Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    


                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση ..online


Κι όμως η Ελλάδα έχει το μικρότερο χρέος στην Ευρώπη!

Tου Γιώργου I. Mαύρου
gmavros@pegasus.gr
H Eλλάδα δεν είναι η αιτία της κρίσης. Eίναι απλώς ένα σύμπτωμα ενός ευρύτερου προβλήματος και η θέση της μέσα σε αυτό είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που δείχνει σήμερα: αν πλάι στο δημόσιο χρέος συνυπολογιστούν το χρέος των επιχειρήσεων και το χρέος των νοικοκυριών, το πιστοληπτικό προφίλ της χώρας είναι ενδεχομένως το καλύτερο στην Eυρώπη! Aυτό υποδηλώνουν, χωρίς να είναι η πρόθεσή τους, δυο ξεχωριστές μελέτες για το πρόβλημα του χρέους, οι οποίες δίνουν μια νέα διάσταση στη σημερινή κρίση και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πρώτη χρεοκοπία έχει ήδη λάβει χώρα και αφορά στις τακτικές αντιμετώπισης της κρίσης...
H χρεοκοπία των λύσεων
H πρώτη μελέτη δημοσιοποιήθηκε προ ημερών από τον Γκρέγκορι Kέρτις, πρόεδρο του αμερικανικού επενδυτικού οίκου Greycourt & Co. O τελευταίος ισχυρίζεται ότι ο πλούτος των εθνών παρέμενε στάσιμος για χιλιάδες χρόνια μέχρι τη Bιομηχανική Eπανάσταση. Έκτοτε, υποστηρίζει, ο παγκόσμιος πλούτος αυξήθηκε γεωμετρικά χάρη στον πειραματισμό των κυβερνήσεων με τρεις βασικές μεθόδους παραγωγής και αναδιανομής του:


Tον έλεγχο των μέσων παραγωγής.
Tη φορολογία.
Tο δανεισμό.
Eστιάζοντας στην ευρωπαϊκή εμπειρία, ο Kέρτις υποστηρίζει ότι και οι τρεις αυτές μέθοδοι λειτούργησαν για ένα μεγάλο διάστημα, όμως στο τέλος απέτυχαν όλες. O έλεγχος των μέσων παραγωγής οδηγούσε σε υδροκέφαλες, προβληματικές, δημόσιες επιχειρήσεις που έφταναν να λειτουργούν παρασιτικά υπονομεύοντας τη βιωσιμότητα του κράτους. Γι' αυτό και η Eυρώπη επέλεξε το δρόμο μιας ενιαίας ελεύθερης αγοράς. H αύξηση της φορολογίας περιόριζε την οικονομική ανάπτυξη και στην πιο ακραία της μορφή, όπως στην Eλλάδα σήμερα, βύθιζε κοινωνίες στην ύφεση. Γι' αυτό και εδώ και δυο δεκαετίες οι φορολογικοί συντελεστές στην Eυρώπη έχουν πάρει την κατιούσα.
Ορια δανεισμού
Πλέον, όμως, και η τρίτη μέθοδος -ο δανεισμός- μοιάζει όχι απλά να έχει φτάσει τα όριά του αλλά να τα έχει ξεπεράσει. Kαι η Eλλάδα δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. Tουναντίον, ίσως συγκαταλέγεται στα πιο ήπια.
Σε πρόσφατη μελέτη της, η Tράπεζα Διεθνών Διακανονισμών συνέλεξε στοιχεία σχετικά με το χρέος σε 18 χώρες - μέλη του OOΣA για το διάστημα 1980 - 2010 και καθόρισε τα εξής ανώτατα επιτρεπτά όρια για το δανεισμό σε μια κοινωνία: το δημόσιο χρέος δεν πρέπει να περνά το 85% του AEΠ, το χρέος των επιχειρήσεων (πλην του χρηματο-οικονομικού κλάδου) το 90% του AEΠ και το χρέος των νοικοκυριών επίσης το 85% του AEΠ.
H Eλλάδα των τριών «A»
Aν εξετάσει το πιστωτικό προφίλ των οικονομιών της Δύσης μέσα από τα κριτήρια που θέτει η TΔΔ, θα διαπιστώσει ότι οι περισσότερες χώρες τα υπερβαίνουν σε τουλάχιστον δυο από τις τρεις κατηγορίες. Kαμία χώρα δεν βρίσκεται κάτω από τα όρια και στις τρεις κατηγορίες χρέους, ενώ ελάχιστες είναι αυτές που υπερβαίνουν τα όρια μόνο σε μία, μεταξύ αυτών και η Eλλάδα!
H χώρα μας υπερβαίνει το όριο της TΔΔ μόνο στην κατηγορία του δημοσίου χρέους. Όσον αφορά στο χρέος των νοικοκυριών έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση στις 18 δυτικές οικονομίες που εξετάζει η μελέτη, ενώ έχει το χαμηλότερο χρέος επιχειρήσεων ως ποσοστό του AEΠ από κάθε άλλη εξεταζόμενη χώρα!
Tο συνολικό της χρέος δε (δημόσιο, επιχειρήσεων και νοικοκυριών) είναι το τρίτο μικρότερο επί των 18 χωρών. Aντίθετα, Bρετανία, Kαναδάς και Πορτογαλία ξεπερνούν τα ανώτατα όρια της TΔΔ και στις τρεις κατηγορίες. HΠA, Iαπωνία, Γαλλία, Iταλία, Bέλγιο, Δανία, Oλλανδία, Nορβηγία, Iσπανία και Σουηδία, ξεπερνούν τα όρια σε δυο κατηγορίες. H Eλλάδα ανήκει στην κατηγορία των χωρών που ξεπερνούν το όριο μόνο σε μια κατηγορία, μαζί με τις Γερμανία, Φινλανδία, Aυστραλία και Aυστρία. Mόνο που οι τελευταίες απολαμβάνουν την ύψιστη πιστοληπτική αξιολόγηση «AAA», ενώ τα ομόλογα της Eλλάδας θεωρούνται σκουπίδια.
Ομόλογα - «σκουπίδια»
Πρόκειται για ένα οξύμωρο που, σύμφωνα με τον Kέρτις έχει εξήγηση στην άρνηση που έχουν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες στη Δύση να δεχτούν την πραγματικότητα για τη φύση του προβλήματος χρέους στις κοινωνίες τους.
Όπως επισημαίνει στη μελέτη του, οι δυτικές κοινωνίες δανείστηκαν αλόγιστα για να ενισχύσουν το επίπεδο ζωής μέσω της παροχής προνομίων, τίτλων, δικαιωμάτων και απολαβών που απλώς δεν ήταν βιώσιμα. Tώρα, παρά τη δυναμική αντίσταση της μεσαίας τάξης που απολαμβάνει τα προνόμια και ανεβοκατεβάζει τις κυβερνήσεις, η πραγματικότητα πιέζει προς την αντιστροφή αυτής της τάσης. H Eλλάδα, με τα ομόλογα-«σκουπίδια» της, είναι μόνο η αρχή. Aν πέσει, θα πυροδοτήσει ένα ντόμινο που, παρά του λεονταρισμούς του Γερμανού υπουργού Oικονομικών, B. Σόιμπλε, θα συμπαρασύρει όλες τις χώρες της Δύσης, ακόμα κι αυτές που απολαμβάνουν πιστοληπτική αξιολόγηση «AAA


πηγή:www.imerisia.gr

59 σχόλια:

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Πίεση από ΗΠΑ προς το ΔΝΤ για στήριξη της Ελλάδας

http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=11480&Itemid=827

79 μέτρα σε 10 ημέρες!Τα προαπαιτούμενα της τρόικας για το νέο δάνειο

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=444523

«Η Ελλάδα πρώτη αποικία της Ευρωζώνης»

http://www.24h.gr/section/oikonomia/i-ellada-proti-apoikia-tis-eurozonis

Ο Σόιμπλε εκφράζει τη «συμπόνια» του για την Ελλάδα

http://www.24h.gr/section/oikonomia/o-soimple-ekfrazei-ti-sumponia-tou-gia-tin-ellada

Όταν δεν υπάρχει κράτος, κυβερνά η τηλεόραση

http://www.24h.gr/section/apopseis/otan-den-uparxei-kratos-kuberna-i-tileorasi


Τράπεζες: Με bonus-malus τα μετατρέψιμα δάνεια

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/680701/Article.aspx


Το νέο έντυπο Ε1 – Ολες οι αλλαγές

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/680708/Article.aspx

μπαρμπαλιας είπε...

Ο/Η Αλεξανδρος είπε...
Επικρoτω το σχολιο του spooky για τις μεσοπροθεσμες τοποθετησεις,στον χωρο των πολυ γρηγορων υπαρχουν δυο κατηγοριες... κερδισμενων,οι τυχεροι και οι ψευτες ! μαντεψτε ποιοι ειναι οι περισσοτεροι!!!

20 Φεβρουαρίου 2012 12:31 π.μ.

καλημεριζω και ξεκιναω με το μεταμεσονυκτιο σχολιο του Α. με τα ευσημα για την επισημανση...παντως ο χωρος ειναι γεματος απο ολα τα καλουδια...πχ διαβαζω στη στηλη του ΔΝ...καποιους που αγορασαν 100-200-300.000 κομματια τραπεζες στα χαμπηλα...και τωρα εχουν κερδισει για μια ζωη ...μπραβο τους και με την απορια...εμεις οι παρακολουθουντες καθημερινα την αγορα που ειμαστε;; και αν θυμαμαι καλα ο μονος που μιλησε εκεινη την εποχη για μπαουλιασμα στην ΑΛΦΑ ηταν ο Δημος...το να λες εκ των υστερων οτι κερδισα για μια ζωη...ειναι οπως οι φιλοι ψαραδες και κυνηγοι που δεν εχει το πιατο τους ποτε γκεψει...Πανο δεν σε πιανει το σχολιο,γιατι δεν λες ποτε τετοια....παντως στον μπατο ευχομαι ολοι να κερδανε για ...μια ζωη,γιατι δεν τα περνουν απο μενα.μπαρμας.

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα Λασκαρι...

Νίκη είπε...

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

fmvoice Μαύρη Λίστα 20 Φεβρουαρίου 2012
Οι κολλητοί διορίζονται… Εurogroup, αγωνία, σωτηρία και… αηδίες.
Διόριζαν τους κολλητούς οι πολιτικοί, τώρα τους διορίζουν οι τεχνοκράτες (που… διαφέρουν από τους πολιτικούς). Στο ΤΑΙΠΕΔ ο Μητρόπουλος, στο γραφείο του στο Υπουργείο Μεταρρύθμισης ο Τζωρτζάκης. ΕΝΔΕΚΑ άτομα διόρισε σε μια μέρα ο Υφυπουργός της αγοράς. Κάποιους παλαιούς συνεργάτες του από την FORTHnet, κάποιους σύντεκνους από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο, και κάποιους… Κληρονόμους.

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

Πρωτοφανή αλλαγή σκηνικού θα φέρουν οι κάλπες;

http://www.24h.gr/section/politiki/protofani-allagi-skinikou-tha-feroun-oi-kalpes

μπαρμπαλιας είπε...

Νικη καλημερα...με το σιγουρο οτι εν μεσω κρισης διοριζουν...και με δεδομενο οτι η τροικα γνωριζει για τα υπουργεια και τις καρφιτσες τους στον προυπολογισμο...το συμπερασμα αβιαστα ειναι οτι μας δουλευουν ...και ο στοχος-μοναδικος-η μειωση μισθων και συνταξεων μεχρι βουλγαροποιησης...ολα τα αλλα ειναι παραμυθια

Νίκη είπε...

Ναι Ηλία, δουλεύουν ψιλό γαζί επάνω σε προδιαγεγραμμένο σχέδιο.

Νίκη είπε...

Καλημέρα Λάσκαρη.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους παιδιά. Καλημέρα Λάσκαρη Μπαρμπαλιά Νίκη. Καλή εβδομάδα.
Ευχαριστώ για την διακριτική μεταχείριση μπάρμπα.

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα!Πολυ ενδιαφερον αυτο που μας μετεφερε η Νικη.Ο Τζωρτζακης οντως ειναι ενας εξαιρετικος τεχνοκρατης.Αλλα ετσι φαινεται οτι ειναι στην ανθρωπινη οντοτητα να θελει να ευχαριστησει και να θωρακιζεται με δικους του ανθρωπους οποιος κατεχει πολιτικη θεση ανεξαρτητως ιδεολογιων.Οποτε και οι τεχνοκρατες δεν ειναι πανακεια.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα Νίκη Μπάρμπα Λάσκαρη Πάνο Μιχάλη.
Καλή εβδομάδα σε όλους.
Μπάρμπα δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα μέτρα είναι μόνιμου χαρακτήρα. Σκοπός τους η εξαθλίωση της μεσαίας τάξης.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Η «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556 / 2007 (άρθρα 3 (ιστ), (ββ) και 21, σε συνδυασμό με τη διάταξη του άρθρου 11 της απόφασης 1/434/3.7.2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, προέβη στις 17.02.2012 σε αγορά 48.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρίας, συνολικής αξίας € 149.312,97, συναλλαγή που μας γνωστοποιήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 3340/2005.

michele είπε...

Καλημερα Βασιλικη,πηρε δηλ μια 50αρα ο προεδρος για αρχη..το ΧΑΑ ανοιγει πανω με δυναμη..ετσι διαφαινεται..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έχουμε λένε το χαμηλότερο χρέος (συνολικά) αλλά τα δικά μας ομόλογα είναι σκουπίδια και η δική μας χώρα είχε την τιμή να επιλεγεί ως πρωτοπόρος στα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων.
Εξασφαλίσαμε τοην πληρωμή των πιστωτών, κάναμε "ειδικούς" λογαριασμούς για τον σκοπό αυτό, βάλαμε νταβατζήδες στο κεφάλι μας και τώρα τι μένει? Πολύ απλά μια εσωτερική στάση πληρωμών αφού δεν θα "βγαίνουν" τα μέτρα και δεν θα εισπράττονται τα προσδοκώμενα έσοδα. Η καλή χρονιά από τον Ιανουάριο φαίνεται (-700 εκ).
Και αν δεν γίνει άμεσα αυτό... θα γίνεται το παρακάτω μέχρι να μας φτάσουν στα όρια της εξέγερσης.

http://www.on-news.gr/2012/02/40_20.html

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

100 Μιχάλη μέχρι τώρα, αν δεν κάνω λάθος είχε πάρει κι άλλα 50 την Πέμπτη

michele είπε...

Μαζευει κι αυτος κανα κομματακι..Βασιλικη,εν τω μεταξυ,παμε να ανοιξουμε με gap παλι,θα καθομαστε να τα τεσκαρουμε..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Βασιλική

michele είπε...

παει και το 830 που μας ταλαιπωρησε..

michele είπε...

Γεμισε gap ο τοπος,ο δεικτης οχι,αλλα οι τραπεζουλες..παμε να δουμε:
ετε 2.97-3.05...αλφα 1.83-1.89 ευρωβ 1,34-1.40 πειρ 0,656-0,69

George είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.... το ΧΑ πάει καλά και όπως είχα επισημάνει από καιρό για μένα μόνο τράπεζες με καλά κέρδη....

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε κλμ σβελτα πραματα...

michele είπε...

Λιακο ετσι μπραβο..και θα ..βρουμε και τιμες πιο καλες..

μπαρμπαλιας είπε...

ποιος ξε-καραβιαζει ΙΝΛΟΤ καθε μερα...ανασα δεν περνει

alexandra είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα. Εύχομαι να είναι μια καλή εβδομάδα για όλους.

michele είπε...

Καλημερα Αλεξ,καλη εβδομαδα..καλα ξεκινησε παντως.Λιακο βρεχει χαρτια εκει..ΙΝΚΑΤ απο τον ομιλο η προτιμηση μου

michele είπε...

27 εκ σε λιγοτερο απο μια ωρα,εχει και χωσιμο ψηλα..

Money είπε...

Καλημέρα σας. Καταρχήν εξαιρετικό το άρθρο που βάλατε. επισημαίνω και μια δήλωση από ανεξάρτητη ανάλυση, άρα με μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι σωστή.
"«Δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να εναρμονιστεί με τις επιταγές της Τρόικας», επισημαίνει ο Επικεφαλής οικονομικός αναλυτής του Open Europe, Raoul Ruparel.

Το πιθανότερο είναι, εν τέλει, ότι λίγα από τα ανωτέρω ζητήματα θα επιλυθούν….

Το μέλλον της Ελλάδας φαίνεται πως συνοψίζεται σε ένα ερώτημα…

Θα παρέχουν η Γερμανία και οι λοιπές χώρες της ΕΕ που διαθέτουν την κορυφαία αξιολόγηση την αναγκαία πολιτική κάλυψη για να εγκριθεί το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας;

Είδομεν…"
Τα συμπεράσματα δικά μας.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

''Μετά τις 12 Μαρτίου η απόφαση για την Ελλάδα''
Από το γραφείο της, άνετης μπροστά στον φακό, Φινλανδής υπουργού Οικονομικών Γ.Ουρπιλάινεν ανακοινώθηκε πως η τελική έγκριση για το νέο δάνειο διάσωσης της Ελλάδας πιθανότατα θα δοθεί την εβδομάδα που ξεκινάει στις 12 Μαρτίου.
Στο site του φινλανδικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται :
''Η τελική έγκριση για την ενεργοποίηση των εγγυήσεων του EFSF και την ολοκλήρωση του PSI είναι υπό την αίρεση της Τρόικας και του Eurogroup, με την προϋπόθεση ότι το PSI είναι επιτυχημένο και η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.
Η εκτίμηση αυτή και η τελική έγκριση για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, πιθανότατα θα λάβει χώρα στην εβδομάδα που ξεκινάει στις 12 Μαρτίου''.
http://gr.news.yahoo.com/12-090100537.html

alexandra είπε...

ΚΙΣ: "Αντισημίτες Μ.Βορίδης & Α.Γεωργιάδης" - Επιστολή-προειδοποίηση σε Α.Σαμαρά!

Σφοδρή αντίδραση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά είχαμε από την πλευρά του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδας, για την προσχώρηση των γνωστών για τις αντισημιτικές απόψεις τους, πρώην βουλευτών του ΛΑΟΣ και τώρα της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη!

"Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία και έκπληξη του Ελληνικού Εβραϊσμού από την ένταξη των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εκφράσει ή ταυτιστεί με προσβλητικές για τους Εβραίους απόψεις.

Ελπίζουμε ότι η ηγεσία της Nέας Δημοκρατίας, ενός μεγάλου δημοκρατικού κόμματος εξουσίας, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τέτοιου είδους απόψεις να παραμείνουν στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας που διακρίνεται από τις αρχές της Δημοκρατίας και θα προστατεύσει την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα ισονομία των πολιτών χωρίς διάκριση φυλής ή θρησκείας.

Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα η πολιτική κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού που υιοθετούν όλα τα δημοκρατικά κόμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», αναφέρει η επιστολή, "η οποία εκφράζει τους φόβους των Ελλήνων Ισραηλιτών, στο θρήσκευμα, με αφορμή συγκεκριμένες, "ατυχείς" δηλώσεις των δύο πολιτικών ανδρών, εις βάρος και των Εβραίων".

Η ενέργεια αυτή του ιδιαίτερα ισχυρού Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κατά της απόφασης της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει στην διεύρυνση προς την πλευρά του ΛΑΟΣ, αναμένεται να έχει και συνέχεια, καθώς η ετοιμάζεται και η ένταξη του Α.Πλεύρη του οποίου ο πατέρας Κ.Πλεύρης (ιδιαίτερα αξιόλογος νομικός και ελληνοκεντρικών αντιλήψεων άτομο, αλλά με ακραίες απόψεις ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους Εβραίους). Και το τελευταίο που θα χρειαζόταν σήμερα ο Α.Σαμαράς είναι τέτοιου είδους προβλήματα...http://www.xrimanews.gr/oikonomia

Νίκη είπε...

Και πάλι καλημέρα σε όλους. Καλημέρα κορίτσια.
Μικέλε έχεις μήνυμα στο freeforumstocks@yahoo.gr

michele είπε...

Καλημερα Θαναση,η αναλυση αναρωτιεται αν θα παρασχουν πολτικη καλυψη για την εγκριση του πακετου.Οκ αλλα δηλ τοσο καιτο τι κανουνε,μας πιεζουν να κοψουμε απο παντου,να κανουμε διαρθρωτικες αλλαγες,να δωσουνε 130+15 δισ και τελικα δεν θα παρεχουν την πολιτικη καλυψη??
οσο για αυτο που εβαλε η Βασιλικη,λογικο ειναι ,αφου 9 Μαρτιου θα ολοκληρωθει το psi

Money είπε...

Και μια πιθανός αιρετική άποψη.
"Σήμερα «κληρώνει» για την Ελλάδα. Θα καταλήξει η Ευρώπη σε μία συνολική λύση ή θα πάρει μία απόφαση με μία άνω τελεία; Ένας καλός φίλος έθεσε το εξής ερώτημα: Θα δεσμευτούν για όλα τα λεφτά ή θα δώσουν μόνο τα 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τα ομόλογα που λήγουν στις 14 Μαρτίου; Αν μας δώσουν 14,5 δισεκατομμύρια για να ξεπληρώσουμε 14,5 δισεκατομμύρια, θα έχουν χάσει 10 δισεκατομμύρια. Τους έχετε για τόσο ηλίθιους;

Όταν συνειδητοποίησα τι έλεγε ο άνθρωπος (ο λόγος για τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επενδυτών κ. Κουμπάρο) με έπιασε ταραχή. Είχε δίκιο! Αν δεχτούν να χάσουν 10 δισεκατομμύρια ευρώ για κάποιον λόγο, αν δώσουν τα λεφτά πριν το κούρεμα των ομολόγων και τα πληρώσουν αυτά στην ονομαστική τους τιμή, αυτός ο λόγος δεν μπορεί να είναι άλλος από την διάθεσή τους να αγοράσουν ασφάλιστρα κινδύνου απέναντι σε ένα ενδεχόμενο ελληνικό ατύχημα. "

Money είπε...

Micele η δευτερη ανάρτηση που έκανα πιθανώς να απαντά στο ερώτημα που έκανες!
Όλο το σύστημα το καπιταλιστικό βασίζετε στην εμπιστοσύνη. συγνώμη αλλά εμπιστοσύνη με την Ελλάδα "πάπαλα"

N.N. είπε...

Το νέο δάνειο δεν σώζει την Ελλάδα

Τα χρήματα, που θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν είναι επαρκή, διατηρώντας έτσι το φόβο της αφερεγγυότητας για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Οι υποθέσεις, στις οποίες βασίζεται το πακέτο, είναι αισιόδοξες στο θέμα της εφαρμογής των μέτρων και της συλλογής των φόρων (όπως και στο πρώτο πακέτο), ενώ ακόμα δε γνωρίζουμε σημαντικές λεπτομέρειες.
Η νέα οικονομική θεωρία, που εφαρμόζεται (ότι, δηλαδή, η τρόικα περιμένει ανάπτυξη μέσω της περιοριστικής πολιτικής), δε λαμβάνει υπόψη της τη διαρκώς επιδεινούμενη οικονομία, την αυξανόμενη ανεργία και τις συσταλτικές δυνάμεις, που απειλούν με κοινωνική αναταραχή.
Με όλα αυτά, ωθούν προς ένα χρέος της τάξης του 120% του ΑΕΠ. Ποιος είπε, όμως, ότι μια τέτοια αναλογία είναι βιώσιμη; Μοιάζει με πολιτική σκοπιμότητα ώστε να αιτιολογηθεί το μη βιώσιμο χρέος της Ιταλίας, στο 120% του ΑΕΠ.
Ήδη, οι εκθέσεις της τρόικας μιλούν για χρέος στο 129% του ΑΕΠ το 2020. Και αυτό, με τις πλέον αισιόδοξες υποθέσεις.
Αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμμετάσχει στο κούρεμα, ο ισολογισμός της θα επηρεαστεί και είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί μια νέα γραμμή swap από την αμερικανική κεντρική τράπεζα, ειδικά αν άλλες τράπεζες στην Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεαστούν σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι αναμένεται.
Νεκτάριος Β. Νώτης

Money είπε...

Και μια άλλη άποψη:
"
O ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης υποστήριξε ότι οι δανειστές μας θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη τον Ιούλιο. Σε συνέντευξη του στο Αθήνα 9.84 ο κ. Χατζημαρκάκης αποκάλυψε ότι το σχέδιο προβλέπει την διατήρηση της Ελλάδας μέχρι και τον Ιούλιο προκειμένου να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη, αφού τυχόν πτώχευση της Ελλάδας θα συμπαρασύρει όλες τις χώρες.
Μάλιστα ο ευρωβουλευτής επεσήμανε πως αφού οι δανειστές μας εξασφαλίσουν μέσω ενός νέου μηχανισμού ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τους μολύνει θα την αφήσουν στην τύχη της. «Μετά ο Θεός να βάλει το χέρι του» είπε χαρακτηριστικά."

Money είπε...

Από τεχνική άποψη. Για όσους σέβονται τον MACD ώς δέικτη. "Λέει" πως η άνοδος των 3 τελευταίων ημερών είναι fake. Μόνη λύση, άμεση συνέχιση χωρίς καμία παλινωδία.

Πιτσιρικος είπε...

Ο Γ. Χατζημαρκάκης αντέγραψε την διατριβή του και του πήραν πίσω το πτυχίο και τον τίτλο.
Πως λοιπόν να πιστεψουμέ τα λόγια ενός απατεώνα;


www.dw.de/dw/article/0,,15233590,00.html

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν μου λέτε, εγώ τελικά ΠΟΙΟΝ να πιστέψω???

Πιτσιρικος είπε...

Γιατί σβήνετε το μήνυμα;

Δικτακτορία έχουμε και πέφτει λογοκρισία;

μπαρμπαλιας είπε...

φρεσκα νεα...

ο χονδρρος συνταγματαρχης ελυσε το προβλημα των λαθων στην ΔΕΗ ...απο 1.1.12 αυξησε τις αντικειμενικες αξιες απο 60% και βαλε...με αποτελεσμα τα λαθη αντικ/κων να τακτιποιηθουν εν μια νυκτι...απο μονα τους ...

αξιος ο μισθος σου χονδρε...αντε και αρχηγος

ΠΑΝΟΣ είπε...

Mα αφού ο άλλος αρχηγός είπε ότι πέτυχε να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές, τι θα γίνει τελικά?

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.

michele είπε...

Xαμηλο ημερας ειμαστε,ο Χατζημαρκακης δεν μου εμπνεει καμμια εμπιστοσυνη ο,τι και να πει..

μπαρμπαλιας είπε...

Πανο μου εγω σου μιλαω για πραγματικα γεγονοτα και οχι πιπες των αρχηγων

michele είπε...

Διατηρωντας την ΕΕΕΚ στο -1,5% στεκομαστε πανω απο το 830,το πρωι εγινε χωσιμο ψηλα οπως αντιλαμαβανεστε,εξ ου και ο μεγαλος ογκος..Μονο η ΔΕΗ μου αρεσει απο τον υπολοιπο 20αρη..ο ΜACD 14 ο εκθετικος ειναι απο πανω δεν εχει πεισει ακομα..πρεπει να απομακρυνθει προς τα πανω..

michele είπε...

απομακρυνεται παλι απο το χαμηλο ο ΓΔ καλυτερευει κι ο ΟΠΑΠ..60 ΕΚ ο τζιρακος..καλουτσικη και η ΜΙΓ 3.76% πανω ,κατι κανει και το εκτερακι..

Νίκη είπε...

ΤΑ ΝΕΑ 20/02/2012 14:16
Συνελήφθη μαθητής Λυκείου για την επίθεση στο site του υπ. Δικαιοσύνης
Τρεις μαθητές λυκείου βρίσκονται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πίσω από την πρόσφατη ηλεκτρονική επίθεση (2 Φεβρουαρίου) στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Κατά τις έρευνες που έγιναν συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 18χρονος στην Αθήνα, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει δύο ακόμη νεαρούς, ηλικίας 16 και 17 ετών, όλοι τους μαθητές Λυκείου, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την παράνομη διείσδυση στα υπολογιστικά συστήματα και τον ιστότοπο του υπουργείου είχε αναλάβει ομάδα νεαρών cracker, με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene ( G.H.S.), οι οποίοι σε μήνυμά τους δήλωναν ότι εκπροσωπούν την οργάνωση Anonymous…. Η συνέχεια : http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4696257

ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ... είπε...

"Την έντονη αντίδραση της ΠΟΠΕΚ προκάλεσε απόφαση του ΣΔΟΕ να επιβάλει πρόστιμο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ σε πρατηριούχο της Σητείας για λαθρεμπόριο πετρελαίου θέρμανσης.

Ειδικότερα, η ΠΟΠΕΚ κάνει λόγο για «προφανώς γελοία υπόθεση» και αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ ο πρατηριούχος διοχέτευσε στην αγορά σε διάστημα πέντε μηνών, από τον Ιανουάριο ως το Μάιο του 2011, περισσότερα από 103 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.

«Πρόκειται για ποσότητα που αντιστοιχεί στο 5 % της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης σε όλη τη χώρα για ολόκληρο το 2010 και ο πρατηριούχος της Σητείας, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, κατάφερε να την πουλήσει μόνος του», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η ΠΟΠΕΚ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό ότι δεν χρειάζεται να περικοπούν οι επικουρικές συντάξεις για να εγκριθεί η δεύτερη δανειακή σύμβαση από την τρόικα, γιατί τα χρήματα βρέθηκαν», συμπληρώνεται. "

ΦΣ είπε...

"Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, την 16 Φεβρουαρίου 2012, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη, αφού αναφέρθηκε στις εισπράξεις των Τελωνείων, «αποκάλυψε» ότι το 2011 δήθεν απολύθηκαν για πειθαρχικούς λόγους τετρακόσιοι (400) τελωνειακοί υπάλληλοι!!!
Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν απολύθηκαν ποτέ αλλά ούτε καν υφίσταται θέμα πειθαρχικής δίωξης τετρακοσίων (400 !!!) τελωνειακών. Ίσως ο κ. Π. Οικονόμου δεν γνωρίζει ότι ο τελωνειακός κλάδος, του οποίου είναι πολιτικός προϊστάμενος, αριθμεί σήμερα περί τους 2.000 υπαλλήλους. Μάλιστα, τέτοια ήταν η επιπολαιότητα της πολιτικής ηγεσίας που, αντί να ανακαλέσει, προχώρησε σε ανάρτηση της ψευδούς ανακοίνωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών."ZOUGLA.GR----Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε τέτοιους αλήτες να μας δουλεύουν ασύστολα;

ΠΑΝΟΣ είπε...

1) Τα μόνα crackers που ξέρω είναι τα κράκερς Παπαδοπούλου, μη με ρωτάτε τίποτα
2) Ευτυχώς σώθηκε η επικουρική μου σύνταξη παιδιά... δεν την πήρα ακόμη αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία.
Συγκρατημένη η άνοδος σήμερα, στάση αναμονής, φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Εκεί στο Ε μόνο το εκτεράκι κάτι κάνει.
Μόλις πέσαμε και κάτω από την μονάδα. Ασκήσεις για τους ψύχραιμους.

michele είπε...

πεσανε κατι δισκετες χωσιματος.. μπρρρρ

michele είπε...

και ξαναπεσανε...κλεισανε τα περισσοτερα gap ..σχεδομν ολα δηλ

michele είπε...

Νικη check mail..Aδυναμη η αγορα εδω,κυριως οι τραπεζουλες που τις χωσανε ψηλα το πρωι μονο ΟΠΑΠ,ΔΕΗ.ΕΛΠΕ καλοι απο 20αρη..φλερταρει πανω-κατω με το 350 O FTSE 20 .Πρεπει να ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ αυτο το επιπεδο για καλυτερες μερες...

michele είπε...

O,τι θελει κανει η παραγκα..

Γεράκι είπε...

εσείς είστε η παράγκα μου φαίνεται..χαχαχα...καλησπέρα σας..πως παμ?

michele είπε...

καλως τον Hawk τι κανεις ωρε..εμεις απλα βλεπουμε τα ιχνη της και την ...ακολουθουμε follow the money..ντεεεε

Γεράκι είπε...

σνιφ..σνιφ..βγαζουμε τπτ? Αντε να σας φτιάξω όμορφα..εγω ειμαι εδω για την ψυχαγωγία/ευεξία σας όταν θα είστε βεβαια οικονομημένοι...

Γεράκι είπε...

απο που ερχονται τα ασχημα νεα και κατηφορίζουμε όλοι? profit taking? η απλά trading? ξεκουράζονται και οι αμερικάνοι σήμερα...

michele είπε...

Δοξα τω θεω καλα παμε Hawk ,εσυ ξεκουραση σημερα δεν παιζουν οι Αμερικανοι...ο DAX καλα στεκεται στις 6920 +1,04% ..