγαζει αποτελεσματα σημερα

δημοσθενης είπε...

καρα , δεν εχω "πουλησει" ποτε, κανενα φιλο..και ειμαι υπερηφανη γι αυτο

Γεράκι είπε...

αχ..αχ..αχ..αυτο το 22ημ με σκοτώνει...χαχαχαχα...

Κολοκοτρωνης είπε...

πουναι ο ΜΑΓΩΣ να φερει κανα καφεδακι

Γεράκι είπε...

θυμησε μου γιατι δεν ειχες απαντησει..στο λεπτο παρακολουθεις?
5λεπτο?Μαρίνα βάζεις κάτω πολλους δήθεν ειδικούς...χαχαχα...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Το ωραίο είναι να έχουμε 2.(1/2) τράπεζες μετά απο 5-7 χρόνια και τότε να δούμε σε ποία τιμή θα είναι και σε ποία χέρια?

δημοσθενης είπε...

λεπτο...ενα λεπτο κυρα Βαγγελιω,..για να προλαβαινεις...στο 5λεπτο σουχουν ετοιμασει το σαβανο τα λαμογια

δημοσθενης είπε...

Τετάρτη 21 Μαρ 2012 - 11:58 ANGEL IP: XXX.74.58.164
ΟΠΑΠ: Μέρισμα € 1,17 βλέπει η Morgan Stanley... Μέρισμα €1,17 θα ανακοινώσει για το 2011 ο ΟΠΑΠ σύμφωνα με την Morgan Stanley, σε έκθεση της με ημερομηνία 16 Μαρτίου στην οποία διατηρεί σύσταση "underweight" και τιμή-στόχο € 8.

Αναλυτικά, η Morgan Stanley εκτιμά ότι ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει για το 2011 έσοδα € 4,314 εκατ., ΕBITDA €739 εκατ. και κέρδη ανά μετοχή €1,56.

Όσον αφορά το 2012, o διεθνής οίκος αναμένει έσοδα €5,254 εκατ., EBITDA € 682 εκατ. και κέρδη ανά μετοχή € 1,31.

Στην έκθεση της η Morgan Stanley σημειώνει ότι η πορεία της μετοχής θα κριθεί από εξελίξεις στο θεσμικό και πολιτικό επίπεδο, ειδικότερα την πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει το ποσοστό της. Ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει αποτελέσματα για το 2011 στις 21 Μαρτίου.
δεινοσαυρος :ΕΑΝ ΕΚΤΙΜΟΥΝ 1,31 ευρώ κέρδη ανά μετοχή για το 2012 τότε με τιμή 10 ευρώ θα έχει πολλαπλασιαστή κερδών 7,5.
------------------------------------------------------------

δημοσθενης είπε...

και το 765-763 παιζει...η χθεσινη "πινεζα", δειχνει "πινεζα" και σημερα......αναποδη ομως ??? κατα πασα πιθανοτητα παντα

alexandra είπε...

ΟΠΑΠ: Ίσως στα τέλη Μαρτίου η πρόσκληση για 29%

Το πράσινο φως για την πώληση του 29% του ΟΠΑΠ έδωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Κώστα Μητρόπουλο.

Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει στις 22 και τις 28 Μαρτίου για να λάβει τις σχετικές αποφάσεις και ενδέχεται να δημοσιευτεί η σχετική διεθνής πρόσκληση ενδιαφέροντος στις 29 Μαρτίου, πριν δηλαδή τη διεξαγωγή των εκλογών.

Το μερίδιο 29% του οργανισμού αποτιμάται στην παρούσα φάση στα 690 εκατ. ευρώ, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Παρατείνονται οι διαγωνισμοί για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Παράταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μίας εβδομάδας για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και δύο εβδομάδων για Ελληνικό, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ. Συγκεκριμένα το Ταμείο θα δεχτεί προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εταιρείες αερίου στις 29 Μαρτίου και για το Ελληνικό στις 17 Απριλίου.
Σύμφωνα με πηγές του ΤΑΙΠΕΔ, η παράταση κρίθηκε απαραίτητη καθώς αρκετές εταιρείες ζήτησαν διευκρινίσεις επί των όρων συμμετοχής στο διαγωνισμό, ενώ σύμφωνα με την ακολουθούμενη διαδικασία, οι απαντήσεις που θα δοθούν θα πρέπει να τύχουν της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όσο για το Ελληνικό, κρίθηκε ότι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να αξιολογήσουν και το περιεχόμενο του νομοσχέδιου το οποίο κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη του Ταμείου θεωρούν ως ενθαρρυντικό γεγονός το ότι ζητούνται διευκρινίσεις για τη ΔΕΠΑ και το ΔΕΣΦΑ, και μάλιστα από αρκετές ενδιαφερόμενες εταιρείες, καθώς συνήθως το ενδιαφέρον αυτό προμηνύει τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

THE JUNIOR είπε...

καλημερα σε ολους ,εγω παντως σε μυτιλ βγαινω απο μπροστα σας και παιρνω τωρα και αν βγω με κερδος θα τα κανω ελβε για να παει διαποκες ο φιλος και οσο για τους γνωστους σου mich αν ειναι του χαζομιλου εβαλαν κοσμο στην γεκ στο ξεφορτωμα.

THE JUNIOR είπε...

Μεγα μεγιστρε χτισε θεση στον αβαξ και ασε τις τσιγκουνιες ,περιμενει κοσμος το γυρισμα και δεν θα ερθει.

δημοσθενης είπε...

μυτιλ 2,865 κι 2,775 οι μεσοι κινητοι 5ημ και 22 ημ αντιστοιχα

Πιτσιρικος είπε...

Χαιρετω τους αισιοδοξους.
Τι εγινε μολις αρχισε να πεφτει λιγο το μαγαζι εμφανιστηκαν οι γνωστοι κορακες, οι εμπαθεις με καποιες συγκεκριμενες μετοχες και οι << εξυπνοι >> που θελουν να αγορασουν πχ ΜΥΤΗΛ ΣΤΟ 1,90 ΕΤΕ ΣΤΑ 0,50 κλπ.

δημοσθενης είπε...

το 2,88 τογραψε ηδη

δημοσθενης είπε...

που αυτο πιτσιρικο ?

Megas Magistros είπε...

ΜΙΚΡΕ σου έχω εμπιστοσύνη και θα ξεκινήσω να χτιζω θέση. Αλλά όχι εδώ στο 1€. Αν τον βρώ από 0.80€ και κάτω θα τσιμπάω καθώς σε όγκους είναι χειρότερος και από το ΥΓΕΙΑ πλέον.....

Πιτσιρικος είπε...

Εδω.

δημοσθενης είπε...

768,70 ο μεσ κιν γδ 5 ημ και 757 ο μεσ κιν 22 ημ γδ

Megas Magistros είπε...

Πιτσιρίκο αν αναφέρεσαι σε εμένα δεν θεωρώ τον εαυτό μου "εξυπνο" με την δική σου έννοια.

Οσο αφορά τον κύριο Βαγγέλη και να μην μου κάνει το 1.90€ (που πιστεύω ότι όχι πολύ αργά θα το κάνει) είτε όχι δεν χάθηκε ο κόσμος. Δόξα το Θεό το χαρτοφυλάκιο μου έχει χαρτιά που έχουν παρθεί στους πατους τους (γνωστό σε όλους ποια είναι αυτά).

Γεράκι είπε...

νεα χαμηλά σε βαριά χαρτιά έξω...

Πιτσιρικος είπε...

Σαν πολυ σιγουρος εισαι, και ξερεις τι λεει μια παροιμια;
Μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μη λες.

Megas Magistros είπε...

Πάντως Πιτσιρίκο σε τυχόν διόρθωση μεγάλη έξω τα πρώτα χαρτάκια που θα φάνε ξύλο εδώ θα είναι τα τύπου Βαγγέλη.

Προσωπικα την διόρθωση αυτή την τοποθετώ ΜΕΤΑ τις Αμερικάνικες εκλογές....

Αλεξανδρος είπε...

φιλε πιτσιρικο,καλως ορισες στην γωνια μας μια και προσφατα εχω δει εδω το nick σου,αληθεια γιατι ειναι εμπαθεις και... κορακες,οσοι βλεπουν την αγορα κατω?

Πιτσιρικος είπε...

Πολυ μακρια πας.
Δεν ξερεις μεχρι τοτε που θα 'ναι τα χαρτια γενικως κι εδω κι εξω.

Megas Magistros είπε...

Πιτσιρίκο μου το Χρηματιστήριο θέλει υπομονή. Οπως σου είπα το χαρτοφυλάκιο μου είναι γεμάτο με συγκεκριμένες μετοχές που όλοι εδώ γνωρίζουν που έχω αγοράσει. Οπότε σε κάποιο πολύ δυνατό πάνω της αγοράς σίγουρα δεν θα βγώ χαμένος. Σε άλλα όμως που κοιτάζω να αγοράσω όπως π.χ. Ο ΜΥΤΙΛ δεν θα τα ακουμπήσω αν δεν τα δω στις τιμές που θέλω ΕΓΩ. Υπομονή δόξα το Θεό έχω αρκετή.

karaefthimiou23 είπε...

Συμφωνώ με Μάγιστρο και επαυξάνω αναφορικά με Βαγγέλα.Ο ΜΥΤΙΛ εάν δεν κάνω λάθος έκανε ιστορικό υψηλό το 2007,μαζί με τις τράπεζες και όχι το 1999 και λογικά θα πάει να βρει τουλάχιστον τα χαμηλά του 2003,τουλάχιστον...

Πιτσιρικος είπε...

Οχι οσοι βλεπουν κατω την αγορα, οσοι θελουν κατω την αγορα απο απλη πλεονεξια.

karaefthimiou23 είπε...

Και κάτι ακόμη,ο Ευάγγελος είναι μέγας παίκτης και δεν τον έχω δει ακόμη να αγοράζει(1 φορά νομίζω από το 2007,λίαν προσφάτως).

Megas Magistros είπε...

ΚΑΡΑ από όσα λες βλέπω ότι και έσυ πρέπει να κουβαλάς αρκετά δεκάδες χρόνια στην πλάτη σχετικά με το ΧΑΑ. Ακόμα θυμάμαι τις 100άρες αγοράς πριν κάποια χρόνια που έβαζε ο Βαγγέλας στον ΜΥΤΙΛ ώστε να ψαρώσει τους άσχετους και να αγοράζουν market. Και φυσικά στο χώσιμο ως δια μαγείας οι 100άστρες είχαν εξαφανιστεί. Είπαμε GRANDE ΠΑΙΚΤΗΣ.

ΜΙΚΡΕ μάλλον οι αδερφοί Κύπριοι μας διαβάζουν και τρέχουν τον ΑΒΑΚΑ από τώρα όπως το πήρα μυρωδιά..

Πιτσιρικος είπε...

Ο Ευαγγελος θα παρει 28 εκ. περιπου απο το μερισμα της ΜΕΤΚΑ, για να δουμε τι θα τα κανει.

Megas Magistros είπε...

Πιτσιρίκο αν πιστεύεις ότι ο βαγγέλης τα χρήματα από τα μερίσματα θα τα ρίξει στο Χρηματιστήριο μάλλον δεν μας τα λές καλά....

THE JUNIOR είπε...

εχει και ακομα ενα καλο ,τρεχει χωρις να ειναι ντοπε

Megas Magistros είπε...

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να τα ρίξει όταν την βρεί κάτω από 1.90€


:))))

Πιτσιρικος είπε...

Καλα.

karaefthimiou23 είπε...

Το θέμα Μάγιστρε είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες επενδυτές δεν έχουν δει bull market εν τη γενέσει του,για παράδειγμα '85-'99 και τι νίλα τράβηξαν κάποιοι στην αγορά από το '72 ως το '85.Κάποια στιγμή θα τελειώσει το bear market και θα δούμε αγορά πραγματική και όχι μουσαντένια.

Megas Magistros είπε...

ΚΑΡΑ τα είπες όλα. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι.

karaefthimiou23 είπε...

Γαργαλιέται και η ΙΝΚΑΤ...

michele είπε...

Xαιρομαι την κουβεντα σας ρε μαγκες,γεια σου πιτσιρικο..ο Μυτιλ εγραψε 17,09 ψηλο το 1999 και 17,44 το 2007 ( προσαρμοσμενες τιμες φυσικα)

michele είπε...

το καλυτερο χαρτι του αγαπημενου σου ομιλου Καρα..

karaefthimiou23 είπε...

Έτσι είναι Μιχάλη με την ΙΝΚΑΤ,το μέλλον ανήκει σ'αυτή και είναι ένα διαμάντι από θεμελιώδη σκοπιά.Αυτά τα χαρτιά μπορεί και να'χουν βρει τα χαμηλά τους,να τινάξουν δυνατά πάνω τον επόμενο 1-1,5 χρόνο και να γυρίσουν μετά από 3-4 χρόνια να τα επιβεβαιώσουν ή να πλησιάσουν(όχι πολύ)τα χαμηλά.

karaefthimiou23 είπε...

Και πάλι το γέμισμα των αγοραστών το πρωί έδειξε τη συνέχεια στην ΙΝΤΚΑ.

ενας ΚΣΕΝΟΣ είπε...

κηδεια εν οψει

michele είπε...

Μια χαρα παει κι αυτο ΚΑΡΑ.Οσον αφορα την αγορα οι κυκλοι εχουν στενεψει.Οι μετοχες εκτος τραπεζων στην Αμερικη ηρθαν στα προ κρισης επιπεδα μετα απο 3 χρονια.Αν γινοταν αυτο πριν 30-40 χρονια θα ηθελαν πανω απο τα διπλα για να επιστρεψουν

μπαρμπαλιας είπε...

δεν θα μιλησω σαν κατοχος ΜΥΤΙΛ...αλλα τα κοζα που συγκρινεται ειναι ανομια...εχει δυο δρονια που παρουσιαζει ανοδικα μεγεθη και με την τιμη του alum ασ πουμε σταθερη..την ενεργεια δεν την μετραμε καθολου ...σε καθε περιπτωση ερχοντε αποτελεσματα. αλλα και σε καθε περιπτωση αλλη η τιμη στο ταμπλο και αλλη τι αξιζει η καθε εταιρεια..εδω δεν ειναι αμερκή ...γκεκε;;

michele είπε...

ωχ Λιακο μου μολις μιλησες ειδα μια κινηση στο Βαγγελη( που τελειωσε γρηγορα βεβαια)..χαχα

Megas Magistros είπε...

μπαρμπαλιάς = ψευδώνυμο του Βαγγέλη

:))))

Ετσι για να γελάσουμε λίγο.

michele είπε...

Mην νομιζεις Μαγιστρε του τα χωνει ο μπαρμπας που δεν ανεβαινει,εσεις παλι περιμενετε να πεσει ,οποτε και ο Βαγγελας καθεται εκει και ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ.

μπαρμπαλιας είπε...

καπως ετσι ειναι Μικε μου...αν το επιθυμητο ηταν και εφικτο...
ΜΜ πολυ καλησπερα παιχτη μου

michele είπε...

Αν ο τραπεζικος δεν παει πανω απο 414 ασπρη μερα στις τραπεζες δεν υπαρχει..

Megas Magistros είπε...

Καλησπέρα μπαρμπαλιά μου!

μπαρμπαλιας είπε...

o ΟΠΑΠΙς χανει το μισο μερισμα -4.55%
...μακρυα κιαγαπημενοι μετα την αποκοπη

Κολοκοτρωνης είπε...

αποτελεσματα ανακοινωνει σημερα Λιακομ..δεν κοβει δικαιωμα

Κολοκοτρωνης είπε...

στο καλο σεναριο, η ανοδικη κινηση θελουμε να γινει προς το τελος

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα, δεν θα ησυχάσουμε από αυτόν τον βλάκα αν δεν αποκλειστεί δια παντός η ΙΡ του.

μπαρμπαλιας είπε...

γεια σου καπετανιο ...το γνωριζω ,απλα το τονισα στην αναποδη

μπαρμπαλιας είπε...

ΦΡΙΓΟ χαμ 2.98 υψ 4.98 ...Μικε μας

michele είπε...

Ελα ρε ΙΝΤΚΑ, Καρααααααααα..ξυπνησε κι ο Μπαμπης

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κωλομέρα σήμερα σε όλα τα επίπεδα.
Όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη γκαστρωμένη.
Μυτιλ. το χαρτί του 2012 έλεγαν όλοι πέρσι το Φθινόπωρο. Υπομονή ακόμη Μάρτιο έχουμε. Πολύ φοβάμαι όμως ότι έτσι όπως το πάνε και του χρόνου τον Μάρτιο τα ίδια θα λέμε.

michele είπε...

Λιακο ,ετσι βγαινουν οι αποδοσεις ξεκουραστα.Καλυπτουν και πιθανες αστοχιες trading

Γεράκι είπε...

είμαστε κοντά να μπούμε στην BIDU..σουπερ μετοχή..η GOOGLE της ΚΙΝΑΣ με άλλα λόγια..καλό σετάρισμα...

michele είπε...

Πριν αρκετο καιρο ειχα φαγωθει: Μετα τις χρεωκοπιες παιζουν Μεταλλα,κατασκευες,ενεργεια..

michele είπε...

Eτοιμη να σπασει ο sma 50 τον sma 200 Ηawk..

Γεράκι είπε...

εμης τα λαιγαμε....χαχαχαχα..αντε mic να κάνουμε κάτι κ για την ντόπια αγορα...

Νίκη είπε...

Καλησπέρα σας.
Νέα προκλητική ενέργεια
Στην περιοχή εντός της υφαλοκρηπίδας στη Μυτιλήνη εισήλθε το τουρκικό «Πίρι Ρέις»
ΤΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 --- 3:48:37 μμ
Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε η Τουρκία την Τετάρτη, καθώς αργά το μεσημέρι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» εισήλθε σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, βορειοδυτικά της Μυτιλήνης.
Σε συνεννόηση με το Λιμενικό Σώμα, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να γίνουν παραστάσεις προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

michele είπε...

Mπραβο Αλεξ

Megas Magistros είπε...

Αγοράστηκαν 10.000 ΕΤΕ με τιμή €2.48 και σκοπό την διακράτηση μέχρι το αργοτερο Παρασκευή.

michele είπε...

Αν δεν χασει το 2.43 μια χαρα θα βγεις

Αλεξανδρος είπε...

Λιγη coca cola για το βραδυνο mike μου

Κολοκοτρωνης είπε...

προσεξτε γιατι κλεισιμο εδω κατω, σημαινει και συνεχεια αυριο

michele είπε...

καινουργια απογευματινη αναρτηση