Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

X.A.A. META TH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

                                                         ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
                                           
    Καθημερινό σχόλιο Μιchele
Στις 703,44 μον,εκλεισε σημερα ο ΓΔ..
 αντιστρεφοντας πληρως την χτεσινη του τελευταια κινηση των 9 ανοδικων συνεδριασεων,πραγματοποιωντας αρμονικα σχεδον τον ιδιο τζιρο και τον ιδιο αριθμο τεμαχιων..61εκ τζιρος 51,1 εκ τμχ.
 Με -9,45%( χτες +9,27%) ο ΔΤΡ οδηγησε την κατρακυλα με μονη διασωθεισα την ΜΑΡΦΒ(-1,Ο4%) και εν μερει την ΑΛΦΑ που παρ οτι κρατουσε κατα τη διαρκεια της περισσοτερης συνεδριασης,κατεποντισθη και αυτη στο τελος με -5,20% στα 0,7290 ευρω.Ασχημη η εικονα και για την ΕΤΕ (-13,40%) στα 1,81 ευρω ,θα αξιζει να την ξανακοιταξουμε στην ζωνη των 1,70-1,72 ευρω.
Η ΕΕΕΚ απωλεσε και αυτη 7,96% "εκφοβιζοντας" τους επενδυτες μεσω της μεγαλης βαρυτητας που εχει στο δεικτη..και ακολουθησαν δεικτοβαρεις μετοχες οπως ο ΟΤΕ -10,43% στα 2,9Εευρω,,ΔΕΗ- 5,06% στα 3,38 ευρω ΜΙΓ με -5,97% στα 0,3620 ευρω και ΟΠΑΠ -3,95% στα 7,05 ευρω.Καλυτερες του FTSE 20 η BIOXK θετικη  στο 2,61% στα 3,15 ευρω και ΕΛΠΕ 1,67% πανω στα 6,10 ευρω.
Η περιφερεια ειχε αρκετα καλες στιγμες ο FTSE 80 στο +1,09%) με εξαιρετικη την χαμηλης αποτιμησης ΚΡΕΚΑ +29,67% στα 0,3890 ευρω, ΔΡΟΜΕ με κερδη 7,26% ΕΛΚΑ με ανοδο 6,29% στα 1,52 ευρω ΚΟΡΔΕ με +8,15%
Οι δηλωσεις του Dallara περι διακυβευσης της ευρωπαικης σταθεροτητας στις συζητησεις με την Ελλαδα ,καθως και οι δηλωσεις του επικεφαλης της επιτροπης κρατικων αξιολογησεων John Chambers του οικου S&P στο Bloomberg περι πιθανοτητας "selective default" της Ελλαδας αμεσως μετα την ολοκληρωση του PSI ,λειτουργησαν αρνητικα στο σημερινο κλιμα στο ΧΑΑ..
Αυτη την ωρα υποχωρουν και οι ξενοι δεικτες DAX ( -0,68%) στις 6393 μον και ο DOW με απωλειες 0,35% στις 12.662 μον. 

26 σχόλια:

michele είπε...

Περιπου ιδια συνεδριαση απο την αναποδη,ιδιος τζιρος ιδια τεμαχια..

Αλεξανδρος είπε...

τι μαθαμε σημερα?μαλλον τιποτα,διορθωση της διορθωσης ειπε ο ΜICHELE,πολυ σωστο,συνεβει αυτο που θα συνεβαινε,αυριο ομως ειναι μια αλλη μερα.Μια συνεδριαση εντονα πτωτικη ,πανω απο 2/2,5% βαζει το ονειρο στην ντουλαπα.

VassilisS είπε...

Καλησπέρα, σήμερα εδειξε ότι το ΧΑ δεν το εμπιστεύεται τελικά κανεις με τον που είδαν κοκκινο πυροβολήσαν όλοι μαζι, ΕΥτυχώς δεν πήγαμε κάτω από 700

VassilisS είπε...

οχι τιποτα άλλο αλλα θα βγεί ο λεωτσακος και ο πθ και θα λένε τα δικά τους....

dim είπε...

ΜΙΚΕΛΕ ΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΛΚΑ?

michele είπε...

αν επιβεβαιωθει το 1,50 δυο τρεις μερες παμε για 1,90

michele είπε...

η συνεδριαση ειναι υπουλη εκφοβιστικη ,και με την ΕΕΕΚ στο -8%..μεγαλη μεταβλητοτητα θελουν προσοχη..και γρηγορες κινησεις

manos1 είπε...

PAIDIA KALHSPERA APO TIN ALLH BGIKAN I SORTAKIDES KAI ARXISANE TA IDIA

michele είπε...

Mανο οι επρισσοτεροι εκφραζουν αποψεις συμφωνα με την πορεια της αγορας κατω η αγορα short αυτοι και καλα ,ανεβαινει η αγορα δεν μιλανε..και αντιθετως βεβαια

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Εθνική: Αναβάθμιση υβριδικών τίτλων από την S&P
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112806709

Γεράκι είπε...

τωρα πρόσεξα τι έγινε εδω...είπαμε για διορθωση αλλα όχι και έτσι..και μετά με προκαλείτε να συμμετάσχω και εγω...καλα λέω..εδω ειναι για πραγματικά πολύ ΛΙΓΟΥΣ...και εωσότου ομαλοποιηθούν οι καταστάσεις έχουμε ΠΟΛΥ καιρό ακόμα..

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Εκατοντάδες εκατομμύρια στα κόμματα τη δεκαετία 2000-2009


http://www.24h.gr/section/politiki/ekatontades-ekatommuria-sta-kommata-ti-dekaetia-2000-2009

ΔΗ.ΣΥ.: Έκτακτο επίδομα τώρα σε 500.000 οικογένειες χωρίς ειδόδημα

http://www.24h.gr/section/politiki/disu-ektakto-epidoma-tora-se-500000-oikogeneies-xoris-eidodima


«Εκτός ευρώ η Ελλάδα αν δεν φτιάξει λειτουργική δημόσια διοίκηση»

http://www.24h.gr/section/oikonomia/ektos-euro-i-ellada-den-ftiaxei-leitourgiki-dimosia-dioikisi


Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας σε γραφεία της Fitch

http://www.24h.gr/section/oikonomia/efodos-tis-oikonomikis-astunomias-se-grafeia-tis-fitch


Το PSI φεύγει, η χρεοκοπία έρχεται;


http://www.24h.gr/section/apopseis/psi-feugei-i-xreokopia-erxetai


Μπαράζ συναντήσεων της Blackrock με τις ελληνικές τράπεζες

http://www.24h.gr/section/oikonomia/mparaz-sunantiseon-tis-blackrock-me-tis-ellinikes-trapezes

Παρθένα ετών... 40

http://www.24h.gr/section/kosmos/parthena-eton-40

Γεράκι είπε...

Η jci αργα και σταθερα ανεβαινει..θα ηθελα λιγο πιο γρηγορα αλλα μπορω να συνηθίσω...η ffiv εκανε την εκτιναξη της προς τα πανω..θα δουμε πως θα το αντιμετωπισουμε αφου δεν την καλυψαμε εγκαιρως αφου απουσιάζαμε..δυστυχως...

michele είπε...

εχουμε πει προσοχη στο short ,αν απουσιαζεις βαζε stop short..καλησπερα γερακι,οντως ειναι για λιγους ακομα ,σιγα σιγα θα στρωσει..γεια σου Δημητρη με τις ειδησεις σου..

Γιαννης Γιαννης είπε...

Καλησπερα και απο εμενα σε ολους.Πραγματικα κανετε παρα πολυ καλη δουλεια.Michele σε βλεπω λιγο απισιοδοξο η μου φαινεται?

Γιαννης Γιαννης είπε...

Εγω παλι δεν ειμαι καθολου.Αν λεω βλακιες διορθωσε με

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα και από μένα. Τρομάξαμε με την δύναμη της πτώσης ε? Παραλίγο να κάνει το 701 με την μία. Το ίδιο όμως τρομάξαμε και με την δύναμη της ανόδου μέχρι χτες.

michele είπε...

Γιαννη καλησπερα,δεν εχω ιδιαιτερα συναισθηματα με το χρηματιστηριο.Το μονο που αισθανομαι ειναι οργη για αυτους που εγκληματουν εις βαρος της Ελλαδος και των πολιτων της ,επομενως και των επενδυτων.Αργοτερα το βραδυ σε σχολιο μου θα πω την αποψη μου για τη βιαιοτητα της σημερινης συνεδριασης..τωρα ετοιμαζω ενα γραφηματακι απο μια μικρη που αρεσει και στο διπλανο φιλο μας τον ΔΝ..

Γιαννης Γιαννης είπε...

Ευχαριστω Michele τα λεμε αργοτερα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αν μπορούμε να κάνουμε μια σύγκριση με τα προηγούμενα, πέρσι είχαμε μια άνοδο της τάξης του 27% περίπου που τερματίστηκε σε 5 εβδομάδες στις 1715 μον. Φέτος (μέχρι τώρα) είχαμε μια άνοδο της τάξης του 20% περίπου σε μόλις 9 συνεχόμενες συνεδριάσεις. Δείγμα της πολύ μεγάλης συμπίεσης του ελατηρίου. Αν υποθέσουμε ότι θα επαναληφθεί το περσινό σκηνικό, πρέπει να φτάσουμε στις 795 μονάδες περίπου πριν τερματιστεί η άνοδος. Αυτά όμως είναι μόνο υποθέσεις και συγκριτικά στοιχεία.
Προσωπικά και δύο συνεχόμενες μέρες πτώσης δεν με φοβίζουν, αν είναι να πάει επάνω θα πάρει μεγαλύτερη δύναμη, όπως είπε ο Μικέλε.
Ας μας εξηγήσει όμως κάποιος γιατί χαλάει τόσο η εικόνα με πτώση 2-2,5% ακόμη. Εκεί κοντά στο 680 δεν βλέπετε να υπάρχει στήριξη?

michele είπε...

Υπαρχει ,στη χειροτερη Πανο στο 670 ,δεν θελουμε παρακατω οι long..xaxa

μπαρμπαλιας είπε...

...το ιδιον του ελληνα ...στο ΒΝ και στη στηλη του φιλου ΔΝ ...βρεθηκε κοινος τοπος των διαφωνουντων...παιδια της νυχτας ειμαστε,ασ τα βρουμε...τελος καλο...εγω ζητησα ενα τζωνακι μπλακ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευχαριστώ Μικέλε.
Χαχα Μπαρμπαλιά προτιμώ τσιπουράκι πάντως ή κόκκινο κρασάκι. Τώρα ήμουνα και διάβαζα και από κει. Ένα δεν καταλαβαίνω πως κολλάνε σοβαροί άνθρωποι με ιδιοκτήτες μπαρ (έτσι λένε τουλάχιστον).

μπαρμπαλιας είπε...

Πανο μου πιστευε και μη ερευνα...

Μικε παρε ενα μειλ....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι θα βάλουμε στην ίδια μοίρα αυτούς που έχουν σπουδάσει και έχουν βγάλει τα μάτια τους να διαβάζουν ισολογισμούς και να κάνουν αναλύσεις, με κάποιους που απλά έχουν ακούσει κάτι από άλλους και θέλουν να μας πείσουν ότι όλα είναι στημένα. Τότε πάει περίπατο ο κόπος και ο μόχθος των πρώτων. Όχι ότι δεν υπάρχουν και τέτοια βέβαια.
Αλλά τώρα να μην ξέρεις να γράψεις το όνομά σου και να είσαι και μάγκας λόγω πληροφοριών και μόνο δεν μου κάθεται καλά

michele είπε...

Ωραια η συζητηση σας ,παμε πανω! Λιακο τωρα θα μπω στο mail ..refresh