Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012


ΚΥΡΙΑΚΗ...


                                                         ...με ελεύθερη γνώμη 


ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΦΕΡΟΝΤΕΣ...



Της Ζέζας Ζήκου
Τα βογκητά από το Σίτι του Λονδίνου, έδρα της ΙSDA, διαπερνούν με ικανοποίηση την οθόνη μου. Οσα henge funds έπαιξαν στα CDS την πτώχευση της Ελλάδας δεν υπολόγισαν τη φράου Μέρκελ και το πειραματόζωο που λέγεται ΕΛΛΑΣ. Η μετατροπή της «εθελοντικής» συμμετοχής σε «αναγκαστικά εθελοντική» στο PSI, μέσω της εισαγωγής και πιθανής ενεργοποίησης των Ρητρών Συλλογικής Δράσης (CACs) στην ελληνική νομοθεσία, έδειξε ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες είχαν αποφασίσει να πάρουν όλα τα ρίσκα της πυροδότησης των CDS προκειμένου να κλείσουν το κεφάλαιο Ελλάδα. Αλλά η ΙSDA αποφάνθηκε πως -έως τώρα- δεν υπάρχει περίπτωση ενεργοποίησης των CDS (Credit Default Swaps - CDS) με την εισαγωγή των CACs στα ελληνικά ομόλογα, που σημαίνει για την Ελλάδα ότι δεν έχουμε «πιστωτικό γεγονός» (credit event).


Ετσι, το Βερολίνο, το Παρίσι, οι Βρυξέλλες, η Ρώμη και η Μαδρίτη δικαιούνται να πανηγυρίζουν με τη διαφαινόμενη δεινή ήττα των κερδοσκόπων των CDS. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Αποθετηρίου Τίτλων και Εκκαθάρισης (DTCC), το ακαθάριστο ποσό των CDS για ελληνικά ομόλογα διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή κοντά στα 70 δισ. δολάρια, ωστόσο το καθαρό ποσό είναι μόλις στα 3,2 δισ. δολάρια. Την ίδια ώρα, η ακαθάριστη αξία των CDS για ιταλικά ομόλογα υπολογίζεται στα 314 δισ. δολάρια, με το καθαρό ποσό τους να διαμορφώνεται στα 22,5 δισ. δολάρια.


Στόχος τους -ήταν και είναι- να εξουδετερωθεί το άκρως επικίνδυνο παιχνίδι των hedge funds στην αγορά των credit derivatives με τα CDS. Μια αγορά που ξεκίνησε αθώα με ένα καινοτόμο επενδυτικό προϊόν, που δήθεν προστατεύει από τη χρεοκοπία, για να εξελιχθεί σε μια δεκαετία από ασήμαντα επίπεδα στα ύψη των 62 τρισ. δολαρίων το 2007. Τώρα τα CDS, τα οποία εφηύρε η αμερικανική τράπεζα J.P. Morgan στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αναμένεται να τεθούν υπό αμφισβήτηση αφού δεν προστάτευσαν τελικά τους ιδιοκτήτες τους έναντι των απωλειών, όπως θα έπρεπε να είχαν κάνει.


Ωστόσο, είναι προφανές ότι στην Ελλάδα ουδείς δικαιούται να πανηγυρίζει για την αναδιάρθρωση του χρέους ή να ομιλεί περί ελάφρυνσης του βάρους του Ελληνα πολίτη, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για ανάληψη νέων βαρών, είτε μέσω της μόνιμης εποπτείας που συνοδεύει τη συμφωνία είτε μέσω του νέου δανείου των 130 δισ., το οποίο τυγχάνει μεγαλύτερο από την «ελάφρυνση» των 107 δισ. Αφαιρεί «δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τις πλάτες του ελληνικού λαού», διαλαλεί ο πρωθυπουργός. Εγώ θα τον παρακαλούσα στη δική μου πλάτη να αφήσει μερικά εκατομμύρια για τα μικροέξοδά μου, αν δεν γνώριζα ότι ο κ. Παπαδήμος απεχθάνεται τα ρουσφέτια.


Απλώς, η ανακούφιση για την Ελλάδα είναι «λογιστική» καθώς μένει να εκτιμήσουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Επειδή η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται από δήθεν πλεονάσματα και από νέες φοροεπιδρομές, πάνω σε μια ήδη χαίνουσα από τα βάρη φοροδοτική βάση, που δεν έχει τίποτα περισσότερο να δώσει. Η παρακινδυνευμένη πρόβλεψη ότι το ελληνικό χρέος θα είναι βιώσιμο το 2020, βασίζεται σε θετικούς δείκτες ανάπτυξης (σε συνδυασμό με εκποίηση κρατικής περιουσίας) που υποτίθεται ότι θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον. Το ερώτημα είναι πώς θα προκύψουν οι δείκτες αυτοί, σε μια χώρα που βυθίζεται στην ύφεση και στην υπερφορολόγηση. Πρόκειται για ένα απεχθές swap, αφού ανταλλάσσει ένα εύκολο χρέος με ένα νέο ενυπόθηκο, που θα είναι αδύνατον να αμφισβητηθεί. Η Ελλάδα δεσμεύεται για την εξυπηρέτηση των δανειακών της υποχρεώσεων με απόλυτη προτεραιότητα. Από όλες τις δαπάνες προϋπολογισμού, πρώτες απ’ όλες θα διασφαλίζονται οι καταβολές τόκων και χρεολυσίων.


Πηγή: Καθημερινή.

55 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

Dizzy G. καλημερα με δυνατη παρουσιαση...για τον "ποιητη" δεν μας ειπες πολλα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα στον μπάρμπα τον μοναδικό σχολιαστή μέχρι τώρα και σε όλους. Καλή Κυριακή.

Michalis είπε...

kalimera ke kali kiriaki se olous

ΠΑΝΟΣ είπε...

Προς το απαισιόδοξο το άρθρο της Ζέζας. Το πρώτο μισό είναι ότι πρέπει για να ανεβάσει την πίεση του Λεωτσάκου. Μάθαμε και κάτι παραπάνω για την ιστορία των CDS. Καιρός να αναθεωρήσουν απόψεις όσοι (λίγοι) ακόμα πιστεύουν ότι για όλα φταίει η π...... η κόκα κόλα. Για να ρίχνουν καμιά ματιά και προς τις τράπεζες, την πηγή του κακού. Και σ' αυτούς βέβαια που τα άφησαν να συμβούν όλα αυτά εν όνόματι της "ελεύθερης" αγοράς. Κάτι σαν τις τιμές στην Ελλάδα δηλαδή όπου καταργήθηκε κάθε έλεγχος και έμεινε μόνο η έννοια της αισχροκέρδειας που όμως δεν καθορίζεται πουθενά από ποιο ποσοστό και πάνω την έχουμε!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημερα Μιχαλη Πανο Μπαρμπαλια και σε ολη τη παρεα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για τις τράπεζες λοιπόν κυρίως γίνεται το παιχνίδι. Βέβαια κάπου τους ξεφεύγουν μερικά, κανείς δεν μπορεί να τα προβλέψει και να τα "καλουπώσει" όλα.
Το δεύτερο μισό του άρθρου είναι όπως τα βλέπει ο κοινός νους και κάτι παρόμοιο είχα γράψει κι εγώ... ο Μικέλε βέβαια διαφωνεί και καλά κάνει, χρειάζεται η αισιοδοξία και η άλλη λογική, ότι αν πάρει λίγο μπρος η μηχανή και αλλάξει η ψυχολογία όλα γίνονται και το ένα φέρνει το άλλο.
Γεγονός είναι όμως ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλα μέτρα, έλα όμως που όλοι τα προεξοφλούν για τον Ιούνιο. Ελπίζω να το καταλάβουν όλοι και να είναι προς την πλευρά της ανάπτυξης και όχι άλλες περικοπές.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Γιάννη, πως πάμε?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μια καλημέρα και στον Μιχάλη στις 11.11 που δεν τον είδα εγκαίρως.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Ολα καλα Πανο εδω χαλαρα αργοτερα καφεδακι με φιλαρακια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Πανο οποτε λεγαν οτι δεν θα υπαρξουν νεα μετρα φερναν τη καταστροφη χαρατσια φοροι κτλ. Τωρα που λενε οτι θα φερουν και νεα μετρα τι θα γινει;Μπορει να ειναι και αντι ειδηση που να ξερει κανενας,εδω κανανε τζογο τη ζωη.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κι εγώ Γιάννη το ίδιο εδώ, οπότε τα λέμε αργότερα, να δω λίγο και το βαρκάκι μου που το παράτησα εδώ και καιρό...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλα να περνας Πανο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γιάννη δεν ξέρω τι να πω, ελπίζω να ακούσουν τη φωνή της λογικής, βέβαια η δικιά τους διαφέρει από την δική μας. Τα πρωτοσέλιδα σήμερα δεν είναι και ότι καλύτερο. Σας χαιρετώ για την ώρα.

Michalis είπε...

http://www.nobleenergyinc.com/Operations/International/Eastern-Mediterranean-128.html

Noble Energy has been operating in the Mediterranean Sea, offshore Israel, since 1998. We have a 47 percent interest in the Mari-B field, the first offshore natural gas production facility in Israel. Production from Mari-B began in 2004 and sales volumes have increased as Israel’s power demand and pipeline infrastructure have expanded tremendously. A string of successful wells at Tamar, Dalit, Leviathan, Dolphin, and Tanin have resulted in several discoveries, including a very large inventory of natural gas resources. In late 2011, we announced a significant discovery offshore Cyprus which further expanded the resource inventory. Development at Tamar progresses with production expected by April 2013.

We have a 36 percent operated working interest at Tamar, with gross mean resources of 9 trillion cubic feet (Tcf) of natural gas. Tamar was the largest deepwater natural gas discovery in the world in 2009. Sanctioned in September 2010, initial expectations target commissioning in late 2012. Development drilling at Tamar is underway, and we are continuing discussion with a growing number of parties to deliver reliable and clean energy resources to customers.

Noble Energy is working on providing additional gas deliverability until Tamar comes online in 2013. Noa, a nearby field, is being developed and is expected to provide 100 million cubic feet per day (MMcf/d) of production by September 2012.

Leviathan represents the largest exploration success in Noble Energy's history, with gross mean resources of 17 Tcf of natural gas. We are actively studying multiple export options, including both LNG and pipeline scenarios. We drilled a successful appraisal well in 2011 and are deepening the initial discovery well to test for a deep oil concept.

In late 2011, we announced a discovery offshore Cyprus with estimated gross mean resources of 7 Tcf. In early 2012, we announced our sixth consecutive field discovery at Tanin with estimated gross mean resources of 1.2 Tcf. We have now discovered approximately 35 Tcf gross of new gas resources from this region.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάρτε μια μετάφραση στο κείμενο του Μιχάλη που έχει και λίγη πλάκα. Το νόημα βγαίνει πάντως.

Η ευγενής ενέργεια έχει λειτουργήσει στη Μεσόγειο, παράκτιο Ισραήλ, από το 1998. Έχουμε ένα ενδιαφέρον 47 τοις εκατό για το Μάρι-β τομέα, η πρώτη παράκτια φυσική μονάδα παραγωγής αερίου στο Ισραήλ. Η παραγωγή από το Μάρι-β άρχισε το 2004 και οι όγκοι πωλήσεων έχουν αυξηθεί δεδομένου ότι η απαίτηση δύναμης του Ισραήλ και η υποδομή σωληνώσεων έχουν επεκταθεί παρά πολύ. Μια σειρά των επιτυχών φρεατίων σε Tamar, Dalit, Leviathan, το δελφίνι, και Tanin έχουν οδηγήσει σε διάφορες ανακαλύψεις, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύ μεγάλου καταλόγου των φυσικών πόρων αερίου. Στα τέλη του 2011, αναγγείλαμε μια σημαντική ανακάλυψη παράκτια Κύπρος που επέκτεινε περαιτέρω τον κατάλογο των πόρων. Η ανάπτυξη σε Tamar προχωρεί με την παραγωγή αναμενόμενη μέχρι τις Απριλίου 2013.

Έχουμε ένα 36 χρησιμοποιημένο τοις εκατό ενδιαφέρον εργασίας σε Tamar, με τους ακαθάριστους μέσους πόρους 9 τρισεκατομμύριο κυβικών ποδιών (Tcf) του φυσικού αερίου. Tamar ήταν η μεγαλύτερη σε βαθιά νερά φυσική ανακάλυψη αερίου στον κόσμο το 2009. Εγκριμένες Σεπτεμβρίου 2010, οι αρχικές προσδοκίες στοχεύουν στην ανάθεση στα τέλη του 2012. Η διάτρυση ανάπτυξης σε Tamar είναι εν εξελίξει, και συνεχίζουμε τη συζήτηση με έναν αυξανόμενο αριθμό συμβαλλόμενων μερών για να παραδίδουμε τους αξιόπιστους και πόρους καθαρής ενέργειας στους πελάτες.

Η ευγενής ενέργεια λειτουργεί στην παροχή του πρόσθετου deliverability αερίου έως ότου έρχεται on-line Tamar το 2013. Το Noa, ένας κοντινός τομέας, αναπτύσσεται και αναμένεται για να παρέχει 100 εκατομμύριο κυβικά πόδια ανά ημέρα (MMcf/d) της παραγωγής μέχρι τις Σεπτεμβρίου 2012.

Leviathan αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη επιτυχία εξερεύνησης στην ιστορία της ευγενούς ενέργειας, με τους ακαθάριστους μέσους πόρους 17 Tcf του φυσικού αερίου. Μελετάμε ενεργά τις πολλαπλάσιες επιλογές εξαγωγής, και συμπεριλαμβανομένων LNG και σωληνώσεων των σεναρίων. Τρυπήσαμε μια επιτυχή αξιολόγηση καλά το 2011 με τρυπάνι και εμβαθύνουμε την αρχική ανακάλυψη καλά που εξετάζει για μια βαθιά έννοια πετρελαίου.

Στα τέλη του 2011, αναγγείλαμε μια ανακάλυψη παράκτια Κύπρος με τους κατ' εκτίμηση ακαθάριστους μέσους πόρους 7 Tcf. Στις αρχές του 2012, αναγγείλαμε την έκτη διαδοχική ανακάλυψη τομέων μας σε Tanin με τους κατ' εκτίμηση ακαθάριστους μέσους πόρους 1.2 Tcf. Έχουμε ανακαλύψει τώρα περίπου 35 Tcf ακαθάριστο των νέων πόρων αερίου από αυτήν την περιοχή.

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους..ωραια μερα και σημερα.Λιακο μπορουσα να γραψω περισσοτερα για τον ποιητη,αλλωστε γεμισαν αφιερωματα και τα ελληνικα μεσα..αλλα θα γινοταν πολυ προσωπικο χαχα.
Δουλευουν τα τρυπανια βλεπω κατω εκει εε??
ΠΑΝΟ επι της ουσιας δεν διαφωνω,απλα πιστευω οτι τωρα δεν ειναι κανεις σε θεση να εκτιμησει πως θα ειμαστε το 2020.Αλλα κατι μου λεει οτι τα πραγματα θα πανε καλυτερα απο τα προβλεπομενα.Ισως επειδη θα συμφερει και τους δανειστες μας.

michele είπε...

Ενδιαφέρον από CNOOC για εξαγορά των εταιρειών Noble Energy και Delek...
Α τους Κινεζους ,τους συμπατριωτες των οποιων ηθελαν καποιοι να διωξουν απο το λιμανι του Πειραια...μπαινουν και στο οικοπεδο 12

Γεράκι είπε...

Καλησπέρα..προετοιμάζοντας σιγα σιγά για την αυριανή ημέρα...μοιράζομαι ατακα μεταξύ traders τις προάλες...
μεταφρασμένο - Εάν θέλεις να κάνεις μια μικρή περιουσία..ξεκίνα καλύτερα απο μια μεγάλη...!!!!!Λυθήκαμε στο γέλιο...διάβασα σχεδόν όλο το Κεφάλαιο (εφημ) σήμερα κ δεν βλέπω τον λόγο να μην είμαι αισιόδοξος για το μέλλον..κοντινό ή μακρίνο,μην ρωτάτε..

michele είπε...

Γεια σου Αντωνη,νεγαλη κουβεντα ακουσες..οι traders την μεγαλη περιουσια την κανουνε..μικρη χαχα,για αυτο το νου σας

Michalis είπε...

http://yfrog.com/ocjtduyj

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Επιστροφή.
Με το ένα μάτι στις ειδήσεις και το άλλο στον υπολογιστή.

ΑΡΤ είπε...

3/3/12..Εφημ.ΓΑΥΡΟΣ
Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...και ο παοκ κατεβαινει στο οακα με χαλκια,σαλπιγγιδη και καθε μερα βγαινει και ενας παικτης του νοκ αουτ...
3/3/12..Εφημ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
ζητω το ελληνικο πρωταθλημα!!!
ΑΧ,ΩΧ ενα ασθενοφορο γρηγορα...
ΠΟΝΑΕΙ Ο ΠΑΟΚ ! ΤΙ ΑΤΥΧΙΑ,ΤΙ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ...εξι παικτες τραυματιες δεν παιζουν με ΠΑΟ !!!
//////////////////////////////////
ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ...ΝΑ ΔΩ ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ...ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΑΛΙΟΠΑΠΑΡΕΣ...ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ Η ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΗ ΟΜΑΔΑ...
καλο βραδυ...

michele είπε...

στρατηγε δεν υπαρχει πιο ξεφτιλισμενο στοιχειο απο τους γαβρους δημοσιογραφους ..ειναι αυτοι που ταιζε ο Σωκρατης τοσα χρονια...
σαρωσε και ο Βλαδιμηρος στη μεγαλη Ρωσια,να μην ανησυχουν και οι Κυπριοι

Αλεξανδρος είπε...

Σκεψεις για την εβδομαδα που ξεκινα
Ο τζιρος σε αυτα τα επιπεδα δεν προδικαζει τιποτα καλο.Τεχνικα φαινεται οτι βρισκομαστε στα προθυρα γυρισματος προς τα κατω,καθως η ταση ειναι καθοδικη στο εβδομαδιαιο και το κυμα ανοδικο σε σχετικα υπεραγορασμενα επιπεδα,συνθηκες wave entry για κατω.Αρκει μια εντονα καθοδικη συνεδριαση για την ενεργοποιηση του σεναριου.ΑΝ αυτο συμβει δεν θα κρατησουν ουτε οι 700 μοναδες. Απο την αλλη πλευρα αυξηση του ογκου και σειρα ανοδικων συνεδριασεων δινει ελπιδες στο ανοδικο σεναριο,το οποιο ομως δεν ειναι το επικρατεστερο. Να θυμαστε πολλες φορες εχω κανει λαθως οποτε μια ακομη...

Αλεξανδρος είπε...

λαθος

Μαρκος είπε...

Ρε Αλεξανδρε δεν μας φθανει ο Λεωτσακος, εχουμε κι εσενα με την απαισιοδοξια σου.

Αλεξανδρος είπε...

Φιλε Μρκο δεν υποχρεωνω κανενα να τις υιοθετησει

michele είπε...

Mαρκο αμα ειναι τεκμηριωμενες οι αποψεις ας ειναι ειτε προς τα πανω ειτε προς τα κατω.Και ο Πετραν σε αρκετα εχει δικιο,αλλα ο μονομερης ΤΡΟΠΟΣ που παρουσιαζει ενα θεμα ,προβληματιζει.Παντως δημιουργειται ενας σχηματισμος αναποδος κεφαλη-ωμοι.Πολλες φορες οι ωμοι δεν ειναι στα ιδια επιπεδα ,μπορει να παει και κατω απο 725..Θα ειναι μεγαλη ευκαιρια τοποθετησεων αν συμβει αυτο

Money είπε...

http://www.xrimanews.gr/agores/27585-panos-panagiwtoy-me-to-neo-mnhmonio-h-ellada-paredwse-ola-ths-ta-opla

Αυτάαααααααα

michele είπε...

Δεν εχει αδικο σε γενικες γραμμες ο Παναγιωτου...οπως και να εχει ομως το ΧΑΑ θα παει πολυ πανω ,ολα αυτα τα χρονια που θα ειναι εκτος αγορων.Προσψπικη παγια αποψη μου

michele είπε...

*προσωπικη

Ανώνυμος είπε...

test

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άντε πάλι με τα τεχνικά σας...πότε λέει θα βγούμε στις αγορές... το 2030? Εντάξει μικρός θα είμαι ακόμη, θα περιμένω.

Στο μεταξύ έριξα μια ματιά και σε όσα λέει ο Βασίλης Μαρκάκης και αναμένω να δω ποιο σενάριο θα παίξει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και καλησπέρα ξανά σε όλους.

neos είπε...

.

Πιτσιρικος είπε...

ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο Γ.Δ.;
ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 1500 - 1600 ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΗ ΝΕΤ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ 1380 ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΙ Ο Γ.Δ., ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΕΙΧΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ KAI ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΑΛΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τι είπε ο νέος? Δεν ακούσαμε ΤΙΠΟΤΑ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο μόνος που έμεινε τώρα να μπει είναι ο ...ΔΝ για να τα βάλει με τους χάρακες και να κλείσει ...εποικοδομητικά η βραδιά.
Καλησπέρα Πιτσιρίκο. Τα ίδια είχες γράψει και από εκεί αν θυμάμαι καλά και έφαγες σβου?

Money είπε...

Είσαι ο γνωστός Πιτσιρίκος ή κλέφτης ιδεών άλλων;

Πιτσιρικος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΝΟ
ΕΙΠΑΜΕ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν' ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ 'ΚΕΙ, ΤΟ ΣΒΥΝΟΥΝ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.

bertolt είπε...

κλς και απο μενα. Βρε παιδια μια ερωτησουλα εχω και πραγματικα χωρις ιχνος ειρωνιας. Επειδη εχω αρκετα χρονια να δω ειδησεις τα φαναρια που τα χουν παιξει το χουν παρει ειδηση οι καναλαρχες μας και οι σωτηρες μας η απο το ελικοπτερο που μετακινουνται δεν το προσεξαν καν? Θα τα φτιαξουν τωρα η οταν βγουμε στις αγορες και αυτα?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε από εκεί με έχει μπερδέψει εδώ που τα λέμε αλλά δεν έχω πλέον καμιά όρεξη για αντιπαράθεση όπως παλιά, ας ακολουθήσει καθένας στον χώρο του το δικό του δρόμο.
Πέρασαν οι καλές εποχές και το γέλιο και οι κόντρες με τον Δόγκανο, τον ΠΘ και τους άλλους. Κουράστηκα κι εγώ γιατί το μόνο που κατάφερα είναι να γίνω στόχος προσωπικά και να βγαίνει ο "φίλος" μου με την ίδια ΙΡ και το όνομά μου.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Bertolt. Το μόνο που άκουσα είναι ότι οι αρμοδιότητες για τα φανάρια έχουν μεταβιβαστεί στην Περιφέρεια, αλλά δεν τους μεταβίβασαν και τα ...κονδύλια για να τα φτιάξουν, το ξέχασαν... και έτσι έχουμε πάλι την ίδια κοροϊδία. Αθάνατη Ελλάδα.

michele είπε...

Tωρα που τα "βρηκαμε" με τη siemens Βertolt τα φαναρια θα ξαναδουλεψουν.Καλησπεα και παλι.Πιτσιρικο ενα προβλημα με τον Παναγιωτου το εχεις εε?? ε ολοι οι αναλυτες πεφτουν εξω ενιοτε..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σωστά , με 170 εκ καθάρισαν και ούτε γάτα ούτε ζημιά (για τους πολιτικούς βέβαια). Άντε να ανοίξουν και οι κλειστοί σταθμοί του μετρό που περιμένουν τα ηλεκτρονικά συστήματα.

michele είπε...

Ξεχνας το εργοστασιο με 700 θεσεις εργασιας.Ξερεις με τι μισθο βεβαια οι θεσεις.Τα εχουμε πει αυτα.Ο Χριστοφορακος καποιους θα κρατουσε..

ΠΑΝΟΣ είπε...

...για να εξυπηρετούνται αρκετές ακόμα χιλιάδες συμπατριώτες μας χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο...ποιος θα τους ελέγξει άλλωστε?
Αυτή είναι χώρα. Χωρίς να πληρώνεις εισιτήριο, χωρίς να ασφαλίζεις το όχημα (1,5 εκ ανασφάλιστα) χωρίς να περνάς ΚΤΕΟ (2,5 εκ οχήματα)...κατά τα άλλα θα ψηφίσω τον Παπουτσή για πρόεδρο για να έχω ...ασφάλεια. Τα μάρμαρα είναι λεπτομέρειες, τα κεφάλια να είναι καλά.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όταν θα γίνει το εργοστάσιο (σιγά τώρα) θα πάω να πιάσω δουλειά και θα σου πω... γιατί σύνταξη δεν θα πάρω οπότε δεν θα έχω κώλυμα...

bertolt είπε...

Σωστα. Οι αρμοδιοτητες μεταβιβαστηκαν στην (ευρυτερη ευρωπαικη ) περιφερεια και αυτες ετσι? Παλι καλα που αποδεχτηκαμε το συγνωμη της ζιεμενς και θα ελευθερωθει και κανενα κονδυλι μπας και φτιαξει κανα φαναρι. Μα και αυτα τα ατιμα ολα μαζι χαλασαν τωρα που τα βρηκαμε?

Πιτσιρικος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ MICHELE, ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΩ;
ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΟΥΚΙΑ ΦΑΕ, ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΗ ΛΕΣ.
ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ 'ΝΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.

bertolt είπε...

κλν απο μενα το νου σας (και) στο δρομο. πριν φυγω θα ηθελα ενα σχολιο απο την αλεξανδρα(αν δεν κανω λαθος) για την ταινια μια που ελεγα μηπως την δω και εγω. Επισης αυτο το παναγιωτου που λετε τι ειναι? τα λεμε

Πιτσιρικος είπε...

bertolt ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ.

michele είπε...

Πιτσιρικο οκ,αλλα οι εκτιμησεις ειναι για να διαψευδονται και γω κανω και συ κανεις και ο καθενας μας.ΕΕ σ αυτο το τοσο δυσκολο αθλημα υπαρχουν και αστοχιες.Δεν εχω διαθεση να υποστηριξω κανεναν .Το 99 πολλοι μεγαλοι αναλυτες μιλαγαν για 7000 μον.Εγω που ημουν ενας απλος επενδυτης ειχα μια διαφορετικη .Ολα μου φαινονταν τρομερα φουσκωμενα.Και σωθηκα.
Bertolt ειναι ελληνας χρηματιστηριακος αναλυτης που ζει στο Λονδινο και εχει και συγγραφικη δραση.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κλν Bertolt... για την Αλεξάνδρα... μόνο το πρωί θα την βρεις εδώ.
Για τον Παναγιώτου αν δεν βαριέσαι διάβασε εδώ. Μέγας αναλυτής (έτσι λένε, εγώ είμαι από χωριό, έστω από μικρή πόλη).
http://www.xrimanews.gr/agores/27585-panos-panagiwtoy-me-to-neo-mnhmonio-h-ellada-paredwse-ola-ths-ta-opla

Money είπε...

Θα με συγχωρήσετε αλλά τον άνθρωπο τον ξέρω από το 97.
Και μου κάνει εντύπωση η ευκολία με την οποία μιλάτε για κάποιον που δεν ξέρετε καν.
Και αν για έχεις τον σεβασμό των άλλων πρέπει ότι λες να βγαίνει τότε να τους σφάξουμε όλους στο γόνατο.
Θα μου πεις, εδώ τα αδέλφια του Χριστού δεν τον ακολούιθησαν όσο ζούσε ...