Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    


                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση ..online
N.ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (Oμιλος Βιοχάλκο)
Ψάχνει τονωτικές ενέσεις σε εξωτερικό και real estate

Το στοίχημα του River West και η αξιοποίηση των ακινήτων 500 εκατ. ευρώ της Βιοχάλκο, τα σχέδια για δεύτερο mall, το αντίδοτο των ξένων αγορών στις ζημίες 0,7 εκατ. ευρώ και οι ηχηρές συμφωνίες

Η πορεία του ομίλου Βιοχάλκο και η προσωπική «διαδρομή» του ιδιοκτήτη του, Νίκου Στασινόπουλου κινούνται σε εντελώς διαφορετικές, σχεδόν παράλληλες γραμμές. Όσο εξωστρεφή διάθεση επιδεικνύει ο βιομήχανος στην εταιρία του, την οποία έχει καταστήσει την μεγαλύτερη βιομηχανία μετάλλων εντός συνόρων, με έξι εισηγμένες στο χρηματιστηριακό ταμπλό και άλλες 74 υπό τον έλεγχό του και με παραγωγική και εμπορική παρουσία σε 60 χώρες του εξωτερικού, τόσο εσωστρεφής είναι ο ίδιος και η οικογένειά του.

Αν και συγκαταλέγεται στα πλουσιότερα «τζάκια» της χώρας, με την αποτίμηση του ομίλου του πριν από μερικά χρόνια να εκτιμάται κοντά στα 3 δισ. ευρώ, δε μοιάζει με τους επιχειρηματίες που γνωρίζουμε. Αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, δεν συμμετέχει σε γκαλά και κοσμικές εκδηλώσεις. Η «αποχή» του αυτή αποδίδεται εν μέρει από ορισμένους επιχειρηματικούς κύκλους στην επίθεση με ρουκέτες που είχε δεχτεί στα γραφεία του το 1991 από την «17 Νοέμβρη». Μύθος ή πραγματικότητα; Ίσως ποτέ δεν μάθουμε...

Άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος πάντως, λένε πως ο Νίκος Στασινόπουλος είναι παλαιάς κοπής επιχειρηματίας, που δεν έχει... χρόνο για κοσμικότητες, ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου και τα μέταλλα της Βιοχάλκο δεν έχουν μείνει «αλύγιστα». Παρά τον αυξημένο κύκλο εργασιών κατά 22,6%, τα κέρδη του 2010 ύψους 2,41 εκατ. ευρώ εξανεμίστηκαν τους πρώτους εννέα μήνες του 2011 και μετατράπηκαν σε ζημίες 0,7 εκατ. ευρώ, ενώ και οι περισσότεροι επιμέρους κλάδοι, του σιδήρου, του χάλυβα και του αλουμινίου κλυδωνίστηκαν. Μόνη εξαίρεση τα προϊόντα σωλήνων και καλωδίων.

Ο πρόεδρος της Βιοχάλκο στις διαρκείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες, μεταξύ των οποίων και οι δύο γιοι του, Γιάννης και Μιχάλης, το τελευταίο διάστημα έχει θέσει δύο σημαντικές προτεραιότητες για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η διοίκηση από εδώ και στο εξής και οι οποίες θα λειτουργήσουν ως «τονωτικές ενέσεις»: η μεγαλύτερη έμφαση στις ξένες αγορές και η στροφή στο real estate με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Βιοχάλκο, η αξία της οποίας εκτιμάται κοντά στα 500 εκατ. ευρώ.

To River West


Όταν πριν από εννέα μήνες ο Νίκος Στασινόπουλος εγκαινίασε το εμπορικό κέντρο «River West» στον Κηφισό, στους επιχειρηματικούς κύκλους υπήρχε διχογνωμία. Ορισμένοι μίλησαν για ρίσκο, δεδομένου ότι η αγορά των malls στην Αττική είναι πλέον κορεσμένη λόγω της υπερπροσφοράς ανάλογων χώρων, άλλοι έκαναν λόγο για έναν «έξυπνο ελιγμό» αξιοποίησης ενός περιουσιακού στοιχείου- φιλέτου της Βιοχάλκο που θα συνδράμει στην ενίσχυση των εσόδων της.

Αν και το χρονικό διάστημα λειτουργίας του νέου mall είναι μικρό για ασφαλή συμπεράσματα, φαίνεται πως η επένδυση των 80 εκατ. ευρώ έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, καθώς η επισκεψιμότητα έχει πιάσει τον αρχικό στόχο των 2.500 επισκεπτών ημερησίως. Παρά τον ανταγωνισμό από το κοντινό σε απόσταση «Athens Heart» του Σωτήρη Θεοδωρίδη, μεγάλο «όπλο» του «River West», είναι πως στην όμορη έκταση των 25.000 τ. μ. (ιδιοκτησίας επίσης της Βιοχάλκο την οποία έχει μισθώσει στον όμιλο Φουρλή) λειτουργεί το ΙΚΕΑ, γεγονός που συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητας και του mall. Άλλωστε το σημείο στο οποίο βρίσκεται, εκτείνεται σε μια «ακτίνα» 500.000 κατοίκων.

Το μεγαλύτερο μέρος (70%) του εμπορικού χώρου είναι ήδη μισθωμένο, αν και ο Νίκος Στασινόπουλος προκειμένου να προσελκύσει ορισμένα από τα πιο ηχηρά brands, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφερε ενοίκιο με «γερές» δόσεις έκπτωσης που έφτασε και το 30%. Κάτι τέτοιο βέβαια, μεταφράζεται σε μειωμένα έσοδα.

Εκτός όμως, από το στοίχημα με το «River West», το οποίο αν πετύχει, δεν αποκλείεται να προχωρήσει και στην δημιουργία και δεύτερου εμπορικού κέντρου, ο «κυρίαρχος των μετάλλων», όπως τον αποκαλούν, σκοπεύει να αξιοποιήσει και άλλα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου του. Ήδη μισθώνει ένα ξενοδοχείο του στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ σε τελικό στάδιο υλοποίησης βρίσκεται και το συγκρότημα γραφείων που κατασκευάζει σε οικόπεδο της Βιοχάλκο στην λεωφόρο Κηφισίας.

Ανάλογο project για γραφεία έχει και στο Χαλάνδρι, δίπλα από την θυγατρική του Σιδενόρ.

Σύνθημα η εξωστρέφεια


Την ώρα που στην Ελλάδα της κρίσης η οικοδομική δραστηριότητα έχει καταρρεύσει κατά 34% και τα δημόσια έργα δημοπρατούνται ως «σταγόνα του μαρτυρίου» για τους επιχειρηματίες, ο Νίκος Στασινόπουλος θέλει να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία των εταιριών του στις ξένες αγορές, από όπου και προέρχεται σχεδόν το 80% των συνολικών του πωλήσεων.

Και οι έξι θυγατρικές εισηγμένες (Σιδενόρ, ΣΩΛΚ, ΕΛΛ.ΚΑ, Χαλκόρ, ΕΤΕΜ, ΕΛΒΑΛ) έχουν παρουσία από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ως την Αφρική και την Ωκεανία, έχοντας καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ξένων εδώ και 40 χρόνια περίπου. Δεν είναι τυχαίο πως οι Βέλγοι συμμετείχαν στο μετοχικό κεφάλαιο της μητρικής Βιοχάλκο από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της, ούτε και που επενδυτικοί οίκοι, όπως η Morgan Stanley και η Citigroup δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης συνήθως στην Βιοχάλκο, τονίζοντας κυρίως την εξωστρέφειά της, η οποία αντισταθμίζει τις όποιες απώλειες στην εγχώρια αγορά.

Από τις χώρες της Ε.Ε τα έσοδα του ομίλου φτάνουν κοντά στα 1.701,64 εκατ. ευρώ, από την Ασία τα 129,97 εκατ. ευρώ, από την Αμερική τα 116,93 εκατ. ευρώ, από την Αφρική τα 71,54 εκατ. ευρώ και από την Ωκεανία τα 4,73 εκατ. Οι μηχανές του ομίλου «δουλεύουν στο φουλ» στις παραγωγικές μονάδες που διατηρεί σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια, Αγγλία και Ρωσία, ενώ η διεθνής άνοδος της τιμής των μετάλλων λόγω της αυξημένης ζήτησης από την Κίνα και την Ινδία ευνοούν τα αποθέματα των θυγατρικών μεταλλουργικών επιχειρήσεων της Βιοχάλκο και αυτές τις συγκυρίες θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο ο Νίκος Στασινόπουλος.

Τα μεγάλα deals


Ο Νίκος Στασινόπουλος έχοντας κληρονομήσει το πείσμα του πατέρα του Μιχάλη, ο οποίος ξεκίνησε από ένα μικρό εργοστάσιο παραγωγής οικιακών σκευών, σωλήνων και υδραυλικών ειδών, όταν έφτασε από την γενέτειρά του, την Αρκαδία στην Αθήνα, είναι άνθρωπος που δεν πτοείται από τις δυσκολίες και τον ανταγωνισμό.

Με μεθοδικές κινήσεις, αλλά και με παρεμβάσεις- πιέσεις προς τους κυβερνώντες ώστε να λαμβάνουν μέτρα που ευνοούν και όχι να στραγγαλίζουν την επιχειρηματικότητα, γνωρίζει πως κάποια στιγμή η κρίση θα περάσει, αλλά θα επιβιώσουν οι εταιρίες εκείνες που έχουν προνοήσει να θωρακιστούν. Παρά τις μεγάλες επενδύσεις στο εξωτερικό και τα υψηλά δάνεια που στο τέλος του 2010 έφταναν το 1 δισ. σχεδόν για την Βιοχάλκο, η διοίκηση διατηρεί άριστες σχέσεις με τις τράπεζες που συνεργάζεται καθώς το όνομά της και η περιουσία της αποτελεί εχέγγυο για τους τραπεζίτες. Έτσι, πρόσφατα κατάφερε να λάβει τρία ομολογιακά δάνεια για λογαριασμό θυγατρικών του, ώστε να ενισχύσει την ρευστότητά τους.

Σκληρός διαπραγματευτής και «κυνηγός ευκαιριών» ξέρει πότε και πού να χτυπά.

Έτσι, πρόσφατα εξαγόρασε την Fulgor στην Κόρινθο ενισχύοντας την θέση και της ΕΛΛ. ΚΑΛ., ενώ μια από τις σημαντικές συμφωνίες που έχει πετύχει είναι η επένδυση- μαμούθ στην Βουλγαρία για την απόκτηση των λιμενικών εγκαταστάσεων Sviloza ώστε να μετατραπεί σε κόμβο για την διακίνηση των προϊόντων του σε Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

Η στρατηγική συνεργασία με την βελγική Socobelge που αγόρασε το 33% του ομίλου και τον αμερικανικό κολοσσό Phelps Dodge με τον οποίο συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια, αποτελούν δύο επίσης ηχηρά deals στο χαρτοφυλάκιο του Ν. Στασινόπουλου.

Σημείο αναφοράς η πολιτιστική και κοινωνική δράση στην Αρκαδία


Εκτός από την πλούσια επιχειρηματική του δράση η οικογένεια Στασινόπουλου έχει και εξίσου πλούσια φιλανθρωπική και πολιτιστική, αν και προτιμά, όπως και την προσωπική της ζωή να την κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όσο βέβαια, κάτι τέτοιο είναι εφικτό, καθώς μιλάμε για την δραστηριότητα μέσω του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος» το οποίο ιδρύθηκε το 1969 στη μνήμη του πατέρα του ισχυρού άντρα της Βιοχάλκο, Μιχάλη Στασινόπουλο.

Αν και η έδρα του Ιδρύματος βρίσκεται στην Αθήνα, το πολιτιστικό κέντρο, το οποίο αποτελεί την «καρδιά» των ποικίλων δραστηριοτήτων του, εδρεύει στο χωριό Στάδιο του Δήμου Τεγέας Αρκαδίας, από όπου κατάγεται η οικογένεια Στασινόπουλου.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που αφορούν στα τοπικά ήθη και έθιμα, την τέχνη και την παράδοση έχουν γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο στην Αρκαδία, αλλά και στους όμορους νομούς. Σε αυτές ο Νίκος Στασινόπουλος παρευρίσκεται μία φορά τον χρόνο, όταν το Ίδρυμα διοργανώνει τιμητικές εκδηλώσεις ως μνημόσυνο για τον «πατριάρχη» της οικογένειας. Άλλωστε από τον Μιχάλη Στασινόπουλο ξεκίνησε η σημερινή «αυτοκρατορία» της Βιοχάλκο και εκείνος ήταν που είχε συμβουλεύει τα δύο του παιδιά, τον Νίκο και τον αδελφό του Βαγγέλη να μην ξεχάσουν ποτέ τις ρίζες τους και να προσφέρουν πάντα ό, τι μπορούν στους συμπατριώτες τους.

Πέραν των εκδηλώσεων πάντως, το ίδρυμα έχει χρηματοδοτήσει την κατασκευή ή την συντήρηση πολλών σχολείων της Πελοποννήσου, όπως και τις ανασκαφές αρχαιοτήτων που πραγματοποιούνται στον Δήμο Τεγέας. Άνθρωπος της κουλτούρας και της παράδοσης άλλωστε ο Νίκος Στασινόπουλος επιθυμεί να συμβάλει με την δράση του στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς γι' αυτό και πολλές φορές το Ίδρυμα οργανώνει ομιλίες και εκδηλώσεις με θέματα τον πολιτισμό και το περιβάλλον, φέρνοντας στην χώρα μας ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων από όλον τον κόσμο.

Η «μονομαχία» με την Siemens για το «πράσινο» έργο των 400 εκατ.


Η εξαγορά της Fulgor το περασμένο καλοκαίρι από την θυγατρική της Βιοχάλκο, Ελληνικά Καλώδια, μπορεί να την επιβάρυνε με περαιτέρω δάνεια (το ύψος τους έφτασε τα 155 εκατ. ευρώ), όμως, της ανοίγει τον δρόμο στην διεκδίκηση κομματιού από ένα «χρυσό συμβόλαιο» 2 δισ. ευρώ που αφορά τα υποβρύχια καλώδια υπερυψηλής τάσης με τα οποία θα γίνει η καλωδιακή σύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Το σχέδιο το οποίο συζητείται εδώ και 20 χρόνια και είχε «μπλοκάρει» στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από προσφυγή των κατοίκων της Τήνου, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων κολοσσών. Ο Νίκος Στασινόπουλος κατέθεσε τεχνική προσφορά στον διαγωνισμό της ΔΕΗ, κατεβαίνοντας μαζί με τον γαλλικό κολοσσό Alstom, αν και αντίπαλός του θα είναι η γερμανική Siemens, η οποία συμμετέχει σε κοινοπραξία με την γαλλική Nexans και την ιταλική Prysmian.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα παγκοσμίως στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, με την αξία του έργου στην πρώτη φάση του διαγωνισμού να φτάνει τα 400 εκατ. ευρώ, γι' αυτό και ο όμιλος Στασινόπουλου το θέλει διακαώς, δεδομένου ότι και οι προκηρύξεις νέων projects στην Ελλάδα είναι σπάνιες. Βέβαια, πολλοί είναι εκείνοι που αντιτείνουν πως πλέον να κάνουν δουλειές με το ελληνικό Δημόσιο δεν είναι και ό, τι καλύτερο λόγω της γραφειοκρατίας, αλλά και της ασυνέπειας αποπληρωμής των υποχρεώσεών του. Το αμέσως επόμενο διάστημα πάντως, θα ακολουθήσει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών των εταιρειών και μέχρι τον Απρίλιο- Μάιο θα έχει οριστεί ο ανάδοχος.

Για το 2012 πάντως, εκτός από τις νέες επενδύσεις, τον Νίκο Στασινόπουλο απασχολούν και δύο παλιές υποθέσεις που βρίσκονται και πάλι μπροστά του. Η πρώτη αφορά στην δικαστική διαμάχη της Σωληνουργεία Κορίνθου με την τράπεζα Barclays από την οποία διεκδικεί απαιτήσεις ύψους 24,2 εκατ. δολαρίων λόγω υπεξαίρεσης ισόποσης οφειλής από υπάλληλό της πριν από δύο χρόνια περίπου. Ήδη ο Έλληνες επιχειρηματίας πέτυχε μια πρώτη «νίκη» κατά της βρετανικής τράπεζας με την απόφαση του εφετικού δικαστηρίου του διεθνούς οικονομικού κέντρου του Ντουμπάι ότι μπορεί να υποβάλει μήνυση η ελληνική εταιρεία και να εκδικαστεί από τις αρχές της περιοχής.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά στο πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην Χαλκόρ για παραβάσεις που συνιστούν συμπεριφορά ολιγοπωλίου από μέρους της βιομηχανίας και το οποίο άγγιζε τα 9,16 εκατ. ευρώ. Αν και η εταιρεία είχε προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση του προστίμου, εκείνο απέρριψε την έφεση και απλώς αναγνώρισε τη μείωση που είχε επιδικάσει το Γενικό Δικαστήριο τον Μάιο του 2010 στο ποσό των 8,25 εκατ. ευρώ. Οι νομικοί σύμβουλοι της Χαλκόρ εξετάζουν αν μπορούν να κινηθούν περαιτέρω δικαστικά και σε ποια βάση μπορούν να θεμελιώσουν νομική ενέργεια, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αυτά τα πρόστιμα θα έπρεπε να πληρώνονται άμεσα και όχι να «εφησυχάζουν» οι αρμόδιες αρχές.

πηγη: www.dealnews.gr

128 σχόλια:

ΑΡΤ είπε...

ΠΑΟΚ ΠΑΝΤΟΥ...
http://www.youtube.com/watch?v=10zRHGHWV1E

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα σε ολους ΜΠΑΟΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑ τι κανεις πρωινε μου;

ΑΡΤ είπε...

ολα καλα Ηλια...ειχα μια διακοπη ρευματος και τα τακτοποιουσα ολα...
Μιχαλη καλα λεω εγω οτι γερασες...χαχαχα

Money είπε...

χαχαχα
Αρώστια μιλάμε ε;

ΑΡΤ είπε...

εμεις Θαναση για να δουμε αγωνα τσ.λ. πρεπει να παμε σε γειτονικες χωρες χαχαχα

μπαρμπαλιας είπε...

ΑΡΤ ρωτα κιεμενα...το γηρας ουκ..εκει να δεις ιδιοτροπιες

μπαρμπαλιας είπε...

παντως πρεπει να τον ευχαριστησω για το χθεσινο "γλωσσοπλαστης" "η καπως ετσι μεγραψε αχαχαααααααααααα
εγω εβλεπα την μπαλιτσα μου και με στολιζαν τα παλιοπαιδα

μπαρμπαλιας είπε...

ρε χασαμε και το Μακη το Μπαοκαρα ...τι να κανει με την κορακλα του;;;

ΑΡΤ είπε...

Ηλια απ'οτι εχω ακουσει , τα πρωτα συμπτωματα ειναι οταν δεν βλεπεις καλα ( αρχισε μπερδευει το 6 με το 8 )και οταν δεν θυμασαι καλα ( ντε και καλα το deal το καλοκαιρι μας λεει οτι ηταν ετε-αλφα )χαχαχα...
το κυριοτερο φυσικα ειναι οταν αρχιζεις και κυνηγας κοτσιδακια...

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους κεφάτους φίλους . Μόλις ξυπνήσει καήκατε χαχαχα
ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ και ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ μας ξέχασε μαζί με τον ΜΑΚΗ

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα Γιαννη ΑΡΤ κρυβε λογια

μακης μπαοκαρα πατρα είπε...

καλημερα σε ολους .....ειμαστε παρα πολλοι καλα και τρισευτιχισμενοι...μη πω και χεσμενος απο χαρα πια....

μακης μπαοκαρα πατρα είπε...

και μονο το γεγονος οτι με θεωρειται μελος της παρεας σας χωρισ να εχω συμετοχη ειναι αρκετο για μενα....

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΜΑΚΗ είχες αμφιβολία εάν είσαι μέλος της παρέας ??? Τώρα θα στα ψάλει ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους και ιδιαίτερα στον Μάκη μας τον μπαοκάρα.
Παπαγάλε σου έχουν πει παντού όπου μπαίνεις ότι είσαι ανεπιθύμητος γιατί βρωμίζεις τον χώρο. Από έδώ και πέρα δεν έχει διάλογο, σβου με την μία.

μπαρμπαλιας είπε...

100.000 μπουκαλια cokacola του 1,5λ προβληματικα σε ουσιες ...μολις τωρα ΝΕΤ και ΕΦΕΤ ....

μπαρμπαλιας είπε...

ρε Μακη καλημερα ...δικος μας εισαι και θα εισαι

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο Μάκης μας, το καλύτερο παιδί χαχα

alexandra είπε...

Καλημέρα σε όλους σας.

George είπε...

kαλημέρα σε όλους σας, αν και βροχερη.Xρηματιστηριακα προσπαθούν οι τράπεζες αλλά δεν βλέπω φως. ΜΙΚΕΛΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΥΓΩ ?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Αλεξάνδρα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Γιώργη.

manos1 είπε...

KALHMERA SE OLOUS

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Μάνο1.
Ο Μικέλε κάποιο κώλυμα θα έχει προς το παρόν.

alexandra είπε...

Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, εκτιμά ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, για την απόφαση του Eurogroup, σημειώνοντας πως είναι αβέβαιο εάν θα σωθεί τελικά η ελληνική οικονομία.
«Δανειστήκαμε χρόνο και ελπίδα και συμφωνήσαμε τους όρους οικονομικής παράδοσης και ασφυκτικής εποπτείας της χώρας μας για να μην χρεοκοπήσουμε ατάκτως», ανέφερε σε δηλώσεις του σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γι αυτό, τόνισε, «δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε για την επιτήρηση και τις εγγυήσεις». «Από τη συμφωνία», πρόσθεσε, «σίγουρα σώθηκαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι δανειστές μας και το τραπεζικό σύστημα, αλλά παραμένει αβέβαιο εάν θα σωθεί τελικά και η ελληνική οικονομία, διότι στο νέο μνημόνιο κρύβονται πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας για την ελληνική κοινωνία, πολλές θυσίες και αβέβαιο αποτέλεσμα». Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, οι αναφορές στην ανάπτυξη και στην πραγματική οικονομία, που είναι οι παράμετροι των υπολογισμών βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, «δεν μας ενθαρρύνουν να πιστέψουμε ότι το 2020 το χρέος μπορεί να μειωθεί στο 120%, ιδιαίτερα εάν η ύφεση συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς». «Οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουμε», καταλήγει, «ότι δεν θα αντέξουμε για πολύ με τις σημερινές συνθήκες», «όμως παλεύουμε να παραμείνουμε ζωντανοί και θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο νέος μαραθώνιος που μας ζητούν να τρέξουμε θα έχει τερματισμό».

Γεράκι είπε...

καλημερα σας....γιατι ρε κοκκίνο?γιατι???

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Kαλημέρα και για να θυμηθούμε τον αγαπητό Δήμο...σήμερα θα πάω βόλτα τον σκύλο μου..!

Money είπε...

"Σωσίβιο με... χειροπέδες για Ελλάδα". Νομίζω ο τίτλος που τα λεει όλα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλά τα λέιε ο Κορκίδης, ας ελπίσουμε όλοι ότι θα υπάρχει μια ευτυχής κατάληξη στο μέλλον.
Για σήμερα μεταφέρω μια φράση από το χθεσινό σχόλιο του Μικέλε, για να τα φρεσκάρουμε λίγο στο μυαλό μας.
Τωρα αυτο που μενει να δουμε ειναι αν θα αντεξει εκ νεου η ζωνη των 782-787 του Γενικου δεικτη και αν οι περισσοτερες τραπεζικες μετοχες θα ακυρωσουν η οχι τεχνικα την ανοδικη τους ταση.

Για την ώρα αντέχει το 782.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και στους τελευταίους φίλους...
Σκύλο δεν έχω αλλά έχεις δίκιο Κώστα

giannhs kon είπε...

http://youtu.be/VTPeNjecRZI

alexandra είπε...

George ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ να ζήσεις και σου εύχομαι ένα καταπράσινο ΧΑΑ...

Michalis είπε...

kalimerizo tous filous
tora pragmatika katalava ti ginete apenanti...
opos ke na exi
ti kanoume pedia?

giannhs kon είπε...

Ούτε εγώ έχω σκύλο και λέω να κάτσω μέσα και να κάνω λίγες αγορές ΕΤΕ να την βοηθήσομε κρίμα είναι να μην την ακουμπάει κανείς χαχαχα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έχει γενέθλια ο George?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Μιχάλη, καλά είμαστε, παρακολουθούμε την δεύτερη πράξη για να δοκιμάσουμε τα χαμηλά ημέρας

Michalis είπε...

opos stin dion 2.5 euro?
opos short stin ete 1.43?
opos short sta exae 2.46 kontra se olous?
opos vazoume to spiti mas stin ete sta 6 euro?
pedes kalo mesimeri
ta leme argotera
exo kapies sinantisis..

alexandra είπε...

Πάνο ναι.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα σε όλους. Χρόνια καλά George

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χρόνια πολλά Γιώργη και να τα εκατοστήσεις.
Μιχάλη τον έσβησα ήδη, δεν αξίζει τον κόπο.
Καλημέρα Βάλια.

alexandra είπε...

Ηλικιωμένος οδηγούσε επί 10 χιλιόμετρα στο αντίθετο ρεύμα!..συνέβη στη Μελβούρνη... λίγο το έχετε να συμβεί σε λίγο κι εδώ οι ξευτιλισμένοι που μας έχουν κάνει και παραμιλάμε.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Αλεξάνδρα συνέβη πριν λίγο καιρό και
εδώ. Ηλικιωμένος οδηγούσε ανάποδα στην εθνική Αθηνών Λαμίας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νέος 28 ετών

alexandra είπε...

Νέο όνομα δίνει ο Τσάκας για τον Σαουδάραβα επενδυτή, ο οποίος εμφανίζεται ως... Πρέσβης (!) και επιχειρηματίας, αλλά φωτογραφία πουθενά. Νέα παράταση στην πρόταση.

alexandra είπε...

Βασιλική και μη χειρότερα.

alexandra είπε...

Διάλειμα για γέλιο τώρα .....http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=123553&catid=7

alexandra είπε...

Το ποσό των 683 χιλιάδων ευρώ υπεξαίρεσε ταμίας της Πολεμικής Αεροπορίας. Το περιστατικό σημειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, έγινε αντιληπτό τις προηγούμενες ημέρες, αλλά η έρευνα δεν διήρκησε πολύ, καθώς ο αρχισμηνίας, με 15 χρόνια υπηρεσίας, ομολόγησε την πράξη του.

Όπως προέκυψε, τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί τμηματικά από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ίσως υπόθεση υπεξαίρεσης στην ΠΑ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάλι στο 782 ο δείκτης, το παλεύει μετά τα νέα χαμηλά στο 773,57

ΠΑΝΟΣ είπε...

Διπλοπατώσαμε στα χαμηλά και τώρα αναμονή για την συνέχεια...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Γιάννη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Δεν δειχνουν καλα τα παργματα σημερα πολυ οριακα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Πραγματα*

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ξυπνήστε ρεεεεεεε. Μπα, τίποτα.
Θα σας ξυπνήσω εγώ τότε.

http://www.youtube.com/watch?v=uGcsIdGOuZY

Και το κορυφαίο σχόλιο.

I played this on full volume

Nieghbors called police

Police arrested my nieghbors

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οριακά αλλά έχουμε ακόμη 3,5 ώρες, όλα γίνονται, πρέπει να αντιδράσει επιτέλους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Πανο μονο εμεις ειμαστε εδω η νομιζω

Γεράκι είπε...

Fitch: Greek bond swap would be restricted default
Fitch downgrades Greece to C from CCC

φανταζομαι τα ξερετε ηδη...

Money είπε...

Σχετικά με το ΧΑΑ.
Με βάση τα αυτόματα σήματα, έχουμε short βραχυπρόθεσμα, long αλλά οριακό μεσοπρόθεσμα, long επίσης οριακό μακροπρόθεσμα.
Με βάση αποτελεσματικούς indicators που αποδεδειγμένα έχουν σωστές τοποθετήσεις οι 3 στους 4 είναι short και ο 4ος αντέχει οριακά.
Διαγραμματικά έχουμε πιθανότητα τριπλής κορυφής αλλά ακόμα αντέχει η ανοδική τάση και αυτή οριακά όμως.
Συμπέρασμα;
Θα άξιζε να είχαμε μια ενημέρωση με βάση eliott από ΑΡΤ.

Γεράκι είπε...

νατα μας...χαχαχα...ωρε πλακες...-7% στο premarket η αγαπημενη ΕΤΕ...NBG..

Γεράκι είπε...

για να δω που ειναι εδω..δεν εχω ιδεα..

Money είπε...

Προσωπικά, ακόμη και αν αντιδράση ανοδικά, απλά θα καθυστερήσει την πτώση, τίποτα περισσότερα. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Αν αλλάξουν, εδώ είμαστε.

Γεράκι είπε...

που εισαι alcoa μου?????χαχαχαχα..

Γεράκι είπε...

-7% και στο ΧΑ..χέρι χέρι..και καρτερι πλεον..εχω ηδη σφιξει το ζωναρι απο χτες για να καταπιω τετοια φαινομενα..παντως νεα χαμηλα εξω..βασικα χαρτια..αρκετο κοκκινο..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Να την και στα ελληνικά η αιτία της πτώσης:΅
Fitch: Υποβάθμιση της Ελλάδας σε ΄C΄ από ΄CCC΄


Πηγή:www.capital.gr

http://www.capital.gr/News.asp?id=1418675

Γεράκι είπε...

ευχαριστουμε κυρία Fitch...μην χαρουμε λίγο με NBG..Στην κλάψα με το καλημέρα..χαχαχαχα..

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Γύρισα και βλέπω ότι μας υποβάθμισαν. Επιτέλους....
Άντε ν' αρχίσουν και οι αναβαθμίσεις σιγά σιγά.

μπαρμπαλιας είπε...

ευτυχως βασταει η "πραγματικη"οικονομια.

Γεράκι είπε...

ελπιζω οι αγορές να το απορροφησουν γρηγορα το νεο και το φτυσουν...δειχνουν τωρα μια σταθεροποιηση..μαλλον τον ρυθμο θα το δωσει η us...λες το τελειωτικο χτυπημα για σημερα?

Γεράκι είπε...

7% με 500τεμ στο Premarket..αν παμε στο 1 μιλλιονι..τι θα γίνει?

Γεράκι είπε...

ενω η alcoa μόλις 0,86% με 400τεμ..και μετά ακούω τον michele..(πλάκα κάνουμε..)..παπαπαπα..

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Hawk η δραμαμίνη που σε κέρασα χθες δεν κάνει τίποτα; Πάρε τριπλή δόση χαχαχα

Γεράκι είπε...

γλουπ...εχω δεσει τον ευατο μου στην καρεκλα..με χειροπαιδες τα χερια μου για να μην πατησει κανενα κουμπακι λογω τρελας..χαχαχαχα...

giannhs kon είπε...

Ξεκίνησαν τα δωράκια ===== Fitch: Η σημερινή υποβάθμιση είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων του Eurogroup της Δευτέρας για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας

Γεράκι είπε...

για να δουμε..θα σπασει ο s&p το πτωτικο καναλι του..? το επιβεβαιωνει αυτο μετα το άνοιγμα του...

Γεράκι είπε...

σε ευχαριστούμε κυρία Fitch...ποιος ειναι ο βουλευτης που τα εβγαλε εξω?μάθατε?

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Αφού πέρασα το πρωί από το ταμείο και έγραψα τη ζημιά μου,μικρή ευτυχώς, προσωπικά απέχω μέχρι να δω τι προθέσεις έχει στο 750-760

Γεράκι είπε...

ειπα σημερα που λειπει ο michele..να γεμισω το κενο..βεβαια πολλες φορες λεω αρλουμπες σε σχεση με τον michele αλλα έχω άλλη ειδικότητα..σορυ

Γεράκι είπε...

ελα μάζεψε..-6,46% με 1400κομ..αντε κυρα μου...ΝΒG μου!!!!!χαχαχα..

alexandra είπε...

Μια από τα ίδια Βασιλική.
Hawk o Λιβανός, απότι λένε στο ΒΝ

Γεράκι είπε...

αρε φιλε..τα ιστορικα κεφάλαια της χώρας μας..μπροστάρηδες..μπραβο ρε κολοκωτροναιοι!!!

Γεράκι είπε...

πρωτη προσπαθεια για σπάσιμο ο s&p..ελπιζω το γυρισμα μετα να ειναι σε υψηλοτερο χαμηλο...μηπως κ οι αμερικάνοι μας σωσουν..παλι.

michele είπε...

Γυρισα...παλι κωλυμα υπηρχε ολα καλα..ενδιαφερουσα η αγορα το 760 στηριξη..

Γεράκι είπε...

τι εγινε ρε παιδια?που ειστε?τρειδιν?

Γεράκι είπε...

προσπαθειες η ΙΝG να σπασει το καθοδικο καναλι..για να δουμε..θα βοηθησει ο αμερικάνος?..γιατι σίγουρα η NBG δεν θελει ανοδο.. ;)

pantelis είπε...

Καλησπερααα.... Του φευγατου η μανα δεν εκλαψε ποτε.....

ΑΡΤ είπε...

1:44 μ.μ....Πιθανον στο 2.40 ( 38.2% της ανοδου απο το 1.29 )να ολοκληρωθηκε σε 60λεπτο το 3ο κυμα (πιθανοτερο ) ή και το 5ο....
εχουν εμφανιστει θετικες αποκλισεις σε μικρες χρονικες περιοδους...
απο το πρωι αγοραζω....μ.ο.2.51

pantelis είπε...

Βεβαια η Εθνικαρα αντεχει ακομα...

Γεράκι είπε...

γεια σου παντελη..alcoa και τα μυαλα στα καγκελα..χαχαχα

pantelis είπε...

Αντωνη σημερα πρωι εξαφανιστηκα απο παντου... Θα δω μηπως παρω τιποτε στο κλεισιμο... Αλλα πιθανοτατα να μεινω εκτος..

Γεράκι είπε...

να το μπραφ πανω...ειμαστε πανω...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γεράκι είπε...

οπως ηδη προειπα..ο αμερικανος θα δωσει ρυθμο..προς το παρον δινει μια ανασα στα ευρωπαικα...θα κρατησει? θα δημιουργησει ανοδικο καναλι? υπομονη...

pantelis είπε...

Αντωνη καλος ο ρυθμος,, αλλα εδω ειναι αλλο μαγαζι...

Γεράκι είπε...

ηρθε και το πισωγυρισμα...κρισιμο σημειο τωρα..

Money είπε...

Θα ακουστώ παράταιρως αλλά ρωτώ. Η ιδέα για παλιά χαμηλά πως σας φαίνεται;

Γεράκι είπε...

στην πυρά ο ΤΚ..στην πυρα..αναπτήρα παρακαλώ..

Γεράκι είπε...

μετα το C..τι ειναι?μην μου πειτε οτι μπορουμε να φτάσουμε στο ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ?????

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Hawk όχι στην πυρά ο ΤΚ είναι φίλος, πιπέρι άφθονο πιπέρι.....

Γεράκι είπε...

αντε..θα ειμαι καλος μαζι του..εναν μικρο λιθοβολισμο..εναν τσιμεντολιθο παρακαλω..

Γεράκι είπε...

κρισιμα επιπεδα..κραταει ο αμερικάνος..εαν μας σπασει..παπαπα..τον ηπιαμεν..χεχεχε..

Γεράκι είπε...

χαχα..τόσο απλά λατρευω το ελληνικό τεμπεραμέντο..με το καλημέρα χάνω 10%...χεχε..ουτε 1,ουτε 5 αλλα 10%..τι πιο ομορφο..χαχαχα

George είπε...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΧΕΣ ΠΑΝΩ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.....

Γεράκι είπε...

χρονια καλα και απολαυστικά GEORGE..

μπαρμπαλιας είπε...

Γιωργη καλησπερα και χρονια πολλα...αυτα δεν τα λενε στις γυναικες...καθοτι μαρτυριαρες

michele είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ george!!! πιασαμε το 760!!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Φαντάσου λέω,φαντάσου να μην υπήρχε συμφωνία...!Χρόνια Πολλά George

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Κώστα καλή συμφωνία όπως λένε.....

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Ιδέα ....να πληρώνονται οι 300 με ομόλογα..?

Γεράκι είπε...

ελα τωρα..μην εχετε παραπονο..προεξοφλησατε την συμφωνια και φτασατε στο 840...αντε βρειτε κατι αλλο τωρα για τροφοδοτεισετε την επομενη κινηση...ετσι δεν ειναι? ποιο θα ειναι αυτο?

alexandra είπε...

George και να ξέρεις ε, τη σημερινή μέρα θα τη θυμούνται πολλοί και λόγω 1ης υποβάθμισης μετά τη συμφωνία...χαχαχα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Η αναβάθμιση ντεεεεεεεεε

George είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ AKOMH ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ MOU ΓΕΡΑΚΙ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ΜΙΚΕΛΕ ΚΩΣΤΑ G

Ο Θεμελιώδης είπε...

Καλησπέρα σας

Αν έπαιζα τράπεζες εδώ ακριβώς σε αυτό το σημείο θα δοκίμαζα την τύχη μου.

ΔΙΕΘΝΗΣ είπε...

ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ ΕΔΩ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΜΕ STOP LOSS ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

George είπε...

Ε.Μ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΗΠΩΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ... ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ 3/2/2012 ΑΜΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΧΑΘΗΚΑΜΕ..... ΜΙΚΕΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ???

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Η αλφα απ' αυτά τα τα επίπεδα έχει δώσει 3 αντιδράσεις μέχρι τα ψηλά της. Όποιος πιστεύει ότι θ' αντιδράσει ας δοκιμάσει την τύχη του

George είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 790 ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟ 750.- ΜΕ 730...ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ

George είπε...

εγώ πάντως ελπίζω όχι πιστεύω να αντιδράσουν......

michele είπε...

καλησπεριζω ΕΜ και ΔΙΕΘΝΗ..ο δεικτης πηγε 760 οπως ανεμενα..ο δεικτης τραπεζων θα ηθελα να κλεισει πανω απο 414..η ΕΤΕ να μην χασει το 2.43 η ευρωβ δεν εκλεισε το gap στο 0,9340

michele είπε...

τιτκ ,βιοχκ ,εεεκ και μπελα πανω ολη μερα ...

michele είπε...

αν κρατησει κι η ΔΕΗ το 3.80 εχει καλως.Το σημαντικο ειναι οτι μετα απο ενα ραλλυ τετοιο οι μετοχες ΔΕΝ περνανε το 200 αρη χωρις αναταραξεις..

Γεράκι είπε...

ανοιγουμε μαγκες..καλη τυχη..!!!!

Γεράκι είπε...

η nbg σχεδον στο χαμηλο της 6/2...θα το αντεξει?πολυ δυνατη στήριξη..3.2482

Γεράκι είπε...

η ABC (είμαι μέσα..αυτο μας έλειπε να περίμενα την NBG) αντιδράει καταπληκτικά απο τα χαμηλά της..

Γεράκι είπε...

προς το παρον σπαει την στηριξη..εχουμε δρομο μπροστα μας..ελπιζω να μαζεψει λιγο το gap..

Γεράκι είπε...

απογορευση σορταρισματος...ρε την NBG..

michele είπε...

Δυσκολα βλεπω να κρατανε τα νουμερα που πρεπει..

Γεράκι είπε...

μετά έχουμε το 3.0015 και καπάκι το κενόοοοοοοοοοο.....

George είπε...

για σημερα καλα ειναι το 765.....ΚΑΙ για αυριο η 791 η 730.... πιστευω το 791.....μικελε παω για ΚΑΤΩ ΠΑΡΕ ΤΗΛ ...

michele είπε...

ok george θα τα πουμε..

Γεράκι είπε...

βρίσκεται στην περιοχή αλλα τι να το κάνεις ειναι στο -10.67%...