Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012


X.A.A. META TH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
και μετα εγινε ..πυραυλος!

Λειτουργησε το διχτυ ασφαλειας...


                                                         ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
                                           

    Καθημερινό σχόλιο Μιchele
Στις 743,59 μον εκλεισε σημερα ο ΓΔ...
μετα απο μια εντυπωσιακη συνεδριαση,καταγραφοντας το ιδιο χαμηλο!! με την χτεσινη ημερα(714,97-714,99) και αντιδρωντας μεχρι το υψηλο 749,94 ( υψηλο της χτεσινης ημερας 749,92!!!). Οδηγος ο ΔΤΡ ,ο οποιος αφου επεσε κατω απο τη στηριξη στα 346,23 με -5,7% τελικα εκλεισε στο +8,53% στις 398,48 μον! και συνολικη ημερησια διακυμανση 15,17%.
Πρωταγωνιστης η ΜΑΡΦ με τελικα κερδη 27,27% στα 0,3080 και 7,5 εκ τμχ ογκο,κατοπιν της ειδησης οτι ο Ρωσικος τραπεζικος ομιλoς VTB ηδη εχει προχωρησει σε due dilligence για την στρατηγικη του συμμετοχη στην τραπεζα.
Εντυπωσιακες και οι διακυμανσεις καθως και τα τελικα κλεισιματα ολων των τραπεζικων τιτλων και πολυ καλη μετα απο καιρο και η ΚΥΠΡ που ανεπνευσε με κερδη 9,55% στα 0,5850 ευρω.
Πολυ καλος και ο  FTSE 20 με ανοδο 4,1% δειγμα οτι ακολουθησαν και οι μη τραπεζικες,προεξαρχουσης της ΜΙΓ με κερδη 16,9% στα 0,4150 και του ΤΙΤΚ στις δημοπρασιες με ανοδο 6,01% στα 15 ευρω .Επιστροφη και για τον ΜΥΤΙΛ ο  οποιος αφου αγγιξε τα χαμηλα του στο 2,57 αντεδρασε και εκλεισε με τελικα κερδη 4,96% στα 2.75 ευρω και συνολικη διακυμανση 9,16%!.  Η ΔΕΗ γυρισε στα 3,51 ευρω με αποδοση+4,15% ενω με αρνητικο προσημο εκλεισαν η ΜΟΗ,ο ΟΤΕ,η ΕΕΕΚ και η ΜΠΕΛΑ.
 Πληθωρα τιτλων ειχαν τελικα ικανοποιητικα κερδη απο τα χαμηλα ημερας με την εικονα να ειναι ικανοποιητικη Ανοδικες 100 Καθοδικες 55.
Αυτη την ωρα γινεται η συναντηση Παπαδημου -Μπαροζο με στοχο την αναπτυξη και αγκαθι την ευρωπαικη "επιτροπεια" σε συνεργασια με την task force του κ.Ραινχενμπαχ.
Εν αναμονη και του αυριανου eurogroup με αναμενομενη την οριστικοποιηση του ελληνικου προγραμματος.
Αυτη την ωρα σε σταθεροποιητικο εδαφος κινουνται οι ξενες αγορες με τον DOW να βρισκεται με ελαφρα αρνητικο προσημο στις  12.986 μον και τον DAX με -0,14% στις 6877 μον

75 σχόλια:

Γεράκι είπε...

ειπα κ εγω..νομιζα οτι λες έχουμε νεα υψηλα..και χάρηκα..την μάτιασα λίγο την HPQ αλλά ειναι γενικό το κακό αφου έχουμε profit taking..πουλησα τα μισά ADP..

νικος φαληρο είπε...

και η ΚΥΠΡ μου καλα τα πηγε νομιζω για σημερα.Αναπνεει σιγα σιγα απο την προσφορα των Δικαιωματων κε michele ή ειναι νωρις ακομα;συγγνωμην δεν ειδα οτι ειχατε αλλαξει αναρτηση και το εγραψα και στην προηγουμενη αναρτηση.

Γεράκι είπε...

τρελοομαδα..χαιρετώ..τα λέμε αργότερα.ελπιζω μην γυρίσω και αντικρύσω αίμα να ρεει παντού....

Αλεξανδρος είπε...

Να δουμε ποσο καυσιμο εχει ο πυραυλος.....

michele είπε...

Hawk καλα θα πας ,κανε δουλεια σου,Νικο μια χαρα τα πηγε η ΚΥΠΡ..Stay long, ηταν καλη μερα σημερα

michele είπε...

Βλεπω σου αρεσε η αναρτηση Αλεξανδρε..θα δουμε τις διαθεσεις στον κμο30 στο 768,63

Καθηγητης Μυστήριος είπε...

καλη μερα Μικελε, αλλα το αρνητικο σημερα ηταν οτι δεν μπορεσε να κλεισει στο 749,20 που επρεπε να κλεισει για να αναστρεψει ΠΛΗΡΩΣ την χθεσινη πτωση...και ετσι εκλεισε πανω στον κινητο μεσο 5 ημερων (743,50)...

νικος φαληρο είπε...

ναι κε michele πολυ καλη μερα.ευχαριστω πολυ. θα την κρατησω λιγο καιρο την μετοχη.καλο βραδυ σε ολες τις φιλες και τους φιλους

Καθηγητης Μυστήριος είπε...

ως εκ τουτου, πολυ προσοχη στην αυριανη μερα

Καθηγητης Μυστήριος είπε...

καθως οι "γρηγοροι" την κανανε ηδη απο σημερα

michele είπε...

καθηγητα μου εχεις απολυτο δικιο,στο σχολιο μου αναφερω την ζωγραφια των υψηλων των 2 ημερων ( 749,94-749,92)..
Αλλα τετοιο γυρισμα απο την συγκεκριμενη στηριξη μου δειχνει συνεχεια..σημερα ηταν πολλα τα ενδοσυνεδριακα κερδη για να μην αποκομιστουν απο καποιους.

μπαρμπαλιας είπε...

καλησπερα κ.καθηγητας μου...χάθκαμε

Καθηγητης Μυστήριος είπε...

γεια σου Ηλια..ημουν στα μερη σου και παλι...Ανω Πεδινα..σταση στο Μενιδι για γαμπαρη..σκεφτομουν να σε παρω τηλ

michele είπε...

http://www.fimotro.blogspot.com/2012/02/my.html

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους κι ας άργησα (πάλι).
Μικέλε μια απορία ποιος βγήκε αθώος ο Βαγγέλης ή ο Μυτιληναίος?
Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα των ατόμων με σπάνιες ασθένειες...
Τάσοοοοο που είσαι βρε?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τα θέλει και μένα λίγο ο ..... μου αλλά σε μερικά πράγματα δεν μπορώ να αντισταθώ και να το κλείσω.

Καθηγητης Μυστήριος είπε...

Διαψεύδει η VTB το ενδιαφέρον για Marfin
Η ρωσική τράπεζα διαψεύδει το ενδιαφέρον εξαγοράς του πλειοψηφικού ποσοστού της Marfin Popular Bank
29 Φεβ 2012 - 17:05

Σε διάψευση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για πρόθεση της VTB για εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Marfin Laiki (μέλος του Ομίλου Marfin Popular Bank) προχώρησε η διοίκηση της ρωσικής τράπεζας.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την πρόθεση της VTB να συμμετέχει στο κεφάλαιο της Marfin Popular Bank της Κύπρου, ως στρατηγικός επενδυτής.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας, η VTB είναι ανάμεσα στους μνηστήρες για στρατηγική συμμετοχή στην Marfin Laiki. «Έχουν γίνει επαφές σε ψηλό επίπεδο για τις οποίες ενήμερες είναι οι αρμόδιες εποπτικές αρχές και των δύο χωρών. Μάλιστα μεγάλος ελεγκτικός οίκος ήδη ξεσκονίζει τα βιβλία της κυπριακής τράπεζας και δεν αποκλείεται να γίνουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Να σημειωθεί πως σε ανακοίνωσή της σήμερα η Matfin ανέφερε πως έχει γίνει δέκτης ενδιαφέροντος συμμετοχής από αριθμό αξιόπιστων στρατηγικών επενδυτών, ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει οτιδήποτε προς ανακοίνωση. VORIA.GR

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εδώ θα φανείς αν έχεις χιούμορ, αν μου πεις κι ευχαριστώ που σε θυμήθηκα αλλά μπααα, δεν νομίζω .

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα κ. καθηγητά. Δηλαδή 7,5 εκ κομμάτια και 1,5 ζήτηση στο κλείσιμο ποιος τα πήρε? Λες αύριο να πουλάνε όλοι στο -30%? Πλάκα θα έχει.

michele είπε...

Eγω παλι βλεπω οτι οι ημερομηνιες υποβολης δηλωσεων θα παει αργοτερα,προφανως εχουμε κανει το κουμαντο μας δεν εχουμε ΑΜΕΣΗ αναγκη για λεφτα.Μιλησε και ελληνικα ο ΜΠΑΡΟΖΟ.Πανο ειναι γνωστο οτι εχεις χιουμορ ..και να μην φειδεσαι τουτου χαχα

michele είπε...

αττικη συνταξη εκανα..*θα πανε αργοτερα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βλέπω ότι κάποιος μου στέρησε τη χαρά να απαντήσω, ποιος?
Θα έλεγα στον "συνάδελφο" ότι γι' αυτά τα δύο χαρτιά μίλαγε ο ΠΘ από την άλλη. Τίποτα σπουδαίο δηλαδή.

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους . Πολύ ωραία η χρηματιστηριακή μέρα σήμερα. Και πυραυλοκίνητο ταμπλό είχαμε και Καθηγητή Μυστήριο είχαμε που μας βοήθησε πολύ και ξεκούρασε και λίγο τον ΜΙΧΑΛΗ που τον πρήζουμε κάθε μέρα με την ασχετοσύνη μας και τις ματαρες της ΜΑΡΙΝΑΣ είχαμε. Πω πω και γαμω τις παρεες εχουμεεεεεε θα τους φάμε όλους .

δημοσθενης είπε...

γεια σου Γιαννη μου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Μικέλε. Θα σου απαντήσω αν έχουμε κάνει το κουμάντο μας μόλις ανακοινωθούν τα έσοδα του Φλεβάρη. Φοβάμαι ότι θα πούμε ωχ πάλι. Τέλος πάντων να μη το προεξοφλούμε από τώρα.
Αλλά για τα κοπρόσκυλα που έχουμε τώρα επάνω είναι ασήμαντο πράγμα τα έσοδα μπρος στην προεκλογική περίοδο όπου θέλουν να το παίξουν "άνετοι".

δημοσθενης είπε...

πότε θα με πας καμμιά βόλτα με το πατούμενο ?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ζωήρεψε το πάνελ βλέπω, καλησπέρα Μαρίνα και Γιάννη με το δίχτυ σου...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εσύ μαρίνα μας θέλεις βόλτα με τον πύραυλο

giannhs kon είπε...

Καλησπερα ΜΑΡΙΝΑ μόλις ανοίξει ο καιρός Καλησπέρα ΠΑΝΟ

δημοσθενης είπε...

Γιάννη, να πάρουμε παρέα και τον ΠΑΝΟ Χ η ΤΑΣΟ η ΦΑΝΗ η ΠΟΠΗ η Π.Θ για σαβούρα στις στροφές !

μπαρμπαλιας είπε...

παρατηρω εσχατως οτι η Μαρινα μολις ειπωθει γλυκολογο για παρτυ της αμεσως ανταποκρινεται...κανονησε Μαρινα να βαλεις τους αντριδι να σφαχτουνε για τα ματια σου...

δημοσθενης είπε...

κύριε Ηλία,την καλησπέρα μου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χαχα μπάρμπα μη φοβάσαι Μαρίνα είναι προσγειωμένο κορίτσι

ΠΑΝΟΣ είπε...

* Η Μαρίνα

δημοσθενης είπε...

Γιάννη με το δίχτυ και το κοντάρι..μονομάχος σε αρένα είσαι;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όλοι τα έχουν βάλει με τον Μπένι για την μετάθεση των δηλώσεων τον Ιούνιο

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

michele είπε...

ειδες Λιακο σε σενα πως μιλαει η Μαρινα με το "κυριε" οχι αστεια..
Πανο τα εσοδα φετος οπως εχουμε συζητησε και με τον καθηγητη μυστηριο μαλλον θα ειναι περισσοτερα καθοτι ΤΟΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ φετος και με το αφορολογητο στα 5000 δυσκολο το βλεπω να μαζεψουνε λιγοτερα.Ετοιμα ειναι δε τα ετακ ,φαπ κλπ.Ερχονται.

giannhs kon είπε...

Όχι ΜΑΡΙΝΑ τσαντισμένος ΕΛΛΗΝΑΣ δεν υπάρχει χειρότερο είδος χαχαχαχα

Καθηγητης Μυστήριος είπε...

σωστα Μικέλε, με χρονική αναβολή όμως τουλάχιστον δυο μηνων, συγκριτικα με οτι υπολογίζαμε

δημοσθενης είπε...

έτσι σε θέλω Γιαννη μου...εξοργισμένο και ασταμάτητο

giannhs kon είπε...

Καλησπερα ΜΗΧΑΛΗ έρχονται που να του καεί ο εκτυπωτής έρχονται.

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα Κυρ καθηγητά μας .Σας χαιρετώ Θα τα που σε λίγες ώρες αν σας προλάβω .

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον κ. καθηγητή. Αλλού διαβάζω ότι και τα εκκαθαριστικά για ΕΤΑΚ κλπ είναι "κρατημένα" για μετά τις εκλογές. Οπότε στο β΄εξάμηνο του έτους θα πέσουν όλα τα χαράτσια μαζεμένα και μπορεί να αποβεί μπούμερανγκ τελικά. Φαντασθείτε όλα μαζί ΕΤΑΚ, φόρος εισοδήματος, έκτακτη εισφορά για το 2011, χαράτσια της ΔΕΗ κλπ κλπ . Υπενθυμίζω ότι η έκτακτη εισφορά του 12 κρατιέται ήδη κάθε μηνα από τον μισθό ή την σύνταξη.

Καθηγητης Μυστήριος είπε...

η σημερινη αναβολή που προφανως εγινε λόγω επικειμενων εκλογων, αλλαξε τα ποραγματα και τα εφερε δυο μηνες τουλαχιστον πισω

michele είπε...

Ετσι ειναι Πανο και καθηγητα μου.Ολα συντεινουν στο να συνεχιστει το κλιμα τρομοκρατιας ,εκλογες κλπ( βλ.χρηματιστηριο)για να ερθουν τα "καλα νεα" ολα μαζι μετα ,καλα εσοδα,αναπτυξιακα προγραμματα κλπ.Βρε μασαμε???

Καθηγητης Μυστήριος είπε...

παλι πανε να μας κοροιδεψουν με στοχο την υφαρπαγή του ψηφου μας...και αφου βγει οποιος τελικα βγει, θα μας φλομωσουν στα σημειωματα πληρωμης φορων

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θα φάμε καλά δηλαδή...και έρχεται νέα μείωση μισθών από Ιούνιο?
Καλά έλεγε ο Γιούνκερ ότι θα τους "απασχολήσουμε" και τρίτη φορά, τι να πω

michele είπε...

Δεν νομιζω οτι τωρα μασαει ο κοσμος,δεν τα ξερει ολα αυτα?? τα εχει μαθει και ειναι υποψιασμενος...δεν ξερει οτι καθε Μαρτη,Απριλη γινονται οι δηλωσεις?

μπαρμπαλιας είπε...

εχουτε καμμια αμφιβιλια ποιος "η ποιοι θα ξανα-ματα κυβερνησουν; ο Γιουνκέρ "η οπως αλλως το θελετε,το εθεσε ωμα...αν δεν,τοτε δεν...οποτε ξερετε ποσους μισθωτους,συνταξιουχους και επι ξυλου κρεμαμενους,θα επιρρεασει;;;ο κοσμος δν εχει παραδες για να αντισταθει...μαλλον στραγκιξανε παρα μα παρα πολλους,οποτε;;

Αλεξανδρος είπε...

Διαψεύδει η VTB το ενδιαφέρον για Marfin.ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ?

MARINA είπε...

Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
Ένας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του για την σχέση μεταξύ...

Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;

Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.

Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;

Φοιτ.: Φυσικά.

Καθ.: Είναι ο......

Θεός παντοδύναμος;

Φοιτ.: Ναι

Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους. Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;

Φοιτ.: ..

Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε νεαρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;

Φοιτ.: Ναι.

Καθ.: Είναι καλός ο διάβολος;

Φοιτ.: Όχι.

Καθ.: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;

Φοιτ.: ο.. .. Θεός..

Καθ.: Σωστά.. Πες μου παιδί μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;

Φοιτ.: Ναι.

Καθ.: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά;

Φοιτ.: Ναι.

Καθ.: Άρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;

Φοιτ.: ...

Καθ.: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;

Φοιτ.: Μάλιστα.

Καθ..: Λοιπόν, ποιος τα δημιούργησε;

Φοιτ.: ...

Καθ.: Η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιείς τις 5 αισθήσεις σου για να αναγνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου και να προσαρμόζεσαι σε αυτό. Πες μου παιδί μου, έχεις δει ποτέ τον Θεό;

Φοιτ.: Όχι, κύριε.

Καθ.: Έχεις ποτέ αγγίξει το Θεό; Έχεις ποτέ γευτεί το Θεό, μυρίσει το Θεό; Και τέλος πάντων, έχεις ποτέ αντιληφθεί με κάποια από τις αισθήσεις σου το Θεό;

Φοιτ..: ...Όχι, κύριε. Φοβάμαι πως όχι.

Καθ.: Και παρόλα αυτά πιστεύεις ακόμα σε Αυτόν;

Φοιτ.: Ναι.

Καθ.: Σύμφωνα με εμπειρικό, ελεγχόμενο και με δυνατότητα μελέτης των αποτελεσμάτων ενός φαινομένου πρωτόκολλο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτό, παιδί μου;

Φοιτ.: Τίποτα. Εγώ έχω μόνο την πίστη μου.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

MARINA είπε...

Καθ.: Ναι, η πίστη. Και αυτό είναι το πρόβλημα της επιστήμης.

Φοιτ: Κύριε καθηγητά, υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε θερμότητα;

Καθ.: Ναι.

Φοιτ.: Και υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε κρύο;

Καθ.: Ναι.

Φοιτ.: Όχι, κύριε. Δεν υπάρχει. Μπορεί να έχεις μεγάλη θερμότητα, ακόμα περισσότερη θερμότητα, υπερθερμότητα, καύσωνα, λίγη θερμότητα ή καθόλου θερμότητα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται κρύο. Μπορεί να χτυπήσουμε 458 βαθμούς υπό το μηδέν, που σημαίνει καθόλου θερμότητα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω από αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται «κρύο». «Κρύο» είναι μόνο μια λέξη, που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την απουσία θερμότητας. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κρύο. Η θερμότητα είναι ενέργεια. Το κρύο δεν είναι το αντίθετο της θερμότητας, κύριε, είναι απλά η απουσία της.

Στην αίθουσα επικρατεί σιγή...

Φοιτ.: Σκεφτείτε το σκοτάδι, καθηγητά. Υπάρχει κάτι που να ονομάζουμε σκοτάδι;

Καθ.: Ναι, τι είναι η νύχτα αν δεν υπάρχει σκοτάδι;

Φοιτ.: Κάνετε και πάλι λάθος, κύριε καθηγητά. Το «σκοτάδι» είναι η απουσία κάποιου άλλου παράγοντα. Μπορεί να έχεις λιγοστό φως, κανονικό φως, λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως.. Αλλά, όταν δεν έχεις φως, δεν έχεις τίποτα και αυτό το ονομάζουμε σκοτάδι, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα το σκοτάδι απλά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα μπορούσες να κάνεις το σκοτάδι σκοτεινότερο.

Καθ.: Που θέλεις να καταλήξεις με όλα αυτά, νεαρέ μου;

Φοιτ.: Κύριε, θέλω να καταλήξω ότι η φιλοσοφική σας σκέψη είναι ελαττωματική...

Καθ..: Ελαττωματική!; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;

Φοιτ.: Κύριε καθηγητά, σκέφτεστε μέσα στα όρια της δυαδικότητας. Υποστηρίζετε ότι υπάρχει η ζωή και μετά υπάρχει και ο θάνατος, ένας καλός Θεός και ένας κακός Θεός. Βλέπετε την έννοια του Θεού σαν κάτι τελικό, κάτι που μπορεί να μετρηθεί. Κύριε καθηγητά, η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε κάτι τόσο απλό όπως την σκέψη. Χρησιμοποιεί την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον να καταλάβει απόλυτα, αυτήν την ενέργεια. Το να βλέπεις το θάνατο σαν το αντίθετο της ζωής είναι σαν να αγνοείς το γεγονός ότι ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομος. Ο θάνατος δεν είναι το αντίθετο της ζωής: είναι απλά η απουσία της. Τώρα πείτε μου κάτι, κύριε καθηγητά. Διδάσκετε στους φοιτητές σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού;

Καθ.: Εάν αναφέρεσαι στην φυσική εξελικτική πορεία, τότε ναι, και βέβαια.

Φοιτ.: Έχετε ποτέ παρακολουθήσει με τα μάτια σας την εξέλιξη;

Καθ.: ..

Φοιτ.: Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ την διαδικασία εξέλιξης επιτόπου και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία δεν σταματά ποτέ, τότε διδάσκεται την προσωπική σας άποψη επί του θέματος. Τότε μήπως δεν είστε επιστήμονας, αλλά απλά ένας κήρυκας;

Καθ.: ..

Φοιτ.(προς την τάξη): Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του κ.καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον εγκέφαλο του κ.καθηγητή; Κανένας. Άρα σύμφωνα με τους κανόνες του εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτόκολλου, η επιστήμη μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε. Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε, με όλο τον σεβασμό, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά που διδάσκετε, κύριε;

Καθ.: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου, παιδί μου.

Φοιτ.: Αυτό είναι, κύριε.. Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού είναι η ΠΙΣΤΗ. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά..
Το όνομα του νεαρού φοιτητή ήταν ALBERT EINSTEIN

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους

Έργα και τις ημέρες του Γ. Παπακωνσταντίνου

Ο Νυφίτσας Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση και στον Κώστα Αρβανίτη (ΝΕΤ στις 3/5/2011).

http://www.youtube.com/watch?v=NaiwYIpRuk0

Καθηγητης Μυστήριος είπε...

αχχχ ..ουδεν σχολιον ΜΑΡΙΝΑ μου...

μπαρμπαλιας είπε...

καλα πως θελουνε να πιστεψουμε οτι φαλιμενταρουμε;;ο Μποτωνης απο την ΕΡΤ στις Βρυξελες...τωρα ακολουθει τον Παπαδημο και στο κατουρημα του...μεχρι χθες τον Γιωργο μας...και ρωταω ,με δεδομενο οτι σε καθε ευρωπαικη πρωτευουσα υπαρχουν ανταποκριτες της ΕΡΤ...αλλα τι λεω ;;την αλλη τη στειλανε (Λ.Μπεθανη)να κανει ηλιθεραπεια με το ΓΑΠ ...που εισαι ωρε Καραισκακη...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μαρίνα μας έβαλες σε σκέψεις τέτοια ώρα, το λιγότερο που έχω να πω...γιατί η πίστη πολλών δοκιμάζεται και θα δοκιμαστεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.
Γεια σου Λάσκαρη, ο καλύτερος χαρακτηρισμός για τον άθλιο αυτόν.

ΠΑΝΟΣ είπε...

45 λεπτά να δω αυτό το τομάρι που έπρεπε να είναι στη φυλακή...δεν θα αντέξω, τέλος πάντων θα προσπαθήσω αργότερα.

michele είπε...

Αλεξανδρε δημοσιευμα του bloomberg επικαλειται ανακοινωση της ρωσικης τραπεζας//Εμενα μου κανει οτι οντως τρεχει κατι οχι επειδη σημερα ανεβηκε 27% αλλα επειδη επεφτε επι μερες και ηταν γενικα πιο αδυναμη μεχρι σημερα

Αλεξανδρος είπε...

ΑΡΑ ΑΥΡΙΟ????

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο Βιετναμέζος τα έχωσε στον κ. Ανάπτυξη και είναι το μόνο που μπορώ να του πω μπράβο, μια φούσκα είναι αυτός ο άνθρωπος και τίποτα άλλο.
Ένας μαλ.....και μισός. Δεν τον βάζω σε καλύτερη μοίρα από Κουλούρη και Γιακουμάτο. Άντε και πρόεδρος ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Αλέξανδρε, όλα θέλεις να τα μάθεις από τώρα... περίμενε αύριο και θα δεις.

Αλεξανδρος είπε...

ΛΕΤΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΝΑ -10% ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕς ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ?

Αλεξανδρος είπε...

Τοτε θα ναι αργα....

michele είπε...

Αυριο θα καταλαβουμε Αλεξ( check mail).Eν τω μεταξυ τα 0,31 ειναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ σημειο για τη μετοχη(0,3080 εκλεισε σημερα).
Η Παναθα ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στον ομιλο της στην euroleague

Γεράκι είπε...

μόλις έφαγα 1.5 μερίδα κρέας..δεν πειναω άλλο..αστο για άλλη μέρα το -10%...

Γεράκι είπε...

euroleague? τι είναι αυτό? το αθλημα που παίζεται με τα χέρια?

Γεράκι είπε...

η HPQ με πιέζει...δεν κράτησε σήμερα την στήριξη της και τράβηξε για κάτω..ίσως σήμερα κάνω μουαγιέν και την Παρασκευή θα την σκοτώσω με όποιο κόστος..

Αλεξανδρος είπε...

οκ τωρα το ειδα ευχαριστω φιλε

michele είπε...

Γερακι ναι αυτο,αλλα και στο αλλο ,πισω εισαι χαχα.Αλεξ με ποια δεδομενα τρωμε το -10%??? τι υπαρχει που να μας κανει να υποψιαστουμε κατι τετοιο??

Γεράκι είπε...

mic..φεεεεετα....αγάλι αγάλι...στο τέλος θα τον ξυρίσουμε (αν και φέτος έχετε την τύχη με το μέρος σας..η μαλλον το 1-0 γκαβατζομένο)

Αλεξανδρος είπε...

Σημερα αν το καταλαβα καλα οι τραπεζες γυρισαν λογω της ειδησης για τη marfin ,μηπως εξαιτιας της γινει το αντιθετο αυριο?

michele είπε...

κοιτα η κυπρου μπορει,η μιγ μπορει,αλλα οι αλλες??? Μηπως γυρισαν επειδη ο τραπεζικος ειχε παει 350 και κατω και ΕΠΡΕΠΕ να συμμαζευτει??? και ο ΤΙΤΚ που εκανε +6%??

Αλεξανδρος είπε...

μακαρι να εχεις δικιο

michele είπε...

ανεβασα ΜΑΡΦ να της ριξουμε μια ματια