Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΟΠΑΠ


ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΟΠΑΠ..

Πολυ σημαντικη για την γενικοτερη πορεια του χρηματιστηριου θεωρω τη μετοχη του ΟΠΑΠ.
Εκτος των αλλων ανηκει στις εταιρειες προς περαιτερω ιδιωτικοποιηση κατι που καθιστα τη μετοχη ιδιαιτερα ενδιαφερουσα.
Απο τις αρχες του Οκτωβριου η μετοχη κινειται σε μια ζωνη συναλλαγων μεταξυ των 6 και των 8 περιπου ευρω,σχηματιζοντας ενα τοπικο πυθμενα.Πολυ σημαντικο το double bottom της μετοχης στα 6 ευρω,μετα απο τον οποιο ,ο τιτλος κινηθηκε πλαγια εντος μιας οριζοντιας σφηνας που οριοθετειται απο τις L και Μ.
Στις αρχες Γεναρη η μετοχη αρνηθηκε να προσεγγισει τα χαμηλα των 6 ευρω για τριτη φορα ,κανοντας ενα τοπικο υψηλο στα 7.90.
Διασπωντας τον κμο 30 ημ που βρισκεται στα 7.05  ,η μετοχη θα κινηθει εκ νεου προς τα 8 ευρω.Διασπαση της πρασινης γραμμης Κ θα μας καταδειξει το τελος της ταλαιπωριας της μετοχης πραγμα που θα επηρεασει γενικοτερα ολο το ΧΑΑ.
Η αντισταση του 8,40 ισως επηρεασει λιγο τη μετοχη,αλλα ο δρομος θα εχει ανοιξει προς το gap της 4/8 στη ζωνη των 10.30-10.40 ευρω.
Υποχωρηση της μετοχης κατω απο τα 6.60 θα σημανει την αρχη μιας νεας ταλαιπωριας για τον τιτλο ,με αμφιβολη τη στηριξη στα 6 ευρω.
RSI στο 52 σε ουδετερα επιπεδα

48 σχόλια:

Αλεξανδρος είπε...

Υποχωρηση της μετοχης κατω απο τα 6.60 θα σημανει την αρχη μιας νεας ταλαιπωριας για τον τιτλο ,με αμφιβολη τη στηριξη στα 6 ευρω.
RSI στο 52 σε ουδετερα επιπεδa/το πιθανοτερο σεναριο νομιζω

michele είπε...

Eχασα και το γκολ του Μαντουκα ρε γαμωτο..Λιακο μηπως θες και ΣΑΙΚΛ ακια στο 0,30 να γυρισουνε,και τα ΕΛΣΤΡ στο 0,40 και τα ελβεδακια στο 0,50????

michele είπε...

Γεματος αισιοδοξια οπως παντα ο φιλος μου ο Αλεξ!!Παντως πανω απο 7.60 μπαινει κανεις ε Αλεξ??

michele είπε...

Πνοή αισιοδοξίας, κόντρα στο μπαράζ των αρνητικών σχολίων και σεναρίων που διατυπώνονται για την Ελλάδα επιχειρεί να φέρει η Morgan Stanley.
Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Colm Kelleher, αντιπρόεδρος του αμερικανικο κολοσσού, δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιη η ενεργοποίηση των ελληνικών CDS.
Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητά τους πως ό,τι και να συμβεί η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.
απο www.bankingnews.gr.

Γεράκι είπε...

ωραιο γράφημα...με βάση το δικό μου στυλ..ήδη έχεις μπει μέσα και περιμένεις να πουλήσεις μισά στην πάνω τάση και τα υπόλοιπα να τρέξουν..(εαν σπάσει)

Αλεξανδρος είπε...

Ας το πω καθαρα,δεν νομιζω οτι εχουμε ξεμπερδεψει με τα χαμηλα του Γεναρη,μαλιστα πολλες μετοχες πχ Μυτιλ ,Τιταν,Οπαπ, Δεη κτλ θα δουν χαμηλοτερες τιμες.

michele είπε...

Oσο αυτες που ειπες δεν διασπουν προς τα πανω τις αντιστασεις τους,αυτο ειναι πιθανο και θα προκαλεσει ταλαιπωρια.Εννοειται πως προφανης λογος για αυτο δεν υπαρχει.Απλα ο επενδυτικος κοσμος ΣΥΝΗΘΙΣΕ τιμες στα 3 και κατι τη ΔΕΗ ας πουμε.δηλ σε κεφαλαιοποιηση για γελια.Ομοιως για τον ΟΠΑΠ που ειναι κοφτηριο χρηματος.Δεν μιλω για λιμανια,νερα κλπ και μικροτερες μετοχες που διαπραγματευονται με p/bv κατω του 0.30.Εκεινες ομως οι μεγαλομετοχοι τις ελεγχουν.Κλασσικο price illusion εχουμε παθει

Γεράκι είπε...

ανέβασε στροφες η nbg..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Kαλησπερα σε ολους.

Σας ενημερωνω φιλες και φιλοι ακροατες οτι απο αυριο και για ευλογο χρονικο διαστημα μπορειτε να κοιμαστε ησυχοι.

Γεράκι είπε...

προσωπικά πλέον έχω εξοικιωθεί σε θέσεις προ break out άρα όλες οι τοποθετήσεις ακουγουνται risky...ίσως να είναι...αλλα ίσως και όχι..εαν θυμάστε ήδη είχα αναφέρει προ ημερών για ανοιγμα θέσης στον ΟΤΕ..(εαν έπαιζα...)

Αλεξανδρος είπε...

Συμφωνω απολυτα,οταν ομως οι μετοχες ξεκινησουν να τρεχουν κανεις δεν θα το πιστευει και θα λεει ειναι πχ 20% επανω ,τωρα στην κορυφη θα παρω ,αλλα η κορυφη της ανοδικης κινησης οταν ξεκινησει θα ειναι πανω απο τις 6000 μοναδες γδ

Money είπε...

Αλέξανδρε μη τα λες έτσι και θα έχουμε καρδιακά

Αλεξανδρος είπε...

Ο ΟΤΕ ΕΠΙΜΕΝΩ αγοραζεται κοντα στα 2,/ 1,90 με stop loss το 1,70

Αλεξανδρος είπε...

ΤΚ πες οτι διαφωνεις....

Money είπε...

χαζός είμαι;

Αλεξανδρος είπε...

χαχαχα

michele είπε...

Γιαννη καλησπερα ,εγω θα κοιμαμαι πιο ησυχος! ενημερωνε με ο,τι τροπο μπορεις.Εμεις απο δω θα σε ενημερωνουμε!
Αλεξανδρε στις 6484 ειναι η προηγουμενη κορυφη.Θα κανουμε double top θα διορθωσουμε και μετα θα τη διασπασουμε.( Ελπιζω να μην μας περνανε για τρελλους)

Γεράκι είπε...

απλά το όλο κακό κ με αποτρέπει να μπω μέσα είναι..το ΧΑΑ χειραγωγείται για την πλάκα αρά ποια ΤΑ και κουραφέξαλα..όλα τα χαρτιά βρίσκονται σε μη χαρτογραφημένες περιοχές και το ρίσκο είναι τεράστιο για κάποιον τρειδερ..αυτά ειναι τα βασικά..μην πάω παραπέρα..

Αλεξανδρος είπε...

Ενδιαφερουσα η κινηση της nbg,τι να θελει να μας πει?

michele είπε...

Kαι για να μιλησουμε σοβαρα.Βρισκομαστε κοντα στο τελος( ισως και να εχει ηδη τελειωσει,θα φανει αυτο) ενος 12 χρονου καθοδικου κυκλου.Μετα θα αρχισει ο μακροχρονιος ανοδικος που υπαινισσεται ο Αλεξ.Και φυσικα θα γραψει καινουργια υψηλα.

michele είπε...

η ΕΤΕ πχ HAWK ΕΔΩ μιλαω ,ειναι απολυτα τεχνικη.Καιεδω που τα λεμε λογω χρεωκοπιας ειμαστε χειραγωγουμενοι,οταν στρωσει το κλιμα, η ΤΑ θα αναδειχθει περισσοτερο και εδω.Απλα τωρα πρεπει να γινει ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ γι αυτο καποια χαρτια γραφουν ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ που γραφουν

Γεράκι είπε...

κοιτάχτε, εξαρτάται πως θα την δεις..
daily? πολύ όμορφη και παραμένω long αφου κρατάει γερα και μέσα στον επιθυμητό στόχο..στο ωριαιο? υπερπουλημένος στοχαστικός κ θα ήθελα να έχει φάει το 3.30 σήμερα..δεν μου κάνει το χατήρι και θα κρατήσει σε αγωνία..

michele είπε...

H nbg Αλεξ ,οπως τη βλεπω η θα κλεισει το πανω gap με gap up η θα γυρισει 3 και κατω.Θα μας το πει το psi

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια σας σε οποιοδηποτε επιπεδο κι αν ηταν αυτη.


Μαζι σας εμαθα παρα πολλα πραγματα οσον αφορα το κοινο αντικειμενο, το χαα και εμαθα να εχω ενα γενικοτερο τροπο σκεψης και επιβιοσης σε μια τοσο ασυδωτη αγορα.

θα προσπαθω οσο και οποτε μπορω να επικοινωνω μαζι σας.Χαρηκα πολυ που σας γνωρισα ολους και ιντερνετικα αλλα και απο κοντα καποιους απο σας.

Με την πρωτη ευκαιρια θα τα ξαναπουμε

Money είπε...

Σας παρακαλώ μην ξεχνάτε πως πριν τον ανοδικό κύκλο θα υπάρχει και πλάγια αγορά. εκεί θα κλάψουνε μανούλες.

Αλεξανδρος είπε...

εγω παντως για αυριο ειμαι ησυχος εχω στησει τα stop loss και περιμενω,αν τα χτυπησουν ,εφυγαν

Γεράκι είπε...

τι έγινε ρε παιδιά??? + 3.13%????

Αλεξανδρος είπε...

Σωστος ΤΚ ,Γιαννη ΑΜΠ,να το διασκεδασεις,πραγματικα μετα απο καιρο θα γελας.

Γεράκι είπε...

η nbg ήδη κινήται πλαγίως για κανα 10 ημερο μεταξύ 3.3 κ 3.00...κλείνει στο +2,81% , άγγιξε και το 3.30 που ανέφερα λίγο πριν..χαχα..πολυ ωραίο κλείσιμο πάνω απο τον ΕΜΑ20..μην μου τα χαλάσετε άυριο..η δικια μου είναι σεταρισμένη...

michele είπε...

Γιαννη ολα θα κυλησουν πολυ γρηγορα να εισαι σιγουρος.Ασε που θα ανεβαινει και το χαρτοφυλακιο!! καλα να περνας.Θαναση το θεμα ειναι ποσο ψηλα απο δω θα ειναι η πλαγια καθως επισης και τι επιπεδου trading θα μπορουμε να κανουμε

Money είπε...

Micele με βάση την προηγούμενη στατιστική από 30-70% πάνω από εδώ
εξαρτάται από πολλά

michele είπε...

Mια χαρα κλεινει Hawk ,μεινε μεσα μεχρι 4.10 χαχα

michele είπε...

Δεν βλεπω τιποτα λιγοτερο απο 1040 για πρωτη δοση Θανο.Την ταλαιπωρια την βλεπω πιο πανω μεταξυ 1175-1340

Γεράκι είπε...

εύκολα...το έχω δηλώσει άλλωστε...χεχεχε

Γεράκι είπε...

εαν ειναι να ανυσυχουμε για το sideways απο τώρα εάν δεχτουμε το σενάριο του mic..αφήστε το...χαχα...θα αύξησω θέση στο επομενο γύρισμα του στοχαστικού στο ωριαίο..(nbg)

Γεράκι είπε...

εάν καταφέρω να βγαλω μεροκάμματο με nbg..θα πάω στην κατηγορία των πρωταθλητών βλεπε TVIX..χαχαχα..

michele είπε...

Μεταξύ 77% και 79% η συμμετοχή στο PSI+ ή 158,6 με 162,7 δισ ευρώ
ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤΑ ΠΕΤΡΑΝ χεχε

giannhs kon είπε...

Κύριοι καλή σας νύχτα η κουβέντα σας είναι υπέροχη αλλά το ρόλοι κτύπα δυστυχώς πολύ πρωί .
ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΠ να περάσεις καλά τους ποιο ξέγνοιαστους μήνες της ζωή σου .

Γεράκι είπε...

δυστυχως λόγω δουλειας αυριο, θα είμαι εκτός σχεδόν όλη ημέρα..καποια στιγμή το απογευμα θα είμαι λίγο ον λαιν αλλα κ πάλι θα την κοπανήσω..αρα καλό βράδυ και σας εύχομαι καλά κέρδη..

Γεράκι είπε...

γιαννη αμπ..οτι καλύτερο πραγματικά...γιάννη κον τσιμα τσιμα σε πρόλαβα..καλυνυχτα ρε μάγκες..

michele είπε...

Γιαννη καληνυχτα,Hawk αν θες ενημερωση στειλε μηνυμα αυριο που θα εισαι εκτος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Ευχαριστω πολυ παιδια να ειστε καλα

καληνυχτα σε ολους.

michele είπε...

Καληνυχτα Γιαννη..ο ΑΠΟΕΛ στην παραταση

STILL UNCLEAR είπε...

It is also still unclear whether enforcing the deal will trigger credit default swaps (CDS) insurance that some investors hold, adding an element of uncertainty over its wider impact.---ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΕΜΑΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ CDS ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.ΠΕΤΡΟ ΓΙΑ ΨΑΞΤΩΩΩΩ....

michele είπε...

ειναι still unclear ..xmmm παντως πληρωθουν δεν πληρωθουν εμενα δεν με χαλαει για την αγορα..για αλλους λογους θα ηθελα να μην πληρωθουν

στιλλ θνψλεαρ είπε...

Τα ποσοστά στο debt swap πάντως ακόμα είναι μπερδεμένα.Μπορεί λένε να περάσουμε και το 100%,σύμφωνα με κάποιους ΠΛυπολογισμούς,ε πώς μόνο ο Πούτιν θα παίρνει 107% σε ένα εκλ.τμήμα,εμείς τι κάνουμε εδώ;

michele είπε...

Xaxa αυριο θα ξερουμε πιο πολλα τετοια ωρα..

dwk είπε...

Ας ακούσουμε τα λόγια του Χιώτη «Θέλω να πω στους Ελλαδίτες, γιατί όλοι είμαστε Έλληνες, πως με όλα αυτά που τραβάνε πρέπει να τα βάλουν με τα μεγαθήρια, δεν πάει άλλο...Δεν είσαι χαμένος, ο αδύνατος μπορεί να κερδίζει τα μεγαθήρια». Και ας θυμηθούμε και πάλι: «για την Ελλάδα ρε γαμώτο …»